Περί της περιτομής

Είχα γράψει ότι στο Αθεϊστάν απαγορεύεται η περιτομή των τέκνων.

Για να δούμε λίγο τα εκατέρωθεν επιχειρήματα:

Η περιτομή συνιστά πέραν πάσης αμφιβολίας περίπτωση σωματικής βλάβης του άρ. 308 ΠΚ. Ακόμη και αν ο περιτετμημένος απολαμβάνει κάποια (δυσαπόδεικτη, δυσδιάκριτη και στην τελική μάλλον αλυσιτελή για την συζήτησή μας) ιατρική ωφέλεια σε σύγκριση με τον απερίτμητο, η διαπίστωση αυτή δεν κλονίζεται. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να υποστηριχθή ότι, επειδή η περιτομή βελτιώνει δήθεν το γενικό επίπεδο υγείας του τέκνου (αδιάφορο αν το κάνει!), δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση της σωματικής βλάβης, για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα συνιστούσε σωματική βλάβη ακόμη και η περιτομή που θα διενεργούσαν τρίτοι στην ατυχή πόσθη. Όπερ άτοπον.

Η Περιτομή του Χριστού.
Η Περιτομή του Χριστού.

Υπόψιν επίσης ότι εδώ αναφέρομαι στις περιτομές που τελούνται σε νεογέννητα και βρέφη. Καθώς το τέκνο μεγαλώνει, μπορεί να συμμετάσχη και το ίδιο σε μια τέτοια απόφαση. Στην προεφηβεία, όπου περιτέμνονται κατά παράδοσή τους κάποιοι λαοί, δεν τίθεται θέμα λοιπόν, εφόσον συναινεί και το αποφασίζει και ο ίδιος ο περιτεμνόμενος.

Η περιτομή αντιθέτως έχει όλα τα τυπικά γνωρίσματα της σωματικής βλάβης, ήτοι προκαλεί πόνο, δεν γίνεται για λόγους ιατρικούς, συνεπάγεται αφαίρεση σωματικού ιστού και επηρεάζει, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση, την αφροδίσια εμπειρία, και μάλιστα κατά τρόπο μόνιμο και διηνεκή. Πλην του τελευταίου δεν διαφέρει από την κλειτοριδεκτομή.

Μια καταρχήν σωματική βλάβη ενδέχεται βέβαια να δικαιολογήται τελικά για τον άλφα ή τον βήτα ή τον γάμμα λόγο. Εδώ ως άλφα λόγος προβάλλεται πρωτίστως η ιατρική ένδειξη, όπως είναι η φίμωση. Εδώ δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση βέβαια. Ως βήτα λόγος, και πιο ενδιαφέρων για το θέμα μας, ισχύει η ενάσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας των γονέων (επί της πόσθης των τέκνων τους, έλα Χριστέ και Κύριε…): αυτή είναι η θρησκευτική ένδειξη. Και ως γάμμα λόγος παρουσιάζεται το αισθητικό έθος που επιχωριάζει σε κάποιες κοινωνίες: ψαλιδίζουμε το πέος για να είναι πιο ωραίο. Συνακόλουθα με αυτό, η περιτομή γίνεται μόδα, κοινωνική πίεση, παράδοση: οπότε μπορούμε να μιλάμε για μια κοινωνική ένδειξη.

Βασικά κάτι βαρβαρικές χώρες και οι ΗΠΑ.
Βασικά κάτι βαρβαρικές χώρες και οι ΗΠΑ.

Η γνώμη μου είναι ότι η κοινωνική περιτομή δεν είναι υποστηρίξιμη ούτε ηθικά ούτε νομικά. Αντιλαμβάνομαι ότι εκατομμύρια άνθρωποι από τις Φιλιππίνες μέχρι τις ΗΠΑ έχουν άλλοι άποψη, αλλά προτιμώ να πάρω το μέρος του ανυπεράσπιστου βρέφους.

Για να είμαστε δίκαιοι όμως, πώς διακρίνεται άραγε η περίπτωση της αισθητικής περιτομής από την αισθητική διάτρηση του λοβού των ώτων; Τι κουβαλάνε οι γυναίκες στο κεφάλι τους και πάνε και τρυπάνε τα αφτιά κοριτσιών 2 χρονών, ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω. Γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά: πρόκειται για σωματική βλάβη, έστω και αν είναι αναστρέψιμη, σε αντίθεση με την περιτομή.

Για την θρησκευτική περιτομή ωστόσο θα διατυπώσω, προσεκτικά και με βαρειά καρδιά, διαφορετική άποψη. Πράγματι, η ενάσκηση της θρησκευτικής μας ελευθερίας δεν υπερβαίνει το όριο που θέτουν τα δικαιώματα των άλλων, και μάλιστα τα δικαιώματα επί της ίδιας της σωματικής τους ακεραιότητας. Κανείς δεν θα υποστήριζε ότι η αποκοπή ενός δακτύλου του τέκνου θα μπορούσε να δικαιολογηθή για θρησκευτικούς λόγους των γονέων (πρβλ. και με την απαίσια κλειτοριδεκτομή). Ωστόσο, εδώ πρέπει να βαρύνουν στην κρίση μας στοιχεία όπως τα εξής: 1. αμφισβητείται αν προκαλείται κάποιου είδους βλάβη στο τέκνο, 2. αν τελικά προκαλείται, αυτή είναι ελάχιστη, 3. οι ίδιοι οι περιτετμημένοι τελικά μάλλον δεν θρηνούν την απώλειά τους, 4. ίσως επειδή ό,τι χάνουν σε ακροποσθία, το κερδίζουν σε κοινωνική ένταξη, θρησκευτική αναγνώριση και αίσθηση ταυτότητας. Και αυτά είναι επίσης πολύ σημαντικά πράγματα για την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Στην Γερμανία το θέμα τέθηκε το 2012 με ιδιαίτερη ένταση, όταν ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του ιατροού που διενήργησε θρησκευτική περιτομή σε 4χρονο αγόρι. Η περιτομή απαίτησε 4 ράμματα και ωδήγησε σε αιμορραγία την επόμενη μέρα. Κρίθηκε μεν ότι ο ιατρός ενήργησε ευρισκόμενος σε νομική πλάνη και, άρα, αθώωθηκε, ωστόσο η σωματική βλάβη του τέκνου θεωρήθηκε δεδομένη, χωρίς να αναγνωριστή κάποιος λόγος άρσεως του άδικου χαρακτήρα της. Ειδικώτερα, το δικαίωμα των γονέων σε θρησκευτική ανατροφή των τέκνων τους δεν κρίθηκε ανώτερο του δικαιώματος του τέκνου στην σωματική του ακεραιότητα ούτε έγινε δεκτό ότι η απόφαση της περιτομής εξυπηρετούσε το συμφέρον του τέκνου. Τολμηρή απόφαση, στην οποία οπωσδήποτε άσκησε επιρροή η ηλικία του αγοριού και η επισυμβάσα αιμορραγία.

Ενόψει αυτής της αμφισβήτησης, στην Γερμανία εισήχθη το 2012 η ρητή διάταξη του άρ. 1631d γερμΑΚ, που έταμε το ζήτημα, επιτρέποντας γενικώς την περιτομή, και μάλιστα ακόμη και σε παπάδες κατά το πρώτο εξάμηνο μετά τον τοκετό:

§ 1631d Beschneidung des männlichen Kindes

(1) Die Personensorge umfasst auch das Recht, in eine medizinisch nicht erforderliche Beschneidung des nicht einsichts- und urteilsfähigen männlichen Kindes einzuwilligen, wenn diese nach den Regeln der ärztlichen Kunst durchgeführt werden soll. Dies gilt nicht, wenn durch die Beschneidung auch unter Berücksichtigung ihres Zwecks das Kindeswohl gefährdet wird.
(2) In den ersten sechs Monaten nach der Geburt des Kindes dürfen auch von einer Religionsgesellschaft dazu vorgesehene Personen Beschneidungen gemäß Absatz 1 durchführen, wenn sie dafür besonders ausgebildet und, ohne Arzt zu sein, für die Durchführung der Beschneidung vergleichbar befähigt sind.

Κακόμοιρο μωρό.

Η ρύθμιση αυτή ανταποκρίνεται ασφαλώς στην πιεστική κοινωνική πραγματικότητα. Αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι μελλοντικοί νομικοί δεν θα φρίττουν με τις επιλογές της γενιάς μας.

42 thoughts on “Περί της περιτομής”

  1. 1. αμφισβητείται αν προκαλείται κάποιου είδους βλάβη στο τέκνο

    Ποια η διαφορά με το τρύπημα των λοβών των αυτιών για το οποίο 5 γραμμές παραπάνω υποστήριξες ότι “πρόκειται για σωματική βλάβη”;

    Σημειωτέον δε ότι η μεν βλάβη του τρυπήματος είναι αναστρέψιμη, της περιτομής δε όχι.

    2. αν τελικά προκαλείται, αυτή είναι ελάχιστη

    Πάλι, αφού είναι μη αναστρέψιμη, είναι σίγουρα μεγαλύτερη από την εξίσου αμελητέα αλλ’αναστρέψιμη βλάβη του τρυπήματος των αυτιών. Πώς συμβιβάζεται αυτό το επιχείρημα με την προηγηθείσα διαπίστωση;

    3. οι ίδιοι οι περιτετμημένοι τελικά μάλλον δεν θρηνούν την απώλειά τους

    Λίγες γραμμές παραπάνω απέρριψες την κοινωνική περιτομή, παρότι κι εκεί ισχύει αυτό το επιχείρημα; Ποια η διαφορά;

    4. ίσως επειδή ό,τι χάνουν σε ακροποσθία, το κερδίζουν σε κοινωνική ένταξη, θρησκευτική αναγνώριση και αίσθηση ταυτότητας.

