Γιατί Μένουμε Ευρώπη ΙΙ

Γιατί ΝΑΙ

Γιατί ανήκουμε στην Ευρώπη γεωγραφικά, πολιτικά, πολιτισμικά.
Γιατί η Ελλάδα πρέπει να ανήκη στην πλουσιώτερη, μεγαλύτερη και δημοκρατικώτερη συμπολιτεία της υφηλίου.
Γιατί μια απομονωμένη Ελλάδα θα είναι έρμαιο της Τουρκίας. Τέλος.
Γιατί θα είμαστε ηλίθιοι, αν βγούμε από την λέσχη στην οποία απαξάπαντες επιδιώκουν να μπουν.
Γιατί ο ελληνικός λαός τάσσεται κατά μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γιατί μάς επιβλήθηκε ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα. Αλλά θα το κερδίσουμε.
Γιατί φτάνουν η υπεροψία και η αλαζονεία της κυβέρνησης, που καμώνεται ότι διερμηνεύει την βούληση του ελληνικού λαού σε απευθείας σύνδεση.
Γιατί οι ολοκληρωτικές τάσεις του δικέφαλου τέρατος είναι πλέον ορατές για τα καλά.
Γιατί το ΝΑΙ δίνει προοπτική και διέξοδο. Δύσκολη ασφαλώς, αλλά ορατή.
Γιατί μόνο με το ΝΑΙ υπάρχει σαφής δέσμευση μελλοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους (όχι διαγραφής και λοιπών φαντασιοκοπιών, αλλά επιμήκυνσης της ωρίμασης κλπ).
Γιατί όλες ανεξαιρέτως οι μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις, από τους συντηρητικούς μέσω των φιλελευθέρων ως τους σοσιαλδημοκράτες, το συνιστούν.
Γιατί το ΝΑΙ είναι το μόνο που δεν οδηγεί σε άμεση πιστωτική ασφυξία.
Γιατί δένει το νήμα της ανάπτυξης του β΄ εξαμήνου 2014 που έκοψε η κυβέρνηση του δικέφαλου τέρατος.
Γιατί υποσχέθηκε ο Βαρουφάκης ότι θα παραιτηθή. ;-)
Γιατί εθνική αξιοπρέπεια με άδεια ταμεία, κλειστές τράπεζες, διχασμένο λαό δεν νοείται.

Γιατί ΝΑΙ ψηφίζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι Καθηγητές της Νομικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, οι ανώτατοι αξιωματικοί, οι οικονομολόγοι.
Γιατί ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει ήδη, αποσύροντας τις καταθέσεις του.
Γιατί δεν είμαι ναζί.
Γιατί δεν ήθελα να ζήσω σε μια χώρα με Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.
Γιατί το δημοψήφισμα δεν αφορά συμφωνία ή μη συμφωνία, ούτε καν ευρώ ή δραχμή. Αφορά έψιλον έψιλον ή έξω απ’ την πόρτα. Τέλος.
Γιατί πριν υπήρχαν ουρές στα συσσίτια, λένε τα καημένα τα συριζόφωνα, ενώ τώρα υπάρχουν και στα συσσίτια και στις τράπεζες.
Γιατί, αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΧΑ ενδιαφέρονταν πράγματι για τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας, θα άκουγαν την φωνή των μεταναστών: ΝΑΙ.
Γιατί δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια πατρίδα χειρότερη από αυτήν που χαρήκαμε οι ίδιοι.
Γιατί το ΝΑΙ είναι ΝΑΙ στην ελπίδα του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντός μας, ΝΑΙ στην ευημερία, ΝΑΙ στην σταθερότητα.

Γιατί όχι ΟΧΙ

Γιατί είναι η επιλογή των άκρων.
Γιατί ένωσε ναζί και κομμουνιστές.
Γιατί δοκιμάστηκε 5 μήνες.
Γιατί αυτή η κυβέρνηση είπε σωρηδόν ψέματα στον ελληνικό λαό.
Γιατί οι δημαγωγοί πρέπει να έχουν κακό τέλος.
Γιατί ο Τσίπρας απέτυχε να φέρη οποιαδήποτε συμφωνία, καλή ή κακή.
Γιατί κυβέρνηση που αποτυγχάνει, φεύγει.
Γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβαλαν την Ελλάδα μετά την Ζιμπάμπουε στον κατάλογο των χωρών που φέσωσαν το ΔΝΤ.
Γιατί ΟΧΙ ψηφίζουν οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί.
Γιατί ΟΧΙ είναι η επιλογή των κρατιστών.
Γιατί η κυβέρνηση απέτυχε σε όλες τις προβλέψεις της.
Γιατί η αποχώρησή μας από το ευρώ ήδη προεξοφλείται από τις αγορές.
Γιατί κανένα χρηματιστήριο δεν χόρεψε πεντοζάλη που θα φύγουμε από το ευρώ.
Γιατί και η Ευρωζώνη μάς βαρέθηκε πια.
Γιατί ο Τσίπρας έχει μείνει χωρίς φίλους και συμμάχους, αν είχε καν ποτέ.
Γιατί ο Τσίπρας έχει κάνει ήδη δεκτό το νέο μνημόνιο με την πρότασή του στις 30 Ιουνίου.
Γιατί ο Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός της χρεωκοπίας.
Γιατί, ενώ το δικέφαλον τέρας αποτελείται από δραχμιστές κατά πλειοψηφίαν, δεν έχουν τα μέζεα να το διακηρύξουν στον ελληνικό λαό.
Γιατί κανείς κυβερνητικός ψηφοφόρος δεν βάζει ένα τοσοδά στοιχηματάκι: Εξ όσων πιστεύουν ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν θα οδηγήση σε έξοδο από το ευρώ μέσα σε τρεις μήνες, πόσοι το παίζουν ένα στοιχηματάκι;
Γιατί ΟΧΙ στηρίζουν ο Κουφοντίνας και ο Κασιδιάρης.
Γιατί ο Τσίπρας έκανε την “πολιτική διαπραγμάτευση” που επεδίωκε όλους αυτούς τους μήνες. Και έσπασε τα μούτρα του.
Γιατί οι τσιπροβαρουφάκηδες είναι καμμένο χαρτί διαπραγματευτικώς.
Γιατί μιλάνε τάχα για εθνική υπερηφάνεια οι βυσματίες.
Γιατί ποτέ δεν έκρυψε ο Τσίπρας την πρόθεσή του να γίνουμε Αργεντινή.
Γιατί το ΟΧΙ ανοίγει μια επικίνδυνη πύλη, πίσω από την οποία δυστυχώς δεν ξέρουμε τι κρύβεται. Αν και μια πρόγευση πήραμε αυτήν την εβδομάδα.
Γιατί όταν στην μία παράταξη συνωστίζονται εθνικιστές, κομμουνιστές, ναζί, ψεκασμένοι, θρησκόληπτοι και αγνοί βλάκες, ξέρεις τι να ψηφίσης.
Γιατί το δημοψήφισμα είναι βαθιά διχαστικό, σε κρίσιμες στιγμές.
Γιατί τον λαό διχάζουν όσοι προκηρύσσουν δημοψηφίσματα και μιλάνε για τρόικα εσωτερικού, γερμανοτσολιάδες και ενεργούμενα των πιστωτών.
Γιατί διχάστηκε η χώρα, για να μείνη αρραγής η ενότητα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αυταπατώνται ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά τάχα το ευρώ ή την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ.
Γιατί δεν θα αποφασίσουμε με κριτήρια συναισθηματικά το μέλλον της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.
Γιατί το εθνικό συμφέρον επιβάλλει τον σταθερό γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας μας.
Γιατί η Βενεζουέλα είναι καλή μόνο για διακοπές.
Γιατί η χώρα μου δεν μπορεί να είναι ζήτουλας στην Ρωσσία και στο Ιράν.
Γιατί δεν θα πληρώσουμε εμείς τα διάφορα κνίτικα συμπλέγματα.
Γιατί δεν θα βγάλουμε μόνοι μας τα ματάκια μας.

