Ασφαλιστικο: νεο βιβλιο και μια ενδιαφερουσα παρουσιαση

Ενδιαφερουσα εκδηλωση για το βιβλιο του Π. Τηνιου σχετικα με το ασφαλιστικο συστημα. Μιλησαν διαφοροι οικονομολογοι και ερευνητες.

Ξεκινω με τα σχολια του Αριστου, οπως παντα μετρημενα αλλα ευστοχα και χωρις να χαριζει καστανα (ριζοσπαστικο κεντρο που λεει και ο ΓΠ). Ενδιαφεροντα τα σημεια για την ελλειψη στοιχειων αλλα ακομα περισσοτερο το θεμα των ανισοτητων που υπαρχουν στο συστημα: νεο και παλιο ασφαλιστικο, δηλαδη μεγαλες διαφορες στα οφελη που εχουν οι 60ηδες και αυτα που θα εχουν στο μελλον οι σημερινοι 30ηδες, μεγαλες ανισοτητες ακομα και μεταξυ ατομων ιδιας ηλικιας κτλ

Σχολια του συγγραφεα (επισης μετρημενος και καλη τηλεοπτικη παρουσια)

Σε αυτο το κομματι μιλαει Γ. Στουρναρας (καπως αδυναμος ομιλητης μου φανηκε δυστυχως), λιγο αργοτερα ο Ν. Χριστοδουλακης (σοβαρος και μαλλον συμπαθης τωρα που απεχει απ’την πολιτικη) και στο τελος ο Μ.Ματσαγγανης (που εχει κανει εξαιρετικη δουλεια πανω στο ελληνικο ασφαλιστικο συστημα)

Μ’αρεσε η ατακα του ΜΜ στο τελος, το ασφαλιστικο δεν λυνεται επειδη δεν θελουμε, μαλλον δεν το θελουν αρκετοι ή δεν το θελουν αρκετα.

5 thoughts on “Ασφαλιστικο: νεο βιβλιο και μια ενδιαφερουσα παρουσιαση”

  1. SG το βιβλίο το διάβασες; Η παρουσίαση είχε ενδιαφέρον και ο Αρίστος είναι πάντα εύστοχος. Θα ήθελα και τη δική σου άποψη για το βιβλίο.

    Reply
    • δυστυχως οχι, γιατι δεν εχω ιδιαιτερο χρονο για να αφιερωσω σε τετοια χομπυ αυτες τις μερες, και απο επιστημονικης πλευρας ο Αριστος το εθεσε μια χαρα: η ενασχοληση με τετοια ζητηματα δεν ειναι καλη ιδεα για εναν οικονομολογο γιατι δεν προσφερει τιποτα στα ματια της επιστημονικης κοινοτητας (με λιγα λογια, αν γραψεις πεηπερς για το θεμα δεν θα δημοσιευθουν πουθενα)

      επανεχνικοφ

      βαζε βρε καμμια προειδοποιηση, δεν περιμενα τοσο ακαταλληλο περιεχομενο!

      Reply
      • η ενασχοληση με τετοια ζητηματα δεν ειναι καλη ιδεα για εναν οικονομολογο

         
        Λογικό μου ακούγεται. Έχω την εντύπωση πως με τα ασφαλιστικά ασχολούνται κυρίως οι applied mathematicians

        Reply

Leave a Comment