    Αυτό ακριβώς ισχύει και με την κοινωνική περιτομή. Εκεί γιατί κρίνεις ότι “δεν είναι υποστηρίξιμη ούτε ηθικά ούτε νομικά”; Για την ακριβεία όλα τα επιχειρήματα που δίνεις υπέρ της θρησκευτικής περιτομής ισχύουν και για την κοινωνική. Από πού προκύπτει η διαφορά;

    Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι μια συμπάθεια στην έκφραση του θρησκευτικού συναισθήματος των γονέων “επί της πόσθης των τέκνων τους, έλα Χριστέ και Κύριε” όπως λες και συ. Κι επειδή το θρησκευτικό συναίσθημα ας το εκφράζει ο καθένας επί των δικών του μελών, η μόνη λογικά και ηθικά συνεπής στάση είναι η αντίθεση στην περιτομή όσων δεν έχουν ηλικία τέτοια που να τους επιτρέπει να κρίνουν οι ίδιοι. Αν η ηλικία αυτή είναι τα 12, τα 16 ή τα 18 είναι προς συζήτηση. Σίγουρα όμως δεν είναι οι 8 μήνες, τα 4 ή τα 6.

    Οπότε καλώς έκρινε το δικαστήριο και κακώς επενέβη ο νομοθέτης, υποκύπτοντας στις πιέσεις θρησκευτικών ομάδων που δεν θέλουν ν’αποχωριστούν τις βάρβαρες παραδόσεις τους. Φυσικά αν οι ίδιες ομάδες υπερασπίζονταν την κλειτοριδεκτομή ούτε που θα συζητούσαμε την ανοχή στις πρακτικές αυτές. Αλλ’αφού είναι πόσθη κι όχι κλειτορίδα, ας υποφέρει το βρέφος/νήπιο.

    Reply
  2. Η περιτομή αντιθέτως έχει όλα τα τυπικά γνωρίσματα της σωματικής βλάβης, ήτοι προκαλεί πόνο, δεν γίνεται για λόγους ιατρικούς, συνεπάγεται αφαίρεση σωματικού ιστού και επηρεάζει, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση, την αφροδίσια εμπειρία, και μάλιστα κατά τρόπο μόνιμο και διηνεκή. Πλην του τελευταίου δεν διαφέρει από την κλειτοριδεκτομή.

    Νομίζω πως όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τις δύο, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το τελευταίο που δεν ισχύει στην κλειτοριδεκτομή. Επίσης, εφόσον η τελευταία θεωρείται απαραίτητο «προσόν» για να παντρευτεί μία γυναίκα, δεν θεωρείται απαραίτητη για την κοινωνική ένταξη;

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν δικαιολογώ την κλειτοριδεκτομή, απλώς επισημαίνω τα κοινά της με την, ευρέως αποδεκτή, περιτομή.

    Reply
  3. Θανάση, γενικά συμφωνώ, είναι γελοίο ενώ ο κόσμος προοδεύει κάποιοι για θρησκευτικούς λόγους να παραμένουν κολλημένοι με μια αιματηρή και επώδυνη τελετουργική πράξη που μετρά τουλάχιστον τρεις χιλιετίες εφαρμογής. Θα επικεντρωθώ όμως σε κάποιες δευτερεύουσες επισημάνσεις.

    1. Είχα γράψει ότι στο Αθεϊστάν απαγορεύεται η περιτομή των τέκνων.

    Στο “Αθεϊστάν απαγορεύεται η περιτομή, η πρόκληση δηλαδή ελαφριάς και ανεπαίσθητης σωματικής βλάβης και επιτρέπεται η έκτρωση, η εσκεμμένη δηλαδή αφαίρεση της ζωής ή της δυνατότητας ζωής ενός ενεργεία ή δυνάμει (όπως το βλέπει κανείς) ανθρώπινου όντος;

    2. Ακόμη και αν ο περιτετμημένος απολαμβάνει κάποια (δυσαπόδεικτη, δυσδιάκριτη και στην τελική μάλλον αλυσιτελή για την συζήτησή μας) ιατρική ωφέλεια σε σύγκριση με τον απερίτμητο,

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως υποστηρίζει ότι η περιτομή είναι δυνατό να συντελέσει στη μείωση κατά 60% του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό του AIDS.
    http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=790789
    http://www.kathimerini.gr/293620/article/epikairothta/kosmos/60-ligotera-8ymata-me-th-voh8eia-ths-peritomhs

    3. επηρεάζει, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση, την αφροδίσια εμπειρία, και μάλιστα κατά τρόπο μόνιμο και διηνεκή. Πλην του τελευταίου δεν διαφέρει από την κλειτοριδεκτομή.

    Ως προς την σεξουαλική δραστηριότητα δεν νομίζω να σχετίζονται αυτά τα δύο. Δεν έχω υπόψη μου περιπτώσεις πρόκλησης ανικανότητας ή περιορισμού της ερωτικής απόλαυσης εξαιτίας της περιτομής: δεν είναι ο στόχος της αυτός, συμβολίζει την υποταγή της της ανδρικής ισχύος στην θεϊκή παντοδυναμία.
    Αντίθετα, η κλειτοριδοκτομή, συνιστά την πλήρη αφαίρεση του κύριου ερωτογενούς σημείου του γυναικείου οργανισμού και αποσκοπεί στη δημιουργία πιστών στο σύζυγό τους γυναικών μέσω της αφαίρεσης ή του περιορισμού της ερωτικής απόλαυσης.

    Reply
    • Στο “Αθεϊστάν απαγορεύεται η περιτομή, η πρόκληση δηλαδή ελαφριάς και ανεπαίσθητης σωματικής βλάβης και επιτρέπεται η έκτρωση, η εσκεμμένη δηλαδή αφαίρεση της ζωής ή της δυνατότητας ζωής ενός ενεργεία ή δυνάμει (όπως το βλέπει κανείς) ανθρώπινου όντος;

      Δεν νομίζω ότι το ένα συνεπάγεται ή αποκλείει το άλλο.

      Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως υποστηρίζει ότι η περιτομή είναι δυνατό να συντελέσει στη μείωση κατά 60% του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό του AIDS.

      Πράγμα πολύ χρήσιμο στην Μοζαμβίκη, όχι όμως απαραιτήτως στην Ελλάδα.

      Η Αμερικανική Παιδιατρική Ένωση διακηρύσσει ότι τα συν είναι περισσότερα από τα πλην, αλλά ότι δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά, ώστε να την συνιστά για όλους. Δεν θέλω να συνωμοσιολογώ, αλλά πάντα συνεκτιμώ και τα κίνητρα που έχει όποιος υποστηρίζει μια άποψη. Και οι παιδίατροι έχουν προφανή κίνητρα.

      Εκ συμπτωματικής συμπτώσεως ας πούμε οι Γερμανοί συνάδελφοί τους τάσσονται εναντίον.

      Τέλος πάντων, σημασία έχει το γενικό ισοζύγιο, όπως είδες και από την περίπτωση της Γερμανίας, η περιτομή ως χειρουργική επέμβαση ενέχει και καθαυτήν κινδύνους.

      Reply
      • Στο “Αθεϊστάν απαγορεύεται η περιτομή, η πρόκληση δηλαδή ελαφριάς και ανεπαίσθητης σωματικής βλάβης και επιτρέπεται η έκτρωση, η εσκεμμένη δηλαδή αφαίρεση της ζωής ή της δυνατότητας ζωής ενός ενεργεία ή δυνάμει (όπως το βλέπει κανείς) ανθρώπινου όντος;

        Δεν νομίζω ότι το ένα συνεπάγεται ή αποκλείει το άλλο.

        Να το εκφράσω διαφορετικά: δεν δεχόμαστε την περιτομή γιατί αρνούμαστε, ότι ορμώμενος κάποιος από το θρησκευτικό του πιστεύω, δικαιούται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε ένα βρέφος. Σε μια κοινωνία, επομένως, χωρίς θρησκευτικές δεσμεύσεις η επιχειρούμενη πρόκληση πλήγματος στην ανθρώπινη φύση δεν είναι ανεκτή.
        Με αυτήν τη λογική, σε αυτήν την κοινωνία, που σέβεται την ανθρώπινη ζωή δεν οφείλει να είναι ακόμα μεγαλύτερος ο δείκτης αποστροφής προς την επιλογή της έκτρωσης, της εκούσιας, δηλαδή, αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής και ιδιαίτερα στην περίπτωση εκείνη που δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι;
        Αν δεν αποδεχτούμε τη γενίκευση, ότι δηλαδή κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει βίαια ή να απειλεί την ανθρώπινη ζωή, τότε το λογικό επιχείρημα υπέρ της αναγκαιότητας εξάλειψης της τελετουργικής περιτομής, μάλλον, επειδή δείχνει να αφορμάται από την αθεϊστική λογική και όχι από την προσπάθεια αμερόληπτης σκέψης, στερείται ορθότητας.

        Reply
  4. Θαλυς,

    Ποια η διαφορά με το τρύπημα των λοβών των αυτιών για το οποίο 5 γραμμές παραπάνω υποστήριξες ότι “πρόκειται για σωματική βλάβη”;

    Έχεις δίκιο, δεν ήταν σαφές, εδώ εννοούσα μακροπρόθεσμη και μόνιμη βλάβη. Σωματική βλάβη του άρ. 308 ΠΚ είναι σε κάθε περίπτωση.

    Πάλι, αφού είναι μη αναστρέψιμη, είναι σίγουρα μεγαλύτερη από την εξίσου αμελητέα αλλ’αναστρέψιμη βλάβη του τρυπήματος των αυτιών. Πώς συμβιβάζεται αυτό το επιχείρημα με την προηγηθείσα διαπίστωση;

    Δεν κατάλαβα. Σύμφωνοι, η βλάβη του τρυπήματος των αφτιών είναι μικρότερη, αλλά υπαρκτή.

