Το καθήκον μας

Το 2015 εισήλθαν στην χώρα 856.723 πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ φέτος έχουν ήδη εισέλθει περισσότεροι από 120.000. Η ροή προσφύγων δεν αναμένεται ν’ανακοπεί άμεσα. Το έργο της υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και ξεπροβοδίσματος όλων αυτών των ανθρώπων είναι τιτάνιο. Θα ήταν τέτοιο ακόμη κι αν η χώρα δεν βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Οι προκλήσεις οργάνωσης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού θα δοκίμαζαν ακόμη και την ικανότερη κυβέρνηση, πόσω δε μάλλον την παρούσα.

Οι εθελοντές τοπικών οργανώσεων, οι επαγγελματίες των μεγάλων ΜΚΟ, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι όσοι έχουν προσφέρει στην ανακούφιση της δυστυχίας των προσφύγων έστω και λίγο, αξίζουν συγχαρητηρίων1. Με τις ακάματες προσπάθειες τους καλύπτουν το κενό που αφήνει αφενός η αδυναμία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο διαμοιρασμού των προσφύγων και αφετέρου η πάγια ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην χώρα. Είμαστε ο ενδιάμεσος σταθμός για τουλάχιστον 97.3% των εισερχομένων2. Οι πρόσφυγες συνωστίζονται στην Ελλάδα όχι γιατί θέλουν να την καταλάβουν, αλλ’επειδή δεν έχουν πώς αλλιώς να πάνε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, που αποτελεί τον τελικό προορισμό τους.

Η εξεύρεση συνολικής λύσης προσκρούει στην πολιτική συγκυρία που ευνοεί ξενοφοβικά κόμματα κι αποθαρρύνει όσους θα ήθελαν να υιοθετήσουν πιο φιλελεύθερες πολιτικές3. Όποια λύση όμως κι αν συμφωνηθεί, είναι σχεδόν δεδομένο ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα κληθεί να προσφέρει καταφύγιο σε ένα ποσοστό των προσφύγων, ανάλογο φυσικά των δυνατοτήτων της. Συνεπάγεται ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες θα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα. Ή, ισοδύναμα, η Ελλάδα έχει υποχρέωση τόσο προς τους πρόσφυγες όσο και προς τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεριμνήσει για την μόνιμη εγκατάσταση κάποιων εξ’αυτών στην επικράτεια της.

Λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωση μας αυτή, δεν βλέπω απολύτως κανέναν λόγο χρονοτριβής. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ανακοινώσει πόσους πρόσφυγες προτίθεται η χώρα να δεχτεί προς μόνιμη εγκατάσταση κι έπειτα να καταρτίσει σχέδιο επιλογής και κατανομής τους ανά την επικράτεια με την συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χώρος υπάρχει, η Ελλάδα είναι σχετικά αραιοκατοικημένη (ή, έστω, όχι πυκνοκατοικημένη). Πολλοί εκ των προσφύγων είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και θ’αναπληρώσουν εν μέρει το ανθρώπινο κεφάλαιο που έχουμε χάσει λόγω της κρίσης. Επικοινωνιακά το σήμα στην Ευρώπη θα είναι εξαιρετικά ισχυρό, θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε ηθικό κεφάλαιο4. Όσο για εκείνους που ανησυχούν για τις πολιτισμικές διαφορές, αν οι πρόσφυγες ήταν φονταμενταλιστές, θα έμεναν στην Συρία και θα ενίσχυαν το Ισλαμικό Κράτος. Φεύγουν ακριβώς γιατί δεν θέλουν να υπηρετήσουν τους ισλαμοφασίστες του ΙΚ ή τους σκέτους φασίστες του Άσαντ. Η ενσωμάτωση ενός σχετικά μικρού κλάσματος του πληθυσμού της χώρας δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είναι και ηράκλειος άθλος. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε. Ας κάνουμε το καθήκον μας.

1. Αν δεν ήμουν κατά της θανατικής ποινής θα έλεγα ότι σ’όσους χρεώνουν €2 τα νερά και €5 την φόρτιση των κινητών αξίζει ψόφος. Αλλ’έχουμε κι αρχές οπότε θα μείνω στον ψόγο.
2. Μόλις 2.7% δήλωσε ότι επιθυμεί την αίτηση παροχής ασύλου στην Ελλάδα. Πιθανότατα αρκετοί θα εγκαταλείψουν την χώρα άμα τη απονομή του ασύλου.
3. Η Μέρκελ, παρότι 40% των Γερμανών διαφωνούν με την στάση της, επιμένει ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Βάστα Αγγέλα.
4. Το οποίο σίγουρα θα βρει τρόπο να σπαταλήσει τάχιστα η ΠΦΑ.

164 thoughts on “Το καθήκον μας”

  1. Λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωση μας αυτή, δεν βλέπω απολύτως κανέναν λόγο χρονοτριβής.

    Απο που προκυπτει η υποχρεωση των Ελληνων να συνδραμουν τα 5 περιπου δις των αναξιοπαθουντων του πλανητη;
    Μηπως (λεω τωρα και καμια μαλακια) αποτελει λογο χρονοτριβης το οτι η πλειοψηφια των Ελληνων δεν τους θελει;
    Η μηπως εισαι πολυ φιλελευθερος για να σε νοιαζει η γνωμη της πλειοψηφιας;
    Τις πολλες αλλες σαχλαμαρες, δεν θα μπω στον κοπο να τις σχολιασω. Θελει αρκετο χρονο γιατι ειναι πολλες και δεν αξιζει να τον χαραμισω γιατι ειναι σαχλαμαρες.

    Reply
  2. Απο που προκυπτει η υποχρεωση των Ελληνων να συνδραμουν τα 5 περιπου δις των αναξιοπαθουντων του πλανητη;

    Από το “ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω”. Για να μην πιάσουμε τα βαριά τώρα, αν βλέπεις τον άλλο δίπλα σου να πεθαίνει και δεν αισθάνεσαι ότι έχεις υποχρέωση να συνδράμεις, κάτι τρέχει με τις νευρικές σου συνάψεις. Και δεν είναι 5δις οι πρόσφυγες.

    Μηπως (λεω τωρα και καμια μαλακια) αποτελει λογο χρονοτριβης το οτι η πλειοψηφια των Ελληνων δεν τους θελει;

    Διάγραμμα 46, 36% δέχεται να εγκατασταθούν μόνιμα μέχρι 10.000 πρόσφυγες. 29% δέχεται και περισσότερους από 10.000. 12% δέχεται όσους μπορεί ν’αντέξει η χώρα. Αριθμητική ξέρεις (ελπίζω). Όλα αυτά αθροίζουν πάνω από το 50%.

    Μην αντιτάξεις το διάγραμμα 43. Κι εγώ, αν μου έλεγαν να δώσω λευκή επιταγή στην παρούσα κυβέρνηση, θα δυσκολευόμουν να πω ναι. Αν μου παρουσιάσεις σχέδιο με διάφορες εναλλακτικές, όπως στο Δ46, διαφορετικά θ’απαντούσα.

    Reply
    • Εσυ ποσα εδωσες υπερ των αναξιοπαθουντων “προσφυγων” υποκριτά Th.alys;

      Ας κανουμε ενα δημοψηφησματακι, ειδικα στα νησια, αντι να μας ξεφουρνιζετε αυτα που μαγειρεψαν οι πληρωμενοι δημοσκοποι.Ε;

      Reply
    • Κατ αρχας εγω προτιμω τον Ομηρο απο το ευαγγελιο.
      Ο Ομηρος που υμνησε οσο κανεις αλλος την φιλοξενια, δεν θεωρησε οτι οταν ο Οδυσσεας γυρισε στο σπιτι του και ειδε τους μνηστηρες να καθονται με το ζορι στο σπιτι του, επρεπε να τους φιλοξενησει.
      Δεν τους εδιωξε καν. Εκλεισε τις πορτες να μην του ξεφυγει κανεις και τους ξεπαστρεψε ολους.
      Ετσι κανει οποιος θελει να κρατησει το σπιτι του.
      Αλλο να βοηθησεις καποιον και αλλο να παραχωρεις την περιουσια σου σ οποιον θελει να την παρει.
      Υπαρχουν δε τουλαχιστον 5 δις προθυμοι. Ποτε θα αποφασισεις να σταματησεις;
      Ποιον ειδες εσυ διπλα σου να πεθαινει; Εγω ειδα να πεθαινουν πολλοι Ελληνες δολοφονημενοι και ειναι σιγουρο οτι θα δουμε και πολυ χειροτερα στο μελλον.
      Ακομη ειδα και αυτους που εσυ παρεσυρες να προσπαθουν να φτασουν στην Ευρωπη και να πνιγονται στον δρομο.
      Οι Πακιστανοι εχουν κρατος ας κοιταξουν να το φτιαξουν. Το ιδιο και οι Αφγανοι και οι Μαροκινοι και ολοι οι αλλοι που ηρθαν απο τις χωρες τους για να ζησουν καλυτερα, ειτε εργαζομενοι ειτε πλιατσικολογωντας την πατριδα μου.
      Ακομη και οι προσφυγες, που ειδες οτι πεθαινουν; Απο την Τουρκια ερχονται. Δεν υπαρχει κινδυνος για την ζωη τους εκει.
      Δεν θελουν ομως να γλυτωσουν την ζωη τους, απλως, αλλα να πανε και στον πλουσιο βορρα της Ευρωπης για να καλοπερνανε.
      Γιατι πρεπει να τους παραχωρησω την χωρα μου; Εγω που θα παω;
      Και παλι σου λεω οτι αλλο να τους βοηθησουμε μεχρι να ησυχασουν τα πραγματα στην χωρα τους και αλλο να τους παραχωρησω την δικη μου.
      Εγω Θαλη ξερω αριθμητικη αλλα εσυ απο οτι φαινεται εισαι τελειως ανεπιδεκτος.
      Τα αποτελεσματα αυτου που μου δινεις στην ερωτηση ποσους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και οχι λαθρομεταναστες πρεπει να παρει η Ελλαδα ειναι
      ΚΑΝΕΝΑΝ 17%
      Κατω απο 10.000 36%
      Ηδη φτασαμε στο 53% να θελει κατω απο 10.000.
      Πανω απο 100.000 6%
      Οσους μπορει 12%
      Επειδη το οσους μπορει δεν λεει τιποτε, αφου μπορει να ειναι απο κανεναν μεχρι απειρο, βλεπω οτι αν εκαναν δημοψηφισμα το αποτελεσμα θα ηταν συντριπτικο.
      Το πολυ 10.000 και τερμα.
      Κι αυτο με ΟΛΑ τα ΜΜΕ και ΟΛΟΥΣ τους πολιτικους χωρους και ΟΛΕΣ τις ΜΚΟ και ΟΛΕΣ τις οργανωσεις υπερ και τους μονους που ειναι κατα, να ειναι κατα συμπτωση υποδικοι εγκληματιες, φιμωμενοι απο παντου και διωκομενοι και με το καινουργιο αντιρατσιστικο, επειδη εβγαλαν εντυπα που ελεγαν “Η Ελλαδα στους Ελληνες” και “Εξω ολοι οι ξενοι”.
      Αν βεβαια ειχες αρκξετο μυαλο για να καταλαβεις οτι το να παραχωρεις την χωρα που μου ανηκει χωρις καν να με ρωτησεις οχι δεν ειναι δημοκρατικο, αλλα ειναι και αιτια να σε μακελεψω οποτε μπορεσω, θα καταλαβαινες και οτι γεμιζεις την χωρα με πληθυσμους που δεν προκειται ποτε ουτε να αφομοιωθουν, ουτε να ζησουν μαζι μας ειρηνικα.
      Ακομη κι αν εισαι τοσο τυφλος που δεν βλεπεις οτι οι Πακιστανοι δεν εκατσαν στο ιδιο κρατος ουτε με τους ομοφυλλους τους Ινδους, δεν μπορει να εισαι τοσο ανοητος ωστε να περιμενεις οτι ακομη κι αν υπηρχε περιπτωση να ζησουμε μαζι τους ειρηνικα, θα αφησουν οι ομοθρησκοι τους γειτονες να γινει.
      Τελικα απλως δεν μπορω να πιστεψω οτι αυτα τα λετε απο ανοησια.
      Εισαστε Ελληνες; Εισαστε εστω αλλης καταγωγης που θεωρειται αυτην την χωρα πατριδα σας;
      Γιατι εχετε λυσσαξει να την εξαφανισετε;

      Reply
      • Πάρε πρώτα 10,000 για μόνιμη εγκατάσταση που δέχονται περίπου τα 2/3 του πληθυσμού και βλέπουμε για παραπάνω.

        Στα λοιπά απαξιώ ν’απαντήσω. Στο επίπεδο των νεοναζί δεν θα πέσω.

        Reply
        • Εχουμε ηδη κατι εκατομμυρια.
          ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ;;;;
          Ψηφισαν κωδικα ιθαγενειας που δινει υπηκοοτητα σε οποιον παει στην πρωτη δημοτικου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!!
          ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ;;;;;
          Εφτιαξαν αντιρατσιστικο που κυνηγαει οποιον τολμησει να φερει αντιρρησεις στην λεηλασια και την παραδοση της χωρας σε μουσουλμανους
          ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ;;;;
          Για να φτασεις στο επιπεδο του νεοναζι απο το επιπεδο του “δημοκρατη” που βρισκεσαι θελεις πυραυλο.
          Για να γινεις πραγματικος δημοκρατης, θελεις μεταμοσχευση εγκεφαλου.

          Reply
  3. Από την έρευνα του ΟΗΕ για τους Σύριους πρόσφυγες το 2015 (η δειγματοληψία δεν είναι τυχαία, δείχνει τάσεις, δεν είναι σοφή η επικέντρωση στα point estimates):

    The most frequently mentioned occupation among interviewed Syrians was ‘student’ (consisting the 16% of the total among 1,139 replies). In addition, 9% were merchants or working in trade; 8% were employed in the private sector; 7% were in technical professions (carpenters, electricians etc.), 5% were engineers and architects; 5% were teachers; 4% were pharmacists, doctors, veterinarians, biologists, or chemists; 4% were laborers and 4% were housewives. Additional professions cited by respondents included lawyers, judges, cooks, drivers, professors, academics, hairdressers, beauticians and IT specialists.

    Φοιτητές, έμποροι, υπάλληλοι, μηχανικοί, δάσκαλοι, γιατροί και σχετιζόμενοι επαγγελματίες, χημικοί, εργάτες και νοικοκυρές. Η σύνθεση αυτή αντιστοιχεί σε αστικό πληθυσμό.

    Φρέσκα κουλούρια τώρα, η έρευνα για τον Ιανουάριο του 2016(με τυχαία δειγματοληψία πλέον):

    27% είναι μαθητές ή φοιτητές. 29% των ενηλίκων έχουν ανώτατη εκπαίδευση. Το ποσοστό είναι συγκρίσιμο με αυτό της Ελλάδας! 32% των προσφύγων ήταν γυναίκες και 19% ανήλικοι. Το προφίλ είναι ξεκάθαρα οικογενειών που μετακινούνται λόγω του πολέμου.

    Και για να έχουμε μια αίσθηση των μεγεθών 10,000 πρόσφυγες είναι περίπου 0.1% του πληθυσμού της χώρας.

    Reply
  4. Μεγάλε, ή τα έχεις ολότελα μπερδέψει ή κάτι άλλο συμβαίνει…
    Δεν μπορεί από τη μιά να μας λες ότι:
    1. “…οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην χώρα…” και
    2. “…Είμαστε ο ενδιάμεσος σταθμός για τουλάχιστον 97.3% των εισερχομένων…”.

    Και αμέσως στην μεθεπόμενη παράγραφο να μας λες ότι:
    “…Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ανακοινώσει πόσους πρόσφυγες προτίθεται η χώρα να δεχτεί προς μόνιμη εγκατάσταση κι έπειτα να καταρτίσει σχέδιο επιλογής και κατανομής τους ανά την επικράτεια με την συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χώρος υπάρχει, η Ελλάδα είναι σχετικά αραιοκατοικημένη (ή, έστω, όχι πυκνοκατοικημένη)…”.

    Τι σημαίνει αυτό το: “…Συνεπάγεται ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες θα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα…”?

    Από που προκύπτει αυτό το “θα πρέπει”? Από κάποιες προβλέψεις? Από κάποιοι σχεδιασμό που δεν ξέραμε? Τίνος σχέδιο?

    Και ποιό είναι το πάνω όριο? Ξέρει δηλαδή κανείς πότε και με ποιό τρόπο μπορεί να σταματήσουν οι παγκόσμιες αναταραχές που προκαλούν την “προσφυγιά”? Ξέρει κανείς το μέγεθος των επιπτώσεων? Και δεν μας το λέει?
    Εκτός ΕΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙ ΑΠΌ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ”…

    Κατάλαβες μεγάλε, τι εννοώ?

    Και από την άλλη, πως δηλαδή σκέφτεσαι να κρατήσεις, ως μόνιμους κατοίκους, κάποιους που δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα? Με το ζόρι? Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης? Στο HILTON?
    Και πως θα ενταχθούν όλοι αυτοί στην παραγωγή μιας χώρας με περισσότερο από 50% ανεργία στους νέους?
    Στα LIDL?
    Ή μήπως σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που έχουν πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού τους ορισμένοι?

    Γιατί δηλαδή νομίζεις, ότι οι Έλληνες νέοι δεν μπορούν να βρούν εργασία τα τελευταία χρόνια?
    Λόγω …ακαμψίας της αγοράς εργασίας? Λόγω ανεργίας …τριβής?
    Δεν έχουν γνώσεις και δεξιότητες?
    Και τις έχουν οι πρόσφυγες?

    Εκτός εάν είσαι από εκείνους που συνεχίζουν να πιστεύουν ακόμη αυτό το …παραμυθάκι, ότι στην Ελλάδα υπάρχει “skill mitsmach”…

    http://www.oecd-ilibrary.org/economics/skill-mismatch-and-public-policy-in-oecd-countries_5js1pzw9lnwk-en

    http://www.brookings.edu/research/opinions/2014/07/29-skills-mismatch-overblown-burtless

    http://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/—dgreports/—stat/documents/publication/wcms_315623.pdf

    Reply
    • Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε μερικούς κανόνες ευγενείας: Ο ενικός είναι καλοδεχούμενος, τα μεγάλε/μάγκα/κλπ όχι. Δεν είναι αθλητικό ραδιόφωνο εδώ.

      Το 2 λέει ότι λιγότερο από 3% όσων περνάνε από την χώρα θέλουν να καταθέσουν αίτηση για άσυλο σε αυτήν. Οι υπόλοιποι θέλουν να φύγουν χωρίς να κάνουν έστω αυτό. Αντίφαση με το 1 δεν βλέπω.

      Από που προκύπτει αυτό το “θα πρέπει”? Από κάποιες προβλέψεις? Από κάποιοι σχεδιασμό που δεν ξέραμε? Τίνος σχέδιο?

      Προκύπτει από τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια της ΕΕ. Το είπε σήμερα και ο πρωθυπουργός.

      Και ποιό είναι το πάνω όριο?

      Αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης και των κρατικών υπηρεσιών να προσδιορίσουν. Πάντως το όριο δεν είναι το μηδέν.

      Κατάλαβες μεγάλε, τι εννοώ?

      Υποψιάζομαι, αλλά δε νομίζω ότι θέλω να μου το ξεκαθαρίσεις. Δεν τα πάω καλά με τις θεωρίες συνωμοσίας.

      Και από την άλλη, πως δηλαδή σκέφτεσαι να κρατήσεις, ως μόνιμους κατοίκους, κάποιους που δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα? Με το ζόρι? Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης? Στο HILTON?

      Πάλι, αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης να το διευθετήσει. Έχω κάποιες ιδέες, αν με ρωτήσουν. Υποψιάζομαι έντονα ότι αν τους δώσουμε στέγη για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, πρόσβαση σε εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και δικαίωμα εργασίας, τα υπόλοιπα θα γίνουν σχετικά εύκολα.

      Και πως θα ενταχθούν όλοι αυτοί στην παραγωγή μιας χώρας με περισσότερο από 50% ανεργία στους νέους?

      Έχω υπόψη μου κάποιες λύσεις κι εδώ. Τα ίδια λεγόντουσαν και για τους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία. Τελικά τα κατάφεραν.

      Εκτός εάν είσαι από εκείνους που συνεχίζουν να πιστεύουν ακόμη αυτό το …παραμυθάκι, ότι στην Ελλάδα υπάρχει “skill mitsmach”

      Το τι πιστεύω για την μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει μικρή σημασία. Μια αύξηση κατά 0.1% του πληθυσμού είναι εξαιρετικά απίθανο να επιδεινώσει ή να βελτιώσει την κατάσταση για οποιονδήποτε ήδη κάτοικο της χώρας. Αντίθετα, θα έχει τεράστια θετική επίδραση σ’αυτούς που θα εγκατασταθούν μόνιμα.

      Reply
  5. 1. Τώρα, το γεγονός ότι “καταπίνεις αγόγγυστα” όσα σου προσάπτει ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ακόμη και με απρέπειες (π.χ. “μαλακία” και “σαχλαμάρες”), αλλά αντίθετα “σε τσίμπησε αλογόμυγα” με το δικό μου σχόλιο, που δεν χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις, πως να το εκλάβω?
    Ισχύουν τα πρώτα και τα αποδέχεσαι?
    Αντιδράς στο “μάγκας” και στο “μεγάλος” θέλοντας να δηλώσεις ότι δεν είσαι τίποτε από τα δύο?
    Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω…

    2. Δεν άκουσα τι είπε ο πρωθυπουργός! Αλλά πες μου εσύ, υποχρεώσεις στα πλαίσια της ΕΕ μόνον η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν? Οι χώρες του Βίζεγκραντ και η Αυστρία? Τίποτε? Άστο αυτό λοιπόν, δεν ισχύει…

    3. Αυτά τα περί “θεωριών συνωμοσίας” είναι ξεπερασμένο …εφεύρημα και δείχνει απώλεια ψυχραιμίας και επιχειρημάτων. Κατά κανόνα τις ανακαλύπτουν όσοι φοβούνται μήπως απωλέσουν κάτι που προσδοκούν και …καίγονται πολύ! Να υποθέσω ότι ισχύει κάτι τέτοιο?

    4. Στην περίπτωση της Μικράς Ασίας, μιλάμε για εκδιωγμένους, στην πλειονότητά τους Έλληνες. Είχε υποχρέωση η χώρα μας να τους υποδεχθεί.

    5. Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα παραμονής των προσφύγων, βλέπω …κυβίστηση. Στην ανάρτησή σου, μιλάς στην αρχή για transit, λίγο αργότερα για μόνιμη εγκατάσταση, ενώ τώρα μιλάς για …εύλογο διάστημα! Αλήθεια, ποιό είναι αυτό το εύλογο διάστημα, που πολύ εύκολα εκστομίζεται (μπορώ να υποθέσω από ποιούς)?

    6. Πάντως, τρέξτε! Οι ευκαιρίες χάνονται…

    Reply
    • Και το μαλακίες και το σαχλαμάρες είναι αξιολογικές κρίσεις. Το μεγάλε όχι.

      υποχρεώσεις στα πλαίσια της ΕΕ μόνον η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν?

      Δεν ξέρω τι δεν γίνεται κατανοητό από το παρακάτω:

      Όποια λύση όμως κι αν συμφωνηθεί, είναι σχεδόν δεδομένο ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα κληθεί να προσφέρει καταφύγιο σε ένα ποσοστό των προσφύγων, ανάλογο φυσικά των δυνατοτήτων της.

      Όταν λέμε κάθε, εννοούμε κάθε.

      Να υποθέσω ότι ισχύει κάτι τέτοιο?

      Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μάθω για τα συμφέροντα που μας στέλνουν προόσφυγες για Χ,Ψ λόγους που τους ωφελούν.

      Είχε υποχρέωση η χώρα μας να τους υποδεχθεί.

      Και προς τους Σύριους έχει. Όπως τότε η Συρία υποδέχθηκε ελληνικούς πληθυσμούς. Το καθήκον μας είναι ηθικό (όπως προς οποιονδήποτε αναξιοπαθούντα κρούει τις θύρες μας), νομικό (υποχρεωνόμαστε από το διεθνές δίκαιο) και πολιτικό (στα πλαίσια της ΕΕ).

      βλέπω …κυβίστηση

      Κι εγώ βλέπω αδυναμία κατανόησης του κειμένου. Να στο κάνω λιανά, όσο γίνεται:
      Η πρόθεση των περισσοτέρων προσφύγων είναι να είναι περαστικοί από τα μέρη μας. Λόγω των υποχρεώσεων μας στα πλαίσια της ΕΕ, κάποιοι πρέπει να γίνουν μόνιμοι. Το εύλογο χρονικό διάστημα αφορά την υποστήριξη τους από το κράτος. Στην αρχή σαφώς και πρέπει να τους προσφέρουμε βοήθεια, που θα περιλαμβάνει και στέγαση. Start up package, όχι για πάντα, πώς να στο πω; Το “εύλογο χρονικό διάστημα” αφορά την βοήθεια, όχι την εγκατάσταση. Clear enough?

      ΝΦ όταν αποφασίσω να εξομολογηθώ, θα’ρθω σε σένα και θα μάθεις τι έχω κάνει. Μέχρι τότε το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι τα λόγια μου τα στηρίζω με έργα στο βαθμό που μπορώ.

      Reply
    • Ο Θοδωρής συγχωρεί την τρολιά, εγώ όχι. Ιδού ο διάλογος.

      Σ.Κ. Και πως θα ενταχθούν όλοι αυτοί στην παραγωγή μιας χώρας με περισσότερο από 50% ανεργία στους νέους?

      Θ. Αλυσ. Έχω υπόψη μου κάποιες λύσεις κι εδώ. Τα ίδια λεγόντουσαν και για τους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία. Τελικά τα κατάφεραν

      Σ.Κ. Στην περίπτωση της Μικράς Ασίας, μιλάμε για εκδιωγμένους, στην πλειονότητά τους Έλληνες. Είχε υποχρέωση η χώρα μας να τους υποδεχθεί.

      Η τελευταία απάντηση, που αφορά την ηθική υποχρέωση, τι σχέση έχει με το εμπειρικό ερώτημα του αν μπορεσαν να ενταχθούν και να εμπλουτίσουν τη χώρα πολιτισμικά και ποικονομικά ή όχι?

      Reply
      • κωστα γραφω ολοκληρο κεφαλαιο για το θεμα, παντως δεν ειναι μονο οι προσφυγες που εισηλθαν μαζικα στην αγορα, αλλα και περιπου 50% της χωρας που για αιωνες ηταν αποκλεισμενο απο την επισημη εργασια: οι γυναικες. Δεν ειδα την ανεργια να εκτοξευεται…

        Reply
  6. Απ το ένα εκατομμύριο , μέχρις ώρας λοιπόν , οι 975 000 χιλιάδες θέλουν να φύγουν σύμφωνα με το άρθρο , όποτε ας τους βοηθήσουμε μέχρι τότε. Πόθεν προκύπτει η βεβαιότητα ότι αφού θέλουν να φύγουν από εδώ, θα μπορεσουν κιόλας , ήτοι θα γίνουν δεκτοί στις χώρες που επιθυμούν να καταλήξουν…;;;;

    Reply
    • Οι περισότεροι έχουν ήδη φύγει. Για τους υπόλοιπους το σκεπτικό είναι το εξής: Προς το παρόν, βρίσκονται εδώ. Όταν με το καλό βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν πρέπει να γελιόμαστε ότι δεν θα μείνει κανείς εδώ. Κάποιους θα υποχρεωθούμε (καλώς) να τους κρατήσουμε. Αφού ξέρουμε τι θα γίνει, ποιος ο λόγος να μην το πράξουμε οικειοθελώς; Αφενός κερδίζουμε σε ηθικό κεφάλαιο (κι όχι μόνο), αφετέρου κάνουμε καλό στους πρόσφυγες χωρίς να χάνουμε τίποτα.

      Ειδικά αν πιστεύει κανείς ότι λύση σχετικά με την προώθηση των μεταναστών δεν θα βρεθεί ή θ’αργήσει, δεν υπάρχει λόγος χρονοτριβής στην αποδοχή κάποιων εξ’αυτών για μόνιμη εγκατάσταση.

      Reply
      • Θοδωρή, με έκανες και σκέφτηκα ακόμα παραπέρα, ότι αφού θα κρατήσουμε που θα κρατήσουμε μερικούς, ας εκμεταλευτούμε την ευκαιρία που έχουμε να διαλέξουμε πρώτοι ποιους θέλουμε.

        Reply
        • Δεν με διαβάζεις προσεκτικά και με την δέουσα ευβλάβεια.

          Να βγούμε μπροστά στο συριακό: να ζητήσουμε την αποδοχή π.χ. 30.000 Σύρων προσφύγων, με ευρωπαϊκή βοήθεια. Και επιλέγοντάς τους φυσικά.

          Αν το κάναμε αυτό, αν παίρναμε την ηθική πρωτοβουλία, αν ωρθώναμε το ανθρωπιστικό μας ανάστημα, εσείς τι λέτε, η διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο Τσίπρα θα γινόταν ευκολώτερη ή δυσκολώτερη; Με τι μούτρα θα ηρνούντο οι κακοί δανειστές καναδυό χάρες σε μια χώρα που δίνει το παράδειγμα; Και η προσφυγική πίτα ολόκληρη και ο μνημονιακός σκύλος χορτάτος.

          Έγραψα πιο πριν για επιλογή των προσφύγων και είμαι βέβαιος ότι θα ξίνισαν τα μούτρα μερικών. Όμως, επιλογή προβλέπεται ούτως ή άλλως. Από την στιγμή που μόνο ένα κλάσμα των προσφύγων προορίζεται για εγκατάσταση στην γαλανή πατρίδα μας, απαιτούνται εξ ορισμού κάποια κριτήρια επιλογής. Το πρώτο θα είναι βέβαια η προτίμηση των ίδιων των προσφύγων. Επειδή όμως υποψιάζομαι ότι μια χώρα με μικρό αραβικό πληθυσμό και εφτά χρόνια ύφεσης ίσως να μην είναι και πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους, απαιτούνται πρόσθετα κριτήρια. Γιατί λοιπόν να μην τα προτείνουμε εμείς αυτά τα κριτήρια, εμείς που σηκώσαμε το βάρος της πρώτης εισόδου; Ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν νέοι και ηλικιωμένοι, ανειδίκευτοι και ειδικευμένοι, άνδρες και γυναίκες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Ας διαλέξουμε τι θα διαλέξουμε λοιπόν.

          Reply
  7. 1. Οι εκατονταδες Γερμανιδες τις οποιες αποπειραθηκαν να βιασουν οι ορδες των προσφυγων” στην Κολωνια την Πρωτοχρονια, μαλλον θα διαφωνουσαν με τους ψευτοανθρωπιστες.

    2.Στο 40 % μεχρι στιγμης η πτωση των τουριστικων κρατησεων σε Κω και Λεσβο.Σε απελπισια οι κατοικοι.Οντως “τονωσαν την οικονομια” οι λαθροεισβολεις.

    3.Οι μισοι Συροι λαθροεισβολεις ειναι ανδρες στρατευσιμης ηλικιας. Προκειται επομενως περι δειλων λιποτακτων, που αποφευγουν το πατριωτικο καθηκον που εχουν να μεινουν και να πολεμησουν τους τζιχαντιστες που λυμαινομται την πατριδα τους. Εκτος και αν ειναι οι ιδιοι τζιχαντιστες, που ερχονται να μεταφερουν τον πολεμο κατσ της Δυσης στο εδαφος του εχθρου.

    Reply
    • Οι εκατονταδες Γερμανιδες τις οποιες αποπειραθηκαν να βιασουν οι ορδες των προσφυγων” στην Κολωνια την Πρωτοχρονια, μαλλον θα διαφωνουσαν με τους ψευτοανθρωπιστες.

      Cologne: Three out of 58 men arrested over mass sex attack on New Year’s Eve were refugees from Syria or Iraq

      Majority of suspects are of Algerian, Tunisian or Moroccan descent and none had recently arrived in Germany, police have reportedly said.

      The majority of the suspects were of Algerian (25 people), Tunisian (3) or Moroccan (21) origin and three were German citizens, according to Cologne public prosecutor Ulrich Bremer.

