Πως μενεις ψυχραιμος οταν ο κοσμος καιγεται?

Αλλιως βλεπεις τον κοσμο οταν σουρχεται η καταστροφη μπροστα στην πορτα

Σημερα το πρωϊ με πηρε τηλεφωνο η αδερφη μου. Ενω ειναι σχετικα συναισθηματικο ατομο, με τις πυρκαγιες μεχρι τωρα ηταν ψυχραιμη, λεγαμε οτι πρεπει να γινει σωστη και συστηματικη δουλεια χωρις πανικους. Σημερα το πρωϊ με πηρε σε ασχημη κατασταση να μου πει οτι ο Υμηττος καιγεται. Αυτο το βουνο ειναι βλεπετε ειδικη περιπτωση, το βλεπουμε πανεμορφο απο το μπαλκονι του πατρικου μου, ενας επιβλητικος ογκος με ενα μεγαλο ομορφο δασος, να εξεχει απο την αθηναϊκη σαπιλα. Ειναι το δασος που κοιτουσα καθε πρωϊ για να ηρεμησω, πριν βγω στον δρομο, στα σπασμενα πεζοδρομια και στα ΙΧ που προσπαθουν να με δολοφονησουν, στην απαισια κακογουστη τσιμεντουπολη με τους αφηνιασμενους τσιμεντανθρωπους.

Οταν φτιαχνανε την περιφερειακη Υμηττου και τραυματιζαν το δασος προσπαθουσα να σκεφτω οτι ηταν για το καλο της πολης, για το καλο ατομων που δεν εχουν αναγκη τοσο την θεα απο το μπαλκονι μου αλλα μια λυση στο απιστευτο κυκλοφοριακο προβλημα της Αθηνας. Ο περιφερειακος ηταν μια ισως αναγκαια θυσια, για καλο σκοπο.

Αυτες οι καταραμενες πυρκαγιες τι σκοπο εχουν? Γιατι θυσιαζουμε τα λιγα ομορφα δαση που εχουμε? Δεν θελω αλλες φτηνες δικαιολογιες και θεωριες, τα δαση μας δεν εξαφανιζονται επειδη το θελουν “Τουρκοι πρακτορες” ουτε καποιοι “σατανικοι οικοπεδοφαγοι”, τα δαση μας εξαφανιζονται γιατι 180 χρονια μετα την Τουρκοκρατια ακομα εμεις δεν μπορουμε να φτιαξουμε ενα σοβαρο κρατος. Εμεις τωρα κλαιμε και αυριο παλι τα ξεχναμε.

Με πολυ βαρια καρδια διαβαζω ειδησεις και βλεπω οτι εχουμε 52 νεκρους! Ωραια δεν ειναι περισσοτεροι νεκροι απο δυο Σαββατοκυριακα σφαγης στους ελληνικους δρομους, αλλα ειναι 52 νεκροι ανθρωποι που θα μπορουσαμε να εχουμε αποφυγει. Μιλαω με εναν παλιο φιλο (κατοικο Γερμανιας που ειναι για διακοπες στην Ελλαδα) και του λεω, καλα 52 νεκροι, ειναι δυνατον, γιατι δεν εδιοποιηθηκαν, γιατι δεν εκκενωνουν τις περιοχες? Και μου απανταει:

ελα τωρα, λες και δεν ξερεις σε τι χωρα ζουνε, δεν ξερεις για τι κρατος μιλαμε

Δεν αντεχω αυτες τις φρασεις, αυτον τον συμβιβασμο με την αθλιοτητα. Δεν μπορω να κανω βαθια αναλυση, ξερω οτι οι πυρκαγιες ειναι τρομερα δυσκολες καταστασεις, ξερω οτι η χωρα εχει οπως ολη η Μεσογειος φυσικο προβλημα πυρκαγιων. Αλλα η φετινη κατασταση καταδεικνυει μια ακομη φορα με μελανα χρωματα ενα πραγμα:

