Λίβελος κατά του Νίκου Παρασκευόπουλου, μέρος Β΄

Ρε σεις, δεν τον προλαβαίνω τον άνθρωπο. Δυο μήνες μετά τις εκλογές και ο Νίκος Λιμπερταδόρ κερδίζει με το σπαθί του νέα ειδική ανάρτηση, εξαιρετικά αφιερωμένη.

Πάμε:

1. Διορισμός Προέδρου ΣτΕ

Είσαι ΥπΔικ. Εισηγείσαι στο Υπ. Συμβούλιο τον Χ για την θέση του Προέδρου ΣτΕ, αλλά αυτό αποφασίζει υπέρ του Ψ. Τι επιτάσσει η ευθιξία;

Κατά την ειδησεογραφία των ημερών, ο ΝΠ πρότεινε ως νέο Πρόεδρο του ΣτΕ τον Αντιπρόεδρο του Δ΄ Τμήματος Πετρούλια, μια καλή επιλογή, όπως ακούγεται. Αντ’ αυτού, το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή ο Τσίπρας, επέλεξε τον Σακελλαρίου, μια κάκιστη επιλογή, όπως ακούγεται (Ο νέος Πρόεδρος ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου είχε καταψηφίσει τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια (ΟλΣτΕ 460/2013). Τι θα ψηφίση άραγε, όταν φτάση στην Ολομέλεια ο αντίστοιχος νόμος Χριστοδουλοπούλου; Αγωνία. #δεύτερη_φορά_αριστερά). Κυκλοφόρησε μάλιστα ότι τον Σακελλαρίου πρότεινε/επέβαλε πίσω από την πλάτη του ΝΠ ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος.

Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβή να μην εισακούεται, με αυτόν τον τρόπο μάλιστα, η εισήγηση του ΥπΔικ. Ίσως ναι, δεν το αποκλείω. Ξέρω όμως πολύ καλά τι κάνει ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που τον έχουν για διακοσμητικό ΥπΔικ, ανίκανο να κρίνη για τις κεφαλές των ανωτάτων δικαστηρίων: παραιτείται.

2. Υπόθεση Χάιντς Ρίχτερ.

Στο ΥπΔικ έχει υποβληθή εδώ και μήνες υπόμνημα με αίτημα την κατάργηση του άρ. 2 Ν. 927/1979 για την άρνηση γενοκτονίας εξ αφορμής της ποινικής δίωξης κατά του Καθηγητή Χ. Ρίχτερ. Με μηδενικό αποτέλεσμα, ίσως επειδή ο Υπουργός ήταν απασχολημένος με τον διορισμό απεργών δικαστών σε ανώτατες πολιτειακές θέσεις. Τελικά, αποδεικνύεται ότι είχε και άλλες ασχολίες.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο 2015 κατατέθηκε, εντάξει, κατέθεσα εγώ, το εξής υπόμνημα:

Υπόμνημα Ρίχτερ προς ΥπΔικ by athananag

Όπου περιείχετο η εξής σαφής νύξη:

Σας καλώ λοιπόν, με συνείδηση της θεσμικής σας ιδιότητας, να προβείτε άμεσα στην κατάργηση του άρ. 2 Ν. 927/1979. Δεν μπορώ άλλωστε να μην παρατηρήσω ότι το Υπουργείο, διά του Ν. 4322/2015, έτεινε ευήκοον ους στα αιτήματα διαφόρων άλλων κοινωνικών ομάδων (π.χ. καταδικασμένων για βαρέα κακουργήματα, δολοφόνων, τρομοκρατών κ.τ.τ.). Τρέφω συνεπώς την βάσιμη ελπίδα ότι το αίτημα ενός 77χρονου πολυγραφότατου και παρασημοφορημένου Νεοελληνιστή δεν θα συναντήσει χειρότερη μεταχείριση από τις ως άνω κοινωνικές ομάδες.

