Μικρά δικηγορικά

elas1.JPG

Ελληνικής Αστυνομίας το ανάγνωσμα σήμερα.

Υπάρχει πρόβλημα με τα διαβιβαστικά που συντάσσονται κατά την αστυνομική προανάκριση. Η Αστυνομία καλώς αναγράφει στα διαβιβαστικά, με τα οποία στέλνει τους κρατούμενους στον Εισαγελέα, μια πρώτη νομική εκτίμηση των πράξεών τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο Εισαγγελέας της ποινικής δίωξης έχει στην διάθεσή του ένα ημίωρο για να εκτιμήσῃ την δουλειά που έκανε η Αστυνομία μέσα σε μία ημέρα το λιγώτερο. Η συνέπεια είναι ότι 9 φορές στις 10 ο Εισαγγελέας ακολουθεί τυφλά το διαβιβαστικό και ασκεί την δίωξη για τα εγκλήματα που αναφέρονται σε αυτό. Ο κρατούμενος πηγαίνει στον ανακριτή με φουσκωμένη την δίωξη, επιβαρυντικές περιστάσεις που είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά, εγκληματική οργάνωση αντί συμμορίας και δεν συμμαζεύεται. Σκέφτομαι ότι αν υπήρχε ένας Εισαγγελέας στην πηγή του κακού, ένας Εισαγγελέας Προανακρίσεως με έδρα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, που δουλειά του θα ήταν να ελέγχῃ εκ του σύνεγγυς την πορεία της αστυνομικής προανάκρισης, ένας Εισαγγελέας πάνω από τα κεφάλια της Αστυνομίας, πολλά από τα άτοπα θα διωρθώνονταν. Αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο πρακτικά (ένας Εισαγγελέας σε κάθε τμήμα; Εισαγγελείς σε νυχτερινές βάρδιες; Ένας Εισαγγελέας για κάθε πόσους προσαγόμενους; κ.λπ.).

Υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση των συνηγόρων στους κατηγορουμένους. Η Αστυνομία γενικά σέβεται τους δικηγόρους και οι αστυνομικοί μάς φέρονται φιλικά και με κατανόηση. Πάντα υπάρχει φυσικά μια καχυποψία ή μια επαγγελματική, ας πούμε, αντιζηλία («εμείς τους βάζουμε, εσείς τους βγάζετε» κ.λπ.), αλλά γενικά οι σχέσεις είναι καλές. Τα πράγματα χαλάνε όταν καμιά φορά η Αστυνομία, σε μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις ιδίως, θέλει να κρατήσῃ πρώτα για τον εαυτό της τον συλληφθέντα ή απλώς προσαχθέντα για μερικές ώρες, να τον ανακρίνῃ με την ησυχία της και μετά να μπλεχτῄ ο ενοχλητικός συνήγορος στα πόδια της. Τότε παίζεται καμιά φορά το παιχνίδι «ψάξε, ψάξε, δεν θα τον βρῃς»: ο συλληφθείς δεν είναι σε μας, είναι στο ΑΤ Ακροπόλεως, είναι καθ’ οδόν από τον Πειραιά, μήπως δεν είναι στο Ηθών και είναι στο Ωργανωμένο Έγκλημα;, είστε βέβαιοι ότι έχει συλληφθή;, περιμένετε να ξαναρωτήσω κ.λπ. Και εμείς παίζουμε με τις τάπες των βαρελιών, περιμένοντας την προανάκριση να ωριμάσῃ…

Υπάρχει πρόβλημα με τις κατ’ οίκον έρευνες. 9 στις 10 φορές η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι διενεργήθηκαν χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, επειδή δήθεν συνῄνεσε ο ιδιοκτήτης. Επειδή μπορούμε να εικάσουμε πώς αποσπάται αυτή η συναίνεση, ιδίως από Πακιστανούς, Αλβανούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, ίσως θα ήταν καλύτερο να απαιτήται και παρ’ ημίν σε κάθε περίπτωση ένταλμα ερεύνης ή και προφορική εντολή σε περιπτώσεις επείγοντος από τον Εισαγγελέα Προανακρίσεως.

