Το τελος της σιωπης των ικανων και η αναγκη για Ηγεσια

Η πολιτικη των μεσοβεζικων καταστασεων και της μιζερης διατηρησης της κληρονομημενης εξουσιας απετυχε. Ειναι ωρα για ατομα που θα τραβηξουν τους Ελληνες μπροστα, που θα ανοιξουν τον δημοσιο διαλογο και θα δειξουν ηγεσια

Μεσα απο τους καπνους αυτων των ημερων, προϊον της τραγικης αποτυχιας του ελληνικου κρατους, αρχιζει σιγα σιγα να διαφαινεται καθαρη η εικονα ενος γενικοτερου διδαγματος: η προοδος της Ελλαδας δεν μπορει να ερθει χωρις την συμμετοχη των Ελληνων. Το προτζεκτ της κανονικοποιησης (του εξευρωπαϊσμου) της Ελλαδας δεν μπορει να κατορθωθει ερημην των Ελληνων.

Ας εξηγηθω: οι πρωτογνωρες καταστροφες που ειδαμε αυτες τις μερες εχουν ξεκαθαρα να κανουν με την κουλτουρα της βιας στην χωρα μας, με το προβλημα οτι οι κοινωνικες ή ακομα και ιδεολογικες διαμαχες τεινουν να καταληγουν σε φτηνους τσαμπουκαδες. Ξερουμε οτι εκφραση πολλων συστηματων ιδεων στην Ελλαδα ειναι εξαιρετικα βιαιη. Αλλα το βαθυτερο προβλημα ειναι οτι τα συστηματα ιδεων πολλων Ελληνων ειναι προβληματικα.


Οπως παρατηρει ο Εκονομιστ σε εξαιρετικο αρθρο του

THERE is something weird and frightening about the sight of a modestly prosperous European country—assumed by most outsiders to have recovered from its rocky history of coups and civil strife—that is suddenly gripped by an urban uprising that the authorities cannot contain.

Ειναι οντως τρομακτικο μια πλουσια και δημοκρατικη χωρα να υποφερει ετσι.

Read moreΤο τελος της σιωπης των ικανων και η αναγκη για Ηγεσια