Γιατί συμμετέχω στην παρέλαση υπερηφάνειας (ένας ετεροφυλόφιλος απευθύνεται σε άλλους ετεροφυλόφιλους)

Αναδημοσίευση από το Ξενύχτικον “Μιραμπέλλα”.

Gay flag

Η ιδέα του να ελκύομαι σεξουαλικά ή συναισθηματικά από άτομα του ίδιου φύλου με κάνει να νιώθω στην καλύτερη περίπτωση άβολα και μου είναι αδιανόητη. Φυσικά σε οποιαδήποτε πολιτισμένη και ανεκτική χώρα, μια τέτοια εισαγωγή σε μια ανάρτηση για το ζήτημα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα) ατόμων θα ήταν αχρείαστη, αλλά ζούμε σε μια Κύπρο όπου όταν κάποιος τοποθετείται πάνω σε ένα ζήτημα αντί να συζητούνται οι θέσεις του, συζητούνται οι προθέσεις του. Επομένως, θέλω να διευκρινίσω μερικά πράγματα.

Είμαι ετεροφυλόφιλος και υποστηρίζω τα ίσα δικαιώματα για τα ΛΟΑΤ άτομα. Επίσης υποστηρίζω τα δικαιώματα των ζώων χωρίς να είμαι ζώο, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών χωρίς να είμαι γυναίκα, την προστασία των παιδιών χωρίς να είμαι παιδί (ώρες ώρες), τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες χωρίς ο ίδιος να είμαι ανάπηρος, την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών χωρίς να είμαι αμπελοπούλι ή χελώνα καρέτα καρέτα καθώς και την προστασία των μειονοτήτων χωρίς να ανήκω σε μειονοτική κοινότητα.

Αντί να αναπτύξω επιχειρηματολογία γιατί υποστηρίζω τα ίσα δικαιώματα των ΛΟΑΤ (ως φιλελεύθερος αυτό είναι για μένα αυτονόητο και είναι σαν να προσπαθώ να πείσω κάποιον ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος), προτιμώ να απαντήσω μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μου υποβάλλουν, τις πλείστες φορές καλοπροαίρετα, άλλα ετεροφυλόφιλα άτομα όταν γίνεται σχετική συζήτηση. Για λόγους αβρότητας ας υποθέσουμε ότι πάντοτε οι συνομιλητές είναι ευγενικοί και δεν αναφέρονται με προσβλητικούς όρους στα ΛΟΑΤ άτομα.

Read moreΓιατί συμμετέχω στην παρέλαση υπερηφάνειας (ένας ετεροφυλόφιλος απευθύνεται σε άλλους ετεροφυλόφιλους)

Έτσι κκελλέν, έτσι ξιουράφιν θέλει

Έτσι κκελλέν, έτσι ξιουράφιν θέλει

Η κυπριακή φράση ‘έτσι κκελλέν, έτσι ξιουράφιν θέλει’, που σημαίνει ‘τέτοιο κεφάλι, τέτοιο ξυράφι χρειάζεται’ λέγεται στην περίπτωση που κάποιος παθαίνει ότι του αξίζει. Η δίνη στην οποία βρίσκεται τόσο ο μητροπολιτικός όσο και ο κυπριακός ελληνισμός είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων χειρισμών των δικών μας, δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.

Το ότι οι ξένοι εταίροι, εντός και εκτός της ΕΕ, βλέπουν τα συμφέροντά τους και δεν ‘πονάνε’ όπως εμείς δεν αποτελεί ούτε δικαιολογία ούτε άλλοθι για την κατάντια μας. Ο Γερμανός Υπ.Οικ. εργάζεται πρωτίστως για το συμφέρον του Γερμανικού λαού και του Γερμανού φορολογούμενου, το ίδιο και ο Άγγλος και ο Αυστριακός. Οι ‘ασύδοτες’ και ‘νεοφιλελεύθερες’ αγορές, τα τρισκατάρατα και επάρατα κεφάλαια δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τις οικονομίες και τις θυσίες των Γερμανών, των Άγγλων και των Αυστριακών φορολογούμενων. Οφείλαμε να βλέπαμε κι εμείς το συμφέρον μας αλλά προτιμήσαμε να ξοδεύουμε άσκοπα δανεικά ώστε να συντηρούμε ένα επίπεδο ζωής που δεν δικαιολογείτο από τα πραγματικά μας εισοδήματα και την παραγωγικότητά μας και τώρα πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό. Με άλλα λόγια, και θα ξαναχρησιμοποιήσω μια κυπριακή φράση, ‘κλάναμε με ξένο κώλο’. Σε ότι αφορά την Κύπρο, ακόμη και να μην αναγκαζόμασταν να λάβουμε αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο, οφείλουμε να ξοφλήσουμε αυτά που δανειστήκαμε. Απαιτούμε αλληλεγγύη από τους ευρωπαίους αλλά, όπως και οι εξ Ελλάδος Έλληνες, πρέπει κι εμείς να καταλάβουμε πως αλληλεγγύη σημαίνει να βοηθάς τον άλλο που έχει ανάγκη, όχι να συντηρείς έναν άσωτο υιό.

Read moreΈτσι κκελλέν, έτσι ξιουράφιν θέλει