Γιατι Μενουμε Ευρωπη

Οι πορειες και συγκεντρωσεις ειναι ενα περιεργο κοινωνικο φαινομενο που μου προκαλει αμηχανια, ενιοτε και αλλεργια.

Οταν δεν μπορουμε να εχουμε κοινη αποψη με 5 φιλους σε μια ταβερνα, πως ειναι δυνατον να εχουμε κοινη αποψη με μερικες χιλιαδες ατομα σε μια πλατεια?
Επισης αντιπαθω τους οχλους (εχω και ελαφρια αγοραφοβια) και τελος δεν καταλαβαινω τι χρειαζεται να φωνασκουμε μπροστα στην Βουλη, κλεινοντας δημοσιους χωρους, οταν υπαρχει ενας πολυ αποτελεσματικος τροπος να μας ακουνε οι πολιτικοι: η ψηφος μας (και απειρες δημοσκοπησεις που μελετανε που ακριβως θα παει αυτη η ψηφος).

Οπως εχουν πει ομως αρκετοι και αρκετοι καλυτερα απο μενα, αυτη την στιγμη φαινεται οτι πρεπει να κανουμε κατι που δεν μας αρεσει, να συνωστιστουμε στο Συνταγμα και δειξουμε καθαρα την γνωμη μας: θελουμε αυτη η χωρα να παραμεινει οσο πιο κοντα στον ευρωπαϊκο πυρηνα γινεται. Να το πουμε απεριφραστα και εντονα, για να καταλαβουν οτι αυτη την φορα, δεν προκειται να αφησουμε την μαχη ετσι ευκολα.

Το “μενουμε Ευρωπη” ειναι ενα συνθημα που ενωνει ανθρωπους που πριν 10-15 χρονια σε μια πολιτικη συζητηση μπορει να σκοτωνοντουσαν… αλλα αυτο ακριβως ειναι το δειγμα των καιρων μας. Απο την μια ποσο εχουμε πειστει πια σχεδον ολοι οι λογικοι Ελληνες για το που ανηκει η χωρα (εις την δυσιν βεβαια, το κερδισαμε το στοιχημα), απ’την αλλη δυστυχως φαινεται να υπαρχει μια ετεροκλητη συμμαχια ολων των αντιδραστικων κομματιων της ελληνικης κοινωνιας, μια πολυ φωνακλαδικη μειονοτητα, που θελει να αμφισβητησει την θεση μας και να μας δεσμευσει σε τριτοκοσμικες παρεες και συνηθειες για κανα δυο γενιες. Ε οχι.

Να ξεκαθαρισω εδω δυο πραγματα.

α) Το οτι θελουμε να μεινουμε στην Ευρωπη, συμπεριλαμβανει και την θεωρια οτι μενοντας σε αυτην την παρεα εξασφαλιζεται η υψηλοτερη υλικη ευημερια για τα παιδια μας, τοσο βραχυπροθεσμα οσο μακροπροθεσμα. Οντως η εξοδος στην δραχμη θα ηταν καταστροφικη σημερα, αλλα και γενικοτερα, ειναι ξεκαθαρο οτι η συμμετοχη στην Ευρωπαϊκη Ενωση φερνει σε ολες τις χωρες μελη σοβαροτατα οικονομικα οφελη, αυριο, μεθαυριο, για παντα.
Ενιοτε η ΕΕ μπορει να σημαινει και υψηλο ανταγωνισμο, απαιτητικα προτυπα, αλλα αυτο θελουμε, ετσι γινομαστε καλυτεροι. Οχι να ειμαστε στους στραβους ο μονοφθαλμος και να χαιρομαστε γιαυτο.

β) Ομως για μας η Ευρωπη ποτε δεν ηταν απλα η αγελαδα που αρμεγουμε για Πακετα Ντελορ, Πλαισια Στηριξης και λοιπες επιδοτησεις. Προς την Ευρωπη προσανατολιζομαστε γιατι αυτος ειναι ο πολιτισμος στον οποιο προσφεραμε τα πολυτιμοτερα πνευματικα μας κατορθωματα, με αυτον τον πολιτισμο μπορουμε να συνεννοηθουμε καλυτερα, απο αυτον τον πολιτισμο ξαναπαιρνουμε πισω αφθονα δωρα, ισως ισαξια με αυτα που δωσαμε.*
Για την πραγματικη δημοκρατια, για τα ανθρωπινα δικαιωματα, την ελευθερια λογου και πραξεων, για την προστασια των αδυνατων και ολα αυτα που συμβολιζει πια η Ευρωπη. Το “Μενουμε Ευρωπη” δεν ειναι απλα και μονο μια ψυχραιμη ορθολογικη επιλογη, αλλα και μια συναισθηματικη, μια βαθια συμβολικη κινηση. Οσο ειμαστε Ευρωπη, δηλωνουμε ξεκαθαρα ενα οραμα, τι ειδους χωρα και κοινωνια θελουμε να χτισουμε. Οταν αρχιζουμε την παρεα με νεοΑντρεϊκες Βενεζουελες και νεοσταλινικες Ρωσιες, θολωνει το οραμα, σκουραινει το μελλον, ξεκιναει παλι ο κατηφορος.

