Πιτσιρικια που ληστευουν τραπεζες

Διαβαζα το κειμενο ενος απο τα παιδια που εκαναν την ληστεια στο Βελβεντο.

Αυτοι οι τυποι ειναι σιγουρα πιο μοντερνοι, πιο ποπ, πιο κοντα στην δυτικη λαϊκη κουλτουρα ρε παιδι μου απο τους ξερους και ανυποφορα βαρετους τυπους της 17Ν. Το ιδιο το γεγονος οτι γραφουν σε μπλογκ λεει κατι για το στυλ ζωης τους, δεν ειναι ερημιτες σε ξερονησι. Και αυτο σε κανει να ανησυχεις. Ειναι μερικοι απο μας, πιθανοτατα μεχρι τα 25 μας (ισως και παραπανω για μερικους) πιναμε μπυρες στα ιδια μπαρ, κοιταζαμε τις ιδιες κοπελες και λεγαμε πανω κατω τις ιδιες μαλακιες. Για να το πω αλλιως, η 17Ν με φοβιζε γιατι δεν την καταλαβαινα, αυτοι εδω με φοβιζουν γιατι τους καταλαβαινω σχεδον απολυτα. Συνεχως γνωριζω ατομα που λιγο πολυ συμμεριζονται τετοιες αποψεις, βριζουν νυχθημερον το συστημα και τον καπιταλισμο. Για να λεμε την αληθεια, η διαφορα αυτων εδω με το μεσο παιδι σε μπαρ ειναι οτι αυτοι ειχαν και τα κοχονες να κανουν τα λογια πραξη.

Το ερωτημα ειναι γιατι προχωρησαν στο επομενο βημα. Τι οδηγει παιδια που εχουν γεννηθει στον Χολαργο να κυκλοφορουν με Καλασνικοφ? Για να κανω τον ερασιτεχνη ανθρωπολογο και ψυχολογο, η Γενικη Θεωρια μου για το πως επιλεγουν οι ανδρες (περι γυναικων συμφωνω απλα με τον Ντοκ) πορεια στην ζωη τους εχει περιπου ως εξης. Σε καθε μικρο-κοινωνια εχεις ανταγωνισμο (ευγενικο ή μη) μεταξυ των αρσενικων κυριως μελων. Ο ανταγωνισμος αυτος απλα μας βγαινει, ειναι στην φυση σου να θες να εισαι το αλφα αρσενικο, ο κυρης του σπιτιου, προεδρας του χωριου, ο Σουλτανος του Χαρεμιου κοκ Φυσικα δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο ανταγωνιστικοι και φιλοδοξοι, εχεις τα παντα απο τον αδιστακτο που θα πατησει επι πτωματων μεχρι τον χαλαρο τυπο που καθεται στην γωνια και κοιταζει τους αλλους να σκοτωνονται. Αλλα κακα τα ψεματα, ολοι θα χαιροντουσαν αν ερχοντουσαν στην θεση του αλφα αρσενικου, τουλαχιστον οσον αφορα τα προνομια επιλογης συντροφων, αν οχι τις υποχρεωσεις ηγεσιας και καθοδηγησης της ομαδας.

Αλφα αρσενικο απο τους λοφους του Λος Αντζελες

Εκει που διαφερουν οι μικρο-κοινωνιες ειναι στα προτυπα που εχουν, στα κριτηρια καθορισμου του αλφα αρσενικου. Σε μια πρωτογονη κοινωνια, πειτε ας πουμε ενα χωριο Νεναντερταλ ή ενα συνδεσμο φιλων του Ολυμπιακου, τα κριτηρια ειναι συνηθως δυναμης και θρασους. Οποιος δειρει περισσοτερους ειναι και ο καλυτερος. Σε μια μικρο-κοινωνια του Τοκυο μπορει αντιθετα να κερδιζει ο πιο αδυνατος, κομψος και εκλεπτυσμενος. Και στις δυο περιπτωσεις ομως εχεις αρσενικα που προσπαθουν να φτασουν στην κορυφη της κοινωνικης ιεραρχιας.