Το υπόμνημα παρέλαβε εις εκ των ΓΓ του ΥπΔικ, ο Κωστής Παπαϊωάννου, που προβληματιζόταν κιόλας εκείνον τον καιρό για αλλαγές στην αντιρατσιστική νομοθεσία (ο κυρίως ΓΓ του ΥπΔικ Κ. Κοσμάτος δεν μπόρεσε τελικά να με δεχθή, διότι εκείνη την ημέρα δεχόταν αντιπροσωπεία από τις Σκουριές. Τι δουλειά είχαν αντιπρόσωποι διωκομένων από τις Σκουριές στο Υπουργείο Δικαιοσύνης; Ασφαλώς όχι να επηρεάσουν μια εν εξελίξει ποινική δίωξη υποθέτω). Για τις αλλαγές που πράγματι εισηγήθηκε ο Παπαϊωάννου, γελάστε παρακάτω.

Κωστής Παπαϊωάννου
Κωστής Παπαϊωάννου

Το αντισυνταγματικό άρ. 2 Ν. 927/1979 δεν καταργείται τελικά ούτε με το νέο νομοσχέδιο του ΝΠ. Δικαίωμά του και μαγκιά του, απλώς να ξεκαθαρίζουμε με ποιους είναι:

Νίκο Παρασκευόπουλε (και Κωστή Παπαϊωάννου), είσαι με τους διώκτες του Ρίχτερ.

3. Υπόθεση Πάνου Λάμπρου.

Έγραφα, με την σπάνια κριτική μου ικανότητα, στον προηγούμενο λίβελό μου, για τον οποίο εχολώθησαν μερικοί μερικοί:

η πολιτική στόχευση του νομοθέτη, δηλαδή του Παρασκευόπουλου προσωπικά, ήταν η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που έχουν προβάλει κατά καιρούς οι διάφοροι Ρωμανοί, Πυρήνες κλπ… πρόκειται αντικειμενικά για ένα (όχι αντιτρομοκρατικό, αλλά) φιλοτρομοκρατικό νομοθέτημα.

Βουλωμένο γράμμα διάβαζα ε;

Ο Πάνος Λάμπρου διωρίστηκε Ειδικός Συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του ΥπΔικ Ν. Παρασκευόπουλου με το ΦΕΚ ΥΟΔΔ 328/12.05.2015. Έμμισθος. Κάποιος που διορίζεται στο πολιτικό γραφείο του ΝΠ είναι το αφτί και το μάτι του Υπουργού, είναι ο αντ’ αυτού. Καταλογίζονται στον Υπουργό απαξάπασες οι πράξεις του, πολλώ δε μάλλον όταν δεν τις αποδοκιμάζει.

Πάνος Λαμπρου
Πάνος Λάμπρου

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι τα μαλακιστήρια των ΣΠΦ είχαν ανοιχτή γραμμή απευθείας με το γραφείο του ΥπΔικ Νίκου Παρασκευόπουλου. Με ταξίματα κλπ. Το ύφος των αποκαλυφθεισών συνομιλιών, Νίκο Παρασκευόπουλε, δεν είναι εκείνο της τυπικής υπηρεσιακής επαφής ούτε καν ακόμα της ανθρώπινης επικοινωνίας. Όταν ο υπάλληλός σου Πάνος Λάμπρου έλεγε “δεν είναι δικός μας ο Πανούσης“, ποιο ακριβώς ήταν αυτό το “μας” που ενώνει εσένα, τον Λάμπρου και την ΣΠΦ, αλλά αφήνει εκτός τον Πανούση; Η ΑΚΟΑ;

(Διαφορά Μπαλτάκου με Λάμπρου: ο Μπαλτάκος δεν έταξε ρουσφέτι στον ιδεολογικό του συνοδοιπόρο.
Σκέψου συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη: “Δεν μας έβγαλες έξω, όπως συμφωνήσαμε”, “Δεν είναι δικός μας ο Δένδιας, αλλά θα τον διώξουμε”).

