Αντιρατσιστική μήνυση

Συνέλληνες, αρκετά! Το τελευταίο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Φόκους ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Πολλοί πατριώτες έχουν ήδη διαμαρτυρηθή, αλλά δεν αρκεί! Δεν θα ανεχθούμε να εξυβριζώμεθα, να λοιδορούμαστε και να προσβαλλώμαστε λόγω της εθνικής μας καταγωγής! Απαιτούνται δραστικά μέτρα, απαιτούμε την προστασία της δικαιοσύνης!

Γρήγορα στον Εισαγγελέα!

Για τον λόγο αυτό συνέταξα και θέτω στην διάθεση των μισαλλόδοξων κάθε χρώματος και κάθε επιδότησης την κάτωθι μήνυση:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ

ΜΗΝΥΣΗ

Του Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου, κατοίκου Αθηνών.

ΚΑΤΑ

Των κατά νόμον υπεύθυνων του γερμανικού περιοδικού με την επωνυμία Φόκους.

Κύριε Εισαγγελεύ,

σύμφωνα με το άρ. 2 Ν. 927/1979: “Όστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε διά του τύπου ή διά γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου, εκφράζει ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρις ενός έτους ή χρηματικήν ποινήν ή και δι’ αμφοτέρων των ποινών τούτων”.

Οι ως άνω καταμηνυόμενοι με το επισυναπτόμενο δημοσίευμά τους της 22ας Φεβρουαρίου 2010 τέλεσαν αντικειμενικώς και υποκειμενικώς το μηνυόμενο αδίκημα. Ειδικώτερα, διά του τύπου και μάλιστα διά χυδαίας και προσβλητικής εικονογραφήσεως εξέφρασαν ιδέα προσβλητική καθ’ ομάδας προσώπων λόγω της εθνικής των καταγωγής.

Συγκεκριμένα, στις 22.02.2010 κυκλοφορήθηκε το επίμαχο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Φόκους. Στο εξώφυλλο αυτού κυριαρχεί αναπαράσταση της περικαλλούς Αφροδίτης της Μήλου, ενδεδυμένης την κυανόλευκη, η οποία όμως σκιμαλλίζει με προτεταμένη την δεξιά της. Η άσεμνη και αήθης χειρονομία συνοδεύεται από το εξής κείμενο, το οποίο σαφηνίζει πέραν πάσης αμφιβολίας τον αποδέκτη της προσβολής και την ολοκληρώνει: “Απατεώνες στην οικογένεια του ευρώ”.

Συνεπώς, διά του ως άνω κατάπτυστου δημοσιεύματος εκφράζεται διά του τύπου η προσβλητική ιδέα ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες, χωρίς απολύτως καμία διάκριση ευθύνης, ηλικίας ή όποια άλλη. Η ιδέα αυτή εκφράζεται με την χρήση συμβόλων που παραπέμπουν στο όλον ελληνικόν έθνος, ήτοι της Αφροδίτης της Μήλου και της ελληνικής σημαίας, και έχουν επιλεγή ακριβώς προς τον σκοπό αυτό. Περαιτέρω, η προσβολή της τιμής του ελληνικού έθνους κορυφώνεται με την χυδαία χειρονομία της κατά Φόκους Αφροδίτης, η οποία απευθύνεται στους υπό του περιοδικού κατονομαζόμενους ως απατεώνες, δηλαδή στους Έλληνες. Τέλος, η έκφραση αυτής της προσβλητικής ιδέας έγινε αποκλειστικώς και μόνον επί τη βάσει και λόγω της εθνικής ημών καταγωγής.

Άλλωστε, σχετικώς έχει ήδη αποφανθή το σεπτό και πολυχρονεμένο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που ο Θεός των Ελλήνων να μου κόβη μέρες και να του δίνη χρόνια, στην περιλάλητη υπόθεση Βιλλέμου κατά Γαλλίας: αν η προτροπή προς εμπορικό αποκλεισμό λόγω μόνο και μόνο της ιθαγένειας συνιστά έγκλημα, τότε πολύ περισσότερο και οι ύβρεις.

