Γουρούνια

Δυο κοπελες. 22 εως 28 ετων? Αντε 30. Φευγουν απο ενα σπιτι, σε μια κανονικη πολυκατοικια, καπου στην μεσοαστικη Αθηνα. Ξημερωματα.

Πηδανε πανω απο ενα μικρο χειμαρρο για να φτασουν στο αυτοκινητο τους. Δεν βρεχει. Δεν εχει βρεξει εδω και καμμια μερα τουλαχιστον.

-Χαιρετε.
-Αα. Εεεε? (όλο νάζι)
-Εχετε παρει κανενα τηλεφωνο για αυτο το πραγμα?
-Για ποιοο-οο? (κλασικο, ενοχλητικο νάζι)
-Αυτο εδω!!!!!
(δειχνεις τον μικρο Νιαγαρα που εμαφνιστηκε απο το πουθενα στην μεση του Νεου Ψυχικου. Δεν φημιζεται για τους καταρρακτες του το μερος.)

-Ααααα. (λιγοτερο νάζι)
-Και? Πηρατε καποιο τηλεφωνο?
(ακομα εχουν αυτο το ηλιθιο υφος, ακομα νομιζουν οτι τους την πεφτεις)
-Οχι, δεν πηραμε. (τους κοιτας με απορια) Δεν ειμαστε απο εδω…

-Ε τοτε σταρχιδια σας, ε?
-Χεχε. (Δεν παιρνουν την απαντηση που αρμοζει στην τοσο εντυπωσιακη επιδειξη πατροπαραδοτου σταρχιδισμου αδιαφοριας για τον αλλο, ακομα και αν μολις φευγεις απο το σπιτι του και θα μεινει χωρις νερο)
Χεχε. (Φευγουν)

Δυσκολα μου την εχουν σπασει τοσο πολυ ανθρωπινα οντα τελευταιως.

ΥΓ Και ναι, πηρα την ΕΥΔΑΠ, κανεις δεν τους ειχε παρει τηλεφωνο. Με ρωτησαν και μενα αν μενω ακριβως εκει. Τους φανηκε περιεργο οταν ειπα οχι. Και μετα δεν καταλαβαινετε γιατι βριζω τους Αθηναιους.

9 thoughts on “Γουρούνια”

  1. Πολλή γκρίνια. Δύσκολο να τις κατηγορήσω ότι δεν πήραν την ΕΥΔΑΠ ξημερώματα, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει 24ωρο τηλέφωνο. Και η ΕΥΔΑΠ σε ρώτησε αν είσαι ένοικος προφανώς μήπως χρειαστή να ελέγξουν τίποτα βάνες, τίποτα αγωγούς μέσα στο οικόπεδο.

    Reply
  2. ελα μη μου στερεις το δικαιωμα στην γκρινια! :)

    Φυσικα απο την απαντηση “δεν ειμαστε απο δω” (δεν εννοουσαν Ελλαδα, πιθανως ουτε καν την πολη, εννοουσαν ισως οτι μενουν απλα λιγο παρακατω) δεν συμπεραινεις οτι τα σκεφτηκαν ολα αλλα δεν εβρισκαν το τηλεφωνο της ΕΥΔΑΠ, αλλα οτι απλα δεν τους νοιαζει κατακαθολου να πλημμυρισει μια γειτονια, να μεινει ο φιλος τους χωρις νερο, να σπαταληθουν τοσοι ποροι, φτανει αυτες να μην χρειαστει να χρησιμοποιησουν το iphone τους (νομιζω ειδα να εχουν) για 2 λεπτα για κατι χρησιμο, οχι απλα για να ποσταρουν τον εαυτο τους στο facebook.

    Νταξει, δεν ειπα να γινουν ατενιστας και να μετατρεψουν την βλαβη σε υδροπαρκο με νεροτσουληθρες για τα παιδια της γειτονιας. Να δειξουν το στοχιειωδες ενδιαφερον ζητησα.

    Reply
  3. Εμένα πάλι μου φάνηκε η συμπεριφορα προς τις κοπέλες επιεικώς απαράδεκτη.. sooorry εεε..(με λιγο ναζι)

    Ακόμη και να αντιλαμβανόμουν οτι κατι πρεπει να γινει και οτι καλά θα ήταν να είχα κάνει κατι εγώ που βρισκόμουν εκει ως επισκέπτης, θα με ενοχλούσε τα μάλα το ύφος κάποιου ασχετου που θα μου την έλεγε με αυτο το υφος που περιγραφεις(ie “τις κοίταξα με απορία”.) Θα μπορούσες να το συζητήσεις με αλλο τρόπο στα σίγουρα, όχι ως κατήγορος, πιο φιλικός και …κυρίως με πιο πολυ νάζι. :-)
    ps: Ο τίτλος out of any sense of propοrtion κατα τη γνώμη μου, αν αναφέρεται στις κοπέλες.

