Η βαρβαρούσειος ανελευθεροστομία

Στις 15 Ιουνίου 2018 το κόμμα κι απόκομμα της Χρυσής Αυγής προσέθεσε μία ακόμη ένδοξη σελίδα κοινοβουλευτικής ιστορίας στο παθητικό του. Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε από βήματος της Βουλής την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβη τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διαπράξη δηλαδή πράξεις εσχάτης προδοσίας. Επί λέξει τάδε εφθέγξατο ο γόνος της αιτωλικής γης:

Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστή τον όρκο της, να συλλάβη τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπή αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες! [δις]

Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Μπαρμπαρούσης είναι ένας βρομιάρης φασίστας δεν αλλάζει το νομικό ενδιαφέρον της υπόθεσης, αλλά μάλλον το επιτείνει, από την στιγμή που αμέσως θεωρήθηκε ότι διέπραξε αυτοφώρως το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας κατ’ άρ. 135 ΠΚ, άρα δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την σύλληψή του κατ’ άρ. 62 Σ, με συνέπεια να καταδιωχθή από την Αστυνομία, εις μάτην μέχρι τούδε.

Να δούμε λίγο πρώτα τις σχετικές διατάξεις:

Καταρχάς, έχουμε το άρ. 135 ΠΚ, που ορίζει ότι

1. Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με κάθειρξη.

Οι πράξεις του άρ. 134 ΠΚ είναι οι εξής:

1. Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης: Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα, Β) όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιoν απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και β) να μεταβάλλει το πολίτευμα του Κράτους.
2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού, β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή,
γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέβαλε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

[Επειδή υπάρχει η ειδική και αυστηρότερη διάταξη του άρ. 135 ΠΚ, δεν εφαρμόζεται το άρ. 186 ΠΚ περί πρόκλησης σε τέλεση κακουργήματος, το οποίο είναι πλημμέλημα]

Εκ πρώτης όψεως λοιπόν το ζήτημα είναι φως φανάρι: ο βουλευτής απολαύει ασυλίας μόνο όσο δεν διαπράττει αυτόφωρο κακούργημα. Η δημόσια διέγερση σε επιχείρηση πράξεων προπαρασκευαστικών της εσχάτης προδοσίας συνιστά κακούργημα, το οποίο είναι αυτόφωρο την στιγμή που διαπράττεται και για όσο διαρκεί η καταδίωξή του από την δημόσια δύναμη. Άρα, καλά του κάνανε του Μπαρμπαρούση.

Υπάρχει όμως και το περιλάλητο άρ. 61 Σ, που προβλέπει τα εξής:

1. Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.
2. Ο βουλευτής διώκεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά το νόμο, ύστερα από άδεια της Βουλής. Αρμόδιο για την εκδίκαση είναι το Εφετείο. Η άδεια θεωρείται ότι οριστικά δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε σαράντα πέντε ημέρες αφότου η έγκληση περιήλθε στον Πρόεδρο της Βουλής. Αν η Βουλή αρνηθεί να δώσει την άδεια ή αν περάσει άπρακτη η προθεσμία, η πράξη θεωρείται ανέγκλητη.

Το άρθρο αυτό θεσπίζει το περίφημο ανεύθυνο των βουλευτών, το οποίο έχω υμνήσει σε αυτήν εδώ την ανάρτηση ως εξής:

Για το ανεύθυνο τα έχουμε ξαναπεί. Δεν υπάρχουν αδικήματα λόγου για τον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ας εξυβρίση. Ας αποκαλύψη κρατικά μυστικά. Ας προσβάλη την μνήμη τεθνεώτος. Ας, ο δε μέγιστον, διαπράξη εγκλήματα “ρατσιστικού μίσους” ή όπως αλλιώς τα λένε οι νεομισαλλόδοξοι. Είναι ανεύθυνος. Τελεία. Έτσι το θέλησε ο μόνος συντακτικός θεσμός, ο κυρίαρχος λαός.

