Την Κυριακή Κυριάκο!

Στην Ελλάδα έχουμε μια τάση στην σεμνοτυφία, να κρυβόμαστε πίσω απ’το δάχτυλο μας.
π.χ. ολοκληρα συγκροτηματα ΜΜΕ στηριζουν ξεκαθαρα ενα κομμα με 50 υπουλους τροπους, αλλα πριν τις εκλογες δεν τολμανε να γραψουν ενα ξεκαθαρο κειμενο που να λενε ποιο στηριζουν και γιατι!*

Προτιμω το στυλ του Εκονομιστ, που σε μεγαλες εκλογικες αναμετρησεις γραφουν ενα σοβαρο αλλα ξεκαθαρο εντιτοριαλ για το ποια επιλογη θεωρουν καλυτερη (και συχνα δεν ειναι η προφανης για το περιοδικο επιλογη, πχ στις ΗΠΑ στηριξε Ομπαμα).

Λοιπον, οι εκλογες εντος ΝΔ ειναι μια μεγαλη αναμετρηση και θα πρεπει να μας νοιαζουν ολους, γιατι μπορει να βγαλουν τον επομενο πρωθυπουργο, ή εστω τον ηγετη της αντιπολιτευσης σε μια εποχη που ο δημοκρατικος ελεγχος της κυβερνησης ειναι απαραιτητος.

Μην τα πολυλογουμε, βρισκω οτι η μακραν καλυτερη επιλογη ειναι ο Κυριακος Μητσοτακης.

Και ενω θα μπορουσα να το κλεισω εδω, λεγοντας απλα οτι ολες οι εναλλακτικες ειναι απαραδεκτες, θα προσπαθησω να χτισω το θετικο επιχειρημα υπερ του ΚΜ, εξηγωντας γιατι ειμαι #metonKyriako:

Kyriakos

1) Ειναι ευφυης και εχει ενεργεια
Υπαρχει κανεις που διαφωνει?
OK, η ενεργεια του φαινεται τοσο απο το εργο ως υπουργος, αλλα και ως απλος βουλευτης. Ο ΚΜ (ή η ομαδα του, που δεν ειναι κανενα προβλημα, γιατι ο ηγετης πρεπει να ξερει να διαλεγει συνεργατες!) ασχολειται προσεκτικα με τα μεγαλα νομοσχεδια, ψαχνει αδυναμιες, τις προβαλλει οπως μπορει.

Η ευφυια του φαινεται απο τις ζωντανες συζητησεις αλλα και τεκμαιρεται απο το βιογραφικο του, τις σπουδες του σε δυο απ’τα κορυφαια πανεπιστημια του πλανητη (Χαρβαρδ και Στανφορδ). Ναι μεν οι γονοι επιφανων οικογενειων εχουν καλυτερες πιθανοτητες εισαγωγης σε αυτα τα πανεπιστημια, αλλα αν εισαι εντελως στουρνος δεν προκειται να σε δεχτουν. Επισης, ισως σημαντικοτερο, δεν προκειται να αποφοιτησεις, ποσο μαλλον summa cum laude (αν και δεν ξεκαθαριζει σε ποιο depatment ηταν, για τον τιτλο αυτο πρεπει να εισαι στο κορυφαιο 5% του ετους στο τμημα σου), χωρις καποια ευφυια και κοπο.

2) Ειναι νεος στις ιδεες (γιατι στην φατσα δεν με νοιαζει καθολου αν ειναι, βλ. και τον υπεργηρο πρωθυπουργο μας με το, ας πουμε, νεανικο προσωπο)
Οσο και αν η αριστερα ή η ακραια δεξια θελουν να μας παρουσιασουν τις ιδεες τους ως επαναστατικες και νεες, τιποτα καινουριο δεν υπαρχει στο να προστατευεις το δημοσιο, να νταντευεις συνδικατα και ειδικα συμφεροντα, ή να παιζεις το παιχνιδι της πατριδολαγνειας.

