Αφου δεν μπορουν να ηγηθουν, ας ακολουθησουν εστω

Συντομευμενη εκδοση του κειμενου δημοσιευτηκε στα Νεα

Αν τηλεμεταφέραμε στο παρόν κάποιον που ζούσε απο κοντά τα πολιτικά πάθη της δεκαετίας του 1990, θα εκπλησσόταν με πολλές εξελίξεις. Αλλά πιο αδιανόητη πιστεύω δεν θα του φαινόταν η ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ (και άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ) όσο η ραγδαία συμφιλίωση των οπαδών των δύο αιωνίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (τους οποίους χώριζε τότε μίσος εφάμιλλο φανατικών του ΠΑΟ και ΟΣΦΠ) και η διάνοιξη ενός νέου πολιτικού χάσματος.

Το 1993 πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να κάτσουν οπαδοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ίδιο προεκλογικό τραπέζι χωρίς αιματηρές συμπλοκές. Την Κυριακή αυτή, οπαδοί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού πιθανότατα συνέφαγαν σε χιλιάδες τραπέζια ανά την Ελλάδα, χωρίς να σηκωθεί ούτε ένα φρύδι. Όπως πιθανότατα έκαναν σε άλλα τραπέζια οπαδοί των μημονιοφόρων αντιμνημονιακών ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και συναφών κομμάτων. Οι μεν φίλοι του σχιζοφρενούς μετώπου που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει με τα Μνημόνια που φέρνει, μπορούν να χαίρονται γιατί οι ηγέτες τους κατάλαβαν τι συμβαίνει, και επισήμως δηλώνουν πια “σύντροφοι”. Οι δε ηγέτες των χωρίς-περιστροφές-φιλοευρωπαϊκών κομμάτων όμως, όχι μόνο φαίνονται εντελώς ανάξιοι του ρόλου τους (να ηγούνται, δηλαδή να είναι μπροστά από την κοινωνία), αλλά δεν ξέρουν καν να ακολουθήσουν, αυτό που έχει γίνει ήδη σε κάθε συντροφιά σώφρονων ανθρώπων στην χώρα.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν τους ίδιους περίπου στόχους και προτεραιότητες στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής, τις ίδιες φιλοευρωπαϊκές αξίες, βλέπουν την χώρα στην ίδια θέση στην Ευρώπη και στον κόσμο. Συνολικά αποτελούν την μεγαλύτερη δύναμη στο εκλογικό φάσμα, και την πλουσιότερη σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι διαφορές τους δεν έχουν να κάνουν με ιδέες, όσο απλά και καθαρά με πολιτική αδράνεια και λατρεία της καρέκλας, την άρνηση να συνεργαστούν σε έναν μεγάλο συνασπισμό, την αδυναμία των παλιών στελεχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δεχτούν ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στον κόσμο, έχουν γίνει εκλογικά τοξικοί.

Βασική σταθερά του κάθε συνεπούς λαϊκιστή εδω και 6 χρονια ήταν το εμπόριο αντιμνημονιακής ελπίδας, με το σκεπτικό οτι το μνημόνιο ειναι ραδιενεργο, καίει οποιονδήποτε το ακουμπάει. Κιομως η νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ (ή μάλλον νέα ήττα των φιλοευρωπαίων) δείχνει οτι οι εκλογείς δεν έχουν κυριο μελημα να τιμωρησουν αυτους που ψηφιζουν μνημονια (και κλεινουν τραπεζες), οσο να διωξουν ολους αυτους που εμπλεκονται με κυβερνησεις της προμνημονιακης Ελλαδας*.

Μόνο σε αυτή την βάση μπορεί να εξηγηθεί και το εντυπωσιακά αντιστόρητο και θρασύ μόττο του ΣΥΡΙΖΑ “Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο”. Μια παράταξη νεοσταλινικών, ρωσόφιλων, συνδικαλιστών, παλαιοΠασόκων, με ηγέτη έναν 40ρη που μιμείται μανιέρες του 1980, μιλάει λες και (δεν) έμαθε οικονομικά το 1860, σκέφτεται λες και σπούδασε στην Μόσχα και πολέμησε στον εμφύλιο, πετυχαίνει να πλασάρεται ως το αύριο μόνο επειδή έρχεται σε αντιδιαστολή με το αμαρτωλό χτες του πάλαι πότε δικομματισμού.

