Μια τζούρα Δικαιοσύνη

Με την υπ’ αριθμ. 154/2010 απόφασή του ο Άρειος Πάγος, δημοσιευθείσα εν ΠραξΛογΠΔ 2010, 213, έκρινε ότι ορθώς και αιτιολογημένως καταδικάσθηκε για παρότρυνση στην τέλεση του πλημμελήματος της ψευδορκίας ο αναιρεσείων, πρώην βουλευτής Ρεθύμνου, ο οποίος κάλεσε στο πολιτικό του γραφείο αστυνομικό μάρτυρα σε υπόθεση καλλιέργειας ινδικής κάνναβης, του είπε ότι στην υπόθεση αυτή έχει κάνει λάθος και του πρότεινε να αφήση αμφιβολίες ως προς τα χαρακτηριστικά του δράστη της φυτείας, όταν κληθή από τον ανακριτή να καταθέση, γιατί είναι νέο παιδί και πρέπει να του δοθή μια ευκαιρία

Αυτός ήταν ο αναιρεσείων και ήδη αμετακλήτως καταδικασθείς:

Φτου σου ρε.

Για φαντάσου. Ο αναιρεσείων προέβαλε τον καινοφανή ισχυρισμό ότι η πράξη του καταδικασθέντος δικαιολογείτο λόγω της τότε βουλευτικής ιδιότητάς του και της εντεύθεν υποχρεώσεώς του “να ακούει κάθε πολίτη”, δήθεν κατ’ άρ. 52, 54 παρ. 2 και 3, 59 παρ. 1 και 60 παρ. 1 Συντ. Ότι δηλαδή οι βουλευτές δικαιούνται να παραβιάζουν κατά βούλησιν τους κοινούς νόμους, πάντοτε εν ονόματι και χάριν των ψηφοφόρων τους. Τόσο ξεδιάντροπα.

Για φαντάσου. Όταν καθένας από εμάς πράττει το καθήκον του, όπως οι νεαροί αστυνομικοί που εύψυχα αδιαφόρησαν για τις πιέσεις του μαυρογιαλούρου Ρεθυμνάρχου ή οι δικαστικοί λειτουργοί που έκριναν με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης και πέραν τούτων καμίας άλλης σκοπιμότητας, απονέμεται Δικαιοσύνη. Χωρίς κλάψες, χωρίς κατάρες, χωρίς απελπισίες: απλώς το καθήκον μας.

Για φαντάσου. Στην χώρα της Μήζενς, της βατοπεδινής συμμορίας, των κουμπάρων, των τσουκατομαντέληδων καταδικάστηκε μόνο ένας συνταξιούχος πολιτικός για ένα ασήμαντο ρουσφέτι για λογαριασμό κάποιου κομματαρχιδίου, και ούτε καν, για μια απόπειρα ρουσφετιού, για ένα πουκάμισο αδειανό.

Τον κακομοίρη.

4 thoughts on “Μια τζούρα Δικαιοσύνη”

  1. Aυτα δεν ειναι τιποτα, εδω αναλυτικα τι συμβαινει στην ”λεβεντογέννα” Κρήτη
    http://liberalcreta.pblogs.gr/h-politikooikonomikh-genoktonia-twn-krhtikwn-toytsi-apo-toys-krh.html
     
    και στο ”Δημοκρατκό” Ηράκλειο
    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/07/allh-mia-kataggelia-gia-ton-dhmarho-hrakleioy-koyrakh-poy-fysika.html
     
    Εδώ ο ”σοσιαλιστης” Φεουδάρχης πλην πνευματικο παιδι Κεφαλογιάννη του πρεσβυτερου παρεβαινει και ελευθερώνει πλιατσικολογους
     
    http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/05/ypothalpsh-egklhmatia-apo-politika-proswpa-moygga-ta-mme.html
     


     
     

    Reply
  2. Συμπληρώνω καναδυό πράγματα:

     

    Η απόφαση ήταν εν μέρει αναιρετική, δηλαδή ανήρεσε την καταδίκη για το δεύτερο εγκλημα, της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία. Και είχε δίκιο, επρόκειτο μόνο για προπαρασκευαστική πράξη.

     

    Αλλά ούτε το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση ψευδορκίας είναι κανένα σοβαρό αδίκημα. Άποψη όχι μόνο δική μου είναι ότι πρέπει να καταργηθή.

     

    Αυτά ως προς τα νομικά. Αλλά στην ζωή υπάρχουν και άλλα πράγματα εκτός από τα νομικά και σε αυτά έγκειται η αξία της απόφασης.

    Reply
  3. τσ, τσ, με κάτι αναρχοαριστερούς σαςν εσάς να καταλύουν τις παραδόσεις μας, πώς θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος?
     
    Αφέτε τους βουλευτάς ρουσφετολογείν!

    Reply
  4. Ο ευπατρίδης της πολιτικής Ιωάννης Κεφαλογιάννης έφυγε από την ζωή στις 20 Ιαν 12. Συμμετέσχε στην Εθνική Αντίσταση σε ηλικία 12 ετών. Ο υπερήφανος λαός του Ρεθύμνου τον εξέλεξε ως παραστάτη του 14 φορές επί σχεδόν μισό αιώνα. Την βουλευτική του έδρα κληροδότησε στην θυγατέρα του Όλγα, άξια συνεχίστρια των οικογενειακών παραδόσεων. Η κηδεία του έγινε, φυσικά, δημοσία δαπάνη. Ίσως παρέστη και ο χασισέμπορος που προστάτευε.

    [Θα είναι θαύμα αν τα καταφέρουμε]

    Reply

Leave a Comment