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Η διαφορά πολιτικής είναι οφθαλμοφανής: Αν είσαι Καθηγητής Ιστορίας, διωκόμενος για τις ιδέες σου, οι πόρτες του ΥπΔικ είναι κλειστές. Αν είσαι φυλακισμένος τρομοκράτης όμως…, τότε οι πόρτες είναι ανοιχτές. Όπως περηφανεύεται και ο Πάνος Λάμπρου, έγιναν δεκτά όλα, όλα, όλα, ξαναλέω όλα τα αιτήματα των κρατουμένων.

Νίκο Παρασκευόπουλε (και Πάνο Λάμπρου), είσαι με τους βομβιστές και τους τραπεζοληστές και τους δολοφόνους του Δημήτρη Μίχα, του ταξιτζή στην Πάρο.

4. Μηνυτήρια αναφορά κατά Πανούση και δημοσιογράφων.

Αφού λοιπόν ο Πανούσης επικοινώνησε με την (θεούσα και συντοπίτισσα) ΕισΑΠ, όπως του υπεδείχθη από τον Τσίπρα, τι κάνουν τα τσιπρόπουλα; Καταμηνύουν τον Πανούση και τους συνεργούς του!

Και καθόσον αφορά τον ίδιο τον Πανούση και το γελοίο της καταμήνυσης υπουργού από συναδέλφους του υπουργούς, δεν με πολυενδιαφέρει. Το πράγμα όμως είναι καθαυτό πολύ σοβαρό:

Πρώτον, ο Υπουργός Δικαιοσύνης καταμηνύει δημοσιογράφους που απεκάλυψαν πληροφορίες που τον δυσαρέστησαν. Κρυμμένος πίσω από την ασυλία του. Βέβαια, και η πρώην Πρωθυπουργός, νυν Πρόεδρος ΑΠ και απεργοδικάστρια Βασιλική Θάνου έχει υποβάλει μήνυση για τροχαίο, στην οποία επιμένει χρόνια μετά. Αλλά η εξουσία υποχρεώνει σε περιορισμούς: ο ΥπΔικ δεν έχει κανένα πολιτικό δικαίωμα να υποβάλη μηνύσεις. Που θα της χειριστούν δικαστικοί λειτουργοί που προσβλέπουν στην καλή του παρασκηνιακή θέληση.

Η μηνυτήρια αναφορά Παρασκευόπουλου και Τόσκα κατά δυσάρεστων δημοσιογράφων αποτελεί φιμωτική απόπειρα κατά της δημοσιογραφικής ελευθερίας. Δεν κατανοούν οι αφελείς ότι η μήνυση καθαυτήν και από μόνη της συνιστά κατατρομοκράτηση των απείθαρχων δημοσιογράφων.

(Αλήθεια, ο εντολοδόχος της ΣΠΦ Παν. Λάμπρου δεν κατέθεσε καμία μήνυση. Κατέθεσε όμως ο εργοδότης του Ν. Παρασκευόπουλος. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή ο ίδιος ο Λάμπρου δεν αμφισβητεί ούτε τις συνομιλίες ούτε την νομιμότητα των υποκλοπών τους;)

Η δημοσιογραφική ελευθερία δεν θα υποκύψη στον συνοδοιπόρο των τρομοκρατών. Μακάρι να ασκηθή δίωξη για τα γελοιογραφικά αδικήματα που αναφέρεται ότι καταμηνύθηκαν (ξέχασε μου φαίνεται την εσχάτη προδοσία στην μηνυτήρια αναφορά του κατά του Πανούση ο εργοδότης του Λάμπρου.). Η καταδίκη από το Στρασβούργο είναι βέβαιη.

Νίκο Παρασκευόπουλε (και Νίκο Τόσκα), είσαι εχθρός της δημοσιογραφικής ελευθερίας.

5. Νομοσχέδιο ΥπΔικ.