27 thoughts on “Γιατί Μένουμε Ευρώπη ΙΙ”

  1. Γιατι οι μισοι ψηφιζουν οχι;
    1. Γιατι ειναι ΔΥ και ονειρευονται παλινορθωση του παπανδρεισμου. Γιατι τρεμουν την απολυση και την αξιολογηση. Τους καταλαβαινω.
    2. Γιατι δεν διδασκεται η νεοελληνικη ιστορια στα σχολεια με συνεπεια ακομα και η μορφωμενη νεα γενια να αγνοει παντελως δημαγωγους της συγχρονης ιστοριας οπως ο Δηλιγιαννης η ο Γουναρης και το κακο που προξενησαν. Γιατι δεν γνωριζει κανεις τον τροπο που προκληθηκε ο ατυχης εληνοτουρκικος πολεμος του 1897. Ειναι αδυνατο καποιος να γνωριζει το ιστορικο πλαισιο και τις συνεπειες των εκλογων του Νοεμβριου του 1920 και να ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ, ποσω μαλλον να επιλεξει ανερυθριαστα αυτο το καλπικο, αδιευκρινιστο και υπουλο ΟΧΙ.
    3. Γιατι μας παπαριασανε στην υποχρεωτικη εκπαιδευση το μυαλο με τους ανυπερβλητους αρχαιους ημων προγονους. Αποτελεσμα: ο ιδεαλισμος και ο συναισθηματισμος υπερκερασαν τη λογικη, οι αρχαιοι εγιναν η κολυμβηθρα του Σιλωαμ που ξεπλενει τις διαχρονικες μαλακιες μας.
    4. Γιατι μεσα απο τα σχολικα βιβλια της ιστοριας αποκρυπτεται η ιστορικη πραγματικοτητα. Οτι η επανασταση του 1821 κατεπνιγη επειδη οι ενδοξοι προγονοι μας σφαζονταν μεταξυ τους για το ποιος θα πρωτοξεκοκκαλισει τα χρηματα απο το πρωτο δανειο. Οτι αν δεν μας απελευθερωναν στο Ναυαρινο οι προγονοι των τοκογλυφων σημερα θα ειμασταν γιουσουφακια. Οτι οι αδερφες μας δεν δουλευουν στα ευρωπαικα μπουρδελα η δεν ειναι σταρς στα παγκοσμια πορνοσαιτ επειδη στη Γιαλτα ο Τσωρτσιλ μας τσιμπησε απο τα νυχια του Σταλιν.
    5. Γιατι δεν τους ειπανε καθαρα οτι οι δρομοι, τα λιμανια, εγιναν με ευρωπαικα λεφτα που δοθηκαν τζαμπα.
    6.Γιατι η νεα γενια εχει χασει τα αβγα και τα καλαθια καθως μεγαλωσε με τη νοοτροπια της ησσονος προσπαθειας. Μεγαλωσε με το ονειρο του διορισμου, ονειρευοταν την ευκολη ζωη των γονιων της. Και τωρα που ο γυαλινος πυργος του παραμυθιου γκρεμιστηκε Θυμωνει με τους παντες γιατι τρεμει την αυτοκριτικη.
    7. Γιατι τον εμφυλιο τον κερδισαν οι αριστεροι. Ιδεολογικα. Οι προδοτες βαπτιστηκαν ηρωες, διαχυθηκε στην ελληνικη κοινωνια ο αντιευρωπαισμος, ο αντιαμερικανισμος.
    8. Γιατι δεν ανανεωθηκε πληρως η πολιτικη σκηνη. Ο Σαμαρας,η Ντορα, ο Λοβερδος εχουν ταυτιστει για τον ψηφοφορο του ΟΧΙ με το αμαρτωλο πολιτικο παρελθον και ριχνουν νερο στο μυλο των λαοπλανων.
    9. Γιατι στην φιλευρωπαικη παραταξη δεν υπαρχει το αντιπαλο δεος του Τσιπρα, ενας νεος ανθρωπος με αστρο, επιβλητικη παρουσια, πασπαλισμενος με χρυσοσκονη που θα μαγεψει και θα πεισει τα αδαη πληθη. Που πας ρε Αντωνη με τον Καραγκουνη και τον μπουμπουκο, αντιπαραθετεις νεροπιστολα στα ουζι;
    10. Ενας τετοιος λαος μονο αν παθει θα μαθει. Αποδεικνυεται τωρα περιτρανα. Οι συνταξιουχοι πειστηκαν.Μενουν οι ΔΥ. Ευχομαι να αργησουν κανα διμηνο να ανοιξουν οι τραπεζες για να πειστουν και οι υπολοιποι. Κι ας χαντακωθει κι αλλο η οικονομια. Οι ανθρωποι που ζουμε απο την ελευθερη οικονομια εχουμε τοσα χρονια πλεον χαλυβδωθει, θα λυγισουμε αλλα δεν θα πεσουμε. Αξιζει τον κοπο για να πεθανει μια και καλη ο λαικισμος. Για να ζησουν τα παιδια μας σε μια κανονικη και περηφανη ευρωπαικη χωρα.

