Τώρα που η ψείρα βγήκε στο γιακά…

Μαύρη βία, κόκκινες δικαιολογίες, μέσα και σκοπός σε ένα quasi-failed κράτος.

Την ώρα που αναζητούσα ένα τρόπο να ξεκινήσω το κείμενο αυτό, φίλοι ανέβασαν στο facebook ένα (ακόμα) video με τη Χρυσή Αυγή, το οποίο, φαντάζομαι, κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Ο βουλευτής κατηγορεί τους αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί ως ανάχωμα στην αντι-συγκέντρωση κρανοφόρων ότι την προστατεύουν και απειλεί ότι αν δεν προβούν σε συλλήψεις όσων βανδαλίζουν αυτοκίνητα και εμποδίζουν ψηφοφόρους του κόμματός του να παραβρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει θα τους μηνύσει για παράβαση καθήκοντος. Πριν από αυτή του τη δήλωση, που γίνεται κατά κάποιο τρόπο «επίσημα», απευθυνόμενος στην κάμερα, ο φακός τον συλλαμβάνει να εκστομίζει μερικά «γαλλικά». Προσάπτει στον επικεφαλής της αστυνομίας ότι «αδρανεί» (ή μάλλον ότι δρα, αλλά προς ιδίαν, ούτως ειπείν, χειρωνακτική τέρψη, ήτοι, για να μην απομακρυνθώ από τη γαλλική, «qu’il se branle») και απειλεί με οργίλο ύφος ότι αν η αστυνομία θέλει νεκρούς, θα τους έχει.

Τα σχόλια κάτω από τα posts έχουν εξίσου, αν όχι μεγαλύτερο, ενδιαφέρον.

Read moreΤώρα που η ψείρα βγήκε στο γιακά…

Υπέρ των ασουρανιζόντων

Καταρχάς κοιτάξτε καλά αυτές εδώ τις εκπληκτικές εικόνες.

Οι εικόνες είναι σκληρές. Όχι πιο σκληρές από εκείνες που έχει δει όποιος έχει παρευρεθή στην σφαγή του πασχάλιου αμνού, αλλά τέλος πάντων σκληρές.

Μεσαίωνας, βαρβαρότητα, σκοταδισμός και τα λοιπά. Τόση πίστη και ενέργεια σπαταλημένες σε ακατανόητα, για εμάς, πράγματα. Μα τι είδους άνθρωποι κάνουνε τέτοια πράγματα;

Όπα, αυτή η φωτογραφία μπήκε κατά λάθος. Οι Χριστιανοί είναι δικοί μας.

Read moreΥπέρ των ασουρανιζόντων

Περί αυτοκτονιών μυθοκτονία

Ενημέρωση 23Απρ14 02:04: Ενημέρωσα την ανάρτηση με τα στοιχεία των ετών 2011-2012, καθώς και με κάποιες παρατηρήσεις από τα σχόλια της αρχικής ανάρτησης.

Μία από τις σαχλαμάρες που κυκλοφορούνται άκριτα εν διαδικτύω στις μέρες της Αντιμνημονιακής Αντίστασης είναι ο μύθος περί 3000 αυτοκτονιών λόγω της κρίσης, του μνημονίου και των μερκελιστών. Παραδείγματα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Εισέρχεσθε ιδίω κινδύνω για όσα θα διαβάσουν τα ματάκια σας.

Θέλω να πιστεύω ότι το μόνο πρόβλημα των ανθρώπων που διαδίδουν αυτές τις σαχλαμάρες είναι ότι βαριούνται. Αν δεν εβαριούντο ας πούμε, θα πήγαιναν στον ιστότοπο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και θα του αφιέρωναν 2-3 λεπτά έρευνας των στοιχείων.

Read moreΠερί αυτοκτονιών μυθοκτονία

Τι θα πετυχουμε καθισμενοι στον καναπε

Ποιο ειναι τελικα το πραγματικο μηνυμα των πορειων και διαμαρτυριων

Ενα καλο της κρισης ειναι οτι οι περισσοτεροι Ελληνες συνειδητοποιουν οτι κατι δεν παει καλα με το κρατος που εχουμε στησει. Παντου, απο καφενεια μεχρι βραδυνες εκπομπες στο ραδιοφωνο ακους οτι “κατι πρεπει να γινει”. Το κακο ειναι οτι η αναγκη για δραση συχνα διοχετευεται στην πατροπαραδοτη καθοδο στον δρομο, λες και αυτο που πραγματικα λειπει απο την χωρα ειναι μια ακομα πορεια στο Συνταγμα. Καθισμενοι στον καναπε, λεει, δεν θα πετυχουμε τιποτα.

Γιατι οχι, αναρωτιεμαι εγω? Μερικες απο τις σημαντικοτερες καινοτομιες του αιωνα μας ηρθαν απο την ψυχραιμη και συστηματικη σκεψη ενος ανθρωπου καθισμενου καπου. Τωρα αν ο στοχαστης ηταν καθισμενος σε καρεκλα ή καναπε δεν μπορω να το ξερω, αλλα βαζω στοιχημα οτι δεν ηταν στην μεση της Πανεπιστημιου ουρλιαζοντας οσο αντεχουν τα πνευμονια του.

