Η υποχωρηση των τιμων στην Ευρωπη και ο νουμερικος αναλφαβητισμος μας

Στο 0,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
Σύμφωνα με τη Eurostat.

Καθημερινη

Το κειμενο συνεχιζει

Η μείωση των τιμών της κατανάλωσης στην Ευρωζώνη υπήρξε μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, φτάνοντας το επίπεδο ρεκόρ του -0,7% σε έναν χρόνο, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Γραφείο Στατιστικών Μετρήσεων Eurostat. Το επίπεδο αυτό είναι πρωτόγνωρο από την ημέρα της εισαγωγής του ευρώ το 1999, αλλά επίσης και από τη δημιουργία των στατιστικών για την Ευρωζώνη το 1996.

Τελικα τι εγινε οι τιμες αυξανονται, ή πεφτουν? Πληθωρισμος 0.7% σημαινει βεβαια αυξηση τιμων! Αλλα λιγο πιο κατω λεει ο αρθρογραφος οτι ειχαμε “μειωση τιμων”. Η αληθεια ειναι οτι οι τιμες παγκοσμιως πεφτουν εδω και καμποσο καιρο, λογω της μειωμενης ζητησης παγκοσμιως, κατι που αν ενημερωνεστε απο εγκυρες πηγες (Εκονομιστ, αναΜορφωση…) και οχι ελληνικες εφημεριδες το ξερετε ηδη.

Ειναι λοιπον τοσο δυσκολο να περιγραψουν σε μια μεγαλη εφημεριδα ενα τοσο απλο (αλλα ενδιαφερον γεγονος) με ακριβεια?

Read moreΗ υποχωρηση των τιμων στην Ευρωπη και ο νουμερικος αναλφαβητισμος μας

Καινούργιες λέξεις VI

Συνεχίζω μεσούντος του θέρους και του έρωτος την ανάλαφρη λεξιποιία και καλό θα ήταν να διατυπώσω καναδυό αυτονόητες προειδοποιήσεις. Πρώτον, προφανώς γράφω όσα γράφω με ιλαρή διάθεση και έτσι ελπίζω να προσλαμβάνωνται. Δεύτερον, δεν έχω ψάξει λεξικά ή γούγλη, οπότε καθόλου απίθανο οι δήθεν καινούργιες λέξεις ήδη να υπάρχουν. Τόσο το καλύτερο! Ας δούμε λοιπόν … Read more Καινούργιες λέξεις VI