Το φαινομενο του ΛΑΟΣ

Τα ελληνικα κομματα εξουσιας εδω και χρονια ανευθυνα θρεφουν τα ταπεινοτερα ενστικτα των Ελληνων. Τωρα βρισκουν τα αποτελεσματα μπροστα τους

«Με ενοχλεί να ξέρω ότι κάθε χρόνο πωλούνται 1.000 Πόρσε στην Ελλάδα. Θα τους βρω αυτούς τους ιδιοκτήτες και θα τους ξεμπροστιάσω!».

Αυτη η τρομερη ατακα βγηκε απο τα χειλη του προεδρου του ΛΑΟΣ, Καρατζαφερη. Με μια προταση εξηγει αυτος ο ανθρωπος ολοκληρη την νοοτροπια του κομματος που εχει δημιουργησει. The oldest trick in the book, ακρατος λαϊκισμος, χαϊδεμα αυτιων, μηντιακα εξυπνες ατακες που ειναι ομως στην πραγματικοτητα εντελως κουφιες. Απευθυνεται στα πιο ταπεινα μας ενστικτα, την ξενοφοβια, την μισαλλοξια, τον φθονο για τον γειτονα.

Πριν περιπου 65 χρονια εγκαινιαστηκε μου φαινεται η πιο επιτυχημενη καμπανια τετοιου ειδους, απο το Εθνικοσοσιαλιστικο Κομμα της Γερμανιας. Δεν φοβαμαι σε καμμια περιπτωση παρομοια πορεια του ΛΑΟΣ στην Ελλαδα. Και οι καιροι εχουν αλλαξει, και το ΛΑΟΣ δεν προκειται ποτε να παρει 40% των ψηφων και ο Καρατζαφερης δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ενας δολοφονικος παραφρων. Αλλα νομιζω μπορει να δει κανεις ηδη οτι η απειλη του ΛΑΟΣ προκαλει μια στροφη της ΝΔ και λιγοτερο του ΠΑΣΟΚ προς πιο ακραιες εθνικιστικες* και λαϊκιστικες τακτικες.

Καποιοι λενε οτι το κομμα αυτο στηριζεται τεχνητα απο διαφορα ΜΜΕ για να αποδυναμωθει η μελλοντικη κυβερνηση (μια Βουλη με 5 κομματα πολυ δυσκολα θα βγαλει αυτοδυναμια). Δεν το πιστευω, τα ΜΜΕ δεν ειναι ενα ενιαιο καρτελ, εχουν διαφορετικα συμφεροντα. Αυτο που τους ενωνει ειναι η θεαματικοτητα που προσφερει το ΛΑΟΣ και οι εκπροσωποι του. Λενε αυτα που παρα πολλοι Ελληνες θελουν να πουν αλλα ντρεπονται. Ισως δεν θα ψηφισουν ΛΑΟΣ, γιατι φοβουνται το κοινωνικο στιγμα, αλλα ευχονται να υπαρχει παντα καποιος να τα λεει “εξω απο τα δοντια” για τους Αλβανους, για τους πλουσιους που μας τρωνε το μεδουλι, τους ξενους που εποφθαλμιουν την Ελλαδιτσα μας και άλλα συνδρομα καταδιωξης.

Οι σιωπηλοι και λιγο ντροπαλοι, κρυφοι φιλοι του ΛΑΟΣ, ειναι νομιζω οι Ελλληνες που εμειναν πιο πιστοι στους εθνικους μας μυθους, αυτους που διδασκονταν γενιες και γενιες στα σχολεια. Η Ελλαδα ειναι μια μοναδικη χωρα, περικυκλωμενη απο εχθρους. Ειμαστε ενας λαος ομοιογενης, με μοναδικες ικανοτητες, ολοι μας απευθειας απογονοι του Περικλη, δωσαμε το φως του πολιτισμου στην Δυση. Για οτιδηποτε κακως κειμενο φταινε οι Τουρκοι, οι Μεγαλες Δυναμεις ή καποια αλλη Βαλκανικη χωρα.

Πως περιμενουμε λοιπον απο αυτους τους ανθρωπους ξαφνικα να συνειδητοποιησουν οτι η διαφορετικοτητα ειναι κατι καλο, οτι οι εθνικοι μας μυθοι ειναι απλα μυθοι, οτι κατοικος της Ελλαδας δεν ειναι αναγκη να ειναι ορθοδοξος ή καν να μιλαει καλα ελληνικα? Πως περιμενουμε να αναγνωρισουν στον αλλο το δικαιωμα να σπασει το καλουπι, να κυνηγα το ονειρο του, οποιο και να ειναι αυτο, ξεφευγοντας απο τον κανονα της πολιτισμικης/εισοδηματικης/σεξουαλικης/φυλετικης** ομοιογενειας? Πως περιμενουμε να αποφασισουν απλα να ζουνε ελευθερα και να αφησουν τους αλλους να ζουνε ελευθερα?

