Μια εκτυφλωτικη καταχρηση του ρηματος “δικαιουμαι”

Η τραγικωμωδια της Ολυμπιακης βαινει προς το τελος της με εναν τροπο που ειναι χαρακτηριστικος του πως εξελιχθηκε η ολη ιστορια. Οι υπαλληλοι χρυσοπληρωνονται, οι ηλιθιοι πολιτες πληρωνουν. 1,3 δις ευρω θα μας κοστισει λεει το ξεκαθαρισμα της Ολυμπιακης. 876 εκατομμυρια λεει για προωρη συνταξιοδοτηση, δηλαδη για να πεισουμε καποιους να σταματησουν να δουλευουν και να αρχισουν να ζουν με τα δικα μας χρηματα!

Εντυπωσιακα ειναι τα “δικαιωματα” των υπαλληλων:

Κυβερνήτης με πρόσληψη τον Νοέμβριο του 1984, με 7.479 πραγματικά ένσημα (μηνιαίος μικτός μισθός 10.893,73 ευρώ) που με την προσαύξηση των ενσήμων φτάνει τα 10.500 ένσημα λαμβάνει 241.400 ευρώ.

101.800 ευρώ για ιπτάμενη συνοδό, η οποία εργάζεται από το 1985, με μικτές αποδοχές 4.594 ευρώ και, έχοντας κάνει χρήση προσαύξησης των ενσήμων συμπληρώνει 10.500 ένσημα.

Καλα το διαβασατε, αυτοι οι αγενεστατοι συνοδοι της Ολυμπιακης, με την απαισια συμπεριφορα και τις συνεχεις απεργιες, βγαζουν κοντα 4600 ευρω τον μηνα. Και επειδη δεν ειναι αρκετα, θα παρουν τωρα 100 χιλιαδες ζεστα ευρω δωρο.
Οι κυβερνητες, που οπωσδηποτε κακοπερασαν στην ζωη τους, θα παρουν 240 χιλιαδες ευρω!

Υπάλληλος άνδρας με 7.000 πραγματικά ένσημα δικαιούται εφάπαξ περίπου 66.000 ευρώ.

Τα δικαιουται ο ανθρωπος! Τοσα χρονια ο κακομοιρης ξεροσταλιαζε στα γραφεια της Ολυμπιακης. Εκανε οτι μπορουσε, επινε καφεδες, επινε ταβλι, καπνιζε κανα τσιγαρακι ακριβως κατω απο την πινακιδα που λεει “απαγορευεται το καπνισμα”, δεν περνουσε η ωρα. Ξερετε τι βασανιστηριο ειναι να δουλευεις καπου που δεν εχεις τιποτα να κανεις?

Δεν εχω τιποτα αλλο να πω, ειμαι εξω φρενων. Εν μεσω σοβαρης κρισης παγκοσμιως και οταν ειναι πραγματικα γεγονος οτι καποιοι Ελληνες παρολο οτι δουλευουν σκληρα στενευονται ιδιαιτερα οικονομικα, το ελληνικο κρατος βρηκε να ξοδεψει 1,3 δις ευρω για τους χαραμοφαηδες της Ολυμπιακης. Που εχουν το απυθμενο θρασος να κανουν ακομα απεργιες, ακομα και να εμποδιζουν την κυκλοφορια αεροπλανων στο αεροδρομιο Αθηνων, λες και ειναι το χωραφι τους!

11 thoughts on “Μια εκτυφλωτικη καταχρηση του ρηματος “δικαιουμαι””

  1. Και το χειρότερο είναι ότι η καταβολή λύτρων είναι πιθανώς η μόνη λύση, όπως με την εθελουσία στον ΟΤΕ…

    Ψέματα: το χειρότερο είναι όταν διαδηλώνουν με ελληνικές σημαίες!

    Reply
  2. Το χειρότερο δεν είναι η συμπεριφορά τους. Αυτή είναι αναμενόμενη. Αν είναι δυνατόν, τόσα προνόμια δεν τα παραδίδεις εύκολα, είτε είναι δίκαια είτε άδικα.

