Ευτυχισμένο το 1984!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δημοψήφισμα θα καταγραφεί ως σημαδιακό γεγονός της πολιτικής μας ζωής – όχι βέβαια σαν πολιτικό γεγονός καθ’εαυτό (σαν τέτοιο, μάλλον περί κλανιάς στον άνεμο πρόκειται), αλλά σαν υπόμνηση του διχασμού που είναι το Leitmotif της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Αυτήν την φορά δεν οδηγήθηκε η κατάσταση στα άκρα – σε αντίθεση με παλαιότερους διχασμούς – επειδή δεν υπήρχε ουσιαστικά αντικείμενο διχασμού, εξέπληξε ωστόσο η ταχύτητα και ο αυθορμητισμός με τον οποίο συγκροτήθηκαν οι δύο ομάδες: αυτή του αδάμαστου υστερικού αντίευρωπαϊσμού που μόλις είδε στην μάπα την πόρτα της εξόδου από την Ευρώπη και της εισόδου στα Βαλκάνια άρχισε τα „πώς κάνετε τώρα και σεις, όλα τοις μετρητοίς τα παίρνετε πια“ και αυτή των ευρωπαϊστών που έμοιαζε εταιρική παρουσίαση σε powerpoint υπό τους ήχους της Βανδή.

Δυστυχώς όμως δεν θα υπάρξει κάποιος συγγραφέας ή συνθέτης ή σκηνοθέτης να καταγράψει όλα αυτά που είδαμε, ακούσαμε και ζήσαμε αυτήν την περίοδο• δεν θα βρεθεί κανείς να δώσει στην αιώνια Ανθρώπινη Κωμωδία το ήθος, το ύφος και την αισθητική του εδώ και τώρα.
Θα ξεχαστούν όλα.

Και ακόμα και αν εμφανιστεί κάποιος, η φώνη του θα έρχεται από το υπόγειο και θα παραμείνει σε αυτό, ενώ στις λεωφόρους από πάνω θα κυκλοφορούν τα ουζερί-Τσιτσάνης, τα διάφορα „σπαράγματα“, οικογενειακά ρομάντζα με φόντο τις χαμένες πατρίδες, „καταθέσεις ψυχής“, νεορεμπέτικα και „μικροί ήρωες της καθημερινότητας και της σιωπής“. Και ακόμα και αν, ίσως από κάποιο χαριτωμένο λάθος, η φωνή αυτή ακουστεί λίγο παραέξω, είτε θα περιθωριοποιηθεί αμέσως σαν εκκεντρικότητα και παραδοξότητα, είτε θα απαξιωθεί με γροτέσκο τρόπο: με αναφορά, συνοδευόμενη από συνομοτικό ύφος, στην αποσιωπούμενη εβραϊκή καταγωγή του δημιούργου, με υπονοούμενα για ομοφυλοφιλική δραστηριότητα και προώθηση από αντίστοιχα κυκλώματα, με επισήμανση απίθανων κουσουριών στο έργο, με μομφές για αντιγραφή/ξεπατίκωμα.
Όλα θα ξεχαστούν λοιπόν.

