Οδηγός Ελληνικού Επιχειρείν, μέρος δεύτερο

Μεταφυσικά – Υπαρξιακά

Δεν μπορείς να λατρέψεις και Θεό και Μαμμωνά. Διάλεξε έναν από τους δύο και κάν’ το καλά.
*
«Θα σε πληρώσω τη Δευτέρα», είπε. Τη Δευτέρα Παρουσία, εννοούσε.
*
Η ζωή είναι ένα διαρκές χρέος που κάποτε ξεπληρώνεται.
*
Αυτοκτόνησα γιατί με πνίγανε τα χρέη. Πήγα να μπω στον Παράδεισο, βρήκα όμως να με περιμένουν οι διαταγές πληρωμής.
*
Η κόλαση έχει ΙΚΑ και εφορία.
*
Κουράγιο: ζωή είναι, θα τελειώσει.
*
Κύριε, δώσε μου υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω, δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, και σοφία να διακρίνω ανάμεσά τους. Στο ενδιάμεσο, δώσ’ μου και €5.000.000 για κάτι έξοδα κίνησης.
*
Η ζωή είναι σαν το Χρηματιστήριο: πάντα μπορεί να πάει πιο κάτω.

Φίλοι

Η φιλία είναι πολύ σημαντικό πράγμα στη ζωή• όποιος έχει καλούς φίλους έχει και πίστωση. Μετά, βέβαια, παύει να έχει καλούς φίλους.
*
Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω τα χρέη σου.
*
Το να βάζεις τα λεφτά σου εκεί που βάζεις την καρδιά σου είναι η συντομότερη οδός προς την απώλεια και των δύο.
*
Οι καλές προθέσεις δεν πληρώνουν τις επιταγές.
*
Πιο εύκολο είναι να περάσει καμήλα από το μάτι της βελόνας παρά να κρατήσεις την περιουσία σου αν μπλέξεις με γυναίκες και κολλητούς.
*
Το κόλπο του Ναπολέοντα: όταν ο άλλος έρχεται να σου κλαφτεί και να ζητήσει δανεικά, βάλ’ τον αμέσως να καθίσει. Θα χάσει αυτομάτως τη μισή του επιρροή επάνω σου.
*
Όλοι όσοι χρωστούν είναι υπεράνω χρημάτων.
*
Όταν η μεγάλη καρδιά συνδυάζεται με την έλλειψη μυαλού οδηγεί στα αντικαταθλιπτικά.
*
Γιατί απορείς που οι φίλοι εμφανίζονται μόνο όταν έχουν ανάγκες και ζητούν δανεικά; Δεν έχεις ακούσει ότι «ο καλός ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται»;
*
Η σέρβικη παροιμία λέει: όποιος έχει καλούς φίλους είναι πλούσιος. Και είναι τόσο μα τόσο κυριολεκτική…
*
Ο δρόμος προς τα χρέη είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
*
Ποτέ μη διαλαλείς το PIN της πιστωτικής σου κάρτας και τα κέρδη της επιχείρησής σου: στην πρώτη περίπτωση θα σε κλέψουν, στη δεύτερη –ακόμα χειρότερα– θα έρθουν να σου ζητήσουν διευκολύνσεις.
*
Η φιλία είναι η εφεύρεση της κοινωνίας για να εμποδίσει τη συσσώρευση κεφαλαίου.

