Η δευτέρα περίπτωσις ΙΙΙ

Στις 22 Απριλίου 2016 διωρίστηκαν οι νέοι μας Ειρηνοδίκες, 194 εν όλω. Με γεια τους.

Αρχίζει παρένθεση. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορούσε αρχικά 54 θέσεις όλες κι όλες βέβαια, αριθμός λογικός. Η θεαματική αύξηση του αριθμού των διοριστέων +140 εν μέσω ισχνοτάτων αγελάδων έγινε στις 14 Αυγούστου 2015 με τον Ν. 4336/2015. Ενθυμείσθε, είναι ο μνημονιακός νόμος που ψήφισε ξημερώματα η Βουλή μας, με τους βουλευτές να κοιμούνται ξεθεωμένοι στα έδρανα. Οι οργανικές θέσεις των Ειρηνοδικών σε όλη την επικράτεια με τον νόμο αυτό αυξήθηκαν κατά 18% με την μία, από 776 σε 916. Ζωή νά’χουνε. Λέγεται ότι η αύξηση αυτή οφείλεται σε προσωπική παρέμβαση της πρώην Προέδρου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, Προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργού. Με επιχείρημα τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, ιδίως λόγω του νόμου Κατσέλη. Οι δικαστικοί λειτουργοί βέβαια είναι ισόβιοι. Κλείνει η παρένθεση.

Στην τελευταία θέση των διοριστέων ισοψήφισαν δύο υποψήφιες, η Τσαλαγανίδη και η Μουστάκα, με την βαθμολογία 10,475. Διενεργήθηκε κλήρωση μεταξύ των δύο, η οποία ευνόησε την Τσαλαγανίδη. Και η οποία διωρίστηκε από φέτος ως τελευταία, ενώ η Μουστάκα θα είναι η πρώτη των επόμενων διορισμών. Του χρόνου ή όποτε γίνουν.

Οι νέοι μας (βασικά νέες μας, ξέρετε τώρα: ποσοστό 169/194 = πάνω από 87% των ολοκαίνουργιων Ειρηνοδικών μας είναι γυναίκες. Θετικές διακρίσεις τώρα! Μικρό διάλειμμα για μια ανακοίνωση: Εκ της Ενώσεως Μασκουλινιστών Ελλάδος καταγγέλλεται ότι ποσοστό άνω του 87% των νεοδιορισθέντων Ειρηνοδικών είναι γυναίκες. Αρκετά!) Ειρηνοδίκες τοποθετήθηκαν στα ανά την επικράτεια Ειρηνοδικεία. Τα οποία, ζωή να έχουνε, γεμίζουν κάμπους και βουνά, νησιά και νησάκια, προκειμένου ο πολίτης να έχη κοντά του τις βασικές λειτουργίες της δικαιοσύνης. Επειδή όμως, όπως όλοι ξέρουμε, οι νομικάριες συνήθως δεν είναι από χωριά και ραχούλες, οι πρώτες τοποθετήσεις συνεπάγονται προφανώς ταλαιπωρία, μετακόμιση, έξοδα, ξεσπίτωμα. Από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την βαθειά επαρχία.

Τα έχει αυτά το λειτούργημα.

Η Τσαλαγανίδη λοιπόν τοποθετήθηκε εντός Λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών. Περίπου 5 στις 6 των νεοτοποθετηθεισών θα ταξιδέψουν εκτός Λεκανοπεδίου. Ας πούμε, οι εξήντα (60) διοριστέες που ήταν αμέσως πριν την Τσαλαγανίδη στην βαθμολογική κατάταξη (134-193) παρουσιάστηκαν σε Πύργο, Λήμνο, Βάλτο, Λέρο, Ρόδο, Σητεία, Κω, Κάρπαθο, Μήλο, Καρλόβασι, Κάλυμνο, Κέρκυρα, Κύμη, Βάμο, Θήρα, Νάξο, Ιστιαία, Λασίθι, Μύκονο, Αγρίνιο, Χίο, Λέρο, Αμαλιάδα, Ορεστιάδα, Καλαμπάκα, Πύλο, Ψωφίδα, Ρέθυμνο, Σάμο, Κύθηρα, Νεάπολη Βοΐων, Δύμη, Τήνο, Ιεράπετρα, Διδυμότειχο, Γρεβενά, Ειρηνοδικείο Σαμαίων, Αιγιάλεια, Άργος, Πιερία, Νάξο, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Σικυώνα και Πάτρα, η πρώτη μεγάλη πόλη στην διοριστέα 134 (και μόνο μία εξ αυτών στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών, η υπ’ αριθμ. 185).

