Περί ανεκτικότητος μαθήματα βγαλμένα μέσα από την ζωή δύο

Πράξις πρώτη

Dramatis personae:

Εγώ

Χρυσαυγίτης

Χορός Περαστικών της Σιωπηλής Πλειοψηφίας (βωβά πρόσωπα)

chrysi-avgi.gif

Στόν υπό ανακατασκευή υπόγειο ηλεκτρικό σταθμό της Ομόνοιας. Στην προ μετρού εποχή. Μια αφίσα της Χρυσής Αυγής καλεί σε κάποια συγκέντρωση, σε επαγρύπνηση, σε αγώνα, αγώνα, αγώνα διαρκείας.

Εγώ: (σκίζοντας την αφίσα με κρυφή έπαρση) Δεν είναι κρίμα κι άδικο, παράξενο μεγάλο, πώς εκφράζονται ελευθέρως τα λαϊκιστικά εθνικιστικά μιάσματα, ομοίως με τους νομιμόφρονες νομοταγείς πολίτες; Ευτυχώς που αγρυπνώ Εγώ, ο φρουρός της δημοκρατίας, ο κέρβερος της πύλης του κοινοβουλίου, ο ελευθερωτής των αιχμαλώτων και υπερασπιστής των πτωχών, ο ένας, ο σπουδαίος και ο λατρεμένος!

Χρυσαυγίτης: (αρπάζοντας το κεφάλι του Εγώ και χτυπώντας το στα πλαϊνά κόντρα πλακέ των υπό κατασκευή διαδρόμων) Αν δεν με πειράξης, δεν θα σε πειράξω. Αν με πειράξης, θα σε οργώσω, θα σε σιδερώσω, θα σε λειώσω.

Εγώ: Ενδίδω στην ανωτέρα βία των καλογυμνασμένων δελτοειδών σου και του νεαντερταλείου εγκεφάλου σου. Είμαι ήρως της δημοκρατίας, στο όνομά μου θα γίνωνται καταλήψεις σε σχολεία και εργοστάσια, θα παγώνη η τσιμινιέρα και θα καθηλώνεται η Ολυμπιακή τρίτη-πέμπτη-σάββατο. Διαβήτε, Μήδοι!

Χορός Περαστικών της Σιωπηλής Πλειοψηφίας
(συνεχίζει τις δουλειές του σαν να μην συμβαίνη τίποτα: αγοράζει εισιτήρια, μιλάει στο τηλέφωνο, κουβαλάει τις τσάντες του).

Πράξις δευτέρα

Dramatis personae:

Εγώ

Η Τότε Γκόμενά Μου και Μελλοντική Μητέρα του Παιδιού Μου

Αντιεξουσιαστής Φάσιον Πολίς

Έτερος Αντιεξουσιαστής Φάσιον Πολίς

Ετερώτερος Αντιεξουσιαστής Φάσιον Πολίς

Χορός Περαστικών της Σιωπηλής Πλειοψηφίας (βωβά πρόσωπα)

Read moreΠερί ανεκτικότητος μαθήματα βγαλμένα μέσα από την ζωή δύο