Η Ελλαδα εχει αποτυχει πληρως ως κρατος. Τα προβληματα αυτα δεν πηγαζουν απο την ανικανοτητα ενος ή δυο ατομων, ουτε απο την παρανοϊκη εγκληματικοτητα καποιου αλλου. Δεν ειναι λαθη μιας κυβερνησης, ή μιας δεκαετιας. Μια χωρα με τοσο χαμηλη κοινωνικη συνειδηση που οι πολιτες της καινε τα δαση της, μια χωρα που μετα απο τοοοσα χρονια πια αποτυγχανει τοσο στο να ικανοποιει με εναν δικαιο τροπο τις αναγκες ολων των κατοικων που σπρωχνει μερικους στο να καινε δαση, μια χωρα που καποιοι πολιτες καινε δαση και μενουν πληρως ατιμωρητοι (και που σιγουρα καποιο ασχετοι θα την πληρωσουν τελικα), μια χωρα που οι αρχες δεν μπορουν να σου εγγυηθουν την στοιχειωδη ασφαλεια να μην καεις ζωντανος μεσα στο σπιτι σου, μια χωρα που οι αχρηστοι πολιτικοι κοιτανε να κατηγορουν ο ενας τον αλλο αντι να κανουν λιγο καταραμενο εργο επιτελους… αυτη δεν ειναι χωρα αξια λογου.

Τι κανεις με αυτην την χωρα? Λες αστην να παει στο διαολο για να μην στενοχωριεσαι αλλο? Ή μαχεσαι με τα θερια μεχρι να σε φανε? Δεν μπορω αλλο να κοιταζω ανημπορος πως μια χωρα που θα μπορουσε να ειναι παραδεισος ερπεται στην σαπιλα της ανευθυνοτητας και μετριοτητας…

ΥΓ πως ειπατε? εσεις δε φταιτε τιποτα? Αυτον τον χειμωνα ηδη καποιος θα κανει αιτηση αποχαρακτηρισμου καποιας καμμενης εκτασης και θα περασει στο ντουκου. Αυτον τον Σεπτεμβρη θα ψηφισετε καποιον που σας υποσχεται λαγους και πετραχηλια, που υποσχεται και τα δαση ολοκληρα χωρις κανενα κοστος και χωρις θυσια, ωραια σπιτια για ολους χωρις επκταση σχεδιων πολης, εσεις ανεχεστε ενα κρατος που χαρακτηριζει καποιες ιδιωτικες εκτασεις “δαση” χωρις καμμια αποζημιωση και νομιζετε οτι θα παραμεινουν δαση…

21 thoughts on “Πως μενεις ψυχραιμος οταν ο κοσμος καιγεται?”

  1. Που είναι το κράτος; Που είναι το κράτος; :Ρ

    Δεν είμαι τόσο εξοργισμένος. Προσωπικά όταν βρίσκομαι σε ένα ωραίο περιβάλλον, πριν φύγω το φαντάζομαι καμένο. Έτσι δεν βρίσκομαι προ τρομερών εκπλήξεων. Και ας κατάγομαι από τα μέρη.

    Να αναφέρω όμως δύο πραγματάκια που με βγάζουν από τα ρούχα μου:

    -Κάθε φορά ακούω τα ίδια και τα ίδια μπουρδολογήματα περι βιλών, προερχόμενα απο την ίδια αριστερή καταβολή μας. Κατάρα στους πλουσίους, τους ισχυρούς, τους εθνικούς προμηθευτάς μας. Είναι και αυτοί ένας απο τους εχθρούς μας, μαζι με τους γκρίζους λύκους. Ομώς η πραγματικότητα είναι οτι οι οικοπεδοφάγοι μικρομικροί και μικρομεσαίοι είναι. Που καταλήγουν να πλουτίζουν πουλώντας υπηρεσίες σε πλουσιότερους.

    -Τα χοροπηδητά της αριστεράς για το αρθρο 24. Το αρθρό που έχει αποτύχει πλήρως να προστατέψει αυτό που λέγεται δάσος. Είμαι βέβαιος οτι για προσάναμα, σε όσες (λίγες) φωτιές μπαίνουν απο ανθρώπινο κακόβουλο χέρι, οι εμπρηστές χρησιμοποιούνε φύλλα χαρτιού “Άρθρον 24”. Το άρθρο που δημιουργεί μια παραοικονομία καταστροφής του δάσους και όχι μια οικονομία προστασίας του.

    Πρέπει να δούμε το εμείς και να αφήσουμε το κράτος, τους πλουσίους και τις λοιπές δυνάμεις στην ησυχία τους. Θα κοιτάξουμε ποτέ αυτό το εμείς;

    Που είναι το κράτος;

    Reply
  2. Α, ρε SG θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα κυρίως:

    Αυτή τη στιγμή βλέπιουμε την επιτομή, το culmination της μεταπολιτευτικής σαπίλας, την ολοκλήρωση της καταστροφής που άρχισε από τα τέλη της δεκαετίας του 70 αλλά θέριεψε όταν ανέλαβε πιά ο περίφημος “Ανδρέας”.