Υπάρχει πρόβλημα με τις απολογίες. Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν ξύλο, πολύ ξύλο. Η Ασφάλεια, το Ηθών, η Ομόνοια μάλλον καμαρώνουν για την αισχρή φήμη τους. Αστυνομικοί απαντάνε αφοπλιστικά ηλίθια ότι «αν δεν τους δείρουμε, δεν ομολογούν!». Οι προανακριτικές απολογίες δεν είναι σχεδόν ποτέ ίδιες με τις ανακριτικές, και δεν φταίνε μόνο οι δικηγόροι που βάζουν το χεράκι τους. Πιθανόν κάποιοι από τους κατηγορουμένους να λένε ψέματα, αποκλείεται όμως όλοι. Οι μηνύσεις κατά των βασανιστών αστυνομικών δεν ευδοκιμούν ποτέ λόγῳ ελλείψεως αποδείξεων και συνένοχης αλληλεγγύης. Και εδώ θα άλλαζαν (θέλω να πιστεύω!) τα πράγματα με έναν εισαγγελικό λειτουργό παρόντα. Ή, φθηνότερα και ευκολώτερα: προτείνω την μαγνητοσκόπηση των απολογιών των κατηγορουμένων και της υπογραφής τους και την συνυποβολή τους στον Εισαγγελέα.

8 thoughts on “Μικρά δικηγορικά”

  1. Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν ξύλο, πολύ ξύλο. Η Ασφάλεια, το Ηθών, η Ομόνοια μάλλον καμαρώνουν για την αισχρή φήμη τους. Αστυνομικοί απαντάνε αφοπλιστικά ηλίθια ότι «αν δεν τους δείρουμε, δεν ομολογούν!».

    αυτο για μενα ειναι πραγματικα ασυλληπτο για δυτικη δημοκρατικη χωρα και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν γινεται κατι για αυτο! Τι δουλεια κανουν οι δικηγοροι αν δεν μπορουν να προστατευσουν βασικα δικαιωματα των πελατων τους!

    Οι μηνύσεις κατά των βασανιστών αστυνομικών δεν ευδοκιμούν ποτέ λόγῳ ελλείψεως αποδείξεων και συνένοχης αλληλεγγύης. Και εδώ θα άλλαζαν (θέλω να πιστεύω!) τα πράγματα με έναν εισαγγελικό λειτουργό παρόντα. Ή, φθηνότερα και ευκολώτερα: προτείνω την μαγνητοσκόπηση των απολογιών των κατηγορουμένων και της υπογραφής τους και την συνυποβολή τους στον Εισαγγελέα.

    ετσι μπραβο! προφανως υπαρχουν μυριαδες τροποι να περιοριστει το φαινομενο της αστυνομικης βιας. Το θεμα ειναι οτι απλα δεν υπαρχει βουληση να περιοριστει, η ελληνικη κοινωνια ανεχεται την αστυνομικη βια και αν ειναι εναντιον μεταναστων να μην πω οτι την χαιρεται. Ντροπη μας, πραγματικα ντροπη…

    Reply
  2. [quote comment=”9682″]αυτο για μενα ειναι πραγματικα ασυλληπτο για δυτικη δημοκρατικη χωρα και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν γινεται κατι για αυτο! Τι δουλεια κανουν οι δικηγοροι αν δεν μπορουν να προστατευσουν βασικα δικαιωματα των πελατων τους![/quote]

    Ξύλο πέφτει και στις καλύτερες οικογένειες, να είσαι σίγουρος…

    Βασικά το θέμα είναι ότι οι δικηγόροι πάντα φτάνουν ΜΕΤΑ την σύλληψη και την προσαγωγή, συχνά αρκετές ώρες μετά. Αν φτάσουν φυσικά, γιατί δεν έχουν όλοι οι συλλαμβανόμενοι πρόχειρο ένα δικηγόρο ούτε είναι υποχρεωτική η παράστασή του.

    Reply
  3. Μπράβο, ρε Θανάση, πες τα!

    Συμπληρώνω ότι και λίγο περισσότερη και καλύτερη νομική παιδεία μέσα στο ίδιο το αστυνομικό σώμα δεν θα έβλαπτε!