    Είναι ανεξήγητη όμως η συμπεριφορά πολλών αριστερών, αριστερίζοντων(?), προοδευτικών(?), που στέκονται στο πλευρό τους. Τους εθνικιστές τους καταλαβαίνω, γιατί θέλουν να υπάρχει Ελληνική εταιρία, και θεωρούν το ξεπούλημα της Ολυμπιακής κάτι σαν εθνική προδοσία. Είναι συνεπείς προς τις αρχές τους βρε αδερφέ.

    Το ότι θα είχαν όμως οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, καλύτερη συμπεράσταση, ευρύτερη προβολή, και τόσο συντριπτική επιτυχία σε σχέση μετους εργαζόμενους στις κλωστουφαντουργίες, στα ορυχεία και στις καπνοβιομηχανίες είναι κάτι που μόνο η αριστερά μπορούσε να πετύχει. Ειλικρινά αναρρωτιέμαι για τα βαθύτερα ψυχολογικά αίτια που οδήγησαν πολλούς αριστερούς στη στήριξη της Ολυμπιακής.

    Από την άλλη βέβαια, ο Ελληνικός λαός αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο μέγας ηλίθιος της περίπτωσης. Γιατί να βλέπουμε διαδηλώσεις υπέρ των εργαζόμενων και να μη δούμε και μια διαδήλωση κατά τις σπατάλης των χρημάτων μας?

    Τέλος, το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι η κυβέρνηση μάλλον θα βγει και θα πει, ότι τα λεφτά που θα γλυτώσουμε με αυτή την υπόθεση σε σχέση με όσα θα πληρώναμε διατηρώντας την Ολυμπιακή δικαιολογούν την πρόταση. Το φοβερό είναι ότι θα έχουν δίκαιο!

    Τώρα λοιπόν, με το προηγούμενο που δημιουργείται, σειρά παίρνει και ο ΟΣΕ, που μπροστά στα χρήματα που καταναλώνει κάθε χρόνο, η Ολυμπιακή μοιάζει με πταίσμα…

    Reply
  3. Χωρίς να μπω επί της ουσίας στο θέμα -για τις αποδοχές και αν είναι ή όχι δίκαιες (επειδή ακριβώς δεν είμαι γνώστης του τι γίνεται στο εξωτερικό σε κρατικές ή ιδιωτικές ανάλγοες υπηρεσίες)- θα σχολιάσω ότι το κείμενο τούτο δεν είναι αντάξιο όλων των προηγούμενων δημοσιεύσεων. Εκείνα με πνεύμα κριτικής αμφισβήτησης διαφωνούσαν και πρότειναν χωρίς λαίκισμό και ψευτοδιλήμματα. Παρά τις όποιες διαφωνίες μου τα κείμενα του ιστολογίουσαν. Αυτό, δυστυχώς, λαϊκίζει.

    Reply
  4. το χειρότερο είναι όταν διαδηλώνουν με ελληνικές σημαίες!

    ευτυχως αυτο δεν το ειδα…

    δειμο πως τον εννοεις τον λαϊκισμο? δεν ειμαι οπαδος της γκρινιας για το εισοδημα αλλων, αν το κερδιζουν τιμια στην ελευθερη αγορα. Αλλα εδω μιλαμε για για ατομα που εχουν κανει απιστευτη ζημια στο δημοσιο, μιλαμε για δις ευρω (ξερεις τι σημαινει δις ευρω? ξερεις ποσα σχολεια, ΑΕΙ, συνταξεις πληρωνεις με τοσα λεφτα?) και τωρα μας εκβιαζουν για να φανε κιαλλα! Και τολμανε να το αποκαλουν δικαιωμα! Δεν ξερω αν εχεις γνωρισει υπαλληλους Ολυμπιακης, εγω δυστυχως τους εχω φαει στην μαπα για χρονια. Ειναι οι μακραν χειροτεροι απο οποιαδηποτε εταιρεια εχω πεταξει και συχνα πληρωνονται τους καλυτερους μισθους! Αν σου φαινεται λαϊκιστικο που οργιζομαι τι να σου κανω…

    JL

    Το ότι θα είχαν όμως οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, καλύτερη συμπεράσταση, ευρύτερη προβολή, και τόσο συντριπτική επιτυχία σε σχέση μετους εργαζόμενους στις κλωστουφαντουργίες, στα ορυχεία και στις καπνοβιομηχανίες είναι κάτι που μόνο η αριστερά μπορούσε να πετύχει.