Αυτο που τοσα χρονια καλλιεργουμε σαν χωρα, αυτο που ανεχτηκε ή προωθησε καθε κυβερνηση εως σημερα, ο εθνικισμος, η ζηλεια και τα εθνικα συμπλεγματα, αυτο ειναι που βρισκουμε τωρα μπροστα μας με την δημιουργια του ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ δεν ειναι κατι νεο, ειναι απλα η εξωτερικευση μιας πολυ μακροχρονης παραδοσης που ηρθε στο φως λογω της ανικανοτητας πολλων Ελληνων να συμβιβαστουν με τα νεα δεδομενα, αυτων πχ που δεν εχουν ξεπερασει ακομα το σοκ της μαζικης μεταναστευσης της δεκαετιας του 90. Ο μονος τροπος να καταπολεμηθει ειναι με μια πληρη και ειλικρινη παραδοχη οτι σκοπιμα θρεψαμε αυτα τα φαινομενα και με μια γενικη προσπαθεια αποκαλυψης ολων των μεθοδων που χρησιμοποιησαμε. Οι εθνικοι μας μυθοι πρεπει να αναζητηθουν, απο τα σχολεια μεχρι τα ΜΜΕ, να αναλυθουν και πολεμηθουν. Οσο πιο γρηγορα τοσο το καλυτερο…

*Η τεκνοποιηση με ξενες/ξενους, ειδικα μη Ευρωπαιους, ποσο ανεκτη ειναι λετε αναμεσα σε κεινο το 20-30% των Ελληνων που σκεφτονται ακομα με ορους φυλετικης καθαροτητας?
**Εβλεπα τις προαλλες βασικο στελεχος μεγαλου κομματος να μιλαει σε συνεδριο με γλωσσα που σε αλλη χωρα θα ονομαζοταν νεοφασιστικη. Ο συγκεκριμενος χειροκροτηθηκε θερμα απο ολο το ακροατηριο!

17 thoughts on “Το φαινομενο του ΛΑΟΣ”

  1. Στα σχολεία μας, δεν μας δίδαξαν ποτέ ότι ο πρώτος βαθμοφόρος που έπεσε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 ήταν εβραϊκής καταγωγής, δεν μας ανέφεραν ποτέ ότι ο ελληνικός πληθυσμός της Θεσσαλονίκης κατά την “απελευθέρωσή” της ήταν ο τρίτος σε μέγεθος, μετά τους εβραίους και τους μουσουλμάνους. Δεν αναγνωρίζουμε στους γείτονες μας το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, διότι είναι σλάβοι και δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, ενώ οι σύγχρονοι έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας μπορούν να αποκαλούνται ως Μακεδόνες παρά το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Ποντιακής και μικρασιατικής καταγωγής και κατοίκησαν στην περιοχή μετά την μικρασιατική εκστρατεία το 1922.

    Reply
  2. Στα σχολεία μας, δεν μας δίδαξαν ποτέ ότι ο πρώτος βαθμοφόρος που έπεσε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 ήταν εβραϊκής καταγωγής

    οντως, σε σχεση με τους Εβραιους της Ελλαδας υπαρχει συχνα μια ανεξηγητη σιωπη. Επρεπε να παω στο Αουσβιτς για να μαθω πώς ακριβως σφαχτηκαν 50.000 συμπολιτες μας.

    ο ελληνικός πληθυσμός της Θεσσαλονίκης κατά την “απελευθέρωσή” της ήταν ο τρίτος σε μέγεθος, μετά τους εβραίους και τους μουσουλμάνους

    νταξει οτι ειχε τοσους Εβραιους πες οτι γινεται σιγα σιγα γνωστο, αυτο που κρυβουμε συνεχως ειναι οτι και οι μουσουλμανοι ηταν περισσοτεροι απο τους χριστιανους! Να πω την αληθεια θα ηθελα καποια στοιχεια για την γενικη συνθεση της Μακεδονιας εκεινη την εποχη…

    ενώ οι σύγχρονοι έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας μπορούν να αποκαλούνται ως Μακεδόνες παρά το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Ποντιακής και μικρασιατικής καταγωγής και κατοίκησαν στην περιοχή μετά την μικρασιατική εκστρατεία το 1922

    με πρωτον και καλυτερο (φανταζομαι) αυτην την κωμικοτραγικη φιγουρα, τον νομαρχη της Θεσ/νικης.