Επειδή οι καταμηνυόμενοι εξέφρασαν με το επισυναπτόμενο εξώφυλλο την προσβλητική ιδέα ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες, προέβησαν δε και σε χυδαίες χειρονομίες εις βάρος ημών αποκλειστικώς και μόνον εξαιτίας της εθνικής μας καταγωγής, διακωμωδώντας την πολιτιστική κληρονομία των αρχαίων ημών προγόνων και την εθνική σημαία,

Επειδή τυγχάνω Έλλην πολίτης,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΜΗΝΥΩ

και ζητώ την κατά νόμον τιμωρία των ως άνω καταμηνυομένων.
Δηλώνω δε παράσταση πολιτικής αγωγής για το συμβολικό ποσόν του 1 ευρώ.

Για να δούμε τώρα ποιος θα γελάση τελευταίος!

31 thoughts on “Αντιρατσιστική μήνυση”

  1. Εκτός από την εξύβριση, το δημοσίευμα αυτό (ειδικά με τη χρήση της λέξης “προδότης”) μπορεί αντικειμενικά να προκαλέσει μίσος (άρθρο 1 παρ. 1 ν. 927/1979), για να μην πω για αντίποινα εις βάρος των Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία.

    Reply
  2. Επειδή τυγχάνω Έλλην πολίτης…

    Και με ολοκληρωμένες τις στρατιωτικές υποχρεώσεις, μην το ξεχνάς αυτό! Διπλά Έλλην. :)

    Σφυγμος της αναμορφωσης

    Φεβρουαριος 2010: Πως σας φαινεται η διαχειριση της δημοσιονομικης κρισης απο τον πρωθυπουργο ΓΑΠ?

    Τελικά δεν έχω καταλάβει τι καπνό φουμάρετε εδώ στην Αναμόρφωση. Είστε με τον λαό ή είστε με το στανιώ; Στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση βγάλατε τους αγρότες ότι έχουν δίκιο, τώρα λέτε πως ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται την κρίση πολύ καλά.

    Ρε μπας και είστε Αναρχοβασιλικοί ΠΑΣΟΚοΝεοδημοκράτες;

    Reply
  3. Διάταξις αυτοκλήτου Εισαγγελέως της Αναμορφώσεως,

    Κατόπιν διενεργείας προκαταρκτικής εξετάσεως δια το καταγγελόμενον εις το Παρόν post αδίκημα, εκ της οποίας δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις περί τελέσεως του τελευταίου, και βάσει των ά. 47 παρ.1,2 ΚΠΔ (εάν καλώς ενθυμούμαι…) η έγκλησις του ΑΑ απορρίπτεται ως ουσία και νόμω αβάσιμος, δια τους κάτωθι λόγους:

    Πραγματικά περιστατικά:

    Η υβριστική χειρονομία δεν απευθύνεται κατά του ελληνικού Λαού. Τούτο, διότι προέρχεται από την δεξιάν αρχαίας Θεότητος ελληνικής καταγωγής, ήτις ως σύμβολον εκπροσωπεί σύσσωμον το Ελληνικόν Έθνος και δη, εκφράζουσα τον «χυδαίον, ερημωμένον, μα υγιή και ζωντανόν» -όπως λέγει και ο αοιδός Φοίβος– ελληνικόν ερωτισμόν. Είναι, συνεπώς έωλον το επιχείρημα ότι οι Γερμανοί υβρίζουν το ελληνικόν Έθνος. Τουναντίον, αισθάνονται ότι το ελληνικόν Έθνος, δια της δημοκρατικής αναδείξεως εις την εξουσίαν πολυαρίθμων αποτυχημένων ή διεφθαρμένων κυβερνήσεων, και δια της εξ αυτών διαρκούς κατασπαταλήσεως και αδιαλείπτου διασπαθίσεως του δημοσίου χρήματος, που προηρχετο και από τον τίμιον ιδρώτα του Γερμανού φορολογουμένου, τους απηύθυνε εδώ και χρόνια άσεμνον σεξουαλικήν πρότασιν. Συνελόντι ειπείν: Η χειρονομία απευθύνεται υπό των Ελλήνων προς τους Γερμανούς και ουχί αντιστρόφως, οι δε ιθύνοντες του περιοδικού «Εστίασις» περιγράφουν συμβολικώς την τελεσθείσα εναντίον τους εξύβρισιν, και δεν εξυβρίζουσι τους Έλληνας. Είναι δε λογικώς αδύνατος η εξύβρισις όταν το πρόσωπον του (υποθετικώς) εξυβριζομένου ταυτίζεται με εκείνον του υβριστού, όπερ προφανώς συμβαίνει εις την παρούσαν περίπτωσιν.