Αλφα αρσενικο απο γηπεδο ποδοσφαιρου σε μια γωνια της Ευρωπης

Για καποιον που μεγαλωνε στην μεσοαστικη Ελλαδα του 90 υπηρχαν χονδρικα δυο ειδων μικρο-κοινωνιες, οι φλωροι και οι ροκαδες. Για τους μεν φλωρους κριτηριο επιτυχιας ηταν να εχεις την τελευταια σαχλη και υπερτιμημενη μαρκα που εγινε της μοδας (Timberland, Chevignon κτλ), να πινεις ποτα που δεν καταλαβαινεις και να τα καταστρεφεις με προσμιξεις αναψυκτικων (ουισκι-κολα) και να ακους την τελευταια σαχλομουσικη (ποπ γυφτοαραβικο σκυλαδικο, ηρωες της μιας νυχτας στο MTv κτλ), για τους δε ροκαδες το κριτηριο ηταν περιπου το αναποδο, να εχεις αμαρκα ρουχα ή εργατικης προελευσης (Μαρτενς), ψαγμενο μουσικο στυλ και να καταναλωνεις παρανομες ουσιες, ηταν δηλαδη μια καθυστερημενη και καπως ακομψη εισαγωγη στην Ελλαδα της δυτικης αντικουλτουρας του 60-70*. Ολα αυτα τα εχει κοροϊδευσει δεοντως ο mikeius και δεν εχω σκοπω να επεκταθω. Το ερωτημα ειναι τι κανουν αυτοι οι ανθρωποι οταν μεγαλωνουν?

Η επαναστατικη αντικουλτουρα της Δυσης εχει γεννησει μοναδικες προσωπικοτητες που αλλαξαν τον κοσμο προς το καλο ή το κακο, απο τον Στηβ Τζομπς μεχρι την RAF. Απο την αλλη, οι “φλωροι” εχουν γεννησει και αυτοι ανθρωπους που αλλαξανε τον κοσμο, απο τον Μπιλ Γκεητς μεχρι τον Γκορντον Γκεκκο. Χονδρικα, οσο πιο ανεπτυγμενη μια κοινωνια, τοσο πιο πιθανο νομιζω ηταν οι ενεργειες των ανθρωπων αυτων να διοχετευεται προς την δημιουργια και οχι την καταστροφη. Δυστυχως στην Ελλαδα και οι δυο ομαδες ετειναν να πραττουν με τροπο που κανει την καθημερινη μας ζωη πιο δυσκολη, και για αυτο πιστευω φταιει η ανεπαρκεια της κουλτουρας και των θεσμων μας.

Οι μεν παραδοπιστοι και ανερματιστοι φλωροι αντι να δημιουργουν υγιεις επιχειρησεις, υπερβολικα συχνα επελεξαν το ευκολο κερδος εις βαρος ολων των αλλων. Καταληγουν θλιβεροι 45ηδες λέρες να καβαλανε με τα υπερμεγεθη και αντιαισθητικα ΙΧ τους καθε πεζοδρομιο της πολης για να μην περπατησει 4 μετρα η κακογουστη συζυγος παστωμενη στο μεηκ απ.
Οι δε απαρνουμενοι τα εγκοσμια αλλα επισης ανερματιστοι ροκαδες, αντι να ποτιζουν κανα δεντρακι στον δρομο, προτιμησαν την διαρκη επανασταση για χαρη της επαναστασης. Καταληγουν θλιβεροι 45ηδες κακομοιρηδες, να την βγαζουν ανεργοι απο πορεια σε καταληψη σε ροκ μπαρ στα Εξαρχεια.

Τα πραγματικα αλφα αρσενικα των μικρο-κοινωνιων αυτων, οι πιο φιλοδοξοι και συνεπεις στις αρχες της ομαδας, οι πιο περιπετειωδεις και ισως και οι πιο ψυχαναγκαστικοι, παιρνουν το λογικο επομενο βημα, οδευουν προς την κορυφη. Αν σκοπος μου ειναι να ξεζουμισω καθε φραγκο που μπορω, με οποιονδηποτε τροπο, γιατι να παιζω με ψιχουλα? Ας στησω γιγαντιες κομπινες, ας βαλω μεσα καθε λογης αξιωματουχους και υπουργους, ας διακινδυνευσω τα παντα. Βλεπουμε αρκετους απο αυτους τους τυπους με χειροπεδες αυτες τις μερες στην ΤιΒι. Απο την αλλη, αν ο κοσμος που ζουμε ειναι απλα διεφθαρμενος, μια μεγαλη μηχανη σκλαβιας που προκαλει ανυποφορο πονο σε οποιον μπλεκεται στα γραναζια της, δεν ειναι λογικο να θελω να τον γκρεμισω? Και αυτους τους τυπους τους βλεπουμε ενιοτε με χειροπεδες στην ΤιΒι.