    Reply
  3. Ἴσως τὸ καλύτερο ἄρθρο ποὺ διάβασα ποτὲ ἐδῶ. Μπράβο! Συμφωνῶ ὅτι ὁ μόνος τρόπος νὰ πᾶμε μπροστὰ εἶναι νὰ ἀποδομήσουμε τοὺς ἐθνικοὺς μύθους, ἕναν πρὸς ἕναν. Νὰ κάνουμε δηλαδὴ τὸ ἀντίθετο ἀπὸ τοὺς συνεργάτες τοῦ Καρατζαφέρη (Βελόπουλους κλπ) ποὺ ἀναζωπυρώνουν/ δομοῦν μύθους.

    Reply
  4. Pingback: So What!
  5. Στο βιβλίο του Bernard Pierron “Εβραίοι και Χριστιανοί στην Νεότερη Ελλάδα” στη σελ. 314 δίνονται κάποια στοιχεία για την πληθυσμιακή σύνθεση της Θεσσαλονίκης. Η τελευταία του 1913 (ελληνικές στατιστικές 1913, στο Jacque Ancel, La Macedoine, son evolution contemporaine, Delagrave, Παρίσι 1930, σ. 352) έχει ως ακολούθως: Εβραίοι 61.439, Τούρκοι 45.867, Έλληνες 39.956, Σλάβοι 6.263.

    Reply
  6. Πράγματι είναι πολύ καλό το κείμενο και πρέπει να γράφονται ξανά και ξανά αυτά πράγματα για να εμπεδώνονται. Ήθελα να παρατηρήσω ότι μέχρι τη συγκρότηση των εθνικών κρατών στα Βαλκάνια οι πληθυσμοί όλης της Βαλκανικής ήταν αναμεμειγμένοι και υπήρχαν και ισχυρές ελληνικές κοινότητες σε άλλες Βαλκανικές χώρες, απ’ του οποίους έχουν μείνει ελάχιστα απομεινάρια-θυμάμαι ακόμη τους ελληνόφωνους που συνάντησα στο Nessebur της Βουλγαρίας το ’88, ενώ μετά την πτώση των τειχών μάθαμε και για υπολείματα κι άλλων κοινοτήτων. Είναι γνωστή η ισχυρή ελληνική παρουσία στις παραδουνάβιες ηγεμονίες, στη Βόρεια ήπειρο, την Οδησσό κ.α. υπήρξε λοιπόν, με τη διαμόρφωση των εθνικών κρατών, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και άλλα επαναστατικά κινήματα μια γεικότερη ανταλλαγή πληθυσμών, όχι πάντα ή όχι συνήθως απόλυτα ειρηνική. Δεν είαι δηλαδή ότι μόνο εμείς εκτοπίσαμε.
    Προσωπικά εύχομαι να ξαναφτάσουμε σε ένα εκ νέου ανακάτεμα των πληθυσμών της χερσονήσου με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη και την κοινή ωφέλεια από την επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών και πολιτισμικών αγαθών. Όλα δείχνουν ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί σύντομα.
    Από την άλλη, διατηρώ τη βεβαιότητα όπως πολλοί από σας πιστεύω, ότι η βιολογική ανάμειξη των φαινομενικά αμιγών σημερινών πληθυσμών είναι ούτως ή άλλως δεδομένη και πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι φανταζόμαστε, μετά από τόσους αιώνες συνύπαρξης.

    Reply
  7. Μου άρεσε πολύ το κείμενο αυτό. Ας σημειώσω όμως ότι τα κανάλια αδιαφορώντας για το επίπεδο της δημοκρατίας και υιοθετώντας μία δική τους δημοκρατική λογική, επιθυμούν και κόμματα πολλά στη Βουλή και αποπροσανατολισμό της λαϊκής αντίληψης από τους αίτιους των προβλημάτων και την τάση των πολιτικών αποφάσεων. Δεν είναι καρτέλ τα κανάλια, αλλά έχουν κοινά οικονομικά-πολιτικά οι ιδιοκτήτες τους.

    Reply
  8. Οι σιωπηλοι και λιγο ντροπαλοι, κρυφοι φιλοι του ΛΑΟΣ, ειναι νομιζω οι Ελληνες που εμειναν πιο πιστοι στους εθνικους μας μυθους, αυτους που διδασκονταν γενιες και γενιες στα σχολεια. Η Ελλαδα ειναι μια μοναδικη χωρα, περικυκλωμενη απο εχθρους. Ειμαστε ενας λαος ομοιογενης, με μοναδικες ικανοτητες, ολοι μας απευθειας απογονοι του Περικλη, δωσαμε το φως του πολιτισμου στην Δυση. Για οτιδηποτε κακως κειμενο φταινε οι Τουρκοι, οι Μεγαλες Δυναμεις ή καποια αλλη Βαλκανικη χωρα.

    Αυτή νομίζω είναι η παράγραφος που συνοψίζει τη διαστρέβλωση και ιστορική καπηλεία που κάνουν ορισμένοι «Έλληνες» νομίζοντας ότι εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Για γέλια.

