Στρατιωτικά ενθυμήματα VII: στιγμιότυπα

1.

Στις εξόδους μας συχνά πυκνά πηγαίναμε σε στριπτιτζάδικα. Γεμάτη ήταν η πόλη, στριπτιτζάδικα με ανατολικές φανταρομάνες, που γέμιζαν κόσμο 19:00-21:00 με την ανοχή των αρχών. Μετά έμαθα για το τεράστιο πρόβλημα σωματεμπορίας που υπήρχε. Το βράδυ οι άλλοι έλεγαν ιστορίες.

Μια φορά που ήμουν στο πιο μεγάλο από αυτά, είχα πάρει μια μπίρα ή κάτι τέτοιο. Ήρθε μια κοπέλα να κερδίση χορό. Ή κάτι τέτοιο. Της είπα όχι, δεν ενδιαφέρομαι. Πήγε σε καναδυό άλλους, τίποτα. Βαρέθηκε.

Καθίσαμε λοιπόν και βλέπαμε τηλεόραση. Έπαιζε ένα ντοκυμαντέρ για καρχαρίες.

Αναλογιστήτε λίγο την εικόνα: στο ημίφως, οι καλοξυρισμένοι νεαροί, αδύνατοι και ηλιοψημένοι, καθισμένοι στα τραπέζια με το ποτό τους. Οι κοπέλες με τα απολύτως απαραίτητα, σαν σκοτεινές θεές της γονιμότητας.

Και σε μια τεράστια οθόνη, σαν να πετάνε από πάνω μας, οι καρχαρίες έπλεαν, κυρίαρχοι του κόσμου μας.

Read moreΣτρατιωτικά ενθυμήματα VII: στιγμιότυπα

Ca

Έχω ένα θείο. Ας τον πούμε Γιάννη.

Αυτή είναι μια μικρή βιογραφία του θείου του Γιάννη.

Τον ξέρουν όλοι οι φίλοι μου, κι ας τον έχουν δει μια φορά στην ζωή τους όλη κι όλη: Είχε έρθει στον γάμο μου και είχε χορέψει μόνο ένα τραγούδι.

Φυσικά μοναχός του.


Όσοι το είδαν δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Read moreCa

Πριν την Ανάσταση

Αφιερωμένο στους εν αναΜορφώσει Τεκνοφύλακες. Ότι ηγάπησαν πολύ.

Έχουν περάσει χρόνια τώρα και δεν θυμάμαι πια καλά. Δεν θυμάμαι όσα θα ήθελα και δεν θυμάμαι όσα θα έπρεπε. Προσπαθώ, αλλά δεν θυμάμαι.

Read moreΠριν την Ανάσταση

Σπυρούλα

-Φέρε λάδι, μαυροκουρούνα, θα σου πεθάνη το παιδί αβάφτιγο!

—————————————————————–

Όπου “μαυροκουρούνα” η Αγγελική του πρόσφυγα. Ήταν φθινόπωρο-χειμώνας του 59, ό,τι είχε σαραντίσει η μπεμπέκα. Έξω νύχτα μαύρη ακόμα, είχαν λαλήσει όμως καναδυό κοκκόροι, σε λίγο ο κόσμος θα σηκωνόταν, θα νιβόταν, θα πήγαινε να σπείρη. Θα ξημέρωνε ο Θεός την μέρα του επί δικαίους και αδίκους.

Read moreΣπυρούλα

Μικρό εκτρωτικό ΙΙ

Εκ μέρους του συνΙστολογίου της αναΜόρφωσης εξασφάλισα και σας παρουσιάζω σήμερα σε πανελλήνια αποκλειστικότητα μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής. Μετά το Μικρό εκτρωτικό Ι, διαθέτω στα χέρια μου συνέντευξη με μία γυναίκα, μία μάνα, μίαν άνθρωπο, που κάποτε στην ζωή της αντιμετώπισε ένα βασανιστικό ηθικό δίλημμα: Να κρατήση μέσα της και να φέρη στον κόσμο τον … Read more Μικρό εκτρωτικό ΙΙ