Δεν το βουλωνεις καλυτερα?

Απιστευτη ατακα του βασιλια της Ισπανιας Χουαν Καρλος. Βγαζω το καπελο μου και μαζι μου ακομα και οι χειροτεροι εχθροι της ισπανικης βασιλειας, οπως ας πουμε οι Καταλανοι εθνικιστες…

Τι εγινε ακριβως? Mα φυσικα ο τρομερος Τσαβεθ (ναι με θ) διεκοπτε συνεχως τον Θαπατερο, που μπορει να ειναι καλοπαιδο αλλα δεν τα παει πολυ καλα με την ιδεα οτι ειναι πρωθυπουργος χωρας και οτι πρεπει να απαιτει σεβασμο για λογαριασμο των πολιτων του. Εφτασε μαλιστα ο Ουγο να πει τον Αθναρ φασιστα (μιλαμε για εναν δημοκρατικα εκλεγεμενο πρωθυπουργο μιας χωρας 10 φορες πιο δημοκρατικης απο την Ουγολανδια, συγγνωμη Βενεζουελα. Ναι για αυτην την χωρα μιλαμε που ετοιμαζει αλλαγη Συνταγματος για να εχει ο Τσαβεθ 7ετεις θητειες, με δυνατοτητα απεριοριστης επανεκλογης!). Καπου εκει κι ο Χουαν Καρλος δεν αντεξε και του ειπε την τρομερη ατακα…

16 thoughts on “Δεν το βουλωνεις καλυτερα?”

  1. Βασικά Σωτήρη, δεν τρελάθηκα κιόλας με την απάντηση του Χουάν Κάρλος. Τί ήταν τούτο; Royal Response?!

    Θα έπρεπε να τον αφήσει τον Τσάβες (ναι με σ) να συνεχίσει το παραλήρημά του και να εξευτελιστεί από μόνος του στους υπόλοιπους αρχηγούς και πολίτες του κόσμου που παρακολουθούσαν τη συνάντηση. Όπως και να’χει το πράγμα πολύ αστείο συμβάν.

    Reply
  2. S_G, έχεις μείνει στον ισπανικό βορρά; :-)

    Πάντως ο Θαπατέρο προσπαθούσε να ζητήσει από τον Τσάβεθ να ανακαλέσει, αλλά ο Ούγο δεν κρατιόταν με τίποτα. Συνέχισε να τρολλάρει και τον έκοψε το Χουανσμέτ.

    Reply
  3. θαναση φτηνα την γλιτωσαν ο εισαγγελεας ζητουσε διετη φυλακιση! :-) κοιτα δεν ειναι δουλεια του βασιλια να προτεινει νεους νομους (δεν ξερω αν μπορει να δινει χαρη βεβαια). αλλα ειναι δουλεια του να εμπνεει σεβασμο. Κανεις μπροστα στον βασιλια δεν μπορει να προσβαλει ολο τον ισπανικο λαο λεγοντας οτι ψηφιζουν εναν φασιστα, φαλαγγιστα κτλ Ή τουλαχιστον δεν μπορει να περιμενει οτι ο βασιλιας θα το βουλωνει. Φυσικα η απαντηση του δεν ηταν η πιο σωστη, αλλα ηταν τοσο αυθορμητη και εξεφραζε τοσο τις σκεψεις ολων που ξεραθηκα στο γελιο.

    Ασμοδαιε εχω μεινει 2,5 χρονια στην Βαρκελωνη, ναι.

    Κενσαϊ δεν νομιζω οτι γινοταν ρεζιλι ο Ουγο, ισα ισα εδειχνε οτι την λεει σε οποιον γουσταρει ατιμωρητος. Κατι επρεπε να γινει και ο Θαπατερο ηταν υπερβολικα μαλακος νομιζω. Δεν ανεχεσαι να σε διακοπτουν συνεχως και να λενε τον προκατοχο σου φασιστα απλα λεγοντας: Σενυορ πρεσιδεντε ασι νο σε αθε!

    σε τετοιες περιπτωσεις ριχνεις το διπλωματικο αντιστοιχο σφαλιαρας.

    Reply
  4. Δεν υπάρχει «διπλωματικό αντίστοιχο σφαλιάρας», αυτό θέλω να σου πω τόση ώρα. Θα μπορούσε να κάνει ένα πολύ πιο ήπιο σχόλιο και να σηκωθεί να φύγει ο Βασιλιάς, όπως έκανε λίγη ώρα αργότερα.

    Ο Τσάβες πάλι ρεζίλι θα γινόταν.

    Reply
  5. [quote comment=”3472″]Θα μπορούσε να κάνει ένα πολύ πιο ήπιο σχόλιο και να σηκωθεί να φύγει ο Βασιλιάς, όπως έκανε λίγη ώρα αργότερα.[/quote]

    αυτο ακριβως θα ηταν η διπλωματικη σφαλιαρα νομιζω. Επιπληξη και αναχωρηση με παραλληλο διαβημα απο τον πρεσβευτη. Ο Χουαν Καρλος ομως εκανε κατι πιο αυθορμητο, ανθρωπινο και εντυπωσιακο. Νομιζω σιγουρα θα αποβει υπερ της ισπανικης βασιλειας, αν οχι υπερ της χωρας γενικα.