    Τώρα, με τη χώρα να πορεύεται ανάμεσα σε επιτήδειους και ανίκανους, φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής που μας κληρονόμησε η “γενια του πολυτεχνείου” αν και όχι τόσο πολιτικά όσο ηλικιακά, άνθρωποι βαθύτατα αντιδημοκράτες, κουτοπόνηροι αλλά και επιτήδιοι.

    Θα έκανα μια έκκληση προς όλους όσους διαβάσουν αυτές τις γραμμές να αναλογιστούν πόσα πράγματα πήγαν και πάνε λάθος σε αυτή τη χώρα και κανένας μα κανένας δεν βρίσκει την ελάχιστη φαια ουσία να ενώσει τις τελείες.

    Ελπίζω η φωτιές να είναι αυτό που πέρασε από το μυαλό πολλών, δηλαδή εξωτερικός δάκτυλος για συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης (βλ. αγωγός φυσικού αερίου). Το μέγεθος, η έκταση και ο συγχρονισμός των εστιών φωτιάς δικαιολογούν κάτι τέτοιο, και δεν νομίζω ότι τις φωτιές τις βάζει το ΠΑΣΟΚ ή οι αναρχικοί (οι οποίοι αυτη την εποχή μαστουρώνουν σε καμμιά παραλία στα κουφονήσια αντί να τρέχουν να βάζουν φωτιές).

    Αν από την άλλη είμαστε μάρτυρες μιας εκστρατείας τέτοιου μεγέθους από εγχώριους εμπρηστές με σκοπό τα κίνητρα που τους αποδίδονται πιό πάνω, αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για κοινωνία σε βαθειά γονιδιακή πλέον σήψη. Η κατάσταση είναι ενδεχόμενα μη αναστρέψιμη, τουλάχιστον όταν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στους Καραμανλή και Παπανδρέου juniors…

    Reply
  3. Καπιταλιστ μου θυμιζω λιγο Ιωαννιδη (φταινε ολοι! οι διαιτητες,οι μπασκετες, το παρκε, οι θεατες…)

    Αλλα η αληθεια ειναι οτι ειναι γελοιο να μιλαμε για πλουσιους οι φτωχους, για κρατος ή πολιτες. Η εικονα μιας χωρας ειναι ευθυνη ολων, ολοι ευθυνομαστε για τα χάλια της Ελλαδας.

    Στο θεμα των πυρκαγιων ας πουμε, πως εγραψα αλλου, νομιζω ειναι παλι επικαιρο το αρθρο του Εκονομιστ. ΟΚ, καλη ειναι η πυροσβεστικη, καλα τα αεροπλανα, αλλα αν θελει καποιος να καψει ενα δασος θα το καψει και αυτα μονα τους δεν μας σωζουν. αυτο που μπορει να μας σωσει ειναι η προληψη, καποια σωστη οργανωση, η ατομικη υπευθυνοτητα καθε πολιτη κτλ

    Και για αυτα ευθυνομαστε ολοι. Ο κ. Μανδραβελης νομιζω εχει λοιπον απολυτο δικιο για τον ανατολιτικο ωχαδερφισμο μας… το οτι μετα απο τοσες καταστροφες δεν διδασκομαστε τιποτα λεει κατι για την νοοτροπια ολων των Ελληνων
    (θυμιζω τις ετησιες πλημμυρες της Αθηνας λογω Κηφισου κτλ, το μπαζωμα ρεματων, τις ανεξελεγκτες χωματερες, το γενικο ξεσκισμα του ελληνικου περιβαλλοντος)

    γμ δεν μπροω να πιστεψω οτι αυτα ειναι οργανωμενο σχεδιο, ουτε ευθυνη 5 ατομων. Οποιος και να ειναι ο αμεσα υπευθυνος (οικοπεδοφαγος? πυρομανης? καποιος εγκληματικα αφηρημενος? καποιος ανατολιτης υπευθυνος χωματερης?) μεριδιο της ευθυνης κουβαλαμε ολοι. Εμεις ανεχομαστε τους οικοπεδοφαγους και τις ανεξελεγκτες χωματερες, εμεις ανεχομαστε ρουσφετια και κομματικοποιηση σε τοσο καιριες υπηρεσιες οπως η αστυνομια και η πυροσβεστικη…