Ο ΚΜ εμπνεεται απο θεωριες και φερνει ιδεες που, για Ελλαδα τουλαχιστον, ειναι καινουριες.

3) Εχει καλη προσωπικη εμπειρια
Βριστε οσο θελετε, αλλα εγω δεν θελω αλλο πρωθυπουργο που δεν εχει υπαρξει μια φορα στην ζωη του μεταναστης, που δεν εχει ζησει μακρια απο φιλους και κεφτεδακια μαμας, που δεν ξερει πως λειτουργει μια σοβαρη δυτικη χωρα, που δεν εχει δει ενα δρομο χωρις λακουβες και ενα πεζοδρομιο που περπαταει τυφλος χωρις να σκοτωθει.

4) Εχει καλη επαγγελματικη εμπειρια
Εχει δουλεψει στην McKinsey (Λονδινου μαλιστα), που ειναι η Ρολς Ροϋς των συμβουλευτικων εταιρειων (ή ισως η Ρολς ειναι η ΜακΚινζυ των αυτοκινητων). Σε αυτη την εταιρεια μπορει να συναντησεις καθικια, μπορει να συναντησεις γλιτσες, αλλα εντελως ηλιθιους ή ανοργανωτους οχι.

5) Εχει εμπειρια στην δημοσια διοικηση και στηριζει λογικα μετρα
Ειναι χρονια βουλευτης και εχει υπαρξει υπουργος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015.

Κατηργησε και συγχωνευσε φορεις στο δημοσιο, προσπαθησε να φερει την αξιολογηση, ηταν υπερ απολυσεων επιορκων δημοσιων υπαλληλων (αυτους που ξαναεφερε δηλαδη ο ΣΥΡΙΖΑ).

Ειναι υπερ της στροφης στο ασφαλιστικο προς κεφαλαιοποιητικο συστημα (δηλαδη βασικα ο,τι πληρωνεις παιρνεις).

Καταλαβαινει ποσο τεραστιο ζητημα ειναι η ρευστοτητα για τις επιχειρησεις.

6) Φαινεται να εχει καλες προθεσεις
Αυτο φυσικα δεν ειναι ευκολα μετρησιμο, αλλα θα’λεγα οτι δεν ειναι βαθυς λέρας. He’s not in it for the money or the fame, μια και αρκετα λεφτα εχει, αφησε πολυ επικερδη δουλεια για να βγαζει τα εξι χιλιαρικα του βουλευτη (ισως σας φαινονται πολλα, αλλα ενας παρτνερ σε συμβουλευτικη βγαζει πολυυυυ παραπανω), οσο για το ονομα του ειναι περισσοτερο διασημο απ’οτι θα ηθελε ο ιδιος.

7) Αυτον ψηφιζουν και οι αναγνωστες μας!
Θυμιζω οτι σε παλιοτερες δημοσκοπησεις της αΜ το αποτελεσμα δεν συμφωνει παντα με την δικη μας αποψη, πχ στο δημοψηφισμα βγηκε πλειοψηφια υπερ του ΟΧΙ, στις εκλογες Ιανουαριου ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε 29%, εναντι 16% Ποταμι και 11% ΝΔ κτλ

Στα αρνητικα:
1) Το ονομα του
Πιθανως τον καθιστα μη εκλεξιμο για αρκετο καιρο ακομα. Τωρα αν αυτο ειναι λογικη συμπεριφορα των εκλογεων ή οχι, το αφηνω στο πλαϊ.

2) Δεν μοιαζει να ειναι τρομερα χαρισματικος, εχει μια αυστηροτητα σαν τραγουδι Σκαλκωτα (δηλ. κοιτα εδω που μιλαει για τα συναισθηματα του) οποτε δεν ειναι σιγουρο οτι μπορει να κερδισει εθνικες εκλογες, ακομα κιαλλο ονομα αν ειχε.
Απ’την αλλη ο πατερας του δεν ηταν και κανας σπουδαιος ρητορας ουτε γενικα συμπαθεστερος απ’τον Κυριακο (το Imperial March θα του ταιριαζε μαλλον), αλλα κερδισε εναν Αντρεα, οποτε ποιος ξερει.