Κιομως, και η μυωπια αυτού τα λαού έχει τα όρια της. Κάποια στιγμή τελειώνει η ανοχή στην οικονομική κατάστροφη μόνο και μόνο επειδή γίνεται από νέο καταστροφέα. Όσο θα δαγκώνουν τα νέα μέτρα που μας επέβαλε το μείγμα λαϊκισμού, οικονομικής άγνοιας και ιδεοληψίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η απαγοήτευση των πολιτών (όπως εκφράστηκε ήδη με το ρεκόρ αποχής!) θα μεγαλώνει. Όλο και περισσότεροι θα βλέπουν την θεμελιώδη αδυναμία παραγωγής έργου της συγκυβέρνησης για την οποία μάταια προειδοποιούσαμε από τον Ιανουάριο.

Εκλογές θα ξαναγίνουν. Δώστε μας επιτέλους έναν λόγο να ψηφίζουμε με την καρδιά και το μυαλό μας, αντί κρατώντας την μύτη ή νιώθωντας ότι πετάμε ψήφους στα σκουπίδια. Είμαστε οι πολλοί, αποδειχτήκαμε σωστοί, έχουμε την ιστορία με το μέρος μας. Μην αφήνετε άλλο να μας κυβερνούν φανατικές μειοψηφίες και συνωμοσίες των μετρίων. Δώστε μας την Εθνική Ελλάδος που υπόσχεστε. Δεν πάμε για μετάλλιο πια, αλλά να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Είναι θέμα επιβίωσης.

—————————

*Αν και δεχομαι οτι υπηρξε το περιεργο φαινομενο, το Πασοκ να μην τιμωρηθηκε που μπηκε ο Λαλιωτης στο Επικρατειας!

13 thoughts on “Αφου δεν μπορουν να ηγηθουν, ας ακολουθησουν εστω”

  1. Οι διαφορές τους δεν έχουν να κάνουν με ιδέες, όσο απλά και καθαρά με πολιτική αδράνεια και λατρεία της καρέκλας, την άρνηση να συνεργαστούν σε έναν μεγάλο συνασπισμό, την αδυναμία των παλιών στελεχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δεχτούν ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στον κόσμο, έχουν γίνει εκλογικά τοξικοί.

    Μήπως δεν τολμούν να συνεργαστούν γιατί βολεύονται προσωρινά στο ρόλο της αντιπολίτευσης αποφεύγοντας τη φθορά;
    Για μένα νικητής των εκλογών δεν ήταν ο Τσίπρας (με 155 βουλευτές δεν θα αντέξει πολύ), αλλά η ΝΔ που μάζεψε πολύ γρήγορα τα συντρίμμια της και απέφυγε ελέω Μεϊμαράκη της διάλυση.

    Κιομως η νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ (ή μάλλον νέα ήττα των φιλοευρωπαίων) δείχνει οτι οι εκλογείς δεν έχουν κυριο μελημα να τιμωρησουν αυτους που ψηφιζουν μνημονια (και κλεινουν τραπεζες), οσο να διωξουν ολους αυτους που εμπλεκονται με κυβερνησεις της προμνημονιακης Ελλαδας*

    θα διαφωνήσω εν μέρει. Ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περιχαρακωθεί πίσω από την ταμπέλα αντιμνημονιακός (αν ίσχυε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε φυλλορροήσει προς τον Λαφαζάνη). Συριζαίος ψηφοφόρος είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία ο φοβισμένος ΔΥ, πρώην πασόκος ή νεοδημοκράτης που τρομοκρατήθηκε από τη μείωση των μισθών και τις απολύσεις που έτρεξε η κυβέρνηση Σαμαρά και βρήκε στο πρόσωπο του Τσίπρα ένα πρόθυμο πατρώνα. Γύρω στα 1,4 εκ ήταν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 700 χιλ οι ΔΥ. Με την προσθήκη των ενηλίκων μελών των οικογενειών τους, βγήκε το νούμερο.
    Είναι σαφές, ότι όσο υφίσταται το αντιδημοκρατικό μπόνους των 50 εδρών και όσο ο Τσίπρας συνεχίσει να ενδύεται τον μανδύα του προστάτη του κρατισμού, θα κυβερνάει τη χώρα.
    Τα υπόλοιπα κόμματα καλά κάνουν και δεν εμπλέκονται σε κυβέρνηση συνεργασίας και αφήνουν τον Τσίπρα να οδηγηθεί πάλι σε τοίχο. Πόσο όμως θα τη βγάζει με τρικ καθαρή; Μία του κλέφτη (δημοψήφισμα), δυο του κλέφτη (εκλογές), δεν νομίζω να είναι τόσο ανεγκέφαλο το εκλογικό σώμα ώστε να του χαρίσει και τρίτη.