Θα τα πουμε στο Συνταγμα, 7:30 μμ.

—————————–
*Και γιαυτο μου φαινεται παρανοϊκο να ερχονται μιζεροεθνικιστες πολιτικαντηδες σε αυτη την Συγκεντρωση.

ΥΓ Ισχυριζομαι οτι αυτη ειναι και η μοναδικη μεγαλη συγκεντρωση στην μεταπολιτευτικη μας ιστορια που δεν γινεται για επιθετικους ή ιδιοτελεις σκοπους! Δεν παμε να ζητησουμε προνομια ή να υπερασπιστουμε κεκτημενα, δεν παμε να λεηλατησουμε το δημοσιο ή να εμποδισουμε το κλεισιμο αντιπαραγωγικων επιχειρησεων (εκτος αν θεωρουμε την Ελλαδα τετοια), να βρισουμε γειτονικες χωρες ή να διατρανωσουμε την ανωτεροτητα των γονιδιων μας… παμε να υπερασπιστουμε καποιες σημαντικες ιδεες και αρχες αξιοπρεπειας και αλληλοσεβασμου. Επιτελους.

20 thoughts on “Γιατι Μενουμε Ευρωπη”

  1. Σαν μιζεροεθνικιστης εχω καποιες ερωτησεις.
    1. Νομιζεις οτι αν τα καναλια δεν προωθουσαν νυχθημερον το “Ευρωπαικο οραμα” θα εξακολουθουσαν ολοι οι “λογικοι Ελληνες” να συμφωνουν;
    2. Μηπως θα ηταν χρησιμο να ακουστουν και αλλες “αντιδραστικες” αποψεις και να συζητηθουν, πριν οι “λογικοι Ελληνες” καταληξουν;
    Ποιος ξερει, ισως αυτη η “πολυ φωνακλαδικη μειονοτητα” να γινει και πλειοψηφια.
    3. Μηπως στην κατασταση που βρισκομαστε ειναι λιγο παρανοικο να μιλαμε για “σοβαροτατα οικονομικα οφελη” απο την ΕΕ;
    4. Μηπως ειναι εξ ισου παρανοικο να μιλαμε για τον Ευρωπαικο πολιτισμο και τους Ευρωπαιους με τους οποιους μπορουμε να συνεννοηθουμε καλυτερα, τι στιγμη που η ΕΕ αντικαθιστα τους Ευρωπαιους με μουσουλμανους Ασιατες;
    5. Ανησυχεις μηπως το μονο που θα πας να ζητησεις αυριο ειναι να σου κανουν την χαρη να σε παρουν για δουλο;
    Αν οχι δεν θα ειναι και περιεργο

    ΕΥΡΗΣΕΤΕ ΓΑΡ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΜΑΡΤΑΝΟΝΤΑΣ, ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΥΣ ΜΕΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ Η ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΑΜΕΙΝΟΝ ΔΕ ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ Η ΣΦΩΝ ΑΥΤΩΝ
    Διότι θα ανακαλυψετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, κάνουν λάθος στις επιλογές τους, και ότι οι περισσότεροι επιθυμουν τα ασχημα παρά τα καλά και σκεφτονται καλύτερα για το συμφέρον των εχθρων τους παρά για το δικό τους.
    Ισοκρατης.

