Αναμορφωση της αναΜορφωσης

Το ανωτατο επιτελειο της αναΜορφωσης ακουσε τις φωνες των χιλιαδων φιλων της που ζητουσαν επιτακτικα βελτιωσεις της ιστοσελιδας. Ο web designer μας μετα απο μπολικο μαστιγωμα του σερβερ και με την βοηθεια πυκνης βωμολοχιας καταφερε επιτελους να αναβαθμισει το wordpress μας στο 2.8.

Αυτο σημαινει οτι, αν ολα πανε καλα, θα εχουμε τωρα τις εξης βελτιωσεις:

α) nested comments

β) ειδικη εκδοση της σελιδας για iphone και λοιπες κινητες συσκευες

γ) δυνατοτητα να διορθωνετε τα σχολια σας λιγη ωρα αφου τα καταθεσετε, ακομα και αν δεν εχετε λογαριασμο μελους

δ) βελτιωμενο μηχανισμο αναζητησης

ε) βελτιωμενο μηχανισμο που προτεινει κειμενα σχετικα με αυτο που διαβαζετε

ζ) αυτοματη επιλογη μονοτονικου ή ατονικου συστηματος στα κειμενα

η) βελτιωμενες ετικεττες

Αν εχετε προτασεις και παραγγελιες, ζητειστε ελευθερα, θα αγνοηθουν ουτως ή αλλως μια και ο web designer εφυγε για διακοπες. (πλακα κανουμε, ειλικρινα, πειτε μας τι θελετε. Ακομα και καφετιερα ειμαστε ετοιμοι να προσθεσουμε)

ΥΓ η γατα του μπαννερ θα επανελθει συντομως, ειναι σε διακοπες μαζι με τον designer.

35 thoughts on “Αναμορφωση της αναΜορφωσης”

  1. α) nested comments

    Τα ένθετα σχόλια είναι χρήσιμα. Αλλά δεν ξέρω τι γίνεται αν τυχόν αρχίσει διαλογική συζήτηση… Μιλάω εκ πείρας από σκηνές απείρου κάλλους στο /.

    β) ειδικη εκδοση της σελιδας για iphone και λοιπες κινητες συσκευες

    Εξαιρετική εξέλιξη! Πολύ χρήσιμο.

    ζ) αυτοματη επιλογη μονοτονικου ή ατονικου συστηματος στα κειμενα

    Δεν μπορώ να καταλάβω αν είσαι απλά ένας εγωκεντρικός ηλίθιος ή one-man-army. Αλλά το πες και το κανες! Γι’αυτό και μόνο γι’αυτό σε παραδέχομαι… :)

    ΥΓ η γατα του μπαννερ θα επανελθει συντομως, ειναι σε διακοπες μαζι με τον designer.

    Ω θεέ μου, χωρίς τη μασκώτ το blog φαίνεται τόσο πτωχό… αναμένουμε επιστροφή της! Ελπίζω να μη γυρίσει ως Snow Leopard κι αυτή! :D

    S G,
    μπορείς να ενεργοποιήσεις το preview των σχολίων;

    Reply
  2. Όπως είναι τώρα βγάζει σχετικά κείμενα και στο τέλος της ανάρτησης και στην αριστερή στήλη, πράγμα προφανώς περιττό.

    Αλλάξαμε γραμματοσειρά; Η παλιά μάλλον μου άρεσε πιο πολύ.

    Επ’ ευκαιρία πρέπει να δουλέψουμε το λημματολόγιο, δηλαδή να γίνη ενιαίο για όλους τους συγγραφείς και ίσως να μπη σε χωριστή σελίδα αντί για την δεξιά στήλη, γιατί αναπόφευκτα θα είναι μεγάλο.

    Αν βάζαμε και ένα αριθμητή σχολίων θα ήταν βολικό για τους μεγάλους μίτους (= thread, το πιάσατε έτσι; Δεν είναι δικό μου, σε κάποιο πατριωτικό ιστολόγιο το διάβασα).

    Οι συγγραφείς στην αριστερή στήλη είναι προφανώς στην τύχη, ας μπούνε σε κάποια σειρά, αν γίνεται βάσει δημοσιευμάτων, αλλιώς αλφαβητικά.