    Reply
  2. Κιομως η νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ (ή μάλλον νέα ήττα των φιλοευρωπαίων) δείχνει οτι οι εκλογείς δεν έχουν κυριο μελημα να τιμωρησουν αυτους που ψηφιζουν μνημονια (και κλεινουν τραπεζες), οσο να διωξουν ολους αυτους που εμπλεκονται με κυβερνησεις της προμνημονιακης Ελλαδας*

    Τα χαρακτηριστικά του μέσου ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ιδεολογία του (;) αποτυπώνονται με γλαφυρό τρόπο στην παρακάτω φωτογραφία!!!!
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/354176

    Reply
  3. Μα και οι ΣΥΡΙΖΑίοι “φιλοευρωπαιοι” ειναι. Αλλωστε ειπαν οτι προσκυνησαν τους δανειστες για να μην κινδυνευσει το……”ευρωπαϊκο μελλον” της χωρας.

    Προερχονται αλλωστε απο το ευρωκομμουνιστικο φιλοευρωπαϊκο ΚΚΕ εσωτερικου-“Ανανεωτικη Αριστερα”.
    Απο την ιδια κομματικη-ιδεολογικη μητρα προερχονται σε πολυ μεγαλο βαθμο και οι ανθρωποι του Ποταμιου, περιλαμβανομενου και του Σταυρακα. Δεν ειναι τυχαια η τεραστια διαρροη ψηφων απο το Ποταμι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μολις αυτος προσκυνησε τους δανειστες.

    Συνεπως οι αυτοαποκαλουμενοι “ευρωπαϊστες” πρεπει να βρουν ενα πιο πειστικο αφηγημα για να ετεροπροσδιοριστουν μανιχαϊστικα σε σχεση με τους “αλλους”.

    Reply
  4. Λοιπον, εγω προτεινω να καταργησουμε τις εκλογες και να κανουν ολοι μαζι μια κυβερνηση για να εφαρμοσουν το μνημονιο που ψηφισαν.
    Το Λαφαζανη τον ξεφορτωθηκαν, το ΚΚΕ υπηρξε παντα τοσο διακριτικο που εχουμε ξεχασει και την υπαρξη του, βρεστε και κανεναν Ντογιακο να κλεισει φυλακη τους “φασιστες” και λυθηκε το προβλημα.
    Τι εκλογες και σαχλαμαρες.
    Καντε τον Σταυρακα αυτοκρατορα της Ελλαδας να εφαρμοζει τις εντολες των τοκογλυφων της παγκοσμιοποιησης, απαγορευστε και δια νομου,(γιατι στην ουσια ειναι ηδη απαγορευμενες) τις αλλες αποψεις και ολα θα κυλησουν ομαλα και ωραια.
    Κανενας δεν προκειται να καταλαβει την διαφορα.
    Ετσι κι αλλιως οι εκλογες σ αυτην την “δημοκρατια” ειναι οτι το μουστακι για τον πουστη κατα την λαικη ρηση.

    Reply
  5. Νταρθιρ
    εχουμε δικαιωμα να ελπιζουμε.

    KS
    Νταξει, δεν ειναι ο μεσος, αλλα αυτα ειναι τρομακτικα πραγματα.

    Κατα τα αλλα το δημοσιο απο μονο του δεν εξηγει τα παντα, γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ μολις υπεγραψε μια Συμφωνια που λεει οτι δεν μπορει να κανει προσληψεις και παροχες.