Χρόνια μετά, όλοι αυτοί που έφαγαν τον σανό του „προγράμματος της Θεσ/νικης“ και χόρευαν τσάμικα στο Σύνταγμα ψήνοντας αρνιά, θα ισχυρίζονται ότι στο δημοψήφισμα ψήφισαν „ναι“, ή ότι δεν θυμούνται τώρα τι ψήφισαν, ή ότι ναι μεν ψήφισαν „όχι“, αλλά τους κορόιδεψε η flat earth society (χωρίς βέβαια να συνειδητοποιούν τι σημαίνει αυτό για το πολιτικό τους κριτήριο και την δημόσια στάση τους).
Οι στοχαστικοί ιστολόγοι και σχολιαστές που διέπρεψαν στον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και είδαν τον τοίχο που βλέπαμε όλοι οι υπόλοιποι μόνο όταν έπεσαν πάνω του παίρνοντας και εμάς μαζί τους, θα αναφέρονται στην „μαύρη“ και „σκοτεινή“ περίοδο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ με τις χειρότερες εκφράσεις και θα προχωρούν σε βαθειές, περίτεχνες ανάλυσεις της κατάστασης στην Μ.Ανατολή, της θέσης των μαύρων στην κοινωνία των ΗΠΑ, της φύσης του καπιταλισμού και της ανόδου της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη.
Ο γερασμένος Τσίπρας θα αρνείται ότι προκάλεσε πόλωση, επισημαίνοντας τον ενωτικό του λόγο τότε και λέγοντας ότι δεν θυμάται να προέτρεψε ποτέ τον κόσμο να ψηφίσει „όχι“.
Ο φερελπις πολιτικός που θα υποδύεται τον ρόλο του Τσίπρα στο μέλλον – και ενώ θα έχει την αισθητική, την ρητορική, την πολιτική σκέψη (σχήμα λόγου…), τα σύμβολα και την φωνή του Τσίπρα 2015 – θα αρνείται κάθε πολιτική συγγένεια μαζί του επικαλούμενος ρήξη με το παρελθόν και κατηγορώντας όσους του επισημαίνουν τις ομοιότητες για συκοφαντία και σύμπλευση με τις δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν την χώρα στην οπισθοδρόμηση• θα συνεχίζει τονίζοντας την ανάγκη ριζικών τομών, ζητώντας άμεσα τέλος στην υποτέλεια.
Τίποτα από όσα είδαμε να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας δεν θα έχει συμβέι.

Σε εμάς θα έχει μείνει η άχρηστη και άχαρη συνειδητοποιήση της κωμικής και τραγικής μοίρας της χώρας μας: αυτής του ανθρώπου που κάθε μέρα τρακάρει στην ίδια γωνία, με το ίδιο αυτοκίνητο, με τον ίδιο τρόπο, για τον ίδιο λόγο το ίδιο απένταντι αυτοκίνητο. Κατεβαίνει και διαολοστέλνει το σύμπαν, τον άλλο οδηγό, τον εαυτού του κτλ για να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο και να υποστεί το ίδιο ακριβώς ατύχημα την επόμενη μέρα.

19 thoughts on “Ευτυχισμένο το 1984!”

  1. Κάτι σε φαρσοκωμωδία, αποτυχημένο crossover μεταξύ 1984 και “Η Μέρα της Μαρμότας” (Groundhog Day)…

