Ομαδικη μυωπια

Μια ολοκληρη χωρα πιστευει στην ενεργεια εκ του μηδενος?

Ο δημοσιος διαλογος πριν τις εκλογες πραγματικα πασχει πολυ. Ωρες ωρες εχει κανεις την εντυπωση οτι οι υποψηφιοι κανουν διαγωνισμο ποιος θα προσφερει τελευταια στιγμη, απερισκεπτα και τσαπατσουλικα, τις περισσοτερες ανουσιες παροχες (βλεπε συνταξεις στις νοικοκυρες πχ). Και ναι μεν μερικες εξαγγελιες ειναι αστειες αλλα η ανευθυνοτητα της συμπεριφορας των κυβερνησεων αλλα και των αντιπολιτευσεων τα τελευταια 20 χρονια σχετικα με το ασφαλιστικο φαινεται να φτανει στον κολοφωνα της.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λοιπον διαγκωνιζονται ποιος θα πρωτοϋποσχεθει οτι δεν θα ανεβουν τα ορια συνταξιοδοτησης, δεν θα μειωθουν οι συνταξεις, δεν θα γινει γενικα καμμια ουσιαστικη αναμορφωση του ασφαλιστικου. Η υποσχεση αυτη ειναι τοσο γελοια που ο παντα διασκεδαστικος Κ.Μητσοτακης δηλωσε:

τετοια θαυματα μονο ο Ιησους Χριστος κανει!


Το αληθινο προβλημα
Δεν υπαρχει χωρα στην ΕΕ που να μην προετοιμαζεται για τα τεραστια δημογραφικα προβληματα της μαζικης αυξησης των γεροντων στην κακομοιρα την Ευρωπη μας. Ειναι γνωστη η αρχη διατηρησης της ενεργειας που λεει οτι ενεργεια εκ του μηδενος δεν υπαρχει. Οταν μεγαλωνουν ο αριθμος των συνταξιοδοτουμενων τοσο γρηγορα καπου πρεπει να εξοικονομησουμε τα λεφτα για τις συνταξεις τους! Μειωση σπαταλης σε γραφειοκρατια, μειωση ανουσιων εξοδων σε υγεια (υπερσυνταγογραφησεις κτλ), καλυτερες επενδυσεις των κεφαλαιων και προφανως αυξηση οριων συνταξιοδοτησης ειναι τα οπλα για να συνεχισουμε να λαμβανουμε συνταξεις σε 20-30 χρονια και αν εχουμε ενα αξιοπρεπες συστημα υγειας. Αντιθετα η Ελλαδα μια χωρα με ενα απο τα μεγαλυτερα προσδοκιμα ζωης επιμενει να συνταξιοδοτει 50χρονους ανθρωπους που κατοπιν ζουν παρασιτικα σε βαρος της υπολοιπης κοινωνιας. Η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα που γνωριζω που δινει στις γυναικες (που ειναι κατα κανονα μακροβιοτερες) χαμηλοτερα ορια συνταξιοδοτησης! Εχουμε ηδη τεραστιες σπαταλες και προβληματα στον ασφαλιστικο μας τομεα και προετοιμαζομαστε για το μεγαλο πανυγυρι της απολυτης χρεοκοπιας του ελληνικου κρατους με χαρακτηριστικο ωχαδερφισμο. Γιατι? Γιατι φυσικα περιμενουμε παλι καποιος αλλος να μας σωσει!

Η ΕΕ εχει ψυλλιαστει την δουλεια βεβαια και πιεζει την ελληνικη κυβερνηση να ερθει στα συγκαλα της, γιατι φυσικα μια χρεοκοπια μελους της ευρωζωνης θα εχει τεραστιες επιπτωσεις σε ολες τις χωρες μελη αλλα και γιατι εν τελει η ΕΕ νοιαζεται για τους πολιτες της που ατυχησαν να μενουν στην Μπανανια, συγγνωμη Ελλαδα. Και η ελληνικη κυβερνηση αντι να χρησιμοποιησει εστω αυτην την πιεση ως δικαιολογια για να πραξει το εθνικα οφελιμο, αυτο που θα επρεπε να κανει αν σεβοταν τους πολιτες της (τωρινους και μελλοντικους) δηλωνει ευθεως οτι θα μαχηθει με καθε κουτοπονηρο μεσο να πολεμησει την υποθεση στο Ευρωδικαστηριο! Μοιαζει λιγο σαν εναν παραφρωνα που πεθαινει της πεινας και αντι να αναζητει λιγη τροφη για να επιβιωσει, να προσπαθει να κοψει το ιδιο του το χερι κοντρα σε ολους τους συγγενεις του που προσπαθουν να τον αποτρεψουν!

