Λογοδοσια εν πραξει?

Μια συναντηση με την Μαριεττα Γιαννακου, Αννα Ψαρουδα-Μπενακη και Λευτερη Ζαγοριτη

Αυτην την Τεταρτη, 12 Σεπτεμβριου, κατα τις 2 το μεσημερι θα γινει μια συναντηση σε μικρο κλειστο χωρο, στο κεντρο της Αθηνας, οπου θα παραστουν οι προαναφερθεντες πολιτικοι. Η αναΜορφωση δεχτηκε μια προσκληση να παραβρεθουμε.

Ομολογω οτι δεν εχω παει ποτε σε τετοιου ειδους συναντηση και δεν ξερω πως λειτουργουν. Προσωπικα θα παω, απο καθαρη περιεργεια (και επειδη ετυχε περιεργως να βρισκομαι στην Αθηνα). Ειμαι ανοιχτος και για οτιδηποτε προτασεις και ερωτησεις που μπορει να εχει καποιος εδω (στειλτε μαιηλ αν θελετε). Θα προσπαθησω, οσο ειναι δυνατον, να λαβω καποιες απαντησεις και να τις παραθεσω εδω.

Ευχομαι σε μια τετοια συγκεντρωση να ειναι δυνατο ο καθε πολιτης να παρει μια ιδεα για την προσωπικοτητα των πολιτικων γυναικων και ανδρων που θα συμμετεχουν. Ακομα και αν δεν υπαρχει σωστη συνομιλια, μπορεις να δεις αρκετα καλα την προσωπικοτητα καποιου δια ζωσης, σιγουρα καλυτερα απο τις στημενες συζητησεις στα ΜΜΕ.

Γενικοτερα θεωρω οτι η δημοκρατια συνεπαγεται και συνεχη λογοδοσια των πολιτικων. Και λογοδοσια οχι μονο μονοπλευρα σε μια τηλεοραση, αλλα και συνομιλιες σε μικρες συγκεντρωσεις, με συλλογη αξιολογων ερωτησεων απο τους διοργανωτες και με σαφεις απαντησεις απο τους πολιτικους. Δεν με ενδιαφερει η γενικολογια και τα συνθηματα, με ενδιαφερει να δω πως υπερασπιζεται μια Υπουργος ή ενας Βουλευτης το εργο του ως σημερα, με ενδιαφερει να δωσει λογο, να λογοδοτησει σε σκεπτομενους πολιτες (οχι να βγαζει λογους σε προβατα).

Ειμαι λοιπον περιεργος να δω πως θα λειτουργησει η συγκεκριμενη εκδηλωση και ακομα περισσοτερο να δω αν υπαρχει χωρος για διοργανωση πραγματικων εκδηλωσεων λογοδοσιας στο μελλον. Μπορει να αργησαμε για αυτες τις εκλογες, αλλα θα ερθουν και αλλες. Εξαλλου η λογοδοσια πρεπει να ειναι συνεχης, οχι μονο καθε 4 χρονια.

ΥΓ Ελπιζω να ειναι φανερο οτι αυτο το κειμενο δεν ειναι σε καμμια περιπτωση προταση ψηφου ή κατι τετοιο. Απλα παρουσιαζουμε μια εκδηλωση που ισως ενδιαφερει καποιους. Οποιος αλλος υποψηφιος στις εκλογες, οποιουδηποτε κομματος κανει παρομοια εκδηλωση, μπορει να επικοινωνησει μαζι μας και θα παρουσιαστει εξισου.
ΥΓ2 Αν υπαρχει καποιος που ενδιαφερεται να παραστει, η αναΜορφωση εχει στην διαθεση της τα στοιχεια (ακριβη ωρα και διευθυνση) και μπορειτε να επικοινωνησετε μαζι μας (δια της γνωστης οδου) για να τα λαβετε. Λογω της φυσης καθε κλειστου χωρου ο αριθμος των παρευρισκομενων δεν μπορει να ειναι απεριοριστος. Στην περιπτωση που ειναι υπερβολικα μεγαλος ο αριθμος αυτων που θα επικοινωνησουν μαζι μας, θα επιλεγουν οι χρονικα πρωτοι με αυστηρη σειρα προτεραιοτητας (με λιγα λογια δεν προκειται να διαλεξουμε με βαση αλλο κριτηριο, απλα first come first serve). Η συγκεντρωση φυσικα δεν οργανωνεται απο την αναΜορφωση και δεν εγγυομαστε για την ποιοτητα της, ή για την δυνατοτητα πληρους αλληλεπιδρασης με τους ομιλητες. Δεν χρειαζεται να τονισω βεβαια οτι θελουμε πολιτισμενη παρουσια. Φασαρια, αναρθρες κραυγες, συνθηματολογοι κτλ ειναι ανεπιθυμητα :-) Οι σκληρες εντος θεματος ερωτησεις απο την αλλη ειναι μια χαρα δεκτες.
ΥΓ3 Ζητω συγγνωμη για το πολυ μικρο χρονικο διαστημα, δυστυχως αργα λαβαμε και μεις την προσκληση και υπηρχαν και διακοπες στην μεση! Σε αυτες τις εκλογες εξπρες γενικα δεν υπαρχει πολυς χρονος φανταζομαι…