Ωπ, ξέχασα τον αντιρατσιστή τον Παπαϊωάννου. Που δεν ασχολήθηκε με την lex richteriana, αλλά αναμορφώνει και πάλι την αντιρατσιστική λεγόμενη νομοθεσία, παλιά του τέχνη κόσκινο. Μπορεί να μην κατήργησε το επαίσχυντο άρ. 2 Ν. 927/1979, αλλά φιλοτέχνησε ένα ολοκαίνουργιο κωμικοτραγικό άρθρο στον ταλαίπωρο Ποινικό μας Κώδικα, το προτεινόμενο άρ. 361Β, που έχει ως εξής:

Όποιος προμηθεύει αγαθά ή προσφέρει υπηρεσίες ή αναγγέλλει με δημόσια πρόσκληση την παροχή ή προμήθεια αυτών αποκλείοντας από καταφρόνηση πρόσωπα λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

Το άρθρο αυτό διώκει φαινόμενα όπως τις αιμοδοσίες ή τα συσσίτια μόνο για Έλληνες της ΧΑ. Επειδή κάποιος τούς σφύριξε ότι τέτοιες αιμοδοσίες, αποκλειστικά για τα μέλη τους, διοργανώνουν και οι Χιώτες δικηγόροι ή οι Εβραίοι, έβαλαν μέσα την καταφρόνια, ένα ανήκουστο μέχρι τα τώρα όρο. Οπότε, υποτίθεται ότι ο εισαγγελέας θα επιτρέπη τις καλές αιμοδοσίες, που δεν γίνονται από καταφρόνεση, και θα διώκη τις κακές τις καταφρονητικές.

Στο άρθρο αυτό έγραψα το εξής σχόλιο κατά την δημόσια διαβούλευση (Αδημοσίευτο ακόμα, αναμένει έγκριση. Τα σχόλια βέβαια υπό το άρ. 1 έφτασαν από 150 στα 230 όσο το κακόμοιρο το δικό μου περιμένει την έγκριση του κ. διαχειριστή. Κύριε διαχειριστά, μην με λησμόνει!):

10 Νοεμβρίου 2015, 17:42 | Αθ. Αναγνωστόπουλος Μόνιμος Σύνδεσμος
Η ένταξη του προτεινόμενου ψευδεγκλήματος στο κεφάλαιο περί προσβολών της τιμής φανερώνει ελλιπή εξοικείωση με την διδασκαλία περί συλλογικής εξύβρισης. Η δημόσια πρόσκληση, παροχή κλπ εξ ορισμού δεν κατατείνει στην εξατομικευμένη προσβολή της τιμής ενός συγκεκριμένου κοινωνού του δικαίου. Προτεινόμενη βιβλιογραφία: Androulakis, Die Sammelbeleidigung, Κιούπης, Η εξύβριση, Σπινέλλης, Εγκλήματα κατά της τιμής.

Όσο για την προσθήκη του καινοφανούς υποκειμενικού στοιχείου του αδίκου «από καταφρόνηση», δημιουργεί ξεκάθαρα φρονηματικό άδικο, αναγόμενο μάλιστα στις πολιτικές επιλογές του υποτιθεμένου δράστη. Η αοριστία του και το δυσαπόδεικτό του συγκρούονται με την αρχή nullum crimen sine lege certa, καθώς είναι αδύνατον να προβλέπεται εκ των προτέρων τι απαγορεύεται και τι όχι, και εξασφαλίζουν την κατά βούληση χρήση της διάταξης εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων των εκάστοτε κυβερνώντων.

6. Εκτέλεση εις βάρος του γερμανικού Δημοσίου.

Όοοοοοοοοχι Νίκο Παρασκευόπουλε, εγώ δεν ξεχνώ:

Ο ΥπΔικ, τον Γενάρη 2015 έτοιμος να επιτρέψη την εκτέλεση εις βάρος του γερμανικού δημοσίου, δέκα μήνες κοιλοπονά την ετοιμότητα.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη. Αλλά κουράστηκα.