    Reply
    • Καταρριπτω μονο τις ιστορικες αυθαιρεσιες του κειμενου, και δεν ασχολουμαι με τα υπολοιπα.

      Ο Ελευθεριος Βενιζελος ηταν αυτος που ειχε κηρυξει σταση πληρωμων το 1932 και εγκατελειψε τον Κανονα του Χρυσου (το ευρω της εποχης). Και ολη του τη ζωη αντιστρατευοταν τη γερμανικη πολιτικη. Και καλα εκανε ο Μεγας Κρητικος.

      Στο Ναβαρινο δεν ηταν οι Γερμανοι, ηταν ομως οι………….Ρωσοι. Η Ελληνικη Ανεξαρτησια δεν προηλθε μονο απο το Ναβαρινο, αλλα και τη συντριβη της Τουρκιας στο ρωσοτουρκικο πολεμο του 1828-1829. Και οι Ρωσοι με τους Αγγλους σταματησαν τους Τουρκους στη Λαμια το 1897. Ο Κάιζερ τοτε προετρεπε τους Τουρκους φιλους του «να στριψουν το λαρυγγι του πεθερου του του Γεωργίου Α», διοτι μας κρατουσε μανιατικο για το φεσι που βαλλαμε το 1893 στους Γερμανους ομολογιουχους. Τα τουρκικα στρατευματα ειχαν οργανωθει και συνοδευονταν απο Γερμανους επιτελικους αξιωματικους.

      Reply
      • Ο Ελευθεριος Βενιζελος ηταν αυτος που ειχε κηρυξει σταση πληρωμων το 1932 και εγκατελειψε τον Κανονα του Χρυσου (το ευρω της εποχης). Και ολη του τη ζωη αντιστρατευοταν τη γερμανικη πολιτικη. Και καλα εκανε ο Μεγας Κρητικος.

        Ο μεγας Κρητικος για να βαλει την Ελλαδα στην Ανταντ το 1917, δηλαδη στην Ευρωπη, εφτασε στα ακρα.

        Και δεν μπορω να ακουω και να διαβαζω για συσχετισμους της ναζιστικης Γερμανιας με τη σημερινη. Απεναντι μας εχουμε ολη την Ευρωπη, οχι τη Μερκελ, ολοι ειναι εναντιον μας. Ελεος πια με τις γενικευσεις και τους λαϊκισμους.

        Reply
        • Ωστε η Ανταντ ηταν “Ευρωπη”, ενω οι Κεντρικες Δυναμεις δεν ηταν. Δηλαδη η Ρωσια ηταν “Ευρωπη”, ενωη Γερμανια και η Αυστρια οχι.

          Οταν οι ευρωφιλελεδες πανε να βαλλουν την Ιστορια στην κλινη του Προκρουστη, καταληγουν σε κωμικα αδιεξοδα.

          Ευρωπαϊκος εμφυλιος ηταν ο Α Παγκοσμιος Πολεμος. Και ο Ελευθεριος Βενιζελος εκρινε ορθοτατα οτι οι Γερμανοι δεν μετρανε στην Ανατολικη Μεσογειο, και επιπλεον θα εχαναν, οποτε αυτος πηγε με τους Αγγλους.

          Reply
          • Kαι ο Ελευθεριος Βενιζελος εκρινε ορθοτατα οτι οι Γερμανοι δεν μετρανε στην Ανατολικη Μεσογειο, και επιπλεον θα εχαναν, οποτε αυτος πηγε με τους Αγγλους.

            Ο Βενιζελος στον Α Παγκοσμιο επελεξε να ειναι με τους ισχυρους, με τα δημοκρατικα εθνη της Ανταντ εναντι του τοτε απολυταρχικου Αξονα. Αποτελεσμα: σχεδον αναιμακτα η Ελλαδα εγινε μετα τη δσνθηκη των Σεβρων η χωρα των δυο ηπειρων και των πεντε θαλασσων.
            Ο Τσιπρας επελεξε να απαγκιστρωθει απο τα ισχυρα και δημοκραστικα ευρωπαικα εθνη και να κανει φιλιες με τους απλυτους Ποδεμος, με τα φασιστοειδη εσωτερικου και εξωτερικου (ΧΑ, Λεπεν)και τον Μαδουρο! Μεχρι και απο τον Πουτιν ακυρο εφαγε! Τα αποτελεσματα θα τα δουμε οσονουπω.

            Reply
            • Ο Βενιζελος στον Α Παγκοσμιο επελεξε να ειναι με τους ισχυρους, με τα δημοκρατικα εθνη της Ανταντ εναντι του τοτε απολυταρχικου Αξονα. Αποτελεσμα: σχεδον αναιμακτα η Ελλαδα εγινε μετα τη δσνθηκη των Σεβρων η χωρα των δυο ηπειρων και των πεντε θαλασσων.