    Reply
  2. Πως το καταφεραν τα πολιτικα μας κομματα, ακομη και αυτο. Να διαχωρησουν μια προταση στα δυο. Γιατι δηλ. να ειναι απιθανο να ειμαστε ΚΑΙ υπερ της Ευρωπης ΚΑΙ κατα της λιτοτητας ; Ποσο δυσκολο θα ηταν οι πολιτικοι μας και απο την δεξια και απο την αριστερα, να ενωθουν και να καλεσουν ολους τους Ελληνες σε μια συγκεντρωση που θα ηταν ΚΑΙ υπερ της Ευρωπης ΚΑΙ κατα της λιτοτητας ΚΑΙ που θα εδινε σιγουρα ενα ηχηρο μηνυμα στο εξωτερικο ; Γιατι ;

    Reply
    • Γιατί η η ζωή απέδειξε ότι αυτά τα δύο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη. Γιατί όσοι διαδηλώνουν κατά της “λιτότητας” στην πραγματικότητα διαδηλώνουν κατά του ευρώ. Και τούμπαλιν.

      Reply
      • “όσοι διαδηλώνουν κατά της “λιτότητας”” διαδηλώνουν στη πραγματικότητα υπέρ της λιτότητας με δραχμή.

        Reply
    • Έλα ντε! Γιατί είναι απίθανο να προτιμούμε να είμαστε και υγιείς και πλούσιοι, παρά άρρωστοι και φτωχοί;

      Reply
  3. Οι ευρωπαϊστες διαδηλωτες του «Μενουμε Ευρωπη» εμενα μου φαινονται λιγακι αστειοι. Διοτι δεν μιλαμε για ειλικρινεις υποστηρικτες του -νεφελωδους αλλωστε- φιλοευρωπαϊκου ιδεολογηματος, αλλα για βολεμενους που δε θελουν να χασουν την καταναλωτικη ευμαρεια που τους εδινε το ευρω: τα φθηνα αυτοκινητα, τα φθηνα i-pad, οι φθηνες LCD oθονες, τα φθηνα ταξειδακια στο εξωτερικο Α. ξεχασα, τις ευρωπαϊκες επιδοτησεις που εισπραττουν οργανωνοντας «σεμιναρια».

    Αληθεια, η Σουηδια και η Δανια είναι εκτος ευρω, η Νορβηγια και η Ελβετια είναι και εκτος ΕΕ. Η Βρεττανια είναι εκτος ευρω, και ενδεχομενως συντομα εκτος ΕΕ. Αυτές οι χωρες είναι λιγοτερο «Ευρωπη»; Δε νομιζω.

    To 1953-1973 η Ελλαδα εμφανισε απιστευτους ρυθμους οικονομικης αναπτυξης. Ηταν η δευτερη ταχυτερα αναπτυσσομενη οικονομια παγκοσμιως μετα την Ιαπωνια! Τη δεκαετια του 1970 το δημοσιο χρεος ηταν γυρω στο 25 % του ΑΕΠ, και η ανεργια 3,5 %. Δεν ειχαμε “ΕΟΚ”, “ευρω”, “επιδοτησεις”. Απλως ακολουθουσαμε ορθη οικονομικη πολιτικη.

    Reply
    • Αληθεια, η Σουηδια και η Δανια είναι εκτος ευρω, η Νορβηγια και η Ελβετια είναι και εκτος ΕΕ. Η Βρεττανια είναι εκτος ευρω, και ενδεχομενως συντομα εκτος ΕΕ.

      To 1953-1973 η Ελλαδα εμφανισε απιστευτους ρυθμους οικονομικης αναπτυξης. Ηταν η δευτερη ταχυτερα αναπτυσσομενη οικονομια παγκοσμιως μετα την Ιαπωνια!

      Επίσης, η Ιαπωνία είναι αυτοκρατορία, η Σουηδία, η Δανία και η Νορβηγία έχουν βασιλεία, όπως είχε και η Ελλάδα το 1953-1973… Μήπως να ξαναφέρουμε τον Κοκό, να ορθοποδήσουμε;

      Reply
      • Ευρωπαϊκες χωρες εκτος ΕΕ και ευρω ειναι προτυπα ευρωπαϊκου πολιτισμου και οργανωσης.

        Η ελληνικη οικονομια πετουσε μεχρι τη δεκαετια του 1970, χωρις καμμια ΕΕ και κανενα ευρω.

        Η ΕΕ ως οργανισμος δεν ευθυνεται βεβαιως για τα σημερινα μας χαλια. Απεδειξα ομως οτι η ΕΕ και το ευρω δεν ειναι καθολου αναγκαια για την οικονομικη και κοινωνικη προοδο της χωρας.

        Αυτα ειναι νομιζω σοβαρα επιχειρηματα,τα οποια δεν αντικρουονται βεβαια με εξυπναδες.