11 thoughts on “Λίβελος κατά του Νίκου Παρασκευόπουλου, μέρος Β΄”

  1. Εχω την εντυπωση οτι οπως η Μερκελ κραταγε τους αλλους απο τα αχαμνα με τον Χριστοφορακο, αυτοι κρατανε τον Τσιπρα με τις σχεσεις του με τρομοκρατες.
    Δεν πρεπει να ειναι τυχαιο το οτι πριν ξεκινησουν οι διωξεις εναντιον της Χ.Α καποιοι νεοδημοκρατες εκαναν λογο για τα “δυο ακρα”.
    Τελικα φαινεται οτι αποφασιστηκε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε πολλες αμαρτιες και δεν χρειαζοταν να λαβουν τετοια μετρα εναντιον του.
    Συμφωνα αλλωστε με τα “Πρωτοκολλα” (παλι θα συνωμοσιολογησω) ολοι οι αχυρανθρωποι των τραπεζιτων ηγετων της παγκοσμιοποιησης πρεπει να εχουνν αμαρτιες για να τους κρατανε”.
    Πρεπει να εχουν ενα “Παναμα” (σκανδαλο της εποχης) οπως γραφουν.

    Θα ηθελα να μου προτεινεις αν υπαρχει καποιο κειμενο για την υποθεση Ριχτερ που αναφερεις, γιατι δεν την εχω ξανακουσει και φαινεται ενδιαφερουσα.

    Reply
  2. Φιλε Γιωργο Γιαγκο, δυστυχως εχεις δικιο σε οτι αφορα την πρωτη παραγραφο του σχολιου σου. Η αμαρτωλη σχεση των ΣΥΡΙΖΑίων με τους τρομοκρατες τους πιθανον να τους καθιστα ευαλωτους σε εκβιασμους.

    Τωρα τι τα ΄θελες παλι αυτα με τα “Πρωτοκολλα”; Για ονομα του Θεου ρε Γιωργη, οι απογονοι του Αβρααμ φταινε που μας κυβερναει ενα κομμα-παρακλαδι της 17Ν; Σε λιγο θα μας πεις οτι αυτοι φταιγανε για το ατυχημα στο Τσέρνομπιλ!

    Δες ποιον ψηφισαν αυτοι και ποιον ψηφισαμε εμεις Γιωργη!
    Ο Πρωθυπουργος του Ισραηλ Β. Νρτανιαχου υπηρετησε στους κομμαντος του Ισραηλ και τραυματιστηκε σε μαχη κατα τρομοκρατων-αεροπειρατων, ενω ο δικος μας ο Τσιπρας ηταν βυσματιας στο Στρατο και ειναι τατσι-μητσι-κωτσι με τους τρομοκρατες. Αντι να βριζουμε το Ισραηλ, θα επρεπε να το εχουμε φωτεινο παραδειγμα Γιωργη!

    Τωρα για τον Ριχτερ θα στα ελεγα εγω, αλλα πιστεψε με δεν αξιζει τον κοπο να ασχολεισαι. Και μην περιμενεις αντικειμενικη πληροφορηση απο τον……συνηγορο του.

    Reply
  3. Καλύτερα δες εσυ ποιος ελεγχει τα ΜΜΕ που πειθουν τους Ελληνες να ψηφιζουν αστρατευτους και βυσματιες και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ διεθνιστες και τους Ισραηλινους το αντιθετο.
    Ουτε οι Ελληνες γεννιουνται με το γονιδιο του μαλακα ουτε οι Εβραιοι ξαφνικα εγιναν υπερεγκεφαλοι.
    Οι λαοι καθοδηγουνται και χειραγωγουνται οπως αναφερουν τα πρωτοκολλα

    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Σ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΜΑΣ, Ο ΤΥΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.

    Και για να μην ειμαι μονοτονος ακου το και απο τον Μπακουνιν

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΠΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΜΕΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥΣ.