              Α, μπα; Η τσσαρικη Ρωσια ηταν «δημοκρατικο εθνος»; Και η Γερμανια του Κάιζερ ηταν δημοκρατικοτερη από ότι νομιζουν ορισμενοι.
              Προφανως ο Βενιζελος πηγε με τον ισχυροτερο, που ηταν επισης ο αρχιδερβεναγας της Αντολικης Μεσογειου. Αυτος το 1915 ηταν η Αγγλια, το 2015 οι ΗΠΑ. Δεν ηταν η Γερμανια. Ουτε τοτε, ουτε τωρα.

              Οπως ειπα, η διαστρεβλωση της Ιστοριας με σκοπο την εξαγωγη προκατασκευασμενων πολιτικων συμπερασματων οδηγει ενιοτε σε κωμικα αδιεξοδα.

              Οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι ξοφλημενοι και θα προσκυνησουν ότι και αν εβγαλε η καλπη. Αλλα μη χαιρεστε χαρα μεγαλη οι ευρωφιλελεδες διοτι η νικη σας θα είναι προσωρινη.

  2. Να ρωτησω κατι ασχετο;
    Μιλούσα με έναν ΣΥΡΙΖΑΙΟ και μου είπε οτι η οικονομία δεν αναπτυσεται και οτι οι αριθμοι ειναι πλασματικοι. Ισχυει;
    Π.χ μου ειπε οτι η μειωση της ανεργιας που πραγματοποιηθηκε τον προηγουμενο χρονο δεν ειναι πραγματικη και οτι κυριως οφειλεται σε προγραμματα ημιαπασχολησης του ΟΑΕΔ και οτι στην πραγματικοτητα η ανεργια αυξηθηκε.
    Επιπλεον μου ειπε οτι ο βαθμος του ελλειματος δεν ειναι ενδεικτικος για την οικονομια μιας χωρας αλλα η ανεργια ειναι ο βασικος δεικτης που χαρακτηριζει μια οικονομια.

    Τελος μου ειπε οτι η ανοδος 0,8% στο ΑΕΠ του 2014 δεν ειναι αναπτυξη επειδη δεν ξεπερναει το 2% (???) και οτι το πρωτογενες πλεονασμα ειναι πλασματικο επειδη δημιουργηθηκε απο υπερφορολογηση.

    Για καποιο λογο εμεινα και δεν μπορουσα να απαντησω.
    Ισχυουν οντως;
    Το μνημονιο δλδ δεν ειχε κανενα πρακτικο αποτελεσμα;

    Reply
    • μου ειπε οτι η μειωση της ανεργιας που πραγματοποιηθηκε τον προηγουμενο χρονο δεν ειναι πραγματικη και οτι κυριως οφειλεται σε προγραμματα ημιαπασχολησης του ΟΑΕΔ και οτι στην πραγματικοτητα η ανεργια αυξηθηκε.

      Η αύξηση που καταγράφεται επί ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως πραγματική πάντως.

      Επιπλεον μου ειπε οτι ο βαθμος του ελλειματος δεν ειναι ενδεικτικος για την οικονομια μιας χωρας αλλα η ανεργια ειναι ο βασικος δεικτης που χαρακτηριζει μια οικονομια.

      Αν έχεις δανεισμό, έχεις και την πολυτέλεια να δανείζεσαι για να διορίζης και να μειώνεται η ανεργία, πράγμα που έχει μάλλον κατά νου ο φίλος. Αλλά εμείς δεν έχουμε. Τέλος.

      Τελος μου ειπε οτι η ανοδος 0,8% στο ΑΕΠ του 2014 δεν ειναι αναπτυξη επειδη δεν ξεπερναει το 2% (???) και οτι το πρωτογενες πλεονασμα ειναι πλασματικο επειδη δημιουργηθηκε απο υπερφορολογηση.

      Το πρώτο είναι φζντόινγκ. Το δεύτερο είναι λάθος: η φορολόγηση φυσικά και αυξήθηκε πολύ, αλλά αποδεδειγμένα είναι σχετικά διατηρήσιμο. Θα το ωνόμαζα και εγώ πλασματικό αν είχε προέλθει μόνο ή κυρίως από εφάπαξ μέτρα.

      Το μνημονιο δλδ δεν ειχε κανενα πρακτικο αποτελεσμα;

      Τα μνημόνια εξαφάνισαν το παγκόσμιο ρεκόρ ελλείμματος 15% που σημειώσαμε το 2009. Τους πήρε 5 χρόνια για να συμβή.

      Αν ο Τσίπρας είχε μέζεα, ας χρεωκοπούσε τον Γενάρη, που ήταν καβάλα στ’ άλογο πολιτικά και είχε πρωτογενές πλεόνασμα. Έτσι να του πης.

      Reply
    • @PETROS

      Ο ΣΥΡΙΖΑίος σου λεει ψεμματα. Χαρη στο προγραμμα του ΔΝΤ η Ελλαδα το 2014 εμφανισε πλεονασμα και στον προϋπολογισμο, και ΚΥΡΙΩΣ στο ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων.

      Πρεπει να συγκρουστουμε με τους δανειστες, αλλα αυτο δε σημαινει οτι οι κυριες πολιτικες του ΔΝΤ ηταν λαθος.

      Ο “βαθμος του ελλειμματος” δεν ειναι ενδεικτικος, αρκει να βρεις καποιον να στο χρηματοδοτησει με δανεια, αλλα αυτο μαλλον διεφυγε της προσοχης των ΣΥΡΙΖΑίων.

      Reply
  3. Φίλε Πέτρο
    Ειναι τραγικό για τη χώρα ότι 5 εκ Έλληνες “μένουν και δεν έχουν τι να απαντήσουν”, όπως και εσυ στην παιδαριώδη συριζική επιχειρηματολογία. Τουλάχιστο εσένα σε διαφώτισε ο Θανάσης.

    Reply
  4. Την Παρασκευη το ΔΝΤ δημοσιευσε την εκθεση βιωσιμοτητας του Ελληνικου Χρεους, παρα τις λυσσαλεες αντιδρασεις των Γερμανων. Αυτη αναφερει οτι το Χρεος της Ελλαδας δεν ειναι με τιποτα βιωσιμο, ακομα και με το πιο αισιοδοξο σεναριο, και απαιτειται δραστικοτατη απομειωση του. Η γερμανικη κυβερνηση δηλωσε αμεσως οτι διαφωνει,

    Ολο το κειμενο που διαβασα παραπανω ειναι ενα συναισθημα, ενα πολιτικο ευχολογιο χωρις ουτε ενα σοβαρο οικονομικο επιχειρημα.

