αναΜορφωση στην Ελληνικη Αστυνομια

Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν καινοτομα μυαλα στην ΕΛ.ΑΣ.

Θα θυμαστε ισως την γκρινια μας για τις μεθοδους που χρησιμοποιει η ελληνικη αστυνομια κατα την προσληψη μελλοντικων αστυνομικων. Δεν εισαστε οι μονοι. Λαβαμε πριν λιγες μερες ενα ηλεκτρονικο γραμμα απο τον αστυφυλακα Ιασωνα Παπαγιαννιδη, της υπηρεσιας Εσωτερικων Υποθεσεων της Ελληνικης Αστυνομιας. Σε αυτο μας λεει, ουτε λιγο ουτε πολυ, οτι το κειμενο μας και τα σχολια που ακολουθησαν τον εβαλαν σε βαθιες σκεψεις.

“Στις δύσκολες ημέρες που ζει η πατρίδα μας, με την έξαρση της βίας και ανομίας, χάρηκα πολύ που είδα νέα παιδιά στο ιντερνέτ να προσπαθούν να προσφέρουν καθαρές ιδέες αντί να γράφουν σε ανατρεπτικά φόρουμς (sic), ή χασομερούν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και βλέποντας βρώμικα βίντεο γεμάτα βωμολοχίες και προστυχιά. Η νεολαία μας αξίζει να βρεί τέτοια καλά παράδειγματα και να αποφύγει τις παγίδες των νέων τεχνολογιών και την μάστιγα της ασυδοσίας που έχουν διαβρώσει την νεολαία στο εξωτερικό”

Η υπηρεσια θελει, προσθετει ο αστυφυλακας, να φτιαξει ψυχολογικα τεστ για να αναλυσει το προφιλ ολων των αστυνομικων που οπλοφορουν. Σε αυτο θα βοηθησουν ειδικευμενοι επιστημονες βεβαια, αλλα σκεφτονται να υιοθετησουν καποια απο τα τεστ που προτειναμε και ζητανε την συνδρομη των αναγνωστων μας για περεταιρω τεστ που μπορει να σκεφτουν.

Προτεινετε τα δικα σας τεστ και ας ευχηθουμε στον κ. Παπαγιαννιδη να εχει επιτυχια στον σκοπο που βαλθηκε να κυνηγησει. Μακαρι περισσοτεροι ανθρωποι στο ευρυτερο δημοσιο να ειχαν το καινοτομο πνευμα του και την ευσυνειδησια του.

ΥΓ Και μπροστα στο εργο που κανει, ας του συγχωρεσουμε τον ελαφρυ επαρχιωτισμο και την διαστρεβλωμενη οπτικη που εχει για το διαδικτυο.

14 thoughts on “αναΜορφωση στην Ελληνικη Αστυνομια”

  1. Οχι δεν θα του συγχωρέσουμε το “τον ελαφρύ επαρχιωτισμό και την διαστρεβλωμένη οπτική που έχει για το διαδίκτυο”. Πολλά από τα προβλήματα που θέλει όπως λέει να λύσει οφείλονται σε ένα βαθμό σε αυτή την νοοτροπία. Και μιας και ζητάει την συνδρομή των αναγνωστών τις αναμόρφωσης ας ρίξει μια ματιά σε αυτό το άρθρο του PoliceOne (και στο υπόλοιπο site)

    Reply
  2. Τα ιδανικά ψυχομετρικά τεστ μιας Αστυνομίας δεν είναι δυνατόν να γραφτούν στα σχόλια ενός blog, SG, παρ’όλα αυτά όντως αξίζει τουλάχιστον να τεθούν κάποιες βάσεις.

    Η γνώμη μου πάντως είναι πως υπάρχουν πλέον τόσα πολλά εναλλακτικά “non lethal” όπλα που είναι κουτό να απαιτούνται υπηρεσιακά περίστροφα για όλα τα όργανα. πχ ας έχει 1 στους 5 ή 1 στους 10, ο αξιωματικός τους. Οι υπόλοιποι μπορούν να τα βγάλουν πέρα στο 99% των περιπτώσεων βίας με ρόπαλα, tazers και maces.

    Αν μια ειδική αποστολή το απαιτεί, ας οπλίζονται συγκεκριμένα για την αποστολή.

    Reply
  3. Με την δουλειά που έχει πέσει ξέχασα και τι μέρα είναι σήμερα. Pas mal. Άντε, καλό April Fools.

    Reply
  4. Από τους αναγνώστες του συνΙστολογίου (ή οποιουδήποτε άλλου μπλογκ) ψάχνει ο κ. Παπαγιαννίδης ιδέες για τα τεστ των οπλοφορούντων αστυνομικών; Είναι σίγουρα γνήσιο το e-mail;

    Εγώ πάντως δεν προσφέρω τις υπηρεσίες μου δωρεάν. Θέλω να προσληφθώ στο ΥΠΕΣ ως επιστημονικός σύμβουλος και να αμοίβομαι από ειδικούς λογαριασμούς.

    Reply
  5. Θα προσληφθείς Ηλία – δε θα σε αφήσουμε έτσι. Το θέμα ήταν να γίνει το κονέ.