    Reply
  4. Δεν περιορίζω τις ευθύνες στο κράτος, ούτε απαντώ σε συγκεκριμένα σε σε σένα φίλε ΕσΤζι. Άλλοστε και το κράτος εμείς το εκλέγουμε, το ελγέχουμε κλπ. Αλλά ήρθε η ώρα να πληρώσουμε για τους κεντρικά διορισμένους αγροφυλακες, την ανοργάνωτη τοπική αυτοδοιήκηση. Το οτι ακόμα πιστεύουμε στο Νανιστέιτ να ρθεί να μας σώσει απο τις φωτιές, την ακρίβεια, να μας βρει γυναίκα και άλλα φαιδρά. Έχω ορκιστεί να μην νευριάσω ξανά για Ελλάδα. Πηγαίνεις σε ένα δάσος το καθαρίζεις, μετα από λίγο διάστημα το ξαναβλέπεις σκουπίδια. Γυρνάς στο χωριο σου βλέπεις οδηγούς να πετάνε αποτσίγαρα στο δρόμο.

    Αυτοί που ζούσαν δίπλα σε δαισκές εκτάσεις τι συντήρηση είχαν κάνει στο δάσος τους?, πώς περίμεναν τώρα να σβήσει η φωτιά. Σαν τους άλλους που τσιρίζαν να ρθει να τους σπάσει το κράτος τον πάγο απο το πλατύσκαλο το χειμώνα. Ασυνειδησία.

    Τώρα θα βολευτούνε με οργανωμένο σχέδιο κλπ. Εγώ δεν πιστεύω τπτ. Είναι αυτό που τους συμφέρει όλους. Θα δημιουργήσουνε εμπρηστές για να καλύψουνε τις ευθύνες τους. Το είδαμε και στην Παρνηθα εξάλλου, μέχρι και ψευδομάρτυρες επιστράτευσαν. Όταν οι δυο εστίες αποδεδειγμένα έγιναν ακούσια από ανρθώπους, τότε έχω κάθε λόγο να πιστεύω οτι και οι υπόλοιπες πιθανόν να έγιναν από ατύχημα. Φωτιές πιάνουν και σβήνουν συνεχώς. Όταν φυσάει πιάνουν και δεν σβήνουν. Τα μέτωπα ήταν κοντά το ένα στο άλλο, οι πευκοβελόνες τέτοια εποχη στα δάση έχουν σχηματίσει χαλί κάτω, ζώα μπορούν να μεταφέρουν τη φωτιά, δεν είναι περίεργο να έχουμε παραπλήσια μέτωπα, εμπρηστές είναι οι τελευταίοι που θα σκεφτώ να τα βάλω. Θα μπορούσε φυσικά να είναι και εμπρηστές αλλά δεν θα έπαιζα χρήματα σε αυτό το ενδεχόμενο. Απλά ήρθε ή ώρα να κάνουμε ταμείο σαν κοινωνία.

    Μακάρι να καούν και οι κωλόπετρες δεν τις αξίζουμε. Για το μόνο που λύπαμαι είναι ακόμα και αυτή τη φορά τσάμπα θα καούνε τα δενδρα, τα σπίτια, οι ανθρώποι. Μυαλό δεν θα βάλουμε.

    Reply
  5. «ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ»

    Και κάτι άλλο, να ρισκάρω μια πρόβλεψη, μιας και είδα τον χονρτούλη με μπουφαν και φοβήθηκα.

    Είπα πριν ότι οι δήμοι έβαζαν ψευδομάρτυρες στη φωτιά της Πάρνηθας για να ξεπλύνουν τα χέρια τους. Αν έχω καλή αντίληψη του πόσο ηλίθιους μας θεωρούνε, σε αυτές τις φωτιές για σαπούνι θα χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες της ΕΥΠ(παραδοσιακά εξάλλου η ΕΥΠ κομματικά χρησιμοποιείται).

    Στο μόνο που υπάρχει σχεδιασμός είναι στο πως θα απεμπλακούνε.

    Ελπίζω να φανώ γελοίος στο παρόν ποστ,αλλά αυτό το μπουφάν με εξιτάρει τρελλά.