    Αλλη φορα θα σου ριξω και λιγο Αδολφο.
    Προς το παρον δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξαναρχισουμε την ιδια συζητηση

    Reply
    • Και επι τουρκοκρατιας αν μιλαγες με ασεβεια για τον σουλτανο, σε αποκεφαλιζαν.
      Η διαφορα ειναι οτι οι Τουρκοι οπως και οι αλλοι κατακτητες και ηγεμονες ειχαν στρατιωτικη ισχυ και αυτη χρησιμοποιουσαν. Οι σημερινοι, εχουν οικονομικη δυναμη κι αυτην μεταχειριζονται.
      Ας αφησουμε αν θελεις τον φυλετικο χαρακτηρισμο, ο οποιος ισως ειναι και το τελευταιο που ενδιαφερει και πες μου αν σου φαινεται παραλογη η θεση μου οτι τα ΜΜΕ εφοσον ειναι επιχειρησεις και μαλιστα συνηθως (στην Ελλαδα παντα) ζημιογονες, δεν μπορει παρα να ειναι στα χερια της πλουτοκρατιας και επομενως δεν προσπαθουν να ενημερωσουν σωστα, αλλα να αποκοιμησουν τον κοσμο για να μπορουν να τον γδυνουν.
      Αν αυτο δεν ειναι παραλογο, τοτε το οτι ο περισσοτερος κοσμος πειθεται να ακολουθει (εστω και γκρινιαζοντας) τον δρομο που δειχνουν τα ΜΜΕ, σημαινει οτι ο κοσμος μαντρωνεται και αρμεγεται απο τους πονηρους που κατεχουν τα μεσα προπαγανδας.
      Γιατι αραγε καποια θεματα ειναι “απαγορευμενα” απο τα ΜΜΕ;
      Γιατι αραγε πειθονται ακομη και ανθρωποι που δηλωνουν φιλελευθεροι και σιχαινονται τις απαγορευσεις, να προσπαθουν να απαγορευσουν τα ιδια θεματα;
      Ποιος σε καταντησε ετσι;
      Να δηλωνεις λατρης της ελευθεριας και να προσπαθεις να επιβαλλεις την γνωμη σου δια της φιμωσης των αντιθετων αποψεων;
      Στο ξαναπα οτι αν οι θεσεις μου ειναι τοσο κραυγαλεα ηλιθιες ωστε να μην χρειαζονται ουτε καν σκεψη για να τις απορριψεις, θα περιμενα να σου ειναι και πανευκολο να τις αντιμετωπισεις, εσυ η οποιος αλλος, εδω η οπου αλλου.
      Προσωπικα, πουθενα και οπως βλεπεις ουτε εδω εχω αποφυγει την αντιπαραθεση αποψεων με κανενα.
      Εχω συζητησει με δημοσιογραφους, καθηγητες πανεπιστημιου, πολιτευτες και αρχηγους κομματων και εχω προσπαθησει να κανω διαλογο με ακομη περισσοτερους, αλλα το αποφυγαν.
      Θα σου πω ενα πραγμα.
      Αν υπαρχει καποιος που μπορει να αντιμετωπισει την λογικη και τα στοιχεια που υπαρχουν, δεν τον συναντησα ακομη.
      Αν εσυ ενοχλησαι, που να δεις τι παθαινουν κατι αριστεροι που με “φιλοξενουν”. Μονο που δεν κλαινε.
      Καπου ειναι και αδικια, γιατι ειναι οι πιο τιμιοι που δεν αντεχουν να κοβουν τα σχολια των αντιθετων και οπως κι εσενα δεν μ αρεσει να τους στεναχωρω, αλλα ετσι ειναι δυστυχως ο κοσμος.
      Οι καλοι την πληρωνουν.
      Αν θελεις να απαλλαγεις λοιπον ειναι ευκολο. Σταματα να πατας σε δυο βαρκες και παρτο αποφαση οτι δεν σ αρεσει στ αληθεια η ελευθερια του λογου. Σβηνεις τα σχολια μου και ξεμπερδευεις.
      Εγω παντως δεν θα σου δωσω την ικανοποιηση να λογοκρινεις σαν δικτατορας και να θεωρεις τον εαυτο σου δημοκρατη.