      1054 Strafanzeigen nach Übergriffen von Köln

      Im Bezug auf die Nationalität der Beschuldigten teilte die Kölner Staatsanwaltschaft mit, dass es sich um 25 Algerier, 21 Marokkaner, drei Tunesier, drei Deutsche, zwei Syrer und jeweils einen Iraker, Libyer, Iraner und Montenegriner handelt.

      Reply
  8. Επειδη οι φιλελεδες μιλησαν εδω για “φιλελευθερες πολιτικες”, τους εχω κατι ενδιαφερον:

    Το παρακατω αρθρο με τιτλο “Προσφυγες ή εισβολεις;” το δημοσιευσε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στις 29/9/2015:

    http://news247.gr/eidiseis/gnomes/andreas-andrianopoulos/prosfygia-h-eisvolh.3690160.html

    Περιληψη των οσων λεει:

    1. Οι “προσφυγες” ειναι στην πραγματικοτητα ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, που θα καταστρεψουν τις δυτικες κοινωνιες μολις ο αριθμος τους ξεπερασει ενα κρισιμο ποσοστο. Το 80 % εξ αυτων ειναι νεοι ανδρες, τα γυναικοπαιδα ειναι ελαχιστα, και οι σχετικες αναφορες των ΜΜΕ χοντροκομμενη προπαγανδα!

    2. Οι λαθροπροσφυγες ειναι Αραβες μουσουλμανοι, ομως οι ζαπλουτες αραβομουσουλμανικες χωρες του Περσικου Κολπου δεν δεχονται ουτε εναν απο αυτους!!!

    3. Το ιδιο το Iσλαμικο Χαλιφατο ειχε απειλησει προ μηνων να στειλει στην Ευρωπη 500.000 ισλαμιστες λαθροπροσφυγες που θα τη διαβρωσουν απο μεσα!!!

    Reply
  9. Δηλωσεις του Πρωθυπουργου του Ισραηλ Βενιαμιν Νετανιαχου το Σεπτεμβριο του 2015:

    http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-israel-idUSKCN0R60G720150906

    Το πλουσιο Ισραηλ δεν θα δεχτει ουτε εναν Συρο λαθροπροσφυγα, παρολ οπου γειτονευει με τη Συρια. Και οχι μονο αυτο, αλλα θα κατασκευασει νεους φρακτες στα συνορα, ωστε να εμποδισει ακομα καλυτερα Αφρικανους και ισλαμιστες λαθρομεταναστες.

    Μπραβο Βενιαμίν! Ελα στην Ελλαδα να ανακηρυξουμε ισοβιο Θεο-Πρωθυπουργο!!

    Reply
  10. Κώστα

    Ναι, αυτό εννοώ με το “όχι μόνο”.

    ΝΦ

    Μπορείς να μην γράφεις ανακρίβειες; Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει από την Ελλάδα και δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Ούτε είναι 80% άνδρες οι πρόσφυγες. Ο ΟΗΕ λέει ότι περίπου οι μισοί είναι γυναικόπαιδα. Αρκετά με τις προσπάθειες πρόκλησης μίσους προς τους πρόσφυγες.

    Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Ανδριανόπουλος, η πολιτική υποδοχής προσφύγων είναι φιλελεύθερη, με την έννοια που έχει ο όρος στην πολιτική επιστήμη.

    Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες που δεν με ενδιαφέρει να σχολιάσω.

    Reply
  11. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει από την Ελλάδα και δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

    Οι νεαρες Γερμανιδες που βρεθηκαν στο σιδηροδρομικο σταθμο της Κολωνιας τη νυχτα της Πρωτοχρονιας εχουν αλλη αποψη. Και εκει, οπως και εδω, τα κουκουλωνε ο τυπος, αλλα καποια στιγμη βγηκαν στην επιφανεια.

    Reply
  12. Είμαστε ο ενδιάμεσος σταθμός για τουλάχιστον 97.3% των εισερχομένων2. Οι πρόσφυγες συνωστίζονται στην Ελλάδα όχι γιατί θέλουν να την καταλάβουν, αλλ’επειδή δεν έχουν πώς αλλιώς να πάνε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, που αποτελεί τον τελικό προορισμό τους.

    Σαφώς και υπάρχουν άλλα περάσματα για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Τα Τουρκοβουλγαρικά σύνορα π.χ. ή τα Βουλγαρικά παράλια στη Μαύρη θάλασσα. Κάποιος Σύρος γιατρός ουσιαστικά ισχυρίζεται πως αυτό γίνεται γιατί στη χώρα μας οι νόμοι περί παράνομης εισόδου μεταναστών (σημ. όχι προσφύγων – άρθρο 83 του Ν. 3386/2005) στην χώρα έχουν πάψει εφαρμόζονται (κοινώς έπεσε σύρμα). Γνωρίζουμε τι ποσοστό των εισερχομένων είναι πρόσφυγες και τι παράνομοι μετανάστες;

    Reply
    • Η παραπάνω ερώτηση γιατί αυτό

      Εννέα στους δέκα δεν είχαν μαζί τους κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο.

      είναι εξαιρετικά μεγάλο νούμερο και είναι σίγουρο πως οφείλεται σε κάποιο βαθμό στη προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικής χώρας προέλευσης.

      Όσο για εκείνους που ανησυχούν για τις πολιτισμικές διαφορές, αν οι πρόσφυγες ήταν φονταμενταλιστές, θα έμεναν στην Συρία και θα ενίσχυαν το Ισλαμικό Κράτος. Φεύγουν ακριβώς γιατί δεν θέλουν να υπηρετήσουν τους ισλαμοφασίστες του ΙΚ ή τους σκέτους φασίστες του Άσαντ.

      Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ισλαμοφασίστας για να μη μπορέσεις να ενσωματωθείς σε μια χώρα. Δεν είναι όλα τα παιδιά των μεταναστών της Γαλλίας που δεν έχουν ενσωματωθεί στη Γαλλική πραγματικότητα ισλαμοφασίστες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσφέρουμε μόνιμη εγκατάσταση σε κάποιο αριθμό προσφύγων.

      Reply
      • Σαφώς και υπάρχουν άλλα περάσματα για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

        Γεωγραφικά ναι, τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα. Μόνο που η ανόρθωση εμποδίων είναι πιο εύκολη σε χερσαία σύνορα ή ο έλεγχος προσφορότερος στα μικρότερα θαλάσσια σύνορα των δύο γειτόνων. Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τον Έβρο. Πρακτικά το μόνο πέρασμα που δεν μπορεί να κλείσει, άρα πάντοτε παραμένει πέρασμα, είναι τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα οποία φυσιολογικότατα επιλέγονται από τους πρόσφυγες. Θα μπορούσε η ΕΕ να έχει κάνει ό,τι κι ο Καναδάς για ν’αποφύγει τα καραβάνια προσφύγων και να πράξει το ανθρωπιστικό της καθήκον, αλλά οι αποφάσεις σε αυτό το επίπεδο μας ξεπερνάνε.

        είναι εξαιρετικά μεγάλο νούμερο

        Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Δεν έχω κυττάξει τα νούμερα σε άλλες παρόμοιες κρίσεις. Μου φαίνεται εύλογη πάντως η υπόθεση σου.

        Γνωρίζουμε τι ποσοστό των εισερχομένων είναι πρόσφυγες και τι παράνομοι μετανάστες;

        Τον Γενάρη ο ΟΗΕ δίνει: 45% Σύριοι, 29% Αφγανιστάν, 17% Ιράκ, 10% λοιποί. Στους λοιπούς οι μεγαλύτερες ομάδες είναι Ιρανοί και Πακιστανοί. Δεδομένης της κατάστασης σε Αφγανιστάν και Ιράκ, οι πρόσφυγες είναι μεταξύ 45%(μετρώντας μόνο τους Σύριους, πολύ αυστηρό κριτήριο) και 90%(δεχόμενοι Αφγανούς και Ιρακινούς, πολύ χαλαρό κριτήριο ίσως).

        Δεν θέλω να θίξω εδώ τα γενικότερα ζητήματα της ανύπαρκτης μεταναστευτικής μας πολιτικής ή τις αστοχίες της κυβέρνησης. Ναι, είναι ένα ζήτημα το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους οικονομικούς μετανάστες. Αυτό το ζήτημα όμως υπήρχε πριν την προσφυγική κρίση, θα υπάρχει και μετά. Ας μην τα μπλέκουμε.

        Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ισλαμοφασίστας για να μη μπορέσεις να ενσωματωθείς σε μια χώρα.

        Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, όντως. Ειδικά στις πρώην αποικιοκρατικές δυνάμεις. Όμως η Ελλάδα κατάφερε να ενσωματώσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες μεγάλους πληθυσμούς. Οι δεύτερης γενιάς μετανάστες δεν διακρίνονται από τους συνομηλίκους τους με Έλληνες γονείς. Φρονώ ότι αν α) τα παιδιά τους πάνε σχολείο (έχουμε καλές ενδείξεις ότι θα συμβεί αυτό) και β) δεν σχηματιστούν γκέτο (γι’αυτό πρέπει να διαμοιραστούν στην επικράτεια σε συνεργασία με τους ΟΤΑ) η ενσωμάτωση θα επιτευχθεί.

        Reply
        • Μόνο που η ανόρθωση εμποδίων είναι πιο εύκολη σε χερσαία σύνορα

          Αυτή τη στιγμή όμως αυτό δεν συμβαίνει. Ας μη ξεχνάμε πως πριν να ανορθωθεί ο φράκτης στον Εύρω η κύρια οδός πρόσβασης ήταν τα βορειανατολικά σύνορα. Επομένως δεν μπορώ να θεωρήσω πως η δυνατότητα δημιουργίας φρακτών από τη Βουλγαρία κάποια στιγμή στο μέλλον λειτουργεί αποτρεπτικά σήμερα. Πιο εύλογη μου φαίνεται η εξήγηση του Σύρου γιατρού – στη μία χώρα δεν εφαρμόζεται ο νόμος που αφορά τους παράνομα εισερχόμενους στην άλλη εφαρμόζεται – όπως επίσης και τα απανωτά λάθη της ανίκανης κυβέρνηση μας.

          Τον Γενάρη ο ΟΗΕ δίνει: 45% Σύριοι, 29% Αφγανιστάν, 17% Ιράκ, 10% λοιποί.

          Το είδα το report αλλά αυτό προκύπτει από τις συνεντεύξεις σε δείγμα εισερχόμενων και όχι από τα ταξιδιωτικά έγγραφα του συνόλου του πληθυσμού τα οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό απουσιάζουν. Συνεπώς θεωρω πως τα bounds που βάζεις είναι πάρα πολύ υψηλά.

          Όμως η Ελλάδα κατάφερε να ενσωματώσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες μεγάλους πληθυσμούς

          Ναι Βαλκάνιους λαούς που παρουσιάζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εμάς (όσον αφορά ακόμα και το θρησκευτικό τους συναίσθημα). Βέβαια ναι υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης αλλά αυτό εξαρτάται από τα κριτήρια που θέτεις (ειδικά το β) που είναι και λιγότερο ελεγχόμενο) αλλά και από τον συνολικό αριθμό τους.

          Reply
          • όχι από τα ταξιδιωτικά έγγραφα του συνόλου του πληθυσμού

            Το δείγμα είναι τυχαίο και προσπαθούν να είναι αντιπροσωπευτικό. Με τα όποια caveats υπάρχουν στις περιπτώσεις αυτές φυσικά. Δεν ξέρω πώς διαπιστώνουν τις εθνικότητες, αλλά, από πληροφορίες που έχω, δεν είναι τόσο δύσκολο στην πράξη να διαπιστωθεί, είτε από την γλώσσα(μόνο Σύριοι κι οι Ιρακινοί μιλάνε αραβικά), είτε από κάποιες άλλες στάνταρ ερωτήσεις. Ξαναλέω βέβαια, δεν ξέρω ποια διαδικασία ακολουθεί ο ΟΗΕ για την συλλογή αυτού του στατιστικού.

            Συνεπώς θεωρω πως τα bounds που βάζεις είναι πάρα πολύ υψηλά.

            Εγώ πάλι θα το θεωρούσα εξαιρετικά ευρύ το φάσμα :) Αυτά τα στοιχεία έχουμε, μ’αυτά πορευόμαστε. Καλύτερα στοιχεία είναι ευπρόσδεκτα. Σε κάθε περίπτωση, όσοι εγκατασταθούν μόνιμα, όπου εγκατασταθούν, πρώτα θα έχουν λάβει άσυλο. Οπότε δεν χρειάζεται να μας απασχολεί αυτό. Χρειάζεται να μας απασχολεί το τι γίνεται με τους οικονομικούς μετανάστες και με τις ροές τους στα σύνορα μας. Αυτό όμως είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

            Πιο εύλογη μου φαίνεται η εξήγηση του Σύρου γιατρού – στη μία χώρα δεν εφαρμόζεται ο νόμος που αφορά τους παράνομα εισερχόμενους στην άλλη εφαρμόζεται

            Κι έτσι να’ναι, στην πράξη τα βουλγαρικά σύνορα είναι κλειστά, άρα πέρασμα δεν υπάρχει. Τώρα, αν ισχύουν τα λεγόμενα του, δεν έχουμε να κάνουμε με εφαρμογή του νόμου αλλά με outsourcing της φύλαξης των συνόρων σε κρατική μαφία και παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βουλγαρίας.

            Ναι Βαλκάνιους λαούς που παρουσιάζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εμάς

            Γι’αυτό θεωρώ ενθαρρυντική την αποτύπωση της σύνθεσης του πληθυσμού των προσφύγων. Μοιάζουν αστικοί πληθυσμοί και η Συρία ήταν σχετικά κοσμική αραβική χώρα. Ενσωματώσαμε τους μουσουλμάνους Αλβανούς (ντάξει βέβαια, μουσουλμάνοι που τους αρέσει το σουβλάκι πιο πολύ απ’ό,τι στους Έλληνες) και δε νομίζω ότι έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα με τους Πακιστανούς και τους Αιγυπτίους. Ειδικά αυτούς που έχουν οικογένειες εδώ. Εδώ κολλάει και η επιλογή που έθιξαν ο Κώστας με τον Θανάση. Ας διαλέξομε αυτούς που έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενσωματωθούν, αν φοβόμαστε τόσο.

            αλλά και από τον συνολικό αριθμό τους

            Γι’αυτό τονίζω ότι οι 10.000, ο αριθμός που εν πρώτοις φαίνεται να εγκρίνει η πλειοψηφία, είναι 0,1% του συνολικού πληθυσμού. Δεν θα έπρεπε να έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία αφομοίωσης τους. Αρκεί να δράσουμε οργανωμένα και να μην επιτρέψουμε την δημιουργία μόνιμων καταυλισμών προσφύγων/μελλοντικών παραγκουπόλεων. Αν το κάνουμε αυτό, την βάψαμε κι εμείς κι αυτοί.

            Reply
  13. 1. Παρουσιάζει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον και πεδίο περαιτέρω μελέτης, το να εκλαμβάνει κανείς τα σχόλια αναγνωστών σε γραφόμενά του με τον κατηγορικό προσδιορισμό ως “μαλακίες” και “σαχλαμάρες”, ως …αξιολογικές κρίσεις!
    Έτσι απλά και αγόγγυστα!
    Αυτό σημαίνει άγνοια κινδύνου …και της πραγματικότητας!
    Και βέβαια, θέλει αρετή και τόλμη να διατυπώνει κανείς δημόσια την άποψή του, αλλά όπως διαπιστώνω, ως προς αυτή τη διάσταση σε “τακτοποίησαν” οι επόμενοι σχολιαστές!

    2. Πράγματι, είναι πολλά τα λεφτά, Άρη! Και πολλές οι ευκαιρίες για οπορτουνιστές και καιροσκόπους οιωνεί ανθρωπιστές!

    3. Ορμάτε παλληκάρια!

    3

    Reply
  14. Πόσο ανήθικο είναι να παριστάνει κανείς τον ανθρωπιστή, “επιλέγοντας” τους “χρησιμότερους” για την οικονομία της χώρας και την παραγωγική της βάση και απορρίπτοντας τους “ακατάλληλους” ή “λιγότερο κατάλληλους” που έχουν τις ίδιες ανάγκες προστασίας.
    Αυτό ελάχιστα απέχει από το να αποκαλείται “κοινωνικός δαρβινισμός”.
    Σε κάθε περίπτωση, ουδεμία σχέση υπάρχει με τις έννοιες του ανθρωπισμού, που χρησιμοποιείται απλά ως πρόσχημα για την νομιμοποίηση της διαδικασίας “επιλογής”.
    Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για πρόσφυγες! Με δικαιώματα προστασίας, τα οποία καθορίζονται με διαφορετικό καθεστώς από εκείνο των οικονομικών μεταναστών!
    Στη δεύτερη περίπτωση, μπορεί κανείς να πεί ότι επιλέγει τους “χρήσιμους”. Στην πρώτη, δεν μπορείς να διακρίνεις σε ποιούς θα παρέχεις την αναγκαία προστασία!
    Τέλος, ο ανθρωπισμός ως έννοια και οι αρχές του, ελάχιστα σχετίζονται με την οικονομική μετανάστευση. Αντίθετα, εδράζεται στον πυρήνα δικαιωμάτων των προσφύγων!
    Όταν τα ξεμπερδέψετε όλα αυτά μέσα στο κρανίο σας, τότε να μπορείτε να επανέλθετε στο θέμα…
    Όλα τα άλλα είναι “λόγια ν’ αγαπιόμαστε” η “ευκαιρίες για κέρδη”!

    Reply
    • Συγγνώμη ρε μάστορα αλλά σύμφωνα με το report οι ίδιοι οι πρόσφυγες λένε πως εγκατάλειπουν την Τουρκία επειδή δεν μπορούν να βρουν ευκαρίες απασχόλησης. Πως ακριβώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους “ακατάλληλους” αν οι συνθήκες που τους ώθησαν να έρθουν στη χώρα μας δεν είναι διαφορετικές από εκείνες στη πρώτη χώρα ασύλου (συνήθως Τουρκία); Είναι ανθρωπιστικό να κάνεις κάποιον δεκτό στη χώρα σου αν δεν μπορείς να του εξασφαλίσεις τις επιθυμητές συνθήκες. Και αυτό επιβαρύνοντας ταυτόχρονα το ήδη κατεστραμμένο κοινωνικό κράτος το οποίο σε καιρούς κρίσης δεν είναι λίγοι που το έχουν ανάγκη;

      Reply
  15. Epanechnikov, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Αυτό ακριβώς επισημαίνω και εγώ, αλλά με σαρκαστικό ύφος. Τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου θα πρέπει να σου τις δώσει ο συντάκτης της ανάρτησης και όσοι υποστηρίζουν αυτές τις ανεδαφικές πολιτικές!

    Reply
  16. S.K.

    Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες που δεν είναι παραγωγικοί. Όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να τύχουν προστασίας. Το ποιοι θα τύχουν προστασίας στην Πολωνία, ποιοι στην Σουηδία και ποιοι στην Ελλάδα όμως είναι θέμα και των κρατών της ΕΕ να το αποφασίσουν, στα πλαίσια της πολιτικής των κοινών εξωτερικών συνόρων και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

    Αφού αργά ή γρήγορα οι πρόσφυγες θα διανεμηθούν στις χώρες μέλη, η πρόταση είναι να πάρουμε το μερίδιο μας άμεσα, δίχως χρονοτριβή.

    Πρώτον, βοηθάμε τους πρόσφυγες. Έστω λίγους εξ’αυτών. Όσους μπορούμε.

    Δεύτερον, κερδίζουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Πραγματικό ηθικό πλεονέκτημα, όχι από το μουσαντένιο της ΠΦΑ. Στις διαπραγματεύσεις για το προσφυγικό θα πηγαίνουμε με άλλον αέρα αν έχουμε πρώτοι κι εθελοντικά πράξει το καθήκον μας.

    Τρίτον, είναι σαφές ότι ισχύει το first come, first served. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να δώσουμε άσυλο σε όλους στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουμε κάποια κριτήρια αξιολόγησης για το ποιος μένει εδώ και ποιος πάει σε άλλη χώρα της ΕΕ. Αν πάρουμε τους πρόσφυγες που μας αναλογούν τώρα, πρώτοι απ’όλους, θα μπορέσουμε να το κάνουμε εφαρμόζοντας κριτήρια που μας βολεύουν ενδεχομένως περισσότερο (σε κάθε περίπτωση όχι λιγότερο) από τα κοινά κριτήρια που θα συμφωνηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδό, όταν λυθεί το πρόβλημα. Και το ανθρωπιστικό μας καθήκον θα έχουμε πράξει, και η επιβάρυνση μας θα είναι μικρότερη. Έτσι θα δρούσε μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για το ηθικό της καθήκον και τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό έκανε ο Καναδάς πχ. Κατανοητό τώρα γιατί βαρέθηκα τις τρολιές σου.

    Θερμή παράκληση προς όλους: Η παρούσα ανάρτηση, αναμενόμενα, έχει ερεθίσει τα συνήθη ακροδεξιά τρολ. Μην τους απαντάτε.

    Reply
  17. Σ.Κ. αν δεν είχες το σαρκαστικό ύφος τα σχόλιά σου θα μπορούσαν να γίνουν αφετηρία ενδιαφέροντος διαλόγου, όπως π.χ. γίνονται του Επανέχνικοφ.

    Διότι ο Θ.Αλυσ. έχει δίκιο αλλά μόνο εν μέρει. Όπως φαντάζομαι θα γράψει και ο Σ.Γ. στο κείμενο που ετοιμάζει, δεν υπάρχει πεπερασμένος αριθμός θέσεων εργασίας για να φοβόμαστε ότι αν αυξηθεί ο πληθυσμός θα είναι πιο δύσκολο να βρει κανείς δουλιά. Κάθε άνθρωπος είναι ταυτόχρονα εργαζόμενος και καταναλωτής. Ο λόγος που δουλεύει κανείς είναι για να μπορέσει να ανταλλάξει το προϊόν της εργασίας του με κάτι άλλο. Ειδικά λοιπόν αν καταφέρουμε να κρατήσουμε πρόσφυγες με δεξιότητες που δεν έχουν πολλοί Έλληνες (από ιατρούς μέχρι ταπητουργία) αυτό μακροπρόθεσμα θα είναι καλό.

    Από την άλλη μεριά, ο τρόπος με τον οποίο η παρούσα κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα με κάνει απαισιόδοξο ότι θα χειριστεί αυτό το θέμα αποτελεσματικά. Ειδικότερα, από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, γραφειοκρατία, και άλλες αγκυλώσεις που εμποδίζουν το επιχειρείν, είναι αμφίβολο ότι οι πρόσφυγες θα τύχουν καλύτερης μοίρας από τους ημεδαπούς.

    Reply
    • Η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Πιστεύεις όμως ότι αν περιμένουν να πάρουν όσους μας αναλογούν όταν συμφωνηθούν οι ευρωπαϊκές ποσοστώσεις, τα κοινά κριτήρια θα είναι πιο ευνοϊκά για μας; Αν ναι, τότε το επιχείρημα μου εξασθενεί, αν και δεν καταρρέει. Πιστεύω όμως ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες (βασικά η σύνθεση του πληθυσμού των προσφύγων εκ Συρίας) που είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό.

      Την αβεβαιότητα θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν ούτως ή άλλως οι πρόσφυγες. Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη. Ίσα ίσα που αν δώσουμε σε κάποιους από αυτούς το καθεστώς του πρόσφυγα επίσημα και τους επιτρέψουμε να εργαστούν, ομαλοποιούμε την κατάσταση γι’αυτούς. Μικρή επίδραση στο μάκρο επίπεδο, τεράστια η επίδραση της κίνησης της αλλαγής στο επίπεδο του πρόσφυγα που θα έχει λάβει άσυλο στην Ελλάδα και πακέτο βοήθειας για την μόνιμη εγκατάσταση του.

      Να το πω αλλιώς: Δεν βλέπω το downside της κίνησης αυτής να είναι σε καμμία περίπτωση χειρότερο από το downside οποιασδήποτε λύσης συμφωνηθεί στο μέλλον. Στην χειρότερη είμαστε στα ίδια, στην καλύτερη είμαστε αρκετά, εχμ, καλύτερα.

      Το επί της αρχής και το συνεπειοκρατικό επιχείρημα συγκλίνουν. Τι περιμένουμε;

      Reply
  18. Κώστα, μην γράφεις για πράγματα που δεν γνωρίζεις, γιατί ερεθίζεις το σαρκαστικό μου ύφος!
    Δεν γνωρίζω τα δεδομένα της ταπητουργίας, αλλά όσον αφορά στο χώρο των ιατρών και γενικότερα των επιστημών υγείας, είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν πρόσφυγες ιατροί, με περισσότερες δεξιότητες από τους Έλληνες! Όλοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες ιατροί, νοσηλευτές, τεχνολόγοι και γενικότερα οι επαγγελματίες υγείας, είναι μακράν πρώτοι σήμερα σε ζήτηση από τα συστήματα υγείας προηγμένων επιστημονικά χωρών (όπως π.χ. ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία κλπ.).
    Επίσης, μην ξεχνάς ότι η Ελλάδα είναι 1η χώρα στον κόσμο όσον αφορά στην αναλογία ιατρών προς κατοίκους, με συνέπεια να εξαναγκάζεται σε εξαγωγή θέσεων εργασίας και όχι εισαγωγή!
    Και όταν διώχνεις τα δικά σου ικανότατα παιδιά στο εξωτερικό, δεν συγχωρείσαι με τίποτε να τα υποκαθιστάς με υποδεέστερης αξίας εργαζόμενους, για κανένα λόγο!
    Και για να επιστρέψω στην περίπτωση της ταπητουργίας που δεν πιστεύω με τίποτε ότι την ανέφερες τυχαία!
    Έχει υπ’ όψιν σου κάποια μεγάλη εξωτερική ζήτηση για να κατασκευάζουμε και να πουλάμε χαλιά? Ή το λες απλά, γιατί τα άτομα που θα πρέπει να απορροφήσουμε στην Ελλάδα προέρχονται από χώρες που έχουν τεχνογνωσία στα χαλιά?
    Γιατί συχνά κάτι τέτοιες ανυπόστατες αναφορές, εάν δεν πρόκειται για τυχαίες, προκαλούν μέχρι και καχυποψίες για τις προθέσεις όσων τις εκστομίζουν…

    Reply
    • KS,

      γνωρίζω πολύ καλά! Συμφωνώ σε αυτό που λες για τους ιατρούς, αλλά διαφωνώ με το συμπέρασμά σου. Οι Έλληνες ιατροί φεύγουν στο εξωτερικό διότι οι αμοιβές είναι καλύτερες εκεί. Αν εσύ έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι που θα καταφέρει να αυξήσει την παραγωγικότητα της Ελληνικής οικονομίας με τέτοιο τρόπο ώστε οι Έλληνες ιατροί, καθηγητές πανεπιστημίου, επιπλοποιοί, υπηρέτριες, κηπουροί και δεν ξέρω εγώ τι άλλο να κερδίζουν 20% παραπάνω σε πραγματική αξία και έτσι να μην επιλέγουν τη λύση του εξωτερικού, άρχισε σε παρακαλώ να το κουνάς. Μέχρι τότε όμως, τα πράγματα θα έχουν ως εξής…
      -Ουρές στα δημόσια νοσοκομεία από ασθενείς που θα περίμεναν λιγότερο αν υπήρχαν περισσότεροι ιατροί να τους εξετάσουν.
      -Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον τομέα περίθαλψης ηλικιωμένων, είτε κατ’ οίκον είτε σε οίκους ευγηρίας θα είναι βουλγάρες, γεωργιανές (όπως για τη μακαρίτισσα τη γιαγιά μου), και γενικά από την πρώην ΕΣΣΔ καθώς δύσκολα βρίσκεται Ελληνίδα ή Έλληνας να κάνει αυτήν την βαριά δουλιά για μικρή αμοιβή.
      -Οι περισσότεροι κηπουροί, μπογιατζίδες και εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία θα είναι Αλβανοί.
      -Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα κτήματα της Ανατολικής Αττικής (π.χ. Μαραθώνα) θα είναι Πακιστανοί.
      -Γνωστό μου φιλικό ζευγάρι θα συνεχίσει να ψάχνει για οικιακή βοηθό που να είναι διατεθειμένη να μένει μαζί τους (μέχρι τώρα εδώ και χρόνο αδυνατούν να βρουν Ελληνίδα, διότι όλες θέλουν να κοιμούνται σπίτι τους το βράδυ).

      Ε, κάτι θα βρούμε και για τους Αφγανοσύρους να κάνουν.

      Τώρα, για την ταπητουργία, πράγματι το είπα επειδή προέρχονται από χώρες με παράδοση στα χαλιά. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι κρυφά νοήματα βλέπεις και ερεθίζεσαι.

      Reply
  19. Όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να τύχουν προστασίας. Το ποιοι θα τύχουν προστασίας στην Πολωνία, ποιοι στην Σουηδία και ποιοι στην Ελλάδα όμως είναι θέμα και των κρατών της ΕΕ να το αποφασίσουν, στα πλαίσια της πολιτικής των κοινών εξωτερικών συνόρων και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

    Αφού αργά ή γρήγορα οι πρόσφυγες θα διανεμηθούν στις χώρες μέλη, η πρόταση είναι να πάρουμε το μερίδιο μας άμεσα, δίχως χρονοτριβή.

    Ααααααακριβώς. Αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας το απολαύσουμε.

    Reply
  20. Αφού αργά ή γρήγορα οι πρόσφυγες θα διανεμηθούν στις χώρες μέλη, η πρόταση είναι να πάρουμε το μερίδιο μας άμεσα, δίχως χρονοτριβή.

    Κι αν το μερίδιο δεν θέλει; Πώς θα το κρατήσουμε με το ζόρι; Η διαρκής κινητικότητα των προσφύγων ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνάντησε η προσπάθεια αποκατάστασης τους το 1923 από το κράτος και την ΕΑΠ. Τό ίδιο θα συμβεί και τώρα: θα κάνουν τα πάντα για να εγκατασταθούν στη Γερμανία.

    Νομίζω όμως ότι το προσφυγικό είναι η μεγάλη ευκαιρία της χώρας να βγει πάλι μπροστά, να ξαναφτιάξει πάλι το brandname της, να γίνει πάλι συμπαθής και να αποκομίσει κέρδη στην οικονομία της.

    Τί είμαστε σήμερα για το μέσο ευρωπαίο, Καναδό, Αμερικάνο; Οι ζήτουλες, τα κατακάθια της Ευρώπης, οι τεμπέληδες, οι ανάξιοι απόγονοι λαμπρών προγόνων; Επίσης, οι απόβλητοι, που δεν χωράμε στην Ευρώπη του Διαφωτισμού, της Αναγέννησης, του ανθρωπισμού. Οι άχρηστοι που μας ταΐζουν, οι ανίκανοι να φυλάξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.
    Πώς συμπεριφέρθηκε η Ευρώπη του ανθρωπισμού στους πρόσφυγες;Κλείνοντας τα σύνορα, νίπτοντας τα χέρια της. Τελειώνει και το παραμύθι της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης όταν άπαντες κοιτάνε αποκλειστικά πώς θα καλύψουν τον κώλο τους.

    Τί πρέπει να κάνει η Ελλαδίτσα; Να αρχίσει πάλι να παρακαλεί ακόμα και τους ζήτουλες βόρειους γείτονές μας να ανοίξουν τα σύνορα; Να ανακαλεί πρέσβεις για να αυτοαπομονωθεί έτι περαιτέρω; Τις ορδές των μουσουλμάνων δε τις γλιτώνουμε.