Καλύπτει άραγε το άρ. 61 Σ (είτε θεωρηθή λόγος άρσεως του αδίκου, όπερ κατ’ εμέ ορθότερον, είτε οτιδήποτε άλλο δογματικώς) και το αδίκημα του Μπαρμπαρούση;

Ο Μπαρμπαρούσης προφανώς ενήργησε “κατά την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων”, δεδομένου ότι ακριβώς αγόρευε, ο Θεός να το κάνη, από του βήματος της Βουλής επί αιτήσεως δυσπιστίας. Δεν είναι όμως εξίσου σαφές ότι η κακουργηματική του διέγερση συνιστά “γνώμη” που έδωσε κατά την άσκηση αυτή. Ασφαλώς, εδώ δεν πρέπει να αποβλέψουμε στην χρήση συγκεκριμένων λέξεων, αλλά να εντάξουμε το ρηθέν μέσα στο όλον της αγόρευσής του. Για παράδειγμα, αν έλεγε “γνώμη μου είναι ότι…”, δεν θα άλλαζε τίποτε επί της ουσίας των λεγομένων του.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο Μπαρμπαρούσης, εκτός από την δημόσια προτροπή να καταλυθή το πολίτευμα, προσέθετε κατακλείοντας την μνημειώδη αγόρευσή του τα εξής:

Επίσης, καλώ τον επαγγελματία δολοφόνο Μήτσο Πεταλούδα, τον οποίο έχω προσλάβει έναντι 10.000 ευρώ, να δολοφονήση την γυναίκα μου, όπως είχαμε συμφωνήσει ότι θα του δώσω το σήμα από το βήμα της Βουλής.

Συνιστά άραγε “γνώμη”, προστατευτέα από το άρ. 61 Σ και αυτή η απόπειρα ηθικής αυτουργίας; Ασφαλώς, κείται εκτός του τελεολογικού πεδίου της “γνώμης” του άρθρου αυτού. Ως “γνώμη” του άρ. 61 Σ νοείται μόνο η πολιτική γνώμη, εκείνη που εκφέρεται σπουδαίως επί θεμάτων αφορώντων την Βουλή των Ελλήνων και την επιτέλεση της συνταγματικής της λειτουργίας, πρωτίστως της νομοθετικής. Αυτό ακριβώς έκανε όμως ο Μπαρμπαρούσης, έτσι δεν είναι;

Ας το σκεφτούμε και λίγο διαφορετικά. Έστω ότι η Χρυσή Αυγή καταθέτει πρόταση νόμου, όπου προβλέπονται ακριβώς όσα από του βήματος της Βουλής παρήγγειλε ο Μπαρμπαρούσης: εξουσιοδότηση στον συγκεκριμένο Α/ΓΕΕΘΑ να συλλάβη την συγκεκριμένη πολιτειακή ηγεσία. Κατά την συζήτηση της πρότασης νόμου την υπερψηφίζουν, ως εικός. Συνιστά μήπως αυτό το αδίκημα του άρ. 135 ΠΚ ή μήπως συνιστά, το προφανές, “ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”; Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα απαντούσαν αδιστάκτως το δεύτερο. Αλλά οι δύο περιπτώσεις, της αγόρευσης Μπαρμπαρούση και της ταυτόσημης πρότασης νόμου, δεν διακρίνονται επαρκώς, άρα πρέπει να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα.

Τούτων δειχθέντων νομίζω πειστικώς, προβληματίζει ασφαλώς η παρ. 2 του άρ. 61: το σύνταγμα ως μόνη εξαίρεση του ευρύτατου ανευθύνου των βουλευτών αναγνωρίζει την συκοφαντική δυσφήμηση, ένα πραγματικό ασφαλώς και αρκετά σοβαρό αδίκημα, αλλά τέλος πάντων ένα πλημμέλημα, σαν κι αυτά που διαπράττονται, εγκαλούνται και εκδικάζονται κατά δεκάδες καθημερινά. Είναι δυνατόν ο συντακτικός νομοθέτης να βουλήθηκε την εξαίρεση ενός πλημμελήματος, αλλ’ όχι ενός κακουργήματος; Δεν δηλοί αυτό ότι εξαρχής κατά την συντακτική βούληση αδικήματα όπως αυτό του άρ. 135 ΠΚ δεν υπάγονται στο ρυθμιστικό πεδίο του άρ. 61 Σ; Κι εγώ ο ίδιος άλλωστε, στο παράθεμα από την παλαιότερη ανάρτησή μου, αναφέρθηκα σε ομοταγή τρόπον τινά αδικήματα, όπως η εξύβριση, η προσβολή μνήμης τεθνεώτος κττ, όχι στην εσχάτη προδοσία!