    Τελευταία μουρμούρα: οι κατηγορίες εξαφανίστηκαν. Κρίμας, γιατί είναι χρήσιμες: μπορώ να δω ας πούμε ποια είναι η γενική θεματολογία του ιστολογίου ή να βρω όλα τα θέματα που σχετίζονται με μουσική ή αρχαιολογία.

    Άντε και σιδεροκέφαλοι! :-)

    Reply
  3. Δεν εξαφανιστηκαν οι κατηγοριες, ειναι σε drop down στα αριστερα. Σκεφτομουν ισως θα ηταν καλο Συγγραφεις, Αρχειο και ΚΑτηγοριες να μπουν στο ιδιο κουτι, με ταμπς, οπως ειναι τωρα τα πρωτα δυο.

    Γραμματοσειρα δεν νομιζω οτι αλλαξε.

    Για τα υπολοιπα, ας τα κοιταξουμε.

    Κενσαι χουμορ λεγεται.

    Reply
  4. Το θετικό είναι ότι δεν άλλαξε το πιο σημαντικό πράγμα, δηλαδή οι συνήθεις ύποπτοι που μαζευόμαστε εδώ και τα λέμε. :)

    Reply
      • τωρα αυτο το σχολιο τι νοημα εχει?

        δηλαδη εκτος του οτι δεν καταλαβαινω την μανια σου με την ΦιΣ, δεν ξερεις αραγε οτι δεν υπαρχει καμμια afilliation μεταξυ αΜ και ΦιΣ?

        Reply
      • Νομίζω είμαστε τόσο think tank της ΦιΣ όσο και hotbed του κομμουνισμού :)
        Δεν μπορείς να “κερδίσεις” παίζοντας κέντρο σε αυτή τη ζωή… Μέλη της ΦιΣ μας αποκαλούν το “λιγότερο σοβαρό” ελληνικό μπλογκ και μη-μέλη της, το think tank της ΦιΣ (υποθέτω αυτή τη στιγμή έχουν φρίξει πολλά από τα μέλη της που μας διαβάζουν – ναι, μπορεί να μην μας γουστάρουνε αλλά μας διαβάζουν).

        Reply
        • Προφανώς κάποιοι έχουν μπερδέψει τη σοβαρότητα με τη σοβαροφάνεια!

          Τσακώνομαι στο Ρούστερ με τον Ανδριανόπουλο που βγαίνει και λέει ότι ο Ομπάμα δεν έχει καμιά επιτυχία στην εξωτερική πολιτική, και μετά από δυο μέρες του απονέμεται το Νόμπελ ειρήνης. Τσακώνομαι με κάποιον Ex-European διότι δεν κινδυνεύει λέει το δολλάριο από τα συνεχή ελλείματα στο εμπορικό ισοζύγιο, και μετά από δυο ημέρες βγαίνει η είδηση ότι ομάδα πετρελαιοπαραγωγικών χωρών συζητάνε την υιοθέτηση και άλλων νομισμάτων για τις διεθνής συναλλαγές. Κατά τα άλλα η Αναμόρφωση είναι το “λιγότερο σοβαρό” μπλογκ! Μου φαίνεται από την πολύ ανάγνωση Ραντ και Ρόθμπαρντ ορισμένοι έχουν χάσει πλήρως την επαφή τους με την πραγματικότητα!

          Reply
          • Θες και τα παθαίνεις! Όχι μόνο διαβάζεις ρούστερ, κάθεσαι και συζητάς κιόλας… ;)

            Reply
  5. “ζ) αυτοματη επιλογη μονοτονικου ή ατονικου συστηματος στα κειμενα”

    Ξεχάσατε και την αυτόματη επιλογή της υποτακτικής για τον ΑΑ :-)

    Reply
  6. ωχ μη του βαζετε ιδεες :-)

    ο αριθμητης σχολιων γινεται, αλλα οχι πολυ ευκολα απο οσο βλεπω, γιατι χαλαει το γενικοτερο λεηαουτ των σχολιων και θελει διορθωσεις… χμ χμ

    Reply
  7. Η κακοήθεια τελικά δύσκολα αποβάλλεται. Στους Ρούστερς όπου έχω αντιδικήσει έντονα (με το ψευδώνυμο “Ένας Οικονομολόγος”) με έχουν ανακηρύξει persona non grata. Και ξαφνικά βρέθηκα να είμαι και στο Think Tank της ΦιΣ. Άτιμη κενωνία!

