Καλυτερα γυναικα στην Σ. Αραβια παρα εργαζομενη μητερα στην Ελλαδα?

Ενδιαφεροντα παλι τα αποτελεσματα του ευρωβαρομετρου αλλα και η παρουσιαση τους απο τις εφημεριδες.

…μόνο το 3% των Ελλήνων βοηθούν το έτερο ήμισυ στην καθαριότητα του σπιτιού. Το 97% το παίζουν πασάδες. Παρέα, στο 3%, που φυσικά είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., έχουμε τους Ισπανούς.

Οι πιο πρόθυμοι είναι οι Λουξεμβούργιοι (17%), ενώ καλές επιδόσεις έχουν οι Ιταλοί με τους Γάλλους (11%) και οι… Κύπριοι (10%).
Τελευταίοι, χωρίς «συγκάτοικο» αυτή τη φορά, είναι οι Ελληνες και στη μαγειρική*.
Μόνο το 3% επιδίδεται στην ευγενή αυτή απασχόληση, έναντι 5% των Ισπανών. Οι πιο δραστήριοι στην κουζίνα είναι οι Λουξεμβούργιοι (25%), οι Γερμανοί (18%) και οι Γάλλοι (17%).

Ακόμη χειρότερο ποσοστό έχουμε στο σιδέρωμα. Μόνο το 1% των ανδρών στη χώρα μας φροντίζουν να σιδερώσουν τα ρούχα τους και φυσικά είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. Πρώτοι στο σιδέρωμα στην Ευρώπη των 25 είναι οι Φινλανδοί 12%)…

Αυτα τα ποσοστα αν προεκυπταν απο την ελευθερη επιλογη των γυναικων θα ηταν ουδετερα. Το επιλεγουν, τους αρεσει, τι να κανουμε. Αλλα για καποιον λογο αδυνατω να πιστεψω οτι οι Ελληνιδες ειναι εκ φυσεως διαφορετικες απο τις Φινλανδες και αγαπουνε την μπουγαδα περισσοτερο. Ειτε να πιστεψω οτι οι Κυπριοι ειναι τοσο διαφορετικοι απο τους Ελληνες. Ουτε μπορω να πιστεψω οτι οι Ελληνιδες, που σημερα σπουδαζουν σε μεγαλυτερα ποσοστα απο τους αντρες (περιπου 57% στα ΑΕΙ συμφωνα με την ΕΣΥΕ), ξαφνικα μετα απεχθανονται την δουλεια και γιαυτο εχουν την χαμηλοτερη απασχοληση στην ΕΕ (46,1% εναντι 57,1% στην ΕΕ15 και σχεδον 70% στην Δανια)!

Υπαρχει δυστυχως στην χωρα μας μια κυριαρχη κουλτουρα που σπρωχνει καποιες γυναικες να μενουν στο σπιτι και να ασχολουνται με τα παιδια και το νοικοκυριο, πολυ περισσοτερο απο αλλες χωρες της ΕΕ.

Read moreΚαλυτερα γυναικα στην Σ. Αραβια παρα εργαζομενη μητερα στην Ελλαδα?