    NF
    γιαυτο μιλω για συνεπεις φιλοευρωπαιους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι φτερο στον ανεμο. Παρακαλει Ρωσους και Ιρανους (!!!!!!) για λεφτα, αλλα το παιζει και φιλοευρωπαιος, οσο του δινουν λεφτα. Και τους βριζει πισω απο την πλατη τους.

    Αν η Σοβιετια Ρωσια του Πουτιν ειχε γεματα ταμεια και πραγματικη ορεξη να ασχολειται με την Ελλαδα, δεν ξερουμε τι θα ειχε γινει σημερα.

    Γιωργο
    η ιδεα οτι οι εκλογες ειναι αφ’εαυτου και αυτονοητα το δημοκρατικοτερο πραγμα που υπαρχει πασχει με 50 τροπους και τελικα χρησιμοποιειται υπερβολικα συχνα για να πνιξει την δημοκρατια. Το δημοψηφισμα μονο ταιριαστο σε δυτικη δημοκρατια δεν ηταν (τι να πω? το ακριβες ερωτημα στο χαρτι? το τεχνικο του ζητηματος? ο γελοια μικρος χρονος συζητησης?) και το να κανεις εκλογες οποτε γουσταρεις, γιατι ξερεις οτι λιγο μετα θα εχανες, ειναι πραγματικα διαστρεβλωση του συστηματος.

    απαγορευστε και δια νομου,(γιατι στην ουσια ειναι ηδη απαγορευμενες) τις αλλες αποψεις

    νταξει αστειευεσαι. Το μοναδικο κομμα που θυμαμαι να προσπαθει σοβαρα και συστηματικα να απαγορευσει αποψεις στα ΜΜΕ ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Και εν τελει, θες να συζητησουμε σε τι ειδους βλογ πεφτει λογοκρισια στα σχολια? Εμεις αντε να χουμε σβησει 5 στα 10-12 χρονια μου στο συναφι και αυτο για λογους προσωπικης επιθεσης-συκοφαντησης προς αλλους σχολιαστες.

    Reply
    • ΣΓ

      Κατα τα αλλα το δημοσιο απο μονο του δεν εξηγει τα παντα, γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ μολις υπεγραψε μια Συμφωνια που λεει οτι δεν μπορει να κανει προσληψεις και παροχες.

      Προσλήψεις δεν έχει δικαίωμα να κάνει βάσει μνημονίου, όμως και η ΕΡΤ επαναλειτούργησε και οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί επαναπροσλήφθησαν και την αξιολόγηση στο δημόσιο πάγωσε και οι απολύσεις σταμάτησαν. Παράλληλα, τυχαίο είναι ότι οι μόνοι που δεν θίγονται άμεσα από τα μέτρα του νέου μνημονίου είναι οι ΔΥ; Από την άλλη, ο Καμμένος μόνο όρκο για χαρακίρι δεν πήρε για να πείσει τους καραβανάδες ότι δεν θα απολυθεί κανείς στρατιωτικός.
      Η δημιουργηθείσα σχέση πατρωνίας μεταξύ δημοσιοϋπαλληλίας και
      των προαναφερθέντων κομμάτων της κυβέρνησης όσο θα διατηρείται αναπόφευκτα θα διαμορφώνει και τα κυβερνητικά σχήματα.

      Reply
      • @KS

        Δε μας τα λες καλα ρε μαστορα.

        Αν δεν κανω λαθος, και ο Σταυρακας ο Θεοδωρακης ειναι επισης κατα των απολυσεων ΔΥ. Ακομα και εκεινων που ειναι προφανεστατες και κραυγαλεες περιπτωσεις κομματικου ρουσφετιου. (πχ οι 2500 υπαλληλοι της Βουλης) . Επισης ο Σταυρακας εισεπραττε 28.000 ευρω για κάθε επεισοδιο των «Πρωταγωνιστων» στην ΕΡΤ.

        Τα περι “καραβαναδων” και “απολυσεων στρατιωτικων”, δεν τα θεωρω αρκετα σοβαρα για να τα απαντησω.

        Reply
        • Αν δεν κανω λαθος, και ο Σταυρακας ο Θεοδωρακης ειναι επισης κατα των απολυσεων ΔΥ. Ακομα και εκεινων που ειναι προφανεστατες και κραυγαλεες περιπτωσεις κομματικου ρουσφετιου.

