Πώληση μικρονήσου!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του συνΙστολογίου, η κυβέρνηση προτίθεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει την πώληση μιας ελληνικής μικρονήσου! Κύκλοι της αναΜόρφωσης έχουν ήδη πληροφορηθεί το σχέδιο και προσθέτουν ότι πρόκειται για την ακατοίκητη νήσο Σύρνα στο Καρπάθιο Πέλαγος.

Ειδικώτερα, η Σύρνα πρόκειται να πωληθεί σε κοινοπραξία γερμανικών εταιρειών για να δημιουργηθεί πολυτελές θέρετρο για τα ανώτατα στελέχη (και τους κρατικούς αξιωματούχους που ενίοτε φιλοξενούν;). Πηγές της εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι οι Γερμανοί επενδυτές περιλαμβάνουν μια πολυεθνική εταιρεία που κατασκευάζει καφετιέρες και έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για δωροδοκίες σε διάφορες υπανάπτυκτες χώρες και ένα εκδοτικό συγκρότημα με καθοριστική επιρροή στον χρηματοπιστωτικό κόσμο και έφεση στα δημιουργικά εξώφυλλα. Η τιμή δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, εικάζεται όμως ότι η συναλλαγή περιλαμβάνει και ευκολίες πληρωμής για τον αγοραστή.

View Larger Map

Μια Σύρνα πάνω, μια Σύρνα κάτω, δε θα αφήσουμε τόσο κόσμο να πεινάσει για χάρη της.

Εν τω μεταξύ, συνεργάτης του γραφείου του πρωθυπουργού* άφησε να διαρρεύσει προσχέδιο για τις δηλώσεις που ετοιμάζεται να κάνει ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις οποίες:

“Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραία μέτρα. Η χώρα μας βιώνει την μερική άρση της εθνικής της κυριαρχίας λόγω της οικτρής δημοσιονομικής κατάστασης. Με τα έσοδα της πώλησης θα μπορέσουμε να καταβάλουμε το δώρο του Πάσχα στους εμπερίστατους δημοσίους υπαλλήλους, που δεν μπορούν να κάνουν τις άκρες να συναντηθούν. Πέραν τούτου, πρέπει να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με τους Γερμανούς συμμάχους μας, οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρή ζημία από την γνωστή ανεύθυνη μήνυση. Στο τέλος της ημέρας, ξέρουμε οτι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Η κυβέρνηση υπείκουσα στο εθνικό καθήκον, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Έπρεπε να πουλήσουμε μερικές νησίδες που μόνο επιβάρυνση προκαλούσαν στον προϋπολογισμό χωρίς κανένα όφελος για την χώρα. Σκληρό, αλλά να ακουστεί”.

Εμείς από την μεριά μας δεν έχουμε παρά να χαιρετίσουμε την γενναία πολιτική απόφαση του κ. Πρωθυπουργού (αν και δεν θα έβλαπτε να παρουσίαζε το σχέδιο σε λίγο καλύτερα ελληνικά), ο οποίος, αψηφὠντας το πολιτικό κόστος, χρησιμοποίησε τις διεθνείς του διασυνδέσεις και έλαβε τα μέτρα που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Οι στιγμές απαιτούν εθνική ομοψυχία και εμείς από το ταπεινό μας μετερίζι δεν θα διστάσουμε να επαινέσουμε οποιαδήποτε θετική προσπάθεια.

Το μπαλάκι ειναι τώρα στην αντιπολίτευση, για να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

*Και παλιά γνωριμία ενος επιφανούς συνιστολόγου μας κατα την διάρκεια κοινών σπουδών σε μεγάλο αμερικάνικο πανεπιστήμιο.

9 thoughts on “Πώληση μικρονήσου!”

  1. …δεν μπορούν να κάνουν τις άκρες να συναντηθούν

    ΚΟΡΥΦΑΙΟ!

    Reply
  2. Γενικα ειμαι υπερ των ιδιωτικοποιησεων αλλα τελικα δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα να πουλησουμε ετσι βιαστικα ενα νησακι. Που θα σταματησουμε, στην Ροδο?
    Και πως ξερουμε οτι δεν θα μειωθει ο τουρισμος στα υπολοιπα νησια, μια και ολοι οι Γερμανοι θα πηγαινουν στην Συρνα? Δεν ξερω, ρωταω. Ισως θα ηταν καλυτερο να πουλησουμε ενα κομματι γης καπου στην ηπειρωτικη χωρα, ετσι θα αναγκαζοντουσαν οι τουριστες να περνανε απο την υπολοιπη Ελλαδα και να αφηνουν καποιο χρημα.

    Reply
  3. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ ξέρω ότι η εθνική κυριαρχία είναι all-or-nothing concept. Ό,τι και να δώσεις την κουτσουρεύεις. Μαύρη μέρα για την Ελλάδα.

    Reply
  4. Ας μην είμαστε υπερβολικοί τώρα. Επρόκειτο για δημόσια περιουσία εν υπνώσει, η οποία επιτέλους αξιοποιείται, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Σκέφτομαι μόνο ότι αν εισαγόταν στο χρηματιστήριο θα έπιανε πιο πολλά.

    Εσείς πόσα θα δίνατε για την Σύρνα;

    Reply
  5. επιτελους αρχισαν οι σοβαρες μεταρρυθμισεις και η μειωση των δαπανων του δημοσιου!

    Reply
  6. Ντροπή και αίσχος! Θα φτιάξω ένα φέισμπουκ γκρουπ διαμαρτυρίας μαζί με τους υπόλοιπους Συρνιώτες που συχνάζουν στο γουέμπ.

    Reply
  7. Είμαι πολύ διεστραμμένος που ευχόμουνα η ημερομηνία δημοσίευσης να μην ήταν 1/4 ; :)

    Reply

Leave a Comment