    Σημείωση: διάφοροι γενετικοί απλότυποι που κυκλοφορούν σε επιστημονικούς κύκλους δείχνουν ξεκάθαρα την πληθυσμιακή ανομοιογένεια των Ελλήνων. Η καταγωγή απ’τον Περικλή είναι ένα καλό ανέκδοτο…

    Reply
  9. “Στο βιβλίο του Bernard Pierron “Εβραίοι και Χριστιανοί στην Νεότερη Ελλάδα” στη σελ. 314 δίνονται κάποια στοιχεία για την πληθυσμιακή σύνθεση της Θεσσαλονίκης”

    ναι Βασιλη, αυτο το εχω δει καπου, αλλα θα ηθελα και στοιχεια για την ευρυτερη Μακεδονια. Πως την εχασε ετσι η Τουρκια αν ειχαν πλειονοτητα? Μου φαινεται περιεργο…

    Είναι γνωστή η ισχυρή ελληνική παρουσία στις παραδουνάβιες ηγεμονίες, στη Βόρεια ήπειρο, την Οδησσό κ.α. υπήρξε λοιπόν, με τη διαμόρφωση των εθνικών κρατών, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και άλλα επαναστατικά κινήματα μια γεικότερη ανταλλαγή πληθυσμών, όχι πάντα ή όχι συνήθως απόλυτα ειρηνική. Δεν είαι δηλαδή ότι μόνο εμείς εκτοπίσαμε.

    φυσικα εχεις δικιο Μαρια, γιαυτο και δεν αποδιδω ευκολα ευθυνες. Αλλα ειναι ολα αυτα γεγονοτα που τα παιδια μας θα πρεπει να διδασκονται, ουδετερε και αντικειμενικα και ας κρινουν μονα τους.

    επιθυμούν και κόμματα πολλά στη Βουλή και αποπροσανατολισμό της λαϊκής αντίληψης από τους αίτιους των προβλημάτων και την τάση των πολιτικών αποφάσεων. Δεν είναι καρτέλ τα κανάλια, αλλά έχουν κοινά οικονομικά-πολιτικά οι ιδιοκτήτες τους.

    αληθεια ειναι οτι εχουν κοινα συμφεροντα συχνα, γιαυτο φερονται με παρομοιο τροπο (φτηνες εκπομπες, τεραστια και απαραδεκτα δελτια ειδησεων). Αλλα νομιζω πρεπει να τονιστει οτι ο σκοπος τους δεν ειναι ο αποπροσανατολισμος της κοινης γνωμης ή κατι τετοιο, ο σκοπος ειναι απλος: θεαματικοτητα. Και η θεαματικοτητα εξαρταται απο την δικη μας συμπεριφορα, τετοια σκουπιδια τραβανε τους θεατες τετοια προσφερουν και τα καναλια.

    διάφοροι γενετικοί απλότυποι που κυκλοφορούν σε επιστημονικούς κύκλους δείχνουν ξεκάθαρα την πληθυσμιακή ανομοιογένεια των Ελλήνων.

    αυτο ειναι οντως ενδιαφερον και ισως πρεπει καποτε να γραφτει κατι σχετικα. Οχι οτι με νοιαζει η γενετικη μας συνθεση, αλλα μπορει να ειναι καλη απαντηση σε ενα σωρο εθνικιστορατσιστες.

    Reply
  10. Ακριβή συμπεράσματα για την πληθυσμιακή σύνθεση της Μακεδονίας είναι δύσκολο να βγουν για δύο βασικά λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το κάθε κράτος-έθνος δίνει τα δικά του στοιχεία, εντάσσοντας και άλλες πληθυσμιακά μικρότερες ομάδες, και ο δεύτερος γιατί προσεγγίζει διαφορετικά τον γεωγραφικό όρο Μακεδονία. Οι έλληνες π.χ. εννοούν Μακεδονία την γεωγραφική περιοχή των κλασικών και βυζαντινών χρόνων ενώ αντίθετα οι σλάβοι σχεδόν την διπλασιάζουν. Παρόλα αυτά μία πολύ καλή αναφορά στο θέμα, παρουσιάζοντας την άποψη όλων εμπλεκομένων πλευρών, αλλά και μία ανεξάρτητη μπορείς να δεις εδώ

    Reply
  11. ΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ….ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ?ΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ…ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΙΑ Ν ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ?ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Τ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ….ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΩ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ?ΜΑ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ “ΦΑΣΙΣΤΕΣ”ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΗΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΙΤΑΛΟΥΣ Κ.Τ.Λ..ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ….ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ???

    Reply
  12. Βασιλη ευχαριστω για τα στοιχεια, αν και καθυστερημενα.

    Ειρηνη, σευχαριστουμε για το σχόλιο σου, ειναι παντα χρησιμο να υπαρχει μια αντιθετη αποψη. Ωστοσο, οπως φανταζεσαι, δεν συμφωνω με αυτο που φαινεται να θεωρεις εθνικη αξιοπρεπεια ή ρομαντισμο.