Τι εξυπηρετουν ολες αυτες οι πορειες και διαμαρτυριες λοιπον? Γιατι τοσοι Ελληνες φαινεται να θεωρουν οτι το να κατεβουμε στον δρομο ειναι πραγματικα μερος της λυσης? Πολλοι βετερανοι της πορειας μιλανε, συχνα με μια δοση ρομαντισμου, για αγωνες. Σιγουρα εχουμε αγωνες, ειδικα ετσι οπως εχουν γινει οι πορειες σημερα, με τοσους κινδυνους τραυματισμου ή συλληψης. Τι ειδους αγωνας ειναι ομως, αν το κοιταξουμε ψυχραιμα, μια πορεια ανθρωπων που κλεινουν το Συνταγμα, εμποδιζοντας την κυκλοφορια και συχνα απεχοντας απο την εργασια τους?

Read moreΤι θα πετυχουμε καθισμενοι στον καναπε

Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός;

Καταρχάς παραθέτω απόσπασμα της αγόρευσης στην Βουλή στις 11Νοε12 του Υπουργού Αναπληρωτή επί των Εσωτερικών Χαραλάμπους Αθανασίου, ναι, του γνωστού:

Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα ανοίξει όπου είναι. […]

Επιτρέψτε μου να διατυπώσω κάποιες σκέψεις με αφορμή την απομάκρυνση πολλών συναδέλφων μας από τα κόμματά τους όταν ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο. Και πρέπει να πω επειδή πολύ το υποστηρίζουν –και πρέπει να το δούμε, το λέω ως προβληματισμό χωρίς καμία διάθεση να πάρω θέση αυτή τη στιγμή ή να μειώσω οποιονδήποτε- ότι η διάταξη του άρθρου 60 του Συντάγματος που λέει ότι οι Βουλευτές έχουν απεριόριστη ελεύθερη γνώμη μέχρι που πάει; Είναι χωρίς όρια; Ποια είναι τα όρια που διαγράφει το Σύνταγμα και περιορίζει αυτό το δικαίωμα; Είναι τα όρια του άρθρου 29 του Συντάγματος των οργανωμένων κομμάτων. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να παίρνει στα όριά του, στην κοινοβουλευτική του ομάδα αποφάσεις και να ανατρέπονται από μεμονωμένα άτομα τη στιγμή που είναι αποφάσεις καταστατικού με προγραμματισμό. Ούτε είναι σωστό αυτό που λέγεται «είμαι εκπρόσωπος του έθνους». Ναι, κύριε είσαι εκπρόσωπος και σε βγάζει ο λαός αλλά σε ένα πρόγραμμα που σε επιλέγει ως ικανότερο μεταξύ πολλών ικανών μόνο και μόνο για να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πιστεύω αυτά τα θέματα να τα δούμε στην αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνονται έτσι οι πλειοψηφίες των κομμάτων.

Read moreΔημοκρατικός συγκεντρωτισμός;

Περί των νεκρών του Πολυτεχνείου λόγος ενημερωτικός

Στον Δύτη των Νιπτήρων. Μισή ντροπή δική μου, μισή δική του.

Εθνικόν το αληθές, για μία ακόμη φορά.

Ημιεθνική επέτειος σήμερα, εορτή της Δημοκρατίας και λοιπά. Ιδού λοιπόν κάτι επετειακό, φιλάληθες, πλην κάπως λυπημένο.

[Εν μέρει θέλω να ξορκίσω και μια παλιά ιστορία, εδώ και εδώ και εδώ].

Λίγο πριν την εισβολή.

Read moreΠερί των νεκρών του Πολυτεχνείου λόγος ενημερωτικός

Το Ιδεοδικείο του Στρασβούργου VIΙ: μικροί πράσινοι Ραελιανοί

Είναι κάτι σκαγιωμένοι τύποι, που τους λένε Ραελιανούς. Αυτοί λοιπόν πιστεύουνε, λέει, ότι ο πολιτισμός στην Γη δημιουργήθηκε από εξωγήινους, τους οποίους οι τότε ημιβάρβαροι πρόγονοί μας θεώρησαν θεούς, δαίμονες ή αγγέλους. Και ότι κάποια μέρα οι ιπτάμενοι δίσκοι θα ξαναέρθουν και τότε οι Ραελιανοί θα τους καλωσορίσουν σε μια Πρεσβεία που θέλουν να χτίσουν. Ή κάτι τέτοιο. Διαβάστε τα μόνοι σας.

Εντάξει, οι τύποι είναι ηλίθιοι, δεν τίθεται θέμα (βασικά, μου μυρίζει μηχανή για να χτυπάνε γκόμενες, τέλος πάντων…). Αλλά έχουν και δικαιώματα.

Read moreΤο Ιδεοδικείο του Στρασβούργου VIΙ: μικροί πράσινοι Ραελιανοί