          Ό,τι να΄ναι. Σου παραθέτω απόσπασμα συνέντευξης του Θεοδωράκη στο ΑΠΕ.

          “–Εκκρεμούν 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

          Δεν την ξέρω την αριθμητική αυτή αν είναι 15.000 ή 17.000, όπως οι διάφορες λογικές…

          — Χιλιάδες εν πάση περιπτώσει, δεν έχει σημασία το νούμερο, εσείς πως το βλέπετε αυτό ποια είναι η θέση σας;

          Εμείς μιλάμε για μία συνολική μεταρρύθμιση του δημοσίου, παρουσιάσαμε το προηγούμενο Σάββατο, όπως ξέρετε, τη μοναδική πρόταση που έχει γίνει από κόμμα στην προεκλογική περίοδο για το δημόσιο. Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης των δομών, των υπαλλήλων, είμαστε υπέρ ενός μικρού δημοσίου, να μην διογκώνεται άλλο το δημόσιο και δεν νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λόγοι για απολύσεις

          — ‘Αρα είστε κατά των απολύσεων

          Είμαστε υπέρ των απολύσεων όταν υπάρχει κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Αλλά δεν θεωρούμε σήμερα ότι το δημόσιο έχει λόγο να κάνει μαζικές απολύσεις”

          Δικό σου και το λινκ
          http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/iper-tis-axiologisis-kata-ton-mazikon-apoliseon-pos-topotheteitai-o-st-theodorakis-gia-to-dimosio

          Επισης ο Σταυρακας εισεπραττε 28.000 ευρω για κάθε επεισοδιο των «Πρωταγωνιστων» στην ΕΡΤ.

          Και ευθύνεται ο Σταύρακας ή αυτοί που του τα έδωσαν;
          Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι δικηγόρος, γιατί με τέτοια επιχειρήματα θα γελάνε και οι πέτρες.

          Τα περι “καραβαναδων” και “απολυσεων στρατιωτικων”, δεν τα θεωρω αρκετα σοβαρα για να τα απαντησω.

          Τί να απαντήσεις; (Ξανα)δες την ομιλία του Καμμένου στη Βουλή.
          https://www.youtube.com/watch?t=432&v=Xzxabc3QAB0

          Οι ΣΥΡΙΖΑίοι ουδεποτε ζητησαν δανειο απο τους Ρωσους. Δεν εχουν τα κοτσια για τετοια πραγματα.

          Για το αν ζήτησαν ή δεν ζήτησαν οι συριζαίοι δάνειο από τη Ρωσία, ενημερώσου πρώτα και μετά σχολίαζε.
          http://www.iefimerida.gr/news/218171/o-tsipras-zitise-10-dis-daneio-apo-ti-rosia-gia-na-gyrisoyme-sti-drahmi-voyleytes-tis-nd
          http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/350870

          Δε μας τα λες καλα ρε μαστορα.

          Όταν ειρωνεύεσαι κάποιον που δεν γνωρίζεις λέγεσαι ανάγωγος.
          Όταν όλες σου οι σκέψεις, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα (“για όλα φταίει ο Σταύρακας και το ΠΟΤΑΜΙ”) χαρακτηρίζεσαι εμπαθής και κομπλεξικός.
          Όταν, όπως είχες δηλώσει σε άλλη σου ανάρτηση, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής είναι πολύ λάιτ για σένα, δεν μπορεί κάποιος να σε πάρει στα σοβαρά.
          Όταν βλέπεις ότι οι διάφοροι φίλοι σχολιαστές σχεδόν στο σύνολό τους αποφεύγουν να απαντήσουν στις τρολιές σου παρόλο που εσύ συνεχίζεις να προκαλείς και να ειρωνεύεσαι, τότε μάλλον, άσε με να υποθέσω, τη βρίσκεις με Μαρκήσιο Ντε Σαντ!
          Υπάρχουν πολλοί πιο εποικοδομητικοί τρόποι εκτόνωσης της οργής και του θυμού από την διαδικτυακή εκσπερμάτωση!
          Τέλος, σου ζητώ να μην ξανασχολιάσεις καμιά ανάρτησή μου – δεν έχω καμιά διάθεση να χαλιέμαι εν ώρα εργασίας.