    ελα ντε. να μιλαμε για ατομα που ισως δεν δικαιουνται αμεσα χρηματα απο το δημοσιο αλλα τελοσπαντων εχουν κακοπερασει στην ζωη τους, να το καταλαβω. Αλλα στηριξη στους εργαζομενους στην Ολυμπιακη, ισως την πιο προνομιουχα ταξη Ελληνων τις τελευταιες δεκαετιες?

    τα λεφτά που θα γλυτώσουμε με αυτή την υπόθεση σε σχέση με όσα θα πληρώναμε διατηρώντας την Ολυμπιακή δικαιολογούν την πρόταση.

    ε εδω κολλει η ατακα του Καραμανλη (πρεσβυτερου): ποιος τελικα κυβερναει αυτην την χωρα? δεν μπορει η κυβερνηση να τους απολυσει να τελειωνουμε? Μιλαμε για απιστευτη αυθαιρεσια, νομιζουν οτι μπορουν να κανουν ο,τι τους κατεβει! Εδω ανεχονται αυτους τους ανεγκεφαλους να ξεχυνονται στο αεροδρομιο και να κλεινουν τους διαδρομους απογειωσης!?!?!? Εγω περναω απο 7 ελεγχους για να μπω στο αεροπλανο και αυτοι τριγυρνανε λες και ειναι το τσιφλικι τους!!

    Reply
  5. Να θυμίσω επιπλέον S_G, ότι όταν η ιδιωτική εταιρία με τα υδροπλάνα δρομολόγησε πτήσεις στις λεγόμενες άγονες γραμμές του Αιγαίου η Ολυμπιακή κατέθεσε μήνυση εναντίον τους.

    Πρόσεξτε, τα υδροπλάνα δεν ζήτησαν καμία επιδότηση εισητρίου, καμία επιδότηση καυσίμων, καμία κατασκευή κρατικού αερολιμένα, καμία υποδομή πρόσβασης. Ζήτησαν μόνο άδεια πρόσδεσης στον εκάστοτε θαλάσσιο λιμένα.

    Η Ολυμπιακή κατέθεσε μήνυση! Είναι να τρελένεσαι. Γιατί? Γιατί έμπαιναν στο χωράφι που και κερδοφορία (μέσω επιδοτήσεων) της απέφερε και κοινωνική στήριξη (οι γνωστές παπαρίες περί εθνικού αερομεταφορέα).

    Γιατί ένα νησάκι βεβαίως και θεωρείται άγονο για ένα αεροσκάφος, επίσης θεωρείται άγονο για τρένο και για υπόγειο μετρό. Συγχαρητήρια, αλλά για υδροπλάνο των 10-15 θέσεων, το οποίο χρείαζεται μηδενικές υποδομές και είναι κατασκευασμένο ακριβώς για τέτοιες γραμμές το νησάκι ΠΑΥΕΙ να είναι άγονο.

    Δεν έχω μάθει νεότερα για την ιστορία αυτή, ελπίζω η Ολυμπιακή να έχασε πανηγυρικά στα δικαστήρια.

    Reply
  6. Εγω περναω απο 7 ελεγχους για να μπω στο αεροπλανο και αυτοι τριγυρνανε λες και ειναι το τσιφλικι τους!!

    Μα είναι τσιφλίκι τους… Κάποτε είχα τολμήσει να διαμαρτυρηθώ πριν από μία πτήση εσωτερικού οχι διότι είχαμε ήδη μία δίωρη καθυστέρηση αλλά γιατί μας είχαν στην αίθουσα αναμονής και δεν έκαναν καν τον κόπο να μας πουν γιατί καθυστερούμε. Έστω ότι παντού συμβαίνουν αυτά, αλλά σου λένε 50 συγγνώμη και σου εξηγούν τι πήγε στραβά. Μία κοπέλα, λοιπόν, που, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ήταν αεροσυνοδός, με παρατήρησε γιατί ενώ “ήμουν νέο παιδί” διαμαρτυρόμουν την στιγμή που τόσοι μεγάλοι άνθρωποι δε λέγανε κουβέντα (!) και μου διεμήνυσε ότι πελάτες σαν κι εμένα δε θέλει η ΟΑ! Φαντάζομαι ότι για να διώχνει πελάτες που δε γουστάρει κάποιοι της είχαν πει ότι η εταιρία είναι δική της. Και χαίρομαι που μαθαίνω ότι οι πιλότοι που συζητούσαν μαζί της κατά την επιβίβαση και με κοιτούσαν με ύφος “τι έγινε παλουκάρι, γιατί κακοκάρδισες την κοπελιά;” λαμβάνουν 11.000 ευρώ μηνιαίως. Αλλά έχω να πω κάτι και επί της ουσίας:

    Δείμε,

    Συμφωνώ με το σχόλιό σου κατά το ότι το κείμενο θα μπορούσε να είναι πιο ψύχραιμο και αναλυτικό. Αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ιστολόγοι της αΜ/Συν δεν έχουν απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή τους. Διαφωνώ, όμως, με αυτό:

    Χωρίς να μπω επί της ουσίας στο θέμα -για τις αποδοχές και αν είναι ή όχι δίκαιες (επειδή ακριβώς δεν είμαι γνώστης του τι γίνεται στο εξωτερικό σε κρατικές ή ιδιωτικές ανάλγοες υπηρεσίες)

    Δε θα σχολιάσω το γεγονός ότι το τι κάνουν οι ιδιωτικές εταιρίες δεν ενδιαφέρει τους πολίτες που χρηματοδοτούν μία κρατική επιχείρηση: είναι αυτονόητο ότι οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τα λεφτά τους – το κράτος δε διαχειρίζεται δικά του λεφτά. Επίσης, θα πω ότι η μονιμότητα θα πρέπει να συνυπολογίζεται – δεν μπορείς να απαιτείς τα ίδια χρήματα με κάποιον που δουλεύει όλη μέρα και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να απολυθεί. Θα πω, όμως, ότι ακόμα κι αν η ΒΑ και η κάθε ΒΑ έχει τέτοια κέρδη που της επιτρέπουν να δίνει μεγάλους μισθούς, βρίσκω ανεπίτρεπτο το να δίνει η ζημιογόνος ΟΑ τόσα χρήματα σε αεροσυνοδούς – μία δουλειά που την κάνει ο καθένας με λίγα κουτσοαγγλικούλια. Άντε να δεχθώ ότι οι καλοί πιλότοι είναι πιο δυσεύρετοι (αν και στην εποχή μας βγάζεις μία προκήρυξη χωρίς περιορισμούς εθνικότητας και θα έχεις 200 καλούς υποψήφιους για κάθε θέση) αλλά αεροσυνοδοί; Πόσο δύσκολο είναι να βρεις κάποιον που να μπορεί να σερβίρει καφέ εν πτήσει; Και πόσο άδικο θα είναι να του δίνεις 2500 αντι για 4600 ευρω; Ας είμαστε σοβαροί…

    Θα πει κανείς, γιατί να μην είναι κερδοφόρος και η ΟΑ; Ποιος φταίει; Πρώτα απ’ όλα, φταίνε και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι: δεν επιτρέπεται οι αεροσυνοδοί να μιλάνε αγγλικά με προφορά ελληνικής ταινίας του 60 και να μην καταλαβαίνει ο κόσμος τις οδηγίες, δεν επιτρέπεται το ύφος όλων να είναι “άσε μας τώρα ρε φίλε” και δεν επιτρέπεται να ρίχνει κανείς πασιέντζα για να προβλέψει αν θα πέσει σε απεργία ή όχι. Μάζεψε ποτέ κάποιο συνδικαλιστικό όργανο όλους αυτούς να τους πει ότι δε γίνεται να κράζουμε τους πελάτες γιατί θα την κάνουν σιγά σιγά και θα μας κλείσουν στο τέλος; Το ακριβώς αντίθετο… Αλλά, σίγουρα, φταίει, όπως μας λένε όλοι οι αδικημένοι, και το κράτος που είναι άθλιος μάνατζερ. Όμως, αφενός μεν, αυτό ακριβώς πάει να αλλάξει τώρα, αφετέρου δε ποιος είναι το κράτος; Δεν είμαστε όλοι εμείς; Ποιος έβαλε τον κάθε πικραμένο στις κρατικές επιχειρήσεις τύπου ΟΣΕ και κυρίως ΟΑ; Πώς γέμισαν με ανθρώπους περιττούς και ανεπαρκείς όλες αυτές οι εταιρίες; Εγώ δε θυμάμαι να κατέβηκα ποτέ να ψήφισα κανέναν για να με διορίσει αεροσυνοδό. Αυτοί που φωνάζουν τώρα έτρεχαν με σταυρωμένα ψηφοδέλτια στα χέρια για να βγει ο βλαχοκομματάρχης που θα τους διορίσει. Κι εγώ τουλάχιστον δε λέω “coffee please, tea please” όταν θέλω να προσφέρω καφέ ή τσάι, γιατί δε θέλω οι άνθρωποι να νομίζουν ότι τους ζητώ ένα ρόφημα ενώ επιδιώκω το αντίθετο. Αν και για 4.600 ευρώ με ένα προφισιένσι (sic) θα έπρεπε να το ξανασκεφτώ μάλλον… Όπως είπε και ο JL, καιρός να βγούμε κι εμείς τα κορόιδα στους δρόμους εναντίον των πραγματικών αδικιών. Άκου 4600 ευρώ τον μήνα ένας αεροσυνοδός… Δεν μπορώ να το χωνέψω!