    Η μεγάλη ευκαιρία της χώρας ορθώνεται μπροστά: πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους πρόσφυγες, χωρίς γκρίνια και εξευτελιστικές παρακλήσεις για ελεημοσύνη. Να ξεσκιστούν όλοι οι φορείς για να βρουν τρόπους να τους εξασφαλίσουν αξιοπρεπή παραμονή. Για να δείξουμε ότι την ώρα που οι άλλοι τους κλωτσάνε, εμείς τους συμπεριφερόμαστε ανθρώπινα, κι ας είμαστε οικονομικά ανήμποροι. Μέσω της αντίθεσης θα προβάλλουμε έντονα ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που παρουσιάζεται διεθνώς για εμάς. Θα τονίσουμε εμφατικά ότι στα δύσκολα και τον ανθρωπισμό μας αποδεικνύουμε έμπρακτα και την αλληλεγγύη στους εταίρους πιστοποιούμε σε αντίθεση με όλους τους άλλους Ευρωπαίους. Και σαφώς να ζητήσουμε πρώτοι να πάρουμε και μερίδιο από τους πρόσφυγες (για τα μάτια των Ευρωπαίων, δηλαδή, σταδιακά όλοι θα φύγουν από μόνοι τους για το ευρωπαϊκό βορρά). Ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς.
    Τί κέρδη θα αποκομίσουμε εμείς;
    1.Θεαματική μεταστροφή της ευρωπαϊκής και ευρύτερα παγκόσμιας κοινής γνώμης υπερ μας. Με θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό, στις εξαγωγές. Οι σφαγές της Χίου, των Ψαρών, του Μεσολογγίου τροφοδότησαν τον ευρωπαϊκό φιλελληνισμό το 1821 και έδωσαν ώθηση στην ευρωπαίκή εμπλοκή στην ελληνική υπόθεση στο Ναυαρίνο.
    2. Πιθανές θετικές επιπτώσεις στο θέμα του κουρέματος του χρέους.
    3. Πιθανή αύξηση των επενδύσεων από το εξωτερικό.
    4. Έμπρακτη απόδειξη της χρησιμότητας της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ. Κλείνει οριστικά το σενάριο περι grexit.
    5. Πιθανά ανταλλάγματα στα εθνικά ζητήματα.
    6. Η διαφορά του κοντόφθαλμου πολιτικάντη από τον ηγέτη είναι ότι ο δεύτερος διαβλέπει ευκαιρίες στις κρίσεις, ενώ ο πρώτος προσπαθεί απλά να απομακρύνει την καυτή πατάτα από τα χέρια του.
    7. Αντιγράφω σχόλιο του Θανάση: “Αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας το απολαύσουμε.”

    Reply
    • Τό ίδιο θα συμβεί και τώρα: θα κάνουν τα πάντα για να εγκατασταθούν στη Γερμανία.

      Ο λόγος που οι πρόσφυγες δηλώνουν ότι προτιμάνε Γερμανία και Σουηδία είναι η πιθανότητα εύρεσης εργασίας, το κοινωνικό κράτος και τα δίκτυα ομοεθνών που μπορούν να τους υποστηρίξουν.

      Αν τους δώσουμε σπίτι να μείνουν και τους βοηθήσουμε να βρουν δουλειά, το κίνητρο τους να μετακινηθούν μειώνεται. Αν, παρ’ολ’αυτά, φύγουν για την Γερμανία, εμείς το καθήκον μας το κάναμε. Με το ζόρι δεν τους κρατάμε.

      Το πραγματικό πρόβλημα είναι το πώς αποφεύγουμε την δημιουργία γκέτο. Πώς τους κρατάμε σκόρπιους στην επικράτεια κι όχι μαζεμένους σε 2-3 αστικά κέντρα; Υπάρχουν κάποιες λύσεις με κίνητρα/αντικίνητρα, αλλά χρειάζεται και νομική επεξεργασία. Προφανώς δεν θα το κάνουμε στο μπλογκ αυτό. Ας κάνουν κάτι κι οι σύμβουλοι των υπουργών.

      6. Η διαφορά του κοντόφθαλμου πολιτικάντη από τον ηγέτη είναι ότι ο δεύτερος διαβλέπει ευκαιρίες στις κρίσεις, ενώ ο πρώτος προσπαθεί απλά να απομακρύνει την καυτή πατάτα από τα χέρια του.

      Αυτό!

      Reply
  21. Αρθρο του Ναπολεοντα Λιναρδατου που δημοσιευσε η “Εστια” και το φιλελευθερο ιστολογιο “Μπλε Μηλο”.

    http://www.blemilo.com/2016/02/blog-post_16.html

    Περιληπτικα:

    1. Τα ΜΜΕ θαβουν τις εγκληματικες πραξεις των ψευτοπροσφυγων, και ιδιως τις αποπειρες βιασμου.

    2. Το 80 % των ψευτοπροσφυγων ειναι ανδρες νεαρης ηλικιας, και ειναι ελαχιστα τα γυναικοπαιδα.

    3. Ο Υπουργος Μουζαλας παραδεχθηκε οτι το 50 % των λαθροεισβολεων δεν προσποιουνται καν οτι ειναι προσφυγες!

    4. Ακομα και αν οι Συριοι λαθροεισβολεις ηταν “προσφυγες” όταν άφησαν την Συρία για την Τουρκία, όταν φεύγουν όμως από την Τουρκία για την Ελλάδα, δεν είναι πλέον πρόσφυγες. Πρόσφυγας είναι κάποιος του οποίου η ζωή κινδυνευει αμεσα στην περιοχή όπου βρίσκεται. Οι Σύριοι αποχωρούν από την Τουρκία με την προσδοκία οικονομικών απολαβών (επιδόματα πρόνοιας κυρίως) και όχι επειδή η ζωή τους κινδυνεύει στην Τουρκία.

    5. Διαφαινεται η προθεση της “Ευρωπης” να κανει την Ελλαδα χωματερη Μουσουλμανων λαθρομεταναστων. Τα ΜΜΕ ψευδονται και παραπληροφορουν συστηματικως επι αυτου, σε συνεργασια με διαφορες ΜΚΟ. Η διαφαινομενη εθνικη καταστροφη θα ειναι τρομακτικη.

    Reply
  22. Δηλωση του Μπεν Καρσον, υποψηφιου Προεδρου των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανους:

    Οι ΗΠΑ δεν πρεπει να δεχτουν ουτε εναν Συριο “προσφυγα”!!!

    http://time.com/4116014/paris-attacks-ben-carson/

    Σημειωση: Ο μαυρος νευροχειρουργος Μπεν Καρσον ειναι ενας βαθια θρηκευομενος ανθρωπος, που ξεκινησε απο την εσχατη φτωχεια και εφθασε να γινει Καθηγητης Νευροχειρουργικης στην Ιατρικη Σχολη του Πανεπιστημιου Τζον Χοπκινς, που θεωρειται η καλυτερη στον κοσμο.

    Και αυτος ακροδεξιος μωρε Θρασυβουλα;

    Reply
  23. Το Νοεμβριο του 2015 Μουσουλμανοι τζιχαντιστες εξαπελυσαν επιθεση στο Παρισι. Απολογισμος θυματων : 130 νεκροι, 368 τραυματιες.

    Εανς εκ των δολοφονων ηταν και ενας δυστυχισμενος Συριος λαθροπροσφυγας που ειχε αποβιβαστει στη Λερο αιτουμενος πολιτικο ασυλο, και κατεγραφη στα hot spot με ολες τις προβλεπομενες διαδικασιες, δηλωνοντας το ψευτικα ονομα Αμπνταλ αλ Μοχαμεντ.

    Reply
  24. Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν περάσει από την Ελλάδα, δεν υπάρχει αναφορά για παραβατική συμπεριφορά ούτε στο Μακελειό και στο Ολυμπία. Ή ακόμα κι οι ακροδεξιοί δεν μιλάνε ή δεν έχει γίνει τίποτα. Το οποίο είναι και στατιστικώς αναμενόμενο με τόσους ανθρώπους να περνάνε. Κάποια στιγμή, κάτι θα γίνει.

    Είναι γνωστό ότι οι ακροδεξιοί δεν τα πάνε καλά με γραφή, ανάγνωση, κατανόηση κειμένου, ανάλυση δεδομένων, εγκεφαλικές λειτουργίες γενικότερα. Για τους υπόλοιπους λοιπόν: Για το 2016 40% του συνόλου των εισερχομένων είναι άντρες, 22% γυναίκες και 38% παιδιά. Στοιχεία από τον ΟΗΕ, ανανεώνονται καθημερινά.

    Η παρούσα ανάρτηση αφορά τους πρόσφυγες. Μόνο. Οι υπόλοιποι είναι άλλη ιστορία.

    Reply
    • Δεν είναι ακριβως ετσι τα πραγματα Θρασυβουλα.

      Εδώ είναι η αναλυση του ΟΗΕ.

      http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php

      Κατω δεξια εχει ένα αρχειο pdf, με τιτλο Gender breakdown of arrivals to Greece and Italy , june 2015 to January 2016.

      Συμφωνα με αυτό:

      Οι λαθροπροσφυγες που φθανουν στην Ιταλια είναι 80 % ανδρες. Σταθερα.

      Και στην Ελλαδα 70 % ανδρες ηταν, μεχρι και το καλοκαιρι του 2015. Εκτοτε για καποιο περιεργο λογο η το ποσοστο των ανδρων αλλαζει δραματικα και πεφτει σταδιακα στο 43 % τον Ιανουαριο του 2016.

      Ο ΟΗΕ στο disclaimer ομολογει ότι τα στοιχεια του τα παιρνει σε μεγαλο βαθμο από τις ελληνικες αρχες.

      Συνεπως εχουμε δικαιωμα να πιστεψουμε ότι οι φιλοι σας οι ΣΥΡΙΖΑίοι (με τους οποιους ουδεμια εχετε διαφορα) μαλλον επιδοθηκαν στο αγαπημενο τους μαγειρεμα, κοινως μπαλαμουτι, για να μη βγουν πραγματα που θα τους εξεθεταν.

      Φιλτατε Θρασυβουλα! Δες εδώ ρεπορταζ της Daily Mail. Oι γυναικες της Συριας κατηγορουν τους Συρους ανδρες, δηλαδη τους γιους, αδελφους και συζυγους τους, ότι τις εγκατελειψαν αβοηθητες και ανυπερασπιστες, και την κοπανησαν στην Ευρωπη!

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-3263593/Syrian-wives-mothers-left-condemn-men-fled-country-ask-free-protect-wrong-leave-country.html

      Οι «δυστυχοι προσφυγες» σε πολύ μεγαλο ποσοστο δεν είναι παρα ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΔΕΙΛΟΙ, που την εκαναν για την πλουσια Ευρωπη, εγκαταλειψαντες τις συζυγους, αδελφες, μητερες και θυγατερες τους στο ελεος των τζιχαντιστων!!!!!

      Reply
      • Και στην Ελλαδα 70 % ανδρες ηταν, μεχρι και το καλοκαιρι του 2015. Εκτοτε για καποιο περιεργο λογο η το ποσοστο των ανδρων αλλαζει δραματικα και πεφτει σταδιακα στο 43 % τον Ιανουαριο του 2016.

        Ο ΟΗΕ στο disclaimer ομολογει ότι τα στοιχεια του τα παιρνει σε μεγαλο βαθμο από τις ελληνικες αρχες.

        Συνεπως εχουμε δικαιωμα να πιστεψουμε ότι οι φιλοι σας οι ΣΥΡΙΖΑίοι μαλλον επιδοθηκαν στο αγαπημενο τους μαγειρεμα

        Υπάρχει ένας απλός τρόπος ν’ αποδείξετε την υπόθεσή σας αυτή και να ξεσκεπάσετε το μαγείρεμα στατιστικών από την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ: αν σύμφωνα με τις συριζαίικες στατιστικές το 60% των αφίξεων στην Ελλάδα είναι γυναικόπαιδα, αλλά σύμφωνα με τις βορειότερες στατιστικές μόνο 30% αυτών που φτάνουν εκεί από την Ελλάδα είναι γυναικόπαιδα, τότε έχουμε μαγείρεμα. Αν όμως και βορειότερα φτάνουν κατά 60% γυναικόπαιδα, τότε ή έχουμε να κάνουμε με διεθνών διαστάσεων συνωμοσία με στόχο την παραπλάνηση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινής γνώμης ή απλώς κάνετε λάθος.

        Reply
        • Λύκε, έχω και πιο εύκολο τεστ:

          Η μηνιαία αναφορά του ΟΗΕ για τους εισερχόμενους στα νησιά έχει και τα στοιχεία για την κατανομή τους ανά εθνικότητα και κατηγορία. Πάμε λοιπόν (άντρες-γυναίκες-παιδιά):

          Συρία: 35% – 24% – 40%
          Αφγανιστάν: 46% – 18%- 36%
          Ιράκ: 38% – 22% – 40%
          Ιράν: 74% – 15% – 11%
          Πακιστάν: 94% – 1% – 5%
          Μαρόκο: 75% – 15% – 10%
          Λοιποί: 67% – 19% – 14%
          Σύνολο: 43% – 21% -36%

          Νομίζω είναι σαφές ότι οι προερχόμενοι από Συρία-Ιράκ-Αφγανιστάν έχουν υψηλότερη αναλογία γυναικών/ανδρών κι είναι πιθανότερο να είναι πρόσφυγες. Οι υπόλοιποι είναι κατά πάσα πιθανότητα οικονομικοί μετανάστες.

          Τώρα μην σοκάρω κανένα, αλλά παίρνει γύρω στα 5 λεπτά σε μια έμπειρη ομάδα με διερμηνείς κλπ να καταλάβει αν κάποιος είναι Σύρος ή Πακιστανός.

          Επίσης να θυμίσω ότι για τον Γενάρη τουλάχιστον, 91% των εισερχομένων προέρχονταν από Συρία(45%), Αφγανιστάν(29%) και Ιράκ (17%).

          Reply
          • Επίσης βρήκα γιατί μειώνεται ο αριθμός των αντρών στους εισερχόμενους μεταξύ από τον Ιούνη 2015.

            Πάμε πρώτα εδώ. Αναφορά του ΟΗΕ για το προσφυγικό στο Αιγαίο τον Αύγουστο 2015. Εκεί βρίσκουμε για τις αφίξεις από Ιανουάριο 2014 μέχρι Αύγουστο 2015. Λίγο πιο κάτω έχει τις αφίξεις Συρίων από Γενάρη μέχρι Αύγουστο 2015.

            Τι παρατηρούμε; Το ποσοστό των Συρίων στο σύνολο των εισερχομένων είναι 36% τον Γενάρη, 61% τον Ιούνη(κορυφή μέχρι τότε), 69.5% τον Ιούλη και 78% τον Αύγουστο!

            Ξέρουμε τώρα ότι οι πρόσφυγες από την Συρία έχουν μεγαλύτερη αναλογία γυναικόπαιδων/άνδρων σε σχέση με τους υπόλοιπους. Τι θα περιμέναμε να συμβεί αν είχαμε περισσότερους Σύριους πρόσφυγες; Μα φυσικά να αυξηθεί η αναλογία γυναικόπαιων στο σύνολο των εισερχομένων!

            Τι παρατηρούμε; Επειδή έχω πρόχειρα τα στοιχεία για δύο νησιά, δίνω αυτά από την Χίο. Της Σάμου δεν διαφέρουν. Αν υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύουμε ότι περισσότερα γυναικόπαιδα πέρασαν στην Σάμο ή στην Χίο απ’ό,τι αλλού, να τον ακούσω, αλλά δεν μπορώ να τον σκεφτώ.

            Στοιχεία τώρα:
            (Άνδρες – Γυναίκες – Παιδιά) [λόγω στρογγυλοποίησης κάποια νούμερα δεν αθροίζουν στο 100%]

            Ιουν 75 10 16
            Ιουλ 66 13 20
            Αυγ 60 14 25
            Σεπτ 58 16 26
            Οκτ 49 19 33

            Τα γυναικόπαιδα αυξάνουν! Θαύμα! Ή όχι.

            Reply
            • Τι παρατηρούμε; Το ποσοστό των Συρίων στο σύνολο των εισερχομένων είναι 36% τον Γενάρη, 61% τον Ιούνη(κορυφή μέχρι τότε), 69.5% τον Ιούλη και 78% τον Αύγουστο!

              Επειδή δεν έχω ικανούς τους συριζαίους χαλκευτές να μαγείρεψαν τα στοιχεία σε τόσο βάθος, προφανώς είναι ορθά.

  25. Για τους Συρους λαθροπροσφυγες που διεπραξαν την ομαδικη αποπειρα βιασμου στην Κολωνια στις 31/12/2015 ενδιαφερεσαι, Θρασυβουλα.

    Για τις ανυπερασπιστες αδελφες τους, που εξαιτιας της ανανδριας τους κατεληξαν σκλαβες στα χαρεμια των τζιχαντιστων, δεν ενδιαφερεσαι;

    Ποιος ειχε υποχρεωση να σταθει και να πολεμησει τους τζιχαντιστες, αν οχι ΑΥΤΟΙ;

    Reply
    • Για τους Συρους λαθροπροσφυγες που διεπραξαν την ομαδικη αποπειρα βιασμου στην Κολωνια στις 31/12/2015 ενδιαφερεσαι, Θρασυβουλα.

      Cologne: Three out of 58 men arrested over mass sex attack on New Year’s Eve were refugees from Syria or Iraq

      Majority of suspects are of Algerian, Tunisian or Moroccan descent and none had recently arrived in Germany, police have reportedly said.

      The majority of the suspects were of Algerian (25 people), Tunisian (3) or Moroccan (21) origin and three were German citizens, according to Cologne public prosecutor Ulrich Bremer.

      1054 Strafanzeigen nach Übergriffen von Köln

      Im Bezug auf die Nationalität der Beschuldigten teilte die Kölner Staatsanwaltschaft mit, dass es sich um 25 Algerier, 21 Marokkaner, drei Tunesier, drei Deutsche, zwei Syrer und jeweils einen Iraker, Libyer, Iraner und Montenegriner handelt.

      Reply
      • Γιατί χάνεις τον χρόνο σου; Αφού δεν πρόκειται να καταλάβουν τι τους γράφεις.

        Reply
        • Μα τα σχόλια διαβάζονται κι από άλλους. Οι ψευδείς ισχυρισμοί δε βλάπτει να καταρρίπτονται.

          Reply
    • Α, παρντον. Σε μπερδεψα με αλλον. Τεό λοιπον! (Ωραιο ονομα. Κατι θυμιζει σε οσους διαβαζαμε Ψαθά.)

      Ωραιο αυτο για τους “ακροδεξιους δεν τα πάνε καλά με γραφή, ανάγνωση, κατανόηση κειμένου, ανάλυση δεδομένων, εγκεφαλικές λειτουργίες γενικότερα.”

      Γεια σου Τεό Σοφε Φωστηρα της Οικουμενης. Δειξε λιγη κατανοηση σε εμας τους αμαθεις ακροδεξιους πιθηκους.

      Στις 24 Φεβρουαριου ο Στεφανος Μανος εγραψε στο facebook το εξης:

      “Στα απίστευτα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησαν οι κυβερνητικές ασυναρτησίες προστέθηκαν μέσω του μεταναστευτικού μαύρα εθνικά σύννεφα.”

      Δεν τον βλεπω να κανει τα δικα σας χαζοχαρουμενα πανηγυρια για την ελευση των συριακων ορδων.

      Reply
  26. Άστο Κώστα,
    Είπαμε δεν το κατέχεις το θέμα!
    Οι ουρές στα Δημόσια Νοσοκομεία δεν οφείλονται στον μικρό αριθμό ιατρών που τα στελεχώνουν, αλλά στην ανυπαρξία συστήματος πρωτοβάθμνιας φροντίδας υγείας.
    Κατά κανόνα συνωστίζονται περιστατικά τα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να φθάνουν στα Νοσοκομεία, αλλά να αντιμετωπίζονται σε επίπεδο Κέντρων Υγείας, οικογενειακού ιατρού ή ιατρού γενικής ιατρικής.
    Το 80% των περιστατικών που προσέρχονατι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών υπάγονται σε αυτή την κατηγορία.
    Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν καθυστερήσεις σε βαριά περιστατικά (ατυχήματα, εγκεφαλικά, εμφράγματα, ανακοπές, δηλητηριάσεις) που χρήζουν άμεσης φροντίδας!
    Όμως αυτό το πρόβλημα είναι καθαρά οργανωτικό (δηλ. έχει να κάνει με τον τρόπο που οργανώνεται το σύστημα υγείας σε μια χώρα) και ουδόλως σχετίζεται με αριθμητικές ελλείψεις ιατρών στα Νοσοκομεία!
    Τέλος, όσον αφορά στο επιχείρημά σου περί έλλειψης δεξιοτήτων στους Έλληνες εργαζόμενους, και αυτό είναι εντελώς ανυπόστατο και έωλο!
    Προς απόδειξη, σε παραπέμπω σε προηγούμενο σχόλιό μου, στο οποίο παραθέτω συνδέσμους με μελέτες από τους πλέον κατάλληλους διεθνείς οργανισμούς (όπως ο OECD και ο ILO) όπου φαίνεται ότι δεν υπάρχει “gap” ή “mismatch” δεξιοτήτων!
    Συνεπώς, δεν χρειαζόμαστε από κανέναν να μας συμπληρώσει …κενά στην παραγωγική μας βάση, λόγω γνώσεων και δεξιοτήτων!
    Ειδικά, όταν αυτό που μας λείπει είναι οι θέσεις εργασίας (27% συνολικά και 50% στους νέους) και όχι η εργασιακή δύναμη (ανθρώπινος παράγων)
    Τελεία και παύλα σε αυτό το παραμυθάκι…

    Reply
    • KS,

      πού είπα εγώ ότι είναι θέμα mismatch δεξιοτήτων? Είπα ότι είναι θέμα mismatch μεταξύ μισθού που είναι διατεθειμένος να δεχτει κάποιος για να κάνει μια δουλιά (και ας έχει τις δεξιότητες) και μισθού που μπορεί να προσφέρει ο εργοδότης. Καμία σχέση η πάστα με το παστίτσιο. Ο πρόσφυγας, έχοντας λιγότερες επιλογές, σαφώς θα είναι περισσότερο διατεθειμένονς να δεχτεί αυτή τη θέση. Για την ακρίβεια, δεν ξέρω τι λέει ο ΟΑΣΑ, αλλά εγώ σου ανέφερα πλείστα παραδείγματα από προσωπική μου εμπειρία.

      Δεύτερον, στο παρόν σύστημα πάντως περισσότεροι νοσοκομειακοί ιατροί χωράνε. Επειδή έχω χρειαστεί να πάω το παιδί μου στο παίδων ή να πάω στο ΚΑΤ και έχω ζήσει τις ουρές, δυσκολεύμαι να πιστέψω ότι αύξηση του αριθμού των ιατρών με χαμηλότερες όμως αμοιβές δεν θα βοηθούσε. Τώρα, όταν και αν αναδιοργανώσουμε το σύστημα το συζητάμε. Και τότε όμως, θα μειώσεις τη ζήτηση για νοσοκομειακούς ιατρούς αλλά θα αυξήσεις τη ζήτηση στα Κέντρα Υγείας και όλα τα άλλα που αναφέρεις. Δεν ξέρω, εκεί οι ιατροί κάθονται και τα ξύνουνε? Θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όλο αυτό τον κόσμο χωρίς μεγαλύτερες καθυστερήσησεις η μείωση του χρόνου εξέτασης?

      Reply
    • Να προσθέσω ότι η έλλειψη θέσεων εργασίας δεν υφίσταται ως οικονομική έννοια, και δεν στέκει λογικά. Τα πάντα είναι θέμα μισθού.

      Reply
  27. Από το non paper που διένειμε η κυβέρνηση μετά το υπουργικό συμβούλιο:

    Οι μόνιμες θέσεις δεν θα υπερβούν σε καμία περίπτωση το 1/50 των συνολικών ροών. Αυτό αναλογεί στην Ελλάδα με βάση τον πληθυσμό και τις οικονομικές της δυνατότητες.

    Αποφασίσαμε μέχρι πόσους θα πάρουμε: 2% του συνόλου. Ποιος ο λόγος να μην τους πάρουμε άμεσα;

    Άντε να δούμε μπας και στο και πέντε αποφασίσει να λειτουργήσει υπεύθυνα(δεν λέω αποτελεσματικά) η κυβέρνηση.

    Reply
  28. Ακουστηκαν παλι εδω οι γνωστοι αφελεις που λενε οτι αν δειξουμε αγαπη στους λαθροπροσφυγες θα μας χαριστουν οι δανειστες σε μνημονιο και χρεος.

    Ο Αναπληρωτης Διευθυντης του ΔΝΤ Τζερι Ράις μολις δηλωσε οτι οι στοχοι του ελληνικου προγραμματος ειναι “εξαιρετικα φιλοδοξοι” , που στη γλωσσα των τεχνοκρατων συνηθως σημαινει
    “εκτος καθε πραγματικοτητας”.Και φυσικα ζητησε νεα μετρα καμποσων δισεκατομμυριων ευρω.

    Reply
  29. Κάτσε καλά, Κωστάκη…
    Είναι ολοφάνερο, δεν ξέρεις, ούτε τα τα βασικά!

    1. Άκου εκεί, κατάλαβες ότι χωράνε και άλλοι ιατροί στο σύστημα!
    Από που βρε το κατάλαβες?
    Από τις ουρές αναμονής?
    Χαμπάρι δεν πήρες, από όσα σου έγραφα για την έλλειψη συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας?
    Μην γενικεύεις την περιπτωσιολογία σου.
    Άκου εκεί, πήγες το παιδί σου στο Παίδων και κατάλαβες τα πάντα!
    Υπάρχει κανένας παιδίατρος στη γειτονιά σου για να το πάς όταν βήχει?
    Με το σταγονόμετρο!
    Πληρώνεις να το πάς σε ιδιώτη?
    ΟΧΙ!
    Υπάρχει κανείς παιδίατρος -εκτός Νοσοκομείου- διαθέσιμος τις νύχτες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες?
    ΟΧΙ!
    Σας φοβίζουν ότι μπορεί να πάθει το παιδί σας μηνιγγίτιδα και τρέχετε αμέσως στα Νοσοκομεία…
    Εσύ πέθαινες και πήγες στο ΚΑΤ?
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!
    Εάν ίσχυε αυτό, θα έλεγες “με πήγαν στο ΚΑΤ” και ούτε θα έπαιρνες είδηση τι γίνεται εκεί…

    2. Μα εσύ δεν έχεις όρια! Πόσο αμετροέπεια χρειάζεται για να δηλώνεις “δεν ξέρω τι λέει ο ΟΟΣΑ, αλλά εγώ σου ανέφερα πλείστα παραδείγματα από προσωπική μου εμπειρία”?
    Άσχετος από επιστημονική μεθοδολογία και τεκμηρίωση επιχειρηματολογίας…

    3 Στην ελληνική ορολογία ο OECD λέγεται ΟΟΣΑ! Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης! Να το μάθεις μια για πάντα, γιατί μιλάς σαν τον Σταύρο το Θεοδωράκη στη Βουλή, που δεν ξέρει και εκείνος τι του γίνεται, λόγω χαμηλού εκπαιδευτικού προφίλ και γνώσεων> Μην σου βρώ το βίντεο και σου το βάλω…

    4. Εκτός από την Διοίκηση και τα Οικονομικά της Υγείας, τώρα μήπως είσαι ειδικός και στα Οικονομικά της Εργασίας? Σε ποιό background βασίζεσαι και μας γράφεις με στόμφο, ότι δεν υφίσταται έννοια “έλλειψη θέσεων εργασίας”?
    Σε όλες τις αγορές (χρήματος, εργασίας, αγαθών κλπ.) τα ποσοτικά μεγέθη εκφράζονται με την προσφορά και την ζήτηση! Όπως έλλειψη ελαιολάδου, σημαίνει μειωμένη προσφορά, έτσι και έλλειψη θέσεων εργασίας σημαίνει μειωμένη προσφορά και χαμηλή απασχόληση!
    Πάρε νάχεις λοιπόν, από τον πλέον αρμόδιο Διεθνή Οργανισμό, τον ILO!
    Έ, δεν μπορεί, κάτι θα ξέρει κι αυτός…
    http://www.e-typos.com/gr/oikonomia/article/2797/ilo-se-dyo-xronia-ua-yparxei-elleich-40-ekat-ueseon-ergasias-ston-kosmo/

    Reply
    • Στα περισσότερα δεν πρόκειται να απαντήσω. Να σαι καλά, με έκανες και γέλασα. Στο οικονομικό κομμάτι όμως, επειδή μας διαβάζει κόσμος που μπορεί να ενδιαφέρεται (εσύ είσαι ανεπίδεκτος), θα απαντήσω.

      Αφού σου αρέσει η προσφορά και η ζήτηση λοιπόν, η έννοια της ελλειψης θέσεων εργασίας δεν υφίσταται διότι πολύ απλά αν η αγορά είναι Βαλρασιανή τότε η τιμή ισορροπίας είναι τέτοια που η προσφερόμενη και η ζητούμενη ποσότητα είναι ίδια. Ωστόσο, η αγορά εργασίας δεν είναι Βαλρασιανή (για τη συνεισφορά του σε ευτό το θέμα πήρε Νόμπελ ο Πισσαρίδης), διότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι θέσεις εργασίας είναι ετερογενής και έτσι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες μπορεί να μην συμφωνήσουν καθώς ο ένας από τους δύο μπορεί να θεωρεί ότι υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική. Τώρα, για το τι γνωρίζω για οικονομικά της εργασίας, δες π.χ. αυτή τη δημοσίευση.

      Reply
  30. Ώστε δεν ηταν «προσφυγες» οι βιαστες της Κολωνιας;

    Furious lawyer Ulrich Bremer blasted stories which claimed just three of the men linked to the horrific sex attacks were refugees.
    The reports were circulated online by supporters of mass migration including a senior official at the United Nations (UN).
    Instead an angry Mr Bremer revealed that the “overwhelming majority” of those men suspected of robbing and raping women during a mass sex attack in the German cathedral city “fall into the general category of refugees”.
    The bitter row comes at a particularly fraught time for Germany, which is being ripped apart by divisions over Angela Merkel’s controversial open door asylum policy.
    German media and authorities were initially accused of trying to cover up the Cologne attacks after it emerged they had deliberately tried to withhold the ethnicity of the alleged perpetrators.
    The city’s chief of police was unceremoniously sacked for his shocking incompetence in handling the crisis after it emerged that officers had stood by for more than four hours before intervening to help the desperate women being attacked.
    The shocking incident – along with the November Paris attacks – has also been credited with turning the tide of public opinion against migrants across Europe, with far-right groups making big gains on the back of anti-refugee rhetoric.
    So it was with relief that supporters of mass migration leapt upon an interview with Mr Bremer in respected German newspaper Die Welt, which they claimed showed that just three of the 58 suspects arrested in connection with the Cologne attacks were refugees.
    But the furious prosecutor shot back, insisting his remarks were taken badly out of context and twisted to fit a pro-refugee narrative.
    He blasted: “The overwhelming majority of persons fall into the general category of refugees.
    “They have various legal statuses, including illegal entry, asylum-seekers and asylum applicants. That covers the overwhelming majority of suspects.”
    The confusion appears to have arisen because certain news outlets and campaigners were working on the basis that only people from Iraq and Syria count as refugees.

    http://mikeyy.org/2016/02/19/cologne-rapists-were-refugees-prosecutor-slams-reports-exonerating-migrants-as-nonsense/
    Είναι γνωστο οτι μεγα μερος των λαθροπροσφυγων δεν είναι Συριοι. Αλλα ακομα και όταν δηλωνουν Συριοι, ουδεις γνωριζει αν λενε την αληθεια, αφου συνηθως ερχονται χωρις χαρτια. Τελος καλο είναι να μη δινουμε μεγαλη σημασια στα λεγομενα της γερμανικης Κυβερνησης αλλα και μεριδας του γερμανικου Τυπου, οι οποιοι κατηγορουνται από τους Γερμανους ότι προσπαθησαν να κουκουλωσουν την ολη ιστορια.
    Για το γεγονος ότι ενας από τους πρωταγωνιστες της σφαγης στο Παρισι ηταν Συρος λαθροπροσφυγας, τουμπεκι ψιλοκομμενο οι ψευδοανθρωπιστες του κωλου. Ουδεμια εκπληξις.

    Reply
    • Γράφετε για «Σύρους λαθροπρόσφυγες που διέπραξαν ομαδική απόπειρα βιασμού».

      Σας απαντώ ότι από τους 59 που συνελήφθησαν, μόνο 2 είναι από τη Συρία, ενώ οι 49 είναι από τη βόρειο Αφρική και 3 είναι Γερμανοί υπήκοοι.