        Reply
        • Σαφέστατα δεν είναι αναγκαία. Ήταν όμως εξαιρετικά χρήσιμα. Δεν τα χρησιμοποιήσαμε σωστά και τα στρέψαμε εναντίον μας. Οι επιδοτήσεις, αντί για νέα εργαλεία, έγιναν αμάξια και μπουζούκια.

          Χωρίς ΕΕ και ευρώ ίσως ήμασταν σε καλύτερο σημείο από το τωρινό, με συνειδητοποίηση της θέσης μας στην ΕΕ και το ευρώ μάλλον θα ήμασταν σε καλύτερο σημείο από το τωρινό… Υποθέσεις και οι δύο, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν ενδείξεις για το τι είναι καλύτερο τώρα.

          Η ελληνικη οικονομια πετουσε μεχρι τη δεκαετια του 1970, χωρις καμμια ΕΕ και κανενα ευρω.

          Αυτό υπονοεί ότι πετούσε επειδή δεν είχε ευρώ; Αν είναι έτσι, δεν βλέπω τη σύνδεση, όπως δεν υπάρχει σύνδεση με το πολίτευμα εκείνης της εποχής.

          Reply
          • Εγω ηθελα να αποδειξω ότι η ελληνικη οικονομια τα καταφερνε περιφημα και χωρις την ΕΕ ή το ευρω. Δεν τους εχουμε αναγκη αν ασκουμε ορθη οικονομικη πολιτικη.

            “Αυτό υπονοεί ότι πετούσε επειδή δεν είχε ευρώ;”
            Πετουσε επειδη εφαρμοζοταν ορθη οικονομικη πολιτικη. Προφανως αυτο πιστωνεται στις Κυβερνησεις εκεινης της περιοδου. Ασφαλως βοηθουσε και η διαθεσιμοτητα των νομισματικων εργαλειων, και δη στα χερια του μεγαλου Ξενοφωντος Ζολωτα.

            Reply
            • Δεν τους εχουμε αναγκη αν ασκουμε ορθη οικονομικη πολιτικη.

              Συμφωνώ, δεν τους έχουμε ανάγκη εάν κάνουμε ό,τι και αυτοί… Εδώ όμως δεν ασκούμε ορθή οικονομική πολιτική όταν τους έχουμε πάνω από το κεφάλι μας, θα ασκήσουμε όταν θα είμαστε εντελώς ελεύθεροι; Προσωπικά δεν βλέπω κάποιον επιπέδου Ζολώτα. Ακόμα και να υπήρχε, μάλλον δεν θα κατάφερνε και πολλά…

  4. Με το καλό. Και μπορεί σιγά σιγά να καταλάβεις και πόσο ανώτερος είναι ο πολίτης από τον ιδιώτη!

    Reply
    • μου φαινεται οτι τωρα καταλαβα : θεωρεις οτι πολιτης γινεσαι αν κατεβαινεις σε πορειες και συγκεντρωσεις?

      Reply
  5. Γιωργο

    Νομιζεις οτι αν τα καναλια δεν προωθουσαν νυχθημερον το “Ευρωπαικο οραμα” θα εξακολουθουσαν ολοι οι “λογικοι Ελληνες” να συμφωνουν;

    Νταξει, για ονομα του θεου, μονο για φιλο-ευρωπαϊκη προπαγανδα δεν μπορεις να κατηγορησεις τα ΜΜΕ!

    Μηπως στην κατασταση που βρισκομαστε ειναι λιγο παρανοικο να μιλαμε για “σοβαροτατα οικονομικα οφελη” απο την ΕΕ;

    Ειναι ενα κειμενο που οντως πρεπει να γραφτει. Ξεχνα τα τεραστια δανεια που μας δινουν. Το γεγονος οτι ακομα υπαρχει ενα ΕΣΠΑ κτλ αξιας καπου 3% του ΑΕΠ τι σου λεει; Οχι δανεικα, ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ. Γιατι ετσι.
    Το οτι εχουμε προνομιακη μεταχειριση για τα αγορτικη προϊοντα μας, που εξασφαλιζουν τιμες πολλαπλασιες απο αυτες που θα εβρισκαν στην διεθνη αγορα; Το οτι, ακομα και αυτο, επιτρεπουν σε οποιον Ελληνα θελει να δουλευει σε Λονδινα και Ζυριχες, βγαζοντας πολλαπλασιους μισθους απ’οτι στην Ελλαδα;

