Κατηγοριες

Προσκεκλημενοι Συγγραφεις

Τι ειναι αυτη η σελιδα? Γιατι αναΜορφωση? Γιατι anamorfosis.net
Τι ειναι τα μελη της σελιδας?
Τι ειναι οι συνδρομητες? Τι γινεται αν θελω να παψω να ειμαι συνδρομητης?
Γιατι και πως να βοηθησω την Αναμορφωση?
Πως σχολιαζω τα κειμενα σας?
Πως βρισκω ενα παλιο αρθρο?
Μπορω να τυπωσω τα αρθρα σας? Να τα αναδημοσιευσω?
Τι ειναι το ιστολογιο/μπλογκ?
Τι ειναι οι συγγραφεις/αρθρογραφοι?
Πως καταθετω αρθρα?
Πως ψηφιζω ενα αρθρο? Γιατι υπαρχει αυτη η αξιολογηση?
Τι συμβαινει με μερικα αρθρα, γιατι δεν φαινονται οταν τα κλικαρω?
———————————————–

Τι ειναι αυτη η σελιδα?

Κοιταξτε την σελιδα περι ημων για μια περιληψη του λογου υπαρξης. Την δικτυακη διευθυνση anamorfosis.net της διαλεξαμε για πρακτικους λογους. Η λεξη αναμορφωσις εχει λιγοτερους πιθανους τροπους μεταγραφης στα λατινικα απο την λεξη αναμορφωση (anamorfose anamorfosi anamorfosh) και ετσι την θυμαται κανεις ευκολοτερα. Επιπλεον, η λεξη αναμορφωσις επειδη ειναι λιγο παλαιοτερος τυπος συνανταται μαλλον συχνοτερα σε αλλες γλωσσες και ειναι ευκολοτερη για εναν ομιλητη μιας αλλης ευρωπαικης γλωσσας.

[↩]

Τι ειναι τα μελη της σελιδας?

Μελη της σελιδας γινονται, αν θελουν, ατομα που εχουν γραψει εστω ενα σχολιο που δεν ειναι σπαμ (δηλαδη κενο περιεχομενου διαφημιστικο προνοσελιδων, καζινο κτλ). Εχουν καποια πρακτικα πλεονεκτημα, οπως πχ οτι μπορουν να διορθωνουν τα σχολια τους, να βαζουν καποια φωτογραφια τους (αβαταρ) διπλα, να αξιολογουν αρθρα κτλ. Αν πληροιτε τις προϋποθεσεις και θελετε να εγγραφειτε μελη ακολουθηστε τον συνδεσμο.

[↩]

Τι ειναι οι συνδρομητες? Τι γινεται αν θελω να παψω να ειμαι συνδρομητης?

Συνδρομητες γινεστε βαζοντας την διευθυνση σας στο κουτακι αριστερα πανω. Αν θελετε να παψετε να δεχτε αλληλογραφια απο την σελιδα μας καντε κλικ στον ειδικο συνδεσμο που υπαρχει σε καθε μαιηλ.

[↩]

Γιατι και πως να βοηθησω την Αναμορφωση?

Αν και μονο αν κρινετε οτι το εργο μας αξιζει συμπαραστασης. Φιλοσοφια μας ειναι ως πολιτες να προωθουμε αυτα που μας ενδιαφερουν. Αν θελουμε να αλλαξει κατι, εμεις πρωτοι πρεπει να κανουμε κατι για αυτο. Μπορειτε να βοηθησετε με κειμενα, με σχολια, με αισθητικες βελτιωσεις της σελιδας κτλ

[↩]

Πως σχολιαζω τα κειμενα σας?

Κατω απο καθε αρθρο υπαρχει μια φορμα σχολιασμου. Πρεπει να εισαγετε το η-μαιηλ σας. Αυτο δεν θα δημοσιευτει ποτε ουτε ποτε θα σας σταλει ανεπιθυμητη αλληλογραφια. Το εχουμε μονο για λογους ταυτοπροσωπιας (αν πχ θελετε να σβησετε ή διορθωσετε καποιο σχολιο σας). Αν εισαστε ηδη μελη της σελιδας μπορειτε να γραφετε τα σχολια με τον λογαριασμο μελους σους.
[↩]

Πως βρισκω ενα παλιο αρθρο?