    Reply
  4. Ξύλο πέφτει και στις καλύτερες οικογένειες, να είσαι σίγουρος…

    Βασικά το θέμα είναι ότι οι δικηγόροι πάντα φτάνουν ΜΕΤΑ την σύλληψη και την προσαγωγή, συχνά αρκετές ώρες μετά.

    καμερουλα, φωτογραφια των σημαδιων κακοποιησης, καταγγελια. Τοσο δυσκολο ειναι? Και τελοσπαντων, γιατι δεν γινεται ενα συστημα καταγγελιων, οταν για ενα τμημα εχουμε ας πουμε πολλες καταγγελιες να υποχρεωνεται ενας εισαγγελεας να παρισταται για τον επομενο μηνα ας πουμε, οπως προτεινεις αλλου.
    Οσο για το οτι πεφτει αλλου ξυλο: οχι δεν πεφτει, ουτε γιαστειο για μικροπαραβασεις οπως στην Ελλαδα, και ουτε για αστειο στην ιδια κλιμακα. Εχουμε ξεφτιλιστει ηδη με τον χειρισμο των λαθρομεταναστων, χωρες της ΕΕ εχουν αρχισει να αρνουνται μεταφορα λαθρομεταναστων στην Ελλαδα γιατι ξερουν οτι οι συνθηκες ειναι απλα απανθρωπες!

    Αλλα και το θεμα με τις φουσκωμενες κατηγοριες, το εχω δει με τα ματια μου, ειναι επισης δειγμα τρομερων ανισορροπιων και δυσλειτουργιων. Η ελληνικη αστυνομια απλα εχει χασει το νοημα, πρεπει να δοθουν κινητρα να το ξαναβρει. Ας πουμε αν καποιςο αστυφυλακας συστηματικα δινει τις ιδιες κατηγοριες για οσους συλλαμβανει και αυτες καταρριπτονται στο δικαστηριο, ε κατι δεν παει καλα με τον αστυφυλακα!

    Reply
  5. …..επίκαιρο σχόλιο…: «…..και πάλιν ερχόμενος…..»…..

    …..και…..τον περιμένουν οι ‘’πλανεμένοι’’…..σε δεύτερη παρουσία –του…., λες κι έγινε η πρώτη….,
    όμως, μάταια…, που…..για τότε…..μιλούν όλοι –τους…, νααααα…..και…..παραδείγματος χάριν….:
    * Ιησούς : «Σας βεβαιώ, ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ,
    οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, έως ότου ιδούν τον Υιόν του ανθρώπου
    να έρχεται εις την βασιλείαν του» : [Ματθαίος, κεφ. 16, εδ. 28.]….,
    * Ιησούς : «Αλήθεια σας λέγω, ότι δεν θα περάσει η γενεά αυτή,
    πριν γίνουν όλα αυτά /τα της…..συντέλειας, Κρίσης, βασιλείας του Ιησού,…../ » : [Ματθαίος : 24 : 34.]….,
    * Ιησούς : /προς μαθητές του/ : «Σας βεβαιώ, ότι δεν θα προκάμετε να τελειώσετε τας πόλεις
    του Ισραήλ έως ότου έλθη ο Υιός του ανθρώπου» : [Ματθαίος : 10 : 23.]….,
    * Ιάκωβος : «…..δυναμώστε τις καρδιές σας /ω αδελφοί/, διότι η έλευσις του Κυρίου πλησιάζει» : [Ιακώβου : 5 : 8.]….,
    * Ιωάννης : «Και τώρα, παιδιά, μένετε εν αυτώ, ώστε, όταν φανερωθή /ο Ιησούς/, να έχωμεν θάρρος
    και όχι να στρέψωμεν το πρόσωπόν μας από ντροπή, κατά την έλευσίν του» : [Ιωάννου Α΄, κεφ. 2, εδ. 28.]….,
    * Ιωάννης : «…..διότι ο καιρός /της 2ας παρουσίας του Ιησού/ πλησιάζει» : [Αποκάλυψη Ιωάννη, κεφ. 1, εδ. 3.]….,
    * Ιωάννης : «Μη σφραγίσης τα λόγια της προφητείας του βιβλίου αυτού,
    διότι ο καιρός πλησιάζει» : [Αποκάλυψη Ιωάννη, κεφ. 22, εδ. 10.]….,
    * Παύλος : « Όλα δε αυτά που συνέβαιναν εις εκείνους, ήσαν συμβολικά και εγράφησαν διά να νουθετήσουν εμάς,
    εις τους οποίους έφθασε το τέλος των αιώνων» : [Παύλου : Προς Κορινθίους Α΄ : 10 : 11.]….,
    * Παύλος : «…..καθ’ όσον βλέπετε να πλησιάζη η Ημέρα…..» : [Παύλου : Προς Εβραίους : 10 : 25.]….,
    * Παύλος : «Διότι γρήγορα, πολύ γρήγορα θα έλθη ο ερχόμενος
    και δεν θα βραδύνη» : [Παύλου, Προς Εβραίους, κεφ. 10, εδ. 37.]….,
    * Παύλος : «Έχω πεποίθησιν διά τοτο : ότι εκείνος που πρωτοάρχισε σ’ εσάς καλόν έργον
    θα το αποτελειώση μέχρι της Ημέρας του Ιησού Χριστού» : [Παύλου, Προς Φιλιππησίους, κεφ. 1, εδ. 6.]….,
    * Πέτρος : «…..Όλα πλησιάζουν προς το τέλος των : [Πέτρου Α΄, κεφ. 4, εδ. 7.]….,
    * Πέτρος : «…..οι οποίοι διά της πίστεώς σας φρουρείσθε με την δύναμιν του Θεού διά την σωτηρίαν,
    η οποία είναι έτοιμη να φανερωθή κατά τον έσχατον καιρόν»: [Πέτρου Α΄, κεφ. 1, εδ. 5.]….!