Το soundtrack του ΚΜ. Αυστηρο, αλλα εθιστικο ρε παιδι μου.

3) Μοιαζει να εχει εμπλακει οντως στην ιστορια με την Ζημενς. Παντως, ενω φυσικα απεχθανομαι την διαφθορα ακομα και για ενα ευρω, εχω την ισχυρη εντυπωση οτι αυτη η εταιρεια ειχε παρε δωσε με ΟΛΟ μα ΟΛΟ το πολιτικο φασμα.

Αυτα γενικα. Α, και ανεφερα ηδη οτι οι εναλλακτικες ειναι α-πα-ρα-δεκ-τες?
(προς τους Αδωνοφιλους: δεν ξεπλενεται η ακροδεξια βρωμια που εχει στο μυαλο του, οσα νοσοκομεια και να βαλει σε ταξη, οσους παλαβους και να βρισει)

————-

————–
*Άλλο παραδειγμα, που δεν θελει ο Θανασης να γραψω: το σκυλάδικο είναι τοσο ξεχωριστη και ποιοτικη μουσική που μπορεις να φτιάξεις ενα τραγουδι μέσα σε 5 λεπτά όταν κάνεις ντους, απευθυνεται στα χειροτερα μας ενστικτα, και το ακους μόνο όταν είσαι ένα με το πάτωμα, αλλά οι στίχοι είναι σχεδον παντα “σεμνοί και αξιοπρεπείς” (βλ. “οταν πας ξενα χερια ν’αγγιξεις”).

20 thoughts on “Την Κυριακή Κυριάκο!”

  1. Εχει εμπειρια στην δημοσια διοικηση και στηριζει λογικα μετρα

    Να προσθεσουμε κι αυτο στα εργα του ως υπουργος: Αποπειράθηκε να καταργήσει την διαύγεια, δις. (Λινκ απο την Αυγη, σημειωνεται οτι εν τελει την διαταξη περασε ο ΣΥΡΙΖΑ).

    Είναι η καλύτερη επιλογή από τους άλλους τρεις, αλλά μέχρι εκεί.

    Reply
  2. Αποπειράθηκε να καταργήσει την διαύγεια, δις.

    ναχαμε λιγο χρονο να το απαντουσε αυτο, γιατι νομιζω δεν ειναι τοσο απλο. Κατι ειχε απαντησει τοτε, αλλα δεν το βρισκω.

    Reply
  3. 1) Πφφ, εξυπνάδα και ενέργεια έχει και ο Άδωνις. Κι άμα είσαι γόνος παίρνεις και summa cum laude κι απ’ όλα.

    2) Καινούριες; Το ότι δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ δεν τις κάνει καθόλου καινούριες.

    3) Αυτά τα κάνανε κι οι Σαμαράς, ΓΑΠ, κλπ. Δεν είναι επιχείρημα.

    4) Γόνος -> καλό πανεπιστήμιο -> γόνος -> καλές θέσεις.

    5) Λιγότερο από δύο χρόνια το λες “εμπειρία”; Οι άλλοι 3 έχουν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερη.

    6) Άρα κανείς μπαίνει στην πολιτική φτωχός, πλουτίζει και μετά μοιραία αποσύρεται;

    7) Και μπράβο τους.

    Το ότι τα αρνητικά, δε, δε σε κάνουν να ξερνάς -ειδικά το 3- με ξεπερνάει. Επίσης με κάνει να ξερνάω ο απίστευτα μεθοδευμένος τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα κοινωνικά δίκτυα. Μπράβο στην ομάδα του, δε λέω, το πάει πολύ καλά, αλλά δεν είναι σαμπουάν, είναι υποψήφιος μέλλων πρωθυπουργός.