    Λίγες γραμμές παραπάνω απέρριψες την κοινωνική περιτομή, παρότι κι εκεί ισχύει αυτό το επιχείρημα; Ποια η διαφορά;

    Μεταξύ των δύο περιπτώσεων, καμία ως προς αυτό το σημείο.

    Αυτό ακριβώς ισχύει και με την κοινωνική περιτομή. Εκεί γιατί κρίνεις ότι “δεν είναι υποστηρίξιμη ούτε ηθικά ούτε νομικά”; Για την ακριβεία όλα τα επιχειρήματα που δίνεις υπέρ της θρησκευτικής περιτομής ισχύουν και για την κοινωνική. Από πού προκύπτει η διαφορά;

    Η κοινωνική περιτομή δεν αποτελεί περίπτωση ενάσκησης της θρησκευτικής ελευθερίας των γονέων. Δεν υπάρχει κάποιο βαρύνον συνταγματικό δικαίωμα που εμπλέκεται.

    Δες το αλλιώς:

    Ένας γονέας που θα υποστή την απαγόρευση της κοινωνικής περιτομής ίσως απλώς νευριάση λίγο και αυτό είναι όλο. Στο κάτω κάτω, την κάνει και μόνο του το παιδί στην εφηβεία. Ένας πιστός γονέας όμως που θα υποστή την απαγόρευση της θρησκευτικής περιτομής θα δοκιμάση βαθύτατη προσβολή της προσωπικότητάς του, θα νομίση ότι το παιδί του χάνει τον παράδεισο ή δεν ξέρω και γω τι.

    Κι επειδή το θρησκευτικό συναίσθημα ας το εκφράζει ο καθένας επί των δικών του μελών

    Και σένα σε βαφτίσανε όμως ε; Δεν το χάρηκες, αλλά έκλαψες. Αν ένας ξένος βουτούσε το μωρό σου το νερό μέχρι να κλάψη, δεν θα σου φαινόταν χαριτωμένο, έτσι δεν είναι;

    η μόνη λογικά και ηθικά συνεπής στάση είναι η αντίθεση στην περιτομή όσων δεν έχουν ηλικία τέτοια που να τους επιτρέπει να κρίνουν οι ίδιοι.

    Εδώ θα έπρεπε όμως να ακούσουμε και την άποψη των περιτετμημένων. Είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες, ίσως να μην έχουν συλλήβδην άδικο.

    Και προφανώς υπάρχουν και τα γνωστά πρακτικά προβλήματα, του τύπου πώς θα συλληφθούν οι δράστες και πώς θα διωχθούν όλα αυτά τα κατά φαντασίαν εγκλήματα.

    Φυσικά αν οι ίδιες ομάδες υπερασπίζονταν την κλειτοριδεκτομή ούτε που θα συζητούσαμε την ανοχή στις πρακτικές αυτές. Αλλ’αφού είναι πόσθη κι όχι κλειτορίδα, ας υποφέρει το βρέφος/νήπιο.

    Η περιτομή έχει τεράστια διαφορά από την κλειτοριδεκτομή και το γνωρίζεις: η δεύτερη συνεπάγεται μόνιμο ακρωτηριασμό και απώλεια της γενετήσιας ηδονής.

    Θεόφιλε,

    Νομίζω πως όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τις δύο, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το τελευταίο που δεν ισχύει στην κλειτοριδεκτομή.

    Το τελευταίο ήταν στο μυαλό μου η κατεύθυνση προς την οποία επηρεάζεται ο παθών. Η παθούσα γνωρίζουμε προς ποια κατεύθυνση επηρεάζεται.

    Επίσης, εφόσον η τελευταία θεωρείται απαραίτητο «προσόν» για να παντρευτεί μία γυναίκα, δεν θεωρείται απαραίτητη για την κοινωνική ένταξη;

    Προφανώς κάνω μια στάθμιση, δεν αποδέχομαι οτιδήποτε επιτάσσει κάποια θρησκευτική ή κοινωνική πρακτική, κάπου υπάρχει ένα όριο. Να ανεχτώ το τρύπημα των αφτιών, που προκαλεί στιγμιαίο πόνο και είναι αναστρέψιμο, όχι όμως και την μόνιμη παραμόρφωση των πελμάτων λωτών.

    Reply
    • Κατανοητά όσα απάντησες σε εμένα, ίσως ήθελε κάπως καλύτερη διασαφήνιση το κομμάτι της κοινωνικής ένταξης.

      Απαντάς όμως στον thal.ys

      Εδώ θα έπρεπε όμως να ακούσουμε και την άποψη των περιτετμημένων. Είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες, ίσως να μην έχουν συλλήβδην άδικο.

      Εν μέρει διαφωνώ. Την κλειτοριδεκτομή εκτελεί τετμημένη γυναίκα, παρουσία της τετμημένης μητέρας και πιθανόν κάποιας τετμημένης θείας, αδερφής, γιαγιάς, φίλης… Νομίζω πως γενικά δεν υπάρχουν παρόντες άντρες. Ναι μεν, όσες έχουν δει τον υπόλοιπο κόσμο (και κάποιες από τις υπόλοιπες) αντιδρούν, οι περισσότερες όμως την αποδέχονται και την διαιωνίζουν. Προφανώς κάτω από την κοινωνική πίεση, αλλά την αποδέχονται.

      Reply
    • Ένας πιστός γονέας όμως που θα υποστή την απαγόρευση της θρησκευτικής περιτομής θα δοκιμάση βαθύτατη προσβολή της προσωπικότητάς του, θα νομίση ότι το παιδί του χάνει τον παράδεισο ή δεν ξέρω και γω τι.

      Το επιχείρημα αυτό μπάζει από πολλές μεριές. Και τι γίνεται αν η κοινωνική πίεση είναι τόσο ισχυρή που δεν το κάνουνε παρέα απερίτμητο; Αν καταντήσει κοινωνικός παρίας;

      Πιο επίπεδο βλάβης δικαιολογεί η ενάσκηση του θρησκευτικού καθήκοντος των γονέων επί της πόσθης των τέκνων τους; Το τρύπημα των αυτιών είναι αμελητέο και αναστρέψιμο. Η περιτομή αντίθετα έχει σοβαρές παρενέργειες αν δεν γίνει σωστά και είναι μη αναστρέψιμη. Έχει αρνητικές συνέπειες; Ίσως ναι, ίσως όχι. Το ίδιο θα ίσχυε όμως και για ένα τατουάζ πχ. Αν η θρησκευτική πεποίθηση κάποιου επέβαλλε το μαρκάρισμα με τατουάζ των τέκνων του σε βρεφική/νηπιακή ηλικία, θα το επέτρεπες;

      Πρόσεξε ότι εδώ δεν λέμε ν’απαγορευτεί ολοκληρωτικά η περιτομή. Υπάρχει μία ηλικία στην οποία μπορεί ο άλλος ν’αποφασίσει αν θέλει να περιτμηθεί ή όχι. Ίσως είναι τα 12, τα 16 και σίγουρα τα 18. Πάντως όχι οι 8 μήνες ή τα 4 χρόνια.

      Υπερτερεί τόσο το θρησκευτικό αίσθημα των γονιών που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τα 12 ή 16 ν’αποφασίσει το καμάρι τους αν θέλει ν’ακρωτηριαστεί; Δεν μιλάμε για χώρες με υψηλή παιδική θνησιμότητα τώρα. Αν φτάσεις τους 6 μήνες στην Ελλάδα πχ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζήσεις μέχρι τα 12 ή 16 σου.

      πώς θα διωχθούν όλα αυτά τα κατά φαντασίαν εγκλήματα

      Ώπα, παραδέχθηκες ότι έχουμε σωματική βλάβη. Δεν είναι κατά φαντασία έγκλημα. Το ερώτημα είναι αν αίρεται το άδικο λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων των γονέων.

      Και σένα σε βαφτίσανε όμως ε;

      Επίσης με ανάγκασαν να φάω αγκινάρες και ραδίκια(που τότε δεν μου άρεσαν). Η βλάβη πού είναι; Θες να μου πεις ότι οι γονείς λειτουργούν πατερναλιστικά; Ναι, χαίρω πολύ. Και; Είναι ο γονικός πατερναλισμός άνευ ορίων; Όχι, προφανώς. Είναι ο ακρωτηριασμός των τέκνων τους για θρησκευτικούς λόγους εντός ή εκτός των ορίων αυτών; Εγώ λέω εκτός.

      η δεύτερη συνεπάγεται μόνιμο ακρωτηριασμό και απώλεια της γενετήσιας ηδονής

      Ως προς την μονιμότητα του ακρωτηριασμού δεν διαφέρουν. Ως προς την απώλεια της γενετήσιας ηδονής πάλι, μην παίρνεις κι όρκο, είναι ανοιχτό το ζήτημα, αν και μάλλον πολλά εξαρτώνται από την ικανότητα του χειρουργού.

      Εδώ θα έπρεπε όμως να ακούσουμε και την άποψη των περιτετμημένων

      Όπως σου λέει ο Θεόφιλος, ν’ακούσουμε και την άποψη των γυναικών με κλειτοριδεκτομή; Πολλές από αυτές αποδέχονται την πρακτική και κόβουν οι ίδιες την κλειτορίδα των κορών τους. Οι λόγοι που προβάλλουν είναι πάνω κάτω οι ίδιοι: Είναι βρώμικη αν δεν την κόψει, ποιος θα την παντρευτεί, είναι η παράδοση μας.