    Reply
  2. Τετοια διαστρεβλωση της πραγματικοτητας, μονο σε καμμενους απο την σαρανταχρονη προπαγανδα Ελληνες φεντεραλιστες θα μπορουσε να απευθυνεται.
    Αυτο που θα επρεπε καποιος να προσεξει πρωτα απο ολα, ειναι οτι επι σαραντα χρονια μας κοροιδευουν οτι εχουμε δημοκρατια και το συνταγμα προβλεπει και δημοψηφισματα που οι αναξιοι πολιτικοι μας ποτε δεν εκαναν.
    Αν και τα τελευταια ειναι αμφοτερα αληθη, το συνταρακτικο ειναι οτι το “δημοκρατικο” μας συνταγμα πουθενα δεν υποχρεωνει κανενα να κανει οτι του πει ο λαος στο δημοψηφισμα.
    Δεν τον υποχρεωνει ουτε εκλογες να κανει αν θελει αλλη πορεια.
    Μπορει απλως να κανει οτι και ο Τσιπρας γραφωντας εκει που δεν πιανει μελανι τον λαο και να νομοθετησει αντιθετα απο την εκφρασμενη βουληση του λαου.
    Αν σκεφτει κανεις οτι το συνταγμα ψηφιστηκε κι αυτο σε δημοψηφισμα σαν κι αυτο που ο Τσιπρας κι ολοι οι υπολοιποι αγνοησαν ατιμωρητα, καταλαβαινει ο καθενας οτι δεν υπαρχει λογος να σεβαστουν ουτε το ιδιο.
    Δημοκρατια των οπισθιων.
    Παμε τωρα στην βαθυστοχαστη περι διχασμου αναλυση.
    Θα διχαστει ποιος με ποιον; Εγω ολους μαζι τους βλεπω να ψηφιζουν οτι ερχεται απο την ΕΕ. Γιατι θα μπορουσαν να διχαστουν;
    Τι διαφορα ειχε ο Τσιπρας ο μνημονιοσχιστης με τον Σαμαρα τον μνημονιοαναθεωρητη; Και οι δυο πηραν τις εκλογες ταζοντας σκισιμο των μνημονιων. Και οι δυο δεν τα εσκισαν.
    Για τι πραγμα να διχαστουν;
    Ο διχασμος βρισκεται αλλου και ειναι φανεροτατος, με δικαστικες διωξεις, δολοφονιες, κοψιμο χρηματοδοτησης του κομματος, αντιρατσιστικα νομοσχεδια, απαγορευση ακομη και διανομης τροφιμων η προσφορας αιματος και καθημερινη συκοφαντια απο τα καναλια των “φεντεραλιστων” της παγκοσμιοποιησης.
    Ο διχασμος ειναι ολοφανερος και θα γινει αισθητος και για οποιον δεν τον βλεπει, οταν τα δυο στρατοπεδα θα γινουν περιπου ισοδυναμα.
    Οσο η βουλη, οι θεσμοι, ο τυπος, η δικαιοσυνη και ο στρατος βρισκονται υπο τον ελεγχο των μνημονιακων, μπορειτε να αγνοειτε την αλλη πλευρα.
    Να εισαστε ομως σιγουροι οτι δεν θα μπορειτε να την αγνοειτε για παντα.
    Η σημερινη διαγωγη αυτων που βολευονται στο να αγνοουν τις παρανομιες οταν στρεφωνται κατα πολιτικων αντιπαλων, προδιαγραφει και την εξελιξη.
    Μετα θα το παιζουν διαλλακτικοι και οτι αυτοι σε τιποτε δεν εφταιξαν για τον διχασμο αλλα θα ειναι ψεμμα.
    Αυτοι που φερονται ετσι σημερα, δημιουργουν το αυριο.
    Και επειδη εμας τους φασιστες μας παρεξηγουν ευκολα, διευκρινιζω οτι δεν το λεω σαν απειλη, αλλα σαν γεγονος. Οταν φτιαχνεις τετοια κοινωνια, ειναι θεμα τυχης σε πια πλευρα θα εισαι.
    Τελος, κανενας δεν μετανοιωσε που ψηφισε οχι στο δημοψηφισμα.
    Εκεινο που εγινε ειναι οτι ελεγχωντας τα παντα το καθεστως καταφερνει προς το παρον να εχει σπειρει την απεχθεια και το μισος εναντιον αυτων που λενε οτι και ο λαος.
    Ο λαος ξερει τι θελει και εκτος απο το οχι στο δημοψηφισμα εχει ριξει και τεσσερις κυβερνησεις για να το πετυχει.
    Αν το καθεστως δεν ελεγχε ΤΑ ΠΑΝΤΑ σ αυτον τον ερμο τοπο, η λυση θα ειχε ηδη δοθει μεσα απο τις “δημοκρατικες εκλογες”.
    Αλλα δημοκρατικες εστω και εντος παρενθεσεως ειναι οι εκλογες μονο οταν βγαζουν κυβερνησεις που δεν ενοχλουν το καθεστως. Αλλιως αναλαμβανουν δικαστες, αστυνομιες, τρομοκρατες, “αντιφασιστες” και με την καλυψη ΟΛΩΝ των θεσμων και με την πληρη συμμετοχη του Τυπου, φροντιζουν να “συνετισουν” τους πολιτες που ρεπουν προς τον φασισμο.
    Ο λαος θελει κατι και παραλληλα τον εχουν πεισει να μισει τους μονους που θελουν να το κανουν.
    Δεν ειναι παραξενο λοιπον που ψηφισε τον Τσιπρα για να σκισει τα μνημονια και μετα τον ξαναψηφισε επειδη τα υπεγραψε.
    Τι αλλο να ψηφισει; Και ο Τσιπρας στα τεσσερα ειναι, αλλα επεισε τον λαο πως το κανει με το ζορι, ενω οι υπολοιποι διαγωνιζοντουσαν στο ποιος θια κανει και τα καλυτερα κουνηματα.
    Μια σπιθα ομως χρειαζεται και θα δειτε πως θα φουντωσειτο πραγματικο ΟΧΙ.
    Οχι οι σαχλαμαρες του Τσιπρα που εταζε φραγκοδιφραγκα και επαναφορα δωρων, αλλα το πραγματικο ΟΧΙ των Ελληνων που θελουν να ειναι αφεντικα στον τοπο τους.

