Ελληνικοι δρομοι – οδικη ανασφαλεια

Οι ελληνικοι δρομοι ειναι με διαφορα οι χειροτεροι στην ΕΕ15. Απο ολες τις αποψεις, χαραξη, ποιοτητα ασφαλτου αλλα και απουσια διαγραμμισεων. Αυτο ειναι πραγματικα κατι που παντα με βασανιζε, γιατι οι διαγραμμισεις στην Ελλαδα μοιαζουν να εχουν γινει με κιμωλια! Ενα δυο μηνες μετα την βαφη τους εχουν ηδη εξαφανιστει. Οσοι φιλοι μου απο την υπολοιπη Ευρωπη με εχουν επισκεφτει στην Ελλαδα εχουν παθει σοκ απο αυτο το γεγονος, και φυσικα δεν μπορουν ουτε για αστειο να οδηγησουν αυτοκινητο. Ακομα και στην Αθηνα, με τετοιο κυκλοφοριακο προβλημα, οι διαγραμμισεις συχνα απλα απουσιαζουν. Ειδικα στα φαναρια, βλεπεις τα αυτοκινητα εντελως χαοτικα να στεκονται το ενα διπλα στο αλλο, εκει που ο δρομος εχει 3 λωριδες στο φαναρι περιμενουν ουσιαστικα 4,5. Με το που γινεται το φαναρι πρασινο, εχουμε φυσικα χαος και συμφορηση απο τα αυτοκινητα που προσπαθουν απο 5 μεριες να μπουν σε 3 λωριδες, που καθυστερει σημαντικα την κινηση και φερνει αγανακτηση.

Λοιπον το θεμα δεν ειναι μονο αισθητικο, ουτε καν δημιουργει μονο χαος. Η βελτιωση των διαγραμμισεων και του οδοστρωματος υποσχεται μειωση θανατων λενε οι ειδικοι. Και δεν ειναι καθολου δυσκολο να το πιστεψει κανεις, αν δει πως οδηγει ο κοσμος οταν δεν υπαρχουν διαγραμμισεις. Δεν ειναι μονο οτι οι οδηγοι αλλαζουν λωριδες χωρις προειδοποιηση οταν δεν βλεπουν διαγραμμιση. Δεν ειναι μονο οτι στα φαναρια συστηματικα πατανε τις διαβασεις των πεζων (κατι που ποτε μου δεν καταλαβα). Ειναι οτι το κρατος δειχνει οτι αδιαφορει εντελως για την κατασταση στους δρομους. Ειναι οτι γενικα αποκτουν οι οδηγοι την νοοτροπια οτι ο δρομος τους ανηκει, οτι οδηγουν τρεχαντηρι και οχι αυτοκινητο, δηλαδη μπορουν να πηγαινουν δεξια αριστερα οπως τους καπνισει χωρις ενδειξη (φλας), να προσπερνουν απο δεξια, να καταλαμβανουν δυο λωριδες ή να τρεχουν με 100 μεσα στην πολη, ακομα και πανω στο πεζοδρομιο (οπως ειδα καποτε στην Κατεχακη και επαθα σοκ).
fatalities.JPG
Η οδηγηση των Ελληνων ειναι συχνα απαραδεκτη. Αλλα αν το κρατος ενδιαφερεται πραγματικα να την βελτιωσει και να μειωσει τους εξωφρενικα πολλους θανατους στην χωρα (τους υψηλοτερους ανα κατοικο στον πολιτισμενο κοσμο, κλικ στον πινακα δεξια) πρεπει επιτελους να κανει αυτες τις 5-10 απλες κινησεις που εχουν κανει ολες οι ευρωπαϊκες χωρες εδω και χρονια με θεαματικα αποτελεσματα.

Read moreΕλληνικοι δρομοι – οδικη ανασφαλεια

Ο Στήβεν Πίνκερ στην αναΜορφωση

Εχουμε ενα πολυ ευχαριστο νεο. Ο Στηβεν Πινκερ, εξελικτικος ψυχολογος και γνωστικος επιστημων (cognitive scientist) μας εδωσε αδεια να αναδημοσιευουμε αρθρα του, μεταφρασμενα ή μη. Ο Πινκερ ειναι ενας απο αυτους τους σπανιους ανθρωπους που συνδυαζουν επιστημονικη αριστεια με την δυνατοτητα να εξηγησουν τις θεωριες με απλο, προσιτο αλλα ακριβη τροπο. Το περιοδικο ΤΙΜΕ τον … Read more Ο Στήβεν Πίνκερ στην αναΜορφωση