      Επίσης σας απαντώ ότι κανένας από τους 59, είτε από τη Συρία είτε από άλλη χώρα, δεν είχε φτάσει στη Γερμανία πρόσφατα.

      Άρα κανείς τους δεν ανήκε στο ένα εκατομμύριο Σύρων και μη Σύρων που πέρασαν από το 2015 μέχρι σήμερα από στην Ελλάδα, και οι οποίοι αποτελούν το αντικείμενο της συζήτησής μας.

      Ξαναδιαβάστε τώρα τι μου απαντήσατε.

      Reply
      • @einsteppenwolf

        Αγαπητε μου,γραφετε τη μιση αληθεια, και αυτο ουδολως σας τιμα:

        Ακομα και αν δεχτουμε οτι δεν ηταν ολοι Συριοι, ηταν σχεδον ολοι “προσφυγες”, και δη Αραβομουσουλμανοι. Αυτο το κρυψατε με την πονηροτατη διατυπωση της θεσης σας.

        Αραβομουσουλμανοι ειναι οι Συριοι, οι Τυνησιοι, οι Αλγερινοι, οι Λιβυοι, οι Ιρακινοι. Ιδια κωλοκοινωνια, ιδια κωλοθρησκεια, ιδια κωλοπαραδοση, ιδια κωλονοοτροπια. Τωρα το γιατι εσεις νομιζετε οτι οι μεν ειναι καλυτεροι απο τους δε, δεν ειμαι μεσα στον εγκεφαλο σας για να το ξερω.

        Και οπως καλως γνωριζετε, τα γεγονοτα της Κολωνιας ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου.

        Αληθεια γιατι να μην κανουμε οτι το Ισραηλ; Δεν σας αρεσει το Ισραηλ αγαπητε μου; Εγω προσωπικως το θαυμαζω!

        Reply
        • Ακομα και αν δεχτουμε οτι δεν ηταν ολοι Συριοι, ηταν σχεδον ολοι “προσφυγες”, και δη Αραβομουσουλμανοι.

          Το θέμα μας δεν είναι η «αραβομουσουλμανική» κοινωνία εν γένει, αλλά το ένα εκατομμύριο προσφύγων που πέρασαν από την Ελλάδα από το 2015 έως σήμερα.

          Αραβομουσουλμανοι ειναι οι Συριοι, οι Τυνησιοι, οι Αλγερινοι, οι Λιβυοι, οι Ιρακινοι. Ιδια κωλοκοινωνια, ιδια κωλοθρησκεια, ιδια κωλοπαραδοση, ιδια κωλονοοτροπια.

          Πώς το γνωρίζετε αυτό;

          γιατι να μην κανουμε οτι το Ισραηλ;

          Τι ακριβώς πιστεύετε ότι θα έκανε το Ισραήλ αν οι πρόσφυγες επιχειρούσαν να εισέλθουν στο έδαφός του και προτείνετε να κάνουμε κι εμείς;

          Reply
          • @Εinsteppenwolf
            Εσεις γιατι πιστευετε οτι δεν πανε στο Ισραηλ αγαπητε μου; Ειναι κυριολεκτικα διπλα στην πορτα τους, με τα ποδια παει κανεις απο τη Δαμασκο στο Γκολαν.Και ειναι και πλουσιο, πολυ πλουσιοτερο απο παρα πολλες χωρες της ΕΕ, της Ελλαδας μη εξαιρουμενης!

            Την απαντηση την ξερετε.Διοτι οι Ισραηλινοι θα τους πεταξουν εξω με τις κλωτσιες, εν αναγκη με χρηση ενοπλης βιας. Αν χρειαστει, θα πυροβολησουν στο ψαχνο. Το ξερετε και το ξερω.Αλλα δεν τολματε να το πειτε,διοτι δεν το επιτρεπει η πολιτικη ορθοτης να βρισετε το Ισραήλ οπως βριζετε εμας, απο φοβο μη σας πουν αντισημιτες. Εγω ομως που θαυμαζω το Ισραηλ το λεω, με σκοπο να γελοιοποιησω τα διπλα μετρα και σταθμα που χρησιμοποιητε εσεις οι politically correct φιλελεδες.Ειναι εκπληκτικο ποσο ευκολα μπορω να σας αποστομωσω με το επιχειρημα αυτο.Ασε που η συμπαθεια που εχω στο κρατος αυτο μου επιτρεπει να κολλαω στον τοιχο τους υστερικους ομοιδεατες σασας καθε φορα που με λενε “ναζί”.

            Οι σοβαροι εθνικιστες λατρευουμε το Ισραηλ! Ας μιμηθοε λοιπον και εμεις το Ισραηλ αγαπητε, και ας ριξουμε στους λαθροπροσφυγες τις κλωτσιες που τους αξιζουν!

            Reply
            • οι Ισραηλινοι θα τους πεταξουν εξω με τις κλωτσιες, εν αναγκη με χρηση ενοπλης βιας. Αν χρειαστει, θα πυροβολησουν στο ψαχνο.

              Προτείνετε, λοιπόν, να κάνουμε χρήση ένοπλης βίας απέναντι στους πρόσφυγες, πυροβολώντας μάλιστα και στο ψαχνό.

              Εάν, ο μη γένοιτο, γίνετε μια μέρα εσείς ο ίδιος πρόσφυγας, πώς θα έπρεπε να σας αντιμετωπίσει το κράτος στο οποίο θα επιχειρούσατε να εισέλθετε με την οικογένειά σας;

  31. Επικοινωνιακά το σήμα στην Ευρώπη θα είναι εξαιρετικά ισχυρό, θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε ηθικό κεφάλαιο.

    Μεταφραση: Αν δειξουμε αγαπη στους λαθροπροσφυγες, οι δανειστες θα συγκινηθουν, θα ξεχασουν τα παραστρατηματα μας στο παρελθον, και θα μας κανουν εκπτωσεις στο Μνημονιο και το Χρεος!

    Και πριν αλεκτωρ λαλησαι τρις, βγαινει χθες ο Λυκανθρωπος Σόιμπλε και γελοιοποιει τους αφελεις:

    “Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της,”
    “να μην θεωρεί η Αθήνα ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση προκειμένου να μην εφαρμόσει τους όρους της συμφωνίας.”
    “Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μην θεωρηθεί ότι χρησιμοποιεί την μεταναστευτική κρίση προκειμένου να μην εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνηθεί για την υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη, διότι, ό,τι έχει συμφωνηθεί, πρέπει να τηρηθεί”

    http://www.press-gr.com/2016/03/blog-post_143.html

    Reply
  32. Παντως εμενα μου δημιουργουνται καποιες αποριες απο τετοιες συζητησεις.
    Ειναι Ελληνες αυτοι που με τοση προθυμια μοιραζουν την χωρα, η μνημονευουν με ξενα κολλυβα;
    Αν ειναι Ελληνες με ποιον ακριβως τροπο διεκδικησαν και πηραν την χωρα ωστε να αισθανονται οτι ειναι δικη τους και μπορουν να την μοιραζουν;
    Ειτε Ελληνες ειτε οχι, συνειδητοποιουνε οτι ειναι τελειως ηλιθιο, να νομιζουν οτι αυτοι κρινουν αν θελουν η δεν θελουν την λαθρομεταναστευση;
    Ποτε ωρε πανεξυπνοι σας ρωτησαν για οτιδηποτε;
    Ελεγχετε εσεις την ΕΕ τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που απο την μια καταστρεφει τις χωρες και απο την αλλη τους πιανει ο πονος να βολεψουν τους “προσφυγες”;
    Θα σωσετε τον κοσμο εσεις που δεν μπορειτε να σκουπισετε ουτε τον κωλο σας χωρις αδεια απο την παγκοσμια κυβερνηση;
    Σας διαταξαν να ειστε ανθρωπιστες με τους προσφυγες, και ριχνετε ποταμια τα δακρυα.
    Σας ειπαν να αδιαφορειτε για τους Ελληνες που δολοφονουνται και λεηλατουνται, τους λετε και φασιστες και ρατσιστες αν διαμαρτυρωνται.
    Σας διεταξαν να βαλετε στην χωρα τους αυριανους εχθρους των παιδιων σας, και χειρροκροτατε με χερια και ποδια την μετατροπη μας σε γκιαουρηδες μεσα στην ιδια μας την χωρα, χωρις καν να νικηθουμε σε πολεμο.
    Σχεδια που εχουν εκπονηθει εδω και εκατο χρονια, τα θεωρειται ανθρωπιστικη κριση.
    Εξηγηστε μου λοιπον τα παρακατω που απο το 1920 λεει το βιβλίο «Praktischer Idealismus» του Kalergi, το όνομα του οποίου έχει δοθεί σε βραβείο που απονέμεται ανά διετία σε ηγετικές προσωπικότητες, για την εξαίρετη συμβολή τους στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης:
    «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων

    Εξηγηστε μου αυτο που γραφουν τα “πρωτοκολλα” 120 χρονια πριν

    ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ- ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ- ΛΕΝΕ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.

    Εξηγηστε μου που το ηξερε ο Χιτλερ οταν στην πολιτικη του διαθηκη ελεγε για την εισβολη αυτη των Ασιατων στην Ευρωπη

     
    Από την άποψη της Δικαιοσύνης, όσο και της ιστορίας, θα αναπτύξουν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που είχαν οι Ευρωπαίοι κατά τον δέκατο έκτο αιώνα.
     
    Οι τεράστιες υποσιτιζόμενες μάζες τους θα τους δώσουν το μόνο δίκαιο που αναγνωρίζει η ιστορία, τα δικαιώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν από την πείνα να την καταπραΰνουν, με την προϋπόθεση πάντα πως η διεκδίκηση τους υποστηρίζεται καλά από την δύναμη!
     
    Εν κατακλείδι, σε αυτόν το νοσηρό κόσμο στον οποίο μας βύθισαν και πάλι δυο σκληροί πόλεμοι, είναι πλέον εμφανές ότι οι μόνοι λευκοί λαοί οι οποίοι διαθέτουν κάποια πιθανότητα επιβιώσεως και ευημερίας είναι εκείνοι που γνωρίζουν να υποφέρουν και που διατηρούν ακόμα το θάρρος και τη θέληση ν’ αγωνιστούν, όταν οι συνθήκες είναι χωρίς ελπίδα, έως θανάτου.
     
    Και οι μόνοι οι οποίοι θα έχουν αποκτήσει αυτοδικαίως τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα, θα είναι εκείνοι οι οποίοι υπήρξαν ικανοί να εκριζώσουν από το σύστημα τους το θανάσιμο φαρμάκι του εβραϊσμού.

    Αυτο ακριβως το φαρμακι χυνεται στις φλεβες του Ελληνικου και οχι μονο λαου και του απαγορευει ακομη και να πολεμησει για να κρατησει την χωρα του.
    Και καποιοι εχουν καβαλησει την καλαμια ολοκληρη και δεν τους φτανει να νομιζουν οτι ειναι Ναπολεοντες, αλλα οτι ελεγχουν και τα τεκταινομενα σε ολον τον πλανητη, ο οποιος περιμενει να σωθει απο τον ανθρωπισμο τους.

    Reply
    • Εξηγηστε μου αυτο που γραφουν τα “πρωτοκολλα” 120 χρονια πριν

      Ποια «πρωτόκολλα»; Αυτά «των σοφών/πρεσβυτέρων της Σιών»;

      Reply
  33. Κανείς δεν είπε ότι ονειρεύεται μια Ελλάδα με πεινασμένους και εξαγριωμένους πρόσφυγες να σουλατσάρουν ανά την ελληνική επικράτεια. Κανείς δεν είπε ότι είμαστε ευτυχισμένοι με την παρουσία τους ή ότι δεν θα ευχόμασταν να επέλεγαν την Ιταλία ή την Ισπανία ως χώρα εισόδου.

    Οι κάφροι, οι ανόητοι, οι φασίστες κρυπτόμενοι πίσω από τη λεζάντα του δήθεν πατριωτισμού απλά κατακρίνουν, εξυβρίζουν, σιχτιρίζουν χωρίς να προτείνουν, ως άλλοι Τσίπρες, βιώσιμες λύσεις.

    Τί να τους κάνουμε ωρέ γκιαούρια τους πρόσφυγες; Να τους πετάξουμε στη θάλασσα; Να τους κάνουμε σαπούνια; Να τους σφάξουμε και να πουλήσουμε τα όργανά τους; Τί τσιμέντο μπορεί να κρύβει ένας εγκέφαλος που κατεβάζει τέτοιες σκέψεις; Αν δεν τους περιθάλψουμε τότε, τί; Να τους εξαϋλώσουμε; Κι αφού που θα τους περιθλψουμε αναγκαστικά, γιατί να μην το κάνουμε με διάθεση, γελαστοί, για να τονίσουμε την αντίθεσή μας από τους άλλους; Για να έχουμε ένα δυνατό χαρτί να τραβήξουμε κάθε φορά που θα το χρειαστούμε; Οι αφίσες του Γκαίμπελς και του Χίτλερ στο δωμάτιο, η εξακολουθητική ανάγνωση του Αγώνα μάλλον βλάπτουν την όραση και τονώνουν τη βλακεία.

    Χίλιες φορές ευρωπαϊκή Ελλάδα, κι ας είναι αποθήκη ψυχών παρά διαλυμένη Ελλάδα εκτός Ευρώπης, εκτός ευρωπαϊκής στήριξης, δορυφόρος της Τουρκίας, έρμαιο των πιο δυσωδών φαινομένων που γνώρισε η ανθρωπότητα, του κομμουνισμού και του φασισμού.

    Με έξυπνες κινήσεις, κυρίως επικοινωνιακής φύσεως, στο χέρι της εξουσίας είναι η Ελλάδα να μην γίνει αποθήκη ψυχών, αλλά υπόδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Αν αλλάξει το κλίμα, μετά το ντόμινο θετικών ειδήσεων θα έρθει από μόνο του (με δεδομένη βέβαια, ανόητοι φασίστες, και της τήρησης των δεσμεύσεων εκ μέρους μας, και σαφώς από άλλη, κεντρώα κυβέρνηση).

    Ένας Μακάρθι χάθηκε να γεννηθεί στην Ελλάδα, μια Ιερά Εξέταση ρε παιδί μου που να βάλει στο μάτι τους φασίστες, τα ακροαριστερούς και τους λαϊκιστές, γαμώ τη δημοκρατία μου, γαμώ; Φασιστάκια, είδατε, δικός σας έγινα, μιλάμε την ίδια γλώσσα!

    Reply
    • Σκεφτηκα να απαντησω για να σπασω λιγη πλακα μαζι σου, αλλα ουτε αυτο αξιζει τον κοπο. Ευχομαι ταχεια ανανηψη απο την κριση υστεριας.

      Reply
  34. Αναφορές στα πρωτόκολλα της Σιών, ναζιστική ή αντισημιτική προπαγάνδα, ρατσιστικοί όροι όπως “λαθροπρόσφυγες” δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις αναρτήσεις μου.

    Δεν είναι το σπίτι μου η αΜ, δεν μπορώ να πετάξω τους εκφραστές των ανωτέρω κλωτσηδόν. Ελπίζω, πιθανότατα μάταια, ότι έχουν την ελάχιστη ευθιξία να εξαφανιστούν από μόνοι τους.

    Πίσω στο θέμα μας τώρα και την πρόταση της παρούσας ανάρτησης. Μην ταΐζετε τα τρολς.

    Reply
    • Αντισημιτης εισαι και φαινεσαι Th.alys!

      Γιατι δεν τολμουν οι λαθροπροσφυγες να πανε προς τα συνορα του Ισραηλ, που ειναι και πλουσιο και ειναι και διπλα τους; Διοτι ο ισραηλινος Στρατος θα τους γαζωσει με τα πολυβολα!

      Με βαση τα οσα μας ειπες, οι Ισραηλινοι (τουτεστιν οι Εβραιοι του Ισραηλ) ειναι φασιστες, τερατα, δολοφονοι, κλπ, κλπ. Ποιός ειναι λοιπον ο αντισημιτης; ΕΣΥ!

      Ας κανουμε και εμεις το ιδιο, ας εμποδισουμε δια της βιας τους λαθροεισβολεις, μιμουμενοι τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ, για τους οποιους υπαρχει μονο ενα καλο, ηθικο και δικαιο. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ!

      Reply
  35. Αν η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος διώκει τους διακινητες παιδικής πορνογραφίας, τότε κύριοι διαχειριστές του ιστολογιου, απορώ που δίνετε βημα σε υπανθρωπους που δηλωνουν ανοιχτά ότι επιθυμούν το γαζωμα με πολυβόλα μικρών παιδιών. Οι παιδεραστές μπροστά τους φαντάζουν αγγελοι.

    Reply
  36. @ein Steppenwolf

    “Cologne: Three out of 58 men arrested over mass sex attack on New Year’s Eve were refugees from Syria or Iraq”

    Δεν μου φαίνεται τόσο απλό. Όσο απλουστευτικό ήταν το σενάριο με τους οργανωμένους πρόσφυγες-βιαστές τόσο απλουστευτικός είναι και ο τίτλος “(μόνο?)3 στους 58 ήταν πρόσφυγες”

    Στη βικιπαίδεια διαβάζω:
    On 11 February, Jürgen Mathies, the new police chief of Cologne, stated:
    [Some perpetrators had made appointments for celebrations on New Year’s Eve] on the social media. Some of them said there: ‘We go to Cologne, there will be a big party.’ There is no evidence that we are dealing with structures of organized crime. It is rather the case that the phenomenon of such sexual assaults out of groups is a massive problem in Cairo for example. The perpetrators probably knew from their home countries the behavior that women are encircled by many men at the same time and then abused. However, I did not know about this phenomenon in Germany so far.

    Questioned as to why the most perpetrators in Cologne are not accused of sexual offences but of robbery and theft, Mathies replied, “It is easier to determine on the basis of video images: That person just took a cell phone away. Than: He has fingered a woman. These pictures are indeed anything but good.”

    Αυτό το τελευταίο δείχνει ότι για τα χουφτώματα κλπ. απλά δεν υπήρχαν αποδείξεις και δεν γι’αυτό δεν έγιναν συλλήψεις. Οπότε επί της ουσίας δεν μας λέει και πολλά η στατιστική “Three out of 58 men arrested over mass sex attack…”

    Reply
    • @TTZ
      Παντως οι Γερμανοι ειναι προνοητικοι: Ενα δημοσιο γερμανικο τηλεοπτικο καναλι εξεδωσε εναν εικονογραφημενο οδηγο για τους λαθροπροσφυγες, στον οποιο τους ενημερωνει μεταξυ αλλων οτι στη Γερμανια “απαγορευεται το χουφτωμα γυναικων”!

      https://www.alaraby.co.uk/english/blog/2016/1/19/german-broadcasters-guide-advises-refugees-to-not-grope-women

      Reply
    • Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι για κάποιο λόγο οι φωτογραφίες αποτυπώνουν λιγότερους Σύριους; Ακόμα κι αν οι δράστες ήταν 100, αλλά μόνο για τους 58 βρέθηκαν στοιχεία για την απαγγελία κατηγοριών, ποιος ο λόγος να πιστεύουμε ότι η αναλογία των Συρίων θα ήταν δραματικά διαφορετική;

      Τι μας λέει ότι περίπου την ίδια αναλογία έχουν και οι Γερμανοί πολίτες; Τι μας λέει το ότι ένα εκατομμύριο πέρασε από την Ελλάδα κι ούτε το μακελειό με τον στόχο έχουν βρει ένα περιστατικό να προβάλουν;

      Reply
      • On-topic: όχι δεν αποτυπώνουν λιγότερους Σύριους, αλλά αποτυπώνουν μηδέν Σύριους να χουφτώνουν γιατί γενικά αποτυπώνουν μηδέν χουφτώματα. Αν οι Σύριοι προτιμούσαν να χουφτώνουν και όχι να κλέβουν κινητά η αναλογία τους στο πλήθος των συλληφθέντων είναι αναμενόμενο να είναι μικρότερη.

        Όπως και να ‘χει, δεν πιστεύω ότι οι Σύριοι (=οι πρόσφυγες) είναι βιαστές. Αλλά ο τίτλος του άρθρου μου φαίνεται παραπλανητικός.

        Off-topic: Ως και ο Putnam παραδέχεται ότι σε πρώτη φάση οι μετανάστες υποβαθμίζουν τις κοινωνίες υποδοχής, και σε δεύτερη φάση τις αναβαθμίζουν. Κάποιοι δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε επιλογή.

        Reply
        • Για τους μετανάστες δεν ισχύει απαραίτητα η υποβάθμιση σε πρώτη φάση. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Για τους πρόσφυγες, που μας ενδιαφέρει εδώ, ε, δεν χρειάζεται ο Πούτναμ να μας το πει. Άνθρωποι που έρχονται σε νέα χώρα, μ’ό,τι μπορούν να κουβαλήσουν πάνω τους, χωρίς να μιλάνε την γλώσσα, αναμενόμενα χρειάζονται στήριξη στην αρχή κι επιβαρύνουν το κράτος υποδοχής.

          Οι αντιδράσεις δεν είναι ζήτημα υπομονής. Σ’αυτόν που δεν έχει υπομονή, μπορείς να εξηγήσεις ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Σ’αυτόν που θέλει να βυθίζουμε σκάφη στο Αιγαίο και να πυροβολούμε βρέφη, τα επιχειρήματα δεν πιάνουν.

          Το ΠΑΣΟΚ προτείνει 1.9% του συνόλου των προσφύγων να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα και το Ποτάμι προτείνει ¨συντεταγμένη μετακίνηση των προσφύγων αναλογικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ¨. Το αναλογικά αντιστοιχεί κάπου σε 2% του συνόλου.

          Αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και από αυτούς 60% είναι πρόσφυγες(Σύριοι, Αφγανοί, Ιρακινοί βασικά), πρακτικά δεχόμαστε για μόνιμοι εγκατάσταση 12000 ανθρώπους. Μια μικρή πόλη δηλαδή ή με το ζόρι λίγο πάνω από 0.1% του πληθυσμού μας.

          Σημειώνεται η σιωπή της ΝΔ στο θέμα της μόνιμης εγκατάστασης.

          Reply
  37. Δυστυχως οι λαθροπρτοσφυγες δεν περιοριζονται απλως σε “χουφτωματα”. Με αφορμη ομως το σχολιο του ΤΤΖ, ερευνησα λιγο παρπανω το λεπτο αυτο ζητημα, και ιδου τι βρηκα:

    Germany’s Telling Muslims Not To Grope Women At Swimming Pools

    Muslims hate cartoons, especially those depicting their sacred prophet. Now, authorities in Germany have started issuing cartoon leaflets at public swimming pools to casually remind misogynistic male Muslim migrants not to grope women. “In the wake of the sex assaults in Cologne on New Year’s Eve and a wave of reported cases of sexual harassment in swimming baths, officials have now created a special cartoon guide on appropriate etiquette,” reports Daily Mail (UK). “The illustrations feature German captions with subtitles in English and Arabic and warn migrants not to wear underwear instead of swimming trunks, harass women, or push them in the water.”
    20,000 leaflets in seven languages have been passed out at public swimming pools and refugee centers across the country. Authorities are working on updated editions of the cartoons to get the image just right. Some 20,000 leaflets in seven languages have been issued across refugee facilities and public pools and a second edition is already in the pipeline.
    The leaflets were developed with the cooperation of the “equality office, anti-discrimination office, and the Centre for Intercultural Cooperation of the City of Munich,” according to the Mail.
    Administrators in Munich are using the euphemism ‘intercultural subjects’ to refer to grope-happy male Muslim migrants.
    A spokesman for Munich public services stated:
    We had a number of incidents in swimming pools with migrants who could not swim and do not understand our language, written warnings, bans or instructions.
    The principle of acceptance of women – no matter what clothes they’re wearing – was not be respected by all visitors, hence the explicit indication.
    The multilingual information helps the staff communicate and is helping them in prevention work.
    Unfortunately, German Chancellor Angela Merkel’s suicidal refugee absorption program has led to unimaginable social disruption. German authorities are simply not equipped to handle wave after wave of mostly male Muslim migrants fleeing from countries where women are treating like cattle. The incompetence of civic administrators has led to disastrous results, and for that matter, utter cultural chaos.
    After a gang of 1,000 Muslim men viciously assaulted over 100 women on New Year’s Eve in Cologne, Germany, some German politicians condemned “the right-wing” for its apparent “anti-immigrant” rhetoric.
    Here is the interior minister for North Rhine-Westphalia, Raif Jaeger:
    What happens on the right-wing platforms and in chat rooms is at least as awful as the acts of those assaulting the women. This is poisoning the climate of our society.
    He actually said that. Right-wing chat rooms are as just as bad as rape.
    German authorities have even resorted to blaming the victims. “The mayor of Cologne, Germany suggested generated controversy this week by saying that women can protect themselves against sexual assault by keeping men at an arm’s length away,” noted The Daily Beast.
    What we’re seeing here is an utter breakdown of civic society. So-called leaders in Germany, and the rest of Western Europe, cannot reconcile multiculturalism and the havoc it has caused.
    “In the wake of the sex assaults in Cologne on New Year’s Eve and a wave of reported cases of sexual harassment in swimming baths, officials have now created a special cartoon guide on appropriate etiquette.”
    Instead of curing the disease and curtailing the influx of Muslim migrants, leftist politicians are naively bouncing from one symptom to another, drawing cartoons and handing out “don’t rape and brutalize women” manuals for uncivilized men. Leftists in Europe can either tackle the problem head-on or continue down the road of cultural suicide.

    http://www.dailywire.com/news/3031/germanys-telling-muslims-not-grope-women-swimming-michael-qazvini

    Reply
  38. Πολλες κορωνες περι φασιτων ακουσα, αλλα καμια λογικη τεκμηριωση των λεγομενων δεν ειδα.
    Κατ αρχας το θεμα δεν ειναι αν θα περιθαλψουμε τους προσφυγες, αλλα ποτε θα ερθει η ωρα να μας κοβουν τα κεφαλια στις πλατιες.
    Οποιος θελει πραγματικα και σαν ανθρωπος να βοηθησει, θα μπορουσε να κανει απλα πραγματα που πραγμνατικα οποιος τα αρνηθει, θα ειναι παλιανθρωπος.
    Δεν χρειαζεται να προσφερεις την χωρα σου για εποικισμο για να βοηθησεις.
    Μπορει καλλιστα ο ΟΗΕ να βρει κονδυλια απο τις χωρες μελη του και να περιθαλψη οποιον εχει αναγκη μεχρι οι συνθηκες να επιτρεψουν τις επανεγκατασταση τους στις πατριδες τους.
    Δεν χρειαζεται να παραχωρεις την χωρα σου.
    Τα αποσπασματα απο τα πρωτοικολλα τον Καλεργη και τον Χιτλερ οπως αλλωστε το περιμενα δεν τα εξηγησε κανεις.
    Δεν σας τα εβαλα για να τα τα πιστεψετε η οχι. Σας ειπα να μου εξηγησετε πως γινεται πριν εκατο και πλεον χρονια να υπαρχουν ηδη τα σχεδια γι αυτο που γινεται.
    Κανενας δεν απαντησε επισης γιατι αυτοι που βομβαρδισαν η αναστατωσαν με επαναστασεις τις χωρες της Ασιας και της Αφρικης εγιναν ξαφνικα τοσο ανθρωπιστες και θελουν οπωσδηποτε να βγαλουν αληθινα τα παραπανω σεναρια.
    Περιεργως κανενας δεν απαντησε ουτε αν ειναι Ελληνας.
    Τα περι φασισμου και απανθρωπιας και οι εκκλησεις για φιμωση των αντιθετων αποψεων, δεν δειχνουν οτι εγω ειμαι φασιστας, αλλα οτι εσεις εισαστε βλακες.

    Reply
    • Σας ειπα να μου εξηγησετε πως γινεται πριν εκατο και πλεον χρονια να υπαρχουν ηδη τα σχεδια γι αυτο που γινεται.

      Ο πόλεμος στη Συρία είναι συνωμοσία των Ναϊτών σε συνεργασία με τους Γέρους της Σιών, με στόχο τη βιολογική και πολιτισμική αλλοίωση της Ευρώπης από ορδές βαρβάρων προσφύγων. Τόσο οι Ναΐτες, όσο και οι Γέροι έχουν βαθείς δεσμούς με τη Μέση Ανατολή κι έτσι μπόρεσαν το σημερινό πόλεμο να τον μαγειρέψουν ήδη από τον 19ο αιώνα! Ευτυχώς για την Ευρώπη, ο Χίτλερ είχε φάει με το κουτάλι τα Πρωτόκολλα των Γέρων της Σιών, όπου εκτίθεται λεπτομερώς η συνωμοσία. Έτι ευτυχέστερον, από το σημερινό κόσμο της απώλειας, της αποχαύνωσης και της λήθης δε λείπουν οι αγρυπνούντες, οι φυλάττοντες Θερμοπύλες, που μελετούν επισταμένως την πολιτική διαθήκη του Χίτλερ και προειδοποιούν εγκαίρως για τους επερχόμενους κινδύνους.

      Reply
  39. Οι επιεικώς αντιδραστικές απόψεις ορισμένων σχολιαστών δείχνουν ότι και στην Ελλάδα έχουμε το πρόβλημα που αναλύεται σ’ ένα θαυμάσιο άρθρο για τις ΗΠΑ.

    Authoritarianism: a psychological profile of individuals that is characterized by a desire for order and a fear of outsiders.

    Authoritarians prioritize social order and hierarchies, which bring a sense of control to a chaotic world. Challenges to that order — diversity, influx of outsiders, breakdown of the old order — are experienced as personally threatening because they risk upending the status quo order they equate with basic security.

    Demographic and economic changes such as immigration “activated” authoritarian tendencies, leading many Americans to seek out a strongman leader who would preserve a status quo they feel is under threat and impose order on a world they perceive as increasingly alien.

    Latent authoritarian tendencies can be activated by the perception of physical threats or by destabilizing social change, leading those individuals to desire authoritarian policies.

    “In case of moral threat, lock down the borders, kick out those who are different, and punish those who are morally deviant.”

    Authoritarians are much more susceptible to messages that tell them to fear a specific “other” — whether or not they have a preexisting animus against that group. Those fears would therefore change over time as events made different groups seem more or less threatening.

    “On average people who score low in authoritarianism will be like, ‘I’m not that worried about that,’ while people who score high in authoritarianism will be like, ‘Oh, my god! I’m worried about that, because the world is a dangerous place.'”

    Authoritarians “are most willing to want to use force, to crack down on immigration, and limit civil liberties.”

    Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην Ελλάδα: Οι εξ Ελλήνων αυταρχικοί (λανθάνοντες και μη) στην παρούσα συγκυρία νιώθουν ν’ απειλούνται στο έπακρο, αισθάνονται όλο και περισσότερο αποξενωμένοι, κυριολεκτικά τρέμει το φυλλοκάρδι τους σ’ έναν κόσμο που αλλάζει σε όλα τα επίπεδα, νιώθουν το έδσφος να φεύγει κάτω απ’ τα πόδια τους. Το αποτέλεσμα το διαβάσατε στα σχόλια… Ελπίζω να μη διαβάσουμε μια μέρα και για τον Έλληνα Donald Trump.

    Reply
  40. @ein Steppenwolf

    Προτείνετε, λοιπόν, να κάνουμε χρήση ένοπλης βίας απέναντι στους πρόσφυγες, πυροβολώντας μάλιστα και στο ψαχνό.

    Προτεινω να κανουμε ότι το Ισραηλ. Εχετε καποιο προβλημα με το Ισραηλ και το λαο του;

    Εάν, ο μη γένοιτο, γίνετε μια μέρα εσείς ο ίδιος πρόσφυγας, πώς θα έπρεπε να σας αντιμετωπίσει το κράτος στο οποίο θα επιχειρούσατε να εισέλθετε με την οικογένειά σας;

    Αν εγω ημουν Συρος, δεν θα γινομουν λαθροπροσφυγας. Θα ενιωθα ιερο πατριωτικο καθηκον να μεινω και να πολεμησω τους τζιχαντιστες.

