Γιατί δεν θα γίνω ποτέ πρωθυπουργός

Αυτές είναι δέκα πολιτικές –και όχι μόνο– θέσεις που υποστηρίζω, όχι σε ιεραρχική σειρά:

α. Πλήρης ισοπολιτεία στους ομοφυλόφιλους. Εδώ συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους φορολογικά, συνταξιοδοτικά, δικονομικά και οικογενειακά δικαιώματα, με κορυφαία φυσικά ανάμεσά τους τα δικαιώματα γάμου και υιοθεσίας.

β. Αυστηρός σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας. Η θέση αυτή συνεπάγεται κυρίως την κατάργηση του ψευδεγκλήματος του προσηλυτισμού, την ελεύθερη ανέγερση και συντήρηση ευκτηρίων οίκων άλλων θρησκειών, την αναγνώριση όλων των θρησκειών ως νομικών προσώπων ειδικού εκκλησιαστικού δικαίου και, ασφαλώς, την κατάργηση της ιερονομικής δικαιοδοσίας λόγῳ θρησκεύματος. Σε συνδυασμό με την θέση αυτή έρχεται και ο

γ. Χωρισμός Κράτους και Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δηλαδή: εύλογη αποζημίωση της Εκκλησίας για την περιουσία της που έχει κατά καιρούς κρατικοποιηθεί με παράλληλη διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου από το Υπουργείο, κατάργηση της υποχρεωτικής προσευχής και εκκλησιασμού στα σχολεία και στον στρατό. Δεν θεωρώ αντισυνταγματικό πάντως τον κατηχητικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον προαιρετικό θρησκευτικό γάμο, ενῴ δέχομαι την σκοπιμότητα του χαρακτηρισμού της «επικρατούσας θρησκείας» και ό,τι αυτός συνεπάγεται, όπως σταυρό στην σημαία και στον κοντό, αγιασμούς και τιμητικά αγήματα, ως ιστορικού και κοινωνικού δεδομένου.

δ. Φιλελευθεροποίηση του Ποινικού Δικαίου, που περιλαμβάνει απεγκληματοποίηση της καλλιέργειας και χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, απεγκληματοποίηση της εμπορίας οργάνων και της κλωνοποίησης και κατάργηση σειράς παραδοσιακών εγκλημάτων, όπως της εξύβρισης, της απλής δυσφήμησης, της βλασφημίας, της αιμομιξίας, της επαιτείας, της απόδρασης, της προσβολής συμβόλων του κράτους, της παράλειψης χρήσης κράνους από οδηγούς διτρόχων.

ε. Απόκρουση των λεγόμενων θετικών διακρίσεων, άρα και του άρ. 116 παρ. 2 Συντ. Ο ρατσισμός δεν είναι καλός ή κακός, δεν έχει πρόσημο, δεν καθαγιάζεται από τον σκοπό του.

στ. Γλωσσικός αυτοκαθορισμός: γλώσσα της διοίκησης και της εκπαίδευσης είναι εκείνη που επιθυμεί ο τοπικός πληθυσμός.

ζ. Περιωρισμένα πολιτικά δικαιώματα στους αλλοδαπούς, βασικά εκλογικό δικαίωμα στις τοπικές εκλογές.

η. Περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, άρα ιδιωτικοποιήσεις, απορρύθμιση, μείωση φορολογίας. Πάσχουμε από υπερβολικό, σπάταλο, διεφθαρμένο κράτος, όχι από έλλειψή του.

θ. Δημόσια επίβλεψη του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια· η κρατική ιδιοκτησία τους περιττεύει. Σε σχέση με αυτό:

ι. Πραγματική αυτοδιοίκηση των δημοσίων Πανεπιστημίων: μεταφορά μονίμων πόρων, κατάργηση του ασύλου και, το κυριώτερο, μετάθεση σε αυτά της απόφασης σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής.

9 thoughts on “Γιατί δεν θα γίνω ποτέ πρωθυπουργός”

  1. Έτσι, έτσι:

    αλήτες, μασόνοι, δικηγόροι!

    Reply
  2. Εκεί στο 1ο στην υιοθεσία με βρίσκω αντίθετο.

    Άλλη μια ψήφο από μένα.

    Ίσως τελικά να γίνεις πρωθυπουργός!

    Reply
  3. Δεν ξέρω αν θα γίνεις πρωθυπουργός, αλλά μπορείς να κάνεις το αμέσως καλύτερο: να ψηφίσεις εμένα για πρωθυπουργό!

    Reply
  4. είμαι βέβαιος ότι θα είσαι ο πιο καλός υφυπουργός του sg!

    Reply
  5. Νομίζω πως εδώ έχουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο. Την διαδικτυακή διαπλοκή μέσω blog. Ενα πλέγμα διαφθοράς με αλήτες, μασόνους, δικηγόρους που στοχεύουν την κατάληψη της εξουσίας και ήδη έχουν αρχίσει να μοιράζουν του κυβερνητικους θώκους.
    Αίσχος!!!

    ΥΓ
    Εγώ μια απλή θέση στο δημόσιο θέλω, μήπως θα μπορούσατε να με βολέψετε;

    Reply
  6. Αν σε κάνουμε Αρχιεπίσκοπο βολεύεσαι;

    ΥΓ. Τα κακοήθη σχόλια περί υφυπουργού τα προσπερνάω. Άκου ΕΓΩ υφυπουργός…

    Reply
  7. Συμφωνώ με την κατάργηση της αιμομιξίας. Αυτονόητο βέβαια ότι όπου συντρέχει και βιασμός, ο τελευταίος παραμένει ποινικά κολάσιμος!
    Σε κάνω Υπουργό Δικαιοσύνης, όχι όμως και πρωθυπουργό!!!
    Υ.Γ. Εννοείται δε ότι συμφωνώ και με την κατάργηση της εξύβρισης!!

    Reply
  8. και μόνο ότι έκατσες να γράψεις τις προγραμματικές δηλώσεις… Θα σε διαβάζω πάντως, μπας και καταλάβω το χαρακτήρα σου

    Reply

Leave a Comment