Θεωρώ πως πράγματι εδώ ο συντακτικός νομοθέτης εκφράστηκε ευρύτερα του δέοντος, ή μάλλον του βουληθέντος, και ότι δεν ήθελε να προσφέρη συνταγματική προστασία στον κάθε ηλίθιο φασίστα που προκηρύσσει κωμικά πραξικοπήματα από το ίδιο το βήμα της Βουλής. Αλλά, ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτό τίποτε δεν αλλάζει επί της ουσίας. Και νά γιατί:

Το άρ. 61 Σ, όπως διατυπώθηκε και ισχύει απαράλλακτο επί 40τόσα χρόνια, καλύπτει γλωσσικά και τον κάθε Μπαρμπαρούση, με την προϋπόθεση μόνο ότι εξηνέχθη “γνώμη”. Αν το εμπόδιο αυτό υπερπηδηθή, κάθε γνώμη προστατεύεται γραμματικώς. Και τι μας εμποδίζει τάχα όμως να συστείλουμε το γράμμα του συνταγματικού νόμου, ώστε να αφαιρέσουμε την ακούσια και εξ αβλεψίας προστασία που προσφέρει στον κάρη κομόωντα χρυσαυγίτη; Δεν πρέπει ερμηνευτικώς να συμπέσουν βουληθέν και εκφρασθέν; Δεν μπορούν να συμπέσουν;

Η απάντηση είναι ότι όχι, δεν μπορούν να συμπέσουν. Διότι στο Ποινικό Δίκαιο τηρείται αυστηρά η αρχή nullum crimen sine lege stricta, η οποία απαγορεύει στην μεν αντικειμενική υπόσταση την ερμηνευτική υπέρβαση του απώτατου γλωσσικού ορίου της διάταξης (και αυτό είναι σε όλους πασίγνωστο). Κατά τον ίδιο τρόπο όμως και για την ταυτότητα του νομικού λόγου, απαγορεύει και στους λόγους άρσεως του αδίκου, του καταλογισμού κττ την ερμηνευτική συστολή όπισθεν του δυνατού γράμματος. Αν ο νομοθέτης εξεφράσθη υπερβολικά, αν κατέλαβε και περιπτώσεις που δεν ήθελε να καταλάβη, αν εξ υπερτεσσαρακονταετούς ατημελησίας δεν πρόσεξε ότι καταλείπει έδαφος ανελευθεροστομίας στον κάθε γελοίο Μπαρμπαρούση, τις πταίει; Όχι ο πολίτης βέβαια. Φταίει το σπουδαίο, το φιλελεύθερο, το περιλάλητο εκείνο άρ. 7 παρ. 1 Σ:

Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της. Ποτέ δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που προβλεπόταν κατά την τέλεση της πράξης.

Ας συλληφθή λοιπόν. Ας προσαχθή ενώπιον του Ανακριτή. Και ας αθωωθή από τον φυσικό του δικαστή. Ο βρομιάρης.

5 thoughts on “Η βαρβαρούσειος ανελευθεροστομία”

  1. Για μισο λεπτο κυριοι.

    Στην Ελλαδα υπαρχει το ΚΚΕ, και οι πρωην και νυν παραφυαδες του, (εσωτερικου, μ-λ, λ-μ, ΕΚΚΕ) απο τις οποες προηλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και μεγα μερος του λοιπου πολιτικου κοσμου. Ειναι γνωστο οτι οι κομμουνιστες πιστευουν -και το λενε- στην Εργατικη Επανασταση, δηλαδη στην ενoπλη, βιαιη, και αιματηρη ανατροπη της Αστικης Κοινοβουλευτικης Δημοκρατιας, και στην αντικατασταση της με τη Δικτατορια του Προλεταριατου. Οι εν Ελλαδι κομμουνιστες ουδεποτε αποκηρυξαν ρητως την κοκκινη Επανασταση, και ουδεποτε ειπαν “εμεις μονο με δημοκρατικες εκλογες θα διεκδικησουμε την εξουσια”.

    Και ομως αποφασιστηκε το 1974 οτι αυτο θα ειναι ανεκτο. Μπορουν να λενε οτι θελουν, αρκει να μενουν στα λογια.