    Reply
    • Προτεινω να κανουμε ότι το Ισραηλ. Εχετε καποιο προβλημα με το Ισραηλ και το λαο του;

      Δεν ξέρω τι θα έκανε το Ισραήλ. Άλλωστε δεν είναι το θέμα μας. Ελπίζω το ότι δεν είμαι οπαδός της περιτομής να μη με κάνει και αντισημίτη. Μ’ ενδιαφέρει τι προτείνετε εσείς να κάνουμε εμείς.

      Αν εγω ημουν Συρος, δεν θα γινομουν λαθροπροσφυγας. Θα ενιωθα ιερο πατριωτικο καθηκον να μεινω και να πολεμησω τους τζιχαντιστες.

      Θα μένατε λοιπόν πίσω να φυλάξετε Θερμοπύλες.

      1. Δεν είναι όμως όλος ο πληθυσμός μάχιμος. Άρα και πάλι θα υπάρξουν πολλοί πρόσφυγες. Αυτοί πώς θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν από το κράτος στο οποίο θα επιχειρήσουν να εισέλθουν; Ή προτείνετε το παράδειγμά σας να τ’ ακολουθήσουν γυναίκες, παιδιά και γέροι;

      2. Δεν είναι όλοι οι πόλεμοι μεταξύ καλών και κακών. Μπορεί να είναι μπρος βαθύ και πίσω ρέμα. Τι θα κάνατε αν είχαμε στην Ελλάδα έναν ωραίο εμφύλιο μεταξύ κομμουνιστών και φιλελευθέρων; Θα νιώθατε «ιερό πατριωτικό καθήκον» να πάτε με τους μεν ή τους δε;

      3. Τι θα προτείνατε στους ελληνοκύπριους πρόσφυγες του 1974; Να μη φύγουν πρόσφυγες, αλλά ν’ αμυνθούν του πατρίου εδάφους μέχρι να σκοτωθούν όλοι;

      Reply
  41. Και όσοι από εσάς νομίζετε ότι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό αποτελούν “ευκαιρίες για κέρδη”, διαβάστε αυτή την ανάρτηση ενός Αυστριακού πρώην τραπεζίτη, ο οποίος ζεί μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα!
    Όπως θα διαπιστώσετε, οι Ευρωπαίοι έχουν πάρει χαμπάρι τις …ορέξεις κάποιων και δεν θα τους επιτρέψουν να τα φάνε μόνοι τους!
    Με απλά λόγια, “παιδιά, σας έπιασαν με το κατσίκι στον ώμο”!
    http://klauskastner.blogspot.gr/2016/03/refugee-subsidies-must-be-controlled.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+Griechenland-Greece+%28Griechenland+-+Greece%29

    Άλλωστε, η “βιομηχανία εθελοντών” και “εξυπηρέτησης προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών” δεν αποτελεί κατοχυρωμένη …εφεύρεση των Ελλήνων. Στη Σουηδία και σε άλλες χώρες, το έχουν κάνει …επιστήμη και …βασική απασχόληση, αλλά και αυτούς τους πήραν χαμπάρι!
    http://www.gatestoneinstitute.org/7463/sweden-migration-industry

    Γι’ αυτό προειδοποίησα εξ αρχής κάποιους, να μην ανοίγει η όρεξή σας και μας παίρνετε όλους στο λαιμό σας! Ούτε εσείς δεν θα φάτε, τελικά!!!

    Reply
  42. “ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ” ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ή “ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ”?!
    Πως λέμε: “ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ”…

    “…The biggest private company running asylum accommodations is owned by Bert Karlsson (left). In 2015, his company billed Swedish taxpayers $23.9 million…”.
    Περισσσότερα διαβάστε εδώ: http://www.gatestoneinstitute.org/7463/sweden-migration-industry

    Reply
  43. Το ξανα-επαναλμαβανω, μπας και βρεθει κανενας με λιγο φιλοτιμο να απαντησει κατι.

    Τα αποσπασματα απο τα πρωτοκολλα τον Καλεργη και τον Χιτλερ οπως αλλωστε το περιμενα δεν τα εξηγησε κανεις.
    Δεν σας τα εβαλα για να τα τα πιστεψετε η οχι. Σας ειπα να μου εξηγησετε πως γινεται πριν εκατο και πλεον χρονια να υπαρχουν ηδη τα σχεδια γι αυτο που γινεται.
    Κανενας δεν απαντησε επισης γιατι αυτοι που βομβαρδισαν η αναστατωσαν με επαναστασεις τις χωρες της Ασιας και της Αφρικης εγιναν ξαφνικα τοσο ανθρωπιστες και θελουν οπωσδηποτε να βγαλουν αληθινα τα παραπανω σεναρια.
    Περιεργως κανενας δεν απαντησε ουτε αν ειναι Ελληνας.

    Επισης που νομιζετε οτι θα πανε οι τζιχαντιστες του χαλιφατου τωρα που οι Ρωσσοι τους μακελευουν στην Συρια και στο Ιρακ;
    Καλο θα ηταν επισης να μου απαντησει καποιος απο ποιον κινδυνευουν οι Συριοι στην Τουρκια.
    Εγω εναν ξερω που ηρθε στην Ελλαδα γιατι κινδυνευε στην Τουρκια.
    Τον Οτσαλαν που τον παραδωσαμε και “καλοπερναει” εικοσι χρονια τωρα στα τουρκικα μπουντρουμια.
    Οι υπολοιποι δεν τρεχουν να γλυτωσουν την ζωη τους, αλλα να εγκατασταθουν στην Γερμανια και σε αλλες χωρες της Ευρωπης και να ζουν με τα επιδοματα πολυτεκνων.
    Βλεπω ομως οτι κανενας απο τους “ανθρωπιστες” του κωλου, δεν νοιαζεται αν οι εισβολεις ειναι πραγματι προσφυγες η εγκληματιες, η φανατικοι τζιχαντιστες, η απλως λαθρομεταναστες. Αυτο που λενε ειναι να ερθουν ολοι, να εγκατασταθουν και να τους δωσουμε και υπηκοοτητα οσο το δυνατον γρηγοροτερα.
    Αυτο δεν μου φαινεται ουτε ανθρωπισμος ουτε ενδιαφερον για τους προσφυγες. Αυτο ειναι βιασυνη να εξαφανισουν την Ελλαδα μια ωρα αρχιτερα.
    Για τον εξυπνοτατο που κατηγορει οποιον φοβαται βλεπωντας να γεμιζει η χωρα με ανθρωπους που δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ενσωματωθουν θα παραθεσω και απο τον Αριστοτελη περιπτωσεις Ελληνικων πολεων που δεχτηκαν, οχι ξενους, αλλα επισης Ελληνες.
    Διαβαστε τα αποτελεσματα.

    ΣΤΑΣΙΩΤΙΚΟΝ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΟΜΟΦΥΛΟΝ, ΕΩΣ ΑΝ ΣΥΜΠΝΕΥΣΗ. ΩΣΠΕΡ ΓΑΡ ΟΥΔ ΕΚ ΤΟΥ ΤΥΧΟΝΤΟΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΟΛΙΣ ΓΙΓΝΕΤΑΙ, ΟΥΤΩΣ ΟΥΔ ΕΝ ΤΩ ΤΥΧΟΝΤΙ ΧΡΟΝΩ. ΔΙΟ ΟΣΟΙ ΗΔΗ ΣΥΝΟΙΚΟΥΣ ΕΔΕΞΑΝΤΟ Η ΕΠΟΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΔΙΕΣΤΑΣΙΑΣΑΝ. ΟΙΟΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΟΙΣ ΑΧΑΙΟΙ ΣΥΝΩΚΟΙΣΑΝ ΣΥΒΑΡΙΝ, ΕΙΤΑ ΠΛΕΙΟΥΣ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΓΕΝΟΜΕΝΟΙ ΕΞΕΒΑΛΟΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΟΥΣ,ΟΘΕΝ ΤΟ ΑΓΟΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΙΣ ΣΥΒΑΡΙΤΑΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΘΟΥΡΙΟΙΣ ΣΥΒΑΡΙΤΑΙ ΤΟΙΣ ΣΥΝΟΙΚΗΣΑΣΙΝ (ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΙΝ ΓΑΡ ΑΞΙΟΥΝΤΕΣ ΩΣ ΣΦΕΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΞΕΠΕΣΟΝ). ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΙΣ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΕΣ ΦΩΡΑΘΕΝΤΕΣ ΕΞΕΠΕΣΟΝ ΔΙΑ ΜΑΧΗΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΣΑΙΟΙ ΤΩΝ ΧΙΩΝ ΦΥΓΑΔΑΣ ΕΙΣΔΕΞΑΜΕΝΟΙ ΔΙΑ ΜΑΧΗΣ ΕΞΕΒΑΛΟΝ. ΖΑΓΚΛΑΙΟΙ ΔΕ ΣΑΜΙΟΥΣ ΥΠΟΔΕΞΑΜΕΝΟΙ ΕΞΕΠΕΣΟΝ ΑΥΤΟΙ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΑΙ ΟΙ ΕΝ ΤΩ ΕΥΞΕΙΝΩ ΠΟΝΤΩ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΕΠΕΓΑΓΟΜΕΝΟΙ ΕΣΤΑΣΙΑΣΑΝ. ΚΑΙ ΣΥΡΑΚΟΥΣΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΑΣ ΠΟΙΗΣΑΜΕΝΟΙ ΕΣΤΑΣΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΜΑΧΗΝ ΗΛΘΟΝ. ΚΑΙ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΙΩΝ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΕΞΕΠΕΣΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥΤΩΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΑΥΤΩΝ.
    Αιτία στασεων είναι και το μη ομοφυλλο των κατοίκων μέχρι να ομονοησουν. Όπως δεν γίνεται πόλη από το τυχαιο πλήθος δεν γίνεται ούτε και σε τυχαιο χρόνο. Γι αυτό και όσοι δεχτηκαν συνοικους η εποικους οι περισσότεροι ηρθαν σε διασταση. Όπως όταν με τους Τροιζηνιους οι Αχαιοι εγκατασταθηκαν μαζί στην Συβαρη, μετα οι Αχαιοι έγιναν περισσότεροι και εδιωξαν τους Τροιζηνιους και για το λογο αυτο έγινε η ανιερη πράξη εναντίον των Συβαριτων. Επισης και στους Θουριους οι Συβαριτες ηρθαν σε διασταση με τους συνοικους διότι επειδή αξιωναν να πλεονεκτουν επειδή η περιοχη ήταν δίκη τους εκδιωχθηκαν. Επιση οι ξένοι που εγκατασταθηκαν στο Βυζαντιο επειδη αποκαλύφθηκαν να συνομωτουν εναντίον των κατοίκων εκδιωχθηκαν κατόπιν μαχης. Ομοιως και οι Αντισσαιοι δεχθεντες στην πόλη τους τους εξοριστους από την Χιο τους εδιωξαν κατόπιν μαχης. Οι δε Ζαγγλαιοι εξεδιωχθησαν από τους Σαμιους που δεχτηκαν στην πόλη τους. Επισης και οι Απολλωνιαται οι εγκατεστημενοι στον Ευξεινο ποντο αφού καλεσαν ξένους στην πόλη τους εστασιασαν μετά εναντίον τους. Και οι Συρακουσιοι μετά την ανατροπή των τυράννων αφού έκαναν πολίτες τους ξένους και τους μισθοφορους μετά ηλθαν σε μάχη μαζί τους. Και οι Αμφιπολιτες εξεδιωχθηκαν οι περισσότεροι απο τους εκ Χαλκιδος αποικους που δεχτηκαν στην πόλη τους

    Τωρα θα μου πεις, τι ξερει και ο Αριστοτελης;
    Τι να μας πει, οταν εχουμε εδω τους φωστηρες ποταμακηδες που ειναι τοσο σιγουροι οτι εχουν δικιο που στοιχηματιζουν την ζωη μου και το μελλον των παιδιων μου.
    Γιατι βεβαια αυτοι σαν αυθεντικοι χεστες που ειναι και αμφιβολου καταγωγης, δεν θα μεινουν να δουν τα χαλια που δημιουργησαν.
    Θα κανουν οτι και οι λιποτακτες αγαπημενοι τους.
    Παρτε και κατι απο τον ιδρυτη της δημοκρατιας, τον Σολωνα σχετικα με το τι πρεπει να κανουν οι λαοι σε περιπτωση εμφυλιου.

    ΟΡΩΝ ΔΕ ΤΗΝ ΜΕΝ ΠΟΛΙΝ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΤΑΣΙΑΖΟΥΣΑΝ, ΤΩΝ ΔΕ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΙΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΡΑΘΥΜΙΑΝ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟΝ, ΝΟΜΟΝ ΕΘΗΚΕΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΙΔΙΟΝ, ΟΣ ΑΝ ΣΤΑΣΙΑΖΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΗ ΘΗΤΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΗΔΕ ΜΕΘ ΕΤΕΡΩΝ, ΑΤΙΜΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΗ ΜΕΤΕΧΕΙΝ.
    Βλεπωντας στην πολη να γίνονται συχνά στασεις και μερικοι από τους πολίτες από ραθυμια να μη μετέχουν, εφτιαξε νομο ειδικα γι αυτούς. Οποιος την ώρα που γίνεται σταση στην πολη δεν πάρει τα όπλα με καμιά πλευρα, να τιμωρειται με στερηση πολίτικων δικαιωμτατων και να μην μετεχει στην πολη.

    Αν οι εκατονταδες χιλιαδες Συριοι λιποτακτες επαιρναν τα οπλα κατα των τζιχαντιστων ο πολεμος θα τελειωνε αμεσως.
    Ακουσα ομως και καποιους να λενε οτι δεν ξερουν ποιανου το μερος να παρουν.
    Τωρα αν πω καμια βαρια κουβεντα για το μυαλο που κουβαλατε θα εχω αδικο;
    Δηλαδη βαζουμε στην Ευρωπη, ανθρωπους που εχοντας στην χωρα τους τους εγκληματιες του ισλαμικου χαλιφατου η την Μποκο χαραμ, εχουν αμφιβολιες για το αν πρεπει να τους πολεμησουν;
    Και με λετε και ξενοφοβικο; Μαλλον εγω επρεπε να σας λεω μυαλοφοβικους.

    Reply
    • Για τον εξυπνοτατο που κατηγορει οποιον φοβαται βλεπωντας να γεμιζει η χωρα με ανθρωπους που δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ενσωματωθουν θα παραθεσω και απο τον Αριστοτελη περιπτωσεις Ελληνικων πολεων που δεχτηκαν, οχι ξενους, αλλα επισης Ελληνες

      .

      Γι’ αυτό άλλωστε οι ΗΠΑ, που είναι πολυεθνικό κράτος, τα πάει τόσο χάλια: φτώχεια, εμφύλιοι, καθυστέρηση. Ενώ η Ελλάδα, όπου είμαστε σχεδόν όλοι Έλληνες καθαρόαιμοι, βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία.

      Συγκρίνεται ο βόρθος του πολυεθνικού Λονδίνου με μια φυλετικά καθαρή ελληνική πόλη;

      Ακουσα ομως και καποιους να λενε οτι δεν ξερουν ποιανου το μερος να παρουν.

      Διαβάστε καλύτερα.

      Reply
      • Για την προκοπη των ΗΠΑ του Καναδα και της Αυστραλιας να τα πεις στους Ινδιανους και τους Μαορι.
        Θα δουμε και πως θα καταληξει οταν χασει την ικανοτητα να λεηλατει ολο τον πλανητη για να προσφερει αρτον και θεαματα στους κατοικους της.
        Αν ομως θελεις να δεις πως εγινε υπερδυναμη, διαβασε κανενα γουεστερν. Δεν θα δεις ουτε Κινεζους, ουτε μαυρους ουτε ινδιανους να κουμανταρουν την χωρα. Μονο Ευρωπαιους που μπορεσαν να ξεχασουν τις διαφορες τους εχοντας να εκμεταλλευτουν μια ολοκληρη ηπειρο.
        Κι εμεις ειχαμε Γυφτους, Τουρκους, Σλαυους Αλβανους, Εβραιους και Αρμενηδες, αλλα απλως κατοικουσαν την Ελλαδα. Δεν την διεκδικουσαν. Αρα οι ΗΠΑ μαλλον με εθνικο ευρωπαικο κρατος εμοιαζε, παρα με πολυπολιτισμικο.
        Κοιταξετε ολη την επισης πολυπολιτισμικη κεντρικη και νοτια Αμερικη, την καταληξη της πολυπολιτισμικης ΕΣΣΔ που ακομη δεν σταματησαν να σφαζονται, την πολυπολιτισμικη Γιουγκοσλαβια, την πολυπολιτισμικη Οθωμανικη αυτοκρατορια και οποια αλλη προσπαθεια να βαλουν τους λαους στα ιδια συνορα με το ζορι.
        Οσο υπαρχει ισχυρη κεντρικη εξουσια υποτασσει τους παντες στην θεληση της. Μολις παψει να υπαρχει, τοτε ξεκιναει η σφαγη.
        Ποιος δεν θυμαται τι εγινε στην Γιουγκοσλαβια και ακομη δεν τελειωσε.
        Ποιος δεν ξερει τι εγινε στα Βαλκανια και ακομη συνεχιζεται;
        Ποιος δεν ξερει πως εχει καταληξει η μεση ανατολη;
        Και παλι ολοι αυτοι που σφαχτηκαν και σφαζονται για να επανακαθορισουν τα συνορα τους, ειναι συγγενεις λαοι. Στην Ελλαδα αλλα και σε ολη την Ευρωπη οχι συγγενεις δεν φερνουν αλλα ουτε καν ομοθρησκους και με παρομοιο πολιτισμο.
        Το πρωτο αποτελεσμα θα ειναι ταραχες και συγκρουσεις. Το δευτερο θα ειναι η μετατροπη της ηδη ανελευθερης και αντιδημοκρατικης ΕΕ, σε τυραννια, με προσχημα την αναγκη ισχυροποιησης της εξουσιας για να καταστειλει τις ταραχες.
        Οποιος εχει καταλαβει οτι προβληματα που δεν υπηρχαν, οπως η εγκληματικοτητα, η φοροδιαφυγη, η τρομοκρατια, η διαφθορα, και η αναρχια, δημιουργηθηκαν και εκαναν απαραιτητους νομους και δυναμεις καταστολης οι οποιοι ομως δεν ελυσαν το προβλημα, αλλα περιορισαν απλως τις ελευθεριες του λαου, θα καταλαβει και που παει το πραγμα.

        Διαβασα και καλυτερα, κατοπιν της προτροπης σου και ειδα και αλλες παρανοησεις.
        Κατ αρχην επιμενω πως οταν εχεις απεναντι σου τους τζιχαντιστες του χαλιφατου, δεν μπορει να μου λες οτι σου ξινισε ο Ασαντ. Ποσους οικονομικους μεταναστες ειχες απο την Συρια; Τωρα που τους βλεπεις φορτωμενους με χρημα και με τελευταιας τεχνολογιας κινητα, σου φαινονται για να κακοπερνουσαν;
        Αν ομως τους φαινεται οτι δεν αξιζε να γλυτωσουν την χωρα τους απο αυτους τους εγκληματιες που προξενησαν φρικη σε ολη την ανθρωποτητα, θα πει οτι δεν τους θεωρουν και τοσο κακους. Τετοιους βαζετε στην χωρα.
        Οι εθνικιστες πηραν μερος σε εμφυλιο αναμεσα σε κουμουνιστες και φιλελευθερους. Η το ξεχασες;
        Οταν τα συνεταιρακια Δεξιοι, κεντρωοι και αριστεροι αρπαχτηκαν, οι εθνικιστες διαλεξαν στρατοπεδο αμεσως εναντιον των κουμουνιστων, παρολο που και οι αλλοι δεν τους φερθηκαν καλυτερα, χαρακτηριζοντας τα ταγματα ως δοσιλογους και καλυπτοντας τα εγκληματα των κουμουνιστων εναντιον τους.
        Στην Κυπρο οπως και στον Ποντο η την Μικρα Ασια εκτοπιστηκαν οι πληθυσμοι απο τις πατριδες τους και κανενας δεν ειπε κουβεντα. Δεν ειχαν την επιλογη να μεινουν η να φυγουν και κανενας δεν τους την εδωσε.
        Και παλι ηταν προσφυγες στην Ελληνικη Κυπρο η στην Ελλαδα οπου κατεφυγαν για να σωθουν. Δεν ηταν προσφυγες στην Γερμανια η στην Αυστραλια οπου πηγαν για να ζησουν καλυτερα.
        Μην συγκρινεις λοιπον τα ασυγκριτα και καλο θα ηταν να σας ακουσω μια φορα να μιλησετε για τα εγκληματα αυτα εναντιον των Ελληνων και οχι να ακουτε Ελλαδα και να σηκωνετε καντηλες.
        Τα ερωτηματα μου για μια ακομη φορα εμειναν αναπαντητα.

        Reply
  44. @einsteppenwolf

    Δεν ξέρω τι θα έκανε το Ισραήλ.

    Ξερετε πολυ καλα τι θα εκανε το Ισραηλ. Για αυτρο αλλωστε κανετε το παπί καθε φορα που σας ρωταω «Γιατι δεν πανε προς Ισραηλ μερια»;
    Αληθεια eisteppenwolf, η Δαμασκός απεχει 55 χιλιομετρα απο τα ισραηλινα φυλακια στο Γκολαν και 75 χιλιομετρα απο τα συνορα του Ισραηλ.Με τα ποδια παει κανεις! Το Ισραηλ εχει κατα κεφαλην ΑΕΠ 33.000 δολλαρια, ιδιο με την Ισπανια, και μεγαλυτερο απο οτι 12 χωρες της ΕΕ! Γιατι δεν πανε οι λαθροπροσφυγες σε αυτον τον Παραδεισο που ειναι διπλα στην πορτα τους; Διοτι ηξερουν οτι οι Ισραηλιτες θα τους πεταξουν εξω με τις κλωτσιες, καθοτι ειναι ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΑΟΣ.

    Άλλωστε δεν είναι το θέμα μας. Ελπίζω το ότι δεν είμαι οπαδός της περιτομής να μη με κάνει και αντισημίτη.

    Στις σοφιστειες ειστε μαστορας βλεπω. Αλλλα λυστε μου μια απορια: Γιατι οταν τα κανουν οι Ισραηλινοι κανετε τουμπεκι ψιλοκομμενο, ενω οταν εμεις προτεινουμε να τους μιμηθουμε, ειμαστε «φασιστες», «υπανθρωποι», «ναζι» κλπ; Βλεπετε τωρα τα δυο μετρα και σταθμα; Βλεπετε την υποκρισια σας;

    Μ’ ενδιαφέρει τι προτείνετε εσείς να κάνουμε εμείς.

    Οτι και το Ισραηλ! Παλι θα τα λεμε; Αλλα μολις μου δωσατε μια διαβολικη ιδεα. Δεν πρεπει μονο να εμποδισουμε αυτους που ερχονται, αλλα και να διωξουμε αυτους που ηδη εχουν ελθει. Αν λοιπον κυβερνουσα εγω, θα εστελνα ντελαληδες με ντουντουκες στους καταυλισμους τους που θα φωναζαν: ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΙΕΛ ΣΑΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟ 1982!
    Θα εξαφανιστουν ολοι στα αψε-σβησε!
    Το πιασατε το υπονοουμενο, ετσι δεν ειναι einsteppenwolf;

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    Reply
  45. @einsteppenwolf

    Θα μένατε λοιπόν πίσω να φυλάξετε Θερμοπύλες.
    1. Δεν είναι όμως όλος ο πληθυσμός μάχιμος. Άρα και πάλι θα υπάρξουν πολλοί πρόσφυγες. Αυτοί πώς θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν από το κράτος στο οποίο θα επιχειρήσουν να εισέλθουν; Ή προτείνετε το παράδειγμά σας να τ’ ακολουθήσουν γυναίκες, παιδιά και γέροι;

    Aν οι ανδρες στεκονταν να πολεμησουν, δε θα χρειαζοταν να φυγουν τα παιδια, οι γυναικες και οι γεροι

    2. Δεν είναι όλοι οι πόλεμοι μεταξύ καλών και κακών. Μπορεί να είναι μπρος βαθύ και πίσω ρέμα.

    Στη Συρια ειναι ξεκαθαρο οτι οι «κακοι» ειναι ο ISIL , και οι «καλοι» – ειναι η «μετριοπαθης Αντιπολιτευση». Ή τουλαχιστον ετσι λενε οι αγαπημενοι σας Ευρωπαιοι. Συνεπως συλλαμβανουμε τους φυγαδες λαθροπροσφυγες και τους παραδιδουμε ως λιποτακτες στην «Αντιπολιτευση» προς υποχρεωτικη στρατευση.

    Τι θα κάνατε αν είχαμε στην Ελλάδα έναν ωραίο εμφύλιο μεταξύ κομμουνιστών και φιλελευθέρων; Θα νιώθατε «ιερό πατριωτικό καθήκον» να πάτε με τους μεν ή τους δε;

    ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ , ΧΑ,ΧΑ!!!!!!!!
    Να ειστε καλα, με κανατε και γελασα!! Πολεμησε κανενας φιλελές το 1944-1949 τους κομμουνιστες; Οχι βεβαια, οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ εβγαλαν το φιδι απο την τρυπα, και κρατησαν ελευθερη την Ελλαδα με το αιμα τους, για να μπορειτε εσεις σημερα να τους λοιδωρειτε και να τους βριζετε. Αν ειχαμε σημερα ξανα κομμουνιστικη ανταρσια, οι φιλελεδες θα την εκαναν ολοι για Ευρωπη, ως αλλοι Συροι λαθροπροσφυγες!

    3. Τι θα προτείνατε στους ελληνοκύπριους πρόσφυγες του 1974; Να μη φύγουν πρόσφυγες, αλλά ν’ αμυνθούν του πατρίου εδάφους μέχρι να σκοτωθούν όλοι;
    Μα οι Κυπριοι αμυνθηκαν του πατριου εδαφους. Αβοηθητοι απο ολους, ηττηθεντες προ της συντριπτικης υπεροπλιας του εχθρου, υποχωρησαν νοτιοτερα, παιρνοντας τις οικογενειες τους για να τις σωσουν απο τη μανια του βαρβαρου Τουρκου.
    Ομως ο ISIL δεν ειναι τακτικος Στρατος και δεν εχει εχει τανκς, αεροπλανα, πυροβολικο, οπως η Τουρκια το 1974. Κατι ξεβρακωτοι ειναι, με κατι ΠΑΟ και πολυβολα πανω σε φορτηγα Ντατσουν. Και οι Συροι δεν ειναι αβοηθητοι, οπως οι Κυπριοι το 1974, διοτι η διεθνης κοινοτητα ειναι προθυμη να δωσει ολη τη στρατιωτικη συνδρομη που απαιτειται για να ηττηθει ο ΙΣΙΛ. Γιατι λοιπον οι δειλοι λαθροπροσφυγες δε στεκονται να πολεμησουν και προτιμουν την ανανδρη φυγη;

    Reply
    • Aν οι ανδρες στεκονταν να πολεμησουν, δε θα χρειαζοταν να φυγουν τα παιδια, οι γυναικες και οι γεροι

      Ὸποιος είν’ έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια ξέρει.

      Στη Συρια ειναι ξεκαθαρο οτι οι «κακοι» ειναι ο ISIL , και οι «καλοι» – ειναι η «μετριοπαθης Αντιπολιτευση».

      Εμένα κανείς δε μου φαίνεται «καλός». Το Ισλαμικό Κράτος είναι βεβαίως ό,τι πιο εμετικό υπάρχει — αλλά αυτό δεν κάνει τον Άσαντ ή την αντιπολίτευση «καλούς».

      Πολεμησε κανενας φιλελές το 1944-1949 τους κομμουνιστες;

      Δε σας μίλησα για το παρελθόν. Σας έβαλα μπροστά σ’ ένα υποθετικό δίλημμα: γίνεται εμφύλιος και καμιά πλευρά δεν είναι οι «καλοί». Τι κάνετε τότε; Αντί ν’ απαντήσετε, προσποιείστε ότι μιλούσα για το 1946‒49.

      Μα οι Κυπριοι αμυνθηκαν του πατριου εδαφους. Αβοηθητοι απο ολους, ηττηθεντες προ της συντριπτικης υπεροπλιας του εχθρου, υποχωρησαν νοτιοτερα, παιρνοντας τις οικογενειες τους για να τις σωσουν απο τη μανια του βαρβαρου Τουρκου.

      Θαυμάσια. Πείτε λοιπόν ότι μας επιτίθενται κι εμάς «συντριπτικά υπέροπλοι εχθροί» και αφού «αμυνθούμε του πατρίου εδάφους» αναγκαζόμαστε «ηττηθέντες», «αβοήθητοι απ’ όλους» κλπ. να φύγουμε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ συν γυναιξί και τέκνοις. Πώς θα πρέπει να μας φερθεί το κράτος στο οποίο θα επιχειρήσουμε να εισέλθουμε;

      Reply
      • Μη μου απαντήσετε πάλι για Σύρους, Ισραήλ, 1821, Ινδιάνους και Αρειανούς. Απαντήστε για το σενάριο που σας περιγράφω.

        Reply
        • Εγω σας ρωταω επι πραγματικων γεγονοτων, εσεις με ρωτατε για φανταστικα σεναρια τα οποια ως αλλος σοφιστης επινοειτε για να ξεφυγετε απο τη δυσκολη θεση. Απαντηστε μου εσεις στα ερωτηματα που πρωτος σας εθεσα, και μετα ευχαριστως να απαντησω στα δικα σας.

          Και πρωτα πρωτα, απαντηστε μου γιατι οι λαθροπροσφυγες δεν πανε προς το ζαπλουτο Ισραηλ, που απεχει μερικες δεκαδες χιλιομετρα απο τη Δαμαασκο.

          Reply
          • εσεις με ρωτατε για φανταστικα σεναρια

            Ξέρετε, αυτό που απορρίπτετε ως «φανταστικά σενάρια» είναι στην πραγματικότητα μία από τις βασικές ιδιότητες που ξεχωρίζουν τον άνθρωπο από τα υπόλοιπα έμβια όντα: το empathy, δηλαδή η ικανότητα να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου και να νιώσεις ό,τι νιώθει. Επειδή προφανώς αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία, πλάθω καταστάσεις για να βοηθήσω τη φαντασία σας.

            Χαλαρώστε λοιπόν, κλείστε τα μάτια, φανταστείτε τον εαυτό σας πρόσφυγα κι αναρωτηθείτε: «Πώς πρέπει να μου φερθούν;».

            Reply
            • Μα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι του λείπει η ενσυναίσθηση. Μπορεί κατά βάθος να σκέφτεται “κι εγώ θα ήθελα να μετακομίσω στη Σουηδία ή έστω στη Γερμανία (ή έστω στο Ισραήλ;;) και να με καλοδεχθούν, γιατί αυτοί και όχι εγώ;”

            • @einsteppenwolf:

              Χαλαρώστε λοιπόν, κλείστε τα μάτια, φανταστείτε τον εαυτό σας πρόσφυγα κι αναρωτηθείτε: «Πώς πρέπει να μου φερθούν;».

              Στο ερωτημα σας μπορει να απαντησει ενας λαος που οντως υπεστη φοβερο διωγμο πριν απο 75 χρονια. Ειναι οι ΕΒΡΑΙΟΙ. Απεκτησαν με αιμα μια μικρη Πατριδα, και δεν ειναι καθολου διατεθειμενοι να επιτρεψουν την κατακτηση της απο τους λαθροεισβολεις. Συνεπως ο δημοκρατικα εκλεγμενος Πρωθυπουργος τους εκανε ξεκαθαρο οτι δεν θα δεχτει ουτε εναν Συρο λαθροεισβολεα στο Ισραηλ.

            • Κατάλαβα καλά; Λέτε ότι ο τρόπος που αξίζει να σας αντιμετωπίσουν ως πρόσφυγα είναι με προειδοποιητική βολή στον αέρα, και στη συνέχεια στο ψαχνό (όπως πιστεύετε ότι θα έκανε το Ισραήλ);

  46. @einsteppenwolf:

    Τελος παντων δεν ειναι αναγκη να καταφυγουμε αμεσως στα δρακοντεια μετρα των Ισραηλινων. Ισως θα αρκουσε να μιμηθουμε τους Ουγγρους. Οποιος λαθροπροσφυγας μπει παρανομως στην Ουγγαρια, αντιμετωπιζει τετραετη φυλακιση!