    Reply
  3. Και ο Τσιπρας στα τεσσερα ειναι, αλλα επεισε τον λαο πως το κανει με το ζορι

    Μα αυτός ήταν ο σκοπός του από την αρχή. Ήξερε πως με τις τόσες ανοησίες που είχε πει ο μόνος τρόπος για να μείνει στην εξουσία είναι να πείσει τον μέσο θυμικά υποκινούμενο- ανεπαρκή λογικά Έλληνα πως τα κάνει όλα με το ζόρι (ενώ οι άλλοι που έχασαν ολόκληρη τη πελατεία τους και σημαντικό μέρος του δυναμικού τους τα έκαναν δήθεν με ευχαρίστηση). Εξού και οι δήθεν διαπραγματεύσεις για τις οποίες οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος γνώριζε το αποτέλεσμα – και σε επίπεδο διαπραγματευτικό αλλά και σε κόστους. Εξού και τα άνευ ουσίας ανόητα δημοψηφίσματα. Εξού και η χρησιμοποίηση των χρήσιμων για αυτόν ηλιθίων Ζωής και Γιάνη που κύρηταν το μήνυμα της επανάστασης μέχρι να πεταχθούν ως στημένες λεμονόκουπες όταν ο σκόπος είχε επιτευχθεί και οι καταστάσεις επέβαλαν την στροφή σε ρεαλισμό. Ο Τσίπρας λοιπόν γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη ψυχοσύνθεση σας πέτυχε πλήρως το σκοπό του. Μοναδικό κέρδος για τη κοινωνία είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία έχει πλέον πειστεί πως εναλλακτικός τρόπος δεν υπήρχε και ξέχασε τα πέρι Γερμανοτσολιάδων και επαναστάσεων (η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έκλαιγε και οδύρονταν στο διαδίκτυο για τις αυτοκτονίες τώρα ασχολείται με τη ποίηση, τη γυναικεία λογοτεχνία, τις λέξεις ή διευθύνει γραμματείες και υπουργεία). Εξαιρέσεις, όπως εσύ και άλλοι του ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος που περιμένουν το μεγάλο ΟΧΙ βέβαια υπάρχουν. Είστε όμως και θα παραμείνετε για πάντα μειοψηφία.

    Reply
    • “Εξαιρέσεις, όπως εσύ και άλλοι του ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος που περιμένουν το μεγάλο ΟΧΙ βέβαια υπάρχουν. Είστε όμως και θα παραμείνετε για πάντα μειοψηφία.”

      Αλλα και εσεις δεν πηγατε πολύ καλα. Όλα μαζι τα αποκαλουμενα «ευρωφιλελευθερα» γκρουπουσκουλα (Δραση, ΦΙΣΥ, κλπ) πηραν 1 % στις εκλογες. Ο δε μεγαλυτερος πολιτικος πολος της Παραταξης, το Ποταμι, υπεστη καθιζηση στο 4,5 % διοτι μεγα μερος των οπαδων του λακισαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινο μυστικο αλλωστε ότι οι περισσοτεροι Ποταμισιοι προερχονται από την…..ευρωκομμουνιστικη Αναναεωτικη Αριστερα. Ο δε Βασιλης Λεβεντης παρολιγο να ξεπερασει σε ψηφους το Ποταμι.

      Η εκλογικη πανωλεθρια του «Χωρου» προκληθηκε ασφαλως από την πολυδιασπαση του. Και ολοι ξερουμε τους υπαιτιους : Ο Σταυρακας ο Θεοδωρακης, και δευτερευοντως ο Τζημερος. Διοτι όταν ο Νεστωρ της Παραταξης Γκρεγκορυ Βαλλιανατος ανελαβε πρωτοβουλιες ώστε αυτή να κατεβει με ως ενιαιο σχημα στις εκλογες, αυτοι τον τορπιλισαν και τον υπονομευσαν με κάθε τροπο. Και ολοι ξερουμε το λογο……………

      Reply
      • Από που ακριβώς προκύπτει πως ανήκω στα “αποκαλουμενα «ευρωφιλελευθερα» γκρουπουσκουλα”;

        Reply
        • Στο Ποταμι τοτε; Ακομα χειροτερα.