    Νομικά σφάλματα:

    Ο νόμος τον οποίον επικαλείται ο εγκαλών (ά. 2 ν.917/1979), απαιτεί δια την στοιχειοθέτησιν του σχετικού αδικήματος, αιτιώδη σύνδεσμον μεταξύ εθνικής ή φυλετικής καταγωγής και εκφραζομένων προσβλητικών ιδεών. Απαιτεί κατά το γράμμα του, να εκφράζει τις, «…ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των». Ωστόσο, η ιδέα της εξαπάτησης (ούσα όντως προσβλητική!) ουδαμώς και ουδόλως συνδέεται από τους συντάκτας του επιμάχου εξωφύλλου με την ελληνικήν καταγωγήν, ήτοι δεν είναι αληθής η πρότασις: «Είναι απατεώνες επειδή είναι Έλληνες». Αληθής, είναι μόνον η πρότασις «Είναι απατεώνες και είναι Έλληνες». Η ελληνικότης χρησιμεύει, άλλως ειπείν, ως στοιχείον προσδιοριστικόν της ταυτότητος του απατεώνος και ουχί ως στοιχείον δικαιολογητικόν της απατεωνίας ή προξενούν την τάσιν εξαπατήσεως των άλλων. Δεδομένης, λοιπόν, της σαφούς λογικής διαφοράς μεταξύ μιας αιτιώδους σχέσεως και μιας απλής ενδεχομενικής συζεύξεως, το νομικό επιχείρημα του εγκαλούντος αποβαίνει εσφαλμένο και καταρρέει λόγω σαθρών λογικών θεμελίων.

    Δι’ απαντας τους παραπάνω λόγους.

    Απορρίπτω την έγκλησιν και,

    Καταδικάζω τον εγκαλούντα ΑΑ εις αποζημίωσιν όλων, οίτινες κατέβαλον κόπον και χρόνον δια να μελετήσωσι προσεκτικώς το κείμενόν του. Η αποζημίωσις αύτη οφείλει να καταβληθεί εις είδος και ενδέχεται να χρειασθεί ο ΑΑ να ενδυθεί χιτώνιον Αφροδίτης της Μήλου, ώστε να την προσφέρει… (:-))

    Μετα τιμής,

    Ο αυτόκλητος Εισαγγελεύς της Αναμορφώσεως

    Και δια την υπογραφήν,

    ΚΤ

    Reply
    • Ο νόμος τον οποίον επικαλείται ο εγκαλών (ά. 2 ν.917/1979), απαιτεί δια την στοιχειοθέτησιν του σχετικού αδικήματος, αιτιώδη σύνδεσμον μεταξύ εθνικής ή φυλετικής καταγωγής και εκφραζομένων προσβλητικών ιδεών. Απαιτεί κατά το γράμμα του, να εκφράζει τις, «…ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των». Ωστόσο, η ιδέα της εξαπάτησης (ούσα όντως προσβλητική!) ουδαμώς και ουδόλως συνδέεται από τους συντάκτας του επιμάχου εξωφύλλου με την ελληνικήν καταγωγήν, ήτοι δεν είναι αληθής η πρότασις: «Είναι απατεώνες επειδή είναι Έλληνες». Αληθής, είναι μόνον η πρότασις «Είναι απατεώνες και είναι Έλληνες». Η ελληνικότης χρησιμεύει, άλλως ειπείν, ως στοιχείον προσδιοριστικόν της ταυτότητος του απατεώνος και ουχί ως στοιχείον δικαιολογητικόν της απατεωνίας ή προξενούν την τάσιν εξαπατήσεως των άλλων. Δεδομένης, λοιπόν, της σαφούς λογικής διαφοράς μεταξύ μιας αιτιώδους σχέσεως και μιας απλής ενδεχομενικής συζεύξεως, το νομικό επιχείρημα του εγκαλούντος αποβαίνει εσφαλμένο και καταρρέει λόγω σαθρών λογικών θεμελίων.