    Ακομα καλυτερα, να μιμηθουμε τους Βουλγαρους. Αληθεια, γιατι δεν πανε απο Βουλγαρια οι λαθροπροσφυγες; Διοτι μολις μπουν, οι Βουλγαροι αστυνομικοι τους κατακλεβουν, τους αρπαζουν χρηματα, κινητα, τιμαλφη, ρουχα, τους αφηνουν πεινασμενους και αφραγκους, και δεν μπορουν να συνεχισουν το δρομο τους. Ακουσατε τι ειπε ο Πρωθυπουργος Μπορισοφ; “Αν δεν μπορουν οι Ελληνες, να τους στειλω τους αστυνομικους μας να καθαρισουν! Καταλαβατε τωρα τι εννουσε; :))))

    Στειλε μας τους αστυνομικους σας κυριε Μπορισοφ να μας σωσουν! Στειλε τουυυυυυυυυυυυς!!!!!!!!!

    Reply
    • οι Ισραηλιτες θα τους πεταξουν εξω με τις κλωτσιες

      Ισως θα αρκουσε να μιμηθουμε τους Ουγγρους.

      Aκομα καλυτερα, να μιμηθουμε τους Βουλγαρους.

      ―Γιαννάκη, γιατί έκανες κακκά στο προαύλιο;
      ―Μα κυρία, το ίδιο έκανε κι Κωστάκης.

      Ενηλικιωθείτε!

      Reply
      • Γιατι κυρια οταν κανει κακα στο προαυλιο ο μικρος Βενιαμίν απο το Τελ Αβιβ κανετε το παπί, ενω αμα κανω εγω μου τραβατε αμεσως το αυτι; Where is the justice in that?

        Reply
  47. Μερικές ερωτήσεις
    α)Τελικά οι Σύροι πρόσφυγες τι είναι?Δειλοί παρτάκηδες λιποτάκτες η φανατισμένοι(και αποφασισμένοι) τζιχαντιστές που έχουν στόχο τον εξισλαμισμό της Ευρώπης?
    β)Όσοι κατηγορούν τους Σύρους για λιποταξία σε πόσους πολέμους έχουν μετάσχει?Διευκρινίζω ότι απαντήσεις του τύπου “Έκανα θητεία στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών” η “Έκανα αλεξιπτωτιστής στο Μεγάλο Πεύκο” δεν είναι έγκυρες.Αναφέρομαι στον πραγματικό πόλεμο με τα πραγματικά πυρά
    γ)Όντως η συνύπαρξη πολλών εθνοτήτων σε ένα κράτος έχει οδηγήσει σε αρκετούς πολέμους.Όμως από την άλλη όποιος έχει διαβάσει ιστορία έστω και σε επίπεδο σχολείου γνωρίζει ότι όλων των πολέμων έχουν προηγηθεί μακρές περίοδοι συνύπαρξης.
    δ)Ακόμη και σε εθνικά ομοιογενή κράτη έχουν υπάρξει συγκρούσεις και πόλεμοι.Η Ελλάδα της δεκαετίας του 1940 ήταν ένα παράδειγμα τέτοιου κράτους παρόλα αυτά όμως βίωσε έναν εμφύλιο πόλεμο και μάλιστα αμέσως μέτα από την Κάτοχη.Άρα προτείνω να καταργήσουμε τα πολιτικά κόμματα, τις ποδοσφαιρικές ομάδες και γενικά ότιδήποτε διαχωρίζει τους ανθρώπους για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί πόλεμος.

    Reply
  48. Παρατηρησα τωρα μερικες λογικες κουβεντες που μπορουν να απαντηθουν.
    1. Ο ΟΗΕ φτιαχτηκε για να προστατευει μεταξυ αλλων και τους προσφυγες. Ποια ομως ειναι η αρωγη του;
    Αντι να προσπαθησει να επιβαλλει στους σφαγεις των λαων κυρωσεις και να προστατευσει τους προσφυγες μεχρι να δημιουργηθουν με την συνδρομη του, καταλληλες συνθηκες για να επιστρεψουν στον τοπο τους, αφηνει ατιμωρητους τους εγκληματιες να κανουν τις εθνοκαθαρσεις που επιθυμουν και φερνει προβληματα σε αλλες χωρες προσπαθωντας να μετατρεψει τους προσφυγες σε μεταναστες που τους εγκαθιστουν μονιμα σε ξενα κρατη.
    Ακομη και μερικες εκατονταδες χιλιαδες προσφυγες που δεν θα μπορουσαν να βολευτουν αλλου θα ηταν ευκολο να εγκατασταθουν σε καποιες αλλες χωρες. Εδω ομως δεν μιλαμε για προσφυγες αλλα για λιποτακτες που δεν φευγουν κατα εκατομμυρια για να αποφυγουν την σφαγη, αλλα για να καλοπερασουν σε αλλες χωρες. Μαζι τους και εκατομμυρια αλλοι που δεν εχουν κανενα πολεμο στις πατριδες τους.
    Αν λοιπον μιλαμε για καμια δεκαρια χιλιαδες που δεν εχουν που να πανε, ας μεινουν. Αλλα εισαστε υποκριτες, γιατι εσεις δεν ζητατε αυτο.

    2. Ακομη κι αν ποτε δεν πολεμησε καποιος, μπορει να καταλαβει οτι αν χρειαστει πρεπει η να το κανει η να φυγει. Στην αλλη χωρα που θα παει, αν παλι χρειαστει, θα κανει το ιδιο και στην τριτη το ιδιο. Που θα τελειωσει αυτο; Οποιος σου ζηταει την χωρα σου την παραδιδεις και φευγεις;
    Εγω τι εχω να κερδισω μοιραζομενος την χωρα μου με ανθρωπους που στην καλυτερη περιπτωση δεν θα την υπερασπιστουν αφου δεν υπερασπισαν ουτε την δικη τους, και στην χειροτερη οσο εγω πολεμαω στα συνορα, αυτοι θα σφαζουν τα παιδια μου στα μετωπισθεν;

    3. Οποιος εχει παει σχολειο γνωριζει οτι οι λαοι ειχαν μακρες περιοδους συνυπαρξης μεσα σε απολυταρχικα κρατη μονο. Οπως εγραψα και παραπανω αυτο ειναι και ο λογος που η ηγεσια της Ευρωπης κουβαλαει ολους αυτους, αφου πρωτα τους εχει καταστρεψει τις χωρες τους. Γιατι αυτος ειναι ο τροπος να φτιαξεις ενα απολυταρχικο κρατος χωρις οι λαοι να αντιδρασουν.
    Οταν οι λαοι που αποτελουν ενα κρατος δεν μπορουν να συμφωνησουν ουτε για το αν θα πρεπει να υπαρχει, ειναι σιγουρο οτι αποκλειεται να κυβερνηθουν δημοκρατικα.

    4. Το να καταργηθουν τα κομματα ειναι μια πολυ καλη προταση, γιατι εκτος του οτι διαιρουν τον λαο, ειναι και επιρρεπη σε χρηματισμο. Συμφωνα με τα πρωτοκολλα που ξερω ποσο σας αρεσουν

    Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΛΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

    Οι ΠΟΤΑΜΙδες τους ιστολογιου θα πρεπει να ειναι ειλικρινεις με τον εαυτο τους. Αν ο Μπομπολας δεν εσπρωχνε, ο Θοδωρακης δεν θα εκανε ουτε για να κουβαλαει τα νερα στην βουλη.
    Ο Μπομπολας ομως χρωσταει σε τραπεζες περιπου δυο δις.
    Το πιασατε το υπονοουμενο;
    5. Ο εμφυλιος, ειναι γνωστο οτι τελειωσε το 1949 οταν ο Ελληνικος στρατος καταφερε να νικησει τους Σλαβομακεδονες που κατω απο το καλυμα του κουμουνιστη διεκδικουσαν την “ανεξαρτησια” της Μακεδονιας.
    Απο που ξεκινησε, ειναι επισης γνωστο. Απο την Φεντερασιον που ιδρυθηκε απο τον Εβραιο Μπεναρογια με συνιδρυτες τους Ελληνες!!!
    Ζακ Αμαρίου

    Α. Αρδίτι

    Σ. Γκικόπουλος

    Μ. Καράσσο

    Σ. Κουένκα

    Χ. Μπενρουμπί

    Χ. Χαουέλ

    και φυσικα συνεχιστηκε απο το ΚΚΕ.
    Στο βιβλιο του πρωην ΓΓ Ε. Σταυριδη δημοσιευεται και συζητηση με τον πρωτο διευθυντη του Ριζοσπαστη Γιαννιο, ο οποιος απο τις σελιδες της εφημεριδας εκρουε συνεχως τον κωδωνα του κινδυνου.
    Ο Γιαννιος παραβρέθηκε στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ και αποχώρησε αμέσως μόλις κατάλαβε ποιοι κρύβονταν πίσω από τα παρασκήνια:
    «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισακούσθησαν εφ’ όσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δεγύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. Προσήλθαμε, εν τούτοις, ως μειοψηφία εις το πρώτον σοσιαλιστικόν συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ αποχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνομε όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας».

    Ετσι τελικα η αυτονομηση της Μακεδονας και της Θρακης που ζητουσε η σοσιαλιστικης διεθνης εγινε δεκτη και απο τους Ελληνες(;;;;) κουμουνιστες. Και φυσικα κανενα προβλημα δεν ειχαν να αιματοκυλισουν τον τοπο.
    Οπως βλεπετε το να εχεις αλλοφυλους στην χωρα σου δεν ειναι ευκολο πραγμα.
    Γι αυτο ρωταω για πεμπτη φορα. Εσεις που πλασαρετε σαν ανθρωπισμο την εξαφανιση των Ελληνων, εισαστε Ελληνες η μνημονευεται με ξενα κολλυβα.

    Reply
  49. Τι να κάνουμε, δεν είμαστε Ισραήλ, για άλλους κακώς για άλλους καλώς.
    Να παριστάνουμε το Ισραήλ; Δεν γίνεται. Είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε αυτοί που είμαστε: με τον πατριωτισμό μας, τον ρατσισμό μας, το κέφι, το φιλότιμο, την μαγκιά και λοιπά αμετάφραστα. Αυτοί είμαστε. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    Reply
    • Και γιατι να μη γινουμε δηλαδη Ισραηλ; Κρινοντας εκ των αποτελεσματων μαλλον οι δικες τους μεθοδοι δουλευουν καλυτερα.

      Reply
      • Σίγουρα οι μέθοδοί τους φέρνουν τα επιθυματά αποτελέσματα.
        Η Ελλάδα δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει Ισραήλ. Θα μπορούσε να γίνει Βουλγαρία ωστόσο.

        Reply
  50. Sam Smith:
    “…in a mythology obsessed with Israel, the American story of secular Judaism has all but disappeared. Last century’s great immigration of European Jews brought with it many rebels who had rejected Zionism if not religion. As I wrote in Why Bother: “They became part of a Jewish tradition that profoundly shaped the politics, social conscience, and cultural course of 20th century America. It helped to create the organizations, causes, and values that built this country’s social democracy. While Protestants and Irish Catholics controlled the institutions of politics, the ideas of modern social democracy disproportionately came from native populists and immigrant socialists. It is certainly impossible to imagine liberalism, the civil rights movement, or the Vietnam protests without the Jewish left. There is, in fact, no greater parable of the potential power of a conscious, conscientious minority than the influence of secular Jews on 20th century modern American politics.”

    Reply
  51. Α, μαλλιστα. Υπαρχουν λοιπον καποιοι καλοι αριστεροφιλελεδες (!) κοσμικοι Εβραιοι, που ειναι καλοι και αγαθοι και διαμορφωσαν τη συγχρονη φιλελευθερη Αμερικη(!!). Και φυσικα ο ΤΤΖ υπονοει, αλλα δεν τολμαει να το πει, οτι αυτοι ειναι αντιθετοι με τους δηθεν “κακους σιωνιστες” Εβραιους του Ισραηλ, που διωχνουν με τις κλωτσιες τους δυστυχους λαθροπροσφυγες.

    Αν αυτο εννοειτε ΤΤΖ, μπορουμε να το συζητησουμε. Αλλα να μη μιλαμε με μισολογογα. Κατανοω οτι ο φιλελέ καθωσπρεπισμος τα βρισκει σκουρα οταν παει η κουβεντα στο Ισραηλ, αλλα τι να κανουμε….. :))))))

    Οι σοβαροι Εθνικιστες γουσταρουμε καργα το Ισραηλ!!!!

    Reply
  52. Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
    22 Δεκεμβρίου 2015
    E-016119-15

    Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
    προς το Συμβούλιο
    Άρθρο 130 του Κανονισμού
    Miltiadis Kyrkos (S&D)
    Θέμα: Διακριτική μεταχείριση των προσφύγων

    Με βάση δημοσιεύματα των εφημερίδων Het Laatste Nieuws και De Morgen, το Βέλγιο με μεγάλη μυστικότητα βοήθησε τη περασμένη εβδομάδα 37 χριστιανούς να έρθουν από τη Συρία στο Βέλγιο. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε το γραφείο του Γραμματέα για το Άσυλο Theo Francken. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη επιχείρηση δεδομένου ότι πριν λίγο καιρό είχε βοηθήσει ακόμα 244 χριστιανούς από το Χαλέπι.

    Reply
  53. Για να τελειώνει το αστείο με το Ισραήλ, η Συρία και το Ισραήλ είναι σε κατάσταση πολέμου από την ίδρυση του δευτέρου. Έχουν πάρει μέρος σε 3-5 πολέμους (εξαρτάται τι και πώς μετράει κανείς), εννοείται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Το Ισραήλ θεωρεί την Συρία εχθρικό κράτος και η Συρία δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ.

    Οι πρόσφυγες δεν καταφεύγουν στο Ισραήλ γιατί το θεωρούν εχθρικό κράτος. Δεν το θεωρούν εχθρικό κράτος επειδή δεν δέχεται πρόσφυγες τώρα και θα τους πυροβολήσει, το θεωρούν τέτοιο δεκαετίες τώρα. Εμείς δεν έχουμε ούτε αυτή την δικαιολογία.

    Ούτε με την Βουλγαρία πρέπει να μοιάσουμε. Η Βουλγαρία παρανομεί και πρέπει να καταγγελθεί. Η καταγγελία όμως μπορεί να γίνει μόνο όταν έχουμε βάλει σε τάξη τα σύνορα μας και τουλάχιστον καταγράφουμε ποιος μπαινοβγαίνει.

    Οι πρόσφυγες κάπου πρέπει να μείνουν μέχρι να τελειώσει η σύρραξη. Μέσα σε αυτό το κάπου τυχαίνει να’ναι και η Ελλάδα. Δεν το γλιτώνουμε, οπότε ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

    Nα σημειώσω ότι κάποια σχόλια μου προκάλεσαν ναυτία.

    ΥΓ. Δεν είναι απολύτως ακριβές ότι το Ισραήλ δεν δέχεται Σύριους πρόσφυγες. Ακόμη κι αυτό είχε ανακοινώσει το 2012 ότι θα δεχτεί Αλαουΐτες στο Γκολάν.

    Reply
    • Για να τελειώνει το αστείο με το Ισραήλ, η Συρία και το Ισραήλ είναι σε κατάσταση πολέμου από την ίδρυση του δευτέρου.

      Δηλωση Πρωθυπουργου Βενιαμιν Νετανιαχου στις 6/9/2015

      While Israel is not indifferent to the human tragedy of refugees from Syria and Africa, it is a small country that cannot throw its doors open to them……..Israel is a very small country, with neither demographic or geographic depth, and therefore we must control our borders…..We must secure the borders both against illegal immigrants looking for work, as well as from terrorists.

      http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Netanyahu-Israel-not-indifferent-but-cant-absorb-Syrian-or-African-refugees-415374

      Όπως γινεται φανερο ο κύριος Νετανιαχου δεν επικαλειται καθολου την εμπολεμη κατασταση με τη Συρια, η οποια αλλωστε είναι παγωμενη από το……1973, και άλλες τετοιες ιστοριες για αγριους. Πολύ απλα λεει το μικρο Ισραηλ δεν μπορει και δεν προκειται να δεχτει ολες αυτές τις ορδες. Ουτε μιλαει για…..Αλαουϊτες στο Γκολαν (σ.σ. : και ο Ασαντ Αλαουιτης είναι!).

      Ούτε με την Βουλγαρία πρέπει να μοιάσουμε. Η Βουλγαρία παρανομεί και πρέπει να καταγγελθεί.

      Τα παραπονα σας στις Βρυξελλες και στον Επιτροπο Μητσαρα Αβραμοπουλο. Αλλα τι θα κανουν αυτοι; Θα κανουν νταντά τους Βουλγαρους ατυνομικους;

      Οι πρόσφυγες κάπου πρέπει να μείνουν μέχρι να τελειώσει η σύρραξη. Μέσα σε αυτό το κάπου τυχαίνει να’ναι και η Ελλάδα.

      Αν ηταν ετσι, μπορει και να το συζητουσα. Αλλωστε όλα δειχνουν ότι η συρραξη τελειωνει συντομα. Αλλα όλα δειχνουν ότι και οι λαθροπροσφυγες και οι λαθροπροσφυγολαγνοι επιθυμουν να μεινουν αυτές οι ορδες και ΜΕΤΑ τη ληξη του πολεμου.

      Reply
  54. Ειδες ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΓΚΟ τι δυσκολος στοχος που ειμαι εφ ‘οσον ειμαι ευνοϊκα διακειμενος απεναντι στους Ισραηλιτες; :)))))

    Οχι μονο δεν τολμα κανενας απο αυτους τους γραφικους φιλελεδες να με πει “ναζί”, και αλλες τετοιες μπαρουφες, αλλα τους κολλαω και στον τοιχο επικαλουμενος συνεχως το παραδειγμα αυτο του τετραπερατου λαου, που εχει στησει το τελειο Εθνικιστικο Κρατος εκει στην Ανατολικη Μεσογειο!

    Ξυπνηστε Γιωργη εσεις εκει στη Χρυση Αυγη, και σοβαρευτειτε επι τελους!

    Reply
  55. @einsteppenwolf:

    “οπως πιστευω οτι θα εκανε το Ισραηλ”;

    Θα περιμενω υπομονετικα να μου απαντησετε για ποιο λογο ουτε ενας Συριος λαθροπροσφυγας δεν τολμαει να παει προς τα ισραηλινα συνορα, που δεν απεχουν ουτε 70 χιλιομετρα απο τη Δαμασκο!

    Reply
    • Αυτό μου είναι αδύνατο να γνωρίζω. Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω.

      Πιθανώς να τους αποθαρρύνει ο υψηλής τεχνολογίας φράκτης στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία, το Λίβανο, την Ιορδανία κτλ. Άλλωστε κι ο δικός μας στον Έβρο, που δε φτιάχτηκε για βομβιστές αυτοκτονίας, έχει σταματήσει τις χερσαίες ροές.

      Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως την ιδέα οι Ισραηλινοί να γαζώνουν με τ’ αυτόματα όποιον πρόσφυγα τολμήσει να πλησιάσει εσείς τη βρίσκετε υπέροχη, παράδειγμα προς μίμηση.

      Βρίσκετε λοιπόν πως θα σας άξιζε να σας αντιμετωπίσουν έτσι κι εσάς ως πρόσφυγα;

      Reply
      • Πιθανώς να τους αποθαρρύνει ο υψηλής τεχνολογίας φράκτης στα σύνορα του Ισραήλ

        Δεν τους αποθαρρυνει τοσο ο…. “υψηλης τεχνολογιας φρακτης”, οσο η αποφασιστικοτητα των Ισραηλινων να ασκησουν ενοπλη βια σε οποιον επιχειρησει να τον περασει!

        Βρίσκετε λοιπόν πως θα σας άξιζε να σας αντιμετωπίσουν έτσι κι εσάς ως πρόσφυγα;

        Τα ειπαμε αυτα. Εγω θα στεκομουν να πολεμησω. Αλλα ας πουμε οτι προτιμουσα να το βαλλω στα ποδια. Πού θα ζητουσα κατ’ αρχην πολιτικο ασυλο; Μα φυσικα στο ετερο ελληνικο κρατος, την Κυπρο. Γιατι λοιπον και οι Συροι ψευτοπροσφυγες δεν αιτουνται ασυλο στους ζαπλουτους ομοεθνεις, ομογλωσσους και ομοθρησοκους Αραβομουσουλμανους αδελφους τους στις αραβικες χωρες του Κολπου, που ειναι και τιγκα στο πετροδολλαριο;

        Reply
        • Τα ειπαμε αυτα. Εγω θα στεκομουν να πολεμησω. Αλλα ας πουμε οτι προτιμουσα να το βαλλω στα ποδια.

          Φοβάμαι ότι δεν τα είπαμε. Εννοείτε ότι μόνο οι δειλοί κι απρόθυμοι να πολεμήσουν γίνονται πρόσφυγες. Όταν όμως σας ρώτησα για τους Κυπρίους το 1974, αλλάξατε γνώμη και δεχτήκατε το ενδεχόμενο να ηττηθείς και να καταλήξεις ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ.

          Λοιπόν, πώς θα σας άξιζε να σας φερθούν ως πρόσφυγα;

          Γιατι λοιπον και οι Συροι ψευτοπροσφυγες δεν αιτουνται ασυλο στους ζαπλουτους ομοεθνεις, ομογλωσσους και ομοθρησοκους Αραβομουσουλμανους αδελφους τους στις αραβικες χωρες του Κολπου, που ειναι και τιγκα στο πετροδολλαριο;

          Αιτούνται, αλλά δε λαμβάνουν.

          Πού θα ζητουσα κατ’ αρχην πολιτικο ασυλο; Μα φυσικα στο ετερο ελληνικο κρατος, την Κυπρο.

          Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Θα παραμένει η Κύπρος ελεύθερη; Θα χωράει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες; Θα είναι πρόθυμη; Θα συγκατανεύσει η Τουρκία; Πώς θα φτάσετε;

          Reply
          • @einsteppenwolf

            Σας απαντω, αλλα εσεις επαναλαμβανετε συνεχως τα ιδια, σαν χαλασμενο γραμμοφωνο. Οπως βλεπετε, η συζητηση μας εκφυλιστηκε σε διαλογο κωφων!

            Αφου σας συγχαρω για το νηφαλιο υφος σας, (σε αντιθεση με κατι αλλους υστερικους) και σας ευχαριστησω για την ωραια συζητηση, προτεινω να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε, και να το αφησουμε εδω!

            Reply
  56. Ο Κάμερον λέει
    “We are not in the Schengen border zone, so migrants that come to Europe are not able to come to the U.K.. That is important to understand. We have a rock solid opt out there is no prospect of Britain joining this.

    It underlines the best of both worlds, I am in the discussions and able to make comments, but at the end of the day we maintain our borders and own way of doing things.”

    Τι σχέση έχει η συμμετοχή στον χώρο Σένγκεν με το αν θα δεχθούν πρόσφυγες; Σέγνκεν ξεσένγκεν, παράνομη είναι η διέλευσή τους. Και αν οι Γάλλοι αμολήσουν όσους έχουν στο Καλαί και αρχίσουν οι δουλέμποροι να τους κρύβουν στα αμπάρια των φέρι μποτ σε ποιον θα τους επιστρέψουν οι Άγγλοι;
    Και, με την ευκαιρία, τι σχέση έχει το αν η Ελλάδα είναι ή όχι στη Σένγκεν με το θέμα των προσφύγων; Αφού ΔΕΝ συνορεύουμε με άλλες χώρες Σένγκεν.

    Reply
  57. Και χάριν συμμετρίας (ένας βγαίνει άλλος μπαίνει) δήλωση Νταβούτογλου:
    “Turkey is ready to work with EU, Turkey is ready to be a member of the EU. Turkish membership will be a turning point.”

    Reply
  58. Εν αναμονή του κοινού ανακοινωθέντος, να κλείσουμε το αστείο θέμα με το Ισραήλ:

    Οι πρόσφυγες θεωρούν το Ισραήλ εχθρικό. Δεν ΘΕΛΟΥΝ να πάνε εκεί.

    Είσαι σε μια χώρα σε αναταραχή όπου αισθάνεσαι ανασφαλής. Δεν θα πας σε μίαν άλλη χώρα που έχεις μάθει από μικρός να μισείς και οι μισοί της κάτοικοι θα σε κυττάνε με μισό μάτι γιατί έχουν μάθει κι εκείνοι να μισούν τους ομοεθνείς σου. Ειδικά όταν έχεις την επιλογή να πας σε χώρες που θεωρείς σχετικά φιλικές. Απλό είναι.

    Επίσης, σας έχω νέα: Ο Λίβανος και η Ιορδανία είναι αραβικές χώρες. Μαντέψτε ποιες είναι οι 2 από τις 3 χώρες με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς προσφύγων.

    Το ότι οι υπόλοιπες αραβικές χώρες κάνουν τα κορόιδα οφείλεται στο ότι οι Σύριοι είναι πιο προοδευτικοί κι ανοιχτόμυαλοι από τους δικούς τους κατοίκους και δεν θέλουν να εισάγουν καινά δαιμόνια. Αυτά όμως τα νεοναζί/φασιστικά τρολ δεν τα λένε γιατί δεν τους συμφέρουν.

    Reply
    • Οι πρόσφυγες θεωρούν το Ισραήλ εχθρικό. Δεν ΘΕΛΟΥΝ να πάνε εκεί.

      Όχι ότι δεν μπορουν, όχι ότι θα τους διωξει με τις κλωτσιες το Ισραηλ, απλως ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ! :))))))

      Δεν θα πας σε μίαν άλλη χώρα που έχεις μάθει από μικρός να μισείς και οι μισοί της κάτοικοι θα σε κυττάνε με μισό μάτι γιατί έχουν μάθει κι εκείνοι να μισούν τους ομοεθνείς σου.

      Ώστε οι Ισραηλιτες εχουν μαθει να μισουν τους Συριους. Και πως θα εκδηλωσουν πρακτικα το μισος τους αυτό; Απλουστατα, θα τους πεταξουν εξω με τις κλωτσιες. Με ηπιες μεθοδους (συλληψεις- απελασεις) αν αυτό είναι εφικτο. Αλλα και με ενοπλη βια αν αυτό είναι αναγκαιο.
      Αλλα αυτό δειχνει ποσο απλη είναι η λυση στο προβλημα μας: Θα ανακοινωσουμε λοιπον στους λαθροπροσφυγες οτι η Ελλαδα δεν είναι φιλικη, είναι τοσο εχθρικη για αυτους οσο και το Ισραηλ, εχει και στρατιωτικη συνεργασια με το Ισραηλ, και αν τολμησουν να πατησουν τα ποδια τους εδώ θα παθουν ότι ακριβως θα παθαιναν αν τολμουσαν να διαβουν τα συνορα του Ισραηλ!

      Ειδικά όταν έχεις την επιλογή να πας σε χώρες που θεωρείς σχετικά φιλικές.

      Δεν εχω την εντυπωση ότι οι Ευρωπαιοι πολιτες λατρευουν τους λαθροπροσφυγες, αν κρινω από τη δημοσκοπικη καταρρευση της Μερκελ. Πολύ απλα, οι ευρωπαϊκες αρχες δεν εχουν τα κοτσια να παρουν τα δρακοντεια μετρα των Ισραηλινων.

      Το ότι οι υπόλοιπες αραβικές χώρες κάνουν τα κορόιδα οφείλεται στο ότι οι Σύριοι είναι πιο προοδευτικοί κι ανοιχτόμυαλοι από τους δικούς τους κατοίκους και δεν θέλουν να εισάγουν καινά δαιμόνια.

      XA,XA,XA,XA,XA,XA,XA,XA!!!!!!!!
      Και αφου είναι τοσο «προοδευτικοι και ανοιχτομυαλοι» γιατι αλληλοσφαζονται μεταξυ τους με τετοιο ζηλο και τετοια πρωτοφανη αγριοτητα; Η Αμερικη θα μπορουσε να καταλαβει τη Συρια σε λιγες μερες, και να επιβαλλει δημοκρατικο συστημα. Γιατι δεν το κανει; Διοτι ξερει ότι είναι ματαιο. Διοτι ξερει ότι εχουν τετοια νοοτροπια οι «προοδευτικοι και ανοιχτομυαλοι» ανθρωποι των πρωτογονων αυτων κοινωνιων, που είναι ανικανοι για δημοκρατικη αυτοκυβερνηση, και θα συνεχισουν να τρωγωνται επ’ απειρον, όπως εγινε στο Ιρακ, με τους δυστυχους Αμερικανους στρατιωτες να παλευουν να διαχειριστουν το χαος. Η μονη λυση σε τετοιες χωρες είναι ενας σοβαρος δικτατορας που θα επιβαλλει την ταξη με σιδηρα πυγμη, όπως εκανε ο Σισι στην Αιγυπτο.

      Αυτά όμως τα νεοναζί/φασιστικά τρολ δεν τα λένε γιατί δεν τους συμφέρουν.

      Μονο ενας μεθυσμενος παραφρων μπορουσε να αποκαλεσει «νεοναζι» καποιον που συμπαθει το Ισραηλ, και μονο ενας μεθυσμενος βλακας θα μπορουσε να τον πιστεψει.

      Τωρα, αν είναι φασιστικα αυτά που προτεινω, τοτε είναι φασιστικο και το Ισραηλ που τα εφαρμοζει. Φυγετε από εδώ ρε νεοναζιστες, αντισημιτες, χιτλερικα σταγονιδια, που θα μου συκοφαντησετε το Ισραηλ!

      Reply
  59. Απ οτι βλεπω η υποκρισια συνεχιζεται.
    Μιλατε για προσφυγες ενω ξερετε πολυ καλα οτι το θεμα δεν ειναι αν θα βοηθηθουν μερικες δεκαδες η και εκατονταδες χιλιαδες μεχρι να περασει η κριση που αντιμετωπιζουν, αλλα αν θα εποικιστει η Ευρωπη και ειδικα η Ελλαδα με μουσουλμανους.