          Αλλωστε και αυτο γκρουπουσκουλο θα ειναι οσονουπω. Στις τελευταιες δημοσκοπησεις επεσε κατω απο το 3 % , τους περασε μεχρι και ο Βασιλης Λεβεντης!

          Reply
  4. Epan νομίζω υπερεκτιμάς τον Τσίπρα, αν του αποδίδεις όλα αυτά…
    Ο άνθρωπος ήθελε απλα να κάνει μια χαλαρή δουλειά (αντί να μπλέξει με μηχανηλίκια κτλ): πρόεδρας κόμματος του 3,5% με μόνη αρμοδιότητα να πετάει τις ίδιες 5 μαλακίες κάθε 4 χρόνια για τα επόμενα 40 χρόνια. Γαμώ, μακάρι να μπορούσα κ εγώ να κάνω κάτι τέτοιο, αντί να βαράω 24ώρες εφημερίες χριστουγεννιάτικα στην β.ευρώπη…
    Τα έφερε έτσι η ζώη όμως και έμπλεξε όπως έμπλεξε (χώρις να το καταλάβει πιθανότατα και ο ίδιος) σαν κάτι b-movies που πάνε 5 χαζοχαρούμενοι teens για πικ νικ κυριακή πρώι και καταλήγουν το βράδυ να έχουν κάνει 1 όργιο, να έχει πεθάνει ο 1 κατά λάθος και στο τέλος να τους επιτεθούν και 100 ζόμπι με πριόνια και στα καπάκια να ανατινάζεται η γη…
    Το ότι σε κάποια φάση μπορεί να την άκουσε σωτήρας της ευρώπης, φορέας αλλαγής, μόνη ελπίδα κτλ εκ μέρους μου απολύτως κατανοητό και ανθρώπινο – άλλοι την έχουν ακούσει το ίδιο και περισσότερο με 1000 φορές πιο ασήμαντη αφορμή…

    Reply
    • Snap, η αρχική του πρόθεση μπορεί να ήταν όντως η χαλαρή δουλειά και όντως βρέθηκε προ εκπλήξεως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα του 2012. Ωστόσο μετά το 2012 η προσπάθεια του ανέλιξης στην εξουσία ήταν όσο συνειδητή όσο και τα ψέματα που διέδιδε. Και σε αυτή του τη προσπάθεια σαφώς και εκτίμησε (ορθώς αν λάβουμε υπόψιν τα αποτελέσματα) πως η ασάφεια που εξυπηρετούνταν από τη πολυγλωσσία που εκφράζονταν μέσα και από τις σχιζοφρενικά αλλόκοτες (πλην χαρακτηριστικές του αντιμνημονιακού λόγου και εξαιρετικά δημοφιλείς) φωνές Γιάνηδων και Ζωών θα μεγιστοποιούσε τις πιθανότητες του. Το supermarket μας πουλούσε πλάνα για κάθε πιθανό ψηφοφόρο. Και αφού τελικά εκλέγχθηκε εκτίμησε πως το θεατρικό των Γιανοζωήδων που περιλάμβανε από επιτροπες που αποφάσιζαν πως μας χρωστάνε εκατοντάδες δις μέχρι τσαμπουκαλήδες λέτσους υπουργούς αφενώς θα βελτιώνε και τις πιθανότητες αναίμακτης αναδίπλωσης του (στο πιθανότερο σενάριο) αφετέρου ίσως να τρόμαζε λίγο την άλλη πλευρά. Να παίξει το ρόλο τους καλού παιδιού από την πρώτη στιγμή γνώριζε πως ΔΕΝ θα μπορούσε να το κάνει. Θα τον κατηγορούσαν όλοι ανεξαιρέτως για γαποσαμαροβενιζελικό γερμανοτσολιαδισμό. Ίσως ορισμένες στιγμές όντως να την άκουσε και να πίστεψε πως μπορεί να γίνει ο σωτήρας της Ευρώπης. Δεν νομίζω πως αυτό διήρκησε πέρα από ορισμένες στιγμές αφού τίποτα υποστηρικτικό στην ιδέα δεν παρουσίαζε η στυγνή πραγματικότητα. Έχω την εντύπωση πως εκτιμούσε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν το ΟΧΙ με το οποίο θα μπορούσε τελικά να νίψει τας χείρας του. Παραδόξως αν και δεν του βγήκε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξεφορτωθεί τους χρήσιμους ηλιθίους διατηρήθηκε στην εξουσία. Όχι δίχως σημαντικές απώλειες και σίγουρα όχι για πολύ ακόμα.

      Reply
  5. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο Τσιπρας δεν θα εκανε τιποτε, απο την στιγμη που απεκλεισε την εξοδο απο το Ευρω και την ΕΕ απο την πρωτη στιγμη.
    Οποιος ειχε λιγο μυαλο καταλαβε τι ηταν ολες αυτες οι επισκεψεις σε ολα τα αφεντικα της παγκοσμιοποιησης αο το 2012 και μετα.
    Οταν θελεις ΕΕ υπακους τις εντολες της και οταν θελεις Ευρω κανεις οτι σου πει ο Ντραγκι.
    Οποιος περιμενε κατι αλλο ειναι χαζος και οποιος πιστευει οτι ο Τσιπρας ξεκινησε να κανει κατι αλλο ειναι χειροτερος.
    Εμεις οι του ναζιστικου μορφωματος φιλε Epanechnikov δεν ειχαμε απολυτως καμια ψευδαισθηση για το τι θα εκανε ο Τσιπρας και οποιος αλλος αριστερος επιδοτουμενος του Σορος.
    Ακομη κι αν δεν βλεπαμε την αγαστη συνεργασια των αριστερων με τους φιλελευθερους στην επιβολη της παγκοσμιοποιησης, μας τα εχει πει ο Χιτλερ απο το 1930

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ .
    ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ,ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΤΟ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
    Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ !
    Ο Αγων μου.

    Τα χει πει και ο Μπακουνιν απο το 1870

    ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ.

    Φιλελευθεροι, σοσιαλιστες και Τυπος, απο τοτε και μεχρι τωρα εχουν το ιδιο αφεντικο. Τους τραπεζιτες.
    Αυτοι χρηματοδοτουν την εκλογη των κομματων, αυτοι ελεγχουν τις επιχειρησεις του τυπου, αυτοι χρηματοδοτουν ειτε απ ευθειας ειτε μεσω των κομματων που ανεβαζουν στην κυβερνηση και τις αριστερες ΜΚΟ.

    Ακομη και αν δεν μπορει καποιος να δει την εθνικοτητα πισω απο τους τραπεζιτες που προωθουν την παγκοσμιοποιηση, η πληρης συμφωνια των αριστερων με τους δεξιους ειναι πασιφανης.
    Ο ενας κοβει κι αλλος ραβει.
    Μαζι φωναζουνε για την μετατροπη της χωρας σε επαρχια της ΕΕ που διοικειται απο αγνωστου προελευσεως αχυρανθρωπους των τραπεζιτων.
    Μαζι φωναζουνε για την παραχωρηση της χωρας σε αλλοδαπους και μαλιστα μουσουλμανους.
    Μαζι ψηφιζουν αντιρατσιστικα.
    Μαζι φροντιζουν να μην μενουν οι κουνιστοι με την ρετσινια της αστεφανωτης.
    Μαζι κτιζουν τζαμια.
    Την ιδια πολιτικη της υποχωρησης παντου ακολουθουν στα εθνικα θεματα.
    Ποτε δεν διεφεραν πουθενα οι δεξιοι με τους αριστερους.
    Ουτε υπηρχε περιπτωση να αλλαξει κατι επειδη επαθε καθιζηση το ΠΑΣΟΚ και αναγκαστηκαν να του αλλαξουν ονομα.

    Reply
    • Αντε παλι με τους Εβραιους και τον Χιτλερ. Εισαι ανεπιδεκτος μαθησεως ρε Γιωργη και με εχεις φερει σε μαυρη απελπισια.

      Ειχε ποτε σχεση ο ελληνικος Εθνικισμος με αντισημιτισμο και γερμανικο εθνικοσοσιαλισμο; ΠΟΤΕ!

      Ακομα και στη Χρυση Αυγη το πηρανε χαμπαρι και κρυψανε στη ντουλαπα τους σκελετους του ακρως επιληψιμου ιδεολογικου τους παρελθοντος, διοτι διαφορετικα ουδεις θα τους επαιρνε στα σοβαρα. Βεβαια τους ξεφευγουν που και που μερικες ανοητες αντισημιτικες κορωνες, διοτι εξις δευτερα φυσις, αλλα που θα παει, θα συνελθουν.

      ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΩΡΓΗ!!!!!

      αλλιως κανεις δεν θα τους παρει στα σοβαρα. Αρκετα πια με τα καραγκιοζιλικια που εκθετουν τον ελληνικο Εθνικισμο.

      Reply
      • Αν δεν το προσεξες, εγω δεν ειπα τιποτε για Εβραιους.
        Ο αναρχοσοσιαλιστης Μπακουνιν τα λεει και ο εθνικοσοσιαλιστης Χιτλερ τα επαναλαμβανει.
        Εσυ αν θελεις πιστευε τον Καμπουρακη και τον Εισαγγελατο που τους πληρωνει βασιλικα ο Μπομπολας που χρωσταει δυο δις στις τραπεζες η ο Κοντομηνας που ειναι υποδικος για τα θαλασσοδανεια απο το Ταμιευτηριο.

        Reply
  6. ΚΑι για να δειτε ποσο φανερο ηταν το τι θα γινει σ οποιον δεν κουβαλαει το μυαλο του για βαρος, ακουστε τι εγραφα τον Ιανουαριο του 2015, πριν τις εκλογες που εφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνηση.

    Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που να πιστεύουν ακόμη ότι ο Τσίπρας θα σκίσει τα μνημόνια και θα έρθει σε σύγκρουση με τους “τοκογλύφους” που τελευταία έγιναν “δανειστές” και δειλά δειλά γίνονται και “εταίροι”. Άλλωστε η αγωνία του “ακροαριστερού” υποστηρικτή τρομοκρατών και μπαχαλάκηδων, ΣΥΡΙΖΑ, μην χάσει την ΕΕ και την υψηλή καθοδήγηση του νεοφιλελεύθερου Γιουγκερ και την νομισματική κηδεμονία της ιδιωτικής ΕΚΤ, λέει πολλά για το σικέ παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του Ελληνικού λάου από τους σοσιαλοφιλελέδες, κουμουνιστοτραπεζίτες.

    http://www.politicaldoubts.com/reflections/item/546-to-oneiro-tis-pagkosmiopoiisis

    Στον παραπανω συνδεσμο θα το βρητε ολοκληρο, αν αμφιβαλει κανεις.
    Αλλα και ακομη πρωτυτερα, τον Οκρωβρη του 2014 εγραφα.

    Το γύρισμα στο μαντρί των προβάτων ολοκληρώνεται. Η υποδούλωση των Ελλήνων είναι γεγονός με μόνη απώλεια την μετονομασία του ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ.
    Όλο το σύστημα αλώβητο, οι κλέφτες έξω, οι προδότες κύριοι, οι νταβατζήδες κυρίαρχοι του παιχνιδιού και στην κορφή όλων το διεθνές τραπεζικό σύστημα.
    Με όλους τους λόγους της καταστροφής μας απείραχτους κάποιοι περιμένουν διαφορετικά αποτελέσματα. Η ανοησία πληρώνεται και όσο την πληρώνουμε σε χρήμα θα είμαστε τυχεροί.
    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τα βρίσκει μια χαρά με το “συνταγματικό τόξο” θα απογοητεύσει ακόμη μια φορά τους αφελείς που θα εμπιστευτούν λόγια και δεν βλέπουν πράξεις.

    http://www.politicaldoubts.com/politics/item/470-ethnikismos-kai-monodromoi

    Αυτα ηταν πληρως αναμενομενα για οποιον ξερει που βρισκεται και δεν χρειαζεται τριποδο και φυλλα δαφνης για να προβλεπεις το μελλον.
    Εγω επειδη ξερα πολυ καλα που βρισκομαι ξερω και που πηγαινω.
    Κατι τυποι σαν τον αρθρογραφο, δεν ξερουν ουτε που βρισκοντουσαν τοτε ουτε που εφτασαν τωρα και πολυ περισσοτερο που θα πανε μετα.
    Θα κανω παλι την Πυθια και θα τους πω εγω που θα πανε αν δεν καταφερει κανενας να τους εμποδισει.
    Πανε τρεχοντας να γινουν δουλοι, και δεν εχουν καν ιδεα ποιος θα ειναι ο αφεντης τους.

    Reply

Leave a Comment