Το Ιδεοδικείο του Στρασβούργου Ι

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εδρεύει στο Στρασβούργο της Αλσατίας. Είναι ένα δικαστήριο πολύ γνωστό για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις λαμπρές αποφάσεις του, μοναδική καταφυγή για χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη.

Δεν είναι ευρύτερα γνωστό όμως ότι στην ίδια πόλη εδρεύει και ένα ακόμη πανευρωπαϊκό δικαστήριο, που στελεχώνεται από τους ίδιους δικαστές, εφαρμόζει το ίδιο δίκαιο, αλλά είναι πολύ λιγώτερο φημισμένο στην πατρίδα μας.

Είναι το Ιδεοδικείο του Στρασβούργου.

Αποστολή του Ιδεοδικείου είναι να εξασφαλίση ότι οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών δεν αναπτύσσουν πολιτικές ή κοσμοθεωρητικές ιδέες μη αρεστές στο ίδιο ή εν πάση περιπτώσει ανατρεπτικάς προς το κρατούν νομικοπολιτικόν καθεστώς που κατοχυρώνει άπαξ διά παντός η ΕΣΔΑ. Κυρίως και πρωτίστως απαγορεύεται οι Ευρωπαίοι πολίτες να επιδιώκουν την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως εκδηλον σκοπόν την διά βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος κατ’ άρ. 17 ΕΣΔΑ.

Πιστοποιημένη Ιδεολογία με την Μεγάλη του Ιδεοδικείου Σφραγίδα

Πιστοποιημένη Ιδεολογία διά της Μεγάλης του Ιδεοδικείου Σφραγίδος.

Ομολογουμένως η αστυνόμευση των ιδεολογιών εκ μέρους του Ιδεοδικείου είναι αρκετά χαλαρή, για την ακρίβεια το Ιδεοδικείο περιορίζει τις διωκτικές του δραστηριότητες σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Αλλά εκεί του δίνει και καταλαβαίνει.

Ιδεοδίκης Ροζάκης ο Καλυπτροθήρας

Στην παρούσα σειρά αναρτήσεων θα παραθέσω μερικές από τις αποφάσεις του Ιδεοδικείου για να δείξω τι εννοώ.

Και να αποφασίσετε τίνος το μέρος θα πάρετε, των καθωσπρέπει στρασβουργοφρόνων ή των μιασμάτων.

9 thoughts on “Το Ιδεοδικείο του Στρασβούργου Ι”

  1. Φασίστες!! Μη σβήνετε μηνύματα!!!

    Για κάθε μήνυμα που σβήνετε πεθαίνει κι ένας αγρότης…. :D

    Reply
  2. Δε μου φάνηκε και πολύ πετυχημένο αυτό το άρθρο για να δικαιολογεί το “Ι” δίπλα στον τίτλο του. Θα έχει και sequel?

    Reply

Leave a Comment