    Μου θυμιζει λιγο εκεινη την ιστορια του Ντουγκλας Ανταμς για τους κρικκιτ που εμεναν σε εναν πλανητη κρυμμενο απο το υπολοιπο συμπαν και νομιζαν οτι ειναι μονοι τους στον κοσμο. Ηταν ρομαντικοι ανθρωποι, αγαπουσαν το τραγουδι, την καλη συντροφια, την οικογενεια μεχρι που ενα διαστημοπλοιο επεσε πανω στον πλανητη τους και εμαθαν οτι δεν ειναι μονοι στο Συμπαν. Μετα απο αυτην την ημερα επαθαν ενα τρομερο πολιτισμικο σοκ, συνεχισαν να αγαπουν τους φιλους και την οικογενια, το τραγουδι και την ομορφια, αλλα ταυτοχρονα απλα αποφασισαν να εξαφανισουν καθε αλλη μορφη ζωης απο το Συμπαν :-)

    Η ιστορια για μενα δειχνει θαυμασια αυτο το οξυμωρο, ανρθωποι που νομιζουν οτι ειναι ρομαντικοι και αγαπανε τους φιλους τους, νοιαζονται για οικογενεια, πατριδα και υψηλα ιδανικα ταυτοχρονα αρνουνται αυτα τα ιδανικα σε κατοικους αλλων χωρών και φτανουν σε ακραιες πραξεις ξενοφοβιας!

    Προσωπικα νομιζω οτι αν αγαπας τους ανθρωπους δεν τους αγαπας επιλεκτικα, αναλογα με το τι γλωσσα μιλανε. Το να μην σπας βιτρινες αλλα να θες να σπασεις τα μουτρα καθε ξενου δεν μου φαινεται λογικο. Δεν βρισκω οτι το διλημμα ειναι να σπας βιτρινες ή να σιχαινεσαι τους Αλβανους ας πουμε.
    Δεν το βρισκω εθνικη αξιοπρεπεια να εκβιαζουμε μια μικρη χωρα που παλευει να σταθει στα ποδια της επειδη διαλεξε ενα ονομα που δεν μας αρεσει. Δεν βρισκω τιποτα ρομαντικο στο να ονειρευομαστε μαρμαρωμενους βασιλιαδες (και να πνιγουμε ολοι στο αιμα), δεν βρισκω τιποτα το εθνικο στο να ανακαλυπτουμε ξαφνικα οτι η Μακεδονια ανεκαθεν ηταν γεματη Ελληνες (ενω πριν 100 μολις χρονια ηταν τοσο πολυεθνικη που στα γαλλικα και ισπανικα Macedonia ειναι η φρουτοσαλατα!).

    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ “ΦΑΣΙΣΤΕΣ”ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΗΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΙΤΑΛΟΥΣ Κ.Τ.Λ.

    ευτυχως αυτες οι εποχες περασαν, δεν υπαρχει λογος να ανακαλυπτουμε τωρα εχθρους. Η Ελλαδα δεν εχει τιποτα να φοβηθει, ας αποβαλλει λοιπον το συνδρομο του κατατρεγμενου.

    Οι κατοικοι της ΠΓΔΜ προφανως δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση με τον Μεγαλεξανδρο (οπως τολμω να πω δεν εχουν και οι Μικρασιατες που αποτελουν πολυ μεγαλο ποσοστο των κατοικων της Μακεδονιας σημερα, τεσπα). Ε και? Θελουν να δηλωνουν Μακεδονες? ας τους καλωσορισουμε σαν χαμενα ξαδερφια, ας τους φερουμε στα πανεπιστημια μας να μαθουν ελληνικα, στα ερευνητικα μας κεντρα να παραγουν ερευνα, στις εταιρειες μας να προσφερουν υπηρεσιες και στις παραλιες μας να κανουν μπανιο.

    Και πραγματικη Μακεδονια στα ματια της κοινης γνωμης δεν θα ειναι αυτη που κερδισε μια μαχη στον ΟΗΕ (ή χειροτερα εναν πολεμο οπως φαντασιωνονται μερικοι Ελληναρες) αλλα αυτη που ειναι απλα πιο πετυχημενη! Αν εξαγουμε Μακεδονικο Οινο σε ολον τον κοσμο, αυτο θα ειναι Μακεδονια για εναν οινολατρη. Αν το Πανεπιστημιο Μακεδονια γινονταν ξακουστο σε ολον τον κοσμο, αυτο θα σημαινε Μακεδονια για εναν επιστημονα κ.ο.κ.

