Ολα τα καλα καποτε τελειωνουν

Οι ανθρωποι με τον καιρο αλλαζουν και καποτε αλλαζουν τοσο που οι δρομοι τους πρεπει να χωρισουν.

Ποτε δεν μου αρεσαν οι μακροσκελεις και μελοδραματικες δηλωσεις αποχωρησης. Δυστυχως τα πραγματα ηρθαν ετσι που δεν εχω αλλη εναλλακτικη: αποχωρω απο το συνΙστολογιο αυτο, της αναΜορφωσης. Τι θα γινει με την κεντρικη σελιδα θα το συζητησουμε σε καποιο επομενο σταδιο.

Οπως ξερει οποιοσδηποτε εχει διαβασει αυτο το ιστολογιο, συμπαθω και εκτιμω τον Θαναση (τον Αναγνωστοπουλο ντε). Αλλα παντα εχει την ταση προς καποιες ακραιες εκδηλωσεις της προσωπικοτητας του, οι οποιες δεν με εβρισκαν παντα συμφωνο. Στο ονομα του φιλελευθερισμου και της ανοιχτης κουλτουρας αυτου του ιστολογιου δεν ειπα ποτε τιποτα.

Με την τελεταια καφριλα πραξη του ομως δεν μπορω να συμφωνησω. Αν δεν το εχετε προσεξει ο Θανασης ανελαβε νομικος συμβουλος συγκεκριμενων διαβοητων
προσωπων που προσκεινται στην Χρυση Αυγη. Αφορμη πρεπει να υπηρξε αυτο το κειμενο. Δεν μπορω να πω πολλα παραπανω, το αφηνω στον ιδιο.

Ασπαζομαι την αρχη του Βολταιρου (που δεν βγηκε απτα δικα του χειλη ομως!), θελω καθε φωνη να μπορει να ακουστει σε μια δημοκρατια. Αλλα δεν χρειαζεται να ακουγεται στο δικο μου ιστολογιο. Ουτε δεχομαι οτι ολοι οι ανθρωποι αξιζουν το ιδιο να εχουν καλη νομικη συμβουλη. Αξιζουν να εχουν προσβαση σε ενα αντικειμενικο δικαστηριο και να υπερασπιζονται τον εαυτο τους οσο καλυτερα μπορουν. Αλλα δεν θα τους κανουμε και πλατες για να κανουν τα εγκληματα τους.
Οποτε χωρις αλλη σαλτσα, ωρα καλη και καλην ανταμωση.

ΥΓ Θα ενημερωσω στα σχολια για το νεο μου ιστολογιο, οταν το ετοιμασω (λιγος χρονος αυτες τις μερες).
ΥΓ2 Παραμενω φιλος του Θαναση και θα ηθελα τα σχολια να περιοριστουν στα απολυτως απαραιτητα και αξιοπρεπη. Κανεις δεν μπορει να κρινει τους λογους που τον ωθησαν σε μια τετοια πραξη.

11 thoughts on “Ολα τα καλα καποτε τελειωνουν”

  1. Προβληματίστηκα πολύ πριν απαντήσω σε αυτό το (απρόσμενο) άρθρο του ΣΓ. Έσβησα και έγραψα πολλές φορές την απάντησή μου. Θα μεταφέρω εδώ μόνο την τελευταία, αυτήν που περιέχει τις λιγώτερο φορτισμένες εκφράσεις:

    Άκου, ΣΓ, κανείς δεν θα κρίνη τις επαγγελματικές μου επιλογές, και πολύ λιγώτερο εσύ. Έχω μια οικογένεια να θρέψω, έχω ευθύνη, δεν το καταλαβαίνεις; Δεν έχω την πολυτέλεια να επιλέγω τις υποθέσεις μου και στο κάτω κάτω της γραφής κανείς δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια ιστορική υπόθεση.

    Εκτός από αυτό, θα έπρεπε να γνωρίζης ότι στο δικό μας νομικό σύστημα κάθε άνθρωπος, όσο απεχθής και αν είναι αυτός, έχει δικαίωμα νομικής εκπροσώπησης. Και θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι ο Ηλίας δεν είναι καθόλου το τέρας που θέλουν να παρουσιάζουν οι πληρωμένες γραφίδες των ΜΜΕ. Και κάποιων ιστολογίων, πρέπει να συμπληρώσω με λύπη μου.