      Ακριβώς το λεγόμενο “επιχείρημα Πλεύρη“, αυτόκλητε Εισαγγελεύ! Βάσει αυτού του νομικίστικου και δικηγορίστικου τεχνάσματος αθωώθηκε ο ΦΑΣΙΣΤΗΣ και ΝΑΖΙΣΤΗΣ Πλεύρης! Ευτυχώς που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στην οποία εκκρεμεί υπέρ του νόμου αναίρεσις, θα αποπλύνη το ενώπιον των ΜΚΟ εθνικόν όνειδος!

      Αλλά θα ήθελα να Σας απευθύνω και ένα ερώτημα.

      Είστε μήπως ΦΑΣΙΣΤΗΣ και ΝΑΖΙΣΤΗΣ και Εσείς, κύριε αυτόκλητε Εισαγγελεύ; Γιατί άραγε υπερασπίζεστε τον Πλεύρη; Είναι τυχαίο ότι σχολιάζετε μετά από τόσο καιρό στο συνΙστολόγιο, ακριβώς για να αθωώσετε ένα ΦΑΣΙΣΤΗ και ΝΑΖΙΣΤΗ; Έχετε άραγε να παρουσιάσετε ακτιβιστική δράση; Με ποιο δικαίωμα αμφισβητείτε ένα νόμο που καταπολεμεί τον ρατσισμό; Μήπως είστε ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ; Λιγουλάκι;

      Σκεφτήτε το.

      Reply
  4. Εσύ το έγραψες για πλάκα, αλλά κάποιοι συνάδελφοι φαίνεται ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στα σοβαρά στα δικαστήρια και μάλιστα για συκοφαντική δυσφήμηση(!):
    http://www.facebook.com/group.php?gid=325789706108&ref=ts
    Αντιγράφω το σκεπτικό τους:
    “ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ FOCUS ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜHΣΗ. […] ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 362 ΠΚ όποιος με οποιοδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί μαζί με την ποινή της φυλάκισης.
    ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 363 αν στην περίπτωση του άρθρου 362 το γεγονός είναι ψευδες και ο υπαίτιος ΓΝΩΡΙΖΕ οτι αυτό είναι ΨΕΥΔΕΣ , τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μαζι με την φυλκάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή .
    Με αυτό της το δημοσίευμα η Focus έβλαψε την τιμή και την υπόληψη μας , το γεγονός είναι ΨΕΥΔΕΣ για εμάς προσωπικά και οι δράστες (εκδότες, συγγραφείς, ρεπόρτερ και δημοσιογράφοι) γνώριζαν οτι διέδωσαν ψευδές γεγονός. Στις περιπτώσεις αυτών των άρθρων η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα απο έγκληση.
    Άρα μπορούμε να καταθέσουμε ΕΓΚΛΗΣΗ εντός 3 μηνών κατά πάντος υπευθύνου, όπως επίσης να ασκήσουμε αγωγή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί!”

    Reply
  5. Με αυτό της το δημοσίευμα η Focus έβλαψε την τιμή και την υπόληψη μας , το γεγονός είναι ΨΕΥΔΕΣ για εμάς προσωπικά και οι δράστες (εκδότες, συγγραφείς, ρεπόρτερ και δημοσιογράφοι) γνώριζαν οτι διέδωσαν ψευδές γεγονός.

    Έπος!

    Reply
  6. Χάρη, με έπεισες!

    Έστειλα στους Συνέλληνες στο φβ το εξής μήνυμα:

    “πληροφορήθηκα για την διαδικτυακή σας κίνηση και, αν και δεν συμφωνώ, θα ήθελα να θέσω υπόψιν σας την εξής νομική δυνατότητα:

    http://anamorfosis.net/blog/?p=2193

    Το κείμενο της ανάρτησης είναι στην διάθεσή σας. Ιδού η Ρόδος.”

    Εδώ η άποψή μου για το άρ. 2 Ν. 927/1979.

    Reply
  7. Για τη φριχτή σφαγή των Μήλιων απ’τα ζώα τους Αθηναίους το 416πΧ μπορείς να ετοιμάσεις κάτι Αθανάσιε;

    Άντε γιατί μας πειράζει το κωλοδάχτυλο στο Άγαλμα του Λούβρου και οι πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών για τον Β’ ΠΠ αλλά κανείς δε μιλάει για τα λεφτά που χρωστάνε οι πρωτευουσιάνοι σε μας του Μήλιους!