      Reply
  5. Νομιζω οτι το καινουργιο αρθρο ειναι παρομοιο με το προηγουμενο.
    Τελικα ποσο επιτρεπεται στο κρατος να επεμβαινει στην ανατροφη του παιδιου απο τους γονεις;
    Κατα την γνωμη μου η περιτομη για ιατρικους λογους ειναι δουλεια των γιατρων και για κοινωνικους λογους ειναι θεμα επιπεδου πολιτισμου. Οσο πιο βαρβαρος ενας λαος τοσο θεωρει το πετσοκομα και τον πονο “ΙΝ”.
    Για τον σωματικο ακρωτηριασμο των περιτεμνομενων βρεφων για θρησκευτικους λογους, μπορουμε να συζηταμε χωρις τελειωμο. Το σημαντικο ομως ειναι ο πνευματικος ακρωτηριασμος των παιδιων απο τους θρησκευομενους γονεις τους.
    ΜΑζι με την θρησκευτικη περιτομη, παει και μια ολοκληρη θρησκεια η οποια ΔΕΝ εντασσει το βρεφος ουτε προκαλει την κοινωνικη αποδοχη του σε κρατη απεριτμητων.
    Αντιθετως δημιουργει συμπαγη ξενα σωματα μεσα στις κοινωνιες.
    Η θρησκεια ειναι στοιχειο του εθνους μαζι με την γλωσσα και το αιμα και βοηθαει στην κοινωνικη συνοχη του κρατους, μονο αν ειναι κοινη.
    Επομενως οσοι χανουν την ακροποσθια τους σε ενα ευρωπαικο ας πουμε κρατος, δεν κερδιζουν παρα το οτι παραμενουν μειονοτητα ξεχωριστη απο τον λαο που τους περιβαλλει.
    Οσο προσπαθουμε να δουμε τετοια θεματα υπο το πρισμα των ατομικων δικαιωματων, δεν προκειται να βγαλουμε κανενα συμπερασμα. Ολα αυτα ειναι ανοησιες που κανει ο κοσμος στην θεση καποιων αλλων που θα εκανε σε αλλες συνθηκες.
    Εκεινο που ειναι σημαντικο, ειναι η ομονοια των πολιτων σε μια κοινωνια η οποια ειναι απαραιτητη για να μπορεσει να προστατευσει και τα ατομικα δικαιωματα των πολιτων της.
    Οταν τα ατομικα δικαιωματα των πολιτων ερχονται σε συγκρουση με τα συμφεροντα του κρατους, τοτε κατι δεν παει καλα γιατι φυσικα ειναι φανερο οτι τοτε το κρατος δεν ανηκει στους πολιτες του.

    Reply
  6. “Αν δεν αποδεχτούμε τη γενίκευση, ότι δηλαδή κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει βίαια ή να απειλεί την ανθρώπινη ζωή, τότε το λογικό επιχείρημα υπέρ της αναγκαιότητας εξάλειψης της τελετουργικής περιτομής, μάλλον, επειδή δείχνει να αφορμάται από την αθεϊστική λογική και όχι από την προσπάθεια αμερόληπτης σκέψης, στερείται ορθότητας”

    Έστω ότι ως ορθολογικά και αμερόληπτα σκεπτόμενη κοινωνία έχουμε δεχθεί ότι το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος μέχρι την εβδομάδα που είναι δυνατόν να επιβιώσει εκτός του σώματος της μητέρας του. Από εκεί και πέρα, η έκτρωση είναι αποδεκτή για ιατρικούς λόγους, οπότε και τη θεωρούμε ένα είδος ευθανασίας. Πάνω-κάτω αυτός είναι ο μπούσουλας στις περισσότερες χώρες. Οπότε, άνετα μπορούμε να είμαστε υπέρ της έκτρωσης και κατά της περιτομής, με αλώβητη την αμερόληπτη σκέψη μας.

    Reply
    • Έστω ότι ως ορθολογικά και αμερόληπτα σκεπτόμενη κοινωνία έχουμε δεχθεί ότι το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος μέχρι την εβδομάδα που είναι δυνατόν να επιβιώσει εκτός του σώματος της μητέρας του.

      Πληροφοριακά μόνο, δεν συμβαίνει αυτό, γιατί η έκτρωση επιτρέπεται υφ’ όρους κανονικά μέχρι την 12η εβδομάδα, ενώ το έμβρυο επιβιώνει μετά την 24η, κάπου εκεί.

      Reply
      • Σωστά… Η έκτρωση ως ευθανασία είναι που επιτρέπεται και στο δεύτερο τρίμηνο, οπότε εκεί ισχύει ο μπούσουλας της αυτόνομης επιβίωσης και πράγματι τοποθετείται στις 24 εβδομάδες. Αν και τι θα πει “υφ’όρους”; Νομίζω ότι στο πρώτο τρίμηνο προσφέρεται άνευ όρων.

        Reply
        • Όχι:

          Δεν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης που ενεργείται με τη συναίνεση της εγκύου από γιατρό μαιευτήρα – γυναικολόγο με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου, σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα, αν συντρέχει μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
          α) Δεν έχουν συμπληρωθεί δώδεκα εβδομάδες εγκυμοσύνης.

          Reply
  7. Διερωτώμαι αν έχουν ποτέ μελετηθεί επιστημονικά οι επιπτώσεις του νηπιοβαπτισμού στην ψυχική υγεία του βρέφους. Δεν θυμάμαι βέβαια πόσο ζεστό ήταν το νερό πριν από 51 χρόνια, βλέποντας όμως τα σημερινά να κλαίνε και να οδύρονται νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να περιμένουμε την ενηλικίωση. Άσε που οι γυμνές φωτογραφίες βαπτιζομένων βρεφών μπορεί να μας δυσφημήσουν στην πουριτανική Δύση ως έθνος ρέπον προς την παιδεραστία.

    Reply
  8. Πάντως στην Ρωσία του προ(προ?)περασμένου αιώνα είχαν σημειωθεί θάνατοι βρεφών κατά τη βάπτιση λόγω υποθερμίας. Δεν είχε εφευρεθεί και η συντετμημένη εκδοχή του μυστηρίου…

    Reply
    • Στην οποία περίπτωση και θα έπρεπε να διωχθούν ο ιερέας και οι γονείς για ανθρωποκτονία. Το ίδιο θα συνέβαινε αν πήγαιναν τα παιδάκια με το ζόρι για μπάνιο σε παγωμένη λίμνη. Αυτό δε σημαίνει ότι θα διώκουμε όποιον βάζει το μωρό του στην μπανιέρα. Εξαιρέσεις θα υπάρχουν πάντα. Και για την περιτομή μπορεί να υπάρχει ιατρική ένδειξη.

      Παρεμπιπτόντως, το νηπιοβάπτισμα είναι θεολογικά έκθετο, θα έπρεπε να καταργηθεί, αλλά βλάβη κατά κανόνα δεν προκαλεί. Κι όταν μπορεί να προκαλέσει α) η κοινή λογική αρκεί για την αποφυγή της και β) αν προχωρήσουν οι γονείς στην πράξη, πρέπει να διωχθούν.

      Reply
  9. Η περιτομή στάθηκε αφορμή για χοντρούς καβγάδες μεταξύ των πρώτων Χριστιανών. Οι ιουδαιοχριστιανοί ελεγαν ότι οι νεοφωτιστοι από άλλες θρησκειες επρεπε να ακολουθουν υποχρεωτικα τον εβραϊκο Νομο, αρα και να περιτεμνονται. Ο Παυλος και οι δικοι του ομως δηλωσαν ότι ετσι δεν θα πατουσε κανενας πελατης στο νέο μαγαζι. Η περιτομη τρομοκρατουσε τους Εθνικους, που ετρεμαν το ραββινο με το σουγιά. Ευτυχως περασε του Παυλου, διαφορετικα ισως δεν υπηρχε σημερα Χριστιανισμος.

    Ο τετραπέρατος αυτοκρατορας Ιουλιανός ο Αποστατης, ήξερε την αντιφαση και εκραξε ανελέητα για το ζητημα αυτο τους δυστυχεις Χριστιανους:

    “Δε μου λετε ω Γαλιλαιοι, ισχυει για εσας ο εβραϊκός Νόμος; Βεβαίως και ισχύει! Ποιος το λέει; Ο Χριστός το λέει: «Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον, η τους προφήτας ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι.» Καθορισε και ποινη για τους παραβατες:
    «Ος εάν ουν λύση μίαν των εντολών τουτών των ελαχίστων, και διδάξη ούτω τους ανθρώπους, ουτος ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών.»
    Σας ερωτω ω Γαλιλαιοι: Γιατι δεν περιτεμνεστε; Γιατι δεν τηρειτε την αργια του Σαββατου; Γιατι δεν απεχετε από το χοιρινο κρεας; Ο Χριστος σας το ειπε ξεκαθαρα. Οποιος παραβιαστει την παραμικρη εντολη του Νομου, δεν εχει καμμια θεση στο Βασιλειο του Ουρανου. Εσεις που τις παραβιαζετε ολες μαζι ταυτοχρονως και ανεξαιρετως, πώς θα γλιτωσετε από το πυρ της κολασεως, και πώς θα σωθείτε από ΄την αιωνια καταδίκη;”

    Reply
  10. Συμπληρώνοντας τον NF, θα πω ότι είναι αξιοπρόσεκτο πως, από τις θρησκείες της βίβλου, η πρώτη και η τρίτη υιοθέτησαν την περιτομή, αλλά η δεύτερη όχι.

    Πάντως, σε περίπτωση φίμωσης δεν προτιμάται η περιτομή στα νήπια, αλλά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

    Reply
    • Γιατί την μόδα δεν την θεωρείς ούτε συ επαρκή λόγο. Τι να πούμε; Συμφωνούμε.

      Reply
  11. “Πάντως, γιατί επιμένετε στο θέμα το θρησκευτικό; Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο σημαντικό το θέμα της περιτομής ως μόδας.”

