Το Ιδεοδικείο του Στρασβούργου V: νέο επεισόδιο!

Σύμφωνα με το άρ. 61 παρ. 1 Συντ. “Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων”.

Ας υποθέσουμε ότι αγορεύει στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων κάποιος βουλευτής. Ο βουλευτής αυτός δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τους μετανάστες και προβλέπει φοβερά και τρομερά για το μέλλον, όταν οι γυναίκες τους, που, ως γνωστόν, γεννάνε σαν κουνέλες, θα μας έχουν πνίξει με μικρά μουσουλμανάκια. Τα μικρά μουσουλμανάκια θα κάνουν άλλα μουσουλμανάκια και ούτω καθεξής. Σύντομα, η Ελλάδα θα χαθή!

Μπου!

Για την ακρίβεια η απομαγνητοφώνηση ενός μέρους του λόγου έχει ως εξής:

Την ημέρα που στην Ελλάδα δεν θα έχουμε 1, αλλά 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους θα διατάζουν πλέον εκείνοι. Και οι Έλληνες θα πηγαίνουν τοίχο τοίχο και θα κατεβαίνουν από τα πεζοδρόμια με χαμηλωμένο το βλέμμα. Και αν δεν το κάνουν, θα τους λένε: “Τι κοιτάς έτσι ρε; Θες τσαμπουκά;” Και το μόνο που θα μπορήτε να κάνετε είναι να του δίνετε, διαφορετικά θα τις φάτε.

Διεπράχθη κάποιο έγκλημα;

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει έγκλημα. Και να υπήρχε, επικρατεί το ακαταδίωκτο.

Στο Στρασβούργο όμως αγρυπνούν οι φύλακες της ιδεολογικής ασφάλειας. Δεν πτοούνται από ακαταδίωκτα και λοιπά συνταγματικά κουραφέξαλα και συνεχίζουν σαν καλοί υπάλληλοι που είναι το θεάρεστο έργο τους.

Έτσι, προ ημερών δημοσιεύτηκε η απόφαση Le Pen κατά Γαλλίας (Απρ 10), η τελευταία συνέχεια της σχέσης αγάπης και μίσους ανάμεσά τους.

Αν μη τι άλλο, συμφωνεί σε κάτι με το Ιδεοδικείο: η αντίθετη άποψη απαγορεύεται.

Αν μη τι άλλο, συμφωνεί σε κάτι με το Ιδεοδικείο: η αντίθετη άποψη απαγορεύεται!

Σε αυτό το επεισόδιο, ο υπέργηρος γελωτοποιός ευρωβουλευτής είχε καταδικαστή για τις εξής εγκληματικές δηλώσεις:

Την ημέρα που στην Γαλλία δεν θα έχουμε 5, αλλά 25 εκατομμύρια μουσουλμάνους θα διατάζουν πλέον εκείνοι. Και οι Γάλλοι θα πηγαίνουν τοίχο τοίχο και θα κατεβαίνουν από τα πεζοδρόμια με χαμηλωμένο το βλέμμα. Και αν δεν το κάνουν, θα τους λένε: “Τι κοιτάς έτσι ρε; Θες τσαμπουκά;” Και το μόνο που θα μπορήτε να κάνετε είναι να του δίνετε, διαφορετικά θα τις φάτε.

και

Ειδικά όταν λέω ότι με 25 εκατομμύρια μουσουλμάνους στην Γαλλία, οι Γάλλοι θα πηγαίνουν τοίχο τοίχο, ο κόσμος στην αίθουσα μου λέει, και με το δίκιο του: “Κύριε Λεπέν, αυτό συμβαίνει ήδη και τώρα”.

[Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Λεπέν κινδυνολογεί, προβάλλοντας μια μελλοντική μουσουλμανική δυστοπία σε γαλλικό έδαφος. Μπορεί και να συμβή, προφήτης δεν είμαι, πάντως δεν μου φαίνεται πιθανό. Κατά τα λοιπά, ναι, αντιπαθεί τους μουσουλμάνους, αλλά δεν καλεί σε πράξεις βίας εις βάρος τους. Απλώς διηγείται μια δυνατή μελλοντική εξέλιξη, που την παριστά ως ανεπιθύμητη].

Στρασβουργοκράτορες σαν τ’ άκουσαν, πολύ τους κακοφάνη.

Θεώρησαν απαράδεκτη την προσφυγή του Λεπέν, διότι οι λόγοι του ενδέχεται να έδιδαν μια αρνητική, ακόμη και ανησυχητική, εικόνα της μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας ή, θεός φυλάξοι, να διήγειραν αισθήματα απόρριψης και εχθρότητας εναντίον της.

Πράγμα που προφανώς απαγορεύεται, γιατί έχουμε δημοκρατία.

6 thoughts on “Το Ιδεοδικείο του Στρασβούργου V: νέο επεισόδιο!”

  1. ΑΑ, πετυχημένο κι αυτό το κείμενό σου για το Ιδεοδικείο. Μία μόνον παράμετρος που νομίζω ότι πρέπει να λάβεις υπόψη σου (παραδέχομαι εξ αρχής ότι ο προβληματισμός είναι μισοσκοταδιστικός): η κεντρική ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία κ.λπ.) έχουν θεσπίσει όλες αυτές τις νομοθεσίες περί απαγορεύσεως του ρατσιστικού λόγου, του λόγου εναντίον των εβραίων, του αναθεωρητισμού κ.λπ., μήπως όμως έχουν κάποια εύλογη ανησυχία – την οποία και αντιλαμβάνεται το ΕΔΔΑ – για το τί μπορεί να προκύψει στο μέλλον εν όψει των διδαγμάτων του παρελθόντος; Εν ολίγοις, μήπως εκεί στην κεντρική ευρώπη ξέρουν κάτι περισσότερο για τους λαούς τους και το επιρρεπές του χαρακτήρα τους προς ρατσιστικές κι άλλες συμπεριφορές; Το λέω αυτό όχι γιατί το πιστεύω απαραίτητα, αλλά γιατί στη Γερμανία συχνά είχα αυτή την εντύπωση περί “ιερών αγελάδων” κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίζω ότι αυτό το αντεπιχείρημα είναι μισοσκοταδιστικό για προφανείς λόγους…

    Reply
  2. Η φράση “Στρασβουργοκράτορες σαν τ’ άκουσαν, πολύ τους κακοφάνη!” αρκεί για να χαρακτηρίσει το άρθρο εξαιρετικό.

    Ο αρθρογράφος, εκτός του ότι έχει επιχειρήματα, έχει μέσα του και κάτι άλλο, πιο σημαντικό: τον μουσικό-γλωσσικό ρυθμό του δημοτικού μας τραγουδιού και της λαϊκής παράδοσης!

    Στα όπλα λοιπόν κατά του Ιδεοδικείου!

    υγ. Μόνο μην μας διαβάσει ο Καλλίρης, γιατί αυτή τη στιγμή θα κρατάει πραγματικό όπλο (και νομίζω ότι πάντοτε έκρυβε έναν Κολοκοτρώνη μέσα του!)

    Reply

Leave a Comment