    Reply
  13. Α, ώστε κακώς “απελευθερώθηκε” η Θεσ/νικη διότι η πλειοψηφία ήταν εβράιοι και μουσουλμάνοι. Μα καλά δε βουτάτε τη γλώσσα λίγο στο μυαλό πριν ξεστομίσετε τέτοιες ανοησίες; Με αυτό, κουφιοκέφαλοι, το σκεπτικό θα έπρεπε να απελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη που εκείνη την εποχή το ελληνορωμαίικο στοιχείο πλειοψηφούσε. Νομοτελειακά: Δικό σου είναι ό,τι μπορείς να κρατήσεις. Η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν μπορούσε να κρατήσει πια την Μακεδονία έτσι την πήρε η Ελλάδα όπως και με τη σειρά της δε μπορούσε να πάρει την Κωνσταντινούπολη ποτέ παρα το υπέρτερο ελληνικό στοιχείο .Όμως ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΣΑΣ κοσμοπολίτες της πλάκας (για να μην πως τίποτε βαρύτερο) όταν ΜΑΣ ΣΦΑΖΑΝΕ το ’55; ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΕΛΑΥΝΑΝ ΤΟ ’60 ΚΑΙ ΤΟ ’70; Στραβή, κουτσή, πατρίδα μου είναι η Ελλάδα σήμερα. Και δεν υπάρχει πιο ανεκτικό κράτος στον κόσμο από την ελλάδα στο θέμα των μεταναστών. Όλα τα άλλα περι δήθεν προοδευτικότητας και ανεκτικότητας στους ξένους στις δυτικές χώρες λέγονται από άτομα που ουδεμία προσωπική εμπειρία είχαν. Απλή άγνοια σε βαθμό γελοιότητας.

    Με οργή
    Ένας μετανάστης

    Reply
  14. Αλλα νομιζω πρεπει να τονιστει οτι ο σκοπος τους δεν ειναι ο αποπροσανατολισμος της κοινης γνωμης ή κατι τετοιο, ο σκοπος ειναι απλος: θεαματικοτητα.

    χα, αυτο δεν το πιστευεις πραγματικα, ετσι; τα πολτικα συμφεροντα πισω απο τα καναλια ειναι περισσοτερο απο εμφανη, ειδικα σε περιοδους εντονης πολιτικης δραστηριοτητας. αρκει να δεις πως το μεγκα θαβει την ΝΔ και το ΑΝΤ1 ( ομολογουμενως σε μικροτερο βαθμο ) το ΠΑΣΟΚ. ημουν εδω κατα την διαρκεια των εκλογων και πραγματικα το καλυτερο που μπορουσες να κανεις για να εχεις αντικειμενικη ενημερωση ηταν να κλεισεις την τιβι.

    Πως την εχασε ετσι η Τουρκια αν ειχαν πλειονοτητα? Μου φαινεται περιεργο…

    αυτο λεγεται τεχνολογικη/στρατιωτικη υπεροχη. οταν η ρωσσια επελαυνε στην κεντρικη και ανατολικη ασια κατα τον 18ο αιωνα, ειχε απωλειες 1 προς 100 γιαυτο το λογο.

    Και δεν υπάρχει πιο ανεκτικό κράτος στον κόσμο από την ελλάδα στο θέμα των μεταναστών. Όλα τα άλλα περι δήθεν προοδευτικότητας και ανεκτικότητας στους ξένους στις δυτικές χώρες λέγονται από άτομα που ουδεμία προσωπική εμπειρία είχαν. Απλή άγνοια σε βαθμό γελοιότητας

    τωρα τι σοβαρη απαντηση να δωσεις σε ενα τετοιο σχολιο. μαλλον θα ελεγα οτι αυτα που λες φανερωνουν την δικη σου αγνοια, που ειναι και λογικη αλλωστε αφου δεν νομιζω να γνωριζεις πολλους αποδωμεσα και τι εμπειριες εχουν. αλλα για να απαντησω στο περι ανεκτικης ελλαδας, για δες τι συμπεριφορα/αντιμετωπιση λαμβανει ο οποιοσδηποτε ξενος απο τις κρατικες υπηρεσιες, ειδικα αν καταγεται απο χωρες που θεωρουνται και καλα κατωτερες της ελλαδας.

    ναι εχεις δικιο, και στην γερμανια και σε πολλες χωρες της δυτικης ευρωπης θα συναντησεις ρατσισμο ( και σου μιλαω εκ πειρας ), αλλα η αντιστοιχη νομοθεσια ειναι πολυ πιο προσεκτικη και ανελεητη σε τετοιες περιπτωσεις.

    ΜΑ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ “ΦΑΣΙΣΤΕΣ”ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΗΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΙΤΑΛΟΥΣ Κ.Τ.Λ.

    το να σε σφαζουν και να σε απελαυνουν δεν σημαινει οτι πρεπει να κανεις και εσυ το ιδιο, αλλα ουτε και θα σε πει κανεις φασσιστα αν παρεις το οπλο και υπερασπιστεις το σπιτι σου, την οικογενεια σου, την χωρα σου κτλ.