    Στα θετικά του πρόσθεσε ότι ως το 15αύγουστο απαντούσε στις ερωτήσεις στο http://www.vouliwatch.gr/parliament_member/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82/ ενώ στα αρνητικά του ότι μετά το 15αύγουστο σταμάτησε.

    Θα ήμουν πολύ θλιμμένος να πρέπει να διαλέξω υποχρεωτικά έναν, ανάμεσα στους τέσσερίς τους.

    Reply
  4. θέλετε να μας αναλύσετε (όπως λέμε elaborate) ποιες ακροδεξιές πολιτικές βρωμιές έχει στο μυαλό του ο Γεωργιάδης;

    Ακόμα και στο θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ( όπου, αν δεν κάνω λάθος έχει μιλήσει για επιστροφή στην πολιτική Σαμαρά ), πιστεύετε οτι θα κάνει κάτι χωρίς να έχει συνεννοηθεί με την ΕΕ;

    Και εκτός του μεταναστευτικού; Τι άλλο ακροδεξιό πιστεύετε-φοβάστε οτι θα κάνει (που δεν θα έκανε ο Κυριάκος ; Πρακτικά παρακαλώ. Ευχαριστώ

    Reply
  5. Εάν προκύψει δεύτερη Κυριακή με Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα , θα έχω αποκρυσταλλώσει την άποψη ότι ο ελληνικός λαός συνολικά δεν έχει διδαχθεί απολύτως τίποτα από την πενταετή κρίση, επομένως έχει κερδίσει δημοκρατικότατα το δικαίωμα στην επερχόμενη απόλυτη καταστροφή . Και πάντως καλύτερος μεν ο Κυριάκος , αλλά δεύτερος καλύτερος και με διαφορά από τους υπόλοιπους αερολόγους παλαικομματικό και συριζόπληκτο κύριο Τίποτα ο εστω πρώην ακροδεξιός Άδωνις.

    Reply
  6. Η Ντορα παντως στηριζει…..Βαγγελα.

    http://mignatiou.com/2015/09/veli-tou-kiriakou-sti-ntora-i-opia-fenete-na-ipostirizi-ton-meimaraki/

    http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/i-ntora-den-psifizei-ton-kyriako

    Εμφυλιος πολεμος στο Μητσοτακέικο. Τι λεει αραγε ο γερο-Μητσοτακης για ολα αυτα;

    Ειναι η γνωστη η ιστορια του Κυριακου με τα τιμολογια 150.000 ευρω της Siemens το 2007. Ηταν λεει για ηλεκτρικο/τηλεπικοινωνιακο εξοπλισμπο του πολιτικου του γραφειου. Ας δειξουμε ακραια καλοπιστια αποδεχομενοι οτι δεν υπηρχε τιποτε μεμπτο στη συναλλλαγη.

    Υπαρχει και παλι ενα μικρο θεματακι: Ποσο κοστιζει τελος παντων ενα τηλεφωνικο κενρο, μια δομημενη καλωδιωση, 5-6 κομπιουτερ και ενας σερβερ; Για ποιο λογο ενας πολιτικος θα ξοδευε αυτο το θηριωδες ποσο για να στησει……εναν μικρο ΟΤΕ στο πολιτικο του γραφειο; Για κανεναν λογο, εκτος και εαν επρεπε να εξυπηρετησει χιλιαδες ρουσφετια, οποτε θα χρειαζοταν τεχνολογικη υποδομη αναλογης «δυναμικοτητας» για να διαχειριστει τα αμετρητα αιτηματα των πολυαριθμων πελατων-ψηφοφορων που θα επικοινωνουσαν καθημερινα «δια υποθεσιν τους». Οργανωμενος ο Κυριακος………..

    Reply
  7. Φιασκο οι εκλογες. Αδωνις, Κυριακος, Τζιτζικωστας, ζητουν παραιτηση της εφορευτικης επιτροπης, αλλα και του Βαγγελα. Θα γινει της Συριας στη ΝΔ. Ο Βαγγελας παντως ειναι σαν τον Ασαντ. Αμετακινητος!