      Reply
    • Γιατι; Αφου εχουν αμεση σχεση με το θεμα μας. :))

      Και εξηγουμαι:

      Ο Βρεττανος ιστορικος Ντέιβιντ Ιρβιγκ ειχε αποψεις περι της τυχης των Ισραηλιτων στο Β ΠΠ που εγω θεωρω εσφαλμενες. Αποτελεσμα: Η γερμανικη Κυβερνηση του απαγορευε για 19 χρονια να πατησει επι γερμανικου εδαφους.

      Η Ελλαδα μπορει να κανει το ιδιο στον Ριχτερ. Γιατι αν επιβαλλει η Γερμανια αυτη τη διοικητικη (και ΟΧΙ ποινικη) κυρωση δεν ειναι προβλημα, ενω αν το κανει η Ψωροκωσταινα στον Ριχτερ ειναι “καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων;”

      Το αιτημα του Ριχτερ ειναι ασφαλως παγκοσμια πρωτοτυπια: Να αλλαξει ο Νομος για χαρη του.

      Ενω μπορει απλα να παει στο Δικαστηριο και να πει: “Συμφωνοι, ο Νομος λεει αυτό. Ομως το Συνταγμα της Ελλαδας οριζει οτι υπαρχει απολυτη ελευθερια του λογου, και αυτο υπερισχυει του Νομου.”

      Τι άλλο λεει ο απιθανος κ. Ριχτερ; «Αφου χαϊδευετε τους τρομοκρατες , χαϊδεψτε και εμενα”. Ωραιος….

      Αλλα το πλεον εκπληκτικο είναι το εξης:
      «Πρεπει να συνεκτιμηθει με εξαιρετικη προσοχη ο διεθνης αντικτυπος που εχει ηδη προκαλεσει η εις βαρος μου διωξη και μαλλιστα στην πατριδα μου Γερμανια.»

      Δηλαδη; Βγηκαν οι Γερμανοι να διαδηλωνουν υπερ του Ριχτερ; Εγινε πρωτο θεμα στις ειδησεις; Μιλουσαν ολοι για την υποθεση του στο Oktoberfest; :)))

      “Διακυβευονται κατα τροπο που μπορει να ειναι πολυ επικινδυνος για τη χωρα, οι φιλικες σχεσεις με τη Γερμανια.”

      Μεταφραση: Αν με δικασετε θα βαλω τη Μερκελ και τον Σόιμπλε να σας τις βρεξουν.

      Χερ Ριχτερ, ευχαριστουμε για την ψυχαγωγια :))

      Reply
  4. Είστε τυχεροί που ο Θανάσης είναι libertarian και σας ανέχεται.

    Άλλοι υποστηρίζουμε ότι αν έρθετε σπίτι μας, σας πούμε ότι απαγορεύεται στο κάπνισμα στο σαλόνι και μολοντούτο μας γράψετε και ανάψετε το τσιγαράκι σας, αν μετά σας πετάξουμε έξω, δεν παραβιάζεται η ελευθερία σας να καπνίζετε.

    Αυτά και τέλος το τάισμα στα ακροδεξιά τρολ.

    Reply
    • @Th.alys

      Οντως ειμαστε τυχεροι που δεν είναι δικο σου το ιστολογιο. Αλλωστε σε αυτήν την περιπτωση δε θα χρειαζοταν να μας πεταξεις εξω, διοτι δεν θα ερχομασταν καν.