Που το παω? Τετοιοι τυποι που θα παιρνουν τα πραγματα στα ακρα θα υπαρχουν παντα. Το ερωτημα ειναι σε τι κουλτουρα ζουνε, τι προτυπα τους προσφερουμε. Πως θα ηταν ολοι αυτοι, μεγα-λέρες και μεγα-επαναστατες, αν ζουσαν σε διαφορετικες μικροκοινωνιες? Μηπως τα πιτσιρικια του Βελβεντου αν ειχαν ζησει στην Νεα Υορκη θα ηταν πιο κοντα στην Σωτη Τριανταφυλλου και οχι στον Σαββα Ξηρο?

Ο νομος των αθελητων συνεπειων ειναι αμειλικτος εδω. Οταν διδασκουμε στα παιδια μας, ειτε με το παραδειγμα μας, ειτε και με κανονικο κηρυγμα, οτι δεν μας αφορουν ολοι οι νομοι και τελοσπαντων να την κανεις την μικροπαραβιαση αν σε βολευει*, θα υπαρξουν και καποια παιδια που μεγαλωνοντας θα σπασουν καθε νομο και κανονα. Οταν 90% της ελληνικης αριστερας λεει ετσι ευκολα και με ελαφραν την καρδιαν οτι το συστημα ειναι εγκληματικα αδικο και ξοφλημενο, καποιοι θα το παρουν στα σοβαρα και θα προσπαθησουν να το γκρεμισουν με καθε τροπο. Οταν Ελληνας πρωθυπουργος λεει οτι επιτρεπεται οι αξιωματουχοι να κανουν “δωρακια στον εαυτο τους”, καποιοι θα το παρουν στα σοβαρα και θα προσπαθησουν να αυτοδωριστουν ολη την Ελλαδα.

Για να το πω και πολυ πιο συνοπτικα, εμενα δεν μου βγαζεις απτο μυαλο οτι οι μαγκες στο Βελβεντο ετσι νομιζαν οτι θα βρουνε γκομενα – και πιθανως στην μικροκοινωνια τους ειχαν και δικιο.

ΥΓ Προσοχη οτι δεν παιρνω καποια ακραια θεση υπερ του αγραφου πινακα. Φυσικα αναγνωριζω εγγενεις διαφορες μεταξυ ανθρωπων, καθε κοινωνια θα εχει και τους παλαβους της, τους ριψοκινδυνους, τους καμικαζι, τους βιαιους. Αλλα απο την κοινωνια εξαρταται σε μεγαλο βαθμο που διοχετευονται αυτες οι τασεις. Θα γινει καποιος Evel Knievel που κανει αλματα με μηχανες ή Bodhi που κλεβει τραπεζες.

*Αυτο το φαουλ το εκανε καθε παραταξη και καθε φαρα Ελληνων, εδω και δεκαετιες.

11 thoughts on “Πιτσιρικια που ληστευουν τραπεζες”

  1. πολυ ενδιαφερον κειμενο!! καταρχην πριν σχολιασω επι της ουσιας να σου πω οτι διαφωνω πληρως με το διαχωρισμο φλωρων και ροκαδων. νομιζω οτι ειναι υπεραπλουστευτικος. και επισης διαφωνω με το συμπερασμα σου οτι καποιοι απο τους ροκαδες γινανε μετα αριστεροι τρομοκρατες. η ροκ μουσικη δεν εχει σχεση με μια συγκεκριμενη ιδεολογια.

    παμε ομως στην ουσια. γραφεις σε ενα σημειο:

    “Συνεχως γνωριζω ατομα που λιγο πολυ συμμεριζονται τετοιες αποψεις, βριζουν νυχθημερον το συστημα και τον καπιταλισμο. Για να λεμε την αληθεια, η διαφορα αυτων εδω με το μεσο παιδι σε μπαρ ειναι οτι αυτοι ειχαν και τα κοχονες να κανουν τα λογια πραξη.

    Το ερωτημα ειναι γιατι προχωρησαν στο επομενο βημα. Τι οδηγει παιδια που εχουν γεννηθει στον Χολαργο να κυκλοφορουν με Καλασνικοφ?”