    Και…..οι δικαιολογίες –τους για τη…..’’δευτέρα’’…..απουσία –του…..άκρως εμπαιχτικές.…,
    δήθεν, γιατί…., πριν…..και τότε…., ‘’«θα έπρεπε να φανερωθεί ο αντίχριστος»’’…., που, κι αυτός, απουσίασε….:
    * Παύλος : «…..διότι δεν θα έλθη η ημέρα εκείνη /η της δευτέρας παρουσίας του Ιησού/
    εάν δεν έλθη πρώτα η αποστασία και φανερωθή ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας,
    /ο αντίχριστος/…..»…..και «Και τώρα ξέρετε εκείνο που τον εμποδίζει —-…..ήτοι, ο αντίχριστος…..—-
    να φανερωθή /ο Ιησούς/ πριν από τον καιρόν του» : [Παύλου : Προς Θεσσαλονικείς Β΄ : κεφ. 2, εδ. 3…..και 6.]….,
    * Ιησούς : /προς τους 12 μαθητές του/ : «Δεν θα μιλήσω πλέον πολύ μαζί σας,
    διότι έρχεται ο άρχων του κόσμου, και δεν έχει επάνω μου καμμίαν δύναμιν,…..» : [Ιωάννης : 14 : 30.]….,
    * «Αυτό είναι το πνεύμα του αντιχρίστου, διά το οποίον έχετε ακούσει ότι έρχεται,
    και τώρα είναι ήδη εις τον κόσμον» : [Ιωάννου Α΄ : 4 : 3]….!

    Σαφώς…, κι αυτά…, ήσαν…., ατυχή…., σχέδιά –τους…., που, μάλλον, η ‘’Ειμαρμένη’’ θα το αποφάσιζε κι αυτό…,
    εξού και…..κανείς –τους δεν ήξερε τίποτα περί του…..πότε της δευτέρας παρουσίας και βασιλείας –του….:
    * Ιησούς : «Την ημέραν όμως εκείνην ή την ώραν δεν ξέρει κανείς, ούτε οι άγγελοι εις τον ουρανόν
    ούτε ο Υιός, παρά μόνον ο Πατέρας» : [Μάρκος : 13 : 32.]….,
    …..ναι…., κανείς –τους…., ούτε και ο…..«σπορεύς»…..«Πατήρ»….:
    * Και έλεγε /ο Ιησούς/ , «Η βασιλεία του Θεού είναι σαν να ρίχνη ένας άνθρωπος
    τον σπόρον εις την γην, και κοιμάται και σηκώνεται νύχτα και ημέραν και ο σπόρος
    βλαστάνει και μεγαλώνει κατά τρόπον που και ο ίδιος δεν ξέρει» : [Μάρκος : 4 : 26, 27.]….,
    * Ιησούς : «Ξέρετε όμως τούτο : ότι εάν ήξερε ο οικοδεσπότης ποιαν ώρα την νύχτα
    θα ερχότανε ο κλέφτης, θα αγρυπνούσε και δεν θα άφηνε να διαρρήξουν το σπίτι του.
    Διά τούτο και σεις να είσθε έτοιμοι, διότι την ώρα που δεν περιμένετε,
    θα έλθη ο Υιός του ανθρώπου» : [Ματθαίος, κεφ. 24, εδ. 43, 44.]….!