    Ο επομενος Αρχηγος εχει μια λεπτη αποστολη: Πριν βρει λυση για το βουνο χρεους της χωρας, πρεπει να πει τι θα κανει με το βουνο χρεους της ΝΔ. Πόσο ειναι αυτο; 193.000.000 ευρω, λεει ο Κυριακος.

    Πώς θα το πληρωσει; Θα κοιτάξει λεει «να βρει χρήματα από ιδιώτες δωρητές, με διαφάνεια.»

    http://www.protothema.gr/politics/article/528402/ti-eipan-kuriakos-adonis-sto-idiotupo-debate/

    Προφανως ο Κυριακος κατι καπνιζει. Για ποιο λογο ενας πραγματικα εντιμος δωρητης να δωσει τα λεφτα του για τα χρεη της ΝΔούλας, και οχι πχ για μια παιδοογκολογικη κλινικη; Εκτος και αν με τον ορο «ιδιώτες δωρητές» εννοει πχ τον κ. Xριστοφορακο και τη Siemens!

    Reply
  8. Εξη φορες μεχρι τωρα η ΝΔ κερδισε εκλογες και εξη φορες υπηρξε τα ιδια χαλια.
    Ποση ευφυια χρειαζεται για να καταλαβει κανεις οτι δεν προκειται οποιος και να βγει προεδρος της και ισως αργοτερα πρωθυπουργος να κανει κατι διαφορετικο απο τις προηγουμενες εξη;
    Ολοι οι απατεωνες οι κλεφτες, τα λαμογια, οι νταβατζηδες και οι παρατρεχαμενοι τους ουτε ενοχληθηκαν ουτε απειλουνται οτι θα ενοχληθουν.
    Αυτοι που κινουσαν τα νηματα στην Ελλαδα ειτε λεγονται Ευρωπαιοι ειτε Αμερικανοι, ειτε λαμογια ειτε νταβατζηδες και ολοι μαζι τσιρακια των τραπεζιτων, εξακολουθουν και συμφωνα με ολες τις προεκλογικες εξαγγελιες των υποψηφιων, θα εξακολουθησουν και στο μελλον να κανουν κουμαντο.
    Με ολους τους λογους που φτασαμε σε αυτα τα χαλια να εξακολουθουν να υπαρχουν, δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι.

    Reply
  9. Για ποιο λογο ενας πραγματικα εντιμος δωρητης να δωσει τα λεφτα του για τα χρεη της ΝΔούλας, και οχι πχ για μια παιδοογκολογικη κλινικη;

    κομμα εξουσιας ειναι, πολλοι θελουν να δωσουν λεφτα να δουν την ΝΔ στην κυβερνηση, οπως πολλοι θελουν το ιδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι δειγμα του προβληματος μας οτι δεν εχουμε κουλτουρα διαφανειας και δωρεών και αυτα γινονται υπογειως.

    Συμεων
    δεν μπορω να πω “εστω” στο ακροδεξιος.
    Και για να απαντησω και στον Aron, δεν πολυφοβαμαι μεγαλες πραξεις, επειδη οντως ανηκουμε στην ΕΕ και δεν μπορει κανεις ευκολα να πατησει τα δικαιωματα ανθρωπων που ειναι μεσα στην ΕΕ.
    Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αδιαφορο ποιος ειναι αρχηγος της ΝΔ ή πρωθυπουργος της χωρας! Απο πραγματα οπως τι λογοι βγαινουν στις παρελασεις, μεχρι τις εμμεσες οδηγιες προς την αστυνομια, ο ακροδεξιος πρωθυπουργος μπορει να κανει τεραστιο κακο. Και ο ανθρωπος ειναι ακροδεξιος.

    Τακη
    που χαθηκες συ?