    Τωρα, θα ειναι καλο για τον διεθνη διαλογο? Δεν ξερω. Αλλα τι να πω, αυτος ο Τσαβεθ δεν καταλαβαινει τιποτα μου φαινεται.

    Reply
  6. Εντέλει Τσάβεθ, Τσάβες ή Τσάβεζ;
    Καταρχάς το Θ μάλλον αποκλείεται, λόγω λατινοαμερικάνικης προφοράς.
    Το Ζ είναι απλά αμερικανιά (γαλλιά, κτλ.).
    Το Σ κάτι πιο κοντά φέρνει, αλλά όχι με την ελληνική παχιά προφορά.
    Τελικώς, μήπως Τσάβε είναι πιο σωστό, ένεκα που οι (πεινασμένοι;) κάτοικοι της χώρας τείνουν να ‘τρώνε’ τα τελικά σύμφωνα (τσε βάλε!);

    Reply
  7. Τσάβε(ς) καθώς είναι ισπανικά νέου κόσμου. Μέχρι και ο Θαπατέρο Τσάβες τον αποκαλεί στο βιντεάκι. Τουλάχιστον έτσι μου ακούγεται…

    Διπλωματική αβρότητα! :)

    Reply
  8. νταξει αν ακολουθουσαμε την τοπικη προφορα Τσαβε θαταν, αλλα δεν ξερω γιατι να το κανουμε. Ας πουμε τα ονοματα στις Νοτιες ΗΠΑ θα πρεπει να τα προφερουμε διαφορετικα απο της Νεας Αγγλιας ή της Βρετανιας?

    παρπειμπτοντως αποσο διακρινω ο Θαπατερο τον λεει Τσαβεθ και οι λατινοι τον λενε Σαπατερο. Εχω σειρα λογων γιατι η λατινοαμερικανικη προφορα ειναι λανθασμενη (οταν 3 γραμματα εχουν την ιδια προφορα η ορθογραφια παει περιπατο αλλα συνχα και η κατανοηση) αλλα τεσπα.

    Reply
  9. Και εγώ Τσάβεθ το προτιμώ (επειδή η καθηγήτρια ήταν από Αστουριας μεριά :-) ) όπως και ο Μπαγιαδολιθιανός Θαπατέρο, αλλά νομίζω ότι καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται η λατινοαμερικανική προφορά, επειδή τη χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειοψηφία των ισπανόφωνων.

    Reply
  10. Στο βίντεο, SG, ακούγεται να τον λέει Τσάβες ο Θαπατέρο. Τα ονόματα τα καλείς- για χάρη διπλωματικής ευγένειας- όπως τα αποκαλούν τοπικά όταν απευθύνεσαι σ’αυτούς. Θα ήταν δείγμα «αποικιακής συμπεριφοράς» αν οι Ισπανοί στη συνάντηση αποκαλούσαν στα μούτρα των καλεσμένων τους τους λατινοαμερικάνους με καθαρά ισπανική προφορά.

    Anyway, μπροστά στη «διπλωματική σφαλιάρα» που ήταν αδικαιολόγητη, αυτό είναι πταίσμα.

    Εγώ θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε κάτι άλλο. Παρατηρήσατε την υπεράσπιση που έκανε ο Θαπατέρο στον Αθνάρ; Φανταστείτε τώρα στη θέση του Θαπατέρο να υπήρχε ο Γιωργάκης ή ο Κωστάκης…

    Θα σηκωνόταν να δώσει χειραψία στον Τσάβες και θα έκανε στάνταρ πολιτική προπαγάνδα κατά της αντιπολίτευσης… χιχι! :p

    Reply
  11. Δεν ξέρω ισπανικά αλλά είναι το λιγότερο είναι γελοίο να αρνείσαι πως ο Αθνάρ ήταν φασίστας. Ποιος αιματοκύλησε το Ιράκ. Και θυμάμαι και άλλο φασίστα που εκλέχθηκε “δημοκρατικά”. Μάλλον το αντισοσιαλιστικό μένος σας σας κάνει να ξεχνάτε τα εθνικιστικά γουρούνια της Γερμανίας που εκλέχθηκαν δημοκρατικά και αιματοκύλησαν Ευρώπη Αφρική και Ασία…

    Reply
  12. καρπιδη προσωπικα μαρεσει να ακριβολογω. Οι εθνικοσοσιαλιστες της Γερμανιας δεν ηταν φασιστες επειδη ειχαν ακραιο προγραμμα ή επειδη εκλεχθηκαν με αυτο δημοκατικα. Ηταν φασιστες επειδη κατελυσαν την δημοκρατια και τα ατομικα δικαιωματα, εστειλαν 6 εκατομμυρια ανθρωπους στον θαλαμο αεριων και μερικες δεκαδες ακομα σε εναν αχρηστο θανατο απο σφαιρες ή κακουχιες.