    Reply
  6. Μήπως ο ανατολίτικος ωχαδελφισμός είναι ορθολογικός ;
    Η πιθανότητα να καώ εγώ ή το σπίτι μου είναι πολύ μικρή, ενώ το κόστος αντιμετωπίσεως της φωτιάς πανελλαδικώς είναι τεράστιο και μπορεί και πάλι να αποδειχθεί ανεπαρκές.
    Δεν έχε δει τον υπολογισμό για το κόστος ενός σώματος προστρασίας των τραπεζών από τις ληστείες. Οι ληστές παίρνουν ετησίως όσα το σώμα αυτό θα κόστιζε για να λειτουργήσει την ημέρα!

    Reply
  7. Λετε οι κουτόφραγκοι να είναι πραγματικά κουτόφραγκοι?

    Το άρθρο 24 στο μόνο που τα καταφέρνει είναι να δημιουργεί μια παραοικονομία καταστροφής δάσους. Πολύς κόσμος θέλει ένα σπίτι κοντά σε δάσος. Και δεν βλέπω για πιο λόγο να μην το θέλει και να μην το διεκδικεί. Και φυσικά αυτή η ζήτηση ικανοποιείται ακριβά. Ο καθένας που καταφέρνει να αποχαρακτηρίσει μια δασική έκταση κάνει την τύχη του. Βλάκες πάνε και ληστεύουνε τράπεζες σήμερα.

    Δεν θα μπορούσε το κράτος, να ιδιώτευε το 1/10 των δασών με κάποιο σχεδιασμό? Δεν θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να συγκεντρώνονται υπέρ ενός ταμείου δασικής πρσοστασίας? Αλλά αυτά είναι αλλοκοτα πράγματα για το γιουνανισταν. Ολά τα έσοδα του κρατους συλλέγονται κεντρικά και αν μας μείνει τπτ που δεν, θα κάνουμε και κανένα δασολόγιο, θα βουλώσουμε καμια λακούβα στο δρόμο. Οι κουτοφραγκοι οι Αμερικάνοι(φτου), τα έσοδα για την κατασκευή των δρόμων πχ τα αντλουν απο τον φόρο στο γκάζι. Δεν τα βάζουν όλα μέσα στο ιδιο μοναδικό καλάθι. Λίγη αυτονόητη τάξη ρε παιδιά. Και όταν αναφερόμαστε στον ιδιώτη Γιωργο, δεν ευελπιστουμε στην καλοσύνη του για το κοινονικό σύνολο, αλλά στο ατομικό του συμφέρον για την ασφάλεια της περιουσίας του. Δλδ πόσο δύσκολο είναι να μαζέψει μια πευκοβελόνα _μια_ φορα το χρόνο. Αλλοι πληρώνουν για μια βόλτα στο δάσος. Ο Υμηττός πριν τον φουντώσουν φέτος την πρώτη φόρα, στην προπροηγούμενη μέρα είχαν πέσει τόνοι πευκοβελόνας κάτω λογω αέρα. Την καθάρισε κανείς? Δλδ κάνουμε ζώνες πυρασφάλειας και δεν κάνουμε το αυτονοήτο, να βάλουμε προσεκτικά ανθρωπους κοντα σε δάση χωρίς κόστος κανενός?

    Εχετε καταλάβει σε τι παραφροσυνη έχουμε υποπέσει? Πόσο χρονων πιστευετε οτι είναι η σημερινή νοοτρόπια? Παλαιότερα όποιος ήθελε να χτίσει κάπου απλά έχτιζε. Τα χωριά που καιγονται αυτές τις μέρες απεχουν λιγότερο απο 3χλμ το ένα απο το άλλο και μάλιστα προκειται και για δασικές περιοχές. Με την σημερινή νοοτροπία θα τα βαφτιζαμε όλα αυθαίρετα και θα απαιτούσαμε να γκρεμιστούνε. Οι πόλεις μας δεν επεκτείνουν το σχέδιο πολεως τους αν δεν φθάσουν στο αμην: Αποτέλεσμα, επεκτείνονται μόνο προς πρώην καταπατήσεις. Πείτε μου ένα δήμο της Αθηνάς που δεν είναι πρωην καταπάτηση.

    Και υπάρχει και το θέμα της τοπικής αυτοδιοικησης. Η τοπική εξουσία χρειάζεται οπώσδηποτε περισσότερη εξουσία. Ναι υπάρχει τρομερη διαφθορα δεν αντιλέγω, τι κινήσεις κάνουμε προς την ελαττώση της? Δεν υπαρχει διαφθορα λόγω του DNA μας. Τι βελτιωσεις κάνουμε σε ελγχους που υπόκεινται οι δήμοι?