    Με τους σημερινούς τόκους θα ζήσει το νησί χωρίς πρόβλημα για τα επόμενα 100 χρόνια.

    Reply
  8. Και επειδή υπάρχουν και λειτουργούν οι θεσμοί στην Ελλάδα, οι συντάκτες του ως άνω κατάπτυστου δημοσιεύματος, παραπέμφθηκαν ήδη στην Δικαιοσύνη.

    Ιδού και η διακήρυξη χαράς μιας συναδέλφου, εκ των πρωτεργατριών της σχετικής εν φατσαμπουκίω αξιέπαινης προσπάθειας:

    Katerina Fragaki Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΜΑΣ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 29/6/2011 ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!! ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ!!!!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!!!!!!!!!!!ΠΑΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!!!!!ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!

    Reply
    • Και μερικά πληροφοριακά:

      Η Κατερίνα Φραγκάκη, κόρη του Δικηγόρου Αθηνών Θεόδωρου Φραγκάκη, ήταν υποψήφια στις εκλογές του ΔΣΑ 2011 με τον συνδυασμό του νυν προέδρου του ΔΣΑ Ιωάννη Αδαμόπουλου “Κοινωνία Των Δικηγόρων”. Την τίμησαν με την ψήφο τους 259 συνάδελφοι, αποτυγχάνοντας να εκλεγή για μόλις 1 ψήφο στο διοικητικό μας συμβούλιο! Αξιέπαινες πρωτοβουλίες, όπως η παρούσα, ασφαλώς θα της διασφαλίσουν την εκλογική επιτυχία την επόμενη φορά.

      Reply
      • Εντυπωσιακό το βιογραφικό της συναδέλφου. Έχει εμβαθύνει λίγο-πολύ στα πάντα και έχει και μεταπτυχιακό από το Γεστμίνστερ (sic). Εγώ θα την ψήφιζα και χωρίς αυτή την πρωτοβουλία.

        Reply
      • ενώ συνέχισε τις σπουδές της στην Νομική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών όπου εντρύφησε στο Ελληνικό Δίκαιο και εμβάθυνε στο Ποινικό και Αστικό Δίκαιο.

        Διδακτορικό άραγε ή master; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εγγραφής σε δικηγορικό σύλλογο;

        Reply
        • Πτυχίο, άσκηση και επιτυχία στις εξετάσεις-παρωδία του Συλλόγου. Δηλαδή η εξής μία: πτυχίο.

          Στην πρώτη ερώτησή σου δεν μπορώ να απαντήσω, αν και η απάντηση συνάγεται ευχερώς από τα συμφραζόμενα, νομίζω.

          Είπαμε, δαγκωτό. Εγώ τουλάχιστον. Σπουδές κύρους, ευρυμάθεια, μάχιμη δικηγορία και συγγραφικό έργο, αν βλέπω καλά. Δε θέλω να σας επηρεάσω, αλλά τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μία εθνικά σημαντική πρωτοβουλία, ίσως πει κάποιος. Ε, κι αυτό υπάρχει!

          Reply
          • Οι της ΜΒ γίνονται δεκτοί δηλαδή και δίχως το Legal Practice Cource και το Professional Skills Course; Μάλιστα.. Περισσότερες ελπίδες έχεις λοιπόν να γίνεις solicitor στην Ελλάδα από ότι στη ΜΒ με degree από Greenwich …

            Δαγκωτό, το μόνο βέβαιο. Αφού στείλαμε ολόκληρο Helmut Markwort στα δικαστήρια…

            Reply
            • Περισσότερες ελπίδες έχεις λοιπόν να γίνεις solicitor στην Ελλάδα από ότι στη ΜΒ με degree από Greenwich …

              Πλάκα κάνεις; Εννοείται. Καλά, για μπάριστερ ούτε συζήτηση. Κι αυτό είναι, στην πραγματικότητα, το βρετανικό αντίστοιχο του δικηγόρου (άπαξ και μπουκάρεις στο σύλλογο, ο δρόμος για οποιαδήποτε δικανική δραστηριότητα είναι ανοικτός). Για να μπεις σε μπαρ στο ΗΒ φτύνεις αίμα – υπό την προϋπόθεση ότι έχεις καλό ακαδημαϊκό ρέκορντ.

