Ο γαστροφύλαξ ΙΙΙ

Επειδή και εμείς οι χορτοφάγοι άμα θέμε γινόμαστε πολύ κακά παιδιά, τρώμε βρόμικα και ανθυγιεινά και μπράβο μας. Παίρνουμε λοιπόν ένα όσπριο και ένα υδατάνθρακα, ας πούμε φασόλια μαυρομάτικα με πλιγούρι ή φάβα με ρύζι ή ρεβίθια με μπασμάτι ή κόκκινα φασόλια με κουσκουσάκι, και τα βράζουμε μαζί. Τα στραγγίζουμε καλά καλά και τα βάζουμε … Read more Ο γαστροφύλαξ ΙΙΙ

Ο γαστροφύλαξ ΙΙ

Πάνε τόσα χρόνια από την πρώτη (και τελευταία) φορά που έγραψα μια συνταγή! Τότε ήμουν ακόμη δίτεκνος, δεν ήμουν μαραθωνοδρόμος, ο Τσίπρας ήταν ακόμη ένα παιδάκι που γκρίνιαζε, η χώρα ήταν βέβαια πάντα σε κρίση και, το κυριώτερο, δεν ήμουν απόκρεως.

Πόσο μακριά μοιάζουν πια όλα αυτά.

Αλλά ας μαγειρέψουμε αντί να αναστενάζουμε. Υπάρχει πάντα καιρός του αναστενάζειν, προτιμάται όμως ο αναστεναγμός γεμούσης της κοιλίας. Ας μαγειρέψουμε λοιπόν ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο.

Read moreΟ γαστροφύλαξ ΙΙ

Ο γαστροφύλαξ

Ας περιαυτολογήσω λίγο.

Η εικόνα που γεννιέται μέσα από τα γραπτά μου στο συνΙστολόγιό μας είναι αρκετά συγκεκριμένη. Οι λεπτομέρειες ίσως να μην είναι πολύ σαφείς, αλλά το γενικό περίγραμμα ορίζεται καλά: γενικά το παίζω σκληρό-αλλά-να-ακουστή. Είμαι από τα Καλάβρυτα. Υπηρέτησα σαν έφεδρος λοχίας. Στην φωτογραφία μου έχω μούσια και σας κοιτάζω με μισό μάτι. Ειρωνεύομαι. Γράφω στην καθαρεύουσα (σύμφωνα με αυτό που νομίζουν μερικοί ότι είναι καθαρεύουσα τουλάχιστον)

Η εικόνα αυτή ανταποκρίνεται απολύτως στην πραγματικότητα.

Read moreΟ γαστροφύλαξ