    αυτο ειναι κατι που με απασχολει εδω και καιρο. πριν την κριση υπηρχε μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων που εβλεπε τον κοσμο σαν μια γιγαντιαια συνωμοσια (ασχετα αν ηταν αριστεροι ή δεξιοι ή ακομα και φιλελευθεροι). αυτο το ποσοστο εχει αυξηθει δραματικα τα τελευταια 3 χρονια και κατα την αποψη μου ειναι ισως ο βασικοτερος λογος που η ελλαδα παει κατα διαολου και πιθανον να κανει δεκαετιες να ανακαμψει.

    η πλειοψηφεια του κοσμου ΔΕΝ πιστευει οτι υπαρχει πραγματικο προβλημα κρισης. γιαυτο δεν εχει συνειδητοποιησει το μεγεθος του προβληματος και το ειδος των λυσεων που απαιτουνται γα να βγουμε απο αυτην.

    η πλειοψηφεια του κοσμου νομιζει οτι 1)αν πιασεις του πλουσιους θα υπαρχουν λεφτα για ολους. 2)αν εκβιασουμε τους ξενους θα ζουμε οπως πριν 3) οτι ο καπιταλισμος φταιει για ολα 4) οι μασονοι φταινε για ολα , 5) οι ρωσοι και οι κινεζοι θελουν να μας βοηθησουν και δε τους αφηνουμε κτλ αναλογα με την ιδεολογια του ο καθενας δεχεται την θεωρια που τον βολευει.

    οι αποψεις τους ειναι πραγματικα επικινδυνες. αν τις πιστευουν πραγματικα επρεπε ολοι να ειχαν παρει τα οπλα και να κανουν επανασταση. καποιες φορες μου φαινεται οτι απο τυχη δεν εχουμε χειροτερα επεισοδια. αδυνατώ να κατανοησω πώς σοβαροι οικογενειαρχες ανθρωποι εχουν τετοιες αποψεις και πώς ειναι δυνατον να ζουν μια νορμαλ καθημερινη ζωη αλλα οι γενικες αποψεις τους για τον κοσμο να ειναι τοσο λαθος!!!

    η μονη λυση ειναι να επιστρεψει ο ορθος λογος στην ελλαδα. μεχρι τωρα η νεοτερη ελλαδα ΔΕΝ ειναι δυτικη χωρα και ΔΕΝ εχει δυτικο τροπο σκεψης. μονο οταν αρχισουμε να σκεφτομαστε λογικα και να αναλυουμε τις καταστασεις με βαση τα πραγματικα δεδομενα θα καταφερουμε να γινουμε μια καλυτερη κοινωνια.

    Reply
  2. και βεβαια οι χειροτεροι ειναι οι πολιτικοι. η πλειοψηφεια γνωριζει (ελπιζω!!!) οτι η συνωνοσιολογια ειναι λαθος αλλά την εκμεταλλευονται ωστε να παρουν ψηφους. οταν ομως παρουν την εξουσια και κανουν ρεαλιστικη στροφη 180 μοιρων αυτο δημιουργει στον κοσμο μεγαλυτερη απογοητευση αλλά και μεγαλυτερη καχυποψια. καπως ετσι φτασαμε ο τσιπρας να ειναι πρωτο κομμα στις δημοσκοπησεις και η χρυση αυγη τριτο.

    βεβαια δεν σημαινει οτι οπιος απογοητευται γινεται αυτοματα ακροαριστερος ή ακροδεξιος. αλλα το γεγονος οτι στην ελλαδα δεν υπαρχει δυτικος τροπος σκεψης σε συνδυασμος με την κουλτουρα του κρατισμου εξηγει την δυναμη τετοιων κομματων.

    Reply
  3. και βεβαια οι χειροτεροι ειναι οι πολιτικοι. η πλειοψηφεια γνωριζει (ελπιζω!!!) οτι η συνωνοσιολογια ειναι λαθος αλλά την εκμεταλλευονται ωστε να παρουν ψηφους. οταν ομως παρουν την εξουσια και κανουν ρεαλιστικη στροφη 180 μοιρων αυτο δημιουργει στον κοσμο μεγαλυτερη απογοητευση αλλά και μεγαλυτερη καχυποψια. καπως ετσι φτασαμε ο τσιπρας να ειναι πρωτο κομμα στις δημοσκοπησεις και η χρυση αυγη τριτο.