    Λοιπόν, στο όνομα της πολύχρονης φιλίας μας σε παρακαλώ πολύ και εγώ με την σειρά μου να ανακαλέσης τους χαρακτηρισμούς σου και σε επαναφέρω στην τάξη. Αν όμως θες να εγκαταλείψης το κοινό συνιστολογικό μας σπίτι, δεν πρόκειται να σε εμποδίσω.

    Η επιλογή είναι δική σου.

    Reply
  2. Κοιτα, σιγουρα δεν θελω να αρχισει βαβουρα, γιαυτο και παρακαλεσα ο,τι σχολια γινουν να γινουν προσεκτικα και ψυχραιμα.
    Δεν μπορω να ξερω τις λεπτομερειες και τα σωψυχα του καθενος, αλλα στην τελικη και οι παπουδες μας περασαν δυσκολες μερες, αλλα δεν κατεφυγαν στην χειροτερη λυση που μπορουσαν να βρουν.

    Τι να πω, καλω τους υπολοιπους νομικαριους, ΚΤ, λεκτορατιο και Κων/νο να παρουν θεση.

    ΥΓ Τωρα εγινε και “ο Ηλιας”. Μαϊστα.

    Reply
  3. Μου φαίνεται περίεργο που ο SG έπεσε από τα σύννεφα. Η στροφή (?) του Θανάση ήταν ορατή εδώ και καιρό σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες πεαρευρίσκετο. Ειδικά τα παιδικά πάρτυ (και είχα την “τυχη” να παραβρεθώ σε μερικά”) αποτελούσαν σκανδαλώδη περίπτωση συγκεκαλυμένης στρατολόγησης νηπίων με σκοπό τη μετατροπή τους σε γενίτσαρους του νεοναζισμού. Αυτός είναι!
    Κάνε σε παρακαλώ ότι περνάει από το χέρι σου να παραμείνει αυτό το εξαίσιο ιστολόγιο στα σωστά χέρια. Άλλωστε ο Θανάσης θα έχει πλέον μόνιμο βήμα. Έξω από τον Κορυδαλλό!

    Reply
  4. Τελικα ηταν αναμενομενο αυτο απο τον Αθανασιο Αναγνωστοπουλο. Ειδικα μετα την υποστηριξη της Χιτλερικης πολιτικης του Πουτιν στο θεμα της Κριμαιας ηταν φανερο οτι οι αποψεις του ειχαν αλλαξει. Απο οτι φαινεται ουτε οι αλλοι αρθρογραφοι πρεπει να νιωθουν ανετα με τον ΑΑ. Εχω καιρο να διαβασω καποιο κειμενο τους. Τα τελευταια κειμενα ειναι σχεδον ολα του ΑΑ. Τελικα μαλλον αυτο ειναι το τελος της Αναμορφωσης. Καλα το εγραψε ο SG στον τιτλο του κειμενου του: Ολα τα καλα καποτε τελειωνουν!!

    Reply
  5. πω πω, τρομερό!και τόσο σοβαρό που δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι αύριο, για να ανακοινωθεί! ε ρε…

    Reply
  6. Τελικά είμαστε χειρότεροι και από τα ΚΚE μ-λ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ, και δεν συμμαζεύεται. Τρεις νοματαίοι έχουμε απομείνει σε ένα ρημάδι συνιστολόγιο και δε μπορούμε να συνυπάρξουμε.

    Είναι γεγονός ότι τώρα τελευταία δεν συμμετέχω ενεργά διότι οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μέ αφήνουν. Είναι επίσης γεγονός ότι διαφωνώ με πολλές από τις απόψεις του Θανάση, ο οποίος έχει σηκώσει το βάρος του ιστολογίου. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς για να το διαπιστώσει είναι να διαβάσει τα σχόλια που ανταλλάξαμε για την Κριμαία και την αρχή της αυτοδιάθεσης. Παρόλα αυτά, ένα πράγμα δεν αμφισβητώ: ότι αφετηρία των απόψεών του είναι ο φιλελυθερισμός, όπως εκείνος τον αντιλαμβάνεται.

    Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι απεχθάνομαι τους φασιστες στο έπακρο. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη επιλογή στηρίζω τον Θανάση για πολλούς λόγους. Πρώτον, είναι αδιαμφισβήτητα μια επαγγελματική επιτυχία που δεν έχει δικαίωμα, όπως σωστά λέει, να στερήσει από την οικογένειά του. Δεύτερον, νομίζω ότι είναι απόλυτα συνεπής με τον φιλελευθερισμό η άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι, όσο επαχθείς και αν είναι, έχουν δικαίωμα υπεράσπισης, και μάλιστα ικανής. Και βέβαια, είναι εύκολο να το λέει κανείς αφηρημένα. Το ερώτημα είναι όταν καλείται ο ίδιος να αναλάβει μια τέτοια υπεράσπιση, αν μπορεί να παραμερίσει τα προσωπικά του αισθήματα και να πράξει όπως του επιτάσσει το επαγγελματικό του καθήκον. Τρίτον, η υπεράσπιση ενός τέτοιου κατηγορούμενου είναι μια νοητική πρόκληση που είναι δύσκολο να προσπεράσει κάποιος που του αρέσουν οι νοητικές προκλήσεις. Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα είχα πράξει και εγώ το ίδιο.

    Τέλος, όσο και αν διαφωνώ με το Θανάση, πάντα κάτι μαθαίνω από τον μεταξύ μας διάλογο. Πάντα φωτίζει κάποια πτυχή του θέματος που δεν είχα σκεφτεί. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το προτέρημα να διατηρούμε ένα ιστολογίο που δεν είναι one man show αλλά μέσο έκφρασης μιας ομάδας ανθρώπων με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. Μακάρι να συμμετείχαν και άλλοι, και μάλιστα όσο πιο διαφορετικές οι απόψεις τους τόσο το καλύτερο. Κατά συνέπεια, διαφωνώ με την απόφαση του ΣΓ, και για αυτό του απευθύνω την παρακάτω πρόσκληση.

    Έρχεσαι την Κυριακή το βράδυ από σπίτι να φάμε (σκέφτομαι να φτιάξω μουσακά), να πιούμε κρασάκι, και να συζητήσουμε για αυτό και για άλλα θέματα? Θα καλέσω και τον Noah Smith: http://noahpinionblog.blogspot.com/

    Μπορείς να μου απαντήσεις εδώ ή μέσω email.

    Reply
    • Κοίτα Κώστα, τώρα που πέρασαν κάποιες ώρες, μια ημέρα για την ακρίβεια, και το σκέφτηκα πιο ψύχραιμα, βρίσκω ότι ο ΣΓ είχε δίκιο.

      Ούτε η επαγγελματική επιτυχία ούτε τα λεφτά είναι πάνω από την ηρεμία του συνιστολογικού μας σπιτιού. Στο κάτω κάτω, ο Ηλίας έχει δικηγόρο, και μαχιμώτατο μάλιστα.

      Και του χρόνου από κοντά! :-)

      Reply
      • Καλά ρε, εμένα γιατί με αφήσατε έξω από τη φάρσα? :)

        Μετά το Μπαλτάκο, δεν ξέρω αν ο Ηλίας χρειάζεται δικηγόρο πάντως.

        Reply
        • Ευτυχως που αλλαξες γνωμη Θαναση.

          Χριστο

          Ειδικά τα παιδικά πάρτυ (και είχα την “τυχη” να παραβρεθώ σε μερικά”) αποτελούσαν σκανδαλώδη περίπτωση συγκεκαλυμένης στρατολόγησης νηπίων με σκοπό τη μετατροπή τους σε γενίτσαρους του νεοναζισμού.

          παντως παντα ειχε κατι στρατοκαυλο, δεν θα μου φαινοταν περιεργο αν τα βαζει να κανουν παρελασεις. :)

          Κωστα
          μαλλον μπραβο χρειαζεται.

          ΥΓ ε, γιατι αν το ξερουν ολοι ρε συ δεν εχει πλακα :)

          Reply
  7. Τώρα μόλις σκέφτηκα ότι μάλλον είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Πάντως η πρόσκληση για την Κυριακή ισχύει.

    Reply

Leave a Comment