Πλαίσιο Computers ή «Οι αναξιόπιστοι»

Για πρώτη φορά λέω να χρησιμοποιήσω το Συνιστολόγιο ως όργανο διαμαρτυρίας. Έτσι, για να εκτονωθώ ρε παιδί μου…Και γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μου, οπότε δεν έχω να φοβηθώ τίποτε. Άλλωστε, η περιγραφή της εμπειρίας μου μπορεί να αντιστοιχεί στις εμπειρίες άλλων πολλών. Και μπορεί –έστω ξώφαλτσα- να βοηθήσει κάπως στο ταρακούνημα διαδεδομένων ψευδών πεποιθήσεων για την εταιρεία Plaisio Computers

Παρήγγειλα τη Δευτέρα που μας πέρασε έναν εκτυπωτή μέσω Internet. H Plaisio Computers έχει μια εντυπωσιακή σελίδα στο διαδίκτυο, όπου σε πληροφορεί ότι για παραγγελίες άνω των 45 ευρώ, γίνεται δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα. Και δεν μένει εκεί…Σου εξηγεί με ακρίβεια ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι πληρωμής στη διάθεση του αγοραστή και ότι το maximum αναμονής του παραγγελθέντος προϊόντος για τους κατοίκους πρωτεύουσας νομού στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι δύο ημέρες. Μάλιστα στη σελίδα δίδεται και το ακόλουθο παράδειγμα:

«Για παράδειγμα, εαν βρίσκεστε σε Πρωτεύουσα Νομού και παραγγείλετε έως τις 15:00 την Τρίτη θα παραλάβετε την Πέμπτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα παραλάβετε την Παρασκευή.»

Εδώ αρχίζει η προσωπική μου εμπειρία: Παρήγγειλα τη Δευτέρα στις 14:15 μέσω διαδικτύου. Το απόγευμα της Τρίτης μου στείλανε email, ενημερώνοντάς με ότι «υπάρχει κάποιο θέμα με την παραγγελία μου και να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί τους». Επικοινώνησα άμεσα μαζί τους. Με ανάγκασαν να αλλάξω τον τρόπο πληρωμής (από αντικαταβολή να τον κάνω πιστωτική κάρτα, γιατί –λέει- έπρεπε να γίνει προεξόφληση της μεταφορικής επειδή το αντικείμενο που παρήγγειλα δεν μπορούσε να σταλεί με το ταχυδρομείο). Δυσφόρησα, γιατί πουθενά δεν υπήρχε στη σελίδα τους σχετικός όρος, αλλά συμφώνησα και έδωσα τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας μου. Κατόπιν, με ενημέρωσαν ότι η παραγγελία θα δοθεί στη μεταφορική την Τετάρτη και θα έρθει σε εμένα την Παρασκευή. Ξαναδυσφόρησα, γιατί ενώ η παραγγελία μου είχε γίνει Δευτέρα και έπρεπε να περιμένω να είναι εδώ μέχρι την Τετάρτη –ή βαριά, άντε την Πέμπτη!- ξαφνικά πήγαινε πιο μακριά η βαλίτσα. Δεν είπα όμως και πάλι τίποτε και δέχτηκα να παραλάβω Παρασκευή. Και εκεί τέλειωσε η αρχική επικοινωνία μου με το Πλαίσιο…

Σήμερα, περίμενα απ΄το πρωί τον εκτυπωτή μου. Έχω να τυπώσω αρκετά πράγματα. Αυτός δεν ήρθε ποτέ. Επικοινώνησα πριν από πέντε λεπτά με την Plaisio Computers. Με στήσανε στο τηλέφωνο (χωρίς χρέωση ευτυχώς) για πέντε λεπτά. Ξανατηλεφώνησα και μου απάντησε η ευγενέστατη Ρ.Κ. Της εξήγησα την όλη κατάσταση και ρώτησα πού είναι η παραγγελία μου. Μου απάντησε μετά από σύντομη αναζήτηση, ότι τελικώς ο εκτυπωτής μου θα βρίσκεται στις αποθήκες της μεταφορικής στην πρωτεύουσα νομού όπου βρίσκομαι, αύριο στις 7.30 το πρωί (όχι νωρίτερα). Και ότι επειδή η εν λόγω μεταφορική δεν παραδίδει Σάββατο, θα παραλάβω τον εκτυπωτή μου τη Δευτέρα…Μου πρότεινε όμως, να συνεννοηθώ αν θέλω με τη μεταφορική ο ίδιος, για να πάω αύριο το πρωί να παραλάβω ο ίδιος τον εκτυπωτή από τις αποθήκες της μεταφορικής… Μου πρότεινε δηλαδή ενώ παρήγγειλα εκτυπωτή για να μου έρθει στο σπίτι την Τετάρτη ή Πέμπτη, να πάω τα χαράματα του Σαββάτου ο ίδιος να τον πάρω από κάποιες αποθήκες…Μολών Λαβέ δηλαδή, ένα πράγμα η Plaisio Computers!

Αύριο φεύγω ταξίδι στις 7 το πρωί. Οπότε, ο εκτυπωτής θα μου παραδοθεί τελικώς τη Δευτέρα. Θα έχουν γίνει όλα διαφορετικά απ’ ό,τι μου υποσχέθηκε η Plaisio Computers. Έχει αλλάξει ο τρόπος πληρωμής, που υποτίθεται, ήταν στη διάθεσή μου. Έχει αλλάξει και ο χρόνος παράδοσης και μάλιστα δύο φορές: Από Τετάρτη σε Παρασκευή και από Παρασκευή σε Δευτέρα. Έχει αλλάξει και ο τρόπος παράδοσης ουσιαστικά: «Αν τον θέλεις στην ώρα του ktsynistologe, πήγαινε πάρ’τον μόνος σου!» Εμείς, θα στον φέρουμε όποτε γουστάρουμε!