    Τεσπα, δεν έχω αυτάπάτες, τα παραπάνω τα παραθέτω απλά ως κατευθύνσεις και όχι ως λυσεις. Απλά είμαι οπάδός του δόγματος όμως οτι τα πάντα εξηγούνται οικονομοτεχνικά, οι κουτόφραγκοι το λένε it’s all about economics.

    Reply
  8. Συμμερίζομαι και τίτλο και ποστ και ειδικά το γεγονός ότι “Εμεις ανεχομαστε τους οικοπεδοφαγους και τις ανεξελεγκτες χωματερες, εμεις ανεχομαστε ρουσφετια και κομματικοποιηση σε τοσο καιριες υπηρεσιες οπως η αστυνομια και η πυροσβεστικη…”

    Reply
  9. 1. Nα κλείσει αμέσως η Ολυμπιακή.
    2. Ούτε ένα ευρώ σε οποιοδήποτε σύλλογο. Όποιος θέλει να παίξει μπάλα ή να σώσει την παράδοση ή οτιδήποτε άλλο να το κάνει από την τσέπη του ή να βρει εταιρίες ή ιδιώτες χορηγούς.
    3. Να καταργηθεί η επιδότηση των κομμάτων. Ούτε μια αφίσα, ούτε ένα φυλλάδιο. Εκτός του ότι κοστίζουν, πετιούνται και γίνονται προσάνναμα για πυρκαγιές. Και προσβάλλουν και την αισθητική μας όλα ανεξαιρέτως.

    Να τα λεφτά για “το κόστος αντιμετωπίσεως της φωτιάς πανελλαδικώς” που “είναι τεράστιο” κύριε Γ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν κύρηξε τη χώρα ο ανηψιός;

    Reply
  10. Η τσαπατουλιά τους φαίνεται από το ότι αρχίζουν και ανακοινώνουν μέτρα υποστηρίξης των πληγέντων και των επιχειρήσεων χωρίς ακόμα να έχουν κάποια σαφή εικόνα της καταστροφής!!!!!!!!! Κάηκαν 5 σπιτια, 50, 500 ή 50.000? Ακατανοητοι.

    Reply
  11. λοιπόν,

    πάντως και όλοι τρέχουν μακριά από τις ευθύνες τους. Δείτε τον στρατό. Πόσοι φεύγουν και δεν κάνουν την θητεία τους, χρησιμοποιώντας ό,τι δικαιολογίες που θέλουν. Από την άλλη όσοι πάνε προσπαθούνε να βολευτούνε μόνοι ή με τους γνωστούς τους.

    Αυτό δείχνει την νοοτροπία της χώρας μας, να την βγάλουμε καθαρή ή να χρησιμοποίησουμε γνωριμίες.

    Πόσοι από τους γραφόντες εδώ πέρα ανήκουν στις κατήγοριες που ανέφερα?

    Reply
  12. Pingback: Freedom Island
  13. Eγώ φίλε Στέφανε ανήκω στη δεύτερη. Προσπάθησα να βγάλω τη θητεία μου χωρίς βύσμα, αλλά όταν ο αντικαταστάτης μου σε μονάδα του Έβρου έβαλε μέσο και έκοψε τη μετάθεσή του, και εγώ κινδύνεψα να ξεμείνω εκεί λόγω εκλογών καλή ώρα (1993, Συμπιλίδης, αν έχεις ακουστά…) άναψαν τα σύρματα και έφυγα σε δυο μέρες. Είμαι μέρος του προβλήματος; Ναι. Θα ήμουν μαλάκας αν δεν το έκανα; Η απάντηση δική σου.

    Reply
  14. Οταν εχεις ΞΗΡΟ μεσογειακό κλίμα, με πολλούς αέρηδες και ακόμη περισσότερους καύσωνες, ΠΩΣ περιμένεις να εχεις απέραντες πρασινάδες και ακόμη πιο απέραντα δάση??? !!!
    Η θα σου καούνε η θα στα κάψουνε (και ΔΕΝ θα χεις αρκετό νερό να σβήσεις τη φωτιά, η αρκετα αεροπλάνα να κουβαλήσεις νερό απο τη θάλασσα)

    {Η πως θέλεις να χεις απέραντα golf courses..}

    Που θα βρεις το νερό να τα ..ποτίσεις?
    Η να τα βρέξεις οταν πάρουν φωτιά.
    {Και εισαι και οργανωσιακά ..μπάχαλος}
    Δεν συνάδει με τη κοινή λογική αυτό.