Γυναίκες – Γάμος

Μόνο όσοι βγάζουν λεφτά βρίσκουν γυναίκες που να τους αγαπούν γι’ αυτό που είναι, κι όχι γι’ αυτό που δείχνουν ή που έχουν.
*
Αν θες να μην έχεις ακάλυπτες επιταγές, μείνε μακριά από ακάλυπτα πόδια και ακάλυπτους ώμους.
*
Οι πουτάνες χρεώνουν €30 για πέντε λεπτά (τιμές 2003). Οι «κυρίες» δε χρεώνουν λιγότερα• απλώς προσφέρουν ευκολίες πληρωμής.
*
Ο ασκητισμός δεν είναι αναγκαστικά ψυχοπαθολογία όταν έχεις να κάνεις με επιχειρήσεις.
*
Το να είσαι γυναίκα και να μην έχεις κάλο στον εγκέφαλο είναι από μόνο του σπουδαία υπόθεση. Σου αξίζει μισθός μόνο και μόνο γι’ αυτό.
*
Ειρήνη, Ελπίδα, Αγάπη, Σοφία: ακόμα δεν έχω βρει μία γυναίκα με τέτοιο βαρυσήμαντο όνομα που να ανταποκρίνεται στο ιδανικό της.
*
Τι κρίμα να μην μπορούμε να παντρευτούμε το Μηχάνημα Αυτομάτων Συναλλαγών της τράπεζας…
*
Οι πλούσιοι είναι, κατά κανόνα, λεπτοί και παντρεμένοι. Η παχυσαρκία και το διαζύγιο αποτελούν προϊόντα που καταναλώνονται από τα χαμηλά εισοδήματα.
*
Άμα βάζεις το πουλί σου δεξιά κι αριστερά, το πολύ-πολύ να κολλήσεις AIDS και σύφιλη. Την υπογραφή σου όμως…
*
Τα επιτυχημένα αφεντικά ποτέ δεν έχουν όμορφες γραμματείς.
*
Μία καλή σύντροφος που να είναι λίγο γυναίκα σου, λίγο γραμματέας σου, λίγο συνοδός σου τα βράδια, λίγο ψυχολόγος σου, αποτελεί μεγάλο εισόδημα που δεν εμφανίζεται στη δήλωσή σου.
*
Στο σεξ πάνω απ’ όλα μετράει το μέγεθος -του πορτοφολιού.
*
Ο Ναπολέων κατέκτησε όλη την Ευρώπη όταν ξέφυγε από τη γοητεία της Ζοζεφίνας.
*
Αν ο γάμος μπορούσε να ήταν Ε.Π.Ε. κι όχι Ο.Ε. θα γινόταν ο πιο τέλειος θεσμός.
*
Ο Θεός να σε φυλάει από γυναίκες με απόψεις περί του ορθού.
*
Είναι μία αμφοτεροβαρής σύμβαση κατά την οποία ο ένας συμβαλλόμενος μεταβιβάζει την κυριότητά του και λαβαίνει την επικαρπία του έτερου συμβαλλομένου (αναφέρομαι στο γάμο).
*
Δεν μπορείς να τρέξεις στο ράλι Παρίσι – Ντακάρ χωρίς συνοδηγό. Δεν μπορείς να επιβιώσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων χωρίς έναν καλό σύντροφο –άσχετα αν ο οδηγός είναι αυτός που καρπώνεται όλη τη δόξα.
*
Ο γάμος είναι σαν αυτές τις πόρτες που γράφουν από τη μια μεριά «Έλξατε» κι από την άλλη «Ωθήσατε». Διάλεξε πού θα σταθείς αν θες να μην πληρώνεις αυτό που αναπληρώνεις.
*
Όταν χρωστάς τα πάντα και λεφτά δεν υπάρχουν πουθενά, τι άσχημη που μπορεί να γίνει και η πιο όμορφη γυναίκα…
*
Αν θέλεις να βρεις ποιος έχει την πραγματική εξουσία, κοίτα τις νοσοκόμες στις κλινικές και τις γραμματείς στις επιχειρήσεις (υπερβολή, εντάξει, έχει όμως δόση αλήθειας).
*
Το παιδί έρχεται να ολοκληρώσει τη γυναίκα και να πλουτίσει τον ψυχικό της κόσμο –εις βάρος του αφεντικού της: άλλος γαμάει κι άλλος πληρώνει.

Κάπνισμα

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: η απαγόρευση του καπνίσματος βλάπτει σοβαρά την ηρεμία.
*
Μέτρα κατά του καπνίσματος: χαιρέκακες παρεμβάσεις στη ζωή των μικροαστών από κακεντρεχείς υπουργούς, βουλευτές κ.λπ. που απολαμβάνουν οικονομικής άνεσης και βολεμένης ζωής ώστε να μη χρειάζεται να καπνίζουν οι ίδιοι.
*
Βρήκε καλό λογιστή, καλό δικηγόρο και καλό τραπεζίτη. Πώς να μην κόψει μετά το τσιγάρο;
*
“Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει: το κάπνισμα προστατεύει ικανοποιητικά από την υπεροξυγόνωση” -Φαίδων Κ.
*
Απαγορεύεται το ‘απαγορεύεται το κάπνισμα’. Οι παραβάτες διώκονται ποινικώς.
*
Ο συνδυασμός καφέ και τσιγάρου είναι πλήρης και ισορροπημένη διατροφή. Περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα για τον οργανισμό. Θα έπρεπε να έβγαινε και σε παιδικές τροφές.

10 thoughts on “Οδηγός Ελληνικού Επιχειρείν, μέρος δεύτερο”

  1. οπως παντα τρομερες οι ατακες του Ηλια. Τονιζω κανα δυο:

    Όλοι όσοι χρωστούν είναι υπεράνω χρημάτων.

    *
    Το κόλπο του Ναπολέοντα: όταν ο άλλος έρχεται να σου κλαφτεί και να ζητήσει δανεικά, βάλ’ τον αμέσως να καθίσει. Θα χάσει αυτομάτως τη μισή του επιρροή επάνω σου.