Υγ. Ο διευθυντής του τμήματος παραγγελιών της Plaisio Computers για την ηπειρωτική Ελλάδα, μπορεί να είναι ένας καλός άνθρωπος. Αλλά με καλούς ανθρώπους (μόνο) δεν πάει μπροστά μια εταιρεία. Πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να είναι και αξιόπιστοι…

16 thoughts on “Πλαίσιο Computers ή «Οι αναξιόπιστοι»”

  1. Αγαπητέ είσαι τυχερός γιατί τουλάχιστον από το ΠΛΑΙΣΙΟ κάποια στιγμή θα λάβεις τον εκτυπωτή. Αν τον είχες αγοράσει από το edirect όμως θα είχες χάσει τα λεφτά σου για πάντα !!!

    Reply
    • Παιδιά ένα θα σας πω, το πλαίσιο είναι αναξιοπιστο εντελώς και κοροϊδεύει όχι μόνο αυτούς που αγοράζουν αλλά και αυτούς που θέλουν να εργαστούν!
      Σταίλνεις βιογραφικό, περνάς συνέντευξη,σε στελνουν να δουλέψεις μια μέρα για να δούν την επικοινωνία σου, ξανα συνέντευξη, μετά εκπαίδευση, σου δίνουν κάτι τόμους και σου λένε θέλω να τα ξέρεις, σε έχουν απο το πρωι εκεί πας μετά σπίτι σου βράδυ και να προλάβεις τι;
      μετα σε κατάστημα για τρεις μέρες για να δουν πως θα τα πας, στη συνέχεια παλυ εκπαίδευση και στο τέλος δεν κολόνουν να σου πουν δεν κάνεις πρέπει να φύγεις
      ενώ σου έχουν προαναφέρει στις αρχές οτι δεν θέλουν έτοιμους υπαλλήλους, οτι δεν θέλουν πτυχίο, σου δίνουνε να μάθεις πράγματα που άλλοι κάνουνε 4 χρόνια σχολή για να τα μάθουν.
      Θα έπρεπε να ντρέποντε παίζουν με τον ανθρωπινο πόνο με την ανθρώπινη ψυχή, σας ζητώ όσοι έχετε το ίδιο πρόβλημα να επικοινωνίσετε μαζί μου στο e-mail andrionikaterina@GMAIL.COM kai min anisixite tha vroume to dikio mas o aderfos mou einai dikigoros ef ariou pagou , mou eipe oti an mazeftoume panw apo 30 atoma mporoume na zitisoume apozimiwsi gia polla pragmata den tha tous afisoume frago ase pou an prosfigoume meta kai stin evropi ektos apo to prostimo pou tha fane mporoun mexri kai na tous to sfrgisoun to g….no!!!
      eimaste eidi kapoia atoma kai perimenoume kai esas!!

      Reply
  2. Και τι θα είχε συμβεί εάν σε είχαν εξυπηρετήσει όπως ακριβώς έπρεπε, (κυκλοφορούμενε) kt; ;-)

    Reply
  3. Ήταν ένα αποτυχημένο quasi internal joke προοριζόμένο για όσους αναγιγνώσκουν (ή εμπλουτίζουν) το Cogito και το Συνιστολόγιο. Η παρένθεση αναφερόταν στον καινούργιο υποτομέα που προστέθηκε (επάνω δεξιά) και αποτέλεσε την αφορμή να ταυτίσω τον Κ.Τ. του περιοδικού με τoν kt του blog.

    Reply
  4. Πρίν από 20 μέρες παρήγγειλα εναν υπολογιστή για το ξενοδοχείο μου αξίας ~2.500,00€, χωρίς οθόνη (την είχα πάρει αρχές του μήνα αξίας ~700,00€). Σύνολο 3.200,00€. Τα εξαρτήματα δεν ηταν ετοιμοπαράδοτα και έπρεπε να περιμένω.

    Πρίν από 3 μέρες και κατόπιν συνεχών ενοχλήσεων από την πλευρά μου, ενημερώθηκα από το πλαίσιο ότι είναι έτοιμος. Σήμερα μου έστειλαν έναν υπολογιστή με αλλαγμένη την ψύκτρα για την μητρική, (χωρίς να με ενημερώσουν?!!!) όπου έλειπαν συνολικά 6 κομμάτια απο την αρχική παραγγελία.. (πληκτρολόγιο, ποντίκι, vga cooler, κτλ.)

    Σε ερώτηση ποιός έδωσε την ‘εγκριση να φύγει ο υπολογιστής με τέτοιες ελλείψεις, η απάντηση που πήρα είναι οτι δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να μιλήσω επί του θέματος. Και μιλάμε για μια απλή συναρμολήγηση υπολογιστή απο μια εταιρία εισηγμένη στο Χ.Α.Α με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ και υποτίθεται !!!!

    Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του υπεύθυνου? (υπάρχει άραγε?)

    Στην διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

    Παρακάτω σας παραθέτω την παραγγελία..

    Κωδικός παραγγελίας: 385640-0030209558
    Παραστατικό: Τιμολόγιο

    Μέθοδος αποστολής: Αποστολή στο χώρο σας (Πανελλαδικά)

    Μέθοδος πληρωμής: Πιστωτική κάρτα
    Όνομα κατόχου: Αρ. κάρτας:
    Δόσεις: 12 δόσεις
    Ημ/νια λήξης κάρτας: Ιανουάριος 09

    Κωδικός πελάτη: 0001190584

    Κατάσταση Παραγγελίας: Τιμολογημένη
    Η παραγγελία σας έχει τιμολογηθεί

    Reply

Leave a Comment