    Αν παρανομησε ο Μπαρμπαρουσης, τοτε ορθως ηταν εκτος Νομου το ΚΚΕ και οι παραφυαδες του πριν το 1974, ορθως διωκονταν οι οπαδοι του, και κακως νομιμοποιηθηκε το 1974.

    Το 1965 η Ελενη Βλαχου φωναζε απο τις στηλες της καθως πρεπει “Καθημερινης” “ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑ…….!!!!! καλωντας ανοικτα το Στρατό να ανατρεψει με πραξικοπημα την Κυβερνηση της Ενωσης Κεντρου, η οποια ειχε διαβρωθει απο τους αριστερους ριζοσπαστες του Ανδρεα Παπανδρεου. Να υποθεσουμε οτι επρεπε να διωχθει δυναμει αρθρου 134ΠΚ και να κλεισει η “Καθημερινη”;

    Συνεπως το αρθρο 135ΠΚ ειναι στην πραξη αδρανοποιημενο. Αν εφαρμοστει, πρεπει να εφαρμοστει εναντιον ολων, και οχι μονο επιλεκτικα κατα των πολιτικων αντιπαλων. Οπερ σημαινει, εκτος νομου το ΚΚΕ και οι πλειστες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ. Μαλλον δεν εχουμε και τοση ισονομια στην Ελλαδα, και μαλλον η “Δικαιοσυνη” δεν ειναι ουτε τοσο ανεξαρτητη ουτε τοσο τυφλη…..

    3. Η υποκρισια των “δημοκρατων” αγγιζει τα ορια της γελοιοτητας και δειχνει ανσφαλεια και ελλειψη αυτοπεποιθησης, καθοτι ειναι πληρως απονομιμοποιημενοι στα ματια των πολιτων. Αν δε ο Στρατός αποφασιζε οντως να τους δεσει, οι πολιτες πιθανοτατα θα τον υποστηριζαν!

    Reply
  2. Επιστολη Κ. Καραμανλη προς Κ. Τσατσο, 10/5//1966

    «Χωρίς να σχολιάσω τα όσα απερίγραπτα συνέβησαν από τριετίας εις τον τόπο μας και τα οποία αποτελούν σαφή συμπτώματα εθνικής κρίσεως, θα συνεβούλευα εις γενικάς γραμμάς: Να σχηματισθεί κυβέρνησις από ικανά και κατάλληλα διά την περίπτωσιν πρόσωπα, η οποία να εξουσιοδοτηθεί από την Βουλήν ή, της Βουλής αρνουμένης, από τον βασιλέα, όπως ασκούσα εκτάκτους εξουσίας και εντός ευλόγου χρόνου: 1) Προβεί εις τολμηράν αναθεώρησιν του Συντάγματος (…)».

    Αυτό όμως που ο Καραμανλης προτεινει με μισολογα, ο Τσάτσος το λεει εξω από τα δοντια στην απαντηση του στις 3/10/1966
    «Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε μερικά πράγματα: Πρώτον, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, εισηγούμεθα – (λέω… “γούμεθα”, διότι ασπάζομαι -μαζί με μυριάδες άλλους- ανεπιφύλακτα τις σκέψεις σου). Εισηγούμεθα, λοιπόν, παρεκτροπήν, από το πολίτευμα και μίαν προσωρινήν δικτατορίαν – ίσως ενός έτους. Προς αυτήν την κατεύθυνσιν πρέπει να δουλευθεί από εκείνους που θα επωμισθούν την παρεκτροπήν και θα την κυρώσουν δι’ ενός δημοψηφίσματος. Δικτατορίες χωρίς ονοματισμένο δικτάτορα δεν κουβεντιάζονται».

    Συμπερασμα: Οι δυο μετεπειτα Προεδροι της “Δημοκρατιας” διεγειρουν ο ενας τον αλλον, και αμφοτεροι «εκεινους που θα επωμισθουν την εκτροπην», σε τελεση «εσχατης προδοσιας», βασει αρθρου 135ΠΚ!

    Ουαι υμιν, γραμματεις και Φαρισαιοι υποκριται………

    Reply
  3. Οσο για τα περι “βρωμιαρη φασιστα”, καταρχην δεν αντιλαμβανομαι ποθεν προκυπτει οτι ο ι αυτοαποκαλουμενοι “φιλελευθεροι” εχουν καλυτερες σχεσεις με το νερο και το σαπουνι απο οτι οι Χρυσαυγιτες. Αλλα παμε λιγο παραπερα:

    “Φασιστας” ειναι ο οπαδος του φασισμου. “Φασισμος” ηταν ενα αυταρχικο πολιτικο συστημα που κυβερνησε την Ιταλια το 1922-1943.