    πολυ σημαντικη ειναι η ιστορικη θεωρηση και συνειδηση. δεν μπορεις λοιπον να κρινεις με τα ματια του 1920, πολυ περισσοτερο του 500πΧ. ο φασσισμος ειναι ιστορικο φαινομενο του 20ου αιωνα και πηγαζει απο το κρατος οπως αυτο νοειται μετα την γαλλικη επανασταση. δεν μπορεις δηλαδη να λες οτι ο μεγας αλεξανδρος η ο ξερξης ηταν φασσιστες επειδη σφαξανε τοσο κοσμο, ελεος δηλαδη.

    Reply
  15. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥΝ!

    Υψώστε λάβαρο ελληνικό σε κάθε σπίτι.
    Κρεμάστε στην καρδιά σας την εικόνα του Χριστού.
    Με όπλα και κανόνια να γκρεμίσει,
    το τείχος του ΣΛΑΒΟΚΟΜΜΥΝΙΣΜΟΥ

    Ανοίξτε τα Σχολεία και διδάξτε
    Ότι είμαι Έλληνας στο γένος στην Ψυχή,
    Το ιερό μου χώμα δεν θα αφήσω,
    σε άθλιο σλαβοκομμουνιστή!

    Ψάλλατε ύμνους στην Παρθένο τη Μαρία.
    Ζητήστε τη Βοήθεια του Χριστού
    και μια για πάντα ο επικίνδυνος θα κλείσει,
    ο Δρόμος του ΣΛΑΒΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

    Και πάρτε την πρωτοβουλία
    για να γίνει η Ελλάδα χώρα … Ελληνική!
    Ελευθερώστε Ήπειρο και Μικρασία
    απ’του βαρβάρου και απίστου την Ορδή!

    Και μην ξεχνάτε Κύπρο Σκλαβωμένη,
    Πόντο και Ρωμυλία Ανατολική
    στο Δούναβη Ψηλά να Κυματίζει
    μία Σημαία! η ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

    Στο Ματζικέρτ θα στήσουμε το γλέντι
    με καλεσμένο Ρωμανό από Ψηλά!
    του Αλπ Αρσλάν οι απογόνοι θε να φύγουν,
    να πάνε στα Αλτάια ξανά!

    Reply
  16. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Παρέλαβε από τον Πέτρο Μολυβιάτη ένα συμπαγές και οργανωμένο Υπουργείο Εξωτερικών με διπλωμάτες που είχαν τουλάχιστο μία συνοχή, λόγω του κύρους και της αποστολής τους, και το έκανε βίδες, με διπλωμάτες που την ικετεύουν για ένα πόστο, ως συνταξιούχοι να επαναδιοριστούς Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων και για χάρη της παίρνουν, ομόφωνα, οποιαδήποτε απόφαση θέλει στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Στην υπόθεση της διαρροής του τηλεγραφήματος της Ουρουγουάης, έκανε ότι μπορούσε για να διευκολύνει την διαφυγή στο εξωτερικό του Καραβέλα. Ενώ είχε στο Διπλωματικό της Γραφείο το τηλεγράφημα για πέντε ολόκληρες μέρες, καθυστέρησε την αποστολή οδηγιών, δίνοντας σαφές μήνυμα ότι η υπόθεση ήταν ύψιστης σημασίας για την κυβέρνηση. Ενώ κατηγόρησε την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων για το ότι επισήμανε τις δικές της ευθύνες, η ίδια δίνοντας την υπόθεση αρχικά στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ Αριστείδη Αγαθοκλή και στη συνέχεια στον Μιχαήλ Καμπάνη, έδωσε σαφή γραμμή ότι «δεν ευθυνόταν το Γραφείο της, αλλά ο Διευθυντής της Α8 Διεύθυνσης». Δεν ήταν περίεργο ότι και οι υφιστάμενοί της που διενήργησαν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα.

    Με την υπόθεση του τηλεγραφήματος της Ουρουγουάης έδωσε μια ελεεινή εικόνα ευθυνοφοβίας, αφού και οι πέτρες στο Υπουργείο Εξωτερικό έλεγαν ότι η ευθύνη ήταν προσωπικά δική της. Έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί, αντί να κατηγορεί τους υπαλλήλους της.