    Διαβασα τα κειμενα που μας ζητουν να εγκρινουμε, κατι που αμφιβαλλω αν εκαναν αυτοι που γραφουν εδω. Και κατεληξα στο ορθολογικο συμπερασμα, οτι εφοσον δεν κουρευεται δραστικα το Χρεος, οι προτεινομενες συμφωνιες οδηγουν στην καταστροφη της Χωρας.

    Το ατομικο μου συμφερον λεει να ψηφισω ΝΑΙ.
    Το συμφερον της Πατρίδας λεει να ψηφισω ΟΧΙ.

    ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ

    Reply
    • Το ατομικο μου συμφερον λεει να ψηφισω ΝΑΙ.
      Το συμφερον της Πατρίδας λεει να ψηφισω ΟΧΙ.

      Αν το ατομικο συμφερον ολων μας ταυτιζεται με την Ευρωπη,με το ΝΑΙ, πως το συμφερον της πατριδας οχι;
      Κανεις δεν διαφωνει στο οτι το χρεος πρεπει να (ξανα)κουρευτει. Για να γινει ομως αυτο πρεπει πρωτα να γινουν οι μεταρρυθμισεις για να μην παραγουμε πλεον ελλειμματα για να ελθει η αναπτυξη για να μην χρειαζεται να μας δανειζουν ες αει και σε δυο χρονια τους ξαναζηταμε κουρεμα. Απλο δεν ειναι ρε παιδια;

      Reply
      • “Κανεις δεν διαφωνει στο οτι το χρεος πρεπει να (ξανα)κουρευτει.”

        Αλλαι αι βουλαι της φραου Μερκελ και του Λυκανθρωπου Σόιμπλε.

        Για να γινει ομως αυτο πρεπει πρωτα να γινουν οι μεταρρυθμισεις για να μην παραγουμε πλεον ελλειμματα”

        Οι δανειστες το Νοεμβριο του 2012 εταξαν αναδιαρθρωση μολις η Ελλαδα πετυχει πρωτογενες πλεονασμα. Το πετυχε το 2013 και το 2014.
        Οι βασικες μεταρρυθμισεις εγιναν, οπως ομολογει ο ΟΟΣΑ αλλα και Γερμανοι οικονομολογοι.

        https://www.berenberg.de/uploads/tx_news/150213_Macro-news_CotW_OECD.pdf

        Ομως οταν η Κυβερνηση Σαμαρα ζητησε τελη του 2014 αυτο που δικαιουμαστε, οι δανειστες απαντησαν: “Αααα, ολα κι ολα, δε χρειαζεται ελαφρυνση Χρεους, διοτι πλεον ειναι βιωσιμο!”!

        Συμπερασμα: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ.

        ΟΧΙ ρε !!! ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!

        Reply
        • Οι βασικες μεταρρυθμισεις εγιναν, οπως ομολογει ο ΟΟΣΑ αλλα και Γερμανοι οικονομολογοι.

          Ελαχιστα πραγματα εχουν γινει, μονο φοροι.
          Ειδες καμια σοβαρη ιδιωτικοποιηση;
          Ειδες καμια μεταρρυθμιση στο ασφαλιστικο, δηλαδη μειωση των υψηλων συνταξεων, καταργηση των προωρων; Καταργηση των φορων υπερ τριτων; Αν δεν απελευθερωθουν οι απολυσεις πως θα βρεθει επενδυτης;
          Αν δεν μειωθει η φορολογια των επιχειρησεων πως θα ερθουν επενδυσεις; Αν δεν μειωθουν τα εξοδα του δημοσιου, δηλαδη αν δεν χτυπηθουν ο κρατισμος και το πελατειακο κρατος πως θα μειωθει η φορολογια; Ανεξαρτητα απο το αποτελεσμα της αυριανης παρωδιας ολα θα δρομολογηθουν γιατι δεν γινεται αλλιως.

          Reply
  5. Θα σχολιασω το πιο γελοιο επιχειρημα του κειμενου:

    “Γιατί μια απομονωμένη Ελλάδα θα είναι έρμαιο της Τουρκίας.”

    Α, μαλλιστα. Η ατσαλινη αποφασιστικοτητα των Ευρωπαιων αποτρεπει τους Τουρκους, διοτι αν τολμησουν το παραμικρο, οι ευρωπαϊκες στρατιες θα τους συντριψουν.

    Αληθεια, ω ευρωγερμανοφρονες, ο χερ Σημιτης γιατι ετρεχε να ζηταει βοηθεια απο τους Αμερικανους τη νυχτα των Ιμιων; Που ηταν οι Γερμανοι φιλοι του;Που ηταν η ΕΕ;

    Η αποτροπη της τουρκικης επιθετικοτητας βασιζεται στις Ελληνικες Ενοπλες Δυναμεις, και σε μικροτερο βαθμο στις καλες σχεσεις με τις ΗΠΑ.

    Οσο η Ελλαδα εχει το σημερινο επιπεδο αεροπορικης ισχυος, ο τουρκος δεν θα κινηθει.

    Οι Γερμανοι δεν μετρανε στην Ανατολικη Μεσογειο. Πρωτος ο Ελευθεριος Βενιζελος το ειχε καταλαβει. Οι Αμερικανοι λεγανε παντα ειρωνικα οτι «η Ευρωπη ειναι οικονομικος γιγαντας, πολιτικος νανος, και στρατιωτικο σκουληκι.»

    Reply
  6. Α, μαλλιστα. Η ατσαλινη αποφασιστικοτητα των Ευρωπαιων αποτρεπει τους Τουρκους, διοτι αν τολμησουν το παραμικρο, οι ευρωπαϊκες στρατιες θα τους συντριψουν.