    Φιλε μου NF ουδεποτε υπηρξα παπια για να ενδιαφερομαι αν ειμαι ευκολος η δυσκολος στοχος και αλλωστε δεν ειδα κανεναν απο τους φιλελεδες ουτε να τολμαει να αντιπαρατεθει.
    Ολες μου οι ερωτησεις εμειναν αναπαντητες. Ακομη και η αθωα ερωτηση, αν ειναι Ελληνες. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα οτι δεν θα απαντουσε κανεις ουτε σ αυτην.
    Το να με λενε ναζι και ρατσιστη, δεν με πειραζει. Ετσι κι αλλιως δεν εχουν ιδεα τι θα πουν αυτες οι λεξεις. Απλως επαναλαμβανουν σαν πιθηκια. Να με λενε ψευτη, αδικο και δειλο θα με πειραζε.
    Καλα θα κανεις να προσεχεις τους δικους σου, και τις περιεργες σχεσεις υποταγης που αναπτυσουν με τους Εβραιους εντος και εκτος Ισραηλ.
    Αλλωστε γιατι πραγμα κατηγορεις τους υπολοιπους; Ποτε ειπαν οι δικοι σου (οποιοι κι αν ειναι γιατι, περιεργως, ολοι οι ακροδεξιοι αυτην την σταση κρατανε) εναντιον του τραπεζικου συστηματος που ελεγχεται απο Εβραιους τραπεζιτες; Ποτε μιλησαν για την επιβολη αντιρατσιστικων νομων; Ποτε μιλησαν για την υποταγη των ΗΠΑ στα κελευσματα των σιωνιστικων λομπις;
    Ουτε γι αυτους ουτε για το κρατος του Ισραηλ ειπαν ποτε κακη κουβεντα.
    Ακομη και για τους λαθρομεταναστες τι ειπανε ποτε; Οτι αντι να τους βαζει κατα εκατομμυρια ο Τσιπρας θα επρεπε να τους βαζουμε πιο διακριτικα, λιγους λιγους; Εγω δεν ακουσα τιποτε αλλο απο αυτους.
    Οταν δεχονται προθυμως να υπακουν στην ΕΕ και την ΕΚΤ τι αλλο μπορουν να κανουν;
    Τι σκατα εθνικιστες αποφασιζουν οτι η Ελλαδα πρεπει να γινει επαρχια της ΕΕ με ισλαμοταλιμπαν κατοικους και με αντιρατσιστικους νομουν να διωκουν οποιον δεν θελει;
    Εγω ξερω οτι η Χ.Α ακομη κι αν καποτε με απογοητευσει, θα εχει κανει εργο. Και μονο που τα λεει αυτα, ειναι κερδος για τον κοσμο που αφυπνιζεται. Αν δεν μπορεσει η Χ.Α θα μπορεσει καποιος αλλος.
    Οι δικοι σου οπως ολα δειχνουν δεν εχουν σκοπο την διπλωματικη αντιμετωπιση των επικυριαρχων, αλλα την διπλωματικη διαβουκοληση των Ελληνων για να δεχτουν την υποταγη τους.
    Εγω λοιπον περαν απο το τι περιμενω, βλεπω και το τι παιρνω τωρα απο το κομμα που υποστηριζω.
    Εσυ οπως και δισεκατομμυρια αλλοι πριν και ταυτοχρονα με σενα περιμενετε τον μελλοντικο παραδεισο και μεχρι τοτε εχετε μονο υποσχεσεις. Αν μου βρεις ενα ιστορικο παραδειγμα που αυτες οι υποσχεσεις εγιναν πραγματικοτητα, θα συμφωνησω μαζι σου.
    Μασουλας το εβραικο καπιστρι αναμεσα στα δοντια σου και βαυκαλιζεσαι οτι θα κανεις συμμαχιες και διπλωματικα παιχνιδια μαζι τους.
    Σου εχω ξαναπει την απαντηση του Κλεαρχου στον Αρταξερξη που απαιτουσε να του παραδωσουν τα οπλα οι Μυριοι για να συναψουν συμμαχια.
    ΕΙ ΜΕΝ ΔΕΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΛΕΙΟΝΟΣ ΑΝ ΑΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΟΠΛΑ Η ΠΑΡΑΔΟΝΤΕΣ ΑΛΛΩ, ΕΙ ΔΕ ΔΕΟΙ ΠΟΛΕΜΕΙΝ, ΑΜΕΙΝΟΝ ΑΝ ΠΟΛΕΜΕΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙ ΑΛΛΩ ΠΑΡΑΔΟΝΤΕΣ.

    Οποιος σε θελει για φιλο, σε θελει ισχυρο και οπλισμενο.
    Δεν σε θελουν λοιπον για φιλο, οταν σε υποχρεωνουν να κλεισεις στην φυλακη τους μονους που θελουν να κανουν οτι και οι Ισραηλινοι στο κρατος τους και σε προτρεπουν να διαλυσεις το δικο σου τελειως.
    Μην περιμενετε ποτε να κερδισετε τους Εβραιους στο παιχνιδι τους.
    Ο τροπος να πολεμηθουν κι αυτοι και η κοσμοθεωρια τους ειναι ο Ελληνισμος.
    Αυτοι ζωντας σαν παρασιτα, εχουν καθε λογο να λενε ψεμματα και γι αυτο εχουν γινει ειδικοι και ακαταμαχητοι σ αυτα. Ο Ελληνισμος δεν χρειαζεται ψεμματα γιατι ειναι αυτο που θελει ο κοσμος. Δεν χρειαζεται ουτε ψεμματα ουτε μασκαρεματα ουτε διπλωματια.
    Πολυ περισσοτερο δεν χρειαζεται να κλεινεις στην φυλακη αυτους που λενε την αληθεια και να συμμαχεις μ αυτους που υποστηριζουν τα ψεμματα.
    Χρειαζεται γνωσεις, επιχειρηματα και αρχαιοελληνικη Αρετη. Δηλαδη Δικαιοσυνη, Σωφροσυνη και Ανδρεια.

    Reply
  60. Ακομη και η αθωα ερωτηση, αν ειναι Ελληνες. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα οτι δεν θα απαντουσε κανεις ουτε σ αυτην.

    Για να παίξουμε το αγαπημένο σου παιχνίδι, δικός σου ο Ισοκράτης!
    «Τοσούτον δ’ απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ώσθ’ οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας, ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας».

    Οι αρχαίοι είναι καλοί όταν μας συμφέρει, έτσι Γιάγκο;

    Σε 30 χρόνια θα έχουν εξελληνιστεί πλήρως όσοι Σύροι επιλέξουν ή αναγκαστούν να μείνουν στην Ελλάδα όπως έχει συμβεί και με τους λιγοστούς Άραβες που ζουν εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Ξέρω Άραβες δημάρχους σε ελληνικές πόλεις (Σύριος είναι ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Γαστούνης), πρώην αντιδημάρχους (Πάτρα).

    http://www.protothema.gr/ekloges-2014/arthro/382085/surios-o-dimarhos-andravidas-kullinis/

    Αλήθεια, μια και αμφισβητείς την ελληνικότητα υμών των φιλελέδων, ποια είναι η αρχαιοελληνική ρίζα του “Γιάγκος”;

    Reply
    • “Ταυτη γαρ οικουμεν, ουχι ετερους εκβαλλοντες, ουδε ερημην καταλαβοντες, ουδε εκ πολων εθνων μιγαδες συλλεγεντες, αλλα αυτοχθονες οντες”

      ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

      Ξεδιαντροποι διαστρεβλωτες του Ισοκρατη, αγραμματοι, και το χειροτερο ολων, υστερικοι.

      Reply
      • Το προσωποποιώ:
        Ξεδιαντροπε διαστρεβλωτή του Ισοκρατη, αγραμματε, και το χειροτερο ολων, υστερικέ, η κοπτορραπτική εκεί που περνάει! Άσε τους αρχαίους και πιάσε Λιακόπουλο!

        “ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ᾽ ἐρήμην καταλαβόντες οὐδ᾽ ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ᾽ οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ᾽ ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν, αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν. [25] μόνοις γὰρ ἡμῖν τῶν Ἑλλήνων τὴν αὐτὴν τροφὸν καὶ πατρίδα καὶ μητέρα καλέσαι προσήκει.”

        Μπηχτή στους Σπαρτιάτες ρίχνει ο Ισοκράτης όταν αναφέρεται στην αυτοχθονία, φασιστάκο!

        Reply
  61. Εγω ξερω οτι η Χ.Α ακομη κι αν καποτε με απογοητευσει, θα εχει κανει εργο.

    …πεστα αυτά στη μάνα του Φύσσα.

    Reply
  62. Εσεις που πλασαρετε σαν ανθρωπισμο την εξαφανιση των Ελληνων, εισαστε Ελληνες η μνημονευεται με ξενα κολλυβα

    Αγράμματε, όσο ομιλείται η ελληνική γλώσσα ο ελληνισμός δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει! Αν πιπιλάς την καραμέλα της εθνικής καθαρότητας χρειάζεσαι ή ψυχίατρο ή επιστροφή στο δημοτικό!

    Reply
    • Οι αμεροληπτοι αναγνωστες ας κρινουν απο τα υστερικα σχολια ορισμενων ποιός εχει αναγκη ψυχιατρου. lol!

      Reply
      • Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος δικαιούται να αντιμετωπίζει με υστερία ανθρωποειδή που επιχειρηματολογούν υπερ της δολοφονίας βρεφών.
        Και δυστυχώς τζιχαντιστές τρέφει και ο δυτικός πολιτισμός και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο πολιτισμένος κόσμος.

        Reply
  63. Επειδή ακούω αρκετά για ομόθρησκους, δύο παρατηρήσεις:
    * Σε άλλες εποχές: «καλύτερα σαρίκι τούρκικο , παρά τιάρα παπική»
    * Σήμερα: αναγκάζεστε να φύγετε από την Ελλάδα… Πού προτιμάτε να πάτε; στην κοσμική Γαλλία; στο αγγλικανικό ΗΒ; στην ορθόδοξη Ρωσία; στην ορθόδοξη Αιθιοπία; στην καθολική Ισπανία; στην καθολική/προτεσταντική Γερμανία; στο μουσουλμανικό Κατάρ; στο μουσουλμανικό Κουβέιτ; στην σιντοϊστική Ιαπωνία;

    Reply
  64. Κατ αρχας μην κακοποιειτε τον Ισοκρατη. Αυτο που λεει ειναι οτι οι Αθηναιοι τοσο υπερεβησαν τους αλλους που οι μαθητες τους εγιναν δασκαλοι αλλων και βεβαια εκαναν το ονομα των Ελληνων ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ, δηλαδη να νομιζεται οτι περιγραφει το μυαλο και οχι την φυλη. Και να καλουνται περισσοτερο Ελληνες γιατι μετεχουν της ΗΜΕΤΕΡΑΣ=Αθηναικης παιδειας παρα για την κοινη τους καταγωγη.
    Αν δεν εισαστε τοσο ασχετοι θα ξερατε οτι εκεινη την εποχη κανενας πλην των Ελληνων δεν ονομαζοταν Ελληνας, ουτε ειχε ελληνικη παιδεια.
    Αυτο μαζι με το αλλο που αναφερει ο NF λεγονται στον “Πανηγυρικο” οπου ο αντιρατσιστης κατα εσας Ισοκρατης προτρεπει οπως σε ολο του το εργο, τους Ελληνες να ενωθουν και να εκστρατευσουν κατα των βαρβαρων και εκθειαζει τις αρετες της Αθηνας προκειμκενου να διεκδικησει γι αυτην την αρχιστρατηγια.
    Οταν δεν πετυχε, προτεινε για αρχιστρατηγους και αλλους οπως τον Νικοκλεα και τελικα ακομη και στα 90 του το ονειρο του αυτο ηταν, οταν προετρεπε τον Φιλλιππο στον ομωνυμο λογο του να αναλαβει να ενωσει τους Ελληνες κατα των βαρβαρων.
    Επομενως μην μεταφραζετε οπως σας βολευει τον Ισοκρατη γιατι οι αποψεις του ηταν ξεκαθαρες

    ΚΑΙΤΟΙ ΧΡΗ ΠΟΛΙΝ ΜΕΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΖΕΙΝ ΜΗ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΚΗ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΑΣ ΑΘΡΟΙΖΟΥΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΟΙΚΙΣΑΝΤΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΩΖΟΥΣΙΝ.
    Αν και θα πρέπει να θεωρεις ευδαιμονα όχι την πολη που μαζευει απ όλους τους ανθρωπους πολλούς πολίτες, άλλα αυτήν που διασωζει περισσότερο από τις άλλες, την γενιά αυτών που την πρωτοκατοικησαν
    Ισοκρατης (Περι Ειρηνης)

    Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να ενταχθουν στην ελληνικη κοινωνια οι ξενοι που ερχονται.
    Οχι οταν ερχονται κατα εκατομμυρια. Οχι οταν απεναντι σου εχεις την Τουρκια. Οχι οταν οι Τουρκοι εχουν ηδη ετοιμο το κομμα τους στην Ελλαδα και οι επισης μουσουλμανοι και φιλοτουρκοι Αλβανοι ετοιμαζουν το δικο τους.

    Γινεται ολο και πιο περιεργο το οτι κανενας δεν δηλωνει ξεκαθαρα Ελληνας και κανενας δεν απανταει στις κατηγοριες μου για υποκρισια, αφου το θεμα δεν ειναι μερικες χιλιαδες Συροι προσφυγες που καποτε αλλοι θα γυρισουν στην χωρα τους και αλλοι θα προτιμησουν πιο πλουσιες χωρες για εγκατασταση, αλλα τα εκατομμυρια των μουσουλμανων που ηδη ειναι εδω και τα εκατομμυρια που ερχονται.

    Ο ελληνισμος KS δεν προκειται να ζησει οσο εξαρταται απο ανθελληνες σαν κι εσενα. Γιατι βεβαια οι λεκτικες σαχλαμαρες περι ελληνισμου δεν μπορουν να συμβαδιζουν με εργα για την εξαφανιση των Ελληνων.Ο ελληνισμος ειναι μια ιδεα και ενας τροπος ζωης τον οποιο αγνοεις τελειως.
    Η επιβιωση των Ελληνων ομως δεν εχει αμεση σχεση μ αυτο.
    Τον ελληνισμο, ολος ο κοσμος πρεπει να φροντισει να τον κανει κτημα του, εμεις ομως πρεπει πρωτα να φροντισουμε για το μελλον των παιδιων μας.
    Απ οτι καταλαβα δεν υπαρχουν πολλοι Ελληνες εδω μεσα, αλλα αυτο το περιμενα και ουτε ειναι κατηγορια το οτι δεν ειστε Ελληνες.
    Κατηγορια ειναι το οτι ενω καποτε καποιους προγονους σας τους φιλοξενησαμε και ισως τους σωσαμε οπως τωρα τους Συριους, το ευχαριστω ειναι να θεωρειται καθηκον σας να μας στερεισετε την πατριδα μας.
    Εισαστε η ζωντανη αποδειξη του ποσο δικιο εχει η Χ.Α που δεν θελει κανεναν ξενο στην χωρα.

    Μαζι με την μανα του Φυσσα υπαρχουν και δυο ακομη. Του Φουντουλη και του Καπελωνη για τους οποιους δεν βλεπω καμια συγκινηση.
    Κι ομως ο Φυσσας ηταν γνωστος “αντιφασιστας” με συγκεκριμενη βιαιη δραση ο οποιος προκαλεσε και τον καυγα που κατεληξε στον φονο του. Ακομη και η ηλικια του δεν μπορει να δικαιολογησει αυτην την συμπεριφορα.
    Τα δυο παλληκαρια της Χ.Α δεν ηταν ουτε εικοσιπεντε χρονων και εκτελεστηκαν εν ψυχρω χωρις να εχουν προκαλεσει κανεναν.
    Για αλλη μια φορα μου δειχνεις οτι εισαι ανθρωπιστης επιλεκτικα και μονο κατα της Ελλαδας.

    Reply
  65. Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να ενταχθουν στην ελληνικη κοινωνια οι ξενοι που ερχονται.

    Γιάγκο, όπως εξελληνίστηκαν οι πρόγονοί σου και οι πρόγονοί μου, θα εξελληνιστούν και οι άραβες αν δεν τους γκετοποιήσεις. Εκτός κι αν το χωριό σου είναι η χαμένη Ατλαντίδα.

    Ο ελληνισμος KS δεν προκειται να ζησει οσο εξαρταται απο ανθελληνες σαν κι εσενα.

    Ανθέλληνες σαν κι εμένα; Ο ελληνισμός της φυλετικής καθαρότητας, όπως τον εννοείς εσύ Γιάγκο ζει μόνο στο μυαλό το δικό σου, του Πλεύρη, του NF, του Κασιδιάρη, του Καψάλη, του Λιακόπουλου.
    Εγώ από την άλλη ανατριχιάζω όταν βλέπω τον Αντετοκούμπο να σηκώνει τη γαλανόλευκη, εσύ κάνεις εμετό. Οπότε, ναι, αν εσύ αυτοπροσδιορίζεσαι Έλληνας, εγώ είμαι ανθέλληνας. Για μένα πάντως είσαι όπως και όλοι οι ομοϊδεάτες σου ένας ακόμα τζιχαντιστής. Κι ο τζιχαντισμός δεν έχει συνορα.

    Κατηγορια ειναι το οτι ενω καποτε καποιους προγονους σας τους φιλοξενησαμε και ισως τους σωσαμε οπως τωρα τους Συριους

    Τί εννοεί εδώ ο ποιητής;;

    το ευχαριστω ειναι να θεωρειται καθηκον σας να μας στερεισετε την πατριδα μας.

    Την πατρίδα μας την ελευθέρωσαν κάποτε οι Σουλιώτες, οι αρβανίτες ναύαρχοι και οι αρβανίτες οπλαρχηγοί. Αλλά αυτά τα κρύβουμε κάτω από το χαλάκι.

    Μαζι με την μανα του Φυσσα υπαρχουν και δυο ακομη. Του Φουντουλη και του Καπελωνη για τους οποιους δεν βλεπω καμια συγκινηση.

    Αν με προκαλούσε κάποιος ακροαριστερός θα του απαντούσα αντίστοιχα: “Αυτά πεστα στις μανάδες του Φουντούλη και του Καπελώνη”.
    Βλέπεις ότι τελικά οι δολοφόνοι είτε εξ αριστερών είτε εκ δεξιών, είτε χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι είναι το ίδιο πράγμα – η ένδυση του εγκλήματος με έναν διαφορετικό σε κάθε περίπτωση ψευτοιδεολογικό μανδύα αλλάζει.

    Και κάτι τελευταίο, για να εξηγούμαστε κύριοι πατριδοκάπηλοι. Την πατρίδα τη διπλασίασε εδαφικά ο “φιλελές” Ελευθέριος Βενιζέλος, ο ιδρυτής του Κόμματος των Φιλελευθέρων (ξεράστε ελεύθερα).
    Για την επταετή χουντική διακυβέρνηση ρωτήστε κανά Κύπριο…

    Reply
    • Ο Μάικλ Λιουελυν Σμιθ, στο εργο-σταθμο που εγραψε για τη Μικρα Ασια και την πολεμικη δεκαετια 1912-1922 με τιτλο “The Ionian Vision” ( Tο Οραμα της Ιωνιας) αποκαλει επι λεξει τον Ελευθεριο Βενιζελο “ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ”.

      Για τον πατερα του, Κυριακο Βενιζελο, αναφερει οτι ηταν Κρητικος εμπορος με “ΑΨΟΓΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ”

      Και οι βενιζελικοι “Φιλελευθεροι” δεν ηταν καθολου φι-ΛΕΛΕΔΕΣ σαν τους σημερινους. Ηταν εθνικιστες που το ελεγε η καρδια τους. Αμα λαχει εκαναν και κανονικοτατες στρατιωτικες δικτατοριες οταν το επεβαλλε η Εθνικη Αναγκη, οπως το 1917-1920.

      Ορισμενοι εδω γελοιοποιουνται συνεχως εξαιτιας της αμαθειας τους.

      Reply
      • Ορισμένοι εδώ μέσα καλό θα ήταν να επιστρέψουν στα σχολικά έδρανα για να ξαναδιδαχθούν τη διαφορά μεταξύ εθνικισμού και πατριωτισμού, μεταξύ απελευθερωτικού και επεκτατικού πολέμου.

        Μπορεί με τη διαστροφή των όρων και της ιστορίας να δίνετε τροφή στα αρρωστημένα ανεκπλήρωτα απωθημένα σας, όσο αφήνετε όμως το αποτύπωμα των αρρωστημένων σκέψεών σας στα ιστολόγια που εκμεταλλεύεστε ως χώρους ηλεκτρονικής αυτοϊκανοποίησης, τόσο εκτίθεσθε.

        Και κάτι ακόμα ανιστόρητοι μισάνθρωποι: ο “εθνικιστής” για εσάς, φιλελεύθερος για όλους τους άλλους Βενιζέλος δεν ήταν που πρότεινε τον Κεμάλ για Νόμπελ Ειρήνης; Ε;

        Reply
        • Αν για λογους δοπλωματικης σκοπιμοτητος ο Μεγας Κρητικος θελησε να κολακευσει την απιστευτη εγωπαθεια του ημιπαραφρονος Τουρκου δικτατορα, αυτο τι αποδεικνυει ρε φι-ΛΕΛΕ;

          O Ελευθεριος Βενιζελος το 1917-1920, ηταν ενας κλασσικοτατος δικτατορας, και επι των ημερων του οι Κρητικοι Χωροφυλακες (οι περιφημοι Γυπαραιοι) ξυλοκοπουσαν τους βουλευτες της αντιπολιτευσης εντος και εκτος της αιθουσας της “Βουλης των Λαζαρων”! Επισης τους αρεσε ιδιαιτερως να σπανε τα γραφεια των αντιβενιζελικων εφημεριδων.

          Ε, κακομοιρη μου, επρεπε να ζουσες στο 1920, να σε περιλαβουν οι “Γυπαραιοι”, να σου εδειχναν πώς γινοταν αντιληπτος ο…..”φιλελευθερισμος” εκεινη την εποχη!

          Reply
          • Αν για λογους δοπλωματικης σκοπιμοτητος ο Μεγας Κρητικος θελησε να κολακευσει την απιστευτη εγωπαθεια του ημιπαραφρονος Τουρκου δικτατορα, αυτο τι αποδεικνυει ρε φι-ΛΕΛΕ;

            …Αν για λόγους διπλωματικής σκοπιμότητας προτείνουμε την εγκατάσταση Σύριων στην Ελλάδα για να κολακεύσουμε τους ευρωπαίους; Είσαι απολαυστικός ρε NF!

            Reply
            • Εμενα μου αρκει που ξεσκεπασα την αμαθεια σου.
              Ακου εκει φι-ΛΕΛΕΣ ο μεγας Βενιζελος.

              Αν ο Ελευθεριος Βενιζελος εβλεπε σημερα τους φι-ΛΕΛΕΔΕΣ να καπηλευονται την κληρονομια του, θα εστελνε αμεσως τους “Γυπαραιους” να τους πλακωσουν στις μπουνιες!

  66. Γιάγκο, όπως εξελληνίστηκαν οι πρόγονοί σου και οι πρόγονοί μου, θα εξελληνιστούν και οι άραβες αν δεν τους γκετοποιήσεις. Εκτός κι αν το χωριό σου είναι η χαμένη Ατλαντίδα.

    Οι δικοι μου προγονοι ηταν Ελληνες και δεν χρειαστηκε, ενω οι δικοι σου δεν ηταν ουτε εσυ εξελληνιστηκες.
    Παντως παλι δεν απαντησες σ αυτα που ειπα.
    Πως θα εξελληνιστουν τα εκατομμυρια που κουβαλιωνται; Εμεις θα εξισλαμιστουμε που θα ειμαστε λιγοτεροι.
    Για τους Αρβανιτες οπλαρχηγους που αναφερεις, αν βρεις κανενα που να ελεγε οτι δεν ειναι Ελληνας να μου τον πεις κι εμενα.
    Οταν ελευθερωθηκε η χωρα την ονομασαν Ελλαδα και εφτιαξαν ΕΘΝΙΚΟ συνταγμα και κανενας δεν εφερε αντιρρηση.
    Σημερα εσεις ζοριζεστε με το εθνος και θελετε να το εξαφανισετε.
    Ο φιλελες Βενιζελος, περιεργως ηρθε στην Ελλαδα κατοπιν πραξικοπηματος του Ζορμπα το 1909 και βρηκε μια Ελλαδα με τον λαο ακομη και μετα την προ δεκαετιας ηττα, να λαχταραει την απελευθερωση των αδελφων του.
    Το 1910 εκλεχτηκε πρωθυπουργος. Θυμιζει εντονα τον αλλο εθναρχη, τον Καραμανλη που εφερε ο Ιωαννιδης και τον εκανε πρωθυπουργο. Σε δυο χρονια βεβαια δεν ηταν αυτος που εκανε τους Ελληνες να ζητανε την απελευθερωση της υπολοιπης Ελλαδας.
    Μετα τους Βαλκανικους πολεμους, οπου ο Ελληνικος στρατος και οχι ο Βενιζελος ελευθερωσε τα Ελληνικα εδαφη, εφερε τον διχασμο, επιμενοντας να παρει μερος στον πρωτο παγκοσμιο πολεμο και φτιαχνωντας κυβερνηση στην Θεσσαλονικη οπου εφερε τους Αγγλογαλλους και πιεζε την νομιμη κυβερνηση της Ελλαδας.
    Εμπλεξε την χωρα σε εναν πολεμο και μετα σε μια περιπετεια στην Μ. Ασια που μας στοιχισε ακριβα, ενω παραλληλα αρνηθηκε την προταση των βορειοηπειρωτων που ειχαν ελευθερωθει απο μονοι τους, να στειλει δυο χωροφυλακες να καταλαβει περιοχη.
    Τελικα ξαναλθε με πραξικοπημα το οποιο εκτελεσε και τους πολιτικους του αντιπαλους που δεν ηθελαν ποτε να μπλεξουν σ αυτον τον πολεμο και αφησε στα χερια των Τουρκων την ανατολικη Θρακη κατοπιν απαιτησεως των Αγγλων.
    Κατοπιν ασχοληθηκε με το να μην ξαναμιλησει κανεις για τις αλυτρωτες πατριδες και το 1931 πτωχευσε την χωρα.
    Το τριτο η τεταρτο πραξικοπημα του Πλαστηρα δεν πετυχε κι ετσι δεν ξαναβγηκε πρωθυπουργος ποτε.
    Αυτος ειναι ο Βενιζελος και να τον χαιρεστε. Για να τον τιμαει ετσι το ψευτορωμεικο, κατι κακο θα εκανε για την Ελλαδα.

    Ελληνας δεν ξερω, ισως εχει για πολλους διαφορετικη αναγνωση. Αλλος προκρινει την φυλετικη καθαροτητα και αλλος την ελληνικη συνειδηση και αλλος την ελληνικη παιδεια.
    Παντως δεν υπαρχει καμια αμφιβολια, οτι οποιος προσπαθει να εξαφανισει τους Ελληνες, ειναι ανθελληνας.
    Ξερω αρκετους ξενους που αγαπουν την χωρα κι αρκετους Ελληνες που αδιαφορουν γι αυτην. Αυτο ομως δεν αλλαζει σε τιποτε την πραγματικοτητα.
    Δηλαδη νομιζεις οτι εχει καμμια διαφορα αν ειμαστε απ ευθειας απογονοι των αρχαιων η οχι;
    Οι αρχαιοι μια φυλη ηταν στην παλαιολιθικη η νεολιθικη εποχη;
    Αν δηλαδη ειμαστε οπως λες μιγαδες, νομιζεις οτι αλλαζει τιποτα;
    Αυτα ειναι για να τα συζητανε ανοητοι ενθεν κακειθεν.
    Το θεμα ειναι οτι δεν μπορει να υπαρξει κρατος ελεγχομενο απο τον λαο του, αν ο λαος δεν μπορει να ομονοει ουτε στα βασικα.
    Οταν δεν μπορει να συμφωνησει ουτε στην υπαρξη του κρατους και στην επιβιωση του λαου που το κατοικει, αποκλειεται να μπορεσει να το διοικησει.
    Αναγκαστικα θα περασει σε αλλες μορφες διακυβερνησης αυτοκρατορικου τυπου, οπου μια διεθνοποιημενη ολιγαρχια κραταει υποταγμενο τον λαο. Ολες οι αυτοκρατοριες κανουν τον κυκλο τους και οταν παρακμασουν και χασουν την δυναμη επιβολης τους, οι λαοι ξεσηκωνονται και ζητουν την εθνικη τους αποκατασταση, σφαζομενοι ανηλεως μεχρι να την πετυχουν και να οριοθετησουν τα κρατη τους.
    Αυτο ειναι και ο σκοπος της παγκοσμιοποιησης που ευαγγελιζεσθε.
    Μια καινουργια αυτοκρατορια στην θεση των παλιοτερων.

    Για την επταετή χουντική διακυβέρνηση ρωτήστε κανά Κύπριο…

    Καλυτερα θα ηταν να ανοιξει επιτελους ο φακελλος της Κυπρου οπως ζητανε απο την πρωτη ωρα οι εθνικιστες και οπως μετα απο σαραντα χρονια δεν εκαναν οι “δημοκρατες”.
    Παντως για να μαθεις και λιγο ιστορια, ο Παπαδοπουλος ο οποιος εκανε το πραξικοπημα η επανασταση κατ αλλους, το 1973 εκανε δημοψηφισμα στο οποιο ψηφιστηκε συνταγμα προεδρικης δημοκρατιας με τον ιδιο σαν πρωτο προεδρο με 77% περιπου.
    Διορισε οπως προεβλεπε το νεο συνταγμα, τον κεντρωο πολιτικο Μαρκεζινη σαν πρωθυπουργο, εβγαλε ολους τους στρατιωτικους απο την κυβερνηση και προκυρηξε εκλογες για τον Φλεβαρη του 1974 οπου θα ψηφιζοταν η νεα βουλη.
    Ανετραπη με την βοηθεια και του πολυτεχνειου απο τον Ιωαννιδη, ο οποιος σε μερικους μηνες, καταργησε το συνταγμα εκ νεου, δημιουργησε το προβλημα στην Κυπρο και μετα αυτος και οι επιτελεις του αρχηγοι των οπλων, αφησαν το νησι απροστατευτο. Τελος εφεραν τον Καραμανλη και τον διορισαν πρωθυπουργο γιατι υποτιθεται οτι δεν ηξεραν τι να κανουν, και αυτος απο το 3% του νησιου που κατεχοταν, το εφτασε στο 35% αφηνοντας ανενοχλητους τους Τουρκους να ετοιμαστουν και να επιχειρησουν τον Αττιλα 2.
    Οι επιτελεις του Ιωαννιδη που καλεσαν τον Καραμανλη εμειναν οχι μονο ατιμωρητοι, αλλα και συνεχισαν να κατεχουν τις θεσεις τους, ενω ο προεδρος του Ιωαννιδη ο Κιζικης επαιρνε και συνταξη προεδρου της δημοκρατιας μεχρι που πεθανε.

    Reply
  67. Jenan Moussa ‏@jenanmoussa Mar 7
    I asked why now more women/kids among refugees than before? Refugees said: “Family reunion #Germany harder, so now we travel together.”

    Δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ στη Σμύρνη λέει ότι σύμφωνα με τους πρόσφυγες, ταξιδεύουν πλέον περισσότερες γυναίκες γιατί η επανένωση οικογενειών αποδεικνύεται δύσκολη.

    Υποθέτω ότι στην αρχή πίστευαν ότι θα φτάσουν οι άντρες και θα μπορέσουν να φέρουν τις γυναίκες. Λογικό μου ακούγεται να κάνουν το δύσκολο ταξίδι πρώτα τα πιο ανθεκτικά μέλη μιας οικογένειας και να φέρουν τα ασθενέστερα αεροπορικά.

    Αν προχωρήσει το σχέδιο που διέρρευσε χτες, όλοι θα πηγαίνουν αεροπορικά από δω και μπρος. Ευτυχώς κι επιτέλους.

    Reply
  68. Οι διπλωματικές εξελίξεις φωτίζουν πλέον τα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού. Σου λέει ο Νταβούτογλου:”Ευρωπαίοι, ή μας δίνετε κάποια δις για να συντηρούμε τους πρόσφυγες και βίζα για τους Τούρκους πολίτες ή σας στέλνουμε πακέτο 2,5 εκ προσφυγομετανάστες.”

    Οι Γερμανοί θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία το πρώτο σενάριο διότι σε αυτήν την περίπτωση θα πολλαπλασιαστεί η τουρκική παροικία στη χώρα τους με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες με πιο επικίνδυνη την αναγέννηση του ναζισμού.

    Ποιο από τα δύο σενάρια θα πλήξει λιγότερο τη χώρα μας; Η παραμονή για κάποιους μήνες ή έστω και χρόνια προσφύγων με τις οικογένειές τους ή η ανεμπόδιστη είσοδος Τούρκων στην Ευρώπη; Σε ποια περίπτωση απειλείται πραγματικά η Θράκη; Το τουρκικό προξενείο έχει έτοιμα σπίτια, αγορασμένα για να στεγάσει Τούρκους εποίκους.

    Και ξεκολλάτε, δεν είμαστε στρατιωτικά και διπλωματικά Ισραήλ για να μπορούμε να αποτρέψουμε τις ανατολικές ορδές.

    Reply
  69. Και ξεκολλάτε, δεν είμαστε στρατιωτικά και διπλωματικά Ισραήλ για να μπορούμε να αποτρέψουμε τις ανατολικές ορδές.