    Reply
  6. Α, μάλιστα. Την πάτησα όπως κι η Λήδα. Σταυρώστε με, σταυρώστε με, όλοι μαζί μουντζώστε με. Πάει και το όνειρο του ΥΠΕΣ, είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια.

    Reply
  7. Same here. Είναι πάντως πολύ αληθοφανές σε ορισμένα του σημεία που θα περίμενα ν’ακούσω κάτι τέτοιο από αστυφύλακα.

    Τουλάχιστον έριξα κι εγώ ένα καλό στο GURF. Χαχ!

    Reply
  8. Είναι πάντως πολύ αληθοφανές σε ορισμένα του σημεία που θα περίμενα ν’ακούσω κάτι τέτοιο από αστυφύλακα.

    δεν ξερω αν αυτο σημαινει οτι εχουμε ολοι τα ιδια (αδικα) στερεοτυπα για την ελληνικη αστυνομια ή αν εχουμε δικιο ή τελος (και πιθανοτερο) αν ειμαι τοσο καλος σε αυτο που πρεπει να κοιταξω να βρω δουλεια στην ΕΛΑΣ.

    Ηλια αν θες την κανουμε μαζι την αιτηση :-)

    Καλο μηνα σε ολους.

    Reply
  9. Εγώ την ψιλιάστηκα τη φάση όταν έγραψες ότι μας διαβάζει ο κύριος Παπαγιαννίδης. Έχω την εντύπωση ότι ο κύκλος των αναγνωστών δεν υπερβαίνει τους 20 γνωστούς-αγνώστους και καμια δεκαριά ακόμα περαστικούς. :)

    Reply
  10. Εγώ την ψιλιάστηκα τη φάση όταν έγραψες ότι μας διαβάζει ο κύριος Παπαγιαννίδης. Έχω την εντύπωση ότι ο κύκλος των αναγνωστών δεν υπερβαίνει τους 20 γνωστούς-αγνώστους και καμια δεκαριά ακόμα περαστικούς.

    και κατι αδεσποτους βουλευτες ενιοτε :-)

    Αορατη Μελανη να πω την αληθεια λυπαμαι που ενα τετοιο κειμενο μονο ως πρωταπριλιατικο μπορει να γραφτει.
    Παρεπιμπτοντως την ιδεα πρεπει να την πιστωσουμε στον Χαρη (που ελπιζω να παρουσιαστει συντομα με δικο του κειμενο). Προσωπικα δυσκολα θα φανταζομουν κατι τετοιο, εστω ως αστειο :-)

    Reply
  11. Βασικά, χτες αποχώρησε και ο Κωνσταντίνος από την Φιλελεύθερη Συμμαχία, καταγγέλλοντας την οπορτουνιστική στροφή του κόμματος και διαδηλώνοντας την μέχρι θανάτου πίστη του στις αρχές του μιζεζισμού-χαγιεκζισμού, αλλά δεν θέλαμε να το γράψουμε μήπως οι είκοσι γενναίοι αναγνώστες μας νομίσουν ότι είναι πρωταπριλιάτικο.

    Reply
  12. Έχω την εντύπωση ότι ο κύκλος των αναγνωστών δεν υπερβαίνει τους 20 γνωστούς-αγνώστους και καμια δεκαριά ακόμα περαστικούς.

    Κι εγώ αυτό πιστεύω τελικά. Δυστυχώς δηλαδή γιατί ορισμένες φορές γράφονται ωραία και προκλητικά κείμενα, τεκμηριωμένα κατάλληλα. Ακόμα κι αν μη συμφωνείς πάντα πχ με τον Αναγνωστόπουλο, είναι τροφή για τη σκέψη τα posts του. Εμμένω στο προκλητικά γιατί εγώ την έχω πατήσει πάνω από μια φορά παίρνονται σοβαρά ένα κείμενο εδώ πέρα.

    Αποφασίστε λοιπόν το ύφος (έξυπνο ή εξυπνακίστικο;) γιατί αλλιώς να διαβάζουμε Ελευθεροτυπία…

    Όσο για τους Βουλευτές, SG, δεν ξέρω, αλλά ταξιτζήδες μας διαβάζουν σίγουρα!

    Τα πρωταπριλιάτικα, κατά τη γνώμη μου για να είναι πραγματικά καλά πρέπει να κρατάς κι ένα εξωπραγματικό ύφος. Το δικό σου μοιάζει με κανονικό κείμενο. Το μόνο που σε προδίδει είναι το σχόλιό σου στο τέλος για τον «επαρχιωτισμό» του αστυνομικού που μας διαβάζει. Ενώ τα σκέφτεσαι αυτά, και είμαι σίγουρος, δεν θα τα έλεγες. Χεχ.

    Πάντως αυτά που λέει ο κ. Παπαγιαννάς μου φαίνονται αναμενόμενα να τ’ακούσω από τον μέσο αστυφύλακα. Είναι στερεότυπα; Γιατί; Σε συντηρητική χώρα υπό ΝΔ δε ζούμε;

    Reply

Leave a Comment