    Reply
  4. «Κοίτα εδώ νερά! Μα καλά, δεν το είδαν από τα κεντρικά; Πού είναι το κράτος; Α, ρε Ελλαδάρα…»

    Reply
  5. ΑΚΜ
    δεν ξερω αν το καταλαβες, τις ρωτησα αν πηρανε τηλ οχι επικριτικα, αλλα για να παρω εγω αν ειναι. Η αντιδραση τους ειναι που με εξεπληξε, σαν να μην τους περνουσε με ΤΙΠΟΤΑ απο το μυαλο να κανουν κατι για αυτο το πραγμα, που τις εμποδιζει να πανε στο ιδιο τους το αμαξι, που γινεται μπροστα στο σπιτι φιλων τους. Και οταν τελοσπαντων το εθιξα, ουτε νοιαστηκαν να ρωτησουν αν θα παρω εγω. Αδιαφορια ρε παιδι μου.

    Και Οκ, για να το λετε και οι δυο, ισως υπεραντιδρω. Αλλα ποτε θα ελεγες τετοια συμπεριφορα αντικοινωνικη? Αν το νερο ειχε πλημμυρισει ενα υπογειο με παιδια μεσα? Αν ηταν φωτια αντι για νερο? Αν ηταν βιασμος ας πουμε? Τελοσπαντων, σε ολες αυτες τις περιπτωσεις δεν περιμενεις απο εναν συνειδητο ανθρωπο να κανει κατι?

    Εχω την εντυπωση οτι αυτη η αδιαφορια για πραγματα που γινονται μπροστα στην μυτη μας ειναι που εχει συντελεσει τρομακτικα στα προβληματα της χωρας. Γιαυτο ισως ειμαι υπερβολικα ευαισθητος οταν βλεπω νεους ανθρωπους να συνεχιζουν να σκεφτονται ετσι.

    δειτε ρε παιδι μου και αυτο που λεει ο θεοφιλος. Δεν σας ενοχλει σαν νοοτροπια? Θελετε να ειναι ετσι η κοινωνια σας?

    ΥΓ ΟΚ, το να εγραφα “απαγοητευμενος πσοο μη κοινωνικα σκεπτομενοι ειναι ακομα και οι νεοι Αθηναιοι” δεν θα εκανε πολυ καλο τιτλο για ποστ :)

    Reply
    • Κι είναι γνωστή η καλή παράδοση που έχεις στο να διαλέγεις καλούς τίτλους :P

      Reply
    • Δεν ήμουν μπροστα στο συμβάν, πολύ πιθανόν να καταλαβαίνω και λάθος. Απλά μετα το “χαιρετε”, τα “πηρατε κανενα τηλεφωνο για αυτο το πραγμα?” και “Και? Πηρατε καποιο τηλεφωνο?” κυρίως υποδηλώνουν οτι θεωρεις οτι θα επρεπε να ειχαν ήδη επιληφθει του θέματος οι ιδιες οι κοπελες, το οποιο φερνει τον αλλο σε θεση αμυνας και υπόλογο..Οκαυ θα έβρισκα να πει κανεις “Mήπως και ξερετε αν εχει ενημερώσει κανεις την ΕΥΔΑΠ για αυτό?..αν όχι να παρω εγώ..” Η επικριση στον αλλον γιατι δεν ειναι οσο ευσυνέιδητος όσο θα τον θέλαμε τα μέσάνυχτα όταν παει επισκεψη (αγνοώντας και την καταστασή του τη συγκεκριμένη στιγμή) ειναι a bit too much, νομίζω. Από την άλλη μπορεί το “πηρατε κανα τηλεφωνο για αυτο” να το είπες και εσυ με νάζι, οπότε πάω πάσο. :-)

      Για τα άλλα περι αδιαφορίας κτλ, φυσικά και έχεις δίκιο και δε με αρέσει που ειναι οι άλλοι ετσι, ούτε εγω που σε κάποιο βαθμό ειμαι έτσι και καλα κάνεις και το θίγεις να τα σκεφτόμαστε..αλλά όχι και γουρούνια. οink!

      Reply
      • γαϊδουρια? να το αφησω? :)

        κοιτα, το κλειδι ειναι στην ατακα: “δεν ειμαστε απο δω”

        να το λεγε καποιος στα ταϊλανδικα, ΟΚ. Αλλα ελληνικα μιλουσαμε, ξεκαθαρα αθηναιες. Ειναι αυτη σοβαρη δικαιολογια? Το ζαλισαμε, αλλα ωρες ωρες αισθανομαι καπως ετσι

        μεταφραση για οσους δυσκολευονται με την αμερικανικη προφορα:

        το κερατο μου, θα παρει κανεις την ΕΥΔΑΠ τηλεφωνο? Τωρα!!

        θαλυς
        βλεπεις συσχετιση με την παραδοση σου στο allocation χρονου?
        Καλα εσυ δεν ειχες κατι πραγματακια να κανεις?

        Reply

Leave a Comment