    Προσωπικα δεκαρα δεν δινω για το αν καποιος το θεωρει μοδατο να κοβει την ποσθη η και το κεφαλι του.
    Με ενδιαφερει ομως πολυ οταν την κοβει σε αναμνηση της συμφωνιας που εκανε με τον Θεο να ειναι ο εκλεκτος λαος και ολοι οι αλλοι “υποποδια των ποδων του”.
    Ειδικα οταν διαμενει επι αιωνες στο κρατος μου και διατηρει επι χιλιετιες αυτην την θρησκεια.
    Οποιος θελει μπορει να ασχολειται με την ομορφια της κομενης τσουτσουνας, η με το αν το βρεφος θα επρεπε να ερωτηθει, λες και το ρωτανε για τιποτε απο τα αλλα που του κανουν.
    Εν τω μεταξυ εκτος απο τα χυμα που ειχαμε μας ερχονται και τσουβαλατα λεφουσια αλλων εκλεκτων πιστων με κουτσουρεμενες ψωλες, που θεωρουν τους απιστους κατωτερα οντα.

    Των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε

    Reply
    • Δεν αντιλαμβανομαι ρε Γιωργο τι προβλημα εχεις με τον “περιουσιο λαο”, ο οποιος δεν μας εχει πειραξει και δεν εχουμε πολεμησει μαζι του απο την εποχη του Αντιοχου του Επιφανους. Αυτος ειναι το προβλημα μας ή οι ορδες των λαθροεισβολεων;

      Τολμαει κανενας Μουσουλμανος λαθροεποικιστης να περασει τα συνορα του Ισραηλ; Οχι, διοτι θα τον γαζωσουν οι Ισραηλινοι στρατιωτες. Διοτι ειναι ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΑΟΣ και ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.

      Reply
  12. Για το αν μας εχουν πειραξει οι Εβραιοι ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα, αλλα εγω εκεινο που επισημαινω ειναι οτι και μονο το να εχεις στην χωρα σου μια μειονοτητα η οποια ειναι ξενο σωμα σε καθε κοινωνια επι αιωνες λογω της θρησκειας της που τους θελει “εκλεκτους”, ειναι αξιο προσοχης και δεν πρεπει να περναει απαρατηρητο.
    Βαζω στοιχημα οτι πολλοι απο οσους διαβασουν την τοποθετηση μου αυτη, θα με θεωρησουν ρατσιστη και θα εξακολουθησουν να θεωρουν απλως “αλλοθρησκους” αυτους που επι χιλιετιες πιστευουν οτι τους επελεξε ο Θεος.
    Με το Ισραηλ σαν κρατος δεν εχω τιποτε. Κανει οτι χρειαζεται για να επιβιωσει, οπως ολα τα κρατη και το κανει καλα.
    Το περιεργο ομως ειναι οτι ολες οι Εβραικες οργανωσεις που εχουν αυτην την αποψη για το κρατος του Ισραηλ, πιεζουν με ολες τους τις δυναμεις στην αντιθετη κατευθυνση για ολες τις αλλες χωρες. Ειναι λογικο να υποθετω οτι αφου ξερουν τι πρεπει να κανει το κρατος του Ισραηλ για να επιβιωσει και δεν θελουν να κανουν το ιδιο και οι χωρες στις οποιες κατοικουν, δεν θελουν οι χωρες αυτες να επιβιωσουν.
    Για τους μουσουλμανους επισης γραφω στο σχολιο μου, οτι θεωρουν τους “απιστους” κατωτερους ανθρωπους.
    Σημερα πολλοι φαινεται οτι νοσταλγησαν να τους φωναζουν “γκιαουρηδες” και να ειναι “ραγιαδες” στους “αφεντες” πιστους του Ισλαμ. Γιατι ισως ξεχασαν οτι στην Τουρκοκρατια δεν ηταν δουλοι οι Ελληνες και οι αλλοι λαοι των Τουρκων, αλλα οι χριστιανοι στους μουσουλμανους. Οποιος αλλαζε πιστη αλλαζε και ιδιοτητα.
    Και παλι ομως θα πρεπει να παρατηρησω οτι η παγκοσμιοποιηση η οποια αφου καταστρεψε τις χωρες των μουσουλμανων, τωρα τους φορτωνει στην Ευρωπη, φαινεται να εχει στην ηγεσια της πολλους “περιουσιους”.
    Ειναι αλλωστε γνωστο οτι αυτο ηταν το οραμα του πρωτου που προτεινε την ενωση της Ευρωπης το 1925 και σημερα το ιδρυμα του εχει βραβευσει μεταξυ αλλων των Γιουγκερ τον Ρομπαι και την Μερκελ, προφανως για την συμβολη τους στην πραγματωση του.
    Στο βιβλίο του λοιπόν, ο Kalergi σημειώνει:
    «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων

    Αν εσυ δεν βλεπεις αυτο το οραμα/εφιαλτη να γινεται πραγματικοτητα, εξακολουθησε να νομιζεις οτι οι Εβραιοι ειναι οι κατοικοι του Ισραηλ και αδιαφορησε για αυτους που κατοικουν στην Ευρωπη και τις ΗΠΑ.
    Εμενα μου ειναι αδιαφορο το τι κανουν οι Εβραιοι στο Ισραηλ, αλλα με ενδιαφερει παρα πολυ τι κανουν στην Ελλαδα και στην Ευρωπη.

    Reply
  13. Πολυ λιγοι Εβραιοι εμειναν στην Ελλαδα και την Ευρωπη μετα το Β Παγκοσμιο Πολεμο. Οι υπολοιποι εξοντωθηκαν ή μεταναστευσαν στο Ισραηλ. Παντως δεν μας πειραξαν, αυτο ειναι βεβαιο.

    Η τετραπερατη Μαρί Λεπεν τα βαζει με τους μουσουλμανους εποικιστες της Γαλλιας, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ. Κατι ξερει.

    Αν εχουν τοση ισχυ οση λες, τοτε ειναι καλυτερο να τους εχουμε φιλους παρα εχθρους.

    Και αν οι Εβραιοι της Διασπορας ειναι τοσο κακοι και αιμοβοροι οσο λες, συμφερει να συγκεντρωθουν ολοι στο Ισραηλ. Οτι λεει ο Σιωνισμος δηλαδη. Δηλωνω Σιωνιστης!

    Και μην ξεχνας τι λεμε στην Εκκλησια μας: “Ελεησον ημας ο Θεος του Ισραηλ”! :)))

    Reply
  14. Κατ αρχας εγω δεν ειπα ουτε για αιμοβορους ουτε για κακους Εβραιους.
    Ξερω ομως οτι οι μειονοτητες μεσα σ ενα κρατος δρουν για τα δικα τους συμφεροντα και θα πρεπει να εχουμε το νου μας.
    Επομενως θα δηλωσω κι εγω Σιωνιστης. Αλλωστε και ο Χιτλερ κατηγορειται απο πολλους ακομη για την συνεργασια του με τους σιωνιστες προκειμενου να απαλλαγει απο τους Εβραιους στελνωντας τους στο κρατος που αυτοι προσπαθουσαν να στησουν και γυρευαν αποικους.
    Αφου θελεις να μιλησουμε για μουσουλμανους μεταναστες η και προερχομενους απο τις αποικιες των Ευρωπαιων, ας το δουμε.
    Η Αγγλια σημερα εχει ισως το μεγαλυτερο προβλημα με τους μουσουλμανους. Κοιτα τον πρωθυπουργο της αλλα και τον αρχηγο των εργατικων.

    Ντέιβιντ Κάμερον (αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος της Μ. Βρετανίας και πρωθυπουργός)

    Ο προ-πρό -πάππος του Κάμερον ο Εμίλ Λεβίτα ήταν Γερμανο- εβραίος οικονομολόγος και απευθείας απόγονος του αναγεννησιακού μελετητή Ηλία Λεβίτα ο οποίος ήταν ο συγγραφέας του Bovo-Bukh του πιό δημοφιλούς μυθιστορήματος που δημοσιεύθηκε ποτέ στην εβραϊκή γλώσσα Γίντις. Ο Εμίλ Λεβίτα έλαβε την Βρετανική υπηκοότητα το 1871 και διετέλεσε διευθυντής της Τράπεζας Chartered στην Ινδίς στην Αυστραλία και στην Κίνα, και η οποία μετονομάστηκε σε Standard Chartered Bank το 1969. Μέσω του Λεβίτα ο Κάμερον είναι απόγονος των Λεβιτών που ισχυρίζονται ότι κατάγονται από τον Μωυσή.
    Η προ- προ- προγιαγιά της συζύγου του Κάμερον από την πλευρά του πατέρα της ήταν απόγονος των Ree μιας πλούσιας εβραικής οικογενείας της Δανίας.