    Ο Αθναρ δεν κατελυσε τα δικαιωματα κανενος Ισπανου (ισα ισα επι Αθναρ στην Ισπανια τα δικαιωματα μου ως μεταναστη ηταν πιο προστατευμενα αποτι ως γηγενη στην Ελλαδα!!), οταν εχασε τις εκλογες δεν ειπε το παραμικρο, δεν δοκιμασε ποτε να αλλαξει το Συνταγμα για να εχει απειρες θητειες (σαν κατι Τσαβεθ) κτλ

    αν αυτα εχουν καμμια σχεση με φασισμο θα φαω το καπελο μου… παρεπιμπτοντως αν τον λες φασιστα επειδη συναινεσε στην συμμετοχη της Ισπανιας στον πολεμο στο Ιρακ, τι γνωμη εχεις για το 90% της Ευρωπης που εχει συμμετασχει στον ενα ή αλλο προσφατο πολεμο (Κορεα, Αφγανισταν, Ιρακ), μεταξυ αυτων και την πατριδα σου (που εχει στειλει η ελλαδα στρατιωτικες αποστολες, ξερουμε?)? Η ισοπεδωση των εννοιων ειναι πολυ κακη συνηθεια… Ειναι τουλαχιστον γελοιο, ανιστορητο και εν τελει αδικο προς τα θυματα του Ναζισμου, να λεμε φασιστα και να συγκρινουμε με Ναζι καθε πολιτικο που παιρνει μια αντιδημοφιλη ή λανθασμενη αποφαση…

    τα περι αντισοσιαλιστικου μενους τα παρακαμπτω, ριξε απλα μια ματια στα 2-3 τελευταια κειμενα της αναΜορφωσης.

    Κενσαϊ

    Τα ονόματα τα καλείς- για χάρη διπλωματικής ευγένειας- όπως τα αποκαλούν τοπικά όταν απευθύνεσαι σ’αυτούς.

    περιεργως δεν ζηταει κανεις απο τους λατινους να ονομαζουν τον Θαπατερο με το σωστο του ονομα και οχι το γελοιο κακοηχο σαπατερο…

    ασμοδαιος

    νομίζω ότι καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται η λατινοαμερικανική προφορά, επειδή τη χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειοψηφία των ισπανόφωνων

    δηλαδη αν καποτε οι τεξανοι γινουν πλειονοτητα θα πρεπει να προφερουμε τα αγγλικα σαν αυτους? διαφωνω. Επειδη ειμαστε ευρωπαιοι θεωρω οτι πρεπει να μαθαινουμε και να στηριζουμε πρωτα τις γλωσσες των συνευρωπαιων μας, επειδη ειμαστε μαλιστα Ελληνες πρεπει να στηριζουμε μια απο τις ελαχιστες ομοηχες μας γλωσσες, μια απο τις τρεις που ξερω να εχουν θ, αντι να μιλαμε τα ανορθογραφα, μη πρακτικα λατινοαμερικανικα.
    εκτος αν σεωρειτε λογικο να σελουμε ολοι να μιλαμε σαν γλωσσικα ασσενεις, σεσπεσια συματα της σεωριας οτι ολες οι γλωσσες ειναι ενα σαυμα του σεου.

    Reply
  13. Στα περί προφοράς θα συμφωνήσω μάλλον με τον Κενσάι, αν και εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της καστιλλιανής προφοράς φυσικά. Είναι δείγμα ευγένειας να προφέρης το όνομα του άλλου με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια σου επιτρέπει η γλώσσα σου (γερμανικά π.χ.: Τανάζις!). Από κει και πέρα πρέπει να υπάρχη αμοιβαιότητα φυσικά.

    Καρπίδη, το μόνο κοινό στοιχείο του Χίτλερ με τον Αθνάρ είναι το αστείο μουστάκι. Ας μην υπερβάλλουμε γιατί οι λέξεις εκδικούνται, χάνοντας το νόημά τους.

    Reply
  14. Είναι δείγμα ευγένειας να προφέρης το όνομα του άλλου με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια σου επιτρέπει η γλώσσα σου

    ναι ισως, δεν εχω δει ομως κανεναν Λατινοαμερικανο να ονομαζει τον Αθναρ ή τον Θαπατερο με το σωστο τους ονομα και οι ισπανοι εν τελει τους διδαξαν την γλωσσα, δεν βλεπω γιατι πρεπει να παραμορφωνουν σε μονοπλευρες κινησεις καλης θελησης.

    Ενδιαφερουσα λεπτομερεια, στο τελευταιο Λατινοβαρομετρο ο Χουαν Καρλος αλλα και ο Θαπατερο ειναι σημαντικα δημοφιλεστεροι στην Λατινικη Αμερικη απο τον Τσαβεθ!

    Reply
  15. Ίσως χρειαστεί ξεχωριστό άρθρο/ανάλυση το συγκεκριμένο νέο.

    Τέρμα η φιέστα στην Ισπανία. Οι παλιές «καλές» εποχές της ανεργίας και μιζέριας επιστρέφουν στην ιβηρική χερσόνησο. Ώρα για τον Βασιλιά να το βουλώσει…

    Reply

Leave a Comment