    Reply
  8. Σωτήρη το παραπάνω σχόλιο δεν είναι δικό μου. Το φαινόμενο έχει ξανασυμβεί και στο GURF.

    Reply
    • απο το μηχανοστασιο επιβεβαιωσαν οτι πιθανοτατα λες αληθεια (εκτος αν βρισκεσαι σε πηγαινοερχεσαι σε δυο χωρες για να κανεις σχολια :) ). Αν ξαναγινει ισως θα πρεπει να λαβουμε μετρα, προς το παρον ας το αγνοησουμε.

      Reply
  9. Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω είναι εάν χρησιμοποιεί το email μου, για λόγους ασφάλειας αλλά και γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρώ ποιός ιδιοκτητής blog το καταχράστηκε μέσω της φόρμας της wordpress.

    Reply
    • οχι δεν χρησιμοποιει το μεηλ σου. Φυσικα κανεις αδμιν αυτου του ιστολογιου δεν θα εκανε χρησιμοποιουσε δεδομενα σχολιαστων με αυτον τον τροπο.

      Και για να μεινουμε στο ψητο, γουσταρετε νεστιντ κομμμεντς?

      Παρεπιμπτοντως γιατι εχετε ολοι εικονιδια και εγω οχι?

      Reply
  10. Πάντως κανείς δεν διανοήθηκε ότι ο Σερβιτόρος δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο, χοχο.
    —-
    Παρεπιπτώντος το υποτίθετε σχόλιο μου είναι βλακώδες, η ΦιΣ έχει ήδη think tank και επιπλέον είναι τελειωμένη υπόθεση, στο επόμενο συνέδριο προβλέπω το catering να περιλαμβάνει και κόλυβα για τα 40.

    Reply
  11. Ποιο ωραίο το καινούριο layout. Και η γραμματοσειρά νομίζω άλλαξε. Όχι;

    Σχετικό κείμενο βγαίνει το Economics Nobel 2007. Σχετικό;;

    Τι είναι το nested comment;;

    Reply
    • αυτο ειναι ενα νεστιντ κομμεντ, δηλαδη οταν απαντας σε καποιον (πατωντας reply) μπαινει λιγο πιο δεξια και ακριβως απο κατω, ακομα και αν ειναι παλιο σχολιο.

      η γραμματοσειρα δεν ξερω τι εχει απογινει, επαιζε ο μαικωλ με αυτην νομιζω :)

      Τα σχετικα κειμενα σαφως δεν ειναι τελεια. Γενικα βασιζονται σε:

      α) τιτλο των κειμενων
      β) ταγκς
      γ) περιεχομενο
      δ) κατηγοριες

      Πραγματικα δεν εχω ιδεα γιατι βγαινει το περι Νομπελ ως σχετικο, παντως ο βαθμος συναφειας που μετραει το συστημα ειναι αρκετα μικρος (1.2 σε σχεση με 5-10 που εχουν τα πραγματικα συναφη μου φαινεται). Φανταζομαι μπορει να βελτιωθει ο αλγοριθμος που μετραει την συναφεια αλλα θελει αρκετη δουλεια…

      Reply
      • Αυτό τώρα δηλ. είναι nested στο nested. Γουστάρω nested!

        Καλή είναι η καινούρια γραμματοσειρά, πιο ξεκούραστη πάντως.

        Reply
        • Και του νεστειν ουκ εστι τελος :-)

          καλη η γραμματοσειρα, ισως θα επρεπε να εχει λιγο πιο μεγαλο μεγεθος?

          Reply
  12. Δεν είστε δηλαδή νεοφιλελεύθεροι; Αφού ρε συ SG κι εδώ και στον Κόκκορα γράφεις. Το έχω δει το ονοματάκι σου. Οι άλλοι δεν ξέρω αλλά υποψιάζομαι απ’αυτά που συζητάτε ότι δεν είστε και πολύ κοντά στο σοσιαλιστικό κίνημα.