    Εντ Μίλιμπαν (αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Μ. Βρετανίας)

    Η μητέρα του Μάριον Κόζακ, μια υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παλιό μέλος της οργάνωσης για περιορισμό των Πυρηνικών όπλων, είναι μια Πολωνο-εβραία που επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα χάρη στην προστασία κάποιων Πολωνών.
    Ο πατέρας του ήταν ένας Εβραίος Πολωνικής καταγωγής γεννημένος στο Βέλγιο, Μαρξιστής Ακαδημαϊκός ο οποίος έφυγε μαζί με τον πατέρα του (τον παπού του Εντ Μίλιμπαν) στην Αγγλία κατά την διάρκεια του Β Παγκ. Πολέμου.

    http://koukfamily.blogspot.gr/2015/05/blog-post_23.html
    Τα πηρα απο ενα τυχαιο ποστ απο τα πολλα και στο δινω για να δεις και το αυθεντικο κειμενο απο την Αγγλικη Βικιπαιδια

    Οσο για την Γαλλια, που κι αυτη εχει τεραστιο προβλημα, ακομη θυμαμαι την γκαφα του Ελληνα δημοσιογραφου που εβγαλε τον Σαρκοζι Θεσσαλονικιο και Ελληνα και πως τα μαζεψαν οταν τελικα καταλαβαν οτι καταγεται μεν απο την Θεσσαλονικη αλλα ειναι Εβραιος.
    Τον ιδιο καιρο ο διεκδικητης της προεδριας ηταν ο επισης Εβραιος Στρος Καν που για αγνωστους λογους τελικα τον καθαρισαν σε μια νυχτα.
    Για ξαναδιαβασε το αποσπασμα απο τον Kalergi και πες μου αν δεν στο θυμιζει αυτη η κατασταση.
    Οσο για την Λεπεν, δεν ξερω τι ρολο παιζει, αλλα το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι σαν τον πατερα της.
    Θυμαμαι ακομη και τον “δικο μας” τον Σημιτη που οντας πρωθυπουργος παντρεψε την κορη του και δεν βρεθηκε ουτε ενας παπαρατσι να μας δειξει μια φωτογραφια απο τον γαμο της. Το οτι αυτος δεν ηθελε να δειξει αντι εκκλησιας, συναγωγη, ειναι κατανοητο. Το θεμα ομως ειναι πως καταφερε να μην κυκλοφορησει ΟΥΤΕ ΜΙΑ φωτογραφια και να μη γινει κανενα σχετικο σχολιο ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Και να πεις οτι το “Σημιτης” ειναι καμια σπουδαια καλυψη…
    Ποιος εχει τετοια δυναμη επανω στον τυπο;

    Για “πολυ λιγοι” που οπως λες απεμειναν στην Ευρωπη τα καταφερνουν μια χαρα.
    Γιατι νομιζεις οι Ευρωπαιοι ηγετες προκαλουν και προστατευουν την λαθρομεταναστευση;
    Εγω λεω γιατι οι περισσοτεροι δεν ειναι ακριβως Ευρωπαιοι.
    Εσυ εχεις καμμια αλλη εξηγηση;

    Reply
  15. Παντου κακους Εβραιους βλεπεις φιλε Γιωργο. Οπως ο Δον Κιχωτης εβλεπε κακους γιγαντες, που ομως ηταν απλως ησυχοι ανεμομυλοι.

    Ξυπνα φιλε μου.

    Reply
  16. Και μονο το οτι καταφυγες σε μυθικο ηρωα για να με παραλληλησεις θα επρεπε να σε βαλει σε σκεψεις.
    Βεβαιως υπαρχουν και στην πραγματικοτητα ανθρωποι που θελουν ψυχιατρο και κανουν τα ιδια.
    Οι λαοι ομως δεν κανουν τετοια πραγματα, αλλα ακριβως τα αντιθετα. Νομιζουν για ακακους ανεμομυλους τους κακους γιγαντες.
    Γεματη ειναι η ιστορια της ανθρωποτητας με τετοια παραδειγματα. Για να ακριβολογησουμε, η ιστορια της ανθρωποτητας ειναι το ποιοι επιασαν στον υπνο ποιους.
    Τελευταιο ελληνικο επεισοδιο αυτοι που νομισαν τον Τσιπρα για εχθρο του καπιταλισμου.
    Σου επαναλαμβανω και θα ειναι κακοηθεια να επιμεινεις κι αλλο, οτι δεν βλεπω παντου κακους Εβραιους.
    Εκεινο που βλεπω ειναι εναν Εβραιο πρωθυπουργο της χωρας μου να γραφει στο βιβλιο του

    “να εμποδισουμε και να αποτρεψουμε με καθε κοστος την προσηλωση στην ιδεα του εθνους και στην χριστιανικη παραδοση που εγκυμονει κινδυνους σε μια συγχρονη παρουσια που πρεπει να εχει η Ελλαδα.
    Η πολιτικη μας ειναι να ενισχυσουμε με καθε τροπο και με καθε μεσο την αδιαφορια απεναντι σε εξελιξεις με ιδεολογικο προσανατολισμο, μια χωρις απηχηση Ελληνικη χριστιανικη παραδοση”
    Κ. Σημιτης “εθνικιστικος λαικισμος η εθνικη στρατηγικη;”
    1992 εκδοσεις γνωση σελιδα 75

    Δεν θα πρεπει να αναρωτηθω αν πραγματικα εχω τα ιδια συμφεροντα μ αυτον;
    Δεν πρεπει ν αναρωτηθω αν και κατα ποσο αισθανεται Ελληνας και θελει το καλο των Ελληνων;
    Δεν πρεπει να αναρωτηθω ποσο πιθανον στατιστικα ειναι να υπαρχει Εβραιος πρωθυπουργος στην Ελλαδα; Στην Γαλλια; Στην Αγγλια;
    Ημουν πολυ προσεκτικος και νομιζω οτι τεκμηριωσα την καταγωγη αυτων τα ονοματα των οποιων ανεφερα.
    Υπαρχουν και πολλοι αλλοι λιγο πολυ γνωστης καταγωγης καθως και παρα πολλοι των οποιων η καταγωγη δεν εχει ερευνηθει ποτε.
    Ισως δεν θα επρεπε να περναει απαρατηρητο οτι ολες οι Εβραικες οργανωσεις ειναι υπερ της παγκοσμιοποιησης την οποια μετα μανιας σπρωχνουν και οι συγκεκριμενοι πολιτικοι και στην ουσια απαιτει την παραδοση των χωρων στους διεθνεις τοκογλυφους τραπεζιτες, που κατα σατανικη συμπτωση ανηκουν στην ιδια φυλη
    Παρε μερικα ονοματα απ αυτους
    Rothschild, Rockefeller, Lloyds,Goldman, Sachs, Lehman, Lazards, Warburg, Schiff, Kuhn, Loeb, Gates, Morgan, Salomon Brothers, Bache & Co, Seligman, Soros 
    Τα περισσοτερα κανουν μπαμ απο μονα τους.
    Εγω ειμαι ξυπνιος και εχω τα ματια μου ανοικτα σε καθε ενδεχομενο.
    Εσυ προσεξε γιατι τα δοντια των ανεμομυλων ηδη σ αλεθουν.

    Reply
  17. Και τι ειναι καλυτερο φιλε Γιωργο; Να τους εχουμε φιλους ή εχθρους; Ειναι σοφο να συγκρουστουμε ανευ λογου με τους πανισχυρους απογόνους του Αβρααμ;

    Reply
  18. Δεν ακουσα καμια προταση φιλιας. Αν εχεις καμια υπ οψιν σου να μου την πεις.
    “Ανευ λογου”;;;
    Αν ειναι ανευ λογου να μην συγκρουστουμε με κανεναν, ειτε ισχυρο ειτε αδυναμο. Εσυ ομως αυτο καταλαβες οτι λεω; Αυτο πιστευεις εσυ; Οτι δεν εχουμε λογο; Τοτε γιατι δυσανασχετεις με τον Τσιπρα η με τον Σαμαρα και το Παπανδρεου; Δεν κανουν η εκαναν τιποτε αλλο απο αυτο που τους διαταξαν.
    Αν θελεις να μην συγκρουστεις κατσε στα τεσσερα μαζι τους και απολαυσε το.
    Πανισχυρος ηταν κι ο Ξερξης και ο Μουσολινι.
    Στην τελευταια ομως αναλυση δεν εχεις πολλες επιλογες.
    Η πολεμας και αν μπορεις επιβιωνεις, η υποτασσεσαι κι αν σ αφησουν ζεις σαν δουλος.
    Ειδικα εσυ φαινεται οτι βλεπεις πως δεν εχουν σκοπο ουτε σαν δουλο να σ αφησουν να ζησεις.
    Αυτο το σκοπο εξυπηρετουν οι “μεταναστευτικες ροες” που με τοση προθυμια υποδεχονται οι “Ευρωπαιοι” πολιτικοι.
    Η ισχυς των απογονων του Αβρααμ ειναι το οτι οι υπολοιποι δεν βλεπουν τι κανουν.
    Αν θελεις κρατα το και συ κρυφο. Εγω οποιον μπορω τον “πονηρευω” για να αρχισει να βλεπει τα πραγματα με αυτον τον τροπο.
    Αν εχω αδικο και ειμαι παραλογος, οι λογικοι δεν διατρεχουν κινδυνο, γιατι τα γεγονοτα δεν θα συμφωνουν με αυτην την οπτικη οποτε θα την απορριψουν.
    Αν εχω δικιο, τα γεγονοτα θα συμφωνουν και οι “πονηρεμενοι” θα το καταλαβουν.
    Οσο σε ενα κειμενο που μιλαει για την περιτομη κανενας δεν ασχολειται με την κοσμοθεωρια που κουβαλαει το κοψιμο της ποσθης και μενει στο κουτσουρεμα της ψωλης, οι απογονοι του Αβρααμ θα μπορουν να αισθανονται ο εκλεκτος λαος. Στους στραβους βασιλευει ο μονοφθαλμος.

    Reply
    • Θα με τρελλανεις ρε Γιωργη. Δηλαδη οι απόγονοι του Αβραάμ μας στέλνουν τους λαθροεισβολεις; Γιατί; Τι εχουν να κερδισουν αποσταθεροποιώντας την Ψωροκώσταινα;

      Το ξερεις οτι τις πρωτες δεκαετιες του 20ου αιωνα οι Εβραιοι ηγετες του Σιωνισμου ειχαν ως πρότυπο τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, που ξεκινησε απο το μηδεν το 1821 και εφθασε να κυνηγα τον Τουρκο μεχρι το Οροπεδιο της Αγκυρας; Μας θαυμαζαν, μας μελετουσαν για να μας αντιγραψουν, και ελεγαν “να αναστησουμε το εθνος μας οπως οι Ελληνες, μονο ετσι θα φτιαξουμε το Ισραηλ!”

      Αυτοι σου φαινονται μισητοι εχθροι, ειναι στην πραγματικοτητα δυνητικοι συμμαχοι. Ξυπνα Γιωργη!

      Reply
    • Και εσεις τι προβλημα εχετε χερ Αναγνωστοπουλε;
      Μην τα δημοσιευεις αν δεν σου αρεσουν.Your blog, yοur rules. Αλλα βεβαια η ελευθερια του λογου δε γινεται να ισχυει μονο οταν μας βολευει, και οποιος δεν τη δεχεται ανευ ορων και ανευ αστερισκων, δεν μπορει να παριστανει τον φιλελευθερο.