    Οι Τουρκοι εχουν να επιτεθουν στον ελλαδικο χωρο σε ευρωπαικο εδαφος απο τον Αττιλα και δωθε. Αν μια στο εκατομμυριο εδω και 50 χρονια το οτι ζουμε ειρηνικα οφειλεται και στην ενταξη μας στην ΕΕ, αξιζει να το ρισκαρουμε;

    Οσο η Ελλαδα εχει το σημερινο επιπεδο αεροπορικης ισχυος, ο τουρκος δεν θα κινηθει.

    Τα αεροπλανα θελουν λεφτα, εχουν περασει αιωνες απο τοτε που οι πολεμοι κερδιζονταν με τα μεζεα και τα μουσκουλα. Λεφτα δεν εχουμε και καθ οπως φαινεται ειμαστε ανικανοι να βγαλουμε οποτε ας μαζευουμε κανα ξεροκοματο απο τους ευρωπαιους.

    Reply
  7. @KS

    Ελλαδα: 200 F-16 και Mirage-2000
    Τουρκια: 230 F-16

    Αεροπλανα εχουμε. Εσεις ευρωζητουλες τρεχατε να σας δωσει κανενα ξεροκοματο ο Σόιμπλε.

    Εγω καταλαβαινω αυτους που λενε να προσκυναμε τους Αμερικανους. Οι ΗΠΑ μπορουν να ποδοπατησουν την Τουρκια.
    Αλλα η “Ευρωπη” με ποιον ακριβως τροπο μας προστατευει, και τι ακριβως θα κανει αν μας την πεσει ο Τουρκος; Θα……….. επιβαλλει εμπαργκο; Ουτε καν αυτο δε θα κανει.

    Reply
  8. Γιατί ανήκουμε στην Ευρώπη γεωγραφικά, πολιτικά, πολιτισμικά.
    Η Ελβετια και η Νορβηγια προφανως δεν ειναι “Ευρωπη”. Ειναι Αφρικη.

    Γιατί η Ελλάδα πρέπει να ανήκη στην πλουσιώτερη, μεγαλύτερη και δημοκρατικώτερη συμπολιτεία της υφηλίου.
    Δεν υπαρχει καμμια τετοια συμπολιτεια. Υπαρχει μια Κοινη Αγορα και ενα κοινο νομισμα. Τιποτε αλλο. Συμπολιτεια ειναι οι ΗΠΑ και η Ελβετια.

    Γιατί μια απομονωμένη Ελλάδα θα είναι έρμαιο της Τουρκίας. Τέλος.
    Απαντησα.

    Γιατί ο ελληνικός λαός τάσσεται κατά μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Επισης ο Λαος δε μπορει και δε θελει να πληρωσει 350.000.000.000 Χρεος, αλλα δε γινεται να τα εχει ολα.

    Γιατί μάς επιβλήθηκε ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα. Αλλά θα το κερδίσουμε.
    Mαλλον ναι, χαρη στους πολυπληθεις εντρομους παππουδες. Αλλα σε λιγο καιρο που θα φαει ο Λαος το κλυσμα των 11 δισ. τα ξαναλεμε.

    Γιατί οι ολοκληρωτικές τάσεις του δικέφαλου τέρατος είναι πλέον ορατές για τα καλά.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει ξοφλησει ανεξαρτητως αποτελεσματος. Πιθανον και οι ΑΝΕΛ.

    Γιατί το ΝΑΙ δίνει προοπτική και διέξοδο. Δύσκολη ασφαλώς, αλλά ορατή.
    Pourquoi?

    Γιατί μόνο με το ΝΑΙ υπάρχει σαφής δέσμευση μελλοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους (όχι διαγραφής και λοιπών φαντασιοκοπιών, αλλά επιμήκυνσης της ωρίμασης κλπ).
    Το υποσχεθηκαν στο Σαμαρα το 2012, αλλα το 2014 το αθετησαν λεγοντας οτι «δε χρειαζεται, ειναι βιωσιμο το Χρεος». Δεν υπαρχει καμμια σαφης δεσμευση, σταματηστε να υποτιματε τοσο πολυ τη νοημοσυνη μας.

    Γιατί το ΝΑΙ είναι το μόνο που δεν οδηγεί σε άμεση πιστωτική ασφυξία.
    Αυταπατωνται οσοι νομιζουν οτι θα αρθουν τα capital controls μετα το ΝΑΙ. Απλως θα χαλαρωσουν καπως. Περασαμε πλεον τον Ρουβικωνα, δεν υπαρχει επιστροφη.

    Γιατί δένει το νήμα της ανάπτυξης του β΄ εξαμήνου 2014 που έκοψε η κυβέρνηση του δικέφαλου τέρατος.
    Η αναιμικοτατη αναπτυξη θα γινει παλι βαθια υφεση μολις ληφθουν τα παρανοϊκα μετρα των 11 δις.

    Γιατί κυβέρνηση που αποτυγχάνει, φεύγει.
    Θα φυγει ανεξαρτητως αποτελεσματος.

    Γιατί η αποχώρησή μας από το ευρώ ήδη προεξοφλείται από τις αγορές.
    Και προ παντος απο τους αλογομουρηδες.(Hills, Ladbrokes κλπ) Το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον

    Γιατί ΟΧΙ στηρίζουν ο Κουφοντίνας και ο Κασιδιάρης.
    Και ο Paul Krugman

    Γιατί όταν στην μία παράταξη συνωστίζονται εθνικιστές, κομμουνιστές, ναζί, ψεκασμένοι, θρησκόληπτοι και αγνοί βλάκες, ξέρεις τι να ψηφίσης.
    Εγω τι ειμαι απο ολα;

    Γιατί το δημοψήφισμα είναι βαθιά διχαστικό, σε κρίσιμες στιγμές.
    Αναπαραγω: Γιατί όταν στην μία παράταξη συνωστίζονται εθνικιστές, κομμουνιστές, ναζί, ψεκασμένοι, θρησκόληπτοι και αγνοί βλάκες, ξέρεις τι να ψηφίσης.
    Οπως ο μεθυστακας ο Μπουταρης. Ξορκιζει το Διχασμο, αφου πρωτα περιλουσει τους “απεναντι” με βρισιες.

