Το επομενο βημα για ενα μικρο κομμα: πειρατεια ενος δημου

Μετα την αλλαγη του εκλογικου νομου πριν λιγα χρονια υπηρξε μια ανθηση μικρων κομματων στην Ελλαδα. Οι ελπιδες ηταν μεγαλες σε αρκετο κοσμο, αλλα τα αποτελεσματα υπηρξαν μαλλον απογοητευτικα.

Νομιζω οτι τα μικρα κομματα πασχουν απο σειρα προβληματων. Χαμηλη αναγνωρισιμοτητα, περιορισμενους πορους και ελλειψη πρακτικης εμπειριας στην δημοσια διοικηση. Οι πολιτες δυσκολευονται να εμπιστευτουν ενα κομμα που δεν εχει καποιο εργο να δειξει, με στελεχη που ειναι λιγο πολυ αγνωστα. Εχω την εντυπωση οτι η καλυτερη κινηση για ενα μικρο κομμα αυτην την στιγμη ειναι να διεκδικησει με καθε διαθεσιμο μεσο εναν μικρομεσαιο δημο της Αττικης, κατα προτιμηση με σχετικα υψηλο εισοδημα και σχετικα κεντρικη γεωγραφικη θεση.

Οι ποροι που εχουν τα μικρα κομματα δεν επαρκουν για σωστη εκστρατεια πανελλαδικα, αλλα ειναι σιγουρα επαρκεις για εναν δημο. Και αν ξεπεραστει το εμποδιο των εκλογων, η επιτυχημενη διοικηση ενος τετοιου δημου, μπορει να λυσει και τα διδυμα προβληματα της αναγνωρισιμοτητας και ελλειψης εμπιστοσυνης των πολιτων.

Read moreΤο επομενο βημα για ενα μικρο κομμα: πειρατεια ενος δημου