    Όμως…, δεν ήξερε κανείς –τους…..και περί του…..πού…..(…..στη Βηθανία…..ή αλλού…..)
    και περί του…..πώς (…..ξανά, με γέννα…..ή ως ‘’33άχρονος’’ ‘’καταληφθησόμενος’’ από τη Βηθανία…..)….:
    * Λουκάς : /δύο άνδρες με ενδύματα λευκά προς αποστόλους/
    «Άνδρες Γαλιλαίοι, γιατί στέκεσθε και κυττάζετε εις τον ουρανόν;
    Αυτός ο Ιησούς που ανελήφθη από σας εις τον ουρανόν, θα έλθη κατά τον ίδιο τρόπο
    όπως τον είδατε να ανεβαίνη εις τον ουρανόν» : [ Λουκάς : Πράξεις Αποστόλων : Κεφ. 1, εδ. 11, 12.]….,
    * Ιωάννης : «Ύστερα εφάνηκε ένα μεγάλο σημείον εις τον ουρανόν : Μια γυναίκα /η ‘’Μαρία’’/ ,…..ήτο έγκυος
    και εφώναζε από τους πόνους και την αγωνίαν να γεννήση /τον ‘’Ιησού’’/ » : Αποκάλυψη Ιωάννη, κεφ. 12, εδ. 1,2.]….!

    …..Εεεεε…., το σούπερ ‘’δούλεμά’’ –τους…..’’ανεπανάληπτο’’…..και, ιδίως, του Πέτρου….:
    * Πέτρος : «Ένα πράγμα να μη σας διαφεύγη, αγαπητοί, το εξής : ότι μια ημέρα διά τον Κύριον
    είναι σαν χίλια έτη και χίλια έτη σαν μια ημέρα» : [Πέτρου Β΄ : 3 : 8, 9.]….!…..

    …..παραμύθια, λοιπόν…., απαραίτητα, κατά το δοκούν –τους…., για τη διαιώνιση της…..εξεξεξουσίας τους….!…..
    {…..Κυριάκος Σιμόπουλος : Διανοούμενοι και καλλιτέχνες ευτελείς δούλοι της εξουσίας….::
    Γρηγόριος Ναζιανζηνός /…..σε επιστολή του προς τον…..Άγιο Ιερώνυμο…../ ….:
    «Έχουμε ανάγκη από όσο το δυνατό περισσότερους μύθους για να μπορούμε να εντυπωσιάζουμε τον όχλο.
    Όσο λιγότερο καταλαβαίνει ο όχλος, τόσο πιο ενθουσιώδης γίνεται.
    Οι πατέρες και οι δάσκαλοί μας δεν έλεγαν πάντοτε τι σκέφτονταν,
    αλλά έλεγαν αυτό που τους υπαγόρευαν οι συνθήκες και οι ανάγκες»….,…..
    ενώ ο επίσκοπος Συνέσιος, συμπλήρωνε, κι αυτός….: «Ο λαός ζητάει επίμονα να τον εξαπατάς,
    αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μ’ αυτόν. Σε ό,τι με αφορά θα είμαι πάντοτε
    ένας φιλόσοφος μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για το λαό θα είμαι μόνο ιερέας»….!…..}….!…..

    …..Καλό –σας ύπνο…, όσοι…., και καλό –σας ξύπνο…., όσοι….:
    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : http://www.siopi.gr
    Αποκωδικοποίηση….: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής (ψυχοDNA, ψυχογραφήσεις),
    σιωπής (λόγου : άλεξου–ενείκονου–ενκώδικου),…..
    Σχηματοποίηση λόγου (‘’ποιημάτων’’ μου), θεογονία, κοσμογονία,…..
    Γεια…..