Τουλάχιστον θα μάθουν και γεωγραφία.

Ο πρώτος διορισμός στην Αθήνα έρχεται μόλις με τον αριθμό 80 των διοριστέων. Όλοι οι άλλοι οι τοποθετούμενοι εντός Αττικής έχουν καλύτερη βαθμολογία, ανάμεσά τους δε είναι και η πρώτη του διαγωνισμού, καθώς και άλλοι διοριστέοι σε πολύ υψηλές θέσεις.

Ίσως να ήταν εκεί φυσικά ο τόπος προτίμησής τους όλων αυτών, πού να ξέρω εγώ.

Η Τσαλαγανίδη λοιπόν στάθηκε τυχερή για δεύτερη φορά: μία με την τυχερή κλήρωση και δεύτερη με την τυχερή τοποθέτηση.

Πάμε τώρα για την ερώτηση για τα πολλά λεφτά:

Τι δουλειά κάνει ο πατήρ της νέας και σιδεροκέφαλης Ειρηνοδίκου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης;

1. Δεν ξέρω.
2. Δεν απαντώ.
3. Αρεοπαγίτης.

Προσθήκη 27Μαι16 11:06

Πληροφορήθηκα από σχόλιο ότι η Ειρηνοδίκης Τσαλαγανίδη είναι πολύτεκνη, και μάλιστα απέκτησε πρόσφατα το πέμπτο της παιδί. Αν η πληροφορία αληθεύει, εξηγείται πολύ εύλογα η μετάθεσή της στην Αττική και δεν έχω τίποτε να της προσάψω. Με την ορολογία αυτών των αναρτήσεων, συνέτρεχε τελικά η πρώτη περίπτωσις.

9 thoughts on “Η δευτέρα περίπτωσις ΙΙΙ”

  1. Ωστε τα πραγματα ειναι ενιοτε αβαβα και στημενα λοιπον. Αν γινονται αβαβά κληρωσεις στις μεταθεσεις και προσληψεις επιλαχοντων με παραμβαση καποιου Αρεοπαγιτη, τοτε ειναι λογικο να γινονται και αβαβά στημενες κληρωσεις για την επιλογη δικαστων σε υποθεσεις μειζονος πολιτικης σημασιας με παρεμβαση της Κυβερνησεως. Λεω τωρα. Το βρηκα;

    Καποτε διαβασα ενα βιβλιο για την πτωση της ΕΣΣΔ. Εγραφε για την ανοδο του Γκορμπατσοφ: “Ο Γκορμπαρτσοφ ειχε σπουδασει Νομικη.Στο σοβιετικο συστημα οι σπουδες αυτες ηταν χρησιμες μονο αν ηθελε κανεις να σταδιοδρομησει στον κομματικο-κρατικο μηχανισμο”.

    Παντα ειχα την απορια και ηθελα να ρωτησω τους δικηγορους του ιστολογιου το εξης: Πώς ειναι να ασκει κανεις δικηγορια σε ενα κρατος οπου ΔΕΝ υπαρχει αυτο που ονομαζουμε Rule of Law;
    (Κανονικα αυτο σημαινει “Κυριαρχια-ηγεμονια-δικτατορια του Νομου” , στην Ελλαδα ομως το μεταφραζουμε επι το πολιτικως ορθοτερον σε………. “Κρατος Δικαιου”

    Reply
  2. Πρόκειται μάλιστα για τον αρεοπαγίτη που ως μέλος του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου εισηγήθηκε για το ζήτημα της παραγραφής στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου.