    εξυπνάδα και ενέργεια έχει και ο Άδωνις

    δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι ιδιαιτερα εξυπνος, και οχι απλα σχετικα γρηγορος με τα λογια (που ειναι αλλο πραγμα) και εμπειρος στο γυαλι. Σιγουρα σιγουροτατα ο ΚΜ εχει πολυ ισχυροτερα βιωματα στον πολιτισμενο κοσμο, ακαδημαϊκα αλλα και στην πιατσα (εχει δουλεψει στο Λονδινο)

    Κατα τα ταλλα, οχι, το γονος απο μονο του δεν μπορει να εξηγησει το σουμα, ουτε την McKinsey. Εν τελει, τοσοι αλλοι γονοι κατι τετοιο δεν το καταφεραν.

    6) Άρα κανείς μπαίνει στην πολιτική φτωχός, πλουτίζει και μετά μοιραία αποσύρεται;

    το αναποδο λεω, δεν σε πιανω.

    με κάνει να ξερνάω ο απίστευτα μεθοδευμένος τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα κοινωνικά δίκτυα

    ναι παραειναι επαγγελματικος, ειδικα επειδη εχεις την αισθηση οτι ειναι ζητημα χρηματων, οχι εθελοντων, ενθουσιασμου κτλ

    Reply
  10. Δεν ακολουθείς το παράδειγμα του economist βλέπω!
    Επειδή πάντως δεν έχω και τόσο καλές εντυπώσεις για τον Κυριάκο (στα του περιβάλλοντος με απογοήτευσε όσο δεν πάει άλλο – όχι ότι με έχει γοητεύσει κανάς άλλος), εγώ θα προτιμούσα το Μειμαράκη!
    (Προφανώς και οι άλλοι είναι εκτός – αλλά… δεν ξέρεις…)

    Reply
  11. Οπως ανεμενα, ο “γαλλομαθης” Βαγγελας βγηκε ευκολα πρωτος και παει για Αρχηγος! Εμ βεβαια, ποιος θα εβγαινε; Ο Κουλης, με τις ξενερωτες “αστικες ευγενειες”;

    Σοβαρα τωρα: Οπως εχει πει ο ξενος Τυπος, ο Βαγγελας, παρα τη “γαλλομαθεια” του, εχει φιλοτεχνησει επιδεξια την εικονα του αγαθου παππου, που προσελκυει και ενωνει τους παντες στη ΝΔ, εν αντιθεσει με τον “ψυχακια” Σαμαρα. Εδω τον υποστηριζει μεχρι και η Ντορα. Ακομα και στο Μητσοτακέικο εχει διεισδυση!

    Reply
  12. Λοιπον, εκει που δεν το περιμενατε, προχωρησε ο ΚΜ στον επομενο γυρο. Καντε το καθηκον σας αυριο, και επιτελους θα υπαρχει καποια ελπιδα στην πολιτικη σκηνη.

    Reply
  13. Ως γνωστον η ΝΔουλα χρωσταγε 160.000.000 ευρω αρχες του 2014, ενω ειχε και 14.000.000 ευρω ελλειμμα. Ιδου ο ισολογισμος του 2013.

    http://www.fortunegreece.com/article/nd-chrei-145-ekat-evro-pire-danio-146-ekat/

    Θα ηταν ενδιαφερον να ακουσουμε την αποψη του Κυριακου για εκεινες τις αποκαλυψεις Σκυλακακη.

    Ο Κυριακος δηλωσε πως “από εδώ και πέρα η κρατική επιχορήγηση-αν και μειωμένη-θα πηγαίνει στις υποχρεώσεις του κόμματος ενώ θα βρει ιδιωτική χρηματοδότηση από μέλη του κόμματος και γενικά από ιδιωτική πρωτοβουλία “με καθαρές και νόμιμες διαδικασίες”.

    http://www.newsone.gr/paraxena/701669-ayto-einai-to-schedio-toy-kyriakoy-metsotake-gia-ta-oikonomika-tes-nd

    Η κρατικη ηχρηματοδοτηση ειναι περιπου 10.000.000. Μονο για την εξυπηρετηση των χρεων της η ΝΔούλα χρειαστηκε 17.000.000 ευρω το 2013.