Υπαρχουν πολλοι τροποι. Στην αριστερη στηλη μπορειτε να αναζητησετε κατα κατηγοριες, ημερομηνιες ή συγγραφεις κανοντας κλικ στον αντιστοιχο συνδεσμο (π.χ. για να δειτε ολα τα αρθρα της κατηγοριας Ελλαδα καντε κλικ πανω στον συνδεσμο Ελλαδα.). Μπορειτε επισης να αναζητησετε με οποιεσδηποτε λεξεις θελετε, στην τεταρτη στηλη πανω πανω. Αν παρολαυτα δεν μπορειτε να βρειτε αυτο που θελετε, στειλτε μας ενα μεηλ.
[↩]

Μπορω να τυπωσω τα αρθρα σας? Να τα αναδημοσιευσω?

Ναι αμε, γιατι οχι! Φτανει να αναγραφεται ξεκαθαρα η πηγη και ο συγγραφεας, να μην τα αλλοιωνετε οταν τα δειχνετε σε αλλους και να μην βγαζετε καποιο κερδος απο αυτο (για αυτην την περιπτωση χρειαζεται ξεχωριστη αδεια). Χονδρικα μας καλυπτει η άδεια creative commons.

[↩]

Τι ειναι το ιστολογιο/μπλογκ?

Η σελιδα μας χωριζεται στην κυριως σελιδα οπου μπαινουν αρθρα αναφορας, δηλαδη αρθρα που εχουν καποια διαχρονικη χρησιμοτητα και στο ιστολογιο. Στο ιστολογιο μπαινουν μικροτερα κειμενα, αρθρα σχολιασμου της καθημερινοτητας, αρθρα γνωμης, κατι σαν ενα op/ed δηλαδη, και αρθρα αλληλεπιδρασης με αλλες ιστοσελιδες (απαντησεις, κριτικες κτλ).

[↩]

Τι ειναι οι συγγραφεις/αρθρογραφοι?

Οι συγγραφεις/αρθρογραφοι ειναι ατομα που εχουν ενα τουλαχιστον αρθρο που εγινε δεκτο για δημοσευση. Εχουν, αν θελουν, καποια προσβαση στην εσωτερικη υποδομη της σελιδας, οπως πχ να βλεπουν προχειρα αρθρα (draft) πριν την δημοσιευση τους. Ενιοτε μπορει να τους ζητηθει να συμμετασχουν και στην κριση ενος αρθρου που εχει κατατεθει για δημοσιευση. Αναλογα την συνεισφορα τους εχουν και λογο στην διαμορφωση της σελιδας, την εμφανιση οπως και νεες πρωτοβουλιες μας. Εδω πρεπει να τονιστει, οτι εκτος ειδικων περιπτωσεων, μας ενδιαφερουν ως αρθρογραφοι τα ατομα που μπορουν και ενδιαφερονται να συμμετασχουν και στην γενικοτερη δουλεια μας.

Πληροφοριες για καθε αρθρογραφο μας και το συνολο των αρθρων του μπορειτε να βρειτε κλικαροντας το ονομα του.

[↩]

Πως καταθετω αρθρα?

Στειλτε το κειμενο σας στο arthra ΑΤ anamorfosis.net κατα προτιμηση σε καποιο ελευθερο προτυπο (pdf, rtf) αν και δεχομαστε και doc. Ολα τα κειμενα περνουν απο διαδικασια διατησιας, απο δυο ή περισσοτερους κριτες. Κρινεται η ποιοτητα των επιχειρηματων και των στοιχειων, η πληροτητα των πηγων, οχι το συμπερασμα που προκυπτει απο αυτα. Τουτεστιν μπορουν να δημοσιευτουν αρθρα με διαφορετικα συμπερασματα, αν στηριζονται και τα δυο απο δυνατες πηγες και επιχειρηματα.