          Reply
          • Εχεις δικιο. Δεν ασχολουμαι αλλο μαζι σου. 2-3 απαντησεις στα γρηγορα και το αφηνω εδω.

            Βλαδιμηρος Πουτιν: Ο Τσιπρας ΔΕΝ μας ζητησε δανειο

            https://www.youtube.com/watch?v=nsJqBrzmALM

            Οι δηλωσεις του Σταυρακα που παρατεθηκαν παραπανω μαλλον επιβεβαιωνουν αυτο που λεω. Οι νοημονες αναγνωστες ασφαλως θα καταλαβουν.

            Και ευθύνεται ο Σταύρακας ή αυτοί που του τα έδωσαν; (τα 28.000 ευρω ανα εκπομπη στην ΕΡΤ)

            Ευθυνεται το συνδικατο της ΓΕΝΟΠ για αυτα που τσεπωσε ή αυτοι που του τα εδωσαν;

            Στα υπολοιπα δεν υπαρχει λογος να απαντησω. Εγω το Σταυρακα κραζω, εσυ δεν με ενδιαφερεις καθολου.

            Reply
            • Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί κάνω τον κόπο, αλλά είναι τόσο κραυγαλέα διεστραμένη η λογική του ερωτήματος

              Ευθυνεται το συνδικατο της ΓΕΝΟΠ για αυτα που τσεπωσε ή αυτοι που του τα εδωσαν;

              που δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Εγώ Ποτάμι δεν ψήφισα, αλλα δεν μπορώ να μην επισημάνω τη διαφορά μεταξύ ενός δημοσιογράφου που διαπραγματεύεται την αμοιβή του ελεύθερα με ένα συνδικαλιστικό όργανο που δρώντας σαν καρτέλ χρησιμοποιεί την απειλή απεργίας για να διεκδικήσει αυξήσεις και προνόμια. Οποιοδήποτε εγχειρίδιο οικονομικών και να ανοίξεις θα δεις τη διάκριση.

  6. @SG
    Οι ΣΥΡΙΖΑίοι ουδεποτε ζητησαν δανειο απο τους Ρωσους . Δεν εχουν τα κοτσια για τετοια πραγματα. Οι επισκεψεις στη Μοσχα ηταν άλλη μια ανοητη μπλοφα, την οποια οι Δανειστες δεν μασησαν.

    Το ΚΚΕεσωτερικου η ιδεολογικη μητρα του ΣΥΡΙΖΑ, ηταν πολύ πιο συνεπες «φιλοευρωπαϊκο κομμα» από το ΠΑΣΟΚ της περιοδου 1975-1981. Επαναλαμβανω ότι οι αυτοαποκαλουμενοι “ευρωπαϊστες” πρεπει να βρουν ενα πιο πειστικο αφηγημα για τον μανιχαϊστικο ετεροπροσδιορισμο τους σε σχεση με τους “αλλους”.

    Reply
  7. “Εγώ Ποτάμι δεν ψήφισα”

    Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να το πιστεψουμε :)))

    “αλλα δεν μπορώ να μην επισημάνω τη διαφορά μεταξύ ενός δημοσιογράφου που διαπραγματεύεται την αμοιβή του ελεύθερα με ένα συνδικαλιστικό όργανο που δρώντας σαν καρτέλ χρησιμοποιεί την απειλή απεργίας για να διεκδικήσει αυξήσεις και προνόμια. “

    Ο Στ. Θεοδωρακης επαιρνε 28.000 ευρω απο την ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, για μια παρακμιακη εκπομπη με ασημαντη ακροαματικοτητα, που μπορουσε να γινει με το 1/4 αυτων των χρηματων. Γιατι του τα εδωσαν; Μπορει να ηταν “δαιμονιος διαπραγματευτης” στο ζητημα της αμοιβης του. Μπορει επισης να ηταν καλος αριστερος αυλοκολαξ της “κεντροαριστερας” του σημιτικου κλεφτοπασοκ.

    Ο Σταυρακας εχει ενα κοινο με τους συνδικαλιστες της ΓΕΝΟΠ. Μασουλαγε ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, χωρις να το δικαιουται. 300 εκατομμυρια το χρονο κοστιζε η ΕΡΤ.

    Reply

Leave a Comment