    Ουτε καν Σκοπια η Βουλγαρια.
    Το θεμα ομως δεν ειναι αν μπορουμε.
    Το θεμα ειναι οτι ποτε και κανενας δεν θελησε να κρατησει την Ελλαδα σαν ανεξαρτητο κρατος που το κατοικουν Ελληνες.
    Απο το 1995 ηδη μιλουν οι κυβερνησεις μας για “πολυπολιτισμικη” Ελλαδα και μαθαινουν τα παιδια μας στα σχολεια να δεχονται τους λαθρομεταναστες σαν ιδιους μ αυτα.
    Αυτα ειναι κατευθυνομενα και οχι αναποφευκτα.
    Ειναι οι εντολες της παγκοσμιοποιησης που “περιεργως” βρισκουν ενθερμους οπαδους ολες τις εβραικες οργανωσεις που οταν προκειται για το Ισραηλ υποστηριζουν ακριβως τ αντιθετα.
    Οσο καθυστερουμε να αντιδρασουμε η Ελλαδα αποδυναμωνεται. Ηδη σε περιπτωση πολεμου, κινδυευουμε πιο πολυ απο τους μεσα παρα απο τους απ εξω, ενω σε μερικα χρονια το τι θα ψηφιζουν οι Ελληνες δεν θα εχει μεγαλη σημασια, αφου οι ελληνοποιημενοι θα ειναι περισσοτεροι.
    Η αληθεια ειναι οτι το μονο που φοβουνται ειναι η αναγεννηση του ναζισμου στην Γερμανια και στην Ευρωπη γενικοτερα. Δεν θα επαναλαβουν το ιδιο λαθος που εκαναν τοτε, αρχιζοντας την πιεση απο το ισχυροτερο ευρωπαικο κρατος.
    Η σειρα της Γερμανιας θα ερθει, οταν θα εχει επιτελεσει το εργο της υποταγης των ασθενεστερων κρατων στους τραπεζιτες οι οποιοι δεν νοιαζονται για κανενα κρατος και λαο.
    Αλλωστε και φυλετικα δεν ειναι Ευρωπαιοι.

    Reply
  70. Αν ο Ελευθεριος Βενιζελος εβλεπε σημερα τους φι-ΛΕΛΕΔΕΣ να καπηλευονται την κληρονομια του, θα εστελνε αμεσως τους “Γυπαραιους” να τους πλακωσουν στις μπουνιες!

    Ανόητε, αν ζούσε σήμερα ο Βενιζέλος θα συμμαχούσε και με το διάολο για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση όπως τότε που πρότεινε τον Κεμαλ για Νόμπελ ειρήνης.
    Και θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει την ελεύθερη δίοδο των Τούρκων μέσω της παροχής βίζας στην Ευρώπη. Κι αυτό περνάει μέσα από την αποδοχή των προσφύγων.
    Κολλημένα μυαλά, άνθρωποι μικρόνοες και κοντόφθαλμοι σαν και του λόγου σου διαπόμπευσαν τον Βενιζέλο το 1910 ως προδότη γιατί έκλεισε τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους Κρητικούς βουλευτές – συμπολεμιστές του όμως στο Θέρισο, αρνούμενος την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη ακόμα για πόλεμο. Πού να πάρουν χαμπάρι πόσο μπροστά έβλεπε ο άνθρωπος!
    Αποτέλεσμα: η Κρήτη ενώθηκε με την Ελλάδα 3 χρόνια μετά.

    Δεν χρειάζεται να μαντέψω αν εσύ και ο Γιάγκος θα ήσασταν τότε με τους επικριτές ή τους υποστηρικτές του.
    Άσε λοιπόν τον Βενιζέλο και πιάσε τον Χίτλερ και τον Γκαίμπελς που τους κατέχεις καλλίτερα.

    Reply
    • @ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ:

      Ακουσες φιλε μου τι ειπε ο Χρηστος Παππας στη Βουλη;

      «Εχουμε εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, οι οποίες κλονίζονται πλέον με τις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με το κράτος δολοφόνο της περιοχής, το Ισραήλ»

      Θα τρελλαθω ρε πουστη μου! Απο που προερχονται ολοι αυτοι οι λαθροεισβολεις; Απο το “κρατος-δολοφονο”;
      Οοοοοχιιι, απο το αραβικο κοσμο, με τον οποιο τοσο διακαως επιθυμει εξαιρετικες διμερεις σχεσεις ο Χρησταρας!

      Αμαν πια με τα αντισημιτικα κολληματα σας εκει στη Χρυση Αυγη.

      Reply
  71. Με αφορμή τη συζήτηση περί Γυπαραίων…

    Πολύ …μαύρο παρελθόν!
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%93%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%82

    http://www.iospress.gr/ios2005/ios20051030.htm

    Πολύ μπερδεμένα τα πολιτικά πράγματα!
    Φαντασθείτε, ότι ο Γύπαρης και τα βενιζελικά σώματα ασφαλείας δολοφόνησαν τον Ίωνα Δραγούμη!
    Υπενθυμίζω ότι ο Βενιζέλος ήταν φιλελεύθερος, ενώ ο Δραγούμης ήταν και αυτός μεν φιλελεύθερος, αλλά αντιβενιζελικός!
    ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΟ …ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8A%CF%89%CE%BD_%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B7%CF%82

    Reply
  72. Ο Γύπαρηςμε στρατιωτική λιτότητα ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιω. Βερυβάκης, «ήταν οι ειδικές δυνάμεις της εποχής εκείνης. Ο,τι διπλωματικά ή πολιτικά δεν έπρεπε να εμφανιστεί με ταυτότητα κρατικής εξουσίας, ο Βενιζέλος το
    προηγουμένως ή παράλληλα με ενέργειες μέσω του Γύπαρη»

    Στρατηγος Ιωανννης Βερυβακης, τεως Αρχηγος ΓΕΕΘΑ
    («Χανιώτικα Νέα» 22.7.02).

    Reply
  73. Υπενθυμίζω ότι ο Βενιζέλος ήταν φιλελεύθερος, ενώ ο Δραγούμης ήταν και αυτός μεν φιλελεύθερος, αλλά αντιβενιζελικός!

    Το ακουσαμε κι αυτο. Καλα δεν εχεις διαβασει τιποτε για τον Δραγουμη, αλλα τουλαχιστον ας διαβαζες αυτα που παραθετεις.

    η) Εθνικισμός και σοσιαλισμός-ανθρωπισμός Ο Δραγούμης, μετά από μακρά πορεία εσωτερικού προβληματισμού θα καταλήξει, κατά τα χρόνια της εξορίας του και τελευταία της ζωής του (1917-20), στο συνδυασμό εθνικισμού, σοσιαλισμού και ανθρωπισμού. Γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο ημερολόγιό του (18-3-1919): «Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος.»

    Εθνικιστης και σοσιαλιστης λοιπον δηλωνει ο ιδιος και οχι φιλελευθερος και διεθνιστης.
    Το οτι ο εθνικοσοσιαλισμος του δεν εχει την μορφη του Γερμανικου, ειναι φυσικο. Αλλο Ελληνας, αλλο Γερμανος.

    NF
    Σου εχω πει πολλες φορες οτι δεν ειναι το Ισραηλ και η μαχη που δινει για να επιβιωσει, αυτο που ενοχλει την Χ.Α.
    Αυτο που ενοχλει ειναι οτι αυτο που το ιδιο κανει, εμποδιζει με καθε τροπο να το κανουν τα ευρωπαικα κρατη και ειδικα η Ελλαδα.
    Οποια πετρα σηκωσεις θα βρεις εβραικη οργανωση που υποστηριζει οσα ακριβως το Ισραηλ δεν κανει.
    Οι ιδιες αυτες οργανωσεις ειναι που εχουν δωσει στο Ισραηλ οχι μονο το ελευθερο, αλλα και την δυναμη να συμπεριφερεται ετσι.
    Προφανως ο Παπας εχει δικιο, παρολο που δεν διευκρινιζει για λογους σκοπιμοτητας την διαφορα.
    Σου φαινεται εσενα λογικο να εισαι εχθρος με χωρες οπως το Ιραν και η Συρια και κατ επεκταση και η Ρωσσια για να εισαι υποτελης στο Ισραηλ τους Αμερικανους και τους Τουρκους.
    Ημαστε ισως μοναδικο φαινομενο χωρας, που ειναι συμμαχος με ολους τους εχθρους της, (Σκοπια, Αλβανια, Τουρκια) και αντιπαλος με ολους τους εχθρους των εχθρων της.
    Καλο θα ηταν να μου πεις καποτε και κατι που καταφεραν οι “διπλωματες” του χωρου σου, εκτος απο το να γλειφουν κανενα κοκκαλο απο τα αποφαγια της ΝΔ.
    Εγω ειδα κατι ακροδεξιους με κιπα, να μαζευουν συγχαρητηρια για τις διωξεις εναντιον των Ελληνων εθνικιστων που οπως ειπε ο Ρουπακιωτης εγιναν κατοπιν πιεσεων των εβραικων οργανωσεων.
    Και δεν μαζεψαν συγχαρητηρια μονο απο τις οργανωσεις αλλα και απο τον πρωθυπουργο του Ισραηλ.
    Για πες μου λοιπον, αφου οι δικοι σου ειναι τοσο καλοι διπλωματες, ακουσες εστω καμια δηλωση υπερασπιστικη της Ελλαδας απο μερια Ισραηλ η εστω των Εβραικων οργανωσεων;
    Το Ισραηλ δεν θα γινει ποτε συμμαχος μας γιατι ειναι ηδη αφεντικο μας μεσω των τοκογλυφων και των ευρωπαιων επιτροπων που ελεγχονται με τα λεφτα τους.
    Καλα θα ειναι να ξεκολλησεις εσυ.
    Η διπλωματια ειναι καλη αλλα εχει μια προυποθεση. Την δυναμη να επιβαλλεις τις αποψεις σου.
    “Ο την μαχαιρα κρατων, αριστα περι παντων συνδιαλλεγεται”

    Reply
  74. Υπενθυμίζω ότι ο Βενιζέλος ήταν φιλελεύθερος, ενώ ο Δραγούμης ήταν και αυτός μεν φιλελεύθερος, αλλά αντιβενιζελικός!

    Το ακουσαμε κι αυτο. Καλα δεν εχεις διαβασει τιποτε για τον Δραγουμη, αλλα τουλαχιστον ας διαβαζες αυτα που παραθετεις.

    η) Εθνικισμός και σοσιαλισμός-ανθρωπισμός Ο Δραγούμης, μετά από μακρά πορεία εσωτερικού προβληματισμού θα καταλήξει, κατά τα χρόνια της εξορίας του και τελευταία της ζωής του (1917-20), στο συνδυασμό εθνικισμού, σοσιαλισμού και ανθρωπισμού. Γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο ημερολόγιό του (18-3-1919): «Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος.»

    Εθνικιστης και σοσιαλιστης λοιπον δηλωνει ο ιδιος και οχι φιλελευθερος και διεθνιστης.
    Το οτι ο εθνικοσοσιαλισμος του δεν εχει την μορφη του Γερμανικου, ειναι φυσικο. Αλλο Ελληνας, αλλο Γερμανος.

    NF
    Σου εχω πει πολλες φορες οτι δεν ειναι το Ισραηλ και η μαχη που δινει για να επιβιωσει, αυτο που ενοχλει την Χ.Α.
    Αυτο που ενοχλει ειναι οτι αυτο που το ιδιο κανει, εμποδιζει με καθε τροπο να το κανουν τα ευρωπαικα κρατη και ειδικα η Ελλαδα.
    Οποια πετρα σηκωσεις θα βρεις εβραικη οργανωση που υποστηριζει οσα ακριβως το Ισραηλ δεν κανει.
    Οι ιδιες αυτες οργανωσεις ειναι που εχουν δωσει στο Ισραηλ οχι μονο το ελευθερο, αλλα και την δυναμη να συμπεριφερεται ετσι.
    Προφανως ο Παπας εχει δικιο, παρολο που δεν διευκρινιζει για λογους σκοπιμοτητας την διαφορα.
    Σου φαινεται εσενα λογικο να εισαι εχθρος με χωρες οπως το Ιραν και η Συρια και κατ επεκταση και η Ρωσσια για να εισαι υποτελης στο Ισραηλ τους Αμερικανους και τους Τουρκους.
    Ημαστε ισως μοναδικο φαινομενο χωρας, που ειναι συμμαχος με ολους τους εχθρους της, (Σκοπια, Αλβανια, Τουρκια) και αντιπαλος με ολους τους εχθρους των εχθρων της.
    Καλο θα ηταν να μου πεις καποτε και κατι που καταφεραν οι “διπλωματες” του χωρου σου, εκτος απο το να γλειφουν κανενα κοκκαλο απο τα αποφαγια της ΝΔ.
    Εγω ειδα κατι ακροδεξιους με κιπα, να μαζευουν συγχαρητηρια για τις διωξεις εναντιον των Ελληνων εθνικιστων που οπως ειπε ο Ρουπακιωτης εγιναν κατοπιν πιεσεων των εβραικων οργανωσεων.
    Και δεν μαζεψαν συγχαρητηρια μονο απο τις οργανωσεις αλλα και απο τον πρωθυπουργο του Ισραηλ.
    Για πες μου λοιπον, αφου οι δικοι σου ειναι τοσο καλοι διπλωματες, ακουσες εστω καμια δηλωση υπερασπιστικη της Ελλαδας απο μερια Ισραηλ η εστω των Εβραικων οργανωσεων;
    Το Ισραηλ δεν θα γινει ποτε συμμαχος μας γιατι ειναι ηδη αφεντικο μας μεσω των τοκογλυφων και των ευρωπαιων επιτροπων που ελεγχονται με τα λεφτα τους.
    Καλα θα ειναι να ξεκολλησεις εσυ.
    Η διπλωματια ειναι καλη αλλα εχει μια προυποθεση. Την δυναμη να επιβαλλεις τις αποψεις σου.
    “Ο την μαχαιρα κρατων, αριστα περι παντων συνδιαλλεγεται”

    Reply
  75. ΓΙΑΓΚΟ και Anonymous μην εκτίθεσθε!
    Διαβάστε προσεκτικά τις πηγές (και όχι επιλεκτικά)…
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8A%CF%89%CE%BD_%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B7%CF%82
    “…Είναι πολιτική ιδεολογία εθνικιστική, όπως όμως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος[36], «ο εθνικισμός του Ίωνα δεν είχε να κάνει τίποτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή εθνικισμού (κομμουνιστικού, περιφερειακού, διεθνιστικού, ολοκληρωτικού). Ο εθνικισμός του Ίωνα ήταν μορφή ενέργειας και η ύπαρξη του έθνους ήταν όλη ενέργεια, δηλαδή ζωή. Ήταν επόμενο λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι να είναι και εθνικιστές.»[37].

    Και λίγο παρακάτω…
    “…Ο ελληνοκεντρισμός του, μαζί με τον ρομαντικό και ηρωικό του χαρακτήρα, αλλά και τον αριστοκρατικό και φιλελεύθερο μαζί τρόπο ζωής του[59] δημιούργησαν έναν μύθο, μια «προσωπική μυθολογία» για τον Δραγούμη, όπως σημείωσε ο Οδυσσέας Ελύτης[27]…”.

    Άλλωστε, ο Δραγούμης τόσα χρόνια ακολουθούσε τον Βενιζέλο. Μέχρι και στο Παρίσι μαζί πήγαν! Άλλοι ήταν οι λόγοι που χώρισαν τα τσανάκια τους…

    Reply
  76. Απαντήσεις στους διαστρεβλωτές των όρων. Την παπαρολογία περιορίστε τη στις ενδοχρυσαυγίτικες μαζώξεις σας.

    Αντιγράφω από wikipedia
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    Ο ορισμός του “εθνικισμού”
    Ο Εθνικισμός (αγγλ. nationalism) είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ανωτερότητας της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων ενός έθνους. [1]

    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η έννοια του εθνικισμού, ορίζεται ως εξής: Ο εθνικισμός είναι η απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, η οποία φτάνει ως την περιφρόνηση και την εχθρότητα προς άλλα έθνη τα οποία θεωρεί κατώτερα (πρβ. Σοβινισμός).

    Έχει -μαζί με άλλες- μια βασική και ουσιαστική διαφορά από την έννοια «πατριωτισμός» σε τούτο: Ο πατριωτισμός, ορίζεται ως η αγάπη για την πατρίδα η οποία αναπτύσσεται χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους (εθνισμός, πατριωτισμός), σε αντίθεση με τον εθνικισμό, ο οποίος δομείται στη βάση της θεώρησης “ανώτερο/κατώτερο έθνος”.

    Από πολιτική άποψη, ο εθνικισμός αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο η γέννηση του οποίου εντοπίζεται κατά το 19ο κυρίως αι. Τότε ο εθνικισμός και αναγνώριζε και αποδεχόταν τις εθνικές διαφορές και ιδιομορφίες ως βάση για τη σύσταση και λειτουργία των πολιτικών κοινοτήτων! Στα τέλη του 19ου αι. όμως, το κίνημα του εθνικισμού άρχισε να χάνει το φιλελεύθερο και διεθνιστικό του χαρακτήρα, και να γίνεται συντηρητικότερο ακόμη και αντιδραστικό. (να μια εξήγηση για τη σύνδεση τον Δραγούμη με τον εθνικισμό, έχει όμως αυτό καμιά σχέση με την προτροπη για εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων, ιντερνετικοί απατεωνίσκοι;) [2]

    Οι διαφορές πατριωτισμού – εθνικισμού
    Για τους περισσότερους αναλυτές ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός συγκροτούν, αν όχι αντίθετες έννοιες, τουλάχιστον ριζικά διαφορετικές. Για ορισμένους αναλυτές, όπως Άντονι Σμιθ,[8] Έρνεστ Γκέλνερ,[9] Μπένεντικτ Άντερσον[10] και Αθηνά Λεούση[11] ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός δεν συγκροτούν ξεχωριστές κατηγορίες ανάλυσης.

    Ωστόσο οι άνθρωποι τραβούν συνήθως μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ των παιδιών τους και των άλλων παιδιών. Τις περισσότερες φορές, επίσης, δεν αγαπάει κανείς ένα ξένο έθνος σαν το δικό του. Υπάρχουν συνήθως πολλές όψεις στα αισθήματα που διαμορφώνει κανείς για το έθνος του, λόγω των διαφορετικών παραγόντων που υπεισέρχονται στη διαδικασία δόμησης ενός συγκεκριμένου έθνους. Κάποιος, για παράδειγμα, μπορεί να τρέφει αισθήματα αφοσίωσης για το έθνος του επί τη βάσει των νόμων, των εθίμων ή της θρησκείας.[12] Υπάρχουν συνήθως πολλές και ποικίλες, μερικές φορές και αντιτιθέμενες απόψεις για το έθνος, οι οποίες αντανακλούν αυτούς τους διαφορετικούς παράγοντες. Έτσι, είναι αναπόφευκτο ένα άτομο να νιώθει μία κάποια προτίμηση για τους συμπατριώτες του.

    Η προτίμηση αυτή δεν οδηγεί αναγκαστικά στην προκατάληψη ή το μίσος απέναντι σε εκείνους που δεν είναι μέλη του έθνους. Ο πατριωτισμός δεν αρνείται τις διαφορετικές επιδιώξεις εκ μέρους των μελών ενός έθνους, ούτε απορρίπτει τις διαφορετικές αντιλήψεις περί έθνους, όπως κάνει συχνά ο εθνικισμός. Πράγματι, στο μέτρο που ο πατριωτισμός εκφράζει την προσήλωση στην ευημερία της πατρίδας, μπορεί να συντελέσει στη γεφύρωση των διαφορετικών απόψεων που εκφράζονται σχετικά με τα καταστατικά στοιχεία ενός έθνους, μέσω λογικών διευθετήσεων μεταξύ των μελών οι οποίες οφείλονται ακριβώς στο ενδιαφέρον τους για τη συλλογική ευημερία.[13]Ο εθνικισμός δεν επιδιώκει συμβιβασμούς.
    Το διάβασες NF; Ο εθνικισμός δεν επιδιώκει συμβιβασμούς. Κι ο δήθεν “εθνικιστής” Βενιζέλος έτρεχε να υπογράψει με τον Ινονού τη συμφωνία της Άγκυρας εξαλείφοντας τις οφειλόμενες αποζημιώσεις της Τουρκίας έναντι των προσφύγων και ταυτόχρονα προτείνοντας τον Κεμαλ για Νόμπελ Ειρήνης.

    Μην απορείτε που οι συνομιλητές αφήνουν τα ερωτήματά σας δήθεν αναπάντητα: με διαστρεβλωτές των όρων, της ιστορίας, των αρχαίων, με ανθρώπους που με τις απόψεις τους προσβάλλουν την ανθρώπινη ηθική για πόσο μπορείς να συνδιαλέγεσαι;

    Reply
  77. Φιλτατε Αθανασιε, νομιζω οτι ειναι αναγκη να μας ανεχθεις λιγο ακομη, γιατι η συζητηση ειναι σε χρησιμη.

    KS και SK http://el.metapedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
    Αφου θελεις να παραθετουμε εγκυκλοπαιδεις απο τον παραπανω συνδεσμο διαβαζουμε

    Ο Εθνικισμός, [ουσιαστικό, ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ: εθνικός+ -ισμός, αγγλ. nationalism], είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την αποκλειστική προσήλωση και αγάπη των ανθρώπων προς το έθνος τους και την εθνική τους ταυτότητα, καθώς επίσης τη διατήρηση της Εθνικής ταυτότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ατόμων κάθε έθνους ή μια εθνοπολιτική ιδεολογία με κέντρο την ιδέα του έθνους που επιδιώκει τη συγκρότηση ανεξάρτητου κράτους. Με τον όρο εκφράζεται ακόμη, η απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, η έκφραση και η καλλιέργεια εθνικής συνειδήσεως, η αφοσίωση των ατόμων στο έθνος που ανήκουν, δίχως διάθεση υποτιμήσεως ή περιφρονήσεως άλλου έθνους. Δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με τον πατριωτισμό ή την ακροδεξιά, ιδεολογικές απόψεις με τις οποίες διατηρεί σαφείς και απολύτως ευδιάκριτες απόψεις, διαφορές και αποστάσεις.
    ….. Στη διάρκεια των χρόνων απέκτησε παγκόσμια ισχύ, και ανταγωνίζεται ιδεολογίες, όπως ο φιλελευθερισμός και ο κομμουνισμός, ενώ μπορεί να εκδηλωθεί με την μορφή του σωβινισμού που αποτελεί ακραία μορφή του.

    Οπως βλεπετε υπαρχουν κι αλλες αποψεις και οχι μονο οι αποψεις των καναλιων και των πουλημενων πολιτικων.
    Βεβαια δεν χρειαζοταν ουτε ολος αυτος ο κοπος να ψαχνεις εγκυκλοπαιδιες, αφου οπως ειδες , μιλωντας παραπανω για τον Δραγουμη, ο ιδιος δηλωνει εθνικιστης αλλα ειναι ξεκαθαρο οτι ουτε κανεναν λαο μισει ουτε θεωρει τους αλλους κατωτερους. Ουτε καν επιμενει οτι οι Ελληνες ειναι καθαροι απογονοι των αρχαιων.
    Ακου τι λεει και ενας αλλος κατ εσενα παλαβωμενος μισανθρωπος.

    ‘Μονάχα εκείνος λυτρώθηκε από την κόλαση του εγώ του που νιώθει να πεινάει όταν ένα παιδί της ράτσας του δεν έχει να φάει, και να σκιρτάει πασίχαρος όταν ένας άντρας και μια γυναίκα του σογιού του φιλιούνται.
    Όλα τούτα είναι μέλη του μεγάλου ορατού κορμιού σου. Πονάς και χαίρεσαι σκορπισμένος ως τα πέρατα της Γης μέσα σε χιλιάδες ομοαίματα κορμιά.
    Όπως μάχεσαι για το μικρό σου το σώμα, πολέμα και για το μεγάλο. Πολέμα όλα τούτα τα κορμιά σου να γίνουνε δυνατά, λιτά, πρόθυμα. Να φωτιστεί ο νους τους, να χτυπάει η καρδιά τους φλεγόμενη, γενναία, ανήσυχη.
    Πως μπορείς να ΄σαι δυνατός, φωτεινός, γενναίος, αν οι αρετές τούτες δεν τρικυμίζουν αλάκερο το μεγάλο σου το σώμα; Πως μπορείς να σωθείς, αν δε σωθεί αλάκερο σου το αίμα; Ένας από τη ράτσα σου να χαθεί, σε συντραβάει στο χαμό του. Ένα μέλος του κορμιού και του νου σου σαπίζει.
    Να ζεις βαθιά, όχι σαν Ιδέα, παρά ως σάρκα κι αίμα, την ταυτότητα τούτη.
    Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας. Να νιώθεις το χώμα ν΄ ανεβαίνει από τις σκοτεινές ρίζες και ν΄ απλοκαμιέται στα κλαριά και στα φύλλα.”
    Νίκος Καζαντζάκης – “Ασκητική”

    Αλλα επειδη μπορει να νομιζεις οτι ο Δραγουμης η ο Καζατζακης ειναι εξαιρεσεις, αλλα οι αλλοι εθνικιστες μισουν τους αλλους λαους,ακου το κι απ τον ιδιο τον Χιτλερ

    Διακηρύσσω ταύτα, όντας απελευθερωμένος από κάθε φυλετικό μίσος. Ασφαλώς και είναι ασυμβίβαστη η ανάμειξη οιασδήποτε φυλής με άλλες φυλές. Πλην ελαχίστων, ανούσιων επιτυχιών, η συστηματική φυλετική επιμειξία ουδέποτε έφερε θετικά αποτελέσματα. Η βούληση της να παραμείνει φυλετικά καθαρή και αγνή, αποτελεί μία απτή απόδειξη της ζωτικότητας και της καλής υγείας μιας φυλής. Η υπερηφάνεια για τη δική μας τη φυλή, χωρίς να υποτιμούμε ή να περιφρονούμε οιαδήποτε άλλη φυλή, αποτελεί ένα ορθό και υγιές από κάθε άποψη συναίσθημα. Ουδέποτε θεώρησα τους Ιάπωνες ή τους Κινέζους ως κατώτερους έναντι ημών. Είναι γεγονός ότι αμφότεροι οι λαοί ανήκουν σε αρχαίους πολιτισμούς μεγάλης ποιοτικής στάθμης. Δικαιούνται να νιώθουν υπερήφανοι για το παρελθόν τους και ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας αναφέρεται στο παρελθόν αυτό, όπως ακριβώς εμείς διαθέτουμε το δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε για τον πολιτισμό στον οποίο τώρα ανήκουμε.

    Το συναίσθημα αυτό μίας συσωρευμένης υπεροχής δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έκφραση μίας επιθυμίας επιβολής και κυριαρχίας επί των άλλων. Έχω επίγνωση του γεγονότος ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε διογκώσει τη λατρεία αυτού του συναισθήματος της υπεροχής, αυτό ωστόσο υπήρξε αναγκαίο προκειμένου στην εκκίνηση να αφυπνίσουμε τους Γερμανούς έντονα ώστε να τους θέσουμε στον ορθό δρόμο.

    Η φυλετική υπερηφάνεια μας δεν έχει χαρακτήρα επιθετικό, πλην του σημείου εκείνου που αφορά την εβραϊκή φυλή. Υιοθετούμε τον όρο «εβραϊκή φυλή» χάριν σαφήνειας και ευκολίας, διότι στην πραγματικότητα από βιολογικής-γενετικής απόψεως δεν υφίσταται εβραϊκή φυλή.

    Παντως θα ηταν καλο αντι να ακουτε τι ειναι εθνικισμος απο αυτους που εχουν καθε λογο να τον εχθρευονται, να κανετε τον κοπο να το ψαξετε, γιατι ειναι μαλλον ανοητο, να κολλατε στον εθνικισμο οτι σας κατεβει στο κεφαλι και μετα να μην τον αναγνωριζετε οταν τον δειτε χωρις τις βρωμιες που του κρεμασατε.

    Reply
  78. Τι λες? Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά!
    Αρκεί να έχεις καταλάβει το θέμα της συζήτησης…
    Αλλοιώς, θυμίζει το: “Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα” τα οποία όπως συμπεραίνει η αρχαία σκέψη “ουδέν εστι”
    Άσε που εάν βάλω το κείμενό σου σε κάποιο από τα διαδικτυακά εργαλεία του πλαγιαρισμού και το μετρήσω, θα πιάσει 99,9%…
    Όποιος κατανοεί αυτό που διαβάζει, γράφει και κάτι από το μυαλό του, βρε αδελφέ!

    Reply
  79. Το θεμα της συζητησης το εχω καταλαβει πολυ καλα. Εσυ δεν ειμαι σιγουρος αν το καταλαβες.
    Ξεκιναει με την υποκρισια των ανθρωπιστων που μιλανε για μερικες δεκαδες χιλιαδες “προσφυγων” απο την Τουρκια που δεν εχει πολεμο, ενω στην ουσια υποστηριζουν την αλλαγη του πληθυσμου στην Ελλαδα με εκατομμυρια λαθρομεταναστες, στην συντριπτικη τους πλειοψηφια μουσουλμανων.
    Τελικα κατεληξε στο αν ο Μπομπολας και ο Κυριακου, ο Λατσης και ο ΚΟντομηνας μαζι με ολο το αληταριο των πολιτικων, ειναι καταλληλοι να σε πληροφορησουν τι ειναι ο εθνικισμος.
    Προφανως οπως φαινεται απο τα αποσπασματα που παραθετω, καλυτερα θα ηταν να ακουτε τι λενε οι ιδιοι οι εθνικιστες οτι πιστευουν.
    Δεν γραφω κατι απο το μυαλο μου ρε αδελφε, γιατι το θεμα ειναι τι λενε οι διαφοροι εθνικιστες και οχι τι λεω εγω.
    Ειδικα για σενα εγραψα και κατι απο το μυαλο μου και στο ξαναγραφω

    Παντως θα ηταν καλο αντι να ακουτε τι ειναι εθνικισμος απο αυτους που εχουν καθε λογο να τον εχθρευονται, να κανετε τον κοπο να το ψαξετε, γιατι ειναι μαλλον ανοητο, να κολλατε στον εθνικισμο οτι σας κατεβει στο κεφαλι και μετα να μην τον αναγνωριζετε οταν τον δειτε χωρις τις βρωμιες που του κρεμασατε.

    Εσυ διαβασες για τον Δραγουμη και ενω σου λεει ο ιδιος οτι ειναι εθνικιστης, εσυ τον βγαζεις ψευτη, γιατι καποιος σου ειπε οτι εθνικιστης ειναι κακο πραγμα, οτι μισει τους αλλους λαους, οτι του αρεσουν οι πολεμοι και αλλες τετοιες ανοησιες.
    Εθνικιστης ειναι οποιος πιστευει οτι ενα κρατος μπορει να διοικειται καλυτερα οταν ο λαος τους ειναι του ιδιου εθνους. Ειναι δηλαδη συγγενη, ομογλωσσος, ομοθρησκος και με ιδια ηθη.
    Αυτο δεν προυποθετει, ουτε αποκλειει να ειναι αγιος η εγκληματιας.
    Συνηθως ομως αυτοι που αγαπουν τα δικα τους παιδια, αγαπουν και τα ξενα. Λιγοτερο μεν, αλλα τα αγαπουν.
    Οταν δεν αγαπας ουτε τον δικο σου λαο, αποκλειεται να αγαπας τους αλλους.

    Reply
    • @ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ:

      Ωραιο το αποσπασμα της “Ασκητικης”!

      Πω, πω, πω, τετοιος “ρατσιστης” ηταν ο Νικόλας;

      Reply
  80. @ΓΙΑΓΚΟΣ

    Όσο περισσότερο προσπαθείς να πείσεις ότι έχεις κατανοήσει το σκοπό και το πνεύμα της συζήτησης, τόσο περισσότερο εκτίθεσαι, επιβεβαιώνοντας το: “Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα ουδέν εστι”.

    Υ.Γ. Έχεις ακούσει κάτι για το φαινόμενο της “κυλιόμενης άμμου”? Έ, αυτό ακριβώς!

    Reply
  81. Σχετικό

    Recently, it has been argued by various economists and political scientists that designing a matching system for the allocation of asylum seekers over possible host countries may substantially improve the situations that both refugees and countries are currently facing.

    According to these researchers, one of the main advantages for refugees is that, once implemented, such a matching system would take into account the preferences of refugees over countries, which is not the case in the current situation. For example, in the EU, the Dublin Regulation stipulates that an asylum seeker must apply for asylum in the country where she first entered the EU. But asylum seekers cannot usually choose where to enter the European Union, and particularly southern and south-eastern European countries are natural access points whereas central and northern European countries are not.

    http://www.lse.ac.uk/philosophy/blog/2016/04/28/towards-a-fairer-distribution-of-refugees/

    Reply

Leave a Comment