    “Η Ιταλια πηγαινει καλα διοτι εκει υπαρχει Δικτατωρ, ενω στην Ελλαδα δεν υπαρχει Δικτατωρ”.

    Ελευθεριος Βενιζελος προς τον Πλαστηρα, 5/3/1933.

    Ο “Δικτατωρ” στον οποιο αναφερεται ο Μεγας Κρητικος ειναι φυσικα ο Μπενίτο Μουσολίνι.

    Ουαι υμιν Γραμματεις και Φαρισαιοι υποκριται………

    Reply
  4. Πολυ καλη νομικη αναλυση για το διαβοητο αρθρο 134 ΠΚ.

    https://curia.gr/to-arthro-135-tou-poinikou-kodika-o-thematofilakas-tou-dimokratikou-politevmatos-i-mia-anekselegkti-laimitomos/

    Το αρθρο εισηχθη στο ελληνικο νομικο συστημα το 1983. Ηταν τα πρωτα κυβερνητικα χρονια του ΠΑΣΟΚ. Τοτε που ο Αντρεας εκλεινε το ματι στους Αριστερους, και ταυτοχρονως φοβοταν μην κανει ο Στρατος παλι κανενα πραξικοπημα και τον δεσει.

    Και τι ελεγε στην αιτιολογικη εκθεση ο Νομος; «η διάδοση απλώς απόψεων επαναστατικών απόψεων ή ιδεών δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο του παρόντος άρθρου» !!!

    Με αλλα λογια ο Αντρεας εκλεινε το ματι στην Αριστερα: “Μην ανησυχειτε, θα μπαγλαρωσουμε οποιονδηποτε αλλον εκφραζεται υπερ της βιαιης ανατροπης του Πολιτευματος εκτος απο εσας!” Μα το θεο, πολυ “αμεροληπτος” ο Νομοθετης!

    Και πραγματι το αστειο αυτο αρθρο δεν εχει καμμια λογικη. Ειναι μια δηλωση ή ενα αρθρο “προπαρασκευαστικη ενεργεια για την ανατροπη του Πολιτευματος”;

    Εξαλλου εκεινο το “προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις” πασχει νομικα. Ειναι μια νεφελωδης διαταξη περι ηθικης αυτουργιας. Και γιατι δεν αρκειται ο νομοθετης στις απλες διαταξεις περι ηθικης αυτουργιας του Ποινικου Κωδικα; Διοτι εκεινο το “προσταξας και προτρεψας αυτους και παρακινησας αυτους μετ’ απατης, πειθους και φορτικοτητος” ειναι τοσο ξερο και σαφες που δεν αφηνει κανενα περιθωριο διαστρεβλωσης, κατασκευης ενοχων και κυνηγιου μαγισσων, και δεν αφηνει το παραμικρο περιθωριο να διωχθουν “εγκληματα γνωμης”.

    Reply
  5. Συμφωνα λοιπον με την αιτιολογικη εκθεση του Νομου «η διάδοση απλώς απόψεων επαναστατικών απόψεων ή ιδεών δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο του παρόντος άρθρου»

    Αληθεια, ποια ειναι τα κριτηρια με τα οποια οι προτροπες βιαης ανατροπης της Κυβερνησης χαρακτηριζονται “απλες επαναστατικες αποψεις” ή “προτροπη σε εσχατη προδοσια”;

    Γιατι οταν προτρεπεται το “προλεταριατο” σε βιαιη ανατροπη της Αστικης Δημοκρατιας ειναι “επαναστατικες αποψεις” ενω οταν προτρεπεται ο Στρατος σε πραξικοπημα ειναι “προπαρασκευη εσχατης προδοσιας”;

    Προφανως οι κραυγαλεες αντιφασεις της διαταξης οφειλονται στον απλουστατο λογο οτι αυτη ηταν φωτογραφικη, οπως εδειξα παραπανω. ΚΑΙ τωρα χρησιμοποιειται απο τους ΣΥΡΙΖΑίους και λοιπους “δημοκρατες” για λογους αισχρης πολιτικης σκοπιμοτητας…..

    Reply

Leave a Comment