    Μηπως ειναι εξ ισου παρανοικο να μιλαμε για τον Ευρωπαικο πολιτισμο και τους Ευρωπαιους με τους οποιους μπορουμε να συνεννοηθουμε καλυτερα, τι στιγμη που η ΕΕ αντικαθιστα τους Ευρωπαιους με μουσουλμανους Ασιατες;

    δεν το καταλαβα αυτο, αλλα ειναι προφανες οτι οταν μιλαω για πολιτισμο δεν εννοω γονιδια και φατσες, αλλα κοινες αξιες, ιδεωδη κτλ

    Ανησυχεις μηπως το μονο που θα πας να ζητησεις αυριο ειναι να σου κανουν την χαρη να σε παρουν για δουλο;

    η αληθεια ειναι οτι αν βγουμε απο ΕΕ θα παρακαλαμε να μας δεχονται για “δουλους”.

    NF

    Ευρωπαϊκες χωρες εκτος ΕΕ και ευρω ειναι προτυπα ευρωπαϊκου πολιτισμου και οργανωσης.

    γιαυτο και εχουν την πολυτελεια να μπορουν να ζουν εκτος ΕΕ. Εμεις οχι. Παρολαυτα, ολες οι χωρες που αναφερεις ειναι με τον ενα ή αλλο τροπο συνδεδεμενες με την ΕΕ (συμφωνιες Schengen, EFTA κτλ). Πληρης αποσυνδεση απλα ειναι αδιανοτητη.

    Reply
  6. 1. Προφανως εχω χασει επεισοδια.
    Εγω αφησα τον Οικονομεα τον Καμπουρακη τον Τζιμα τον Πρετεντερη τον Αυτια τον Πορδοσαλτε και τους αλλους καραγκιοζηδες να προπαγανδιζουν νυχθημερον να μην διανοηθει κανεις να μας βγαλει απο το Ευρω.
    Τωρα εσυ μου λες οτι αλλαξαν και δεν το πηρα χαμπαρι;
    Μηπως να τους κανουμε μεταγραφη στην Χ.Α η στο ΚΚΕ;
    Υποστηριξε κανενας να βγουμε απο το ευρω η την ΕΕ και το εχασα;
    Μηπως καμια φορα μετα την γκρινια για τους ευρωπαιους που μας κακομεταχειριζονται παρελειψαν να μας θυμισουν οτι δεν εχουμε αλλο τροπο να ζησουμε;
    Μολις εμαθα οτι ο Τσιπρας μιλησε για δημοψηφισμα, οποτε θα εχουμε και μια θαυμασια ευκαιρια να θαυμασουμε τους αντιευρωπαιστες αυτους σε πληρη δραση.

    2. Θυμαμαι καποτε που καποιος δημοσιογραφος (Χουντας αν τον εχεις ακουστα) καπου το 1993 προσπαθουσε κατοπιν υποδειξης του Σωτηρη Σοφιανοπουλου ( παλιου ιδιοκτητη της ΧΡΩΠΕΙ και ιδρυτη του κομματος του Ελληνισμου) να βρει καποιον να του πει αν στους υπολογισμους που καναμε για το ποσα κερδισαμε απο την ΕΟΚ, βαζαμε και τα τρια τρις δραχμες (κοντα στο 10% του ΑΕΠ) που αναγκαζομαστε να δινουμε στους βορειους Ευρωπαιους για κρεας γαλα και τυρι.
    Λογω της ποσοστοσης στο αγελαδινο γαλα δεν ειχαμε (και δεν εχουμε) παραγωγη και δεν επιτρεποταν να προμηθευτουμε εκτος της ΕΟΚ με πολυ καλυτερες τιμες.
    Σε ανταλλαγμα γι αυτα εμεις ειχαμε προνομιακες τιμες στο βαμβακι και καποιες επιδοτησεις.
    Ολοι αυτοι που λεγανε τοτε για 1 δις δραχμες κερδος ξαφνικα δεν ξερανε.
    Ενας συμβουλος του Μητσοτακη για θεματα ΕΟΚ του ειπε να απευθυνθει στο υπουργειο.
    Τελικα μετα απο δυο μηνες ενοχλησεων σε τρια υπουργεια το μονο που καταφερε ηταν να του κλεινουν το τηλεφωνο μολις ακουγαν την φωνη του.
    Η κοροιδια για τα λεφτα που μας δινουν χαρισμα οπως βλεπεις ειναι πολυ παλια.
    Τιποτα δεν ειναι χαρισμενο απο κανεναν.
    Ειδικα οταν αυτος που τα παιρνει φτωχαινει κι αυτος που τα δινει πλουτιζει.
    Ο Σοιμπλε παραδεχτηκε πριν απο κανα δυο χρονια οτι η Γερμανια απο την διαφορα επιτοκιων λογω του Ελληνικου μνημονιου εβγαλε γυρω στα 80 δις.
    Το 2010 οι Γερμανικες και Γαλλικες τραπεζες ηταν εκτεθιμενες και αν χρεοκοπουσαμε τοτε θα χρειαζοντουσαν πολλα περισσοτερα δις χαρισματα στις τραπεζες τους απο οσα εδωσαν δανεικα στην Ελλαδα μεχρι να ξεφορτωθουν (παρανομα) τα Ελληνικα ομολογα.
    Υπαρχουν δεκαδες πραγματα που θα μπορουσε να πει κανεις για το τι εχουμε ωφεληθει απο την ΕΕ αλλα τα χαλια μας μιλανε απο μονα τους.