    *
    Το παιδί έρχεται να ολοκληρώσει τη γυναίκα και να πλουτίσει τον ψυχικό της κόσμο –εις βάρος του αφεντικού της: άλλος γαμάει κι άλλος πληρώνει.

    μονο αυτην δεν καταλαβα, πρφανως λογω ελλειψης εξοικειωσης με αυτα

    Αν ο γάμος μπορούσε να ήταν Ε.Π.Ε. κι όχι Ο.Ε. θα γινόταν ο πιο τέλειος θεσμός.

    Reply
  2. Στις ΕΠΕ ο κάθε μέτοχος έχει ευθύνη για τις υποχρεώσεις της εταιρείας ανάλογα με το ποσοστό που κατέχει. Στις ΟΕ, ανεξαρτήτως ποσοστού, φέρει ευθύνη για όλες τις υποχρεώσεις.

    Reply
  3. Αυτό που λέει ο Θαλής!
    Τι καλά που θα ήταν αν, π.χ., μπορούσες να παντρευτείς κατά 30%. Και μετά να αυξήσεις ή να μειώσεις το ποσοστό συμμετοχής σου, βλέποντας και κάνοντας.

    Reply
  4. Ο Θεός να σε φυλάει από γυναίκες με απόψεις περί του ορθού.

    ?

    Reply
  5. Ας πούμε, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Κατερίνα Παπακώστα, η Λιάνα Κανέλλη κ.α. δείχνουν να είναι τυπικές γυναίκες αυτής της κατηγορίας, με εμπεριστατωμένες απόψεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Μπορούν να διακρίνουν το φως από το σκότος. Έχουν και επιχειρήματα.

    Reply
  6. Α καλά. Και μένα που πήγε [λόγω εκπαίδευσης] το μυαλό μου στο ανατομικό «ορθόν». Και λέγω γω, τι λέει… :D

    Reply
  7. Είναι εύκολο να γίνει παρεξήγηση. Κι εμένα πρόσφατα ένας δήμαρχος μου έλεγε ότι ήθελε “μίζα” και νόμιζα ότι ζητούσε ανταλλακτικά κινητήρα.

    Reply
  8. Φαντάσου. Έπαθα κάτι παρόμοιο με κάποιον που μου έλεγε ότι είχε συγγενείς στην Κορώνη… :D

    Reply
  9. Καφετέρια “Cactus Cafe” Ελ. Βενιζέλου 271, Π.Φάληρο

    Αποτελείται από δύο τμήματα:
    Α) Το νόμιμο: 40-45 τετ. μέτρα ολικής επιφάνειας με βοηθητικούς χώρους, μπαρ,κουζίνα και 4 τραπέζια. Αυτό κλείνει με την “εσωτερική πόρτα” και απέξω έχει την αυτοκόλλητη μπλε επιγραφή του Δήμου “Επιτρέπεται το κάπνισμα”.

    Β) Το παράνομο: Πήρε δηλαδή ο ιδιοκτήτης όλη την υποχρεωτική από τον πολεοδομικό κανονισμό πρασιά 50 τ.μ. και (αφού έβγαλε δύο ενοχλητικά πεύκα καιστη θέση τους έβαλε μικρούλες νερατζιές και καχεκτικό έλατο μεγαλωμένο με την κινεζική κηπουρική) την έκλεισε με σταθερή ξυλοκατασκευή,με πόρτα που κλειδώνει (όταν κλείνει η καφετέρια”) και παράθυρα που μπαινοβγαίνουν ή ανοιγοκλείνουν με την κραυγή “Σύρμα έρχονται οι καπνοφύλακες!”

    Και στους δύο παραπάνω συνεχόμενους χώρους, υπάρχουν τασάκια και όλοι καπνίζουν, συζητώντας για το “πόσο μαλάκας είναι ο Αβραμόπουλος”.

    Και φυσικά και ανήλικοι, που προς το παρόν τους είδα στον εξωτερικό, παράνομα κλεισμένο, χώρο.

    Φυσικά ο ιδιοκτήτης τήρησε “κατά γράμμα” τη διάταξη του νόμου, που ορίζει ότι “εξαιρούνται από τη ρύθμιση οι εξωτερικοί χώροι έστω και αν στεγάζονται από σκέπαστρο”.

    Αυτό κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι καφετέριες του Παλαιού Φαλήρου, όπου οι καπνίζοντες ζητούν και παίρνουν από τα γκαρσόνια ειδικά σταχτοδοχεία με αυτοκόλλητες φωτογραφίες του Αβραμόπουλου στις οποίες πετούν τη στάχτη και τις γόπες τους.

    Reply

Leave a Comment