    βεβαια δεν σημαινει οτι οποιος απογοητευται γινεται αυτοματα ακροαριστερος ή ακροδεξιος. αλλα το γεγονος οτι στην ελλαδα δεν υπαρχει δυτικος τροπος σκεψης σε συνδυασμος με την κουλτουρα του κρατισμου εξηγει την δυναμη τετοιων κομματων.

    Reply
  4. καλα βρε θανο, απολα μας τα κειμενα αυτο βρηκες ενδιαφερον? :)

    διαφωνω με το συμπερασμα σου οτι καποιοι απο τους ροκαδες γινανε μετα αριστεροι τρομοκρατες. η ροκ μουσικη δεν εχει σχεση με μια συγκεκριμενη ιδεολογια.

    καλα δεν ειπα και ολοι! μερικοι ροκαδες καταληγουν να διδασκουν οικονομικα ας πουμε.

    η πλειοψηφεια του κοσμου ΔΕΝ πιστευει οτι υπαρχει πραγματικο προβλημα κρισης

    ειναι σε αρνηση, μερικοι ειναι σε καταθλιψη, καποτε θα ερθει και η αποδοχη ελπιζω.

    οι αποψεις τους ειναι πραγματικα επικινδυνες. αν τις πιστευουν πραγματικα επρεπε ολοι να ειχαν παρει τα οπλα και να κανουν επανασταση.

    ακριβως. Αν τα πιστευετε αυτα και εχετε υψηλη αυτοθυσια/ακεραιοτητα τοτε η θεση σας ειναι με Καλασνικοφ στον δρομο.

    η μονη λυση ειναι να επιστρεψει ο ορθος λογος στην ελλαδα

    ευκολο να το λες

    το γεγονος οτι στην ελλαδα δεν υπαρχει δυτικος τροπος σκεψης σε συνδυασμος με την κουλτουρα του κρατισμου εξηγει την δυναμη τετοιων κομματων.

    κοιτα παντως πανευρωπαϊκα υπαρχει καποια ανοδος των ακρων (και στις ΗΠΑ, βλ τι παρτυ), οσο και αν συχνα αποφευγουν ελληνικου τυπου σουργελα. Υπαρχουν νομιζω δυο γενικα ζητηματα που συνεισφερουν: η αυξανομενη αποσυνδεση πολιτικης και κοσμου στον δρομο (θεωρω οτι ειναι ζητημα πληροφορησης) και η μειωση της σχετικης θεσης των σχετικα ανειδικευτων (η ανοδος του skill premium), οπως συζηταω και σε προηγουμενο κειμενο

    Reply
  5. “καλα βρε θανο, απολα μας τα κειμενα αυτο βρηκες ενδιαφερον?”

    μαλλον μου κανεις πλακα!!εχω σχολιασει παρα πολλα κειμενα εδω και χρονια. ειδικα τα δικα σου αλλά και του κωστα!! και απο την εποχη που εγραφες στο e-rooster.

    “καλα δεν ειπα και ολοι! μερικοι ροκαδες καταληγουν να διδασκουν οικονομικα ας πουμε”

    η συντριπτικη πλειοψηφεια των ροκαδων ειναι αξιολογοι ανθρωποι νομιζω!!

    “κοιτα παντως πανευρωπαϊκα υπαρχει καποια ανοδος των ακρων (και στις ΗΠΑ, βλ τι παρτυ), οσο και αν συχνα αποφευγουν ελληνικου τυπου σουργελα. ”

    δεν σου κανει εντυπωση οτι σε καποιες χωρες δεν υπαρχει διαχρονικα σοβαρη ανοδος των ακρων?? οι αγγλοσαξωνικες π.χ ακομα και στις χειροτερες στιγμες τους δεν ψηφιζαν ουτε ακοραριστερους ουτε ακροδεξιους (και ειδικα οι ΗΠΑ). νομιζω πως αυτο εχει σχεση με τον αντικρατισμο που επικρατει σε αυτες τις χωρες. αντιθετα σε πολλες χωρες τις ευρωπης υπαρχει ανοδος σε χωρες που ειναι και αρκετα κρατικιστικες. δεν λεω οτι παιζει μονο αυτο ρολο, προφανως υπαρχουν και αλλοι (οπως π,χ η λιτοτητα σε περιοδο υφεσης) αλλά δεν σου κανει εντυπωση που π.χ στις ΗΠΑ τη δεκαετια του 30 που ειχε γνει τοσο μεγαλη καταστροφη τα ακρα δεν ειχαν απηχηση?? το tea party προφανως εχει καποιες ακραιες θεσεις αλλα δεν επιθυμει σωτηρες που θα αναλαβουν το κρατος. το αντιθετο!!ζητανε λιγοτερο κρατος.

