Λιβερπουλ και οι χουλιγκανοι με τα κιτρινα

Διαβαζοντας για τους χιλιαδες οπαδους της Λιβερπουλ που μαζευτονται στο Συνταγμα δεν αντεξα να μην σημειωσω μια φραση:

[ο οπαδος] που τραυματίστηκε ελαφρά από ταξί, επειδή νόμισε ότι η διάβαση πεζών τού έδινε προτεραιότητα, μάλλον δεν θα ξαναπατήσει στη χώρα μας.

Ακουτε τι νομιζε! Ο ασχετος! Οτι η διαβαση πεζων ειναι διαβαση με προτεραιοτητα οπως σε ολη την Ευρωπη! Δεν ηξερε οτι στην Ελλαδα οι νομοι δεν εφαρμοζονται? Δεν ηξερε οτι ακομα και πρασινο αν εχει ο πεζος στην διαβαση, τα αυτοκινητα που στριβουν εχοντας παλλομενο πορτοκαλι θα περνανε λες και εχουν πρασινο? Αναρωτιεμαι, ποιος ειναι τελικα ο χουλιγκαν, ο κακομοιρος Λιβερπουλιος που ηρθε να δει την ομαδα του ή ο ταξιτζης που προσπαθησε να τον σκοτωσει επειδη εκανε το λαθος να νομισει οτι βρισκεται σε ευρωπαϊκο εδαφος?

Κατα τα αλλα μπραβο στα παιδια, που μαζευτηκαν, πινουν τις μπυρες τους, αλλα δεν φαινεται να προκαλουν προβληματα. Τους ευχομαι ενα καλο παιχνιδι σημερα το βραδυ και ας ειναι κριμα που δεν παιζει η Μπαρσα…

Προθηκη: δεν λενε να ησυχασουν οι κιτρινοι χουλιγκανς. Ταξιτζης ζητησε 90 ευρω για διαδρομη απο το αεροδρομιο στο Ματι! Οταν δεν του τα εδωσαν, εκλεψε απλα τις βαλιτσες των επιβατων και εφυγε!

ΥΓ Φυσικα για το θεμα με τα παλλομενα δεν ευθυνονται μονο οι οδηγοι. Υπαρχουν δυο απλες και απαραιτητες κινησεις για να βελτιωθει η κατασταση:

α) το παλλομενο να βρισκεται και πανω στο φαναρι των πεζων ωστε να φαινεται ξεκαθαρα ποιος εχει προτεραιοτητα (ετσι γινεται σε Ισπανια και Γερμανια)

β) η διαβαση να ειναι 10-20 μετρα μετα την στροφη ωστε τα αυτοκινητα να μπορουν να σταματουν χωρις να εμποδιζουν τον δρομο απο τον οποιο εστριψαν. 99% των περιπτωσεων που εχω παλλομενο και σταματαω ακουω απο πισω κορναρισματα γιατι κλεινω τον δρομο (και γιατι δεν ξερουν τι εστι παλλομενο? μηπως ξερει κανεις αν τα παλλομενα ειχαν διαφορετικη ρυθμιση σε παλιοτερους ΚΟΚ?).

3 thoughts on “Λιβερπουλ και οι χουλιγκανοι με τα κιτρινα”

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Κι εγώ μόλις πριν λίγες μέρες πήρα το δίπλωμα… Τι να σου πω… Εδώ την ώρα που οδηγούσα το μαθητικό όχημα (με ολόκληρες πινακίδες και Ν πάνω), οι διάφοροι Ελληνάρες οδηγοί με προσπερνούσαν από αριστερά και δεξιά ταυτόχρονα λες και ήμουν αόρατος… Τι να πει κανείς!!
    Φαίνεται ότη στη χώρα μας, αυτό που γράφει το βιβλίο περί λήψης “μέριμνας για πιθανά σφάλματα άλλων”, ισχύει στον υπερθετικό βαθμό!!

    Reply
  2. β) η διαβαση να ειναι 10-20 μετρα μετα την στροφη ωστε τα αυτοκινητα να μπορουν να σταματουν χωρις να εμποδιζουν τον δρομο απο τον οποιο εστριψαν. 99% των περιπτωσεων που εχω παλλομενο και σταματαω ακουω απο πισω κορναρισματα γιατι κλεινω τον δρομο (και γιατι δεν ξερουν τι εστι παλλομενο? μηπως ξερει κανεις αν τα παλλομενα ειχαν διαφορετικη ρυθμιση σε παλιοτερους ΚΟΚ?).

    Αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τις αφύλακτες διαβάσεις*. Αν γίνει σε διασταυρώσεις με φανάρια οι πεζοί απλά θα περνάν εκτός διαβάσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση Έλληνας να κάνει ζικ-ζακ για να περνάει απ’το ένα οικοδομικό τετράγωνο σε άλλο.

    *γενικότερα στην Ελλάδα δεν έχουμε αφύλακτες διαβάσεις και δεν ξέρω γιατί. Με ελάχιστες εξαιρέσεις τις έχω δει μόνο σε μικρές πόλεις (πχ Γρεβενά, Ορεστιάδα).

    Reply
  3. εννοεις διαβασεις χωρις φαναρι? κιομως υπαρχουν αν και υπαρχει η ενοχλητικη συνηθεια να βαφονται ακριβως ιδιες με τις διαβασεις που εχουν φαναρι και δεν τις προσεχουμε τοσο. Το αστειο ειναι οτι στην αθηνα η Κηφισσιας εχει τετοιες διαβασεις, αν προσπαθησει κανεις να τις πατησει θα ειναι σιγουρα νεκρος.

    Rizobreaker
    οντως το Ν ειναι λιγο σαν προσκληση να σε ενοχλουν. Γενικα ειναι εντυπωσιακη η αδιαφορια στην Ελλαδα για βασικες αρχες. Βαζω αριστερο φλας για να στριψω, παει καποιος να με προσπερασει απο αριστερα (παρολο που υπαρχει διπλη διαχωριστικη!). Βαζω φλας για να παρκαρω, ερχεται σιγουρα καποιος και κολλαει επανω μου. Περιμενω στο φαναρι πριν την διαβαση για να στριψω, ερχεται ψιλοσιγουρα καποιος εξυπνακιας και σταματαει μπροστα μου (αυτο που προκαλει τρομερη οργη, πτοε δεν καταλαβα τι ειδους νοοτροπια ειναι να κλεβεις στεγνα την σειρα των αλλων)!

    Reply

Leave a Comment