Μια εικόνα, χίλιες σφαλιάρες…

Η αμερικανική πολιτική οικονομία σε ένα γράφημα…

[…] if Democrats produce better income results for everyone, and particularly for the more numerous lower-income groups, why do they not always win?

Ο Dani Rodrik κοιτάει και ξανακοιτάει το γράφημα…Περισσότερα εδώ…

5 thoughts on “Μια εικόνα, χίλιες σφαλιάρες…”

  1. re maikwl, αυτό ειναι amazing graph.
    kai amazing find.
    prepei na brw perissotera.
    alla xwse prama edw av breis kai sou eivai eukolo.

    Reply
  2. Το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του Bartels βρίσκεται εδώ και περιέχει τέσσερα πέντε ακόμα γραφήματα… κατά τα άλλα, πρέπει να περιμένουμε την έκδοση του βιβλίου του – ο Rodrik μάλλον έχει advanced copy και να σκάναρε το γράφημα.

    Reply
  3. μαικωλ οντως ειναι πολυ ενδιαφερον το γραφημα, ριξε και καμμια επεξηγηματικη κουβεντα.

    Αν η εικονα ισχυει γενικα σημαινει οτι κανενας μα κανενας δεν θα επρεπε να ψηφιζει Ρεπουμπλικανους, καθως ολες οι ταηεθς χανουν με αυτες τις κυβερνησεις.

    εμενα η απορια μου ειναι ομως ποσο επηρεαζεται η εικονα απο τις διαφορετικες δεκαετιες που κυβερνησε ο καθενας. Ας πουμε το 50-60 ειχαμε τρομερη αναπτυξη στις ΗΠΑ, αν ειναι δεκαετιες με τους Δημοκρατικους να κυριαρχουν ειναι λογικο στο γραφημα να φαινεται οτι προωθουν την αναπτυξη ενω ισως απλα ηταν τυχεροι να κυβερνουν σε καλες εποχες…

    Reply
  4. Addendum 1: O Krugman λέει πως δεν μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο… O Cowen ισχυρίζεται πως η εξήγηση βρίσκεται στην νομισματική πολιτική.

    Reply
  5. Addendum 2: O Bartels απαντά σε σχόλια που έγιναν στην διεθνή blog-οσφαιρα μετά την δημοσίευση του γραφήματος από τον Rodrik.

    Reply

Leave a Comment