    Reply
  6. Με κίνδυνο να φανώ χαζογκόμενα, ρωτάω:

    Είναι πράγματι τόσο συχνό το ξύλο;

    Όντως είναι “τίτλος τιμής” για το τμήματα;

    Είχα ακούσει για κακομεταχείριση, αλλά δεν ήξερα ότι είναι σύνηθες φαινόμενο.

    Τι να πω…

    Reply
  7. Εκπληκτικό ποστ του Θανάση.

    Από ξύλο δεν έχω σαφή εικόνα, αλλά για το φούσκωμα των κατηγοριών έχω το εξής: Η Α, μητέρα τριών παιδιών, κλέβει σε διάστημα 15 λεπτών 1 πορτοφόλι (χωρίς κανένα κόλπο και χωρίς άλλη εμπλοκή με την ποινική δικαιοσύνη) και συλλαμβάνεται ενώ προσπαθεί να κλέψει ένα δεύτερο.
    Της απαγγέλεται κατηγορία για κακουργηματική κλοπή και ψευδή αρχική αναφορά ονόματος. Ο ανακριτής φυσικά δεν επιβάλλει προσωρινή κράτηση, αλλά η συγκεκριμένη κατηγορούμενη (χωρίς λεφτά φυσικά, συνεπώς ούτε και δικηγόρο) μετακομίζει, συνεπώς δεν λαμβάνει κλήση για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών ή έστω ο Εφετών δεν παίρνουν την ευθύνη να παραπέμψουν για πλημμέλημα). Αποτέλεσμα: ένταλμα σύλληψης και εννεάμηνη προσωρινή κράτηση μέχρι να δικαστεί. Στο δικαστήριο η συνολική ποινή έφτασε σε επτά μήνες (τέσσερις για την ψευδή αναφορά ονόματος – ερήμην, και τρεις για την κύρια κατηγορία)…
    ΥΓ 1: το εντός παρενθέσεως “θέλω να πιστεύω” αποτυπώνει την ουσία του πράγματος, αλλά οφείλουμε να έχουμε έστω και λίγη εμπιστοσύνη στην θεσμική διάσταση της απονομής της δικαιοσύνης.

    Reply
  8. Νι-με, φαίνεται να είναι συχνό σε συγκεκριμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και σε συγκεκριμένους κατηγορουμένους. Γυναίκες, όπλα, ναρκωτικά, κλοπές και ληστείες αφενός, Ασφάλεια, Εκβιαστών, Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας αφετέρου, νέοι άντρες συχνά αλλοδαποί αφετέρου. Ένα μέρος των καταγγελιών είναι σίγουρα παραμύθι ή εν πάση περιπτώσει υπερβολές των κατηγορουμένων που είπαν “λάθη” στην προανάκριση και προσπαθούν, δικηγορική επικουρία, να τα μαζέψουν στην τακτική ανάκριση. Πάρα πολλά όμως είναι σίγουρα αλήθεια και βασικά είναι περίπου προανακριτική μέθοδος να φάη τις ψιλές του ο κατηγορούμενος. Ο πολύς κόσμος γνωρίζει αρκετά καλό το ξύλο που τρώνε οι διάφοροι “πολιτικοί”, αναρχοφασίστες και τέτοιοι, αγνοεί όμως ή μάλλον κλείνει τα μάτια στο ξύλο που τρώνε οι ποινικοί.

    Κρουσαδερ ραββιτ, όχι και εκπληκτικό, η μόνη καλή ιδέα είναι αυτή της μαγνητοσκόπησης, που και φτηνή είναι και μάλλον αποτελεσματική. Ας γράψω και γω μια ιστορία: Πρεζόνι βουτάει ένα τσαντάκι από τον πάγκο του μπακάλικου ενός Πακιστανού, τον κυνηγάνε, πετάει το τσαντάκι και μόλις τον πιάνουν σφαλιαρίζονται και διαφεύγει προσωρινά. Όταν τον πιάνουν τελικά, μπαίνει μέσα 15 μήνες για ληστεία. Στο δικαστήριο η κατηγορία μετατρέπεται σε 8 μήνες ή κάτι τέτοιο για κλοπή…

    Reply

Leave a Comment