    Reply
  6. “ειναι σε αρνηση, μερικοι ειναι σε καταθλιψη, καποτε θα ερθει και η αποδοχη ελπιζω”

    ισχυει και αυτο αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλο. στις καλες εποχες οι ακραιες και συνωμοσιολογικες αποψεις ηταν ηταν αρκετα διαδεδομενες. τωρα ειναι κυριαρχες. εχει σχεση με την κουλτουρα μας που μαλλον δεν εχει σχεση με τον δυτικο τροπο σκεψης. για εμενα ειναι ο κυριος λογος που δεν θα δουμε ανακαμωη στην ελλαδα. και δεν το λεω τωρα. αμα ψαξεις και σε παλαιοτερα σχολια πριν την κριση παντα τονιζα οτι οι ακραιες αποψεις εμποδιζουν την ελληνικη κοινωνια να παει μπροστα. ειναι σοβαρο φαινομενο. δεν ειναι αποψεις που ο κοσμος απλα τις λεει για να περασει η ωρα.

    Reply
  7. Ενδιαφέροντα σχόλια και από τους δύο. Σχετικά με την άνοδο τον άκρων και της συνωμοσιολογίας, νομίζω το ίντερνετ έχει παίξει ένα ρόλο. Αλλά ίσως αυτό είναι θέμα για άλλο ποστ.

    Υ.Γ. Σωτήρη μην παραπονιέσαι, το δικό μου πρόσφατο κείμενο δεν το έχει σχολιάσει καν ο Θάνος! :-p

    Reply
  8. κωστα δεν εχεις παραπονο!!εχω σχολιασει αρκετα δικα σου κειμενα!! νομιζω εχουμε κανει αρκετα ενδιαφερουσες συζητησεις μεσα σε αυτο το site και εχω μαθει αρκετα πραγματα οπως επισης εχω λυσει και αρκετες αποριες μου!!

    Reply
  9. Eγώ πάλι σκόπευα με την πρώτη ευκαιρία να σχολιάσω το πιο πρόσφατο κείμενο του Κώστα με το οποίο διαφωνώ κάθετα, οριζόντια κ.ο.κ., :-) αλλά είδα τη φωτογραφία του Bogie (εύγε για την επιλογή)
    και θα αρκεστώ να εκφράσω μια light ένστανση/ερώτηση εδώ στο ελαφρύτερο θέμα. Λέι ο ΣΓ “Σε μια πρωτογονη κοινωνια, πειτε ας πουμε ενα χωριο Νεναντερταλ ή ενα συνδεσμο φιλων του Ολυμπιακου, τα κριτηρια ειναι συνηθως δυναμης και θρασους. Οποιος δειρει περισσοτερους ειναι και ο καλυτερος. Σε μια μικρο-κοινωνια του Τοκυο μπορει αντιθετα να κερδιζει ο πιο αδυνατος, κομψος και εκλεπτυσμενος.” Με τα επόμενα που μας λες όμως, υποστηρίζεις οτι τα ίδια άτομα που θα επικρατούσαν στην κοινωνία Νεάντερταλ μέσω δύναμης και θράσους θα ήταν τα ίδια στην μικροκοινωνία του Τόκυο που θα ήταν οι εκλεπτυσμένοι. Ο ίδιος ο άνθρωπος που έχει πατήσει επί πτωμάτων για να ανέβει και για αυτό πέτυχε το alpha, μου λες οτι θα ήταν το ίδιο επιτυχημενος αν επέλεγε να μην πατήσει επί πτωμάτων. Ε,αυτό δεν το ξέρουμε, νομίζω εγώ.. Έχει μέν το στοιχείο της φιλοδοξίας που είναι μάλλον απαραίτητο .. αλλά καλώς η κακώς η επιτυχία σε κάτι αρνητικό τις περισσότερες φορές έιναι πιο έυκολη από οτι σε κάτι θετικό.

    Reply

Leave a Comment