Η αΜ δεχεται ως πηγες κατα κυριο λογο επιστημονικα κειμενα, δημοσιευμενα σε ειδικα διεθνη περιοδικα (πχ Nature, Science, The Lancet, Econometrica ή τα αντιστοιχα αλλων κλαδων). Δευτερευοντως μπορει να δεχτει εγκυρα διεθνη ΜΜΕ ή και εγκυκλοπαιδειες ή ακομα και προφορικο λογο εξειδικευμενων επιστημονων οταν μιλανε σε θεματα της αυθεντιας τους. Προφανως, πολιτικα κειμενα ή άλλα κειμενα με σαφως στρατευμενες τοποθετησεις δυσκολα γινονται δεκτα ως πηγες.

Σε περιπτωση αποδοχης για δημοσιευση, ειναι μια καλη ιδεα να μας δωσετε και μια φωτογραφια για την πρωτη σελιδα οπως και μια περιληψη σε τρεις γραμμες. Αν δυσκολευεστε βεβαια, θα χαρουμε να βοηθησουμε, ομως εχει αλλη χαρη να προερχονται ολες οι λεπτομερειες απο τον ιδιο τον αρθρογραφο.

Σημειωση: Η σελιδα ειναι ανοιχτη σε ολα τα συστηματα τονισμου, πολυτονικο, μονοτονικο και ατονικο. Στο ατονικο ειναι μια καλη ιδεα να μπαινουν ομως τονοι στις ειδικες περιπτωσεις που εχουμε ξενες λεξεις ή καποιες με διπλο νοημα (πχ αλλού-άλλου).

[↩]

Πως ψηφιζω ενα αρθρο? Γιατι υπαρχει αυτη η αξιολογηση?

Σημαντικο σημειο αυτο. Οταν ανοιγετε ενα αρθρο, κατω κατω μπορειτε να ψηφισετε για την ποιοτητα του (και βεβαια να σχολιασετε). Μονη προϋποθεση ειναι να εισαστε εγγεγραμμενα μελη (ωστε να αποφευγουμε διπλες και τριπλες ψηφους). Προσεξτε ομως: το θεμα δεν ειναι αν το αρθρο συμφωνει με τις ιδεες σας, η ερωτηση ειναι αν ειναι καλογραμμενο, τεκμηριωμενο και ενδιαφερον. Γιατι ο σκοπος της ψηφοφοριας ειναι να αξιολογουνται τα αρθα που θα ειναι ενδιαφεροντα και για καποιον αλλο, ασχετως προελευσης, νοοτροπιας κτλ. Αυτο νομιζουμε ειναι ενα απο τα μεγαλα πλεονεκτηματα της διαδικτυακης παρουσιας μας, σε σχεση με τα εντυπα μεσα: Η διαδραστικοτητα. Μπορειτε να συνδιαμορφωνετε την σελιδα, να λετε την γνωμη σας, να προτεινετε αρθρα σε αλλους αναγνωστες μεσω της ψηφοφοριας. Η συνεργασια σας ειναι σημαντικη για μας.

Μια τελευταια σημειωση: η αξιολογηση δεν πρεπει να κρινει ατομα, αλλα κειμενα. Δεν θελουμε οι αρθρογραφοι να επηρεαζονται περαν του δεοντος απο αυτην την αξιολογηση. Φυσικα θελουμε να εχουν κινητρα να γραφουν καλυτερα. Αλλα καλυτερα, εκφραζοντας παντα τον εαυτο τους, οχι τους αλλους.

[↩]

Τι συμβαινει με μερικα αρθρα, γιατι δεν φαινονται οταν τα κλικαρω?

Ελεγξτε την κατηγορια του αρθρου, αν ειναι στην κατηγορια “προσεχως” τοτε αυτο το κειμενο εχει μπει μονο σαν μια πρωτη ιδεα, δεν ειναι ετοιμο και δεν μπορειτε να το δειτε. Επισης δεν μπορειτε να σχολιασετε ακομα. Υπομονη!

[↩]



 

Τελευταια αρθρα

 

Τελευταια σχολια

 

Αρχειο

 

Πιο σχολιασμενα