    Reply
  7. Δεν υπάρχουν πολλά να πείς για την Ολυμπιακή . Κάθεστε τώρα και ανοίγετε συζήτηση με επιχειρήματα για τα αυτονόητα. Τρείς λέξεις μόνο . Πίσσα και πούπουλα!

    Reply
  8. Τι να κάνουμε SG…άμα πήγαινε να τους απολύσει θα ξεσηκώνονταν τα “σοσιαλιστικά” ελατήρια της χώρας και θα γινότανε χαμός…Δεν νομίζω ότι είχε και πολλά περιθώρια η κυβέρνηση στο ζήτημα…

    Reply
  9. Ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις και από τα υπόλοιπα τρέχοντα θέματα, αν αυτή η κυβέρνηση καταφέρει/προλάβει να (ξε)πουλήσει την Ολυμπιακή, θα ανακτήσω προσωπικά κάποιες ελπίδες για το μέλλον της χώρας.

    Προς το παρόν, εξακολουθώ να σοκάρομαι κάθε φορά που κάποιος γνωστός μου ή μη, που μοιάζει να καταλαβαίνει “πέντε πράγματα”, παραδέχεται ότι ταξίδεψε με την εταιρεία-καρκίνωμα…

    Reply
  10. εξακολουθώ να σοκάρομαι κάθε φορά που κάποιος γνωστός μου ή μη, που μοιάζει να καταλαβαίνει “πέντε πράγματα”, παραδέχεται ότι ταξίδεψε με την εταιρεία-καρκίνωμα…

    καλα μην υπερβαλουμε, δυστυχως μερικες φορες εισαι υποχρεωμενος να πεταξεις με Ολυμπιακη. Και εκει ειναι που τσαντιζομαι περισσοτερο, οταν βλεπω οτι κραταει slots που θα μπορουσαν να εξυπηρετουν τοσο καλυτερα αλλες εταιρειες, που μπαινω στο αεροπλανο και το βλεπω αδειο, που βλεπω τους αεροσυνοδους να ξυνονται λες και δεν εχουν καταλαβει οτι η εταιρεια τους χρεοκοπει. Ο εκονομιστ ειχε προσφατα μια τρομερη ατακα:

    Competition officials in Brussels have long been pursuing two loss-making airlines, Alitalia and Olympic, over illegal subsidies. Both are tragedies born of patronage on an epic scale. For years, decisions about hubs and route maps have been dictated by politicians and trade unions trying to preserve local fiefs. Their payrolls have been bloated by the appointment of mistresses of the powerful, their in-laws and idiot nephews.

    Reply
  11. Καλά κι εσύ δεν είναι μόνο ο καφές, τα παραλές νομίζω… Τέλος πάντων καταλαβαίνω τόσο το σκεπτικό όσο και συχνά την αγανάκτηση που μας θέτει περιορισμούς μαζί με την καθημερινότητα. Συγνώμη αν ήμουν πικρόχωλος.

    Reply

Leave a Comment