Που ειναι οι πολιτες?
Σιγουρα καποιοι Ελληνες ειναι αρκετα μυωπες ή απληροφορητοι ωστε μια τετοια ανευθυνη υποσχεση στο ασφαλιστικο, δειγμα ακαταλληλοτητας ενος ατομου να κυβερνησει την χωρα αλλα και τεραστιας ανειλικρινιας, να τους αρεσει. Αλλα σε μια δημοκρατια περιμενεις οτι αυτοι που βλαπτονται απο μια τετοια κινηση θα νοιαζονται αρκετα ωστε να μην ψηφιζουν τα κομματα που υποσχονται τετοιες σαχλαμαρες. Περιμενεις ενα, τουλαχιστον ενα κομμα να προσπαθει να δρεψει τις ψηφους των λογικων ατομων εχοντας μια λογικη πολιτικη στο θεμα. Δυστυχως στην Ελλαδα ειτε δεν υπαρχουν λογικα ατομα ειτε δεν νοιαζονται αρκετα για τις συνταξεις των παιδιων τους. Τουλαχιστον αυτο δειχνει η συμπεριφορα ολων των κομματων που δειχνουν να νομιζουν οτι δεν υπαρχει Ελληνας που να μην θελει να χρεοκοπησει η χωρα, νομιζουν οτι μια ολοκληρη χωρα ασπαζεται το δογμα οτι υπαρχει ενεργεια εκ του μηδενος και στην Ελλαδα βρηκαμε τον τροπο να την παραγουμε…

8 thoughts on “Ομαδικη μυωπια”

  1. Όπως έλεγαν και χθες: Σεισμός-Σεισμός-Σοσιαλισμός!

    Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο της ασφαλιστικής απεργίας…

    Reply
  2. εγω το εχω πραξει ηδη, τουλαχιστον μη μενοντας στην Ελλαδα. Παρολαυτα εχω ξεκινησει ενα ιδιωτικο προγραμμα στην Ελλαδα και το προτεινω ανεπιφυλακτα σε οποιον θελει να ζησει μια ευχαριστη τριτη ηλικια χωρις να ζητιανευει (εγω σχεδιαζω προσωπικα να την περασω σε κανα νησακι αραχτος).

    δυστυχως βεβαια τα ιδιωτικα συνταξιοδοτικα προγραμματα δεν ενισχυονται με τα ιδια μετρα που ενισχυονται πχ στην Γερμανια (απο μειωση φορολογιας μεχρι κανονικη επιδοτηση).

    Reply
  3. βρηκα αυτο το κειμενο παλι κατα τυχη και βρηκα μια φραση που οπως και να το κάνεις ειχε καποιο δικιο

    προετοιμαζομαστε για το μεγαλο πανυγυρι της απολυτης χρεοκοπιας του ελληνικου κρατους με χαρακτηριστικο ωχαδερφισμο. Γιατι? Γιατι φυσικα περιμενουμε παλι καποιος αλλος να μας σωσει!

    Το απιστευτο ειναι οτι απο τοτε (Σεπτεμβριο του 07) εως σημερα, η βαθια νοοτροπια δεν φαινεται να εχει αλλαξει.

    Reply
  4. Ποπο, τι μου θύμισες τώρα… Τότε δεν ήταν με τα τρία ΔΕΝ του ΓΑΠ; Δεν θα αυξηθούν ούτε οι εισφορές ούτε τα όρια ούτε κάτι άλλο που το πήρε και το σήκωσε η Ιστορία…

    Reply
    • αυτα ηταν, ηρωϊκες μερες. Ακομα δεν εχουν βγει βεβαια τα βιβλια ιστοριας που θα μας πουν τι ποσοστο αυτης της συμπεριφορας οφειλοταν σε αγνοια και τι σε απλα απυθμενη κουταμαρα και αφανταστη μυωπια.

      βρηκα και αλλη μια ατακα

      Η ΕΕ εχει ψυλλιαστει την δουλεια βεβαια και πιεζει την ελληνικη κυβερνηση να ερθει στα συγκαλα της, γιατι φυσικα μια χρεοκοπια μελους της ευρωζωνης θα εχει τεραστιες επιπτωσεις σε ολες τις χωρες μελη

      α ρε αναΜορφωση, ολα τα’πες αλλα κανεις δεν σε ακουσε :)

      ΥΓ εγω παντως λεω το πωπω να γραφεται με ω, ειναι μακρυ, ξερεις, ωωωω

      Reply

Leave a Comment