      Και εγω διαφωνω καθετως μαζι του, αλλα προσπαθω να τον μεταπεισω με τη λογικη.

      Reply
        • Δεν αντεληφθην το υπονοουμενο. Γιατι δε λες ευθεως οτι εχεις να πεις;

          Εχω γραψει σε πληθος διαδικτυακων τοπων οτι η Ελλαδα οφειλει να εχει αριστες διπλωματικες σχεσεις με το Ισραηλ. Scripta manent. Συνεπως τα φαιδρα υπονοούμενα δεν με αφορουν.

          ΥΓ: Οι Συριοι “πολιτικοι προσφυγες” δε τολμουν να πανε προς το πλουσιο γειτονικο Ισραηλ, διοτι ξερουν οτι θα εμποδιστουν δια των οπλων. Εγω λεω, μπραβο στους Ισραηλινους, ειναι σοβαρος λαος. Τι λετε και εσεις, χερ Αναγνωστόπουλε; :)))

          Reply
  19. Ξαναδιαβασε το αποσπασμα απο τον Kalergi.
    Αυτο που χρειαζεται η παγκσμιοποιηση για να επιβληθει ειναι να αφησει τα κρατη χωρις ιδιοκτητες λαους.

    Για την αγαπη που μας εδειξαν κατα την εθνεγερσια μπορεις να διαβασεις σε αρκετα μερη.
    Για το πως αγορασαν το πτωμα του Πατριαρχη για να το σκυλεψουν η για την δραση τους στην σφαγη της Χιου, για τα λογια του Κοσμα του Αιτωλου, υπαρχουν πολλες πηγες.
    Εγω ομως δεν πιανομαι απο τις κακες σχεσεις που ειχαν οι Εβραιοι με τους χριστιανους.
    Ουτε και οι Ελληνες ηταν οι καλυτεροι γειτονες γι αυτους.
    Αυτο το θεωρω φυσικο, οταν βαζεις δυο λαους να κατοικουν μαζι, γι αυτο αλλωστε βλεπω με ανησυχια και αυτο που γινεται σημερα.
    Δεν θεωρω τους μεταναστες καλυτερους η χειροτερους, αλλα ξερω πως αντιδρουν οι ανθρωποι σε τετοιες καταστασεις.
    Οταν βαζεις το φιδι στον κορφο σου θα σε δαγκωσει οχι απο κακια αλλα απο την φυση των πραγματων.
    Δεν φταιει το φιδι που επραξε κατα την φυση, αλλα εσυ που ησουν ανοητος παρα φυση.
    Θα σου γραψω μονο ενα αποσπασμα απο ποιημα του Βυρωνα για να δεις οτι δεν ειμαι ο μονος που θελει να σε τρελλανει, απλως εσυ δεν ακουσες ποτε τις φωνες οσων σε προειδοποιουν, οχι για τους κακους Εβραιους, αλλα για την ισχυ που εχουν αποκτησει οι τραπεζιτες τους.
    Οι κατα τοπους κοινοτητες τους ειναι φυσικο να δρουν υποστηρικτικα, πολυ περισσοτερο που δεν ειναι ενας οποιοσδηποτε λαος, αλλα ενας λαος που κεντρικο σημειο της υπαρξης του ειναι η πιστη οτι ειναι εκλεκτος του Θεου.

    Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία
    Όχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη
    ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά.
    Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο
    πλούσια σε εβραίους;
    Όλες οι καταστάσεις.
    Όλα τα πράγματα.
    Όλες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν.
    Κάνουν ένα δάνειο «απ’ την Ινδία ως τον Πόλο»
    με μεγάλη ταχύτητα.
    Αυτοί τραπεζίτης – κτηματομεσίτης – Βαρώνος.
    Βοηθούν την χρεοκοπία μας
    τύραννοι για το συμφέρον τους…»

    Μηπως κ Αναγνωστοπουλε να πηγαινε και ο Βυρωνας πουθενα αλλου να ξερασει;
    Θα επρεπε να ντρεπεστε για την ελλειψη επιχειρηματων που σας διακρινει και οχι να μεμφεστε ανθρωπους που ξερουν καλυτερα απο εσας.
    Ολοκληρος ομιλος φιλελεδων εδω περα, το μονο που μπορειτε ειναι να προσπαθειτε να απαγορευσετε τον διαλογο και να πατατε το πληκτρο της απαρεσκειας;
    Αυτο το κανουν και εκπαιδευμενοι πιθηκοι. Θα περιμενα απο επιστημονες και επαιοντες, κατι περισσοτερο.

    Εδω ειναι και μια διευθυνση απο ενα βιντεο.
    https://www.youtube.com/watch?v=XPJeIV1BU9I&list=LLediC7T8BV92yBh0NQdJ4KA&index=1
    Ακουστε το και μετα αν μπορειτε κατηγορειστε τον Εβραιο που τα λεει για αντισημιτισμο.

    Reply
    • Βρε, βρε, ειπε τετοια πραγματα ο Λορδος;
      Και που να ακουσεις φιλε Γιωργο τι ειπε ο Βολταίρος!

      http://www.nytimes.com/1990/09/30/books/l-voltaire-and-the-jews-590990.html

      Θα πρεπει να σου πω φιλε Γιωργο οτι δε συμφωνω καθολου με τις αποψεις αυτες, αλλα τα παραθετω διοτι θελω να δω τις αντιδρασεις των φιλελέδων του ιστολογιου οταν μαθουν οτι ο μεγας αρχιγκουρού του Ευρωπαϊκου Διαφωτισμου ειχε τετοιες αποψεις, μπροστα στις οποιες οι δικες σου ειναι εξαιρετικα μετριοπαθεις!

      Χαρη στη συνεργασια τους με το Ισραηλ, οι Κυπριοι θα κονομησουν τα κερατα τους απο το αεριο, οσο και αν γαβγιζει ο Σουλτανος Ταγίπ. Εκ του αποτελεσματος, μαλλον σωστα επραξαν, ετσι δεν ειναι; Ξυπνα Γιωργηηηη!!!!!!!

      Reply
  20. Εγω παλι, ειδα την πλουσια Κυπρο να καταστρεφεται μεσα σε τεσσερα χρονια, να γινεται πραξη το σχεδιο Αναν με το οποιο ο “σουλτανος Ερντογαν” γινεται κυριος της μισης Κυπρου και το Ισραηλ να βαζει ποδι στην Κυπρο εν απουσια της Ελλαδας.
    Ασε λοιπον να κονομησουν πρωτα οι Κυπριοι και μετα συζηταμε.
    Αν ο Τασος Παπαδοπουλος ειχε δεχτει το σχεδιο Αναν και δεν ειχε τολμησει να χαραξει ΑΟΖ, δεν ξερω αν τα πετρελαια της Κυπρου ειχαν καλυτερη τυχη απο της Ελλαδας που μενουν θαμενα μεχρι να υποθηκευτουν πληρως για να ξεπληρωθουν οι τοκοι απο τον κοπανιστο αερα.
    Παντως δεν φαινεται πιθανον ακομη κι ετσι οτι οι Κυπριοι θα ωφεληθουν και πολλα πραγματα.

    Και ο Βολταιρος και ο Μπακουνιν και ο ιδιος ο Εβραιος Μαρξ τα λενε, οπως και πολλοι αλλοι.
    Διαβασε την “Πολιτικη Διαθηκη” του Χιτλερ που βρισκεται στο διαδικτυο. Εκει θα διαπιστωσεις οτι ο Χιτλερ κατηγορηματικα και παντου υποστηριζει οτι δεν πολεμησε με Ευρωπαιους αλλα με Εβραιους.
    Ισως η μαρτυρια του να μην εχει μεγαλη αξια, αλλα ειναι πραγματικα μεγαλος αθλος, το οτι ελαχιστοι ανθρωποι ξερουν αυτες τις αποψεις του, οπως αλλωστε και ελαχιστοι ξερουν το βιβλιο αυτο που γραφτηκε τις τελευταιες μερες του πολεμου.
    Λογικα ενα τετοιο ιστορικο ντοκουμεντο γραμενο απο τον ιδιο το “μοιραιο ανθρωπο”, την ωρα της πτωσης του, θα επρεπε να το εχουν μελετησει ολοι, εστω και για διαπιστωσουν την παρανοια του.
    Εξακολουθεις να μην καταλαβαινεις, το οτι η δυνατοτητα σου για διαπραγματευσεις ειναι παρομοια με την δυνατοτητα που ειχε ο Παλαιολογος το 1453.
    Παραδωστε την χωρα και τον λαο με το καλο και οι αρχοντες του τοπου θα διατηρησουν τα προνομια τους, οσο φιλουν χαριτωμενα το ποδι του κατακτητη.
    Αλλιως θα τα παρουμε με το ζορι και οι αρχοντες του τοπου θ αποκεφαλιστουν.
    Στην πρωτη περιπτωση γινομαστε δουλοι των δουλων οπως και στην δευτερη αν χασουμε την μαχη.
    Κανενας δεν θα φροντισει “να κονομησουν τα κερατα τους” οι δουλοι του.
    Αυτο ειναι γνωστο και γι αυτο οι ανθρωποι παλευουν για να ειναι ελευθεροι.
    Οπως σου ειπα η πολεμας, η παραδινεσαι. Ο πολεμος ειναι μεσα στην ζωη και πρεπει μεν να τον αποφευγουμε αλλα οχι με καθε κοστος.
    Αλλωστε οπως λεει ο Ισοκρατης.
    ΕΓΩ ΔΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΝ ΟΙΔΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΝ ΚΤΗΣΑΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΕΡΗΘΕΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΝ.
    Εγώ πολλούς γνωριζω που αποκτήσαν μεγάλη ευδαιμονια από τον πολεμο, πολλούς επίσης που την στερηθηκαν από την ειρηνη.