    Reply
  3. Απο που ν αρχισει κανεις; Τι σαπιλα ειναι αυτη; Σε πιανει απογοητευση απο το ποσα θα επρεπε να πεις για να καλυψεις το θεμα.
    Ας πουμε λιγα για την Θανου. Πριν απο δυο περιπου χρονια ο Κασιδιαρης προσκομισε στην βουλη μια επιστολη ενος δικαστικου Το ονομα του αν και δεν το δημοσιοποιησε τεθηκε σαφως στην διαθεση της βουλης αν ενδιαφεροταν. Τελικα δεν ενδιαφερθηκε ουτε για αυτον ουτε για τους εφετες οι οποιοι οπως ανεφερε ηταν ετοιμοι να δωσουν ενορκες καταθεσεις. Τι ελεγε αυτος ο δικαστικος;

    “Η Θάνου μαζί με την Σιμιτσή (περιβαλλον Μπαμπη)πήραν σβάρνα όλα τα δικαστήρια της χώρας και στις ομιλίες τους στους δικαστές τονίζουν δυο πράγματα: Α) πόσο σπουδαίες είναι, γιατί σε μυστική συνάντηση που είχαν με τον Σαμαρά στο γραφείο του για μισθολογικά θέματα, ο Σαμαράς έβρισε μπροστά τους τον Στουρνάρα, γιατί καθυστερεί την ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαστών. Η Θάνου προσθέτει πάντα στους λόγους της: “προσοχή, αυτά μεταξύ μας. να μην διαρρεύσουν προς τα έξω”.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antwnhs-kernaei-antwnhs-pinei-neo-dwraki-samara-sthn-anejarthth-dikastikh-e#ixzz48Y4d33Gk

    Το δευτερο αφορουσε το σοου-δικη που ετοιμαζαν για την Χ.Α.
    Τελικα πραγματι οι δικαστες εξαιρεθηκαν απο τις περικοπες και οχι μονο, ενω σημερα οι εξυπηρετησεις της κ. Θανου αλλα και των “συνεργασιμων” δικαστων τιμηθηκαν κι απο την νεα κυβερνηση.
    Τι να πεις για την προαγωγη του ντογιακου με τον τροπο που περιγραφει ο Μπαξεβανης στο περιοδικο του;
    Τι να πεις για τον Αθανασιου που τον εκαναν υπουργο δικαιοσυνης ενω ειχαν κασετες απο την ΕΥΠ για το κυκλωμα του ποδοσφαιρου οπου ο Μαρινακης κι αλλοι αναφερονται στο “περιβαλλον Μπαμπη” και τους κοντοχωριανους του σαν την Γκουτζαμανη που οπως ελεγε ο Μπαλτακος εγινε προεδρος του ΑΠ επειδη ηταν απο το διπλανο χωριο.
    Δεν ειναι και καινουργιο βεβαια. Θυμαμαι τον ανεκδιηγητο “Βαγγελα” που εγινε πρωτη φορα υπουργος δικαιοσυνης οταν δηλωσε οτι ο Μενιος “κλεφτης ξεκλεφτης ειναι δικος μας” και δευτερη φορα οτι “δεν θα μας ριξουν για ενα κωλοσπιτο”.
    Τι να πεις για την Κλαπα που προσυπογραφε τις προφυλακισεις αυτων που ο Σαμαρας διεταξε τον Ντογιακο να “γαμησει”, με ημερομηνια τρεις μερες πριν την ανακριση. Την βλακεια της να θαυμασεις η την παλιανθρωπια της; Τι να πεις γενικα. Τι να πρωτοθυμηθεις. Χρειαζονται τομοι για τις λοβιτουρες τις δικαιοσυνης που μας εφερε στην πρωτη θεση της διαφθορας.
    Δυστυχως στην Ελλαδα ο πρωθυπουργος διοριζει την ηγεσια της δικαιοσυνης, του στρατου, της αστυνομιας, της οικονομιας, τους υπουργους και γενικα τους παντες. Ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει ουτε καν κοντα στην ηγεσια μη κομματοσκυλο. Πουλημενοι δικαστες, ξευτιλισμενοι στρατηγοι που βαρανε προσοχες σε αστρατευτους μιζαδορους υπουργους, φιλλιπινεζες αστυνομικοι διευθυντες, υπαλληλοι των τραπεζιτων διευθυντες της ΤτΕ.
    Δεν ξερω πως μπορει ο ελληνικος λαος να αναπνεει σε τετοιο βοθρο.

    Reply
  4. Να σημειωθεί, για τα πρακτικά και μόνο, ότι πολύ πρόσφατα η εν λόγω ειρηνοδίκης γέννησε το πέμπτο (5) της παιδί…

    Reply

Leave a Comment