    3. Κι εγω για πολιτισμο μιλαω. Το οραμα της ευρωπαικης ενωσης ηταν οτι οι Ευρωπαιοι που εχουν αρκετα ομοιο πολιτισμο θα μπορουσαν να ενωθουν και να αποφυγουν στο μελλον της διαμαχες του παρελθοντος.
    Τι κοινο εχουν οι Μουσουλμανοι με τον Ευρωπαικο πολιτισμο;

    4. Η Ελλαδα μια χαρα τα πηγαινε εκτος Ευρωπης και εκτος Ευρω.
    Μεσα στην ΕΟΚ και την ΕΕ κατεστρεψε ολες τις παραγωγικες της υποδομες και καταχρεωθηκε, παρεδωσε την εθνικη της κυριαρχια, υποθηκευσε ολη την δημοσια περιουσια και δια των χρεων προς την εφορια καιτην ιδιωτικη και ο Ελληνικος λαος βαινει προς εξαφανιση.
    Η τοποθετηση σου οτι ειναι αδιανοητο μια χωρα να ζει εξω απο αυτην δειχνει εκ του αποτελεσματος, μαλλον κωμικη.

    Reply
  7. Μεχρι σημερα οι “Ευρωπαιοι εταιροι” απλα βριζανε εν χορω τον εκαστοτε Ελληνα Υπουργο Οικονομικων στο Eurogroup.
    Χθες τον πεταξαν εξω!

    Τα “Ουαου”, τα “αχαχουχα”, οι γκλαμουριες, το σταριλικι και οι “επιθεσεις γοητειας” στο Λυκανθρωπο Σόιμπλε μαλλον δεν εφεραν τα αναμενομενα αποτελεσματα.

    Reply
  8. τι μας ρωταει η Κυβερνηση στο Δημοψηφισμα; Να δεχθουμε ή να απορριψουμε λεει δυο κειμενα της Τρόικας:

    1) “Reforms for the completion of the Current Program and Beyond”
    2) “Preliminary Debt sustainability analysis”

    Μηπως οι ΣΥΡΙΖΑίοι εχουν την ευγενη καλοσυνη να μας τα δωσουν ωστε να σχηματισουμε αποψη; Και αμεταφραστα βρε παιδια, δεν πειραζει………

    Reply
  9. Χθες ο ΣΚΑΪ μετεδωσε το εξης: Κατοπιν παρασκηνιακων ενεργειων των ΗΠΑ, το ΔΝΤ δημοσιευει σημερα 2 Ιουλιου την πιο προσφατη επισημη αναλυση του Ταμειου για τη βιωσιμοτητα του ελληνικου Χρεους. Αυτο γινεται λεει για λογους διαφανειας και δεοντολογιας, για να εχουν ολα τα δεδομενα οι Ελληνες ψηφοφοροι. Προκειται για μια υπογειως φιλελληνικη παρεμβαση των ΗΠΑ, αλλα το ενδιαφερον ειναι αλλου: Το ρεπορταζ αναφερει οτι την δημοσιευση της εκθεσης προσπαθησαν να εμποδισουν με εντονες παρασκηνιακες πιεσεις οι Κυβερνησεις των Ευρωπαιων “συμμαχων”, και δη των γαλλογερμανων!

    Ετσι αντιλαμβανονται τη “διαφανεια” και τη “Δημοκρατια” οι ευρωλιγουρηδες φιλελεδες.

    Reply

Leave a Comment