    Ποιός είναι ο άλλος Σερβιτόρος;

    Reply
    • Ρε μεγάλε, αν εμείς είμαστε συλλήβδειν νεοφιλελεύθεροι επειδή γράψαμε στον Κόκκορα, και εσύ μπαίνεις και διαβάζεις και σχολιάζει εδώ, τότε με βάση τη λογική σου είσαι και εσύ νεοφιλελεύθερος. Δε σου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν αυτό το μπλογκ αντί να συνεχίσουν να γράφουν στον Κόκκορα? Και δηλαδή η μόνη επιλογή είναι να είναι κανείς νεοφιλελεύθερος ή να ανήκει στο σοσιαλιστικό κίνημα?

      Τέλος πάντων, μου φαίνεται πρέπει να επισπεύσω το κείμενο που ετοιμάζω με τίτλο “Γιατί δεν είμαι νεοφιλελεύθερος (ούτε σοσιαλιστής)”

      Reply
      • Κάποια στιγμή οι μεγάλες αγάπες τελειώνουν. Το ΚΚΕ κάποια στιγμή διασπάσθηκε σε ΚΚΕ και ΚΚΕ εσωτερικού. Κομμούνια και οι μεν κομμούνια και οι δε.

        Παρακολουθώ πολλά blog, αυτό είναι ένα εκ των πολλών που γράφουν νεοφιλελεύθεροι. Να επισπεύσεις το κείμενο αλλά φρόντισε να μη μείνεις μόνο στον τίτλο. Θέλω να δω και περιεχόμενο.

        Reply
    • Η ιστορία με τον ψεύτικο σερβιτόρο ξεκίνησε στο GURF λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη του τύπου που διέγραψε ένα σχόλιο μου στο anamorfosis. Ο τύπος παρουσιάστηκε στο GURF για δύο περιόδους, στην δεύτερη περίοδο ο διαχειριστής του GURF του έριξε πόρτα όταν ανακάλυψε ότι έγραφε στο blog με πολλαπλά usernames. Κατά κάποιο τυχαίο λόγο όποτε χριστοπαναγιάζω τον συγκεκριμένο τύπο, ο ψεύτικος σερβιτόρος εμφανίζεται.

      Reply
      • χμ συνεχιζει η ιστορια. Ειμαστε κατα του σβησιματος σχολιων αλλα η πλαστη χρηση ψευδωνυμων (βγαζει νοημα αυτο αραγε?) με δολο ισως δεν κανει να γινεται ανεκτη. Τι λενε οι νομικοι μας?

        ΥΓ καλα και συ βρε σερβιτορε δεν μπορεις να αφηνεις τα θεια ησυχα για να μην μας την πεφτει ο καθε πικραμενος? :-)

        Reply
        • Οι νομικοί μας λένε ότι εμείς φταίμε που αμελήσαμε την σύνταξη του Κώδικα Ποινιστολογικού Δικαίου.

          Μπορούμε απλώς να προσθέτουμε ένα διακριτικό στο ψευδώνυμο του άρπαγος, ας πούμε “Βόρεια” Μακεδονία. :-)

          Reply
        • Εγώ είμαι Σερβιτόρος με “όμικρον” το τελευταίο “ο”. Τεχνικά δεν είμαι ο ίδιος με τον άλλο. Ρώτα και το νομικό σας γραφείο να σου πει.

          Σερβίρομε και ζεστό γάλα.

          Reply
      • Πωπω, το βρήκες το pattern. Τι να σε κεράσω ρε ιμιτασιόν;

        Reply
  13. SG,

    ναι, ίσως λίγο πιο μεγάλη γραμματοσειρά να ναι κάπως καλύτερα!

    Σερβιτόρε (μάλλον ο δεύτερος..), κι εγώ διαβάζω και γράφω εδώ καμιά φορά, αλλά μάλλον σοσιαλιστή-κομμουνιστή θα με έλεγα. Τι ακριβώς σοσιαλιστής-κομμουνιστής και πως, είναι μεγάλη κουβέντα..

    Reply

Leave a Comment