    Εδω βέβαια ειχαμε την απόλυτη καταστροφή.
    Χάσαμε και δεκάδες ανθρώπινες ζωές.
    Πληρώσαμε πολυ ακριβά το ατόπημα !

    Reply
  15. Δεν ξέρω αν μένεις ψύχραιμος μπροστά σε τέτοια κόλαση. Δεν ξερω αν μπορείς να μείνεις αμέτοχος χωρίς να κατηγορήσεις τον πραγματικά υπεύθυνο -εκείνον που ανοίγει το διάλογο για ελεύθερη καταπάτηση των δασών, εκείνον που εγκαταλείπει την πρόληψη στο όνομα των εκλογών…

    Reply
  16. Μήπως τελικά η κατάντια του κράτους είναι ένα δυναμικό φαινόμενο; Μήπως δηλαδή ο ίδιος ο τρόπος που λειτουργεί αυτό το ηλίθιο ελληνικό κράτος οδηγεί στη δημιουργία των κοινωνικών αντιλήψεων του ωχαδερφισμού, του ατομικισμού, της αδιαφορίας για το δημόσιο συμφέρον που -κακά τα ψέμματα- διακρίνουν τους νεοέλληνες, οι οποίες με τη σειρά τους συντηρούν αυτόν τον φαύλο κύκλο; το λέω αυτό γιατί πραγματικά μου είναι αδύνατο να καταλάβω πως μια ευρωπαϊκή χώρα που ούτε υποανάπτυκτη είναι, ούτε αποτελείται από ηλίθιους κοιμισμένους πολίτες, έχει αυτή την “κρατική μηχανή”. Είναι πραγματικά ανεξήγητο.

    Reply
  17. δυστυχως ο κοσμος καιγεται και εγω ειμαι σε δυσκολο επαγγελματικο συνεδριο οποτε δεν μπορω να παρακολουθησω στενα τις συζητησεις (παρεπιμπτοντως πρεπει καποια στιγμη να γραψω για το πανεπιστημιο της Κεντρικης Ευρωπης εδω στην Βουδαπεστη). μερικες γρηγορες απαντησεις:

    Καπιταλιστ οντως σου κρατηθηκε ενα σχολιο απο το φιλτρο μας, τωρα πρεπει να ειναι Οκ.

    Οι πόλεις μας δεν επεκτείνουν το σχέδιο πολεως τους αν δεν φθάσουν στο αμην: Αποτέλεσμα, επεκτείνονται μόνο προς πρώην καταπατήσεις. Πείτε μου ένα δήμο της Αθηνάς που δεν είναι πρωην καταπάτηση.

    ακριβως αυτο λεω και γω, αυτο δεν ειναι σοβαρος τροπος οργανωσης μαις χωρας!

    Μανθο πραγματικα υπαρχει ενα σπιταλ κακης δημοσιας διοικησης, που φερνει κακους πολιτες, που ψηφιζουν κακους πολιτικους που κρατανε σαπια την διοικηση κτλ Το πως αναλυεται το φαινομενο και πως μπορει να σπασει ο κυκλος ειναι θα ελεγα ενα απο τα μεγαλα ερωτηματα που απασχολει αρκετους απο μας και ενα καλο κομματι των αρθρων στην κυριως σελιδα μας ειναι αφιερωμενα σε αυτο.

    σιμ Οκ, η Ελλαδα δεν εχει καταλληλο κλιμα για απεραντες πρασινες εκτασεις. Αλλα με καλυτερη διαχειριση των πορων μας η ελλαδα θα μπορουσε ευκολα να ειναι πολυ πιο πρασινη και ευχαριστη. Η αθηνα δεν ειναι αυτη η κολαση που ειναι επειδη δεν φυτρωνουν δεντρα στην Αττικη, αλλα επειδη ταχουμε τσακισει και εχουμε φτιαξει μαι μιζερη πολη με μιζερα πεζοδρομιακια και καποια μιζερα δεντρακια αναρχα χωμενα να εμποδιζουν τους πεζους!

    Reply

Leave a Comment