      Reply
  5. @ Θαλης

    Σωστα.
    Για να πουμε του στραβου το δικιο, οι φιλελευθεροι ειναι ανεκτικοτεροι απο τους υπολοιπους στις αλλες αποψεις.
    Παντως, και αυτοι εχουν τα ορια τους.
    Προχθες, “διεκοψα την συνεργασια μου” με ενα αλλο μπλοκ που οχι μονο με ανεχθηκε κανα χρονο αλλα μου δημοσιευσε και μερικα αρθρα.
    Ειναι αληθεια οτι εκτος των αλλων την ειχα “πεσει”και μερικες φορες στον Τζημερο και πολλες αλλες στους παρατρεχαμενους του κομματος του.
    Φαινεται οτι ακομη και οι εραστες της απολυτης ελευθεριας, καποια ωρα αισθανονται οτι καλυτερα μερικοι να μην μιλανε.
    Καλη η ελευθερια, αλλα κατανταει κουραστικη.
    Εγω φιλε μου Θαλη δεν εχω κανενα προβλημα. Το διαδικτυο εχει πολλες μεριες που μπορω να μιλαω. Αυτα ειναι τα καλα της ελευθερης αγορας.
    Εσεις θα μεινετε στραβοι και θα μιλατε σαν τους αυτιστικους μεταξυ σας, χωρις να υπαρχει καποιος αντιλογος να σας ξυπναει.
    Αντι να κοιτας πως θα μας ξεφορτωθεις κοιτα να επωφεληθεις.
    Διαβασε και λιγακι, μπας και μαθεις τιποτε, ωστε να μπορεις να μας διασυρεις για τις φασιστικες μας ιδεες.
    Θα σου απαντησω με τα λογια του Σωκρατη, οταν οι πατριωτες του αποφασισαν οτι αφου δεν μπορουσαν να αντικρουσουν την κριτικη του και δεν ειχαν και ορεξη να διορθωθουν, αποφασισαν να του κλεισουν το στομα με κωνειο.

    ΕΥ ΓΑΡ ΙΣΤΕ, ΕΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΤΕΙΝΗΤΕ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΟΝΤΑ ΟΙΟΝ ΕΓΩ ΛΕΓΩ, ΟΥΚ ΕΜΕ ΜΕΙΖΩ ΒΛΑΨΕΤΕ Η ΥΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΕΙ ΓΑΡ ΟΙΕΣΘΕ ΑΠΟΚΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΙΣΧΗΣΕΙΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΔΙΖΕΙΝ ΤΙΝΑ ΟΤΙ ΟΥΚ ΟΡΘΩΣ ΖΗΤΕ, ΟΥ ΚΑΛΩΣ ΔΙΑΝΟΕΙΣΘΕ. ΟΥ ΓΑΡ ΕΣΘ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΥΤΕ ΠΑΝΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗ, ΑΛΛ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗ, ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΛΟΥΕΙΝ, ΑΛΛ ΕΑΥΤΟΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙΝ ΟΠΩΣ ΕΣΤΑΙ ΩΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΣ.
    Να ξερετε καλα, οτι αν με σκοτωσετε, ενω ειμαι τετοιος, οπως σας λεω, δεν θα βλαψςετε εμενα περισσοτερο αλλα τους εαυτους σας.
    Διότι αν νομιζετε ότι σκοτωνοντας ανθρώπους θα σταματησετε από το να σας κατηγορει κάποιος ότι δεν ζητε σωστά, δεν σκεφτεστε καλά. Διότι δεν είναι αυτή η απαλλαγη ούτε δυνατη ούτε καλή. Άλλα εκεινη είναι και η καλυτερη και η ευκολοτερη, να μην εμποδιζετε τους άλλους να σας κατηγορουν, άλλα να κανετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν καλύτερο.

    Θα μου πεις ισως πως εγω δεν ειμαι ο Σωκρατης, αλλα δεν χρειαζεται και να ειμαι.
    Για σενα, ακομη κι εγω, χαραμιζω την σοφια μου.

    Reply
  6. Θεσμική κριτική κι έμπλεες παρρησίας οι δηλώσεις Πολάκη κατά τον έτερο αξιολογότατο υπουργό της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=113&v=J3tABd6QA4Q

    Θυμίζω δηλώσεις υπουργού Πολάκη:

    “Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων.

    Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το Σώμα, για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος”

    Reply

Leave a Comment