    Reply
  21. Με ποιους ακριβως θα πολεμησουμε αγαπητε Γιωργο; Με τους……”Εβραιους τραπεζιτες”; Και με ποιον τροπο; Θα ζωστουμε τ’ αρματα να επιτεθουμε στα κεντρικά γραφεια της Goldman Sachs στο Μανχάταν; Βλεπεις τωρα οτι δεν εισαι παρα ενας Δον Κιχωτης που επιτιθεται στους ανεμομυλους;

    Ξυπνα φιλε μου. Στο λεω με καθε συμπαθεια, ως Ελλην αδελφος, και ως ομοφρων Εθνικιστης.

    Reply
  22. Το πρωτο πραγμα για να μπορεις να πολεμησεις ειναι να ξερεις τον εχθρο.
    Το θεμα ειναι οτι οι “εταιροι” δεν ειναι “εταιροι” οι “δανειστες” δεν ειναι “δανειστες” και οι πολιτικοι μας δεν ειναι “μας”.
    Η πολιτικη λοιπον που ακολουθουμε ειναι πανω σε ραγες.
    Δεν χρειαζεται να ζωστεις τα φυσεκλικια και να γκρεμισεις τις τραπεζες, αλλα οπως σου ειπα η επιτυχια του συστηματος οφειλεται στο οτι ολοι κοιμωνται τον υπνο του δικαιου, ενω οι τραπεζιτες κανουν την τελικη εφοδο.
    Σ αυτο το μπλοκ μπορεις να δεις οπως και σε ολα τ αλλα αριστερα και φιλελευθερα, μια πληρη αγνοια του θεματος μαζι με μια αρνηση ακομη και ν ακουσουν.
    Τους εχουν απαγορευσει να συζητουν το θεμα και νομιζουν οτι ειναι δικη τους ιδεα.
    Φυσικο ειναι να προσανατολιζονται προς τα εκει που ολος ο “καλος κοσμος” λεει οτι ειναι η προοδος.
    Δεν αναρωτιουνται ουτε με ποιο τροπο ελεγχουν την ΕΕ και το τραπεζικο συστημα ουτε πως αποφευγουν την εκμεταλλευση των πολυεθνικων κολοσσων.
    Το ονειρο που τους υπεβαλαν ειναι να γινουν δουλοι της παγκοσμιοποιησης. Ανευ ορων, ανευ ελεγχου και ανευ αντιλογου.
    Το πρωτο πραγμα λοιπον ειναι η γνωση.
    Αυτο θα φερει μια ηγεσια που ΝΑ ΘΕΛΕΙ να απεμπλακει απο αυτην την κατασταση.
    Απο κει και περα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι και για τα φυσεκλικια αν χρειαστει, γιατι οποιος εχει ματια ειδε τι εγινε στις χωρες που δεν εμπαιναν στο παιχνιδι της παγκοσμιοποιησης.
    Οι ορδες των μουσουλμανων μεσα στην χωρα, μας κανουν ευαλωτους σε “εξεγερσεις” τυπου αραβικης ανοιξης.
    Εγω ο κοιμισμενος ετσι βλεπω τα πραγματα.
    Εσυ που εισαι ξυπνιος θα πρεπει να μου πεις τι προτεινεις.
    Να μην λεμε αυτο που βλεπουμε;
    Να υποταχθουμε στην μοιρα μας;
    Αν δεν βλεπεις αυτο που βλεπω εγω και θεωρεις οτι βλεπω φανταστικους κινδυνους, ειναι αλλο θεμα και θελει αλλου ειδους συζητηση.
    Αν ομως βλεπεις απο που ελεγχεται η παγκοσμιοποιηση και προτεινεις συνθηκολογηση, δεν ειμαστε καθολου ομοφρονες και δεν εισαι εθνικιστης.
    Θεωρωντας οτι το θεμα που συζηταμε ειναι η πρωτη περιπτωση και δεν εχεις πειστει για τον κινδυνο που υποστηριζω οτι διατρεχουμε και για να νευριασω και λιγο αυτον που παταει συνεχεια τους ανεστραμενους αντιχειρες θα δωσω δυο τρεις ακομη γνωμες μεγαλων ανδρων.

    «Οι εβραίοι είναι οι αρχιληστές των σύγχρονων καιρών. Είναι τα ψοφίμια της ανθρωπότητας».
    Μέγας Ναπολέων
    (Μαζι με τον Χιτλερ που ειχε την ιδια ακριβως γνωμη και τον Βισμαρκ που θα διαβασεις παρακατω, γινονται τρεις. Κι ομως κανενας συγχρονος ιστορικος δεν αναφερει την γνωμη τριων απο τις μεγαλυτερες μορφες της Ευρωπης. Φαινεται οτι ηγετες που κοντεψαν να κατακτησουν ολη την Ευρωπη, ειναι αναξιοπιστες πηγες.)

    «…Το παν-εβραϊκό κράτος είναι το μόνο κράτος που ασκεί παγκόσμια κυβέρνηση, ενώ τα άλλα κράτη μπορούν να ασκήσουν μόνο εθνική κυβέρνηση…Ο παν-εβραϊσμός είναι εδώ. Η σκηνή των επιχειρήσεων αλλάζει. Ο εβραίος όμως είναι πάντα ο ίδιος δια μέσου των αιώνων…»
    Henry Ford

    «Ανήκουν αυτοί οι περιτετμημένοι εις την φυλή των Ναφθαλείμ ή του Ησαχάρ, πολύ ολίγο με ενδιαφέρει, αυτοί εν πάση περιπτώσει είναι οι πλέον λωποδύτες, οι οποίοι ρυπαίνουν την επιφάνεια της γης…»
    Βολταίρος

    «…δεν θα βρείτε στους εβραίους παρά ένα λαό αμαθή και βάρβαρο ο οποίος συγκεντρώνει από πολλού την πλέον αισχρή φιλαργυρία, την απεχθή δεισιδαιμονία με το ακατανίκητο μίσος για όλους τους λαούς οι οποίοι τον ανέχονται και τον πλουτίζουν…»
    Βολταίρος

    «Ο εβραϊσμός είναι κράτος εν κράτει…»
    Βίσμαρκ

    «Καθώς οι εβραίοι κυρήττουν τον σοσιαλισμό και τον ριζοσπαστισμό,θα κρατήσουν τις ρίζες τους και θα μείνουν ενωμένοι και αφού όλα τα πλούτη της Ευρώπης πάνε χαμενα, οι Τράπεζες των Εβραίων θα είναι ακόμη εκεί.»
    Ντοστογιέφσκι

    «Δέκα χιλιάδες χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μισεί. Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χιλιάδες εβραίοι θέλουν τον θάνατό μου και ένας όχι…»
    Κοσμάς ο Αιτωλός

    «Των Ιουδαίων το προς ημάς μίσος, υπερβαίνει και αυτό το τουρκικό μίσος»
    Αδαμάντιος Κοραής

    Reply
  23. Οι Dawoodi Bohra είναι μια σιιτική κοινότητα στην Ινδία. Οι ανθρωπολόγοι ισχυρίζονται ότι και τις κόρες τους στέλνουν σχολείο και τους δυτικούς συμπαθούνε.

    Ως καλοί μουσουλμάνοι, οι Bohra περιτέμνουν τους γιους τους. Επιπλέον, θεωρούν θρησκευτικό τους καθήκον να κάνουν κλειτοριδεκτομή στις κόρες τους.

    It is commonly believed that if a girl does not receive khatna, she is not considered a part of the community and is excluded from certain religious activities, such as wedding ceremonies and funerals. Worse still, explained Mubaraka Motiwala, the Mumbai activist, “the girl is not approved of and is considered unsuitable for marriage.”

    https://www.pri.org/stories/2018-08-02/indias-dawoodi-bohra-community-theres-growing-debate-about-fgm

    Παρότι οι έρευνες δείχνουν ότι η πρακτική ήταν αρκετά επιθετική στο πρόσφατο παρελθόν, πλέον ισχυρίζονται ότι μόνον αφαιρούν την πόσθη της κλειτορίδας.

    According to the women of DBWRF, whose main agenda is to fight for the right to practice their religion, including performing khatna, there is a stark difference between FGM/C and what the Dawoodi Bohras do. “There is a little clitoral hood, and we nick that and sometimes even just wipe it slightly,” said Fatima.

    Η αφαίρεση της πόσθης ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους σε ορισμένες γυναίκες, ενώ άλλες την επιλέγουν για αισθητικούς λόγους. Το αν υπάρχουν παρενέργειες και ποιες είναι αυτές αμφισβητείται. Όσες επιλέγουν την επέμβαση ισχυρίζονται ότι βελτιώνει την σεξουαλική τους ζωή.

    Όπως και η περιτομή, η συγκεκριμένη πρακτική επιβάλλεται ως θρησκευτικό καθήκον και, εάν πραγματοποιηθεί από ειδικό, το ρίσκο δεν είναι εκτός αποδεκτών ορίων. Όμως, αυτή η συγκεκριμένη μορφή κλειτοριδεκτομής απαγορεύεται σε ανήλικες.

    Όποιος είναι διατεθειμένος να δείξει συμπάθεια στην ενάσκηση του θρησκευτικού αισθήματος επί της πόσθης του άλλου, για λόγους συνέπειας πρέπει να δείξει την ίδια συμπάθεια όταν αυτή ενασκείται κι επί της πόσθης της άλλης.

    Το ότι ακόμα δεν βρέθηκε ο νομοθέτης που θα επιτρέψει τέτοιου είδους κλειτοριδεκτομές για θρησκευτικούς λόγους κάτι θα έπρεπε να μας λέει για το αν θα έπρεπε να επιτρέπουμε την περιτομή σε βρέφη.

    Reply

Leave a Comment