    Γιατί η χώρα μου δεν μπορεί να είναι ζήτουλας στην Ρωσσία και στο Ιράν.
    Ενω μπορει να ειναι ζητουλας στους Γερμανους.

    Reply
  9. Α, μπα; Η τσσαρικη Ρωσια ηταν «δημοκρατικο εθνος»; Και η Γερμανια του Κάιζερ ηταν δημοκρατικοτερη από ότι νομιζουν ορισμενοι.

    Η κομμουνιστική Ρωσία απεχώρησε από την Ανταντ το 1917, έτος που η Ελλάδα εισήλθε στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Δεν ήταν η Ρωσία σταθερό μέλος της Ανταντ. Σταθερά μέλη της ήταν η Γαλλία και η Αγγλία οι παραδοσιακές ευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις.

    Προφανως ο Βενιζελος πηγε με τον ισχυροτερο, που ηταν επισης ο αρχιδερβεναγας της Αντολικης Μεσογειου. Αυτος το 1915 ηταν η Αγγλια, το 2015 οι ΗΠΑ. Δεν ηταν η Γερμανια. Ουτε τοτε, ουτε τωρα.

    Ρε κόλλημα με τη Γερμανία! Στην Ευρώπη θέλουμε να ανήκουμε, της διανόησης, της ελευθεροφροσύνης και του πολιτισμού. Τώρα αν η Γερμανία τυχαίνει να είναι σήμερα η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα αυτό δεν θα αλλάξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό που πρέπει να έχει η Ελλάδα. Και σε ερωτώ: αντί Ευρώπης, τί;

    Αλλα μη χαιρεστε χαρα μεγαλη οι ευρωφιλελεδες διοτι η νικη σας θα είναι προσωρινη.

    Προσωρινή; Όσο ο ήλιος ανατέλλει από την Ανατολή και δύει στη Δύση, όσο η Ελλάδα βρίσκεται στη γεωγραφική θέση που βρίσκεται (δηλαδή για τα επόμενα δισεκατομμύρια χρόνια), θα ανήκουμε στη Δύση γιατί δεν θα μας αφήσουν για γεωστρατηγικοπολιτικούς λόγους να φύγουμε από τη Δύση. Η εκδίωξη του Κωνσταντίνου και ο εξαναγκασμός της Ελλάδας να επιλέξει το στρατόπεδο της Ανταντ από τους συμμάχους το 1916 -1917 το αποδεικνύουν. Κι αυτό παραχάραξη της ιστορίας είναι;

    Reply
  10. @KS

    “Η κομμουνιστική Ρωσία απεχώρησε από την Ανταντ το 1917, έτος που η Ελλάδα εισήλθε στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.”

    Το τσαρικο καθεστως επεσε το Μαρτιο του 1917. Η Ρωσια εγινε κομμουνιστικη τον Οκτωβριο του 1917. O Βενιζελος επιχειρησε επανειλημμενως να βαλλει την Ελλαδα στον πολεμο στο πλευρο Αγγλιας-Γαλλιας-Ρωσιας ηδη από το Φεβρουαριο του 1915, αλλα τον ανετρεψε ο ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΣ Βασιλιας. Ο Βενιζελος σχηματισε Προσωρινη Κυβερνηση στη Θεσσαλονικη, και κηρυξε τον πολεμο κατά των Γερμανοβουλγαρων στις 24-11-1916. Ανετρεψε τον Βασιλια το Μάιο του 1917, και κηρυξε παλι τον πολεμο κατά των Γερμανοβουλγαρων ως Πρωθυπουργος ολοκληρης της Ελλαδας πλεον.

    Δεν ήταν η Ρωσία σταθερό μέλος της Ανταντ. Σταθερά μέλη της ήταν η Γαλλία και η Αγγλία οι παραδοσιακές ευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις.

    Αυτό που ονομαστηκε “”Ανταντ” στην ουσια ξεκινησε το 1892 ως συμμαχια Γαλλιας-Ρωσιας κατά της Γερμανιας. Η Βρεττανια προσχωρησε μολις το 1904, αλλα η προσχωρηση της ηταν χαλαρη, διοτι σε αντιθεση με τη Ρωσια, αρνηθηκε αυτοματη στρατιωτικη συνδρομη στη Γαλλια σε περιπτωση γερμανικης επιθεσης.Αν η Γερμανια δεν εκανε το λαθος να επιτεθει στο Βελγιο, η Αγγλια ισως και να εμενε ουδετερη το 1914. Συνεπως η Ρωσια ηταν πολύ πιο «σταθερος συμμαχος» της Γαλλιας από ότι η Βρεττανια, το 1914.

    Διαβασε και κανενα βιβλιο Ιστοριας. Δεν είναι ντροπη.

    Reply
    • Φιλε μου καλε, οσο κι αν δεν θες να το παραδεχτεις η Αγγλια και η Γαλλια ηταν και στον Α και στον Β παγκοσμιο πολεμο οι σταθερες συμμαχες χωρες, οι σταθερα δημοκρατικες χωρες, η Ιταλια και η Ρωσια μπαινοβγαιναν στη συμμαχια, αυτο αναφερω και οχι το συμπερασμα που αβιαστα εξαγεις. Η Ελλαδα μεσα στον 20ο αι. ακολουθησε μια απαρεκκλιτα ευρωπαικη πορεια, οπως δεν το εκανε πχ η Βουλγαρια και γι αυτο συγκαταλεγομαστε ακομα και σημερα στη χορεια των ανεπτυγμενων εθνων.
      Απο τοτε η δημοκρατια εδραιωθηκε και σε αλλες ευρωπαικες χωρες, μεταξυ των οποιων και στην Ελλαδα. Αυτες συνθετουν την ΕΕ. Εξαιρεση αποτελουν τμημα των Βαλκανιων, η Τουρκια, η Ρωσια και καποιες αποσχισθεισες πρωην σοβιετικες χωρες. Ε, δεν θα γινουμε Αλβανια, ουτε Βοσνια. Και τα περι Νορβηγιας και Ελβετιας αστα, δεν πιανουν, ειναι ιδιαζουσες περιπτωσεις δημοκρατικων, ανεπτυγμενων χωρων, δεν μπορουν ομως να αντιπαραβληθουν με την Ελλαδα, διοτι δεν ειναι ιδιες περιπτωσεις. Αλλη κουβεντα αυτη, αν θες την πιανουμε.
      Αν οχι Ευρωπη, ομως τί; Αρνεισαι μονιμως να τοποθετηθεις. Ποια εξωτερικη πολιτικη, ποια διπλωματικη πορεια πιστευετε εσεις οι εθνικιστες οτι πρεπει να ακολουθησει η χωρα; Η θεωρηση της ιστοριας κατα το δοκουν, δεν αρκει, πρεπει να εκφρασεις και τη θεση σου φιλε μου, διαφορετικα, τουλαχιστο συμφωνα με τη δικη μου θεωρηση των πραγματων, εισαι ενας ακομα επαναστατης του διαδικτυου που ντοπαρεται με το να προκαλει τη μηνι των διαδικτυακων συνομιλητων του. Και η κουβεντα, σε αυτην την περιπτωση ληγει εδω.