              Κατά τα λοιπά, διακρίνω έναν υποτιμητικό τόνο στο σχόλιό σου που δεν προσυπογράφω. Οι αληθινές σπουδές που αναφέρουμε στα βιογραφικά μας δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Σε αντίθεση με τις ψεύτικες.

              Αυτό ως γενικό σχόλιο. Ένα σχολιάκι, που λέει και ο Τζιμάκος.

            • Κωνσταντίνε δεν ξέρω από ποιο σημείο και έπειτα ξεφεύγουμε από το ρεαλισμό και περνάμε στη περιφρόνηση/υποτίμηση. Διάφορα επαγγέλματα στη ΜΒ (barrister/solicitor, investment manager/banker, strategy consultant κτλ) είναι άκρος ελιτιστικά και απαιτούν εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και φοίτηση σε πολύ καλά/top ιδρύματα. Εδώ απλά επισημαίνω το οξύμωρο του πράγματος το οποίο δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά τη στυγνή πραγματικότητα…

  9. Διαβάζοντας τα ονόματα στo μενού “συνεργάτες” στο σαιτ είναι σαν να διαβάζεις τα ονόματα σε ελληνική δημοσίευση/paper:

    3 στους 8 έχουν το ίδιο επίθετο, για κάποιους από τους υπόλοιπους 5 με άλλο επίθετο βάζω σχεδόν το χέρι μου στην φωτιά ότι παίζουν συγγενικές/αισθηματικές σχέσεις.

    (οι παρατηρητικοί αναγνώστες κατάλαβαν…)

    Reply
  10. Αυτό που έγινε είναι ανήκουστο! Βρέθηκαν “Έλληνες” δικαστές να αθωώσουν τους Γερμανούς, χωρίς εισαγωγικά, του Φόκους! Πού πάει αυτή η χώρα; Δεν υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν έχει μείνει τίποτα.

    Το κυριώτερο: θα διασωθή τουλάχιστον η πολιτική καριέρα της κ. Φραγκάκη;

    Reply
  11. Καλησπέρα και από εμένα,

    μια και ο σχολιασμός γίνεται από γνώστες, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: σε ποια νομική βάση πάτησαν οι μηνυτές προκειμένου να δικαστεί ο εκδότης του Focus σε ελληνικό δικαστήριο; Τι θα ίσχυε σε περίπτωση που το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιευόταν αποκλειστικά σε ιστοσελίδα;

    Reply
    • Δικαιοδοσία έχουν τα ελληνικά ποινικά δικαστήρια, διότι τόπος τέλεσης είναι και η ημεδαπή, αφού και εδώ κυκλοφόρησε το Φόκους και εδώ επήλθε το αποτέλεσμα της προσβολής της τιμής. Και φερόμενοι ως θύματα ήταν Έλληνες άλλωστε.

      Για την κατά τόπον αρμοδιότητα, εφαρμόζεται το άρ. 122 ΚΠΔ:

      Αν το έντυπο εκδόθηκε στο εξωτερικό, αρμόδιο είναι το δικαστήριο στην περιφέρεια του οποίου το έντυπο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και αν δεν εξακριβώθηκε αυτός ο τόπος, αρμόδιο είναι το δικαστήριο στην περιφέρεια του οποίου κατοικεί ή διαμένει προσωρινά αυτός που προσβλήθηκε. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το δικαστήριο της πρωτεύουσας.

      Στην περίπτωση αλλοδαπής ιστοσελίδας σε αλλοδαπό εξυπηρετητή, αρκεί ότι στην Ελλάδα επήλθε το αποτέλεσμα της περιέλευσης της εξύβρισης σε γνώση του θύματος.

      Reply
      • Άρα η υπηκοότητα του εκδότη ή συγγραφέα του άρθρου δεν αποτελεί εμπόδιο. Άρθρο ενός γερμανού πολίτη σε αμερικανικό εξυπηρετητή θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία για δίκη σε ελληνικό δικαστήριο.

        Ευχαριστώ για την απάντηση

        Reply

Leave a Comment