Συγχαρικια

Επειδη ο ιδιος ο Αθανασιος ντρεπεται, να ανακοινωσω εγω οτι το Σαββατο το βραδυ θα τιμηθει απο το γερμανικο κρατος για τις υπηρεσιες του προς τους πολιτες του, αλλα και την υποθεση της ελευθερης εκφρασης στην Ευρωπη γενικοτερα.

Στις 8μμ, στην κατοικια του Γερμανου πρεσβη στην Εθνικης Αντιστασεως στο Χαλανδρι (εκει που η 17Ν εριχνε ρουκετες–ειπαμε ατρομητος ο Αθανασιος).

Θα απονεμηθει το βραβειο Κλαους φον Γκρουγκενμπαχ για την Φιλια των Λαων μαζι με την γερμανικη υπηκοοτητα (χρησιμη αυτες τις μερες). Φημολογειται οτι ισως θα απονεμηθει και ο γερμανικος μεγαλοσταυρος (Grosskreuz).* Ζηλευω.

Θα ακολουθησει δεξιωση στον ομορφοτατο κηπο.

Μεταξυ των καλεσμενων ειναι και ο Χαϊντς Ριχτερ, που θα ερθει ταξιδι αστραπη (προφανως θα ειναι αυξημενα τα μετρα ασφαλειας).
Η εισοδος δεν ειναι ακριβως ελευθερη αλλα εγω θα προσπαθησω να περασω μια βολτα (και βεβαια θα βαλουμε τον Αθανασιο να κερασει μετα με τα λεφτα απ’το βραβειο!).

Μακαρι να ειχε και το ελληνικο κρατος το μυαλο να επιβραβευε ετσι** αυτους που μαχονται για πραγματικα σημαντικα ιδεωδη, αντι να επιβραβευει με διορισμους στο δημοσιο, φιλικους εκδοτες και ηλιθιους ανιψιους.

——————–

*Αν σας ενοχλει η ιδεα των παρασημων και Ταγματων Τιμης, δεν εισαστε μονοι, βρειτε κανεναν κατοικο Βρεμης ή Αμβουργου να διαμαρτυρηθειτε μαζι. Αυτες οι δυο πολεις-κρατη ηταν εναντιον της θεσπισης των ομοσπονδιακων παρασημων, και παραδοσιακα οι κατοικοι τους δεν τα δεχονται, βλ. και Χελμουτ Σμιτ.
**Ξερατε οτι το ανωτερο παρασημο στην Ελλαδα ειναι ο Μεγαλοσταυρος του Σωτηρος? Oχι των Σωτηρηδων, αλλα του Χριστου, του οποιου εχει και την εικονα επανω? Θελω να δω τον Τσιπρα σε τετοια τελετη.

10 thoughts on “Συγχαρικια”

  1. Σε ευχαριστώ, Σωτήρη. Είναι κρίμα μόνο που από την τελετή θα απουσιάζη ο Κωνσταντίνος. Σεμνός όπως πάντα, αρνήθηκε τις τιμές.

    Το σημαντικώτερο πάντως εδώ σαν μήνυμα είναι ότι η υπεράσπιση μιας δύσκολης, αλλά δίκαιης υπόθεσης δεν μένει χωρίς αναγνώριση. Ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τα παρακολουθούν αυτά και τα επιβραβεύουν, ώστε να παίρνουμε θάρρος: δεν είμαστε μόνοι μας.

    Όσο για την γερμανική ιθαγένεια, προτού την αποδεχθώ, θέλω πρώτα να κάνω μια μικρή νομική έρευνα, μήπως χρειαστή να υπηρετήσω και στον γερμανικό στρατό.

    Reply
    • εγω παντως λεω να μοιραστεις το χρημα με τον Καλλιρη, και ισως να του δωσεις και την κορδελα απο το μεταλλιο.

      Reply
  2. “μήπως χρειαστή να υπηρετήσω και στον γερμανικό στρατό.”

    …στην οποια περιπτωση, θα την αποδεχτεις σιγουρα υποθετω :p

    Συγχαρητηρια ΑΑ!

    Reply
  3. ΣΓ

    Χα χα, πολύ καλό!

    Οι πληροφορίες οι δικές μου λένε άλλα πάντως.

    Στην Κρήτη κάθε χρόνο, τον Μάιο, διεξάγεται ένας αγώνας υπεραπόστασης (150 χλμ) σε ανάμνηση της απαγωγής του Γερμανού στρατηγού Κράιπε το 1944 από Κρητικούς αγωνιστές.

    http://www.heroesultra.com/el/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/

    Η διοργάνωση, θέλοντας να τιμήσει, τον συνήγορό – εκπρόσωπο του καθηγητή Ρίχτερ, γνωστό τρίτεκνο μαραθωνοδρόμο, Α. Αναγνωστόπουλο, του παρέχει δωρεάν διαμονή, σίτιση καθώς και τιμητική συμμετοχή στον αγώνα με την προσφορά του αριθμού 1 στην αγωνιστική φανέλα.

    Του προσφέρει δε και (μόνο σε αυτόν) δωρεάν κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο κατά τη διάρκεια του περάσματος από τα ένδοξα χωριά των Ζωνιανών και των Ανωγείων (τα οποία και θα διασχίσει ο αγώνας). Όχι βέβαια για τους λόγους που φαντάστηκαν κάποιοι κακοπροαίρετοι – γιατί μόνο ο Θανάσης είναι άξιος να φέρει τον εξοπλισμό εκείνων των ηρώων, σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές!

    Και δημοσιοποιώ και την πρόταση που έκανα κατ’ιδίαν στον Αθανάσιο: Αν έχεις τα κότσια, πάμε μαζί να τρέξουμε με μπλουζάκια που θα αναγράφουν FREI RICHTER! Δεν χρειάζεται να τερματίσουμε, αρκεί να περάσουμε σώοι από τα Ζωνιανά (περίπου 20ο χλμ της διαδρομής)!

    Reply

Leave a Comment