4 thoughts on “Λογοδοσια εν πραξει?”

  1. Ελπίζω να διασκεδάσεις στην επίδειξη tupper στην οποία θα παρευρεθείς, χιχιχι… όχι όχι, ελπίζω να υπάρξει ουσία…

    Reply
  2. βασικα λεω να φωναζω, εμπρος λαε μην σκυβεις το κεφαλι, αναΜορφωση και παλι :-)

    Οχι και γω ελπιζω να υπαρξει ουσια (λιγο δυσκολο 4 μερες πριν τις εκλογες αλλα τεσπα)

    Reply
  3. χεχε μονο ορεξη για σαχλαμαρες εχετε μου φαινεται :-)

    Λοιπον δυο τρεις σκορπιες εντυπωσεις. δυστυχως δεν μπορεσα να παραβρεθω σε ολη την συναντηση. Η κα Μπενακη μου εκανε καλη εντυπωση, αξιοπρεπης, σοβαρη, μετρημενη, λιγο πολυ οπως ειναι στην ΤιΒι.

    Η κα Γιαννακου νομιζω ηταν αυτη που ανετρεψε τα προγνωστικα. Οι περισσοτεροι νεοι ηταν αρχικα αρνητικα διακειμενοι αλλα τους επεισε οτι τουλαχιστον παιρνει την δουλεια της στα σοβαρα και δεν ειναι καμμια τυχαρπαστη.
    Απο την αλλη, δυστυχως εχω την εντυπωση οτι δεν πολυυπερασπιστηκε το εργο της. Ελεγε ας πουμε οτι για τα βιβλια της ιστοριας δεν ειναι ακριβως δικη της αρμοδιοτητα (τα μεταφερω μεσες ακρες, ετσι?). Φανταζομαι λεει την αληθεια αλλα περιμενω επιτελους ενας πολιτικος να αναλαμβανει ευθυνες, ακομα και αν δεν ειναι δικες του!
    Τελος εγιναν καποιες ενδιαφερουσες νυξεις στο φαινομενο της απωλειας εγκεφαλων προς τα εξωτερικα (brain drain) και η κα Γιαννακου δηλωσε οτι σκοπος μας πρεπει να ειναι η προσελκυση των ελληνων επιστημονων πισω στην Ελλαδα (ακους Μιχαλη? υπαρχει ελπιδα :-) )

    Η γενικη εντυπωση μου απο τις εκλογες παντως ειναι οτι για μια ακομη φορα τα κομματα δεν σεβονται το κεντρο της αθηνας και υπαρχει τεραστια αναντιστοιχια λογων και εργων. Το ΚΚΕ ας πουμε χτες το βραδυ για μια αρκετα μικρη συγκεντρωση που χωρουσε ανετα σε μερη οπως η Πλατεια εθνικης Πρωτομαγιας (φτιαγμενη απο τον Τριτση για ακριβως αυτην την δουλεια) εκλεισε βασικους δρομους και προκαλεσε χαος.

    Επισης κατι που λεω να κανω ειναι να βγαλω φωτογραφιες απο αφισες δηθεν οικολογικων κομματων οπως ο συνασπισμος που λερωνουν ολη την πολη, κολλημενες στα χειροτερα σημεια και ρυπαινουν, εμποδιζουν την οδηγηση κτλ κτλ.

    Reply

Leave a Comment