      Reply
      • Η Ελλαδα μεσα στον 20ο αι. ακολουθησε μια απαρεκκλιτα ευρωπαικη πορεια…..

        H Ελλαδα συντασσεται ανεκαθεν με τον εκαστοτε αρχιδερβεναγα της Ανατολικης Μεσογειου. Βρεττανια μεχρι το 1947, ΗΠΑ εκτοτε.

        Αν οχι Ευρωπη, ομως τί;
        Την απαντηση την εδωσε η πραγματικοτητα: Τη νυχτα τω Ιμιων, ο γερμανοφιλος Σημιτης στους Αμερικανους ετρεχε. Στην κριση του αεριου, η Κυπρος στραφηκε στους Ισραηλινους, αντε και λιγο στους Γαλλους και τους Ρωσους. Γερμανοι και λοιποι «Ευρωπαιοι»; Απλως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ στην Ανατολικη Μεσογειο. Όπως ελεγε και ο Κισιγκερ: «Ευρωπη; Ποιον ακριβως τηλεφωνω για να μιλησω στην Ευρωπη;»

        Reply
        • Τη νυχτα τω Ιμιων, ο γερμανοφιλος Σημιτης στους Αμερικανους ετρεχε.

          Και οι Αμερικάνοι δια στόματος προέδρου και υπουργού οικονομικών, επίσημα και ανεπίσημα πιέζουν εμάς και τους Ευρωπαίους να αποδεχτούμε τη συμφωνία, επιθυμούν και επιδιώκουν ξεκάθαρα και αυτοί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

          Γερμανοι και λοιποι «Ευρωπαιοι»; Απλως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ στην Ανατολικη Μεσογειο.

          Είναι αστείο να πιστεύει κάποιος ότι χρειάζεται η Γερμανία να πιέσει με στόλο και στρατό την Τουρκία. Αρκεί το μέγεθος της οικονομικής της διείσδυσης στην Τουρκία. Το αναμφισβήτητο ιστορικό δεδομένο είναι όμως ότι από το 1981 που ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΕ η χώρα ζει μια παρατεταμένη περίοδο ειρήνης και δεν βλέπω το λόγο να το ρισκάρουμε με μια έξοδο από την ΕΕ.

          Ας πάρουμε όμως τα δεδομένα: οι Αμερικάνοι μας πιέζουν για να υπογράψουμε συμφωνία με την Ευρώπη, ο Πούτιν δεν έχει φράγκο και πουλάει παραμύθι στο Λαφαζάνη, ανεξάρτητη πορεία διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά δεν μπορούμε για προφανείς λόγους να ακολουθήσουμε, η Κίνα και μακριά πέφτει αλλά και η πολιτική της δύναμη είναι παραδοσιακά δυσανάλογη της οικονομικής οπότε επαναθέτω το ερώτημα στο οποίο, όπως καταλαβαίνεις δεν απαντάς: Αν όχι Ευρώπη, τι;

          Μήπως να γινόμασταν δορυφόροι των Τούρκων;
          http://www.sofokleousin.gr/archives/239721.html

          Reply
  11. Ζαν-Κλωντ Τρισέ, τεως Διοικητης ΕΚΤ:

    «Οι πιστωτές θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους στην περίπτωση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»

    http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/228602/trise-to-grexit-shmainei-diagrafh-ton-ellhnikon.html

    Μπραβο Ζαν-Κλωντ! Αν ειναι ετσι, Grexit ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! :)))

    Reply
  12. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι προσκυνησαν, οπως αλλωστε ηταν εξαρχης αναμενομενο. Παλι καλα που ο πονοψυχος Φρανσουα Ολαντ μετριασε καπως τον εξευτελισμο της χωρας, διοτι με τη φορα που ειχαν παρει οι Γερμανοι ηταν ετοιμοι να πασαλειψουν τον Τσιπρα με πισσα και πουπουλα και να τον διαπομπευσουν στους δρομους των Βρυξελλων καβαλα σε ενα γαϊδουρι αναποδα.

    Και ποια θα ειναι η τυχη της “συμφωνιας”; Τα λεει ο Βαλερι Ζισκαρ Ντ’ Εσταίν: Τρεις μηνες………….

    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1348063/ziskar-ntesten-h-symfonia-tha-prosferei-mono-trei.html

    Στη………”συμμορια της δραχμης” και ο Ζισκαρ!

    Reply
  13. Οι Financial Times εχουν στα χερια τους τη νεα εκθεση του ΔΝΤ. Το ελληνικο Χρεος οδευει προς το 200 % του ΑΕΠ, και το ΔΝΤ ζηταει αναστολη πληρωμης τοκοχρεωλυσιων εως το 2053.

    http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/1878492/to-dnt-estile-sima-apochorisis-apo-tin-ellada

    Ας σταματησει επιτελους το γερμανογενιτσαριό των ευρωφιλελεδων να υποτιμα τη νοημοσυνη των πολιτων.

    Reply

Leave a Comment