    Οι διμερείς αναγνωρίσεις των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν σταμάτησαν, αλλά αυξήθηκαν ακόμα και από χώρες φιλικές προς την Ελλάδα (Καναδάς, Χιλή και πολλές άλλες). Δεν είναι μόνο το κυβερνητικό αεροσκάφος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που έφερε τον ομόλογό της κ. Μικλοσόσκι στην Κέρκυρα και ετοιμάζει συνάντηση μαζί του. Είναι, πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι η κυρία Μπακογιάννη επί δύο χρόνια τώρα μας έχει παραμυθιάσει με ισχυρισμούς ότι «ασκήσαμε βέτο στα Σκόπια και τους κατατροπώσαμε», «θα υποχωρήσουν τα Σκόπια», «κάνετε υπομονή μέχρι τις εκλογές στα Σκόπια και ο Γκρουέφσκι θα καταρρεύσει» κλπ.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη προετοίμασε επιμελώς τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης για να μαζέψει όλες τους αρχηγούς κρατών και να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, αποσιωπώντας από τις εκπομπές της ΕΤ1 και ΝΕΤ τη συμβολή της μακαρίτισσας Μελίνας Μερκούρη. Τελικά δεν ήρθαν αρχηγοί κρατών, ήρθε μόνο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δεν ήρθε επειδή έτυχε και είχε πονοκέφαλο (υποσχέθηκε ότι όταν γίνει καλά θα έρθει για να του κάνει ξενάγηση στο Μουσείο ο φίλος του ο Κώστας Καραμανλής).

    Η νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ έφερε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ντόρας Μπακογιάννη ένα κλίμα εφησυχασμού. «Τώρα θα επικρατήσουν οι φιλελληνικές θέσεις» έλεγαν οι Διευθυντές της. Και η Ντόρα κοιμόταν. Απαντούσε στο ειδικό παραθυράκι που είχε δημιουργήσει στο διαδίκτυο «Ρωτήστε τη Ντόρα – η Ντόρα σας απαντά». Και ξαφνικά έσκασε η βόμβα «Ο Ομπάμα ταξίδεψε ειδικά στην Τουρκία χωρίς να κάνει ούτε στάση στην Ελλάδα και επισημοποίησε την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας σαν περιφερειακής δύναμης».

    Πως αντέδρασε η Ντόρα Μπακογιάννη; Μα όπως αντιδρά πάντα η Ντόρα Μπακογιάννη. Αρχικά δήλωσε στους επιτελείς της ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει καμία ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Μετά από μερικούς μήνες ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου να κόψει στις προαγωγές όλους όσους είχαν ακυρωτικές αποφάσεις, ώστε με τον τρόπο αυτό να τις αντικαταστήσει με πανομοιότυπες ακυρωτικές αποφάσεις, και να απασχολεί συνεχώς τη δικαιοσύνη.

    Το μόνο που απασχολεί την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είναι να διαχέονται στο διαδίκτυο κείμενα και φωτογραφίες με δηλώσεις στις οποίες τονίζεται όχι το περιεχόμενο των λεγομένων της, αλλά το πρόσωπό της (όπως ήταν πριν 20 χρόνια) τα λευκά δόντια της, οι ψεύτικες διαβεβαιώσεις της, ο θρίαμβός μας επί των Σκοπίων κλπ.

    Οι τεχνικοί πληροφορικής της, έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα με το οποίο αν πληκτρολογήσεις τις λέξεις «Ντόρα Μπακογιάννη» εμφανίζονται χιλιάδες blogs «Ρωτήστε την Ντόρα – η Ντόρα σας απαντά»(απαντά μόνο εκεί που τη συμφέρει), http://www.dorabak.gr, βιογραφικό σημείωμα της Ντόρας, η Ντόρα φιλάει την Κοντολίζα Ράις, η Χίλαρι Κλίντον αγκαλιάζει την Ντόρα κλπ

    Ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων στις συνεδριάσεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, συνεχίζει να μην ανοίγει το στόμα του –σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά – όταν κρίνονται και κόβονται συνάδελφοί του επειδή έβηξαν πριν από 30 χρόνια, ενώ προάγονται ως καταλληλότεροι άλλοι που στις Πρεσβείες τους μάθαιναν από τις εφημερίδες εθνικής γεγονότα που έπρεπε να τα είχαν μάθει νωρίτερα για να ειδοποιήσουν την κυβέρνηση και συνέχιζαν τον ύπνο τους.

    Δεν πέτυχε να υπερασπίσει τις ελληνικές θέσεις για τη λαθρομετανάστευση τόσο στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα. Άσχετα με τις ψευτιές που ανέφερε στον Ελληνικό Λαό, κανένα κείμενο δεν έκανε ρητή αναφορά στην υποχρέωση της Τουρκίας να δεχτεί ή να δέχεται στο μέλλον πίσω τους λαθρομετανάστες που μας στέλνει καθημερινά με καραβιές από τα παράλιά της. Διαβάστε τη συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Καθημερινή της 28ης Ιουνίου 2009 «Η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα, όσο αρνούνται να υπογράψουν αντίστοιχες συμφωνίες το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και οι άλλες χώρες της αρχικής τους προέλευσης».

    ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ! ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ!

    Reply

Leave a Comment