    Ποιοι θα δωσουν την “ιδιωτικη χρηματοδοτηση” που λεει ο κ. Προεδρος; Τα μελη του κομματος δεν εχουν σαλιο.

    Οταν λεει οτι θα βρει απο την “ιδιωτικη πρωτοβουλια”, φανταζομαι εννοει ευυποληπτες επιχειρησεις. Καμμια SIEMENS ας πουμε………………..

    Reply
  14. Ωραιος ο Κουλης.

    Με αφορμη δηθεν το “φιασκο στο συνεδριο της ΟΝΝΕΔ”, διελυσε την οργανωση και διεγραψε την εκλεγμενη καραμανλικη ηγεσια της. Ο διαγραφεις Προεδρος της ΟΝΝΕΔ δηλωσε οτι δεν γνωριζει γιατι ακριβως διεγραφη, καθοτι δεν εκληθη στο Πειθαρχικο ωστε να του απαγγελθουν “κατηγοριες” και να υπερασπισει τον εαυτο του.

    Αυτο θα πει εσωκομματικη δημοκρατια!

    Ο πατερας του δεν ηταν ετσι. Ανεχθηκε στωικα την εσωκομματικη αντιπολιτευση των καραμανλικων με επικεφαλης τον Εβερτ, ανεχθηκε ακομα και τον Σαμαρα, και ολο αυτο ενω ηταν Κυβερνηση με 2 εδρες πλειοψηφια……..

    Α, ρε Κουλη εκσυγχρονιστη………

    Reply
    • δεν ειναι θεμα εσωκομματικης αντιπολιτευσης

      ο Παπαμιμικος εμπλεκεται σε δυο αποτυχημενες εκλογικες διαδικασιες. Ποσο δυσκολο ειναι να τις οργανωσεις, ειλικρινα?

      Και γενικα η διαλυση αυτων των οργανωσεων δεν χρειαζεται ιδιαιτερη αιτολογηση, ξερουμε ακριβως τι ειναι και πως δουλευουν.

      Reply
      • Τον Παπαμιμικο βεβαιως να τον φαει. Για να φαει τον εκλεγμενο Προεδρο της ΟΝΝΕΔ ομως, απαιτειται μια ορισμενη κομματικη διαδικασια. Αν ο Σουλτανος Κουλης Ι αποφασιζει με ενα απλο φιρμανι να αποκεφαλισει τον Βεζυρη της ΟΝΝΕΔ και να πεταξει το πτωμα στο Βοσπορο, τοτε μαλλον κατι γινεται λαθος.

        Επισης για να διαγραφει οποιοσδηποτε πρεπει να κληθει στο Πειθαρχικο, να του απαγγελθουν “κατηγοριες”, να ακουστει η “απολογια” , και μετα να ληφθει αποφαση απο το Πειθαρχικο. Ετσι λεει το Καταστατικο, ετσι γινεται στα λεγομενα “φιλελευθερα ευρωπαϊκα κομματα”.

        Αλλα ο Κουλης ειναι εκπληκτικη περιπτωση: Λογω μεν “φιλελευθερος ευρωπαϊστης statesman”, έργω δε Λατινοαμερικανος Δικτατορας παλαιας κοπης.

        Μπορει οντως να μην απαιτειται αιτιολογηση για τη “διαλυση αυτων των οργανωσεων που ξερουμε ακριβως τι ειναι και πως δουλευουν”. Ακουγεται παντως οτι ο Κουλης θα τις “επανιδρυσει” αμεσα, με σκοπο -αν και αυτο δεν ειναι παρα μια δικη μου υποθεση- να τις γεμισει με τους δικους του.

        Reply
  15. Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού συνεχάρη τη Unisef για το έργο της, προσέφερε το υπέρογκο ποσό των 500€ από το υστέρημα του κόμματός του, το οποίο βρίσκεται κατά γενική ομολογία σε κακά χάλια.
    Είναι από καιρό δεδομένο πως τα κουβαρνταλίκια και οι χορηγίες δεν γίνονται πλέον από ιδία περιουσία. Εδώ, πλέον, ούτε οι επιχειρήσεις γίνονται από ιδία κεφάλαια. Πού ο παλιός καιρός με τις ευεργεσίες μεγάλων αντρών, όπως ο κάποτε στην ίδια θέση Αβέρωφ για παράδειγμα;
    Σήμερα δύσκολα κάποιος αποχωρίζεται τα προσωπικά του κτήματα για το κοινό καλό. Κατά κύριο λόγο μάλιστα ή τα κρύβει, ή τα επενδύει αλλού, για μεγαλύτερο κέρδος.
    Δυστυχώς, οι μεγάλοι άντρες σήμερα γίνονται με τα χρήματα και τον μόχθο των άλλων. Έτσι λοιπόν, ο κύριος Μητσοτάκης, σήμερα έκανε το κουβαρνταλίκι του με χρήματα των “υποτελών” του κόμματός του και με τα δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες, που όλοι μας ξεπληρώνουμε σε κάθε ανακεφαλαιοποίηση.
    Αν σήμερα οι “μεγάλοι” της Ελλάδος έφταναν έστω και στο δαχτυλάκι των παλαιών προκατόχων τους, η χώρα θα είχε βγει από την κρίση εδώ και χρόνια, μπορεί καν να μην είχε μπει σε αυτή.Όμως, δυστυχώς, οι “μεγάλοι” της χώρας μας είναι όλοι ίδιοι και απαράλλαχτοι. Κάνουν πάντα μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.

    Reply
    • Καταξοδευτηκε ο Κουλης. Να προσεχει, διοτι αν συνεχισει να σκορπα τα χρηματα του κομματος σε αγαθοεργιες, τοτε πώς θα πληρωσει τα 190.000.000 ευρω που χρωστα στις τραπεζες;

      Reply
  16. Αυτο θα πει δημοκρατικες διαδικασιες:

    H Πολιτικη Επιτροπη της NΔ “ψηφισε” νεο Γραμματεα. Εξελεγη….δια βοης ο Λευτερης Αυγενακης, ο οποιος αλλωστε ηταν και ο…….μοναδικος υποψηφιος. Ο Λευτερακης ηταν “υπασπιστης” της Ντορας, αδελφης του Κουλη.

    Πληροφοριες που αναφερουν οτι ο 98χρονος Κωνσταντινος Μητσοτακης θα “εκλεγει” αρχηγος της “επανιδρυθεισας” ΟΝΝΕΔ ελεγχονται προς το παρον ως ανακριβεις…

    Reply
  17. Αποφασισα να μετατρεψω αυτο το thread σε βημα απο το οποιο θα σχολιαζω τα εργα και τις ημερες του Κουλη. Συνεχιζουμε λοιπον.

    Επι των ημερων του φιλελευθερου Κουλη, ανθει στη ΝΔ η εσωκομματικη δημοκρατια. Απειλησε με διαγραφη τους βουλευτες-δημοσιογραφους που διαφωνουν με το αγγελιοσημο.

    http://news247.gr/eidiseis/politiki/nd-poioys-voyleytes-apeilhse-o-mhtsotakhs-me-diagrafh.4048250.html

    Επι της ουσιας βεβαια, ορθοτατη η καταργηση του αγγελιοσημου, κατακριτεα και συντεχνιακη η αντιληψη των διαφωνουντων βουλευτων. Αλλα το θεμα ειναι αν οι βουλευτες εχουν αυτοτελεια, η ειναι προβατα υπο την εξουσια του τσομπανη-αρχηγου.

    Δεν υπηρχε καμμια αναγκη να απειλησει με διαγραφη τους διαφωνουντες βουλευτες. Υπηρχε ευρυτατη πλειοψηφια για να περασει το μετρο. Επομενως ο Κουλης μαλλον ηθελε